Visgids - bewaren - kruiden - blauw voor alle koffers. Volgens het marktaanbod moet ook zo vaak mogelijk vis gegeten worden. Het bevat minder voedingsenergie dan vlees, maar bevat evenveel eiwitten en veel vitamines en mineralen. Zo bevat karper vier keer zoveel vitamine A dan rundvlees. De vitamine komt niet voor in varkensvlees. Door het lage aandeel bindweefsel is vis beter verteerbaar dan vlees.
NB | €29,90 | €30,76 | €89,00 | €25,00 | €19,99 |
Amazone | Amazone | Amazone | Amazone | Amazone | Amazone |
31 maart 2023 3:49 uur | 1. April 2023 1: 32 | 31 maart 2023 3:49 uur | 1. April 2023 1: 32 | 1. April 2023 1: 32 | 1. April 2023 1: 32* Advertising |
Vis blauw
Vissen die blauw moeten worden gekookt, zoals forel of karper, worden zorgvuldig gestript, maar niet geschubd, zodat de slijmlaag die het blauw veroorzaakt, behouden blijft. De vis mag alleen aan de binnenkant met zout worden bestrooid. Ze worden gekookt in kokend gezouten water samen met azijn, laurierblaadjes, peperkorrels en fijngehakte wortels. Na het koken is het raadzaam om de vis meteen op tafel te zetten met een beetje gesmolten boter en gekookte aardappelen.
Visgids verse vis
Verse vis herken je aan de rode kieuwen, uitpuilende ogen met onvervalste kleur en eelt, stevig vlees en het ontbreken van een rotte geur.
Vermijd - elimineer visgeur
Je kunt de visgeur op je handen gemakkelijk verwijderen door je handen in te wrijven met citroensap. Het is ook gemakkelijk om de geur van vis te vermijden in houten planken die als basis worden gebruikt. Als vis op een houten plank wordt verwerkt, moet er vooraf citroen of azijn op worden gedruppeld. Hierdoor sluiten de poriën en kan de visgeur niet in het hout doordringen.
Vis bewaren
De houdbaarheid van rauwe en gekookte vis is zeer beperkt. In de huishoudkoelkast is rauwe vis ongeveer een dag houdbaar en gekookte vis ongeveer twee dagen. Diepgevroren vis is maximaal vier maanden houdbaar in de vriezer, mits tussendoor niet ontdooid. Geopende ingeblikte vis kan drie dagen worden bewaard nadat hij is overgebracht naar een andere container.
Schone vis klaarmaken voor consumptie
Of het nu vis uit de zee, het meer of de rivier is, alle soorten kunnen worden bereid volgens het drie S-systeem: reinigen-verzuren-zouten.
- Schoon. Afhankelijk van het soort vis en de beoogde bereidingswijze worden de vissen geschubd (niet blauw gekookt), behalve de kop en de vinnen, en afgespoeld onder stromend water. Laat de vis niet in het water liggen, hierdoor gaan waardevolle ingrediënten verloren.
- Verzuren. De vis wordt aan de buiten- en binnenkant besprenkeld met citroensap of azijn. Dit bindt de soortspecifieke visgeur, die vooral bij zeevis de smaak van de vis verfijnt.
- Zout. De vis wordt pas kort voor de bereiding gezouten, omdat het zout het waardevolle vissap uit de vis haalt.






om de graatjes uit de vis te halen. Hoogwaardige, praktische visschuiver met scherp roestvrijstalen mes voor het snel en eenvoudig verwijderen van visschubben, geschikt voor alle voedselvissen, voor de gastronomie en thuis Vleesmes met spits lemmet (lemmetlengte: 24 cm) voor professionals en hobbykoks voor het hakken, hakken, snijden en verdelen van vlees en vis, bij uitstek geschikt voor legale en ... Kwaliteit gemaakt in Duitsland Efficiënte verwijdering van vervelende vissenschubben met een breed speciaal mes van roestvrij staal, eenvoudig te gebruiken: vlak aan het uiteinde van de vin bevestigen en gelijkmatig langs... Aangename grip en stevig houvast dankzij de ergonomisch gevormde handgreep met vingerbeschermer (lengte: 12 cm) van hoogwaardig kunststof €22,00 €17,99 €18,90 


Amazone Amazone Amazone 1. April 2023 1: 33 1. April 2023 1: 33 1. April 2023 1: 33* Advertising
om de graatjes uit de vis te halen. | Hoogwaardige, praktische visschuiver met scherp roestvrijstalen mes voor het snel en eenvoudig verwijderen van visschubben, geschikt voor alle voedselvissen, voor de gastronomie en thuis | Vleesmes met spits lemmet (lemmetlengte: 24 cm) voor professionals en hobbykoks voor het hakken, hakken, snijden en verdelen van vlees en vis, bij uitstek geschikt voor legale en ... |
Kwaliteit gemaakt in Duitsland | Efficiënte verwijdering van vervelende vissenschubben met een breed speciaal mes van roestvrij staal, eenvoudig te gebruiken: vlak aan het uiteinde van de vin bevestigen en gelijkmatig langs... | Aangename grip en stevig houvast dankzij de ergonomisch gevormde handgreep met vingerbeschermer (lengte: 12 cm) van hoogwaardig kunststof |
€22,00 | €17,99 | €18,90 |
Amazone | Amazone | Amazone |
1. April 2023 1: 33 | 1. April 2023 1: 33 | 1. April 2023 1: 33* Advertising |
De voordelen van een vispan
Wie vaker vis kookt, kan denken aan het kopen van een vispan. Een vispan is door zijn bijzondere, veelal ovale vorm, afgestemd op het bereiden van vis. Natuurlijk kun je zo'n vispan ook gebruiken voor het bereiden van andere gerechten. Dankzij de speciale coating kan vis vetvrij worden bereid.
Vis kruiden - visgids kruiden
Voor visliefhebbers kan het altijd de moeite waard zijn om je eigen mixen van verschillende kruiden te maken. Maar hoe heter sommige kruiden zijn, bijvoorbeeld peper, paprika of chili, hoe minder zout er nodig is voor de vis. Hierdoor krijgen visgerechten net wat meer pit, worden ze tegelijkertijd wat gezonder en dit verlaagt de bloeddruk. De volgende kruiden zijn ideaal voor vis in het algemeen en voor vissaus in het bijzonder: daslook, basilicum, dille, laurier, peterselie en bieslook.
Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte visbestekproducten 2022 op Honest Tests
- SYLVIA maakt indruk met zijn moderne vorm en kan heel goed worden gecombineerd met verschillende decoraties en porseleinsets.
- De set bestaat uit 6 vismessen en vorken voor de ideale consumptie van alle soorten vis.
- Sylvia is ook verkrijgbaar als menuset van 24 of 30 stuks.
- Afmetingen: vismes 21,5 cm, visvork 21 cm
- Het bestek bevat 2 vismessen en 2 visvorken
- Voor het snijden, serveren en eten van verschillende visgerechten
- Inhoud: 6 visvorken en 21,0 vismessen. Lengte: 19,0 - 1291506046 cm - artikelnummer: XNUMX
- Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10 gepolijst. Roestvrij, vaatwasmachinebestendig, vormvast, hygiënisch, zuurbestendig en onverwoestbaar.
- Ontwerp: Jutta Keil.
- Inhoud: 6x visvork (lengte 17,7 cm), 1x vismes (lengte 19,9 cm) - artikelnummer: 1119356346
- Materiaal: Cromargan protect RVS 18/10, gepolijst (glanzend). Cromargan protect bestek is bestand tegen voedingszuren,...
- Extreem krasvast: het bestek blijft jarenlang als nieuw en vertoont ook bij intensief dagelijks gebruik geen gebruikssporen dankzij de...
- Hoogwaardige bestekset 18 delig
- vaatwasmachinebestendig
- Hoogglans 18/10 roestvrij staal
- 5 jaar productiegarantie
- Aas snijden, uitbenen, fileren en messen slijpen - alles voor de visser in één set
- Titanium nitride gecoat blad staal 1.4116 roestvrij staal
- 🍴 roestvrij staal
- 🍴 Hoogglans gepolijst 18/0
- 🍴 Hoge vlekbestendigheid
- ✔PROFESSIONELE BEENTONGS VOOR VIS: Met de bottentang of botpincet van MARINDO kunt u individuele botten nauwkeurig verwijderen ...
- ✔ HOOGSTE PRECISIE: de vorm van de bottang zorgt voor een stevige grip en de nodige stabiliteit bij het uitbenen van uw ...
- ✔ELEGANT ONTWERP: het ontwerp van het botpincet is strak en eenvoudig. Bovendien wordt het pincet gepresenteerd in een mooie...
Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?
- Gardena ComfortCut 450/25 – grastrimmer met snoer voor de ideale maaibeurt
- Test: TP-Link TL-WA860RE WLAN-repeater met stopcontact
- Test: Tefal heteluchtfriteuse FX100015
- Bosch MUM 5 keukenmachine - de veelzijdigheid in de keuken
- Havit i95 InEar-Blutooth-hoofdtelefoon | Test ervaring
- Huawei P30 Pro + Zhiyun Smooth 4
* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 1.04.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten