Test: Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

Foto door de auteur

Dirk Re.

- 52,11 €
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x...
Bosch Huis en Tuin Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 LI (1x...*
Zaagsneden in muren en vloeren dankzij de geïntegreerde beschermkap
€209,99 - € 52,11 €157,88 Amazon Prime

Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

Met de Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 Li kunnen heggen snel en eenvoudig worden geknipt. Speciale tanden aan de voorkant van het mes kunnen gemakkelijk takken met een diameter tot 25 mm afsnijden. Zaagsneden langs muren en vloeren zijn mogelijk dankzij de bestaande mesbescherming.

Maar hoe sterk is de accu en hoe precies kan ik echt knippen met de Bosch AHS 50-20 Li accu-heggenschaar?

Eerste indruk / inbedrijfstelling

Direct na het uitpakken valt op dat de schaar alleen bestaat uit de motorunit met zwaard, de batterij en de instructies. Bosch heeft dit in principe goed onder de knie, want met andere apparaten (bladzuiger, bladblazer, etc.) hoeft niets groots in elkaar gezet te worden, je kunt snel aan de slag. Alles was in mijn geval na ongeveer 5 minuten in elkaar gezet. Bijzonder opmerkelijk is de verbazingwekkende verlichten de Bosch heggenschaar.

Met 2,42 kg het ligt heel licht in de hand en maakt een geweldige eerste indruk.

Ik had eerder een model met benzinemotor gebruikt, maar ik had al snel moeite om het gedeeltelijk ondersteboven te houden. Omdat een benzinemotor brandstof nodig heeft, neemt het gewicht tegelijkertijd toe, wat het op de lange termijn erg vermoeiend maakt. Om deze reden ben ik tevreden en tegelijkertijd enthousiast over het gebruik met batterijvoeding.

Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x...Heggenschaar AHS 45-16, mesafdekking, karton (420 W, 450 mm...WORX 36V (40V MAX) accu heggenschaar WG284E, heggenschaar 2 x...DELTAFOX elektrische heggenschaar elektrisch - 680 W - 68 cm lasergesneden...WORX WG260E.9 accu heggenschaar 20V - elektrische heggenschaar met...AL-KO accuheggenschaar HT 4055 Energy Flex ((Li-Ion accu 40 V,...Metabo accuheggenschaar AHS 18-45 V (600466860) bak 18V 1x2Ah...Metabo accu-heggenschaar AHS 36 V (602177000) in doos; 2 ...Grizzly Tools elektrische heggenschaar (450 W motorvermogen, 410 mm...BLUE RIDGE BR8202 600W elektrische heggenschaar met 655 mm ...
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS...*Heggenschaar AHS 45-16, mesafdekking, bak...*WORX 36V (40V MAX) accu heggenschaar WG284E, ... *DELTAFOX elektrische heggenschaar elektrisch - 680 W -... *WORX WG260E.9 accu heggenschaar 20V - elektrisch ... *AL-KO accuheggenschaar HT 4055 Energy Flex ... *Metabo accu-heggenschaar AHS 18-45 V (600466860) ... *Metabo accu-heggenschaar AHS 36 V (602177000) in ... *Grizzly Tools elektrische heggenschaar (450 W...*BLUE RIDGE BR8202 600W elektrische heggenschaar met ... *
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B01AK0BY0O" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API
Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

Alleen de accu moet worden aangesloten voor gebruik, maar wordt niet opgeladen geleverd. Het apparaat is dan klaar voor gebruik. Ik vind het handvat duurzaam en op de lange termijn geen belemmering. Door het royale grip het is mogelijk om recht en zelfs boven het hoofd te werken. De Bosch schaar is aan te zetten door op een knop te drukken.

Met een afmeting van 101.2 x 23.8 x 19 cm heeft de Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li ook een goede, handige maat en op het eerste gezicht zeer geschikt voor kleinere heggen.

Eerlijk gezegd had ik de bijgevoegde instructies niet nodig, aangezien de structuur en inbedrijfstelling voor zichzelf spreken. Alleen de accu moet, zoals reeds beschreven, een keer volledig worden opgeladen voordat deze voor het eerst wordt gebruikt.

Het eerste gebruik | Kwaliteit van de heggensnoei

Nu was ik enthousiast over het eerste gebruik en wilde ik de Bosch AHS 50-20 Li accu-heggenschaar direct testen. Vergelijkbare modellen van Stihl en Makita hebben ook batterijtechnologie, maar zijn hoger geprijsd.

De 18 Volt batterij was na ongeveer 1 uur al opgeladen en klaar voor gebruik door de lithiumionen. Deze accu heeft een krachtige 50 watt. In tegenstelling tot benzine-aangedreven heggenscharen merk je direct dat ze ingeschakeld zijn erg stil en kalm werkt. Bij de eerste test was ik meteen onder de indruk. In het bijzonder vind ik dat de heggenschaar zeer stil en trillingsvrij loopt, wat opmerkelijk prettig is, waarmee de heg goed en gelijkmatig kan worden gesnoeid. Dit betekent dat u de volledige levensduur van de batterij kunt verkorten zonder pijn of ongemak te veroorzaken.

Bosch accuheggenschaar_ Cheap-E3B7A786

 Nu was ik benieuwd naar de kwaliteit van de snit. De lengte van de schaar is 50 cm. Naar mijn mening zou het kunnen Lengte iets genereuzer worden. Voor smalle heggen zijn deze afmetingen ruimschoots voldoende, voor brede heggen is het echter noodzakelijk om van beide kanten te snoeien, wat een verhoogde besteding van tijd en moeite betekent. Deze Bosch heggenschaar Is het echter bedoeld voor kleinere heggen, dan zijn de afmetingen oké.

Volgens de fabrikant zou de krachtige Bosch 18 volt lithium-ion-accu met 2,5 Ah 75 moeten zijn Notulen creëren. In mijn test was het over 55 minuten​ Desalniettemin denk ik dat Bosch het redelijk goed doet in de specificatie met deze accuspecificatie. een tweede batterij Ik kan het op dit moment nog steeds aanbevelen, zodat ik mijn werk niet hoef te onderbreken.

Als een tak niet meteen wordt afgesneden, verandert de draairichting van de messen. Op deze manier maakt dat mogelijk Antiblokkeersysteem ononderbroken snoeien waar andere heggenscharen het opgeven. Ik vond dat erg leuk.

Nadat de heg is geknipt, kan het zaagblad veilig worden opgeborgen in een kunststof behuizing. De tanden van de schaar zijn echt scherpmoet het gebruik altijd met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de eerste test van de Bosch AHS 50-20 Li accu-heggenschaar.

- 52,11 €
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x...
Bosch Huis en Tuin Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 LI (1x...*
Zaagsneden in muren en vloeren dankzij de geïntegreerde beschermkap
€209,99 - € 52,11 €157,88 Amazon Prime

Video | Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 LI | 18V batterij | heggenschaar | Macht voor ALLEN | Duits

Die Voordelen en nadelen Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

Voordelen

  • Heel gemakkelijk
  • Werkt op batterijen (milieuvriendelijk)
  • Hoge prestaties
  • Scherpe messen voor een optimale snede
  • Antiblokkering

Nadelen

  • Lage batterijduur - een tweede batterij is aan te raden
  • Extra werk door de beperkte lengte van de schaar (50cm)
  • Zwaard kan niet worden verwijderd, hogere opslagkosten

Tips voor de Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 Li

Bosch batterijheggenschaar AHS 50-20 LI (1x-batterij, 18 volt-systeem, slaglengte: 20 mm, in doos)

Deze heggenscharen van Bosch zijn te koop met accu's van verschillende sterktes en meslengtes. De kleinste variant is de heggenschaar met een 12 volt accu en een zwaardlengte van 35cm. Mijn test gaat over het medium model en, last but not least, is er de grote versie met één 36 volt variant en een zwaardlengte van zelfs 55 cm. Deze Bosch-modellen verschillen ook in de oplaadtijd, die steeds korter wordt.

Voordat u koopt, moet u zich bijvoorbeeld afvragen hoe groot en lang de heg is die u wilt knippen. In dit geval is de levensduur van de batterij heel anders en moet deze dienovereenkomstig worden aangepast.

Dit geteste model is voldoende voor kleinere heggen, voor grotere zou het moeten zijn AHS 55-20 LI-model er over nagedacht worden.

Bosch biedt een breed scala aan accessoires voor optimaal gebruik. Ik raad er altijd een aan tweede batterij kopen zodat er altijd een volledige vervangende batterij beschikbaar is. Deze zijn te koop voor ongeveer € 45, -. Bosch biedt zelf ook een Snellader Bij. Of je het echt nodig hebt is een open vraag, aangezien het laadproces al na 1 uur is afgerond. Als er een tweede accu beschikbaar is, is de snellader naar mijn mening niet nodig.

De opslag van de heggenschaar zou in principe moeten Droog respectievelijk. De fabrikant geeft aan dat met name de batterij warm bij zeer lage temperaturen moet worden bewaard, zodat de kou de techniek niet kapot maakt.

Het mes slijpen

Als de messen na verloop van tijd dof lijken en takken worden afgescheurd in plaats van doorgesneden, dan is een zogenaamde schaarpijl bij de fabrikant te koop vanaf € 19,99. Aangezien er in dit model veel losse messen zijn, vind ik de inspanning erg hoog als elk mes afzonderlijk met de hand moet worden geslepen. Bovendien belooft Bosch een lange levensduur van de messen en biedt zelfs garantie.

- 52,11 €
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x...
Bosch Huis en Tuin Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 LI (1x...*
Zaagsneden in muren en vloeren dankzij de geïntegreerde beschermkap
€209,99 - € 52,11 €157,88 Amazon Prime

Conclusie: Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li

De Bosch AHS 50-20 Li accu-heggenschaar is met zijn zeer lichte gewicht en batterijwerking ideaal voor kleinere heggen tot een snijtijd van 50 minuten. De prestatie is goed en absoluut voldoende voor normaal gebruik. Takken tot een diameter van 25 mm kunnen probleemloos worden doorgeknipt.

De batterij zou naar mijn mening wat langer kunnen meegaan, maar een tweede batterij is prima met al het werk.

De huidige prijs Ik vind € 134,90 marginaal en zou niet duurder moeten zijn om te gebruiken. Met betrekking tot het opbergen van de heggenschaar raad ik over het algemeen aan om ter bescherming de plastic behuizing te bevestigen.

Ben je dus op zoek naar een goede, betrouwbare en accu-aangedreven heggenschaar, dan zit je met dit model niet fout.

Misschien kan Bosch het zwaard uitwisselbaar maken, zodat hetzelfde apparaat kan worden gebruikt om dikkere heggen naar behoefte te snoeien

Aanbevolen lectuur: Stihl draadloze heggenschaar

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte accuheggenschaarproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire artikelen met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte draadloze heggenschaarproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Einhell accu heggenschaar GC-CH 1846 Li Kit Power X-Change (18 V,... Einhell accu heggenschaar GC-CH 1846 Li Kit Power X-Change (18 V,...* Momenteel geen beoordelingen €109,95 €99,99Amazon Prime
2 Einhell accuheggenschaar GE-CH 18/60 Li-Solo Power X-Change (18... Einhell accuheggenschaar GE-CH 18/60 Li-Solo Power X-Change (18...* Momenteel geen beoordelingen €92,89Amazon Prime
3 Einhell accu heggenschaar GC-CH 18/40 Li Solo Power X-Change (18... Einhell accuheggenschaar GC-CH 18/40 Li Solo Power X-Change (18...* Momenteel geen beoordelingen €74,95 €67,99Amazon Prime
4 WORKPRO heggenschaar accu 20 V, accu heggenschaar met accu en... WORKPRO heggenschaar accu 20V, accu heggenschaar met accu en...* Momenteel geen beoordelingen €89,99 €64,99Amazon Prime
5 Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x... Bosch Huis en Tuin Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 LI (1x...* Momenteel geen beoordelingen €209,99 €157,88Amazon Prime
6 Einhell accu heggenschaar GC-CH 1855/1 Li Kit Power X-Change (18... Einhell accu heggenschaar GC-CH 1855/1 Li Kit Power X-Change (18...* Momenteel geen beoordelingen €103,73 €99,99
7 Einhell accuheggenschaar ARCURRA 18/55 Power X-Change (18 V, 55... Einhell accuheggenschaar ARCURRA 18/55 Power X-Change (18 V, 55...* Momenteel geen beoordelingen €99,95 €71,99Amazon Prime
8 ZULLEN draadloze grasschaar, heggenscharen, 7.2 V elektrische... ZAL draadloze grasschaar, heggenscharen, 7.2 V elektrisch...* Momenteel geen beoordelingen €37,98Amazon Prime
9 Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar EasyHedgeCut... Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar EasyHedgeCut...* Momenteel geen beoordelingen €149,99 €109,21
10 Makita BUH523Z accu-heggenschaar, Li-Ion 18 V Makita BUH523Z batterij - heggenschaar, Li-Ion 18 V * Momenteel geen beoordelingen €109,00
- 9,96 €aanbod
Einhell accu heggenschaar GC-CH 1846 Li Kit Power X-Change (18 V,...
Einhell accu heggenschaar GC-CH 1846 Li Kit Power X-Change (18 V,...*
Inclusief aluminium meshoes en stevige koffer; Inclusief schokbescherming met beugel voor wandmontage.
€109,95 - € 9,96 €99,99 Amazon Prime
- 6,96 €aanbod
- 25,00 €aanbod
- 52,11 €aanbod
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar AHS 50-20 LI (1x...
Bosch Huis en Tuin Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 LI (1x...*
Zaagsneden in muren en vloeren dankzij de geïntegreerde beschermkap
€209,99 - € 52,11 €157,88 Amazon Prime
- 3,74 €aanbod
- 27,96 €aanbod
- 40,78 €aanbod
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar EasyHedgeCut...
Bosch Huis en Tuin Bosch accuheggenschaar EasyHedgeCut...*
Het Easy tuingereedschap van Bosch – voor kleine en middelgrote tuinen; Lichtgewicht en uitgebalanceerde heggenschaar voor...
€149,99 - € 40,78 €109,21

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter