Zwembadverwarming | Hoe u uw zwembad kunt verwarmen

Foto door de auteur

Maren

zwembadverwarming

Zwembadverwarming | Hoe u uw zwembad kunt verwarmen

Mijn slimme huis - mijn zwembad - mijn personeel. Praktisch als alles klaar is, wanneer je maar wilt. Huishouden is duur, dus technologie heeft het overgenomen. Als je het meer dan comfortabel wilt, kun je een zwembadverwarmer voor je zwembad kopen. Het kan ook worden gebruikt om in de winter te ontspannen. En dat kan ook bijdragen aan een betere gezondheid. Hier leest u wat u nodig heeft voor een zwembadverwarmer, hoe het werkt, welke opties u heeft en waar u op moet letten bij het kopen van een zwembadverwarmer. - zwembadverwarming | Hoe u uw zwembad kunt verwarmen

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Zwembadverwarming - in vergelijking

well2wellness® zwembad zonneverwarming 'Sunny' zonnekoepel | zwembad verwarming...well2wellness® zwembad zonne-absorber zonneverwarming 1000 met ...well2wellness® zwembad bypass set 15 stuks voor zonneverwarming, ...well2wellness® Pool Bypass Set UNIVERSAL voor warmtepompen, ...well2wellness AAN/UIT zwembad warmtepomp Mida.Quick 10 - zwembadverwarming...well2wellness AAN/UIT zwembad warmtepomp Mida.Quick 7 - zwembadverwarming...well2wellness warmtepomp Hot Splash 3,35 - zwembadverwarming met één...Steinbach luchtwarmtepomp, Waterkracht 5000, warmtevermogen 5,1 kW,...
well2wellness® zwembad zonneverwarming 'Sunny'...*well2wellness® zwembad zonne-absorber zonneverwarming ... *well2wellness® zwembadbypass-set 15-delig voor ... *well2wellness® Pool Bypass Set UNIVERSAL voor ... *well2wellness AAN / UIT zwembad warmtepomp Mida.Quick ... *well2wellness AAN / UIT zwembad warmtepomp Mida.Quick 7 ... *well2wellness warmtepomp Hot Splash 3,35 -... *Steinbach luchtwarmtepomp, Waterpower 5000, ... *
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatste update op [apn asin="B079W7GLBM" typ="state" false="unknown"] Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Zwembadverwarming - wat is het?

Een zwembadverwarming Het zwembadwater verwarmt niet alleen via het normale verwarmingssysteem van de woning, maar werkt ook volledig zelfstandig. Er zijn verschillende mogelijke oplossingen, die we achteraf zullen behandelen.
Bijna alle kachels werken zo dat het koude zwembadwater in de kachel wordt verwarmd en vervolgens weer wordt afgegeven. Hier zijn zonne- of elektriciteit leidend. Zwembaden, whirlpools of peuterbaden: voor elk zwembadformaat vindt u het juiste model voor u. Vaste installatie of flexibel gebruik.

Mogelijkheden zwembadverwarming

Zwembad - hoogwaardige warmtepompen werken efficiënt, stil en energiebesparend. Er moet altijd rekening worden gehouden met de prestaties van de zwembadverwarming. Hoe groter het zwembad, hoe meer stroom de technologie nodig heeft - tenminste als je geen week wilt wachten om te ontspannen in het water.

Aandacht voor het water: Als je zout water gebruikt of je chloridegehalte is meer dan 0,1 procent, dan moet de warmtewisselaar gemaakt zijn van titanium.

warmtepomp

Zitten in het warme zwembad bij temperaturen onder nul? Dit werkt. Sommige warmtepompen werken tot min 7 graden. De apparaten van vandaag zijn verbazingwekkend effectief, wat ook de elektriciteitsrekening zal beïnvloeden. De warmtepompen werken vaak als een koelkast - alleen ondersteboven. Een warmtepomp zuigt koude lucht aan, de energie die erin zit wordt afgezogen en de warmte wordt in de pomp getrokken.

Afmeting warmtepomp van het bassin

Het vermogen (kW) dat de pomp moet hebben om het zwembad met ongeveer 0,25 graden per uur te kunnen verwarmen, is als volgt bepaald:

 • 9kW = 30-40m³
 • 12 kW = 40 - 60 m³
 • 16kW = 50-80m³

Voor uw schema betekent dit dat u ongeveer 40 uur moet verwarmen in een zwembad van 40 m³ als u 10 graden meer temperatuur wilt hebben.

Wat is een COP-factor? De COP-factor beschrijft prestatie-efficiëntie. Hoe hoger het nummer, hoe effectiever de pomp werkt en hoe lager de elektriciteitsrekening.

Voordelen van warmtepompen

✔ Aanzienlijk goedkoper dan elektrische verwarming
✔ Geschikt voor alle zwembaden
✔ Goede modellen werken zeer energiezuinig

Nadelen warmtepomp

✘ Aankoopprijs hoger
✘ De warmtepomp moet in de frisse lucht staan

Zonne-verwarming

Zonne-verwarming klinkt goed, dat is het. Zelfs als het tot het jaar niet kan worden gebruikt als warmtepompverwarming. Het principe werkt als een zonnedouche of zelfs als de zonnecellen op een dak: de zonne-energie wordt opgeslagen in warmte en afgegeven aan het water. Opgemerkt moet worden dat minimaal 80% van het zwembadoppervlak aanwezig moet zijn in zonnecellen om het zwembad goed te kunnen verwarmen. Als je de mogelijkheid hebt om meer cellen in te stellen, kun je ze gebruiken om meer tijd in je zwembad door te brengen dan tijdens de boom.

Het principe: De straling van de zon verwarmt water dat zich in buizen in het systeem bevindt en dit verwarmde water wordt teruggevoerd naar het zwembad.

- 16,05 €
Intex aankleedkussen, zwart, 175 x 320 x 225 centimeter
Intex aankleedkussen, zwart, 175 x 320 x 225 centimeter*
Mogelijkheid tot rijmontage: tot 6 matten; Gemakkelijk te legen en op te bergen; Ecologisch en natuurlijk
€39,90 - € 16,05 €23,85

Voordelen van zonneverwarming

✔ U heeft alleen de verwarmingskosten
✔ en, indien nodig, reparaties / onderhoud

Nadelen van zonneverwarming

✘ Je hebt ruimte nodig voor de zonnecellen
✘ Geen zon, geen warmte

warmtewisselaar

De warmtewisselaar is misschien wel de handigste manier om uw zwembad te verwarmen. Het wordt eenvoudig aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem in huis. Dat kan ook het zonnestelsel zijn!
Er zijn twee opties: de buizenwarmtewisselaar en de platenwarmtewisselaar.
De warmtewisselaars zijn voorzien van een thermostaat, hier vul je eenvoudig de gewenste temperatuur in die het zwembad moet bereiken.

Voordelen van warmtewisselaars

✔ Kan worden aangesloten op bestaande verwarmingssystemen
✔ Zeer hoog rendement
✔ Altijd geschikt voor zout water

Nadelen van warmtewisselaars

✘ Niet alleen de verwarming zelf, maar ook de installatie moet worden gedaan.

Elektrische zwembadverwarming

De elektrische zwembadverwarmer werkt vergelijkbaar met een waterkoker of meer als een boiler. Elektrisch bediend wordt het water door de verwarming geleid en overeenkomstig verwarmd. Roestvrij staal of titanium worden aanbevolen omdat deze metalen een lange levensduur hebben. Alleen elektrisch verwarmen van een zwembad kan op lange termijn behoorlijk duur zijn.

Tip: Kiest u voor een zonneboiler, dan kunt u de elektrische verwarming gebruiken voor koelere dagen. Het hoeft dus niet altijd in bedrijf te zijn.

- 58,90 €
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm*
Verwarming digitaal regelbaar via soft-touch bedieningspaneel; Maximaal verwarmingsvermogen: 40 °C; Geschikt voor zwembaden (1.520 - 17.035...
€149,95 - € 58,90 €91,05 Amazon Prime

Voordelen van elektrische zwembadverwarming

✔ Zeer eenvoudige installatie
✔ Lage aanschafkosten

Nadelen van warmtewisselaars

✘ Zeer duur bij continu gebruik

Mogelijk bent u hier ook in geïnteresseerd! Aanbevolen lectuur: pool robot & Zwembadfiltersysteem

Gasverwarming voor het zwembad

Net als bij een boiler werkt ook gasverwarming voor het zwembad. In plaats van elektriciteit wordt gas gebruikt om warmte op te wekken. Op de lange termijn kan dit goedkoper zijn dan werken met elektriciteit.
Hierbij is het belangrijk dat een specialist de montage moet overnemen.

Voordelen van gasverwarming

✔ Goedkoper dan een elektrische kachel
✔ Zelfvoorzienend systeem

Nadelen van gasverwarming

✘ De installatie moet worden uitgevoerd door een professional

Verwarming op hout

De meest interessante manier om uw zwembad te verwarmen is met hout. Hierdoor kan het zwembad bijvoorbeeld in de winter extreem zuinig worden verwarmd. Een oven brengt de warmte naar een verwarmingselement en de collector zorgt ervoor dat de warmte in het water kan komen. Hout is een hernieuwbare grondstof en vooral natuurliefhebbers zullen enthousiast zijn over dit type verwarmingsvermogen. Misschien heb je al een open haard in huis? Dan is deze oplossing wellicht bijzonder geschikt voor u, omdat u over de juiste brandstof beschikt.

De kachel staat meestal buiten - uw schoorsteenveger kan u helpen bij het reinigen van de schoorsteen, want dat moet hier het geval zijn.

De nieuwe modellen zijn ideaal om snel het water in het zwembad te verwarmen. Het verwarmingsvermogen is ook afhankelijk van het hout dat je gebruikt. Ook hier moet het hout droog genoeg zijn.

Voordelen van houtverwarming

✔ Hout is een hernieuwbare grondstof
✔ Het systeem werkt onafhankelijk

Nadelen van houtverwarming

✘ De haard moet buiten staan ​​en moet regelmatig worden schoongemaakt
✘ En heeft een vuurvaste plaats nodig

Andere mogelijkheden

 • Zonne-ballen : Sommige fabrikanten hebben zonneballen ontwikkeld die zijn aangesloten tussen het filter en het zwembad. Ze zijn niet zo omvangrijk als zonnepanelen en verschillende bollen kunnen ook met elkaar worden verbonden.
 • slang : Een zwarte slang kan ook helpen om het zwembad wat warmer te maken. Het is vooral goed als het in de vorm van een slak is aangelegd, bijvoorbeeld op een garagedak. Het zit dus niet in de weg en krijgt een extra portie warmte.
 • Dimensies : Naast de locatie helpen de afmetingen van het zwembad ook om de warmte te helpen springen: hoe meer oppervlakte, hoe meer warmte kan worden verzameld. Hoe dieper het zwembad, hoe kouder het is.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Zwembadverwarmingskosten

De kosten voor zwembadverwarming lopen sterk uiteen en kunnen niet over de hele linie worden beantwoord. Afhankelijk van de keuze van verwarming, het gebruik en de grootte van het zwembad zijn de aanschaf- en vervolgkosten verschillend.
De prijs van elektriciteit fluctueert en daarmee ook de prijs van gas en hout.
Een nauwkeurige planning van de kosten door een specialist kan behulpzaam zijn bij het nemen van een beslissing.

Warmtetips voor zwembadverwarming

Om u zoveel mogelijk te besparen, volgen hier enkele aanbevelingen:

 • deksel : Tijdens het verwarmen gaat er veel warmte af. Een zeildoek bespaart energie, het laat de warmte niet naar buiten. Er zijn ook bepaalde zonneschermen of warmtedoeken die bovendien helpen om uw zwembad sneller op te warmen met behulp van de zon.
 • Standort : De locatie is ook cruciaal. In het beste geval is het zwembad gratis op het terrein en krijgt het een volle zon. Dit helpt om het zwembad op een comfortabele temperatuur te houden, zelfs wanneer het niet in gebruik is.
 • Mix : Het zwembad verlaten met slechts één optie kan op lange termijn duur zijn. Zo zijn zonne en hout mooi samen. De zon helpt en mocht het extra warm zijn, dan kan een houtkachel snel worden aangezet.
 • Zonnetent : Bij sommige modellen en maten van een zwembad is het mogelijk om een ​​zonnetent boven het zwembad te plaatsen. Het werkt net als een kas. Het is er altijd erg warm in en dat merk je ook in het water.

Waar u op moet letten bij het kopen van zwembadverwarming

Om je een bepaald overzicht te geven, hebben we een zo goed mogelijk overzicht gemaakt van wat je allemaal kunt doen met de bestseller 2024: De beste en populairste in de top 10 vergelijking | Bij eerlijke tests van een zwembadverwarmer moet aandacht worden besteed aan:

 • Met welke vorm van energie zult u waarschijnlijk te maken krijgen?
 • Is de zwembadverwarmer geschikt voor zout / chloorwater?
 • Ligt het zwembad in de zon of in de schaduw?
 • Wil je de vorm van je energiebron mengen?
 • Hoeveel geld wilt u aan het systeem besteden?
 • Hoeveel zullen de vervolgkosten zijn?
 • Kan of moet je bestaande systemen opnemen?
 • Kunt u advies krijgen van een gespecialiseerde dealer voordat u koopt?
 • Bestaat er een versie voor de grootte van uw zwembad?

Let altijd op hoogwaardig vakmanschap, de vervolg- en onderhoudskosten en ook dat u veel relevante reserveonderdelen krijgt die binnen uw financiële middelen vallen.
Op het internet hebben veel gebruikers hun ervaringen met bepaalde zwembadverwarmers gedeeld, zodat u naast de dealer ook meer te weten kunt komen over de verschillende modellen.

Voor- en nadelen van zwembadverwarming

Last but not least rijst de vraag of u überhaupt zwembadverwarming nodig heeft:

Voordelen van zwembadverwarming

✔ Vooral bij grotere zwembaden of ingebouwde zwembaden kan het lang duren voordat het water warm wordt zonder te verwarmen
✔ Zodra u het zwembad op een comfortabele temperatuur heeft gebracht en de warmte beschermt, heeft u tegen het einde van de zomer veel minder energie nodig
✔ Als u de pool één keer verkoopt, verhoogt u de restwaarde
✔ Veel systemen zijn al erg milieuvriendelijk - zon maakt bijvoorbeeld efficiënt gebruik van de kracht van de zon
✔ Als u buiten een groot zwembad heeft, kunt u in de herfst en vroege winter ook uw gezonde banen zwemmen of watersporten

Nadelen van zwembadverwarming

✘ Een goede zwembadverwarmer kan duur zijn om te kopen en
✘ het heeft regelmatig onderhoud nodig
✘ Als de kachel buiten staat, moet hij worden overwinterd (volgens de fabrikant) om hem te beschermen tegen vorstschade
✘ Sommige verwarmingssystemen hebben extra ruimte nodig of moeten op een complexe manier worden geïnstalleerd

Conclusie - zwembadverwarming

Zwemmen van mei tot gouden oktober - de temperaturen worden milder en dat zie je positief - je kunt veel langer zwemmen in je eigen zwembad. Een gezellige barbecue met vrienden, leuk voor de kinderen - wie ooit een zwembad heeft gehad, wil er meestal niet zonder.
In dit geval betekent zwembadverwarming een meerwaarde - terwijl het kleine peuterbad ook zonder verwarming kan, is de verwarming in een zwembad bij het huis er bijna een onderdeel van. Grotere zwembaden die in de winter worden gedemonteerd, kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte zwembadverwarmingsproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte zwembadverwarmingsproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 58,90 €aanbod
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm*
Verwarming digitaal regelbaar via soft-touch bedieningspaneel; Maximaal verwarmingsvermogen: 40 °C; Geschikt voor zwembaden (1.520 - 17.035...
€149,95 - € 58,90 €91,05 Amazon Prime
- 2,75 €aanbod
Intex - Zwembadverwarmer - Ø 25 x 45 cm - Voor ronde Easy Set en...
Intex - Zwembadverwarmer - Ø 25 x 45 cm - Voor ronde Easy Set en...*
Verwarmt het water tot ongeveer 35 graden; Vermogen 3000 Watt, aansluiting 230 V; eenvoudigste toepassing en montage
€86,89 - € 2,75 €84,14
- 17,00 €aanbod
- 27,59 €aanbod
Bestway Flowclear zwembadverwarming op zonne-energie voor filtersystemen, Clean Sun...
Bestway Flowclear zwembadverwarming op zonne-energie voor filtersystemen, Clean Sun...*
Maat: 110*171cm; Zonneverwarmingsmat voor aansluiting op filtersystemen met 32 ​​mm en 38 mm aansluitingen
€84,95 - € 27,59 €57,36
- 16,05 €aanbod
Intex aankleedkussen, zwart, 175 x 320 x 225 centimeter
Intex aankleedkussen, zwart, 175 x 320 x 225 centimeter*
Mogelijkheid tot rijmontage: tot 6 matten; Gemakkelijk te legen en op te bergen; Ecologisch en natuurlijk
€39,90 - € 16,05 €23,85
- 52,01 €aanbod
Nieuw!
Huis en tuin Zwembad en spa Zwembad- en spa-accessoires Zwembadverwarmers...
Huis en tuin Zwembad en spa Zwembad- en spa-accessoires Zwembadverwarmers...*
Huis en tuin Zwembad en spa Accessoires voor zwembad en spa Zwembadverwarmers Zwembadverwarmer op zonne-energie 735W Set van 5; Afmetingen 71,5 x 71,5 cm (L x B)
€1.703,24

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

MENDUNER zwembadverwarmers, 40 KW zwembadwarmtewisselaar, brandende whirlpool, roestvrij staal voor spa, zwembadverwarmer op zonne-energie, zwembadverwarmer

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

- 58,90 €1e beste product
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ zwembadverwarmer 2.800 W, grijs, 28 x 45 x 23 cm*
Verwarming digitaal regelbaar via soft-touch bedieningspaneel; Maximaal verwarmingsvermogen: 40 °C; Geschikt voor zwembaden (1.520 - 17.035...
€149,95 - € 58,90 €91,05 Amazon Prime

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Beoordelingen van kopers zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het product van de zwembadverwarmer.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:
https://poolpanda.com/pool-solarheizung-vergleich/


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter