DEERC 300E & 302E: RC auto tuning – kopen + monteren 3S Li-Po batterij & LED verlichting | Doe-het-zelf reparatie & bumperhuid

Foto door de auteur

Patrick

Leuk dat je hier bent beland. Hier vind je het Deel 2 naar ons RC-plezieravontuur. Het Deel 1 lees je hier! Als RC-auto-beginners vinden wij (vader en zoon) het leuk om plezier te hebben met de DEERC 300E & DEERC 302E RC auto's. Nu zijn we in de stemming om de boel een beetje af te sluiten Afstemmen of te pooier We proberen er een grotere 3S Li-Po 1500 mha batterij uit. We willen of moeten de bijlage van de Li-Po-batterij meer kindvriendelijk maak en bouw er een LED-verlichting een. We proberen die carrosserie/schaal/chassis stabieler voor één langere levensduur tegen beschadiging om onze te beschermen en te repareren eerste ongeval schade. Wij wensen u veel lees- en wederopbouwplezier.

Batterij tuning: 3S Li-Po 1500 mha batterij in DEERC 300E & DEERC 302E

De borstelloze motor van beide RC-voertuigen tolereren 2S & 3S Li-Po batterijen. Beide zitten in het pakket 2x 2S Li-Po 1200mha batterijen. We wilden er nu een 3S LiPo-batterij die ook een iets grotere capaciteit heeft en op internet heeft gekeken.

Koop 3S Li-Po batterij + accessoires voor je RC auto tuning

Het probleem: Alle 3S LiPo-batterijendie we op internet vonden zijn langer en breder dan de bestaande batterijruimte in de RC-auto (ca. 6,5 cm x 3,2 cm x 2,2 cm). Als je kortere 3S Li-Po-batterijen vindt, laat dan een reactie achter. De kortste 3S-batterij die we hebben bij Amazone gevonden is 7,3 cm lang en heeft 1500 mha. Hier zijn wat gegevens over de RC Li-Po-batterijen voor de op afstand bestuurbare auto's.

Originele 2S batterij

2S LiPo voor DEERC 300E
2S

afmetingen: 6 cm x 3 cm x 2 cm (L,B,H)
Cellen: 2S
capaciteit: 1200 mha
Spanning: 7.4 V
aansluiting: T-connector
gewicht: 61 g
Naam: DEERC

T-stekker op de 2S Li-Po-batterij
T-stekker

3S-batterij gekocht

3S li-po batterij voor Deerc 300E
3S

afmetingen: 7,2 cm x 3,5 cm x 2,7 cm (L, B, H)
Cellen: 3S
capaciteit: 1500
Spanning: 11.1 V
aansluiting: XT60
gewicht: 130 g
Naam: GOUDBAT

XT-60 stekker op 2S Li-Po batterij
XT60-stekker

Opgelet! Daarnaast hebben we nog connectoren van T-connector naar XT60-connector gekocht. De connector moet één kant zijn vrouwelijke T-connector en anderen hebben een mannelijke XT60-connector, anders kunt u de borstelloze motor en batterij niet aansluiten op de DEERC RC-auto. de Batterij is een stuk groter, dus we hebben nog steeds Velcro kabelbinders verschillende maten besteld. Kabelconnectoren met klittenband kunnen bij de batterijen zelf worden geleverd. Houd dat in gedachten bij het maken van uw aankoop!

OliRC 4 stuks Geen Kabel Connector: Male XT60 XT-60 naar...
OliRC 4 stuks Geen kabel Connector: Mannelijk XT60 XT-60 naar...*
Converteer de batterij met XT60 naar T-Plug op ESC / oplader; Mannelijke XT60 naar vrouwelijke Deans-connectoradapter
€9,99 Amazon Prime

Oplader voor S3-batterijen

Omdat er geen oplader bij de 3S-batterijen wordt geleverd, hadden we een oplader nodig. Hier hebben we meteen gekozen voor een universele oplader voor elke S-maat en meteen de B6-oplader gekocht voor onder meer Li-Po-batterijen. Het past voor S1-S6.

Oplader voor S1-S6
B6-oplader voor S1-S6 Lipo

Dankzij de snelle levering van Amazon konden we de volgende dag alles installeren en testen. Als je eenmaal weet hoe je moet Velcro kabelbinders past daar het beste bij 3S LiPo-batterij houdt goed vast en zou de 2S indien nodig opnieuw willen gebruiken, de verandering en installatie werkt erg goed. Zoals je kunt zien, is de 3S Li-Po-batterij een stuk langer en hangt schuin aan de servomotor op de nippel, die echter aan de voorkant in de batterij drukt.

IMG 20220113 175906

Dus deze tepel is bij ons DEERC 300E afgebroken, wat niet erg is, de 3S LiPo-batterij is minder geneigd en heeft nog steeds geen invloed op of interfereert met de stuurbekrachtiging. Als het nog steeds de servohendel hindert, lecteer dan iets onder de AKKU zodat het weer iets hoger staat. Alles zit nu stevig op zijn plaats en de DEERC 300E & DEERC 302E wordt gebruikt voor de 1e RC-afstemmingstest met 3S Li-Po-batterij | 11.1V | 1500 mha voorbereid.

DEERC RC-afstemmingstest met nieuwe 3S Li-Po-batterij

Door de nieuw geplaatste accu is de RC auto zo'n 70 gram zwaarder geworden. Aangezien de twee RC-auto's naar onze mening een sterke motor hebben en de batterij meer vermogen heeft, zou het extra gewicht niet echt merkbaar moeten zijn. In de eerste test werd de maximale snelheid tot een minimum teruggebracht met behulp van de draaiknop op de radiografische afstandsbediening.

De versnelling was echter echt enorm en ook de top snelheid! We schoten dat Schuifregelaar beperken tot maximaal en de RC-auto werd gemakkelijk nog meer naar het beest leuk vinden, dat met dat 2S LiPo-batterij het was echt geweldig. de DEERC-auto's zijn extreem snel met 3S Li-Po-batterijen. Natuurlijk is er nu meer gevoeligheid nodig voor de besturing.

Hoe snel dat? DEERC 300E & DEERC 302E met 2S & 3S op topsnelheid is en een beperking, dat kan hier in het 3e deel van ons RC-plezieravontuur leten.

Maak de batterijhouder comfortabeler/kindvriendelijker

Zoals je opmerkte toen je de 3S-batterij kocht, moet je: Kabelbinders met klittenband voor het bevestigen van de Li-Po-batterijtoepassingen. Voor de 2S-batterij wordt een korte klittenbandconnector aanbevolen. Dit heeft als voordeel dat je geen 2 delen nodig hebt om de accu te bevestigen. Het was altijd moeilijk en onhandig voor mijn zoon om de 2S Li-Po-batterij met druk en de clip met de klemconnector te bevestigen. De beugel met de klemconnector voor het bevestigen van de 3S-batterij is door zijn formaat sowieso niet meer bruikbaar. Nu met klittenband voor iedereen sneller en gemakkelijker.

We hebben meteen een pak van 25 gekocht omdat je ze altijd kunt gebruiken, ook voor andere dingen.

Hier waren inbegrepen: 3 verschillende maten | 10x12cm | 10 x 20 cm | 5x 30cm

Kabelbinders met klittenband in verschillende lengtes

Zoek, koop & installeer LED verlichting

U kunt de DEERC 300E met LED-verlichting niet op internet kopen. Je zult de DEERC 302E niet eens met LED-licht vinden. Veel kleine en goedkope 1:18 RC-auto's hebben geen LED-verlichting op de RC-carrosserie. Aangezien het in de winter nu heel vroeg donker wordt en de auto's van een afstand moeilijk te zien zijn met toenemende schemering, kwamen we op het idee om achteraf LED-verlichting in de RC-auto's te plaatsen. Het goede aan de 300E & 302E is dat deze wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde LED-connector.

Dus we hoefden niet voor plan B te kiezen. Hier zouden we LED-verlichting met mini-batterij hebben geïnstalleerd of een kleine lichtketen hebben gebruikt. Er zijn ook LED-lichtstrips voor dieren die in de RC-auto's hadden kunnen worden geplaatst om bodemverlichting te hebben.

Ledverlichting gekocht met 6 leds

Wij kozen 2x witte led-koplampen en 2x rode LED-achterlichten beslist. Daarnaast wilden we 2x LED-licht, die oplichten in of onder de carrosserie/schaal/chassis om een ​​soort te creëren bodemverlichtingg omdat de schaal vrij open is aan de onderkant. We vonden deze RC auto LED verlichting met 2x witte LED, 2x rode LED en 2x blauwe LED (iets kleiner).

Het probleem: De LED-connector in de RC-auto is klein en, zoals we hebben ontdekt, te klein voor ons bestelde LED-LICHT en zijn connector. We moesten hier improviseren.

Installeer RC LED-verlichting

De zwarte aansluitstekker van de LED string is verwijderd en beide kabels zijn afzonderlijk op de juiste +plus en -minus in de LED licht aansluiting van de DEERC 300E gestoken. We hebben alles vastgezet met hete lijm (waterdicht als bijwerking). Het werk was een beetje onhandig, maar het werkte.

Vervolgens werden de bestaande maar te kleine gaten in de voorbumper van de DEERC 300E vergroot met een boor. De LED's zijn aan de voor- en achterkant vastgezet met wat hete lijm. De losse draden werden in een kabelboom met kabelbinders vastgemaakt en in het midden vastgemaakt. Uiteraard hebben we vooraf alles gecontroleerd op functionaliteit. De DEERC 300E met LED licht is klaar!

Deerc 300E LED-verlichting
LED's 's nachts

DEERC 300E met LED licht (6x LED) in de test

Op dezelfde dag hebben we het RC LED-verlichtingssysteem buiten getest van schemering tot volledige duisternis. De installatie is niet zo moeilijk en zeker de moeite waard. Het RC LED-verlichtingssysteem ziet er erg gaaf uit en vereenvoudigt de waarneming van de RC-auto op grote afstand enorm. De voor- en achterlichten helpen veel bij de bediening, omdat je op grote afstand kunt zien hoe het voertuig staat en rijdt. De blauwe LED's geven de RC auto extra licht op de grond en zien er erg goed uit.

Pimp de carrosserie/carrosserie/chassis tegen beschadigingen

De 4WD RC terreinwagens van Deerc doen veel actie! Aanrijdingen met stenen, stoepranden, bomen, enz. gebeuren keer op keer. Bij het springen over schansen, stunts of wheelis kunnen ze de RC-auto's snel omkiepen en moeten ze veel hebben, dat zie je aan de schaal om op te zitten. Krassen, scheuren of doorgeslepen gaten zijn onvermijdelijk. Hier zijn een paar eenvoudige ideeën om wat duurzaamheid aan de schaal/het chassis toe te voegen.

 1. Von Binnen met ducttape Versterk alles, vooral de hoeken. Dit betekent dat er minder scheuren of kleine stukjes afbreken.
 2. Von Buiten transparante tape of zelfklevende film toepassen op sommige oppervlakken. Er zit dus geen directe kras in de lak of het kleurstaal. Het maakt de schaal bovendien stabieler tegen scheuren en breken.
 3. Als je wilt, kun je ook van Compleet met ducttape aan de buitenkant Alles lijmen, het ziet er stom uit als je zelf iets niet kleurt, maar wel heel stabiel.
 4. Sinds jou 2-shelln beschikbaar om op elk DEERC-model te zitten, dat kan: doe ze allebei tegelijk aan. De 1e schaal die alle schade opvangt en de 2e schaal eronder die voor meer stabiliteit zorgt en er goed blijft uitzien.
 5. Hoe zou de schaal anders kunnen worden beschermd tegen invloeden van buitenaf? Hier kwamen we op het idee van een rolkooi en vormden simpelweg een soort tweede huid of bumperhuid voor de carrosserie/chassis met hete lijm. Hiervoor hebben we een schaaltje afgedekt met folie en daarna alle randen met het hete lijmpistool aan elkaar verbonden en af ​​laten koelen. Nog een paar vasthoudpunten gelijmd en je kon nu een soort beschermende huid opdoen.

Zelfgemaakte Beschermende Huid | Bumperskin voor RC-auto in de test

Toegegeven, het kost wat werk en ziet er niet per se mooi uit, de gloeiend hete lijm uit het hete lijmpistool. Daarna hebben we de bumperskin geverfd met een zwart uiteinde, het ziet er gewoon beter uit in het zwart. Spuitverf is sneller. Daarna was het weer buiten om te testen. Onze zorgen waren dat er snel iets zou afscheuren of naar beneden zou schuiven. Mijn zoon vuurde de DEERC 300E met Bumperskin, LED-verlichtingssysteem en een 3S Li-Po-batterij over het asfalt van een parkeerplaats met watergroeven. Het was de absolute practice & hardcore test voor de RC auto, met ombouw en extra's voor eerlijke tests.

Het kleine RC-beest gooide, rommelde, rolde constant om en kreeg veel te verduren. Mijn zoon hield van het LED-licht en de snelheid. Ik dacht gewoon dat WOW de Bumperskin echt veel brengt en was blij dat de Bumperskin erop zat, zonder dat zou de schaal volledig doorgeschuurd zijn en wat schade hebben gehad. De bumperskin hield goed stand en niets scheurde of kwam los.

Dit was een van de vele rollovers met de Bumperskin

Na de brute testrit met de DEERC 300E kon je door de afgeschuurde lak op de bumperhuid zien wat de RC auto te verduren had. Deze bumperskin brengt echt veel voor de langere levensduur met veel actie. Je hoeft niet steeds nieuwe schalen te kopen als ze totaal onbruikbaar zijn of nergens meer op lijken. Met de andere tips op de schaal/chassis heb je simpelweg minder schade en een langere levensduur.

Reparatie van de eerste ongevalschade aan de DEERC RC auto

Voordat we begonnen met het tunen van het DEERC-model, hadden we na een paar ritten 2 schadegevallen. De DEERC RC-auto's zijn zeer robuust, maar als de bestuurder te dicht bij een hek met een voorwiel wordt betrapt, is dat hun eigen schuld en dat gebeurt ook. Dit is bij beide auto's gebeurd.

 • Ongevalschade aan de DEERC 300E: hier is de bovenste schokbrekerbevestiging afgebroken. Je kunt alle onderdelen nabestellen, maar we hebben de superlijm lasnaad of iets dergelijks 🙂 Het is gerepareerd en is ijzersterk. De schokbreker kan voorlopig zijn werk blijven doen.

 • Ongevalschade aan de DEERC 302E: de voorste aandrijfas sprong uit de wielbus en klemde. Het wiel met wiellager werd verwijderd om de aandrijfas te herpositioneren in de wielbus. Alles weer in elkaar zetten en klaar.

Hier kon de kleine man meedoen en met interesse neuken.

Conclusie over het eindresultaat van onze DEERC RC auto tuning & pimping

Hierbij kunnen we je vertellen dat een 3S LiPo-batterij in de DEERC RC-modellen Absoluut de moeite waard en nog leuker dan je al hebt 2S LiPo-batterij ziek. LED op een RC-model is altijd een groot goed en biedt nog meer voordelen voor langer rijplezier in de avond. De upgrade was het zeker waard. Als je het niet wilt of niet vertrouwt, kun je onze tips gebruiken om je RC-auto op een andere manier te laten schitteren. De zelfgemaakte bumperskin van hotglue, die flexibel en dempend werkt, was een geweldig idee van ons. Reparaties zijn onvermijdelijk. Er zijn genoeg reserveonderdelen op internet. Als je RC-auto's rijdt, moet je ook wat sleutelen .

Zie je, wie in de stemming is en wil, kan RC auto's veel werken en plezier hebben. Vooral voor papa's met zoon een fijne tijd samen. We kunnen DEERC en zijn 300E en 302E met veel plezier aanbevelen.

Heb je nog tuningtips, conversies, ideeën of vragen? Reageer hieronder gerust!

Ontdek de top 10 beste en best verkochte DEERC RC auto borstelloze 4WD-producten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte DEERC RC Car Brushless 4WD-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 40,00 €aanbod
- 22,75 €aanbod
Nieuw!
Nieuw!
DEERC RC autoaccu 1213 1215
DEERC RC-autobatterij 1213 1215*
DEERC op afstand bestuurbare auto-accu
€19,99 Amazon Prime
Nieuw!
DEERC op afstand bestuurbare bootaccu's DE2104
DEERC Bootbatterijen met afstandsbediening DE2104*
DEERC op afstand bestuurbare bootaccu
€19,99 Amazon Prime
Nieuw!

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

2 gedachten over "DEERC 300E & 302E: RC Car Tuning - Koop + monteer 3S Li-Po-batterij en LED-verlichting | Reparatie & Bumperskin doe het zelf"

 1. respect Patrick,

  Het is lang geleden dat ik zo'n goede korte recensie heb gezien. Kortom, respect. Graphics, video, foto's, vergelijking...allemaal top en complimenten. Ik heb bijna nooit op internet gereageerd, maar je werk drijft me om je te prijzen.

  Ik was op zoek naar iets over batterijuitbreiding voor onze 302e, maar zoals je al zei... zonder klittenband en je batterijen lijkt er geen ander alternatief te zijn.

  Bedankt dat je de tijd hebt genomen om alles zo gaaf te presenteren. Geweldig, echt.
  Groeten uit Wenen,
  denis

  antwoorden

Laat een bericht achter