Infraroodsauna's en infraroodcabines: Beleef de zon in de kelder

Foto door de auteur

Maren

infrarood sauna

Infraroodsauna - infraroodcabine bestseller 2024: de beste en meest populaire in de top 10 vergelijking | Eerlijke tests – de zon in de kelder

Overal infrarood. Infrarood kan vrijwel overal in de badkamer worden gebruikt. Of het nu gaat om een ​​automatische prullenbak, een zeepdispenser of zelfs om het vragen om water uit de muur. Maar infrarood is nog meer: ​​infrarood kan ook warm zijn en daardoor het lichaam van binnenuit verwarmen. Hoe dit werkt, leest u hier. Ook leest u in de bestseller 2024 voor wie een infraroodcabine geschikt is, voor wie u moet oppassen, wat de verschillende therapiemogelijkheden zijn en waar u op moet letten: De beste en populairste in de top 10 vergelijking | Er moet rekening worden gehouden met eerlijke tests. Anderen gaan naar de kelder om te lachen – ze gaan daarheen om te ontspannen! – Infraroodsauna – infraroodcabine bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Eerlijke testen

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Infraroodsauna - infraroodcabine bestseller 2024: de beste en meest populaire in de top 10 vergelijking | Eerlijke tests – in vergelijking

Thuis Luxe | infraroodcabine | Sahara XXL | volledige spectrum verwarming...Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Pierson 135cm x 105cm 1-2...Thuis Deluxe | Infraroodcabine | Maui | inclusief vele extra's en...Artsauna infraroodcabine Helsinki 150 — infraroodsauna 3 personen...Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Haley 160x160 voor 2-4...Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Hyder 115x105 voor 1-2...Artsauna infraroodcabine Aalborg Triplex - 120x120x190 cm - 2...Thuis Luxe | infraroodcabine | Sahara XXL | volledige spectrum verwarming...Home Deluxe – Infraroodcabine REDSUN XL Deluxe - 155 x 120 x 190...Home Deluxe – Infraroodcabine – REDSUN XXL Deluxe -150 x 150 x...
Thuis Luxe | infraroodcabine | Sahara XXL |...*Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Pierson...*Thuis Deluxe | Infraroodcabine | Maui | inclusief veel...*Art sauna infraroodcabine Helsinki 150 —...*Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Haley...*Dewello® infraroodcabine infraroodsauna Hyder...*Artsauna infraroodcabine Aalborg Triplex -...*Thuis Luxe | infraroodcabine | Sahara XXL |...*Home Deluxe – Infraroodcabine REDSUN XL Deluxe -...*Home Deluxe – infraroodcabine – REDSUN XXL...*
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B071LJSYMZ" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een infraroodsauna?

Eén tot vijf personen kunnen worden ondergebracht in een infraroodsauna. De verschillende modellen variëren van een eenvoudige cabine tot echte luxe ontwerpen, waarin alles is geïnstalleerd, wat er gebeurt. De hutten zijn uitgerust met verschillende infraroodradiatoren die warmte afgeven. Deze zijn aan de zijkanten en ook in het plafond gemonteerd. Vloerverwarming kan extra warmte leveren. Dat zou heel gezond moeten zijn. Zelfs voor mensen die een goede sauna of sauna's niet kunnen verdragen. De hutten zijn gemaakt van hout. Hout van hoge kwaliteit en dat moet zo zijn, zodat niets kan vergeven en de IR-cabines lang houdbaar zijn. Dit soort ontspanning is beschikbaar in verschillende versies. Deze omvatten:

 • verschillende schijnwerpers
 • in verschillende opstelling
 • Temperatuurweergave en ook instellingsopties
 • Ionisator - dit elimineert slechte geuren en ook bacteriën
 • LED-technologie voor verlichting
 • Radio of een heel geluidssysteem
 • Geurdispenser voor aromatherapie

UV-aka infrarood

Onze zon zendt UV- en infraroodlicht uit. Dit licht "spreekt" met ons lichaam, waardoor serotonine vrijkomt en onze bruine teint wordt verzorgd, evenals de hele zonnebrand. De straling van de zon gaat diep onder de huid. We beginnen te zweten. UV (ultraviolet) licht kan echter gevaarlijk zijn. Wie te lang in de zon blijft, krijgt een zonnebrand. Een IR-cabine heeft geen UV-licht maar alleen infrarood. Dit betekent dat de "schadelijke" stralen gewoon niet beschikbaar zijn. Dienovereenkomstig wordt men niet bruin in een infraroodcabine, maar alleen warm. Een infraroodsauna is geen natuurlijke bron maar alleen vergelijkbaar, maar bio-identiek.

schijnwerpers

Er zijn modellen waarin IR-oppervlaktestralers zijn geïnstalleerd. Een oppervlaktestraler geeft een zeer zachte warmte af en dat in het infrarood C-bereik. Ze zijn ingebouwd in koolstofplaten waar tegenaan kan worden geleund en ontspannen. Ze moeten volledig opwarmen, dan zenden ze de infraroodstraling uit en kunnen ze door het lichaam worden opgenomen. Kortom, een paneelverwarmer ziet eruit als een steen die langzaam opwarmt in de zon.

keramisch verwarmingselement

Een keramische verwarmer heeft een warmtegeleider aan de binnenkant. Hij is erg punctueel. Een verticale montage is mogelijk doordat het binnen gelegen kwartszand onder trillingen werd gevuld. Infrarood in het B- en C-bereik, die worden uitgestraald door de keramische radiator, hoewel ze niet zo diep in het lichaam doordringen, maar zeer nauwkeurig kunnen worden gebruikt.

➳ Let op: de keramische kachels worden heet tot 750 graden! Brandwonden bij contact zijn daarom mogelijk. Ze hebben slechts een paar minuten nodig om hun bedrijfstemperatuur te bereiken.

Full-spectrum lampen

Zoals je misschien al geraden hebt, zendt een volspectrumzender stralen uit in de A-, B- en C-reeksen. Om het volledige effect te bereiken, moet je dus recht voor de spot zitten.

❁ Tip: om te genieten van een optimale en zeer goed gedekte warmteverdeling, is het het beste om een ​​infraroodcabine in de sauna aan te schaffen, waarin alle drie de typen schijnwerpers zijn geïntegreerd.

De betekenis van IR A, B en C

De straling van het infrarood wordt gemeten in golven en uitgedrukt in nm (Newton meter). Elke lengte van deze golven doordringt dieper of minder dieper in materie en dus ook in ons lichaam. Dit heeft enige invloed op ons en om die reden worden de verschillende stralen hier kort vermeld:

Infrarood A

Infrarood A heeft een golflengte van 780 - 1400 nm en dringt ongeveer 4-5 mm door de huid. Dit is de golflengte die het diepst in de huid doordringt. Het verwarmt heerlijk van binnenuit. Het betekent ook dat IR A niet dagelijks mag worden gebruikt. Voor mensen die problemen hebben met de bloedsomloop, kunnen deze stralen een negatief effect hebben. In de geneeskunde worden ze echter gebruikt. Onder toezicht en controle.

Infrarood B

Infrarood B heeft een golflengte van 1400 - 300 nm en dringt alleen 0,5 mm door de huid. Deze warmte bereikt dus slechts een kleine diepte en dringt maximaal door tot de dermis in het weefsel. Vaak zijn spots met IR B geïnstalleerd. Het effect is middellange termijn en kan daarom zeer selectief worden toegepast.

Infrarood C

Infrarood C is bijna oppervlakkig. Met meer dan 3000 nm en een penetratiediepte van 0,1 mm is dit slechts oppervlakkige warmte. Daarom is IR C erg weinig geïnstalleerd. De effectiviteit zakt naar nul, maar warmt nog steeds op.

Accessoires

De populaire accessoires van zo'n IR-cabine zijn onder andere:

 • LED-licht in veranderende kleuren
 • een geluidssysteem waar je naar de radio kunt luisteren of je kunt een USB-stick aansluiten
 • Aromapakketten die tijdens de sessie harmonieuze en ontspannende geuren kunnen afgeven
 • verschillende ventilatoren die automatisch of handmatig kunnen worden ingesteld
 • dimbare schijnwerpers
 • voor binnen- en buitenverlichting
 • digitale bediening (ook met afstandsbediening) voor de gewenste temperatuur
 • vloerverwarming

Zoals u kunt zien, behalve het gelijktijdige gebruik van een roker, zijn er geen grenzen aan uw wensen. Een toevoer van verse lucht is natuurlijk inbegrepen. Gewoon ontspannen? Deur gesloten en "Dag, wereld!" Lieblingstrack, een geparfumeerde olie om de juiste verlichting in te stellen. Het was nog nooit zo eenvoudig!

Verschillen met een normale sauna

Het grootste verschil met een normale sauna tot een infraroodcabine, die ook warmte genereert, is dat in een normale sauna een vochtige warmte het lichaam van buitenaf raakt. Het weefsel moet echter eerst opwarmen. Het verwarmen van een sauna duurt ook lang. Een IR-cabine is onmiddellijk warm en de golven dringen de huid binnen. Dit is meestal beter voor veel mensen die een normale sauna niet kunnen verdragen. De hoge luchtvochtigheid ontbreekt ook. Voor degenen die een hogere luchtvochtigheid door astma prefereren, is zo'n hut misschien uitgesloten.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Gezondheidsvoordelen

Uiteindelijk kan men zeggen dat iedereen profiteert van een sauna-infraroodcabine, die minder op vochtigheid maar meer op warmte is. Alles wat te maken heeft met spieren, versneld herstel en metabolisme wordt meestal dankbaar ontvangen door het lichaam. Deze omvatten:

✙ Reuma: iedereen die aan reuma lijdt kent de pijn die gepaard gaat met functionele beperkingen. Voor veel patiënten helpt de hitte om het hele lichaam warm en soepel te houden.

✙ Spierspanning, pijn en regeneratie: net gedaan sporten en een volledige kater is op mars? Probeer de rustgevende warmte van een IR-sauna. Je spieren blijven soepel, het lichaam kan beter regenereren en de spieren worden optimaal verzorgd. Eenvoudig, omdat alles beter is bebloed.

✙ Acne: Acne is niet alleen vervelend, maar kan ook leiden tot mentale stress. Lichttherapie is een erkende vorm van behandeling - en dus kan een IR-cabine de vervelende kraters helpen bestrijden.

✙ Eczeem: door een betere huidcirculatie en betere verzorging kan het lichaam eczeem beter en sneller bestrijden. Voor sommige patiënten helpt de verlichting voor een betere genezing.

✙ Cellulite: Cellulitis is een zwakte van het bindweefsel. Bovendien worden onder de huid, in het vetweefsel, slakken afgezet. Het lichaam kan de warmte, betere bloedcirculatie en zweet gebruiken om deze slakken beter te wassen. Ook wordt oedeem weggespoeld.

✙ Dikke moordenaar: zweten tegen het vet. Tijdens het zweten komt er meer water uit het lichaam. Maar gestimuleerd door de betere circulatie van alle cellen en die van de spieren. Een hoger metabolisme kan nu ook het vet aan.

Gezondheid nadelen

ogen: TÜV- en IRGHV-gecertificeerde cabines vormen geen gevaar voor de ogen.

Cardiovasculair: er kunnen hier problemen zijn. Maar dat hoeft niet. Dit verschilt van persoon tot persoon.

medicijnen: voorzichtigheid is geboden bij sommige medicijnen, zoals een bloedverdunner of medicijnen om ziekteverwekkers onder controle te houden. Neem zo nodig contact op met uw arts voordat u een IR-cabine gebruikt.

zwangerschap: ook met een zwangerschap is voorzichtigheid geboden. Als u twijfelt, kunt u beter een bezoek vermijden. Je moet niet vergeten dat de stralen ver in de huid gaan en dat je lichaam gedurende deze tijd zijn eigen wetten heeft.

En verlamming, epilepsie, hypertensie, sensorische stoornissen en grote littekens vereisen zorgvuldige aandacht of overleg met een arts.

Voor wie is een infraroodsauna geschikt?

Een IR-sauna is geschikt voor elke persoon, tenzij deze beperkt is door de bovengenoemde zwakheden. De rustgevende warmte kan voor iedereen anders van nut zijn. IR is ook geschikt als therapie. Niettemin moet je niet vergeten dat elke persoon anders is. Iets dat het goed doet voor iemand hoeft niet per se geschikt te zijn voor de ander. Probeer het gewoon eens!

Wat je kunt verwachten van de bestseller van 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Er moet rekening worden gehouden met eerlijke tests

In de bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Om een ​​infraroodcabine eerlijk te testen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Voor de eenvoud hebben we een lijstje gemaakt:

 • Welk type straling (A, B of C) is het beste voor mij?
 • welke spot heeft mijn voorkeur?
 • Wil ik accessoires?
 • Hoeveel geld wil ik uitgeven?
 • hoeveel mensen moeten er worden ondergebracht?

Operating Expense

Een IR-sauna is ingeschakeld en is bijna onmiddellijk bruikbaar. In tegenstelling tot een klassieke sauna hoeft het nauwelijks voor te verwarmen. Ze wordt ook direct na het einde uitgeschakeld. De schijnwerpers hebben niet zoveel energie nodig en de LED-verlichting niet. Dit maakt het veel effectiever dan een normale sauna. Het is ook genoeg een normale uitlaatklep. Praktisch en efficiënt!

Voor- en nadelen van een IR-sauna

Natuurlijk heeft alles zijn voor- en nadelen. Een kleine lijst:

Voordelen

✔ zeer energiezuinig

✔ vereist weinig ruimte

✔ en je kunt ze bijna overal opzetten

✔ geen stoom en dienovereenkomstig minder vocht

✔ is al relatief goedkoop en ook

✔ klaar voor jezelf

Nadelen

✘ is geen vervanging voor een "echte" zon

✘ hoogwaardige modellen kosten iets meer bij aankoop

✘ niets voor de bovengenoemde risicogroepen

Conclusie

Sauna was gisteren, infraroodcabine is vandaag - praktisch, economisch en redelijk natuurlijk, de nieuwe modellen komen op de markt en zijn verkrijgbaar met allerlei accessoires. Dit maakt je onafhankelijk van het weer. Je wordt niet bruin, maar je bent warm en dat kan een traktatie zijn. De huid wordt beter voorzien van bloed en dit spoelt gifstoffen en toxines automatisch uit. U kunt kiezen uit de modellen die u in de schijnwerpers wilt plaatsen en waar deze geschikt is. Golven van lichtrots, en wanneer de zon weer schijnt door afwezigheid, waarom niet naar de kelder gaan om te ontspannen?

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte infraroodcabinesaunaproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte infraroodcabinesaunaproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Ergonomische Nordholz® saunarugleuning - De perfecte rugsteun voor een direct weldadig effect - Sauna-accessoires van 100% Scandinavisch vurenhout voor infraroodcabines - Sauna-accessoires met houten rugleuning

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het infraroodsaunaproduct.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen: https://www.infrarotsauna-top-10.de/infrarotkabine-oder-klassische-sauna-was-ist-besser/ https://www.infrarot-guide.de/wirkung-infrarotkabine-schaedlich-oder-gesund/


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter