DIY zaklampen | Doe-het-zelf zaklampen | OLIE of was?

In deze tijd van het jaar wordt het donkerder en vroeger en zo ontstond het idee voor een feestje of de tuin "Laten we zelf fakkels bouwen" Aan. Dus op YouTube en laat je inspireren. Fakkels met olie of met was was nu de vraag. Het basismateriaal moet een rol toiletpapier zijn. We hebben net besloten om beide te testen.

We bouwen doe-het-zelf zaklampen met olie en doe-het-zelf zaklampen met was. Daarnaast doen we dit niet alleen met toiletpapierrollen, maar ook met keukenpapierrollen.

Welke doe-het-zelf zaklampen branden langer? Welke doe-het-zelf zaklamp brandt mooier? Wat zijn de verschillen en voordelen van een DIY zaklamp van was en een DIY zaklamp van OLIE of toiletpapier en keukenrol? We hebben het getest en hier vind je onze ervaring en tips om zelf zaklampen te maken.

DIY zaklampen | U dient dit zelf te doen

Voor onze test hebben we een totaal van 2,4 kg kaarsvets samen doorzocht. De was was afkomstig van oude ongebruikte kaarsen, uitgebrande kaarsen of overgebleven was. De was kostte in dit geval niets (voorheen, maar niet voor deze test 🙂). wie Extra wax kopen moet zou 500g was / kaarsen koop goedkoop voor 1-2 € in de winkel of Bestel goedkope wax / kaarsen online. We kochten voor de olie Zonnebloemolie voor 0,97 € de 1 liter in de discounter.

Nadat we het geheel al hebben getest, vind je hier een lijst en metingen voor de dingen die je nodig hebt en goed zou moeten werken in de verhouding.

DIY zaklamp met was

Wc-papier op rol (3-laags) of keukenrol
➨ ongeveer. 400-500 g was (Overgebleven kaarsvet of koop)
pot of een hoge pan (om de was te smelten)
Vuurkorf voor verwarming (Kookplaat, grill etc.)
document (Krant, karton etc.)
Keuken pollepel (om te roeren en over de was te gieten)
tang (draaien en draaien)

DIY zaklamp met olie

Wc-papier op rol (3-laags) of keukenrol
➨ ongeveer. 500 ml OLIE (Zonnebloemolie of andere)
Container of bord (voor het opzuigen en weken van de olie)
tang (draaien en draaien)

Doe het zelf fakkels met was

Voor de DIY wax torch heb je natuurlijk wax nodig, hoe meer hoe beter! We hebben in totaal 2,4 kg. Daar zouden we uit kunnen komen 5 rollen toiletpapier en 1 keukenrol 6 waxfakkels doe het zelf.

Voor elke zaklamp van was die ongeveer 400 gram was met ongeveer 500 gram heb je echt genoeg voor één zaklamp. Het hangt er ook altijd van af hoeveel u wax overgiet of dompelt. Met 400 g hadden we alleen de meest essentiële was opgenomen, meer kon geen kwaad.

een elektrische grill was genoeg om de was te krijgen vanaf 40 graden smelten. Oude tafel als basis. Een pollepel om te roeren. Barbecuetangen waren geweldig om de toiletrollen te draaien en de hete fakkels met was te verwijderen.

De was is volledig gesmolten, nu kun je een rol wc-papier vol was laten weken. Vanaf halverwege draai je het om.

Gevaar! Pas op met kinderen! HEET! Laat er niets in vallen, het kan spetteren!

De DIY zaklamp met was is klaar en kan uit de pot worden gehaald om af te koelen en te drogen. Leg ze op het voorbereide oppervlak.

We doen hetzelfde met een keukenrol. Hoe groter de pot, hoe beter. De grilltang helpt veel.

Leg dan 3 wc-papierrollen tegelijk in de pot zodat het sneller gaat. Alleen met veel was in de pot!

Notitie: hoe meer papier een keukenrol of toiletrol heeft, hoe meer brandstof het heeft en meer was kan opnemen, wat de brandtijd kan verlengen. Was er meerdere keren overheen gieten om een ​​dikkere waslaag te krijgen, heeft op dezelfde manier invloed op de brandtijd. Dat betekent natuurlijk dat je veel meer wax nodig hebt! Lees meer over wax!

Doe-het-zelf zaklampen met olie

De toiletrol en keukenrol hoeven alleen maar volledig met olie te worden doordrenkt. Het beste is om er een te gebruiken hoge pot. Met wat we hebben meegenomen, niet echt goed voor draaien en stofzuigen

Volgens onze kennis, zou moeten 500 ml is genoeg voor één toiletroln. We vinden dat een keukenrol iets meer zou moeten zijn, maar we gebruikten 500 ml voor de fakkel gemaakt van olie om te testen. U kunt ze het beste op een bord laten liggen totdat u ze gaat gebruiken.

Opmerking: De brandduur van zelfgemaakte zaklampen met was kan verschillen! Kaarsvet bevat paraffine, dit kan per kaars anders zijn en heeft invloed op de brandtijd en het brandproces. We gebruikten een mix van vele kaarsen die iedereen op de restjes in het huishouden zou kunnen hebben. De waarden en resultaten kunnen voor iedereen anders zijn en daarom is deze test slechts een soort kleine richtlijn van wat je kunt verwachten als je dergelijke doe-het-zelf zaklampen wilt maken.

DIY fakkels met was VS. DIY-zaklampen met OLIE

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

Nu willen we het weten! Wat brandt beter, langer, mooier? Wat is het verschil tussen een toiletrol en een keukenrol of tussen was en olie? We hebben alles op een rij gezet en tegelijk aangestoken!

Tip: Om aan te steken, neem je gewoon een paar druppels grillaansteker of, als je die hebt, de lonten van de kaarsen!

4 Minuten

Na 4 minuten hebben alle doe-het-zelf zaklampen een mooie vlam. De keukenrol met olie verbrandt natuurlijk niet zo snel van bovenaf.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

8 Minuten

De was zal de vlam sneller laten zakken, wat niet betekent dat hij sneller zal opbranden. Er is een mooiere grote vlam. De olie daarentegen brandt slechts langzaam van bovenaf, de vlam lijkt kleiner.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

20 Minuten

Alle doe-het-zelf-zaklampen branden helder. De fakkels met was zien er meer afgebrand uit. De fakkels met olie staan ​​nog niet helemaal in brand. Beide varianten geven momenteel een goed vlambeeld.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

30 Minuten

Je hebt al het gevoel dat fakkels met was sneller afbranden. Een zaklamp van keukenpapier en was brandt het snelst. De olie verbaast ons enigszins.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

40 Minuten

We kunnen een doe-het-zelf-zaklamp van papieren handdoeken met was niet aanbevelen. Ofwel was er niet genoeg was of, door de structuur, meer lucht in de keukenrol, die hierdoor sneller verbrandt.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

50 Minuten

Verder branden de zelfgemaakte zaklampen met toiletpapier nog erg goed. De keukenrol met olie brandt nog, maar voor hoelang?

60 Minuten

Er is nu een uur verstreken en je kunt zien welke fakkel nog goed in werking is.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

70 Minuten

De fakkel met keukenpapier en olie heeft alleen een soort bunsenbrandervlam en is zo goed als uit. De overige twee DIY-fakkels branden nog steeds waar de vlam die met was danst meer creëert.

Links: 2x zaklamp met was. Rechts: 2x zaklamp met olie

80 Minuten

Het loopt ten einde. Aan de rechterkant heeft de fakkel met olie alleen een kleine vlam bovenop. De linker fakkel heeft nog een grotere vlam, beide gaan binnenkort uit.

83 Minuten

De twee doe-het-zelf-zaklampen gemaakt van was en olie gingen bijna tegelijkertijd uit, ongelooflijk. Nu kunnen we een conclusie trekken.

[wpcd_coupon id = 139691]

Testresultaten & conclusie: DIY zaklampen doe het zelf

TP = toiletpapier KP = keukenrolpapier

KunstTP met wasTP met olieKP met wasKP met olie
HerstellungVerzamel en smelt was, laat weken en draaiKom met olie en week en draaiVerzamel en smelt was, laat weken en draaiKom met olie en week en draai
brandduur ca. 1,5 uurca. 1,5 uurca. 50 min.ca. 1 uur
EindruckMooie vlam, brandt als geheelVlam goed, maar niet altijd zo mooi als met wasMooie langwerpige vlam brandt als geheel langwerpige vlam later, brandt van boven naar beneden, eerste kortere vlam.
VoordelenBrandt een lange, mooie vlam, knutselen met kinderen, blijf oude kaarsen gebruikenlage tijdsbesteding, snelle productie en onschadelijkmooie vlam
, Tijd maken met kinderen,
Hergebruik oude kaarsen
lage tijdsbesteding, snelle productie en onschadelijk
NadelenTijd en moeite om te vervaardigen, geen was (KOPEN!), Risico op letsel (heet) veel keukengerei vereistbrandt anders dan was, maar toch een goede zaklampTijd en moeite om te fabriceren, geen was (KOPEN!), Risico op letsel (heet), veel keukengerei vereistbrandt anders dan was, maar toch brandt een goede zaklamp sneller af
waardering⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
ConclusieMega-zaklamp, tijdrovend en kan wax kosten. Inspanning hoogSuper zaklamp, tijd en moeite zeer laag, lage kosten, nauwelijks keukengereiGeweldige fakkel, maar de brandtijd is te kort, tijdrovend en kan kosten voor wax veroorzaken, veel moeiteGoede zaklamp, maar korte brandtijd, toch snel gemaakt, kosten laag

Zelf wasfakkels maken met kinderen is een geweldige vrije tijd en leuk. Je gebruikt dus nog steeds de resterende was van verbrande kaarsen. Met olie gaat het snel en gemakkelijk, het brandt ongeveer net zo lang! Veel plezier met het maken van fakkels.

- 6,00 €
Hussala - Diamantwas fakkels brandduur 90 min Tuinfakkels...
Hussala - Diamond Wax Fakkels brandduur 90 min tuinfakkels...*
Torch Burn Time: 90 min (in windstille omstandigheden); Stabiel, stabiel fakkelvuur & geen roetontwikkeling (Hussala Diamond)
€24,90 - € 6,00 €18,90
Hussala - Diamantwas fakkels brandduur 60 min Tuinfakkels...
Hussala - Diamond Wax Fakkels brandduur 60 min tuinfakkels...*
Brandduur van de toorts: 60 min (bij windstille omstandigheden); Stabiel, zelfs fakkelvuur & geen roetontwikkeling (Hussala Diamond)
€16,90
- 10,59 €
Hussala - Diamantwas fakkels brandduur 135 min Tuinfakkels...
Hussala - Diamond Wax Fakkels brandduur 135 min tuinfakkels...*
Brandduur van de toorts: 135 min (bij windstille omstandigheden); Stabiel, zelfs fakkelvuur & geen roetontwikkeling (Hussala Diamond)
€34,49 - € 10,59 €23,90
- 0,45 €


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 9.06.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*