Test: Xiaomi elektrische scooter 1S | opvouwbare e-scooter

Foto door de auteur

Dirk Re.

Beoordeel Xiaomi Scooter Top10-787810bf

De Xiaomi elektrische scooter 1S biedt compact rijden met een Snelheid tot 20 km / u. Deze scootmobiel heeft vanwege zijn Snelheid is goedgekeurd voor gebruik op de weg, maar heeft ze al allemaal veiligheidsgerelateerde kenmerken voor het wegverkeer. De fabrikant Xiaomi belooft een batterijduur van maximaal 30 km per keer met de juiste rijstijl.

Xiaomi elektrische scooter 1S GE
Xiaomi elektrische scooter 1S GE*
8,5" luchtbanden voor een veilige rijervaring. Bedrijfstemperatuur: -10 tot 40 °C.; Intuïtieve en eenvoudige bediening. Dubbele...
€526,92 Amazon Prime

Elektrische scooters in vergelijking

Xiaomi elektrische scooter PRO 2 GE
Xiaomi elektrische scooter PRO 2 GE*
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B08CL2GHL5" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Bouw / inbedrijfstelling

Xiaomi Scooter-6082dc60 recensie

De elektrische step wordt reeds gemonteerd geleverd. Een eerste positief aspect is dat dit model opvouwbaar en lijkt dus gemakkelijk op te bergen. Met afmetingen van 110 x 20 x 110 cm en een gewicht van 12,5 kg ziet deze step er vrij robuust en degelijk uit.

Het model is van metaal - aluminium - en heeft een rem voor en achter. Het maximale gewicht is volgens de instructies beperkt tot 100 kg.

Nadat ik de Xiaomi elektrische scooter 1S heb opgezet, moet deze eerst een bijbehorende hebben App geactiveerd zullen. Dit proces is echter snel voltooid en het apparaat activeert vervolgens het display. Nog onnodig proces!

Op basis van de bedieningsinstructies kon ik zien dat de bediening vrij eenvoudig is gehouden en dat Display Geeft eigenschappen weer zoals batterijniveau, afgelegde afstand, snelheid en Bluetooth. Ik denk dat het scherm groot genoeg is en gemakkelijk te lezen.

Het apparaat wordt ingeschakeld via de aan / uit-knop direct op het display.

Bovendien heeft de Xiaomi elektrische scooter 1S een voor- en achterlicht​ Beide moeten zeer energiebesparend zijn en dus lang rijden mogelijk maken.

Er is ook een standaard om de scootmobiel te parkeren.

Om meer te weten

Deze e-scooter vereist goedkeuring van de straat. Dit is een klein aantal, wat in mijn geval alleen is 15 € per jaar kosten. Dit is inclusief alle kosten plus elektriciteitskosten. Toelating is eenvoudig online bij een verzekeringsmaatschappij.

De Xiaomi-scooter heeft een schijfrem achteraan, die een ideaal remgedrag moet mogelijk maken. Bovendien zijn er tal van reflectoren geïnstalleerd.

De maximale snelheid is ingeschakeld 20Km / h beperkt, zodat dit model ook in Duitsland is goedgekeurd. Vergelijkbare modellen bijvoorbeeld 25Km / h rit,

overschrijden de toegestane maximumsnelheid voor e-scooters en zijn niet toegestaan ​​binnen de Bondsrepubliek Duitsland.

Volledig opgeladen Batterij met 7650 mAh en 275 Wh kan de Mi Scooter 1S tot 30 km Wees gedreven. Zelfs op hellingen rijdt de scootmobiel niet naar beneden, dus ook niet op hellingen naar 14% geen wensen blijven onvervuld.

Maar hoe presteert de scooter in de echte test?

Xiaomi elektrische scooter 1S GE
Xiaomi elektrische scooter 1S GE*
8,5" luchtbanden voor een veilige rijervaring. Bedrijfstemperatuur: -10 tot 40 °C.; Intuïtieve en eenvoudige bediening. Dubbele...
€526,92 Amazon Prime

Rijd eerst met de Xiaomi elektrische scooter 1S

Test de Xiaomi-scooter Amazon-ca7fc7d9

Eerst moest ik de elektrische scooter opladen. Met zijn 600 Watt dit model zit in het gemiddelde van de prestatiecapaciteit.

Om nu te kunnen rijden, moet u Xiaomi elektrische scooter 1S Druk kort een klein beetje en druk op de bijbehorende hendel (gashendel), de scootmobiel zal nu automatisch gaan rijden.

Rijden is in het begin ongebruikelijk, omdat de scootmobiel extreem snel accelereert. Ik was verrast door de rustige rijstijl. De motor zelf en de banden produceren weinig geluid en zorgen voor een veilige rijervaring, zelfs op oneffen oppervlakken.

Zodra je een langere afstand rijdt, ongeveer 100 meter, met dezelfde snelheid, wordt hij geactiveerd cruise control onafhankelijk, zodat u niet verder het gas hoeft in te drukken. Dat ontlast de pols!

Het ingebouwde achterlicht gaat branden zodra de scootmobiel wordt ingeschakeld. Het voorlicht kan handmatig worden ingeschakeld. Tijdens het rijden merkte ik echter dat wanneer het voorlicht wordt geactiveerd, de topsnelheid wordt verlaagd tot maximaal 10 km / u. Nadat ik er aanvankelijk over verbaasd was, kon ik op de website lezen dat dit verplicht is in Duitsland. In dit geval kan ik alleen maar raden een externe fietsverlichting op batterijen om de beperking uit de weg te ruimen.

Bij mijn eerste test was de accu na ongeveer 22 kilometer bijna leeg en moest hij worden opgeladen. De e-scooter heeft de opgegeven 30 km niet gemaakt, maar dit kan komen door mijn snelle rijstijl.

Autorijden is absoluut leuk. Ik had een veilig gevoel, ook al moet je in het verkeer nog voorzichtiger zijn. Alleen het remmen is even wennen, deze zijn naar mijn mening erg sterk. Het remgedrag moet daarom tijdens de eerste rit worden getest om een ​​val te voorkomen.

Xiaomi elektrische scooter 1S GE
Xiaomi elektrische scooter 1S GE*
8,5" luchtbanden voor een veilige rijervaring. Bedrijfstemperatuur: -10 tot 40 °C.; Intuïtieve en eenvoudige bediening. Dubbele...
€526,92 Amazon Prime

Afbeeldingen | Xiaomi elektrische scooter 1S

Video | Xiaomi elektrische scooter S1

Xiaomi elektrische scooter 1S GE
Xiaomi elektrische scooter 1S GE*
8,5" luchtbanden voor een veilige rijervaring. Bedrijfstemperatuur: -10 tot 40 °C.; Intuïtieve en eenvoudige bediening. Dubbele...
€526,92 Amazon Prime

Onderhoudskosten

De E-Scooter S1 van Xiaomi is erg goedkoop in onderhoud. Naast de verzekeringsdekking, die wordt gegeven in de vorm van een kleine kentekenplaat, hoeft alleen rekening te worden gehouden met de elektriciteitsbehoefte tijdens het laadproces.

Verzekeringsdekking: 15 € / jaar

Elektriciteitskosten voor 600 watt vermogen

Voor- en nadelen van de Xiaomi elektrische scooter 1S

Voordelen

  • Lage onderhoudskosten
  • Goede afhandeling
  • opvouwbaar
  • Rustig rijden
  • Goed bereik
  • cruise control

Nadelen 

  • Gereduceerde snelheid bij rijden met licht aan
  • Zeer harde remmen (valgevaar)
  • Registratie via app
  • Maximale belasting op 100 kg

Korte tips over de Xiaomi elektrische scooter 1S

Tijdens de eerste reis moet je dit zeker doen Remgedrag getest zullen. Naar mijn mening zijn ze erg sterk ingesteld, zodat er een risico op vallen bestaat. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het gemakkelijk om te handelen.

Ik raad je aan er een te kopen extern voorlichtkoopt bijvoorbeeld een fietslamp op batterijen om het gaspedaal te omzeilen wanneer ik licht rijdt.

De actieradius van de accu is afhankelijk van de rijstijl en het gewicht van de bestuurder. Ik raad je aan om dat tijdens je eerste reizen te doen werkelijke batterijcapaciteit om uit te testen.

Xiaomi elektrische scooter 1S GE
Xiaomi elektrische scooter 1S GE*
8,5" luchtbanden voor een veilige rijervaring. Bedrijfstemperatuur: -10 tot 40 °C.; Intuïtieve en eenvoudige bediening. Dubbele...
€526,92 Amazon Prime

Conclusie: Xiaomi elektrische scooter 1S

De Xiaomi elektrische scooter 1S biedt absoluut rijplezier voor verschillende ondergronden. De wegligging is erg goed en de rijstijl is dankzij de banden aangenaam stil, ook zonder vervelend schudden.

De onderhoudskosten zitten in het lagere segment, waardoor aanschaf de moeite waard is. Ik beschouw de totale prijs vanaf 384 € als marktconform en absoluut in orde. De wegtoelating kan gemakkelijk online worden aangevraagd.

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en zuinige elektrische step die ook nog eens makkelijk op te bergen is, dan doe je alles goed met de S1 van Xiaomi.

Aanbevolen lectuur: Elektrische scooter de gids hier!

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte elektrische scooterproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte elektrische scooterproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 90,00 €aanbod
- 44,99 €aanbod
- 90,00 €aanbod
- 80,00 €aanbod
- 75,00 €aanbod
- 89,56 €aanbod
- 300,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter