IJsschep - maak je eigen perfecte ijsschep

De ijsschep is een handig keukengerei en wordt gebruikt voor het portioneren van ijs. Dit gereedschap is vaak te vinden in ijssalons, zodat de geproduceerde ijsballen een uniforme grootte hebben. Omdat het bevroren ijs snel bevriest tot de metalen ijsschep, zijn er verschillende methoden om het op te lossen.

IJsscheppen zijn er in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Vooral in ijssalons is de grootte van de bal een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. De diameters van 30-70 mm komen veel voor.

De meest voorkomende zijn vooral IJsschep van 49 mm. Een liter ijs is genoeg voor 30 halve bollen. Vooral in de commerciële sector als het gaat om ijs, maar natuurlijk ook thuis, is hygiëne erg belangrijk als het gaat om het schoonmaken van het gebruikte huishoudelijke keukengerei.

Het is het beste om een ​​bak met water opzij te zetten als je meerdere soorten ijs hebt. Reinigen met dit waterbad voorkomt dat de soorten ijs met elkaar vermengen. De container met het water moet regelmatig worden vervangen als deze gedurende lange tijd wordt gebruikt.

Er is ook de mogelijkheid om hier één procent citroenzuur toe te voegen - omwille van de hygiëne.

IJsschep vergeleken

Midnight Scoop RVS ijsschep voor hard ijs...Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijslepel ...IJsschep, aluminium ijsschep Professioneel ...BRUNNER EP-36-DB professionele ijsschep, 18/10 staalWIMAHA ijsschep, roestvrijstalen ijsschep voor fruit, ICE, ...Gastronette® portioner Eisloeffel lange bol ijs ...SLKIJDHFB Ice Cream Scoop Roestvrijstalen Ice Cream Scoop Food Dipper...IJsschep 8 cm, IJslepel van gepolijst roestvrij staal, schep...IJsschep, roestvrijstalen ijsschep Professioneel ...Love-KANKEI ijsschep ijslepel ijslepel met ...
€43,80€9,99€7,98Controleer prijsControleer prijs€19,99Controleer prijs€15,82€9,44€11,99
Midnight Scoop RVS ijsschep voor...*Fayonnir Fayomir ijsschep RVS -... *IJsschep, aluminium ijsschep ... *BRUNNER EP-36-DB professionele ijsschep, 18/10 ... *WIMAHA ijsschep, roestvrijstalen ijsschep ... *Gastronette® schepijslepel lang ... *SLKIJDHFB ijsschep ... *IJsschep 8 cm, RVS gepolijst... *IJsschep, roestvrijstalen ijsschep ... *Love-KANKEI ijsschep ijslepel ijs ... *
◼️ ZE HEBBEN DE HELE TIJD ONJUIST IJS GESCHOPT IN PLAATS VAN ...◼️ 1. Middelgroot, voldoet aan verschillende behoeften -...◼️ UNIEK ONTWERP: de antivriescoating gemaakt van ...◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ MerkKWALITEIT van Gastronette Eisdipper ...◼️ Materiaal: gemaakt van geavanceerde, hoogwaardige ...◼️ Duurzaam: Ice Cream Scoop is gemaakt van voedselveilig ...◼️ Hoge kwaliteit: gemaakt van gezond roestvrij staal met spiegel ...◼️ Multifunctioneel: deze ijsschep kan niet alleen worden gebruikt voor ...
◼️ SCHOPPEN DOOR HARD IJS MET LICHTHEID. Het GEBOGEN HANDVAT ...◼️ 2. Hoge kwaliteit, geselecteerd 18/8 roestvrij staal - De ...◼️ KEUKEN ESSENTIEEL: Het handgreepgedeelte is voor een ...◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ LEVERINGSOMVANG: U ontvangt een hoogwaardig aluminium ...◼️ Eenvoudig triggerniveau: met ergonomische trigger, bespaart ...◼️ Handig om vast te houden: gekleurd antislip plastic handvatontwerp, ...◼️ Vaatwasmachinebestendig: gemakkelijk schoon te maken, geen vervorming, ...◼️ Antisliphandvat: rubberen handvat biedt u comfortabele en ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€43,80€9,99€7,98Controleer prijsControleer prijs€19,99Controleer prijs€15,82€9,44€11,99
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatste update op 4 juni 2023 15:04 Links leiden naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

IJsschep eindigt

De ontwikkeling van de normale eetlepel waarmee één geportioneerd ijsje naar de juiste ijsschep is een kleine revolutie. Terwijl je alleen met een eetlepel een soort knoedel kunt maken, helpt de ijsschep om een ​​gelijkmatige bal te vormen.

De zogenaamde IJsschep lijkt meer op een futuristische ijsschep. Er is een halfronde uitsparing en een thermisch geleidende handgreep. De lichaamstemperatuur van de gebruiker verwarmt hem en leidt hem naar het voorste gedeelte. Dit betekent dat het ijs ideaal geportioneerd is en bijna volledig uit de ijsschep kan worden gehaald. De Ice Scoop werd in 1933 uitgevonden door Sherman Kelly uit Ohio.

De traditionele ijsschep heeft een halve bol aan de voorkant die een gelijkmatige bal vormt wanneer het handstuk tegen elkaar wordt gedrukt en een ronde beweging in de ijscontainer. De klassieke ijsschep is een langere lepel die aan de voorkant breder is. De ballen zijn vrij plat gevormd, omdat hier de holte ontbreekt. De ijsbolletjes zien er echter nog steeds aantrekkelijk uit.

IJsscheppen zijn meestal gemaakt van metaal. Verschillende gekleurde handvatten geven een gekleurde charme aan de anders nogal glanzende ontwerpen. Het is belangrijk dat je bij het kopen van een ijsschep goed op het voorste gedeelte let. In het beste geval heeft deze een halfronde uitsparing zodat het creëren van mooie bollen geen probleem is.

De verschillende maten kunnen alles vormen, van kleine tot grote ballen. Daarom, als je een zoetekauw bent, moet je verschillende maten kopen. IJsbolletjes kosten tussen de 9 en 20 euro, afhankelijk van het ontwerp en model.

Structuur van de ijsschep

Dit belangrijke keukengerei bestaat uit een handgreep en een halfbolvormig voorstuk. Deze opening wordt een lepel genoemd. De ijsschep wordt over het oppervlak van het ei geschraapt en vormt een bal door deze op te rollen. Er zijn ijsscheppen met en zonder mechanische structuur.

Bij een ijsschep met mechaniek zit er een soort hendeltje in de kom. Met een druk op de knop komt het ijs uit de lepel. Een andere variant met een mechanisme heeft een kleine schop aan de binnenkant. Met een tanghandvat en een kleine tandwielconstructie. Met deze functionaliteit kan de lepel van links naar rechts worden bewogen en een gelijkmatige bolletje ijs oppakken.

Moderne ijsscheppen - speciaal voor de gastronomische sector - zijn uitgerust met een teller die telt hoeveel ijsscheppen er zijn verwijderd.

Verschillen in de apparaten

De klassieke ijsschep vormt vrij platte bolletjes. Een mooi versierde ijscoupe kan dus verschillende vormen hebben. De traditionele ijsschep daarentegen heeft een geïntegreerde kleine hendel in de halfronde uitstulping aan de voorkant.

De Ice Scoop biedt het onmiskenbare voordeel dat hij een thermisch handvat heeft. Deze structuur is ideaal om ijsresten van de lepel te verwijderen.

Veelzijdige ijsschep

Het is duidelijk wat je met een ijsschep moet doen. Maar de ijsschep is ook heel gemakkelijk te misbruiken. Als je kookt, bakt en dingen klaarmaakt in de keuken, ontstaat er soms een echte rommel. De ijsschep kan hier worden gebruikt als een echte kleine alleskunner. Als je bijvoorbeeld heerlijke noedels met gehaktballen wilt maken, moet je ze moeizaam met de hand vormen.

De ijsschep werkt niet alleen in klassiek ijs, maar ook bij gehakt, gehakt en andere lekkernijen. Zo krijg je prachtig gevormde en vooral ronde ballen die de gasten zeker zullen verbazen.

Een andere mogelijkheid tot misbruik is te vinden op het gebied van bakken. Met een lepel of schenker wordt het geheel al snel een rommeltje in de keuken. Maar niet met de ijsschep. Dit kan worden gebruikt om kleine hoeveelheden deeg op te pakken en direct op de bakplaat te klonteren. Decoraties voor taarten of cakes kunnen ook ideaal in een ronde vorm worden gebracht met een ijsschep.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Restjes verwijderen

Om ervoor te zorgen dat het ijs uit de schep komt, zijn deze procedures gebruikelijk:

Mechanisch proces

De ijsschep heeft een geïntegreerde tang waarmee de ijsresten er met een druk op de knop uit kunnen worden getild.

Thermisch proces:

Dit proces wordt vooral toegepast in de professionele ijssector, bijvoorbeeld ijssalons. Het cilindrische handvat van deze ijsschep is gemaakt van een warmtegeleidend materiaal. Wanneer de hand van de gebruiker is opgewarmd, komt het ijs los van de ijsschep.

Schraper methode:

Het ijs wordt met een eenvoudige schraper, zoals bekend van de deegschraper, uit de schep geschraapt en kan kunstig worden gedrapeerd met een ijshoorntje.

Klein ijsverhaal

De rustgevende frisheid van ijs werd al gewaardeerd in het oude China (ca. 3000 v. Chr.). De heersers daar hebben al grote ijsopslagplaatsen ingericht en ijs opgeslagen, vergelijkbaar met sorbet. Ook de oude Romeinen rond keizer Nero vonden de koude lekkernij verleidelijk.

De oorsprong ligt dus in het oude China. Het ijs van nu werd pas in de 19e eeuw toegankelijk voor het grote publiek. Met de uitvinding van de koelkast van vandaag door de koelmachine van Carl von Linde, kwam ijs in de samenleving. Tegenwoordig gaat ijs niet alleen in de zomer, het gaat de hele tijd. Van een heerlijk ijsje in een wafel of een knappe sundae met een grote variatie aan smaken word je gewoon vrolijk.

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte ijsschepproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
IJsschep, RVS, gepolijst, 3 stuks...
2 beoordelingen
IJsschep ijslepel RVS gepolijst 3 stuks...*
 • 【JE KUNT 3 LEPELS KRIJGEN】 Drie ijslepels - en je hoeft je geen zorgen te maken over welke schep je moet kopen!...
 • 【3 VERSCHILLENDE MATEN VAN ICE CREAM SCOOPS】 3 verschillende maten voor verschillende behoeften, klein formaat ...
 • 【HOGE KWALITEIT EN VEILIGHEID】Gemaakt van 18/8 roestvrij staal van voedingskwaliteit. We kunnen het veilig gebruiken voor het graven van ijs of fruit enz ...
- 2,40 €2. Topverkoper
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ... *
 • Inhoud: 1x ijsschep met uitwerper (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
 • Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10 gepolijst - vaatwasmachinebestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, smaakloos en zuurbestendig
 • Zeer snel en eenvoudig porties ijsballen vanaf de pols - ook geschikt voor zeer hard ijs. Het kan worden gebruikt door rechtshandige en linkshandige...
3. Topverkoper
Bugucat IJsschep 5 cm, Koekjesschepset Gepolijst Roestvrij Staal...*
 • 【HOOGWAARDIG MATERIAAL】 Bugucat ijsschep is gemaakt van food-grade 304 roestvrij staal, dat 100% recyclebaar is ....
 • 【GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN】 Het ontwerp van het ijsschephandvat is ergonomischer, de ijsschep met trekker, elke ijsschep heeft een geïntegreerde ...
 • 【GEMAKKELIJK TE REINIGEN】 IJslepel kan na gebruik tijdig met schoon water worden gereinigd. De vaatwasser is ook...
4. Topverkoper
Relaxdays ijsschep RVS, met trekker, voor ijs,...*
 • Voor desserts: Met deze elegante ijsschep kun je thuis je eigen geweldige ijsbekers maken
 • Ergonomisch: de ijsschep werkt gemakkelijk met het ontgrendelingssysteem - je pols is beschermd
 • Keukenaccessoires: het mechanisme van de ijsbollepel maakt ronde ballen mogelijk - als een professional
- 3,05 €5. Topverkoper
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...
72 beoordelingen
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...*
 • Essentieel keukengerei: de ijsschep heeft een stevige kop met een lichte punt, ideaal voor het moeiteloos scheppen van hard ijs...
 • Ergonomische handgreep: de handgreep is goed uitgebalanceerd, ligt comfortabel in de hand en zorgt voor maximale veiligheid, zelfs bij intensief gebruik...
 • DUURZAAM: de heavy-duty ijsschep met zinken kop is gebouwd voor dagelijks gebruik
6. Topverkoper
WMF Gourmet ijsschep 21 x 5,5 cm, rijstschep, ... *
 • Inhoud: 1x ijsschep (lengte 21 cm, bol Ø 5,5 cm) - artikelnummer: 1881746040
 • Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10 gepolijst - vaatwasmachinebestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, smaakloos en zuurbestendig
 • Zeer snel en eenvoudig porties ijsballen vanaf de pols - ook geschikt voor zeer hard ijs. Het kan worden gebruikt door rechtshandige en linkshandige...
7. Topverkoper
IJsschep, 3 stuks bolvormige RVS ijslepels voor...
5 beoordelingen
IJsschep, 3 stuks Bolvormige RVS ijslepels voor...*
 • Het is gemaakt van roestvrij staal van voedingskwaliteit, duurzaam en arbeidsbesparend.
 • Door op het handvat van de tang te drukken kan de foodball er eenvoudig uitgenomen worden.
 • Hoogwaardige bronnen, zelfs hard ijs, blijven niet aan de ijsschep plakken.
8. Topverkoper
SveBake Harde IJsschep - Zwart
3 beoordelingen
9. Topverkoper
HORRAu 3 delige ijsschep RVS, ijsbollepel...
3 beoordelingen
HORRAu 3 delige ijsschep RVS, ijsbollepel...*
 • De lepels zijn er in 3 maten - Grote schep 6 cm (70 ml, 8/3 oz), Middelgrote schep 5 cm (40 ml, 4/3 oz), Kleine schep 4 cm (23 ml,...
 • Geweldige portiehulp - heeft precies de juiste maat voor het vullen van verschillende soorten deeg in de bakvormen of bakapparatuur. Aardappelpuree,...
 • Veelzijdig inzetbaar - Uitstekend geschikt voor het maken van balletjes van muffins, ijs, fruit, meloen, gehaktballen, ...
10. Topverkoper
Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijsschep...
258 beoordelingen
Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijsschep...*
 • 1. Groot formaat, voldoet aan verschillende behoeften - De diameter van de ijsschep is 6 cm en de lengte is 22.5 cm. Het is een...
 • 2. Hoogwaardig, geselecteerd 18/8 roestvrij staal - de ijsschep roestvrij staal met trekker heeft een glanzend oppervlak, is gemaakt van voedselveilig ...
 • 3. Met ergonomische trekker, gemakkelijk te gebruiken - dankzij het nieuw ontworpen ontgrendelingssysteem met regelaar en tandwiel, dat de ijslepel ontlast ...
- 2,40 €aanbod
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ...
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ... *
Inhoud: 1x ijsschep met uitwerper (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
€11,99 - € 2,40 €9,59 Amazon Prime
- 3,05 €aanbod
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...*
Vaatwasmachinebestendig: reinig de ijslepel na gebruik gewoon in de vaatwasser
€14,99 - € 3,05 €11,94 Amazon Prime
Nieuw!
Jiaheng29_ Food Grade Ice Cream Scoop Handig...
Jiaheng29_ Ijslepel van voedingskwaliteit, handiger...*
Er zijn 7 stijlen om uit te kiezen.
€2,63
Nieuw!
TYAGY koekbol RVS ijsschep, hittebestendig...
TYAGY koekbol RVS ijsschep, hittebestendig...*
Breed handvatontwerp, ergonomie, comfortabel gebruik, gemakkelijk te bereiken.
€30,86
Nieuw!
Nicfaky 3 delige ijsschep, RVS ijsschep voor...
Nicfaky 3 delige ijsschep, RVS ijsschep voor...*
IJslepel met handvat om wegglijden te voorkomen; Gemaakt van hoogwaardige materialen
€15,18

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 4.06.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*