Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

Foto door de auteur

Julian

Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 12½
Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 12½*
Stof: prestatiegebreid; rubberen zool; Ronde neus
€269,97

De Op Cloudflyer Waterproof hardloopschoen vertegenwoordigt de waterdichte variant van de On Cloudflyer Net als het originele model heeft de Cloudflyer Waterproof ook de typische "Clouds" -demping voor de fabrikant On. De een belooft er een 100% wind- en waterdicht membraan en krachtige bescherming tegen stoten. Maar houdt de On Cloudflyer Waterproof wat hij belooft?

Op Cloudflyer Waterproof
Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen 39 Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

Gegevens en feiten | Op Cloudflyer Waterproof hardloopschoen

Dit model valt onder de categorie Dempende en neutrale schoenen, aangezien er geen actief werk is tegen een verkeerde uitlijning van de voet. Door de brede zool, waar ik later op terugkom, kan de schoen ook helpen tegen overpronatie. De OOn Cloudflyer Waterproof hardloopschoen heeft een Daling van 7 mm​ Dat betekent de hiel 7mm staat hoger dan de voorvoet.

Deze waarde is vrij laag voor een schoen met demping, maar laat een natuurlijkere loopstijl toe en is geen nadeel, aangezien de zool zelf dik genoeg is. De schoen weegt in de steekproefomvang van de heren 292gwat niet per se veel is voor een model met deze dempende en waterdichte eigenschappen. Het gewicht is nog steeds merkbaar als je iets sneller probeert te rennen. Deze schoenen zijn niet geschikt voor hardlopen.

Ik voel me hier beperkter dan dat de Cloudflyer enige hulp zou zijn. De dikke zool belemmert het lopen over de voorvoet en biedt niet genoeg flexibiliteit. Voor intervallen en andere snelle eenheden raad ik dringend een ander model aan. Maar de Cloudflyer Waterproof is op veel andere gebieden een goede beslissing.

On-Running Cloudflyer hardloopschoen voor heren, waterdicht, zwartOp Cloud Uomo A2-8 USON Cloud Edge Moonlight, Kombi (badstof wit), Gr. 8eWHITIN heren sneakers dames sneakers hardloopschoenen jogging schoenen...Dames wandelschoenen sneakers hardloopschoenen sportschoenen fitness...JSLEAP Herenloopschoenen Atletisch wandelen voor dames Casual slip...KOUDYEN Loopschoenen Ademende Sneakers Veterschoenen Sportschoenen...Mishansha Sneakers Sportschoenen Mannen Lichtgewicht Fitness Schoenen...Salomon Speedcross 4 Gore-Tex Trailrunningschoenen voor heren,...KOUDYEN Loopschoenen Ademende Sneakers Veterschoenen Sportschoenen...
On-Running Cloudflyer hardloopschoen voor heren, ... *Op Cloud Uomo A2-8 US *ON Cloud Edge Moonlight, Kombi (badstof wit), Gr. 8e *WHITIN sneakers voor heren Sneakers voor dames Hardloopschoenen ... *Dames wandelschoenen sneakers hardloopschoenen ... *JSLEAP Herenloopschoenen Atletisch wandelen voor...*KOUDYEN Loopschoenen Ademende Sneakers ... *Mishansha Sneakers Sportschoenen Heren Licht...*Salomon Speedcross 4 Gore-Tex Heren...*KOUDYEN Loopschoenen Ademende Sneakers ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07V6GCBGG" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API
Op Cloudflyer Waterproof
Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen 40 Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

De toepassingsgebieden zijn divers

Veel toepassingsgebieden maken de On Cloudflyer Waterproof hardloopschoen er één echte allrounder​ Omdat deze schoen niet alleen geschikt is om mee te hardlopen. Waterdichte schoenen zijn nuttig bij veel activiteiten. Het simpele zwarte design maakt dit model ook tot een onopvallende metgezel.

Ik gebruik de On Cloudflyer Waterproof graag:

- Voor een boswandeling
- Om te wandelen
- Tijdens strandwandelingen
- Ga naar de mountainbike
- In de tuin
- Of gewoon in het dagelijks leven

Het enige nadeel dat ik tegenkwam bij deze activiteiten waren stenen in de zool. Door de kenmerkende vorm van de demping hebben stenen van paden de neiging om tussen de "wolken" vast te komen zitten.

Het voorbestemde toepassingsgebied voor dit model is duidelijk de weg. De demping werkt prima op asfalt. Tijdens ontspannen trainingsritten heeft de Cloudflyer Waterproof me vaak comfortabel naar mijn bestemming gebracht - bij voorkeur bij regenachtig weer.

- 83,18 €
ON Heren Cloud X 3 Glacier/Iron-maat 43
ON Heren Cloud X 3 Glacier/Iron-maat 43*
Bovenwerk van speciaal mesh met synthetische overlays; Ademende textielvoering voor comfort; Dempende binnenzool van schuim voor comfortabel...
€230,13 - € 83,18 €146,95
Op Cloudflyer Waterproof
Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen 41 Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

Beveiliging 's nachts

Met de On Cloudflyer Waterproof hardloopschoenen ben je ook 's nachts goed uitgerust. De schoenen zelf zijn zwart als de nacht, maar door enkele reflecterende elementen valt de schoen echt op. Er zijn reflecterende logo's op de hiel en op de voorvoet. De veters vallen vooral op bij blootstelling aan licht. Deze zijn overal voorzien van reflecterende strips. Dit zorgt voor extra veiligheid in het donker.

Comfortabele demping door typische wolken

Op Cloudflyer Waterproof
Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen 42 Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

De demping is het helium superfoam van On, dat in de voor On veel voorkomende wolken in de zool is verwerkt. De twaalf wolken dempen elke stap aangenaam en elegant. Heel-first-hardlopers genieten van volledig comfort. Maar middenvoetsbeentjes kunnen ook uitkijken naar een flinke portie demping.

Ik vond vooral de brede vorm van de demping mooi. Deze eigenschap biedt de loper een uitstekende stabiliteit door het grotere contactoppervlak met de vloer en helpt ook tegen overpronatie. Handig op oneffen ondergronden zoals kasseien. Net als bij de originele Cloudflyer, heeft de waterdichte versie ook een speedboard geïntegreerd in de zool, die ook verantwoordelijk is voor de stabiliteit.

Dit is een dunne plastic plaat. Het nadeel van deze installatie is het verlies van enige dynamiek in het rolgedrag.

De hele zool biedt ook een goede grip op nat wegdek.

Na een korte periode van wennen is het uiterst comfortabel om te dragen

Toen ik voor het eerst in de schoen stapte, was ik niet echt enthousiast. Het bovenmateriaal was niet soepel en deed nogal pijn, vooral in het enkelgebied. De brede zool met de krachtige demping leek stijf en niet flexibel. Nu ben ik blij dat ik de Cloudflyer Waterproof niet meteen heb weggegooid. Zelfs na de eerste run voelde ik een aanzienlijke verbetering van het draagcomfort.

Weer een lange wandeling liet me zien dat de schoen even moet wennen. De zachte tong houdt de voet comfortabel en veilig in de schoen. Inmiddels vind ik de Cloudflyer Waterproof vanwege de dikke en brede zool, evenals het royale bovenmateriaal als meest comfortabele schoen in mijn kast. 

Zelfs zware hardlopers kunnen deze schoen met een gerust geweten gebruiken. De demping hierboven beschreven Beschermt gewrichten en rolt zachtjes.

Op Cloudflyer Waterproof
Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen 43 Test: op Cloudflyer waterdichte hardloopschoen

Aangenaam hardloopplezier, zelfs bij lange runs

De comfortfuncties die zojuist zijn genoemd en de demping die hierboven is uitgelegd, bevielen mij bijzonder goed op pistes tot 30 km​ De bescherming van de gewrichten was buitengewoon comfortabel tegen het einde van de lange stukken.

De On Cloudflyer Waterproof hardloopschoen is geweldig voor:

- wegwedstrijden
- trainingsritten
- 10km loopt
- halve marathons
- Lange runs
- Rijdt bij regenachtig weer
- regeneratie loopt

Voor hardloopwedstrijden zou ik altijd de neiging hebben om andere schoenen te gebruiken, vooral als je een beetje tegen de klok loopt.

Video | Op Cloudflyer Waterproof

YouTube Video

Conclusie: op Cloudflyer Waterproof hardloopschoen

Niet goedkoop, maar de prijs waard!

Als je niet om natte voeten geeft of als je alleen rent als het mooi weer is, kun je de normale On Cloudflyer zonder een slecht geweten gebruiken. Het wind- en waterdichte membraan maakt het bovenmateriaal iets minder soepel en ademend, wat vooral merkbaar is bij hardlopen zonder regen. De schoenen zijn dan onnodig omvangrijk en warm.

Als aanvulling op je hardloopschoenencollectie is de On Cloudflyer Waterproof hardloopschoen er één geweldige oplossing voor ellendig weer. Met je schoen door de regen lopen is echt leuk. En de veelzijdige toepassingen die hierboven worden genoemd, maken de schoen tot een echte allrounder. De On Cloudflyer Waterproof is een onmisbaar onderdeel geworden van mijn schoenenkast​ Een schoen voor iedereen die de kou, nat en donker gebruikt als excuus om niet te gaan hardlopen.

De catalogusprijs van 190 € is bovengemiddeld voor hardloopschoenen zonder carbon. Maar als u bereid bent deze prijs te betalen, kunt u deze ook verwachten bovengemiddelde kwaliteit. Ik gebruik de schoen al een paar maanden intensief en heb nog steeds geen abnormale slijtage van het materiaal opgemerkt. Kwaliteit heeft zijn prijs.

Leestip: Testrapport voor Lopende rugzak

Ontdek de top 10 beste en best verkochte On Cloudflyer-producten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte On Cloudflyer-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 12½ Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 12½* Momenteel geen beoordelingen €269,97
2 ON Cloudflyer 4 98677 Zwart/Wit - 10, 44 EU ON Cloudflyer 4 98677 Zwart/Wit - 10, 44 EU* Momenteel geen beoordelingen €233,99
3 Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 11½, 40 EU Op Cloudflyer 4, kombi (zwart wit), maat. 11½, 40EU* Momenteel geen beoordelingen €175,46
4 ON Cloudflyer 4 Wit | HOOI - 7.5 ON Cloudflyer 4 Wit | HOOI - 7.5* Momenteel geen beoordelingen €179,95
5 Op Cloudflyer 4-9 Op Cloudflyer 4-9* Momenteel geen beoordelingen €179,95 €161,96
6 ON Cloud X 3 Ivoor | Legering - 10,5, 44.5 EU ON Cloud X 3 Ivoor | Legering - 10,5, 44.5 EU* Momenteel geen beoordelingen €143,95
7 OP Cloudflyer 4-10 AAN Cloudflyer 4-10* Momenteel geen beoordelingen €179,95
8 ON Cloudflyer 4-hardloopschoenen voor dames, zwart/wit, 38.5 EU ON Cloudflyer 4 hardloopschoenen voor dames, zwart/wit, 38.5 EU* Momenteel geen beoordelingen €269,97
9 On Running Cloudflyer 4-schoenen voor heren, metaal-lapis, 44 EU On Running Cloudflyer 4-schoenen voor heren, metaal Lapis, 44 EU* Momenteel geen beoordelingen €231,07
10 ON Running Cloudflyer 4-schoenen voor dames, Nimbus Cobble, US 6.5 ON Running Cloudflyer 4-schoenen voor dames, Nimbus Cobble, US 6.5* Momenteel geen beoordelingen €147,96
- 17,99 €aanbod
Op Cloudflyer 4-9
Op Cloudflyer 4-9*
€179,95 - € 17,99 €161,96
Nieuw!
ON Running Cloud 5 Waterdichte Dames Sneaker Trainer Schoenen...
ON Running Cloud 5 waterdichte dames sneaker-trainerschoenen...*
HET IS EEN WEINIG KLEINER!!!; De On-favoriet in waterdicht
€189,95 Amazon Prime
Nieuw!
Op Cloud 5 combo W, kombi (gletsjerweide), maat. 38½
Op Cloud 5 combo W, kombi (gletsjerweide), maat. 38½*
Stedelijke verkenning, de hele dag, reizen; Bovenwerk van ademend mesh
Nieuw!
ON Running Cloud X 3 AD Dames Sneaker Trainer Schoenen...
ON Running Cloud X 3 AD Dames Sneaker Trainer Schoenen...*
HET IS EEN WEINIG KLEINER!!!
€169,95 Amazon Prime
Nieuw!

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 14.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Julian

Ik ben Julian, 19 jaar oud en kom uit Kiel. Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de middelbare school. In mijn vrije tijd doe ik graag allerlei soorten duursporten. Of het nu gaat om hardlopen, fietsen of zwemmen, een of andere sport lokt me altijd de frisse lucht in. Mijn favoriete afstand is de halve marathon, waarin ik al internationaal heb gereden in Denemarken en Noorwegen. De combinatie van duursporten, zoals triatlon, vind ik ook erg populair. In de toekomst wil ik trainen voor een triatlon over lange afstanden.

Laat een bericht achter