IJsschep - maak je eigen perfecte ijsschep

HUTOMO ijsschep, 5 cm / 2 inch diameter roestvrijstalen ijslepellepel, IJSbal, huisijsbal met uitwerper voor ijs, koekjes, cakebeslag, meloen, 22 * ​​​​5 * 3.5CM

De ijsschep is een handig keukengerei en wordt gebruikt voor het portioneren van ijs. Dit gereedschap is vaak te vinden in ijssalons, zodat de geproduceerde ijsballen een uniforme grootte hebben. Omdat het bevroren ijs snel bevriest tot de metalen ijsschep, zijn er verschillende methoden om het op te lossen.

IJsscheppen zijn er in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Vooral in ijssalons is de grootte van de bal een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. De diameters van 30-70 mm komen veel voor.

De meest voorkomende zijn vooral IJsschep van 49 mm. Een liter ijs is genoeg voor 30 halve bollen. Vooral in de commerciële sector als het gaat om ijs, maar natuurlijk ook thuis, is hygiëne erg belangrijk als het gaat om het schoonmaken van het gebruikte huishoudelijke keukengerei.

Het is het beste om een ​​bak met water opzij te zetten als je meerdere soorten ijs hebt. Reinigen met dit waterbad voorkomt dat de soorten ijs met elkaar vermengen. De container met het water moet regelmatig worden vervangen als deze gedurende lange tijd wordt gebruikt.

Er is ook de mogelijkheid om hier één procent citroenzuur toe te voegen - omwille van de hygiëne.

IJsschep vergeleken

Midnight Scoop RVS ijsschep voor hard ijs...Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijslepel ...IJsschep, aluminium ijsschep Professioneel ...BRUNNER EP-36-DB professionele ijsschep, 18/10 staalWIMAHA ijsschep, roestvrijstalen ijsschep voor fruit, ICE, ...Gastronette® portioner Eisloeffel lange bol ijs ...SLKIJDHFB Ice Cream Scoop Roestvrijstalen Ice Cream Scoop Food Dipper...IJsschep 8 cm, IJslepel van gepolijst roestvrij staal, schep...IJsschep, roestvrijstalen ijsschep Professioneel ...Love-KANKEI ijsschep ijslepel ijslepel met ...
Controleer prijs€10,99€9,98€42,34€20,99€19,99Controleer prijs€17,54€9,73€9,99
Midnight Scoop RVS ijsschep voor...*Fayonnir Fayomir ijsschep RVS -... *IJsschep, aluminium ijsschep ... *BRUNNER EP-36-DB professionele ijsschep, 18/10 ... *WIMAHA ijsschep, roestvrijstalen ijsschep ... *Gastronette® schepijslepel lang ... *SLKIJDHFB ijsschep ... *IJsschep 8 cm, RVS gepolijst... *IJsschep, roestvrijstalen ijsschep ... *Love-KANKEI ijsschep ijslepel ijs ... *
◼️ Midnight Scoop - Midnight Scoop, ijsschep van de toekomst◼️ 1. Middelgroot, voldoet aan verschillende behoeften -...◼️ UNIEK ONTWERP: de antivriescoating gemaakt van ...◼️ Met vingeruitsparing speciaal voor rechtshandigen◼️ 3 x ijslepels, gemaakt van hoogwaardig RVS.◼️ MerkKWALITEIT van Gastronette Eisdipper ...◼️ Materiaal: gemaakt van geavanceerde, hoogwaardige ...◼️ Duurzaam: Ice Cream Scoop is gemaakt van voedselveilig ...◼️ Hoge kwaliteit: gemaakt van gezond roestvrij staal met spiegel ...◼️ Multifunctioneel: deze ijsschep kan niet alleen worden gebruikt voor ...
◼️ Dankzij een innovatief ontwerp en een volledig ergonomische, ...◼️ 2. Hoge kwaliteit, geselecteerd 18/8 roestvrij staal - De ...◼️ KEUKEN ESSENTIEEL: Het handgreepgedeelte is voor een ...◼️ Gemakkelijke, comfortabele en armvriendelijke bediening dankzij speciale ...◼️ Drie verschillende maten◼️ LEVERINGSOMVANG: U ontvangt een hoogwaardig aluminium ...◼️ Eenvoudig triggerniveau: met ergonomische trigger, bespaart ...◼️ Handig om vast te houden: gekleurd antislip plastic handvatontwerp, ...◼️ Vaatwasmachinebestendig: gemakkelijk schoon te maken, geen vervorming, ...◼️ Antisliphandvat: rubberen handvat biedt u comfortabele en ...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
IJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschepIJsschep IJsschep
Controleer prijs€10,99€9,98€42,34€20,99€19,99Controleer prijs€17,54€9,73€9,99
naar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbod
Laatst bijgewerkt op 26 september 2022 20:01 AM Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

IJsschep eindigt

De ontwikkeling van de normale eetlepel waarmee één geportioneerd ijsje naar de juiste ijsschep is een kleine revolutie. Terwijl je alleen met een eetlepel een soort knoedel kunt maken, helpt de ijsschep om een ​​gelijkmatige bal te vormen.

De zogenaamde IJsschep lijkt meer op een futuristische ijsschep. Er is een halfronde uitsparing en een thermisch geleidende handgreep. De lichaamstemperatuur van de gebruiker verwarmt hem en leidt hem naar het voorste gedeelte. Dit betekent dat het ijs ideaal geportioneerd is en bijna volledig uit de ijsschep kan worden gehaald. De Ice Scoop werd in 1933 uitgevonden door Sherman Kelly uit Ohio.

De traditionele ijsschep heeft een halve bol aan de voorkant die een gelijkmatige bal vormt wanneer het handstuk tegen elkaar wordt gedrukt en een ronde beweging in de ijscontainer. De klassieke ijsschep is een langere lepel die aan de voorkant breder is. De ballen zijn vrij plat gevormd, omdat hier de holte ontbreekt. De ijsbolletjes zien er echter nog steeds aantrekkelijk uit.

IJsscheppen zijn meestal gemaakt van metaal. Verschillende gekleurde handvatten geven een gekleurde charme aan de anders nogal glanzende ontwerpen. Het is belangrijk dat je bij het kopen van een ijsschep goed op het voorste gedeelte let. In het beste geval heeft deze een halfronde uitsparing zodat het creëren van mooie bollen geen probleem is.

De verschillende maten kunnen alles vormen, van kleine tot grote ballen. Daarom, als je een zoetekauw bent, moet je verschillende maten kopen. IJsbolletjes kosten tussen de 9 en 20 euro, afhankelijk van het ontwerp en model.

Structuur van de ijsschep

Dit belangrijke keukengerei bestaat uit een handgreep en een halfbolvormig voorstuk. Deze opening wordt een lepel genoemd. De ijsschep wordt over het oppervlak van het ei geschraapt en vormt een bal door deze op te rollen. Er zijn ijsscheppen met en zonder mechanische structuur.

Bij een ijsschep met mechaniek zit er een soort hendeltje in de kom. Met een druk op de knop komt het ijs uit de lepel. Een andere variant met een mechanisme heeft een kleine schop aan de binnenkant. Met een tanghandvat en een kleine tandwielconstructie. Met deze functionaliteit kan de lepel van links naar rechts worden bewogen en een gelijkmatige bolletje ijs oppakken.

Moderne ijsscheppen - speciaal voor de gastronomische sector - zijn uitgerust met een teller die telt hoeveel ijsscheppen er zijn verwijderd.

Verschillen in de apparaten

De klassieke ijsschep vormt vrij platte bolletjes. Een mooi versierde ijscoupe kan dus verschillende vormen hebben. De traditionele ijsschep daarentegen heeft een geïntegreerde kleine hendel in de halfronde uitstulping aan de voorkant.

De Ice Scoop biedt het onmiskenbare voordeel dat hij een thermisch handvat heeft. Deze structuur is ideaal om ijsresten van de lepel te verwijderen.

Veelzijdige ijsschep

Het is duidelijk wat je met een ijsschep moet doen. Maar de ijsschep is ook heel gemakkelijk te misbruiken. Als je kookt, bakt en dingen klaarmaakt in de keuken, ontstaat er soms een echte rommel. De ijsschep kan hier worden gebruikt als een echte kleine alleskunner. Als je bijvoorbeeld heerlijke noedels met gehaktballen wilt maken, moet je ze moeizaam met de hand vormen.

De ijsschep werkt niet alleen in klassiek ijs, maar ook bij gehakt, gehakt en andere lekkernijen. Zo krijg je prachtig gevormde en vooral ronde ballen die de gasten zeker zullen verbazen.

Een andere mogelijkheid tot misbruik is te vinden op het gebied van bakken. Met een lepel of schenker wordt het geheel al snel een rommeltje in de keuken. Maar niet met de ijsschep. Dit kan worden gebruikt om kleine hoeveelheden deeg op te pakken en direct op de bakplaat te klonteren. Decoraties voor taarten of cakes kunnen ook ideaal in een ronde vorm worden gebracht met een ijsschep.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Restjes verwijderen

Om ervoor te zorgen dat het ijs uit de schep komt, zijn deze procedures gebruikelijk:

Mechanisch proces

De ijsschep heeft een geïntegreerde tang waarmee de ijsresten er met een druk op de knop uit kunnen worden getild.

Thermisch proces:

Dit proces wordt vooral toegepast in de professionele ijssector, bijvoorbeeld ijssalons. Het cilindrische handvat van deze ijsschep is gemaakt van een warmtegeleidend materiaal. Wanneer de hand van de gebruiker is opgewarmd, komt het ijs los van de ijsschep.

Schraper methode:

Het ijs wordt met een eenvoudige schraper, zoals bekend van de deegschraper, uit de schep geschraapt en kan kunstig worden gedrapeerd met een ijshoorntje.

Klein ijsverhaal

De rustgevende frisheid van ijs werd al gewaardeerd in het oude China (ca. 3000 v. Chr.). De heersers daar hebben al grote ijsopslagplaatsen ingericht en ijs opgeslagen, vergelijkbaar met sorbet. Ook de oude Romeinen rond keizer Nero vonden de koude lekkernij verleidelijk.

De oorsprong ligt dus in het oude China. Het ijs van nu werd pas in de 19e eeuw toegankelijk voor het grote publiek. Met de uitvinding van de koelkast van vandaag door de koelmachine van Carl von Linde, kwam ijs in de samenleving. Tegenwoordig gaat ijs niet alleen in de zomer, het gaat de hele tijd. Van een heerlijk ijsje in een wafel of een knappe sundae met een grote variatie aan smaken word je gewoon vrolijk.

Vind in de top 10 de beste & best verkochte ijsschepproducten 2022 op eerlijke tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
- 2,00 €1. Topverkoper
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ... *
 • Inhoud: 1x ijsschep met uitwerper (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
 • Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10 gepolijst - vaatwasmachinebestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, smaakloos en zuurbestendig
 • Zeer snel en eenvoudig porties ijsballen vanaf de pols - ook geschikt voor zeer hard ijs. Het kan worden gebruikt door rechtshandige en linkshandige...
 • Dankzij de ejector plakt zelfs hard ijs niet aan de ijsschep. Een duw op de uitwerper en het ijs kan altijd in een...
2. Topverkoper
Bugucat IJsschep 22 X 5 cm, Koekjesschepset Gepolijst...*
 • 【HOOGWAARDIG MATERIAAL】 Bugucat ijsschep is gemaakt van food-grade 304 roestvrij staal, dat 100% recyclebaar is ....
 • 【GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN】 Het ontwerp van het ijsschephandvat is ergonomischer, de ijsschep met trekker, elke ijsschep heeft een geïntegreerde ...
 • 【GEMAKKELIJK TE REINIGEN】 IJslepel kan na gebruik tijdig met schoon water worden gereinigd. De vaatwasser is ook...
 • 【MULTIFUNCTIONEEL】De ijsschep heeft een stabiele structuur en het product is versterkt en is niet gemakkelijk te breken. Jij kan...
- 1,20 €3. Topverkoper
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...
72 beoordelingen
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...*
 • Essentieel keukengerei: de ijsschep heeft een stevige kop met een lichte punt, ideaal voor het moeiteloos scheppen van hard ijs...
 • Ergonomische handgreep: de handgreep is goed uitgebalanceerd, ligt comfortabel in de hand en zorgt voor maximale veiligheid, zelfs bij intensief gebruik...
 • DUURZAAM: de heavy-duty ijsschep met zinken kop is gebouwd voor dagelijks gebruik
 • Vaatwasmachinebestendig: reinig de ijslepel na gebruik gewoon in de vaatwasser
- 1,65 €4. Topverkoper
WMF ijsschep Cromargan RVS...*
 • Inhoud: IJsschep Top Tools, lengte 21cm van Cromargan RVS 18/10 - artikelnummer: 01881746040
 • Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18 / 10
 • Zeer snel en eenvoudig porties ijsballen vanaf de pols - ook geschikt voor zeer hard ijs.
 • Ook ideaal voor het portioneren van rijst.
5. Topverkoper
KITEVE ijsschep van roestvrij staal - 18x4x3,5cm...*
 • Kwaliteit in één oogopslag: Premium 304 roestvrij staal buigt of breekt niet zoals goedkope ijslepels, zelfs niet als uw ijs hard is. Ons...
 • Perfecte maat: roestvrijstalen ijsschep heeft gladde randen die voorkomen dat de schep aan het ijs blijft plakken, wat resulteert in een perfecte ...
 • Moeiteloos scheppen: het ergonomische handvat van de ijslepellepel, geschikt voor beide handen, zorgt voor eenvoudige bediening zonder ...
 • Veelzijdig keukenapparaat: Deze ijsbollepel is niet alleen geschikt voor ijs, maar ook voor koekjesdeeg, fruitsorbet, ...
6. Topverkoper
RVS IJsschep - Professioneel...*
 • ✅ ROBUUSTE ROESTVRIJSTALEN IJSschep - Dankzij de vervaardiging van 304 roestvrij staal is onze ijsschep robuust en duurzaam....
 • ✅ GEMAKKELIJK TE REINIGEN - Onze ijsbollepel is vaatwasmachinebestendig. Met zijn robuuste maar eenvoudige ontwerp kan hij worden gebruikt in...
 • ✅ MULTIFUNCTIONELE IJS- EN DEEGschep - U kunt onze ijsschep ook gebruiken als meloenlepel, voor koekjesdeeg, ...
 • ✅ PROFESSIONELE IJSschep - Of het nu een ijsliefhebber of een commerciële verkoper is, deze schep, ijsschep van roestvrij staal is ...
7. Topverkoper
IJsschep, RVS, gepolijst, 3 stuks...
3 beoordelingen
IJsschep ijslepel RVS gepolijst 3 stuks...*
 • 【JE KUNT 3 LEPELS KRIJGEN】 Drie ijslepels - en je hoeft je geen zorgen te maken over welke schep je moet kopen!...
 • 【3 VERSCHILLENDE MATEN VAN ICE CREAM SCOOPS】 3 verschillende maten voor verschillende behoeften, klein formaat ...
 • 【HOGE KWALITEIT EN VEILIGHEID】Gemaakt van 18/8 roestvrij staal van voedingskwaliteit. We kunnen het veilig gebruiken voor het graven van ijs of fruit enz ...
 • 【ELEGENTE KEUKENGEREI Uitstekend voor het maken van balletjes van koekjesdeeg, muffin, ijs, fruit/meloen, sorbet, ...
- 0,54 €8. Topverkoper
KitchenCraft Freeze Safe Ice Cream Scoop with...*
 • DE EXCALIBUR VAN ICE CREAM SERVER: Met deze mythische tool heb je geen moeite om hardgevroren desserts in porties te verdelen
 • HOE HET WERKT: Er zit een niet-giftige warmte-absorberende gel in het handvat die het voor de ijsschep gemakkelijker maakt om door het ijs te glijden ...
 • ZEER MOEITELOOS: met deze vriezer-veilige ijsschep, heb je geen probleem om hem onder te dompelen in heet water of zijn ...
 • DUURZAAM EN EENVOUDIG TE GEBRUIKEN: Gemaakt van duurzaam aluminium zonder bewegende delen en heeft een stevige handgreep voor comfortabel serveren
9. Topverkoper
Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijsschep...
258 beoordelingen
Fayonnir Fayomir ijsschep RVS - ijsschep...*
 • 1. Groot formaat, voldoet aan verschillende behoeften - De diameter van de ijsschep is 6 cm en de lengte is 22.5 cm. Het is een...
 • 2. Hoogwaardig, geselecteerd 18/8 roestvrij staal - de ijsschep roestvrij staal met trekker heeft een glanzend oppervlak, is gemaakt van voedselveilig ...
 • 3. Met ergonomische trekker, gemakkelijk te gebruiken - dankzij het nieuw ontworpen ontgrendelingssysteem met regelaar en tandwiel, dat de ijslepel ontlast ...
 • 4. Meervoudig gebruik, ideaal keukengereedschap - Met een ijsportier zouden we het gebruiken om mooi ronde ballen van ijs, sorbet, fruit te maken...
10. Topverkoper
Tarnel ijsschep 304 roestvrij staal voor ijsmeloen ...
299 beoordelingen
Tarnel ijsschep 304 RVS voor ijsmeloen...*
 • 【HOGE KWALITEIT EN VEILIGHEID】 IJsschep gemaakt van voedselveilig 18/8 roestvrij staal met een comfortabele rubberen grip, maak je geen zorgen over schadelijke ...
 • 【VOLDOET AAN ALLE BEHOEFTEN】De koekjesschep is het ideale keukenhulpmiddel in huis, restaurant of ijssalon. Ons...
 • 【ZOMERKOEL ARTEFACT】 Een emmer ijs vasthouden, op de bank zitten in een conditionerruimte en graven met een ijsschep...
 • 【ZOMERBAKKEN THUIS】 Met onze koekjesdeegschep maak je gemakkelijk mooie bolletjes ijs, meloen, sorbet, fruit, koekjes en nog veel meer...
- 2,00 €aanbod
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ...
WMF Gourmet-ijsschep 18 cm, ijslepel met uitwerper, ... *
Inhoud: 1x ijsschep met uitwerper (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
€11,99 - € 2,00 €9,99
- 1,20 €aanbod
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...
KitchenAid ijslepel, schep is vaatwasmachinebestendig...*
Vaatwasmachinebestendig: reinig de ijslepel na gebruik gewoon in de vaatwasser
€14,99 - € 1,20 €13,79
- 1,65 €aanbod
WMF ijsschep Cromargan RVS...
WMF ijsschep Cromargan RVS...*
Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10; Ook ideaal voor het portioneren van rijst.; Vaatwasserbestendig
€21,99 - € 1,65 €20,34

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.09.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter