Advies: komijn - komijn

Foto door de auteur

Maren

Komijn - komijn

Alles over komijn - komijn | Komijn

Komijn - komijn: deze specerij komt zelden voor in de Duitse keuken. Maar vrienden van de Indiase keuken weten meteen waar het over gaat. Komijn of komijn smaakt niet alleen lekker en is erg aromatisch, het kan ook een positief effect hebben op je gezondheid.

In deze gids over komijn hebben we alles verzameld wat je moet weten. Alle informatie over de ingrediënten, waarbij de komijn je kan helpen, waar het in de keuken wordt gebruikt en waar je op moet letten bij het kopen van komijn. Onze komijngids helpt je op een gemakkelijke manier kennis te maken met onverwachte smaakwerelden! - Gids: komijn - komijn

Komijn - Kumin | Komijn - in vergelijking

Ngr komijn, geheel, 100g, 5er pack (5 x 100 g pack)Gastronomische kruidenmix met komijn, koriander...SUDHA GUGGUL | 60 capsules | UNIFARMA | Ayurvedisch product |...GOLISAN Premium komijnextractdruppels • 15 mlOrthoCare powerkruiden (120 groentedoppen) met kruidenmengsel...500g komijn hele komijn komijnzaad Gourmet 1A kwaliteit-...500g gemalen komijn komijn poeder gourmet 1A ...Azafran Komijn Gemalen - Komijnpoeder - Kumin Spice 500gBiologische komijn, komijnkruid, met de hand geplukt, versgemalen,...Ngr komijn, gemalen, 100g, pak van 5 (5 x 100 g pak)
Ngr komijn, heel, 100 g, pak van 5 (5 x 100 g ... *Gastronomische kruidenmix met komijn...*SUDHA GUGGUL | 60 capsules | UNIFARMA | ... *GOLISAN Premium komijnextractdruppels •...*OrthoCare powerkruiden (120 groentedoppen) met...*500 g hele komijn Komijn Komijnzaad Gourmet 1A ... *500 g gemalen komijn-komijnpoeder ... *Azafran gemalen komijn - komijnpoeder -... *Biologische komijn, komijnkruid, handgeplukt,...*Ngr komijn, gemalen, 100 g, pak van 5 (5 x ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B004BTNS82" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is komijn - komijn

Komijn lijkt alleen op traditionele komijn. Soms wordt kurkuma aangezien voor komijn. maar, Komijn is een onafhankelijk kruid! Komijn behoort tot de familie van de umbelliferae en wordt vooral in het Middellandse Zeegebied en in Zuidoost-Azië verbouwd. Komijn heeft het warm nodig. De Cuminum cyminum, zoals komijn in het Latijn wordt genoemd, is een kruidachtige plant die maar één jaar leeft. De bloemen zijn erg delicaat, paars - roze - kleuren en echt mooi om naar te kijken.

De zaden van de plant worden gebruikt om de Om kruiden of olie van hoge kwaliteit te maken. Het wordt op veel manieren gebruikt, vooral in de Indiase keuken. En daar is een reden voor, zoals je later in gezondheid zult lezen. Omdat in Ayurveda, de Indiase gezondheidswetenschap, de wetenschap van het leven, deze plant een hoge positie inneemt. Komijn wordt gebruikt voor ontgifting, het doden van bacteriën en interne reiniging. Syrië, Egypte, het oude Rome - Komijn zat op ieders lippen en was in alle landen niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege zijn deugd gebruikt.

Ingrediënten Komijn - komijn

Wat zit erin, in komijn? Laten we de componenten van de komijn eens nader bekijken en opmerken dat het kruid tot de rand gevuld is met gezondheid:

mineralen

Fosfor, zink, ijzer, koper, mangaan en magnesium: dit zijn de ingrediënten voor een goede celgezondheid.

Vitamine

B1, B6, B3, B2, E, A en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor onze cellen, ons immuunsysteem en ons welzijn.

Essentiële oliën

Komijnaldehyde is de naam die wordt gegeven aan de etherische olie, die tot 6% in de zaden van de komijn zit. Het ruikt niet alleen erg goed, het verhoogt ook de stofwisseling en draagt ​​zo bij aan een natuurlijke reiniging en ontgifting van de darm.

flavonoïden

Net als vitamine C (in combinatie met zink) zijn polyfenolen prachtige antioxidanten die je cellen beschermen.

Komijn gezondheid

Qua gezondheid heeft de komijn veel te bieden en zal iedereen aanspreken die zichzelf van binnenuit wil versterken.

immuunsysteem

Je immuunsysteem profiteert enorm van de waardevolle ingrediënten van komijn. Vitamine C, zink, de goede antioxidanten en flavonoïden dragen bij aan een algemene darmgezondheid - en dus ook aan een stabiel immuunsysteem. Slechte schimmels en bacteriën hebben weinig kans als u regelmatig komijn consumeert. Vrije radicalen worden vernietigd - dit beschermt ook je DNA.

Spanning

Stress en het immuunsysteem werken direct samen. Veel stress - weinig verdediging. Bij ratten is aangetoond dat komijnzaad stress kan tegengaan. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/13880209.2010.541923

Cholesterin

De slechte waarde van cholesterol (LDL) zingt en de goede waarde (HDL) neemt toe bij mensen die regelmatig komijn eten.

Diabetes

Soortgelijke ervaringen werden ook opgedaan bij diabetespatiënten. Acht weken waren voldoende om een ​​significante verbetering van de bloedsuikerspiegel te bereiken. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5506625/

** Er zijn vormen van diabetes die verergeren na consumptie van komijn. Neem bij twijfel contact op met uw arts als u komijn mag eten!**

Hart

Komijn vermindert hypertensie en voorkomt hartziekten.

anti-inflammatoire

De goede ingrediënten zorgen voor ontstekingen in het lichaam. Dit geldt zowel voor de komijnolie als voor de zaden. Ontsteking kan ook onopgemerkt zijn in het lichaam. Komijn verdwijnt duidelijk.

Komijn vanuit het perspectief van Ayurveda

Spijsverteringsproblemen zijn het belangrijkste gebied van komijn vanuit het oogpunt van Ayurveda, de kennis van gezondheid. Winderigheid en de bijbehorende symptomen kunnen effectief worden tegengegaan. Constipatie adè! Van komijn wordt ook gezegd dat het nuttig is tegen aambeien. Om dit te doen, moet u de komijnzaadjes licht roosteren in een pan, fijnmaken en met water of honing innemen. Op een lege maag. De komijn past ook goed bij de darmreiniging, het kan ook schimmels in de darmen bestrijden.

Als je vaak komijn in je dieet hebt, ontgift je lichaam trouwens. Dit kan ook nuttig zijn voor het voorkomen van kanker. Indiaas eten maakt je niet dik - dat komt ook door de komijn. Omdat hij zich bijna als een pil voor gewichtsverlies gedraagt. Zelfs tijdens de menopauze, wanneer de botdichtheid afneemt als gevolg van hormoonverlies. En als je iets vergeet? Komijn ook!

In tijden van stress of op hoge leeftijd - komijn - komijn wordt met succes gebruikt bij patiënten met geheugenverlies. Het geheugen wordt geholpen bij de sprongen. Dit is niet onlogisch, want alleen een gezond immuunsysteem, een gezonde darm en minder stress kunnen onze hersenen goed laten werken.

** In magie wordt komijn gebruikt om dingen te beschermen tegen diefstal. Komijn helpt ook in het oude geloof tegen het slechte in de mens. Je kunt de zaden van de komijn in een zakje doen en op de juiste plek bewaren. Je kunt de zaden in je tas of zelfs om de nek doen. **

Bijwerkingen van komijn - komijn

Hoe weet je dat je komijn niet verdraagt? U kunt maagzuur of allergische reacties krijgen. Dan moet je controleren of je het hebt overdreven met de komijn. In sommige dieetgidsen wordt komijn geprezen als het superkruid dat je helpt gemakkelijk en snel af te vallen. Voorzichtigheid is hier vereist!

** Als je zwanger bent, moet je je volledig onthouden van komijn! Omdat het kruid voortijdige arbeid kan veroorzaken en ook je menstruatie kan versterken. **

Heb je een verzwakte lever? Neem dan contact op met uw arts of komijn geschikt is voor u.

Komijn en de keuken worden over het algemeen goed verdragen. Als u meer komijn neemt als onderdeel van een dieet, zorg dan voor uw lichaam. Als zich onverenigbaarheden voordoen, kijk dan of het komijn kan zijn.

Recepten met komijn

Hoe smaakt komijn? Komijn smaakt bijna zoals het ruikt: fris - bitter, aromatisch. De oliën zijn zeer merkbaar - je hebt niet veel van dit waardevolle kruid nodig. Komijn wordt vaak opgenomen in kruidenmengsels. Als u van de Indiase keuken houdt, is komijn een onmisbare smaak.

** Komijn en kurkuma zijn twee verschillende kruiden! Kurkuma is meestal geel. Kurkuma is ook erg gezond en wordt ook wel een verwarmend en genezend kruid genoemd. Het maakt dus ook deel uit van de heerlijke keuken van de keuken uit het Verre Oosten! **

Kreuzkümmeltee

Als je indigestie hebt, biedt een thee uit de zaden. Het enige dat je nodig hebt is een theelepel van de zaden, die je kookt met 200 ml water. Je kunt minder zaden nemen als de thee te sterk voor je is. Hij moet voor de maaltijd dronken zijn.

Als je veel komijnthee drinkt, verhoogt dit je metabolisme. Je zult afvallen. De kilo's tuimelen vanzelf.

Gerechten Met Komijn

Het kruid past goed bij veel gerechten. Groenten of vlees, er is geen uitzondering. Probeer een eenvoudig gerecht als dit:

Aubergine met komijn - komijn

Je hebt mensen nodig voor 4:

  • 2 aubergines
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 2 Jalapenos
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel donker balsamico

Voorbereiding

Snijd eerst de aubergines in vingerdikke plakjes en zout ze goed. Het zout verwijdert het water uit de aubergines. Na ongeveer een half uur, wanneer het water zich op de aubergines heeft verzameld, kunt u ze afspoelen en goed deppen met een papieren handdoek. Je snijdt de jalapenos in fijne ringen. Van de andere ingrediënten maak je een heerlijke marinade en nu heb je twee opties: ofwel leg je de aubergine er een paar uur in en grill je het dan of grill je het eerst en druppel je vervolgens de gegrilde aubergine met het mengsel. Overigens vind je hier barbecues!

Waarop moet je letten met de komijn?

Goede kruiden volgen de principes van al het goede voedsel: kwaliteit gaat voor kwantiteit. Je kunt de zaden of het poeder meestal in elke betere kruidenafdeling van een supermarkt kopen. Als je op zeer goede kwaliteit let, koop je deze aromatische zaden of de olie met biologisch certificaat. Dit zorgt voor duurzaamheid.

Houdbaarheid komijn

Met een goede bewaring, kruiden duren meestal ongeveer 4 jaar. Hiervoor moeten ze droog en luchtdicht zijn. Anders heb je pas na enige tijd stof. Koop daarom in de nabije toekomst altijd alleen zoveel kruiden als u nodig heeft. Na ongeveer een half jaar kun je al het verschil zien tussen "vers" en "niet zo vers".

Conclusie - Komijn - Kumin | Komijn

Komijn is een geweldig kruid dat ook zijn eigen genezende krachten heeft. Het is erg gezond en betaalbaar. Niet alleen de geur, maar ook de smaak nodigen uit tot dromen. Het gezondheidseffect is bevestigd door studies. Of het nu gaat om gewichtsverlies of gastro-intestinale problemen, misschien gewoon om het 'kwaad' uit zijn lichaam of leven te verdrijven - Komijn kan terugkijken op een lange en rijke geschiedenis. En gelukkig profiteren we er ook van. Komijn is goed voor je hele systeem en kan het een of het ander in balans brengen. Welnu! Doe mee aan een smaakavontuur!

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte komijn komijnproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte komijnkomijnproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 1,00 €Nieuw!
Nieuw!
Hele komijn, hele komijn, zeer aromatische container met schroefdop,...
Hele komijn, hele komijn, zeer aromatische container met schroefdop,...*
Hele komijn, hele komijn, zeer aromatische schroefdop, kruiden kopen bij Gewürzland
€10,90

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Ngr Komijn, heel, 100g (1 x 100g pakje)

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het Cumin-product.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen: komijn - komijn
https://utopia.de/ratgeber/kreuzkuemmel-wirkung-und-anwendung-von-cumin/
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/kreuzkuemmel.html


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter