Test: Bosch robotmaaier Indego S + 350 met app | Hoe goed is de robotmaaier?

Bosch robotmaaier S+ 350_Testsieger-bd96b857
- 262,27 €

De huidige trend is richting robotmaaiers. Dit scheelt werk en scheelt enorm veel tijd. Dit is precies waarom ik de Bosch robotmaaier Indego S + 350 Kocht. Met behulp van zogenaamde kunstmatige intelligentie moet het een permanent vlak en verzorgd gazon creëren. Een van Bosch zelf zou hier moeten helpen app gemaakt waarmee de robotmaaier kan worden bestuurd. Dit biedt ook andere handige functies.

Het Bosch robotmaaiers zijn momenteel verkrijgbaar met laadstation voor 738,99 euro. U kunt nu lezen hoe de grasmaaier presteerde.

Robot grasmaaier in vergelijking

Bosch Home and Garden robotmaaier Indego XS 300 (met...Bosch robotmaaier Indego S+ 350 (met app-functie, 19 cm...Bosch robotmaaier Indego M+ 700 (met app-functie, 19 cm...Bosch robotmaaier Indego 350 (19 cm maaibreedte, voor...Gardena smart SILENO life set: robotmaaier voor gazons tot...Gardena SILENO city: robotmaaier voor gazons tot 500 m²,...Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: intelligent ...WORX Landroid PLUS WR167E robotmaaier voor tuinen tot 700 m² met...Yard Force COMPACT 280R robotmaaier, geschikt voor gazons...WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met...
€507,59€639,24€1.608,99€888,99€1.750,93€884,00€599,00€715,50€326,17€628,20
Bosch Home and Garden robotmaaier Indego...*Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met ... *Bosch robotmaaier Indego M + 700 (met ... *Bosch robotmaaier Indego 350 (19 cm ... *Gardena smart SILENO life set: robotmaaier voor...*Gardena SILENO city: robotmaaier tot 500 m²...*Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: ... *WORX Landroid PLUS WR167E robotmaaier voor tuinen ... *Yard Force robotmaaier COMPACT 280R, geschikt voor ... *WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen ... *
◼️ Systematisch en snel: LogiCut-technologie brengt de ...◼️ Systematisch en snel: LogiCut-technologie brengt de ...◼️ Verbinding via de app: de robotmaaier is eenvoudig ...◼️ Efficiënt en compact: maai tot drie gazons als ...◼️ De slimme robotmaaier voor middelgrote gazons en...◼️ De maaier is te bedienen met de Gardena Bluetooth-app van maximaal ...◼️ Volledige verbinding: intuïtieve Gardena Bluetooth-app (online ...◼️ Snijd tot aan de rand: de LANDROID heeft offset-messen om zo dichtbij te komen als ...◼️ Lithium-ion cellen met krachtige 20 V batterij, 2,0 Ah,...◼️ Snijd tot aan de rand: de LANDROID heeft offset-messen om zo dichtbij te komen als ...
◼️ Beheert smalle doorgangen: Voor slechts 75 cm breed ...◼️ BorderCut voor strakke randen: de Indego start elke...◼️ Efficiënt en compact: maai tot drie gazons met ...◼️ Flexibel maaischema: automatisch berekend, ...◼️ Met de gratis GARDENA smart App voor iOS, Android en...◼️ Waterdichte werking: de robotmaaier maait zelfs in de regen en ...◼️ Pro-stil: met slechts 57 db (A) de stilste in zijn klasse en ...◼️ NIEUW: WiFi en Bluetooth - directe verbinding tussen app ...◼️ Functie voor het trimmen van randen om de tuin schoon en netjes te houden ...◼️ NIEUW: WiFi en Bluetooth - directe verbinding tussen app ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€507,59€639,24€1.608,99€888,99€1.750,93€884,00€599,00€715,50€326,17€628,20
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatste update op 4 juni 2023 14:01 Links leiden naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

Eerste indruk | leveringsomvang

Uitgepakt heb je een 6, 8 kilogram zware robotmaaier met de afmetingen van 44 36 x x 22.2 cm in de hand. De eerste indruk is zeker positief, het werkt robuust en stabiel. Het bijgevoegde laadstation is vrij groot en moet met zorg worden opgesteld, aangezien de robotmaaier daar zelfstandig rijdt om op te laden.

De energiebesparende motor van 60 watt belooft een rustig maaien en zorgt voor een lange batterijcapaciteit. Door de lithium-ion-accu vindt het laadproces vrij snel plaats, wat betekent dat de robotmaaier wordt hersteld snel klaar voor gebruik is.

Er is ook 100 meter perimeterdraad in de Inhoud, die later als grens dient en het te maaien gebied voor de robotmaaier aangeeft. Daarnaast worden 140 bevestigingshaken meegeleverd.

De eerste indruk is dan ook zeer positief. Maar waar moet ik op letten voordat ik hem voor het eerst gebruik en vooral, welke opties biedt de robotmaaier S + 350 van Bosch?

Bosch robotmaaier S+ 350_Rasenmowerroboter-970ca268

Voorbereiding en bediening

Voordat met het eerste maaiproces wordt begonnen, moeten vooraf een aantal stappen worden overwogen. Ten eerste moet degene die gemaaid moet worden: Gebied afgebakend met behulp van de perimeterdraad worden. Gebieden van elke grootte en verschillende vormen kunnen worden uitgezet. De oppervlakte mag echter de maximale oppervlakte van 350m² niet overschrijden.

Met behulp van een geïntegreerde sensor detecteert de robotmaaier automatisch de draad en verandert vervolgens van richting. Overrijden is uitgesloten.

De gewenste maaihoogte dient vooraf ingesteld te worden. Kortom, de Bosch robotmaaier maakt er een Hoogte van 30 mm, 40 mm en 50 mm. Ik kan je aanraden om eerst de hoogtes te benaderen en met de 50mm te beginnen. De hoogte wordt direct op het apparaat aangepast en is binnen enkele seconden gedaan.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

- 262,27 €

Wat gebeurt er met het overgebleven gras?

De robot maait vaak, maar slechts een paar mm gras per keer. De kleine grasresten worden op natuurlijke wijze afgebroken en dienen als natuurlijke meststof voor het gazon en voorzien het van voedingsstoffen om de grasgroei te bevorderen.

Met behulp van de gebruiksaanwijzing kan de bediening vertrouwd worden gemaakt. De bediening lijkt mij vrij eenvoudig, maar ik wil de grasmaaierrobot 100% begrijpen en kunnen gebruiken. Zo Ik raad aan om de instructies op dit punt te lezeng.

In principe kan het maaien worden gedaan door het apparaat zelf of door app respectievelijk. De regel is dat de robot zelf het gazon uitschuift en maait. Als er echter een plek over het hoofd wordt gezien, kan de maaier met de app naar elke plek worden gestuurd.

Het apparaat maakt ook een Helling tot 27%.

Wat voor soort functies biedt het mij? Robot grasmaaier S + 350 van Bosch of welke meerwaarde biedt het mij?

Functies van de Bosch Indego S + 350 robot

De grasmaaier heeft tal van functies die bedoeld zijn om het maaien nog makkelijker te maken. Het doel van zo'n robot is dat hij bijna al het werk voor je doet.

Een groot pluspunt is dat gezegd APP. Hiermee kunnen tal van instellingen worden gemaakt. Naast de zelfbediening van het apparaat, bijv Maaitijdenn kan worden ingesteld. In mijn geval heb ik de tijden ingesteld van 8-11 uur en 15-18 uur. Gedurende deze tijden maait de robot zelfstandig en keert daarna automatisch terug naar het laadstation.

LogiCut

Bosch heeft in dit apparaat de zogenaamde LogiCut-functie geïnstalleerd. Dit betekent dat de maaier zijn route kent, wat op zijn beurt een uniform en systematisch maaien mogelijk maakt zonder continu te hoeven werken.

Slim maaien

De grasmaaier houdt rekening met lokale weersomstandigheden en vermijdt regen om het best mogelijke schema voor het gazon te creëren. Dit voorkomt naast de enorme ophoping van vuil ook een ruwe uitstraling.

Kortom, het toestel heeft een regensensor.

MultiArea

De Bosch S+350 robotmaaier kan maximaal drie gazons maaien, mits deze 350 m² groot zijn. Verplaats de maaier gewoon tussen tuinen om te beginnen.

diefstalbeveiliging

Als extra functie heeft de Bosch maaier een geïntegreerde diefstalbeveiliging door middel van een pincode. Als dit van de bezetter zou worden gestolen, zou een pincode nodig zijn om het apparaat te gebruiken. Als de maaier wordt gestolen, kan deze worden gevolgd via het mobiele netwerk.

- 262,27 €

Maar hoe presteert de BBosch robotmaaier Indego S + 350 in een praktijktest?

 

Eerste gebruik | Beoordelingsresultaat

Voor het eerste gebruik heb ik eerst het te maaien gebied zo nodig beperkt. De Installatie van de perimeterdraad duurde ongeveer 45 minuten, maar het was niet al te moeilijk. Ik plaatste het laad- en dockingstation op het grasveld, waar ik een stroomaansluiting had, maar het leek niet al te aanwezig.

Nu ben ik begonnen met de robotmaaier. De Volume was prima volgens mij hoor je het maaien natuurlijk wel, maar ik heb er geen last van. Ik heb van tevoren al gelezen over apparaten die bij gebruik een niet onaanzienlijk volume produceren.

Nu was te zien dat de robotmaaier daadwerkelijk stopt bij de begrenzingsdraad en een andere route rijdt. Ik kan er dus vanuit gaan dat de grasmaaier in de loop van de dag een grote afstand zal maaien en dus het gazon bijna volledig zal maaien.

Omdat ik de maaihoogte in eerste instantie op 50 mm had ingesteld, zag ik in eerste instantie echter geen groot verschil optisch Uiteindelijk zag het gazon er heel netjes uit.

In mijn geval heb ik de APP alleen gebruikt om de automatische start en stop in te stellen. De Ik vind de bediening heel gemakkelijk en gemakkelijk te begrijpen. De timerfunctie werkte prima!

Zodra de robotmaaier klaar is of de timer is afgelopen, gaat de robot automatisch terug naar het dockingstation. Dat is "docken" maar behoorlijk luid, het klinkt bijna alsof er een plastic onderdeel breekt. Natuurlijk is deze indruk bedrieglijk.

Bosch robotmaaier S + 350_Test-bf15eead

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Eenvoudige bediening / bediening
 • Instelbare maaitijden
 • Regensensor
 • Dockingstation voor onafhankelijk opladen
 • Kost absoluut tijd en werk uit
 • Werkt betrouwbaar

Nadelen

 • Langere voorbereidingen nodig
 • Hoog prijssegment
- 262,27 €

Conclusie: Bosch robotmaaier Indego S + 350 +

In mijn test bleek de Bosch S + 350 grasmaaier een betrouwbaar en goed werkend apparaat blootgesteld. Behalve de hoog prijssegment vanaf momenteel 738,99 euro ben ik absoluut tevreden met het apparaat.

Of zo'n apparaat echt nodig is, valt nog te bezien. Er is echter veel voor nodig Tijd en werk uit. De grasmaaier zorgt er ook voor dat het gazon altijd op dezelfde lengte wordt gemaaid.

Over het algemeen beoordeel ik de Bosch-grasmaaier en andere robotmaaiers die erop zijn aangesloten als fundamenteel nuttig als je er klaar voor bent, de enorme hoeveelheid Prijssegment te betalen. Dit maakt het werk in ieder geval gemakkelijker.

 

Korte vragen & antwoorden over de Bosch S+ 350

Hoe lang duurt het om de perimeterdraad te leggen?

In mijn geval ongeveer 45 minuten

Heb ik de APP absoluut nodig?

Nee, niet noodzakelijk. Daar kunnen de maaitijden echter sneller worden ingesteld dan op het apparaat zelf of via het display.

Hoe lang duurt het om een ​​gazon van > 100 m² gemaaid te krijgen?

De tijd is afhankelijk van de vorm van het gazon. In mijn geval werd ongeveer 100 m² in een vierkante vorm niet minder dan 3 uur gemaaid.

Wat gebeurt er als het regent?

Met behulp van de geïntegreerde regensensor rijdt de robotmaaier bij regen automatisch terug naar het station.

Wat is het resultaat en is zo'n maaibeurt goed voor het gazon?

Het resultaat is blijvend egaal en verzorgd. Langdurig maaien heeft zelfs als voordeel dat alleen de toppen van het gazon worden gemaaid, waardoor het gelijkmatiger groeit en langer “gezond” blijft.

Leestips: Gids voor robotmaaiers hier, Grasmaaier hier , Rijdende grasmaaier hier!

Vind de beste en best verkochte Bosch grasmaaierrobotproducten 2022 in Eerlijke tests in de Top🔟

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 350,00 €1. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego M+ 700 (met 18V accu en...*
 • Systematisch en snel: LogiCut-technologie brengt het gazon in kaart en maakt maaien in efficiënte, parallelle rijstroken mogelijk, zodat het gazon ...
 • SmartMowing: de Indego M+ 700 analyseert de tuin, het lokale weer en persoonlijke voorkeuren om het maaiplan te optimaliseren
 • Spraakbesturing van de Indego is mogelijk met Amazon Alexa of Google Assistant, en verbinding van de Indego met andere slimme apparaten in de...
- 78,82 €2. Topverkoper
Bosch grasmaaier Indego S+ 350 (inclusief gratis app,...*
 • Een robotmaaier die gemakkelijk te gebruiken is en overal toegankelijk is met de intuïtieve app-functie
 • Nauwkeurige en eenvoudige meting tot 20 m met het Zamo lasermeetapparaat
- 36,90 €3. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego 350 (19 cm maaibreedte, voor...*
 • Efficiënt en compact: maai tot drie gazons bij een totale oppervlakte van 350 m²
 • Flexibel maaischema: automatisch berekend, op maat gemaakt maaischema dankzij de AUTO-kalenderfunctie
 • Obstakels vermijden tijdens het maaien: dankzij kunstmatige intelligentie kan de robotmaaier obstakels in de tuin vermijden
- 185,21 €4. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego S+ 350 (met app-functie, 19 cm...
2 beoordelingen
Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met app-functie, 19 cm ... *
 • Product 1: Verbinding via de app: de robotmaaier is eenvoudig te bedienen en kan overal worden bediend met de Bosch Smart Gardening-app
 • Product 1: Efficiënt en compact: Maai tot drie gazons met een totale oppervlakte van 350 m²
 • Product 1: Obstakels vermijden tijdens het maaien: Dankzij kunstmatige intelligentie kan de Indego S+ 350 obstakels in de tuin vermijden
- 310,49 €5. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego XS 300 (met geïntegreerde...*
 • Product 1: Systematisch en snel: LogiCut-technologie brengt het gazon in kaart en maakt maaien in efficiënte, parallelle rijstroken mogelijk, zodat ...
 • Product 1: Geschikt voor smalle doorgangen: Geschikt voor slechts 75 cm brede doorgangen tussen kabels (geen geleidingskabel nodig)
 • Product 1: AUTO Kalenderfunctie: De Indego berekent automatisch een op maat gemaakte, geoptimaliseerde voor de respectieve gazongrootte...
6. Topverkoper
TeamBosch | trotse familie - achternaam cadeau sweater hoodie*
 • Dit product is een perfect cadeau voor elke Bosch-familiereünie voor een jubileum, voor sportevenementen, voor...
 • De unieke gepersonaliseerde print Bosch, is ideaal voor verjaardagen, Kerstmis, Pasen en jubilea, maar ook voor Moederdag,...
 • 8.5 oz, klassiek model, dubbel gestikte zoom
- 311,39 €7. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego XS 300 (met geïntegreerde...*
 • Product 1: Systematisch en snel: LogiCut-technologie brengt het gazon in kaart en maakt maaien in efficiënte, parallelle rijstroken mogelijk, zodat ...
 • Product 1: Geschikt voor smalle doorgangen: Geschikt voor slechts 75 cm brede doorgangen tussen kabels (geen geleidingskabel nodig)
 • Product 1: AUTO Kalenderfunctie: De Indego berekent automatisch een op maat gemaakte, geoptimaliseerde voor de respectieve gazongrootte...
8. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego M 700 (19 cm maaibreedte, voor...
11 beoordelingen
Bosch robotmaaier Indego M 700 (19 cm maaibreedte, voor...*
 • Efficiënt en compact: maai tot drie gazons bij een totale oppervlakte van 700 m²
 • Flexibel maaischema: automatisch berekend, op maat gemaakt maaischema dankzij de AUTO-kalenderfunctie
 • Obstakels vermijden tijdens het maaien: dankzij kunstmatige intelligentie kan de robotmaaier obstakels in de tuin vermijden
9. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego 350 Connect (met app-functie, 19 cm...*
 • De robotmaaier Indego 350 Connect van Bosch - de gemakkelijkste weg naar een perfecte tuin
 • Gemakkelijk te gebruiken en overal toegang tot uw Indego dankzij de nieuwe intuïtieve app
 • De Bosch robotmaaiergarage - de ideale bescherming voor de Indego 350 en 400 robotmaaier
10. Topverkoper
Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met app-functie, 19 cm ... *
 • Verbinding via de app: de robotmaaier is eenvoudig te bedienen en overal te bedienen met de Bosch Smart Gardening-app
 • Efficiënt en compact: maai tot drie gazons bij een totale oppervlakte van 350 m²
 • Obstakels vermijden tijdens het maaien: dankzij kunstmatige intelligentie kan de Indego S+ 350 obstakels in de tuin vermijden
- 350,00 €aanbod
Bosch robotmaaier Indego M+ 700 (met 18V accu en...
Bosch robotmaaier Indego M+ 700 (met 18V accu en...*
€1.198,99 - € 350,00 €848,99 Amazon Prime
- 78,82 €aanbod
Bosch grasmaaier Indego S+ 350 (inclusief gratis app,...
Bosch grasmaaier Indego S+ 350 (inclusief gratis app,...*
Nauwkeurige en eenvoudige meting tot 20 m met het Zamo lasermeetapparaat
€954,54 - € 78,82 €875,72 Amazon Prime
- 36,90 €aanbod
- 185,21 €aanbod
Bosch robotmaaier Indego S+ 350 (met app-functie, 19 cm...
Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met app-functie, 19 cm ... *
Product 2: Bosch-kabelconnector: voor het aansluiten van twee grenskabels; Product 2: Met gel gevulde kabelconnectoren voor de Bosch Indego grasmaaier
€1.105,98 - € 185,21 €920,77 Amazon Prime
- 310,49 €aanbod
Bosch robotmaaier Indego XS 300 (met geïntegreerde ...
Bosch robotmaaier Indego XS 300 (met geïntegreerde...*
Product 2: Kunststof haak voor de Bosch Indego begrenzingsdraad
€826,48 - € 310,49 €515,99 Amazon Prime
Nieuw!
EXTENSILO accu vervanger voor Bosch F016104299 voor robotgazon...
EXTENSILO accuvervanging voor Bosch F016104299 voor robotmaaiers...*
Vervanging voor Bosch F016104299 accu in uw tuingereedschap; Leveringsomvang: 1x batterij | Reserveonderdelen, verwisselbare batterijen & accessoires van het merk EXTENSILO
€119,99
Nieuw!
EXTENSILO accu compatibel met Bosch Indego 1000, 1300, 10C, 1100...
EXTENSILO accu compatibel met Bosch Indego 1000, 1300, 10C, 1100...*
Vervanging voor Bosch F016104299 accu in uw tuingereedschap; Leveringsomvang: 1x batterij | Reserveonderdelen, verwisselbare batterijen & accessoires van het merk EXTENSILO
€119,99
Nieuw!
EXTENSILO accu compatibel met Bosch Indego 800, 850, 1999, 3600,...
EXTENSILO accu compatibel met Bosch Indego 800, 850, 1999, 3600,...*
Vervanging voor Bosch F016104299 accu in uw tuingereedschap; Leveringsomvang: 1x batterij | Reserveonderdelen, verwisselbare batterijen & accessoires van het merk EXTENSILO
€119,99
Nieuw!
partsplus24 RG2 robotmaaier garage | Carport overkapping voor...
partsplus24 RG2 robotmaaier garage | Carport overkapping voor...*
LEVERINGSOMVANG: Garage voor robotmaaier en grondanker voor bevestiging
€99,95

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 4.06.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*