Test: Bosch robotmaaier Indego S + 350 met app | Hoe goed is de robotmaaier?

Foto door de auteur

Dirk Re.

Bosch robotmaaier S+ 350_Testsieger-bd96b857
Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier? 64 Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier?
Exmate Accu 2500mAh Compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...
Exmate accu 2500mAh compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...*
Vervanging voor Bosch F 016 104 898, F016104898, F016L69176 batterij in uw tuingereedschap.
€60,99 Amazon Prime

De huidige trend is richting robotmaaiers. Dit scheelt werk en scheelt enorm veel tijd. Dit is precies waarom ik de Bosch robotmaaier Indego S + 350 Kocht. Met behulp van zogenaamde kunstmatige intelligentie moet het een permanent vlak en verzorgd gazon creëren. Een van Bosch zelf zou hier moeten helpen app gemaakt waarmee de robotmaaier kan worden bestuurd. Dit biedt ook andere handige functies.

Het Bosch robotmaaiers zijn momenteel verkrijgbaar met laadstation voor 738,99 euro. U kunt nu lezen hoe de grasmaaier presteerde.

Robot grasmaaier in vergelijking

Bosch Home and Garden robotmaaier Indego XS 300 (met...Bosch robotmaaier Indego S+ 350 (met app-functie, 19 cm...Bosch robotmaaier Indego M+ 700 (met app-functie, 19 cm...Bosch Huis en Tuin Bosch Robotgrasmaaier Indego 350 (19 cm...Smart Sileno Life 750 m² robotmaaier, met Smart GatewayGardena SILENO city: robotmaaier voor gazons tot 500 m²,...Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: intelligent ...WORX Landroid PLUS WR167E robotmaaier voor tuinen tot 700 m² met...Yard Force COMPACT 280R robotmaaier, geschikt voor gazons...WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met...
Bosch Home and Garden robotmaaier Indego...*Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met ... *Bosch robotmaaier Indego M + 700 (met ... *Bosch Huis en Tuin Bosch robotgrasmaaier...*Robotmaaier Smart Sileno Life 750 m², met Smart...*Gardena SILENO city: robotmaaier tot 500 m²...*Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: ... *WORX Landroid PLUS WR167E robotmaaier voor tuinen ... *Yard Force robotmaaier COMPACT 280R, geschikt voor ... *WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B08VJJQJ1G" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Eerste indruk | leveringsomvang

Uitgepakt heb je een 6, 8 kilogram zware robotmaaier met de afmetingen van 44 x 36 x 22.2 cm in de hand. De eerste indruk is zeker positief, het werkt robuust en stabiel. Het bijgevoegde laadstation is vrij groot en moet met zorg worden opgesteld, aangezien de robotmaaier daar zelfstandig rijdt om op te laden.

De energiebesparende motor van 60 watt belooft een rustig maaien en zorgt voor een lange batterijcapaciteit. Door de lithium-ion-accu vindt het laadproces vrij snel plaats, wat betekent dat de robotmaaier wordt hersteld snel klaar voor gebruik is.

Er is ook 100 meter perimeterdraad in de Inhoud, die later als grens dient en het te maaien gebied voor de robotmaaier aangeeft. Daarnaast worden 140 bevestigingshaken meegeleverd.

De eerste indruk is dan ook zeer positief. Maar waar moet ik op letten voordat ik hem voor het eerst gebruik en vooral, welke opties biedt de robotmaaier S + 350 van Bosch?

Bosch robotmaaier S+ 350_Rasenmowerroboter-970ca268
Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier? 65 Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier?

Voorbereiding en bediening

Voordat met het eerste maaiproces wordt begonnen, moeten vooraf een aantal stappen worden overwogen. Ten eerste moet degene die gemaaid moet worden: Gebied afgebakend met behulp van de perimeterdraad worden. Gebieden van elke grootte en verschillende vormen kunnen worden uitgezet. De oppervlakte mag echter de maximale oppervlakte van 350m² niet overschrijden.

Met behulp van een geïntegreerde sensor detecteert de robotmaaier automatisch de draad en verandert vervolgens van richting. Overrijden is uitgesloten.

De gewenste maaihoogte dient vooraf ingesteld te worden. Kortom, de Bosch robotmaaier maakt er een Hoogte van 30 mm, 40 mm en 50 mm. Ik kan je aanraden om eerst de hoogtes te benaderen en met de 50mm te beginnen. De hoogte wordt direct op het apparaat aangepast en is binnen enkele seconden gedaan.

https://youtu.be/hCZqNQ86tKM
Exmate Accu 2500mAh Compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...
Exmate accu 2500mAh compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...*
Vervanging voor Bosch F 016 104 898, F016104898, F016L69176 batterij in uw tuingereedschap.
€60,99 Amazon Prime

Wat gebeurt er met het overgebleven gras?

De robot maait vaak, maar slechts een paar mm gras per keer. De kleine grasresten worden op natuurlijke wijze afgebroken en dienen als natuurlijke meststof voor het gazon en voorzien het van voedingsstoffen om de grasgroei te bevorderen.

Met behulp van de gebruiksaanwijzing kan de bediening vertrouwd worden gemaakt. De bediening lijkt mij vrij eenvoudig, maar ik wil de grasmaaierrobot 100% begrijpen en kunnen gebruiken. Zo Ik raad aan om de instructies op dit punt te lezeng.

In principe kan het maaien worden gedaan door het apparaat zelf of door app respectievelijk. De regel is dat de robot zelf het gazon uitschuift en maait. Als er echter een plek over het hoofd wordt gezien, kan de maaier met de app naar elke plek worden gestuurd.

Het apparaat maakt ook een Helling tot 27%.

Wat voor soort functies biedt het mij? Robot grasmaaier S + 350 van Bosch of welke meerwaarde biedt het mij?

Functies van de Bosch Indego S + 350 robot

De grasmaaier heeft tal van functies die bedoeld zijn om het maaien nog makkelijker te maken. Het doel van zo'n robot is dat hij bijna al het werk voor je doet.

Een groot pluspunt is dat gezegd APP. Hiermee kunnen tal van instellingen worden gemaakt. Naast de zelfbediening van het apparaat, bijv Maaitijdenn kan worden ingesteld. In mijn geval heb ik de tijden ingesteld van 8-11 uur en 15-18 uur. Gedurende deze tijden maait de robot zelfstandig en keert daarna automatisch terug naar het laadstation.

LogicCut

Bosch heeft in dit apparaat de zogenaamde LogiCut-functie geïnstalleerd. Dit betekent dat de maaier zijn route kent, wat op zijn beurt een uniform en systematisch maaien mogelijk maakt zonder continu te hoeven werken.

Slim maaien

De grasmaaier houdt rekening met lokale weersomstandigheden en vermijdt regen om het best mogelijke schema voor het gazon te creëren. Dit voorkomt naast de enorme ophoping van vuil ook een ruwe uitstraling.

Kortom, het toestel heeft een regensensor.

Multigebied

De Bosch S+350 robotmaaier kan maximaal drie gazons maaien, mits deze 350 m² groot zijn. Verplaats de maaier gewoon tussen tuinen om te beginnen.

diefstalbeveiliging

Als extra functie heeft de Bosch maaier een geïntegreerde diefstalbeveiliging door middel van een pincode. Als dit van de bezetter zou worden gestolen, zou een pincode nodig zijn om het apparaat te gebruiken. Als de maaier wordt gestolen, kan deze worden gevolgd via het mobiele netwerk.

Exmate Accu 2500mAh Compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...
Exmate accu 2500mAh compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...*
Vervanging voor Bosch F 016 104 898, F016104898, F016L69176 batterij in uw tuingereedschap.
€60,99 Amazon Prime

Maar hoe presteert de BBosch robotmaaier Indego S + 350 in een praktijktest?

 

Eerste gebruik | Beoordelingsresultaat

Voor het eerste gebruik heb ik eerst het te maaien gebied zo nodig beperkt. De Installatie van de perimeterdraad duurde ongeveer 45 minuten, maar het was niet al te moeilijk. Ik plaatste het laad- en dockingstation op het grasveld, waar ik een stroomaansluiting had, maar het leek niet al te aanwezig.

Nu ben ik begonnen met de robotmaaier. De Volume was prima volgens mij hoor je het maaien natuurlijk wel, maar ik heb er geen last van. Ik heb van tevoren al gelezen over apparaten die bij gebruik een niet onaanzienlijk volume produceren.

Nu was te zien dat de robotmaaier daadwerkelijk stopt bij de begrenzingsdraad en een andere route rijdt. Ik kan er dus vanuit gaan dat de grasmaaier in de loop van de dag een grote afstand zal maaien en dus het gazon bijna volledig zal maaien.

Omdat ik de maaihoogte in eerste instantie op 50 mm had ingesteld, zag ik in eerste instantie echter geen groot verschil optisch Uiteindelijk zag het gazon er heel netjes uit.

In mijn geval heb ik de APP alleen gebruikt om de automatische start en stop in te stellen. De Ik vind de bediening heel gemakkelijk en gemakkelijk te begrijpen. De timerfunctie werkte prima!

Zodra de robotmaaier klaar is of de timer is afgelopen, gaat de robot automatisch terug naar het dockingstation. Dat is "docken" maar behoorlijk luid, het klinkt bijna alsof er een plastic onderdeel breekt. Natuurlijk is deze indruk bedrieglijk.

Bosch robotmaaier S + 350_Test-bf15eead
Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier? 66 Test: Bosch robotmaaier Indego S+ 350 met app | Hoe goed is de robotgrasmaaier?

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • Eenvoudige bediening / bediening
  • Instelbare maaitijden
  • Regensensor
  • Dockingstation voor onafhankelijk opladen
  • Kost absoluut tijd en werk uit
  • Werkt betrouwbaar

Nadelen

  • Langere voorbereidingen nodig
  • Hoog prijssegment
Exmate Accu 2500mAh Compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...
Exmate accu 2500mAh compatibel met Bosch Indego 350, 400, M...*
Vervanging voor Bosch F 016 104 898, F016104898, F016L69176 batterij in uw tuingereedschap.
€60,99 Amazon Prime

Conclusie: Bosch robotmaaier Indego S + 350 +

In mijn test bleek de Bosch S + 350 grasmaaier een betrouwbaar en goed werkend apparaat blootgesteld. Behalve de hoog prijssegment vanaf momenteel 738,99 euro ben ik absoluut tevreden met het apparaat.

Of zo'n apparaat echt nodig is, valt nog te bezien. Er is echter veel voor nodig Tijd en werk uit. De grasmaaier zorgt er ook voor dat het gazon altijd op dezelfde lengte wordt gemaaid.

Over het algemeen beoordeel ik de Bosch-grasmaaier en andere robotmaaiers die erop zijn aangesloten als fundamenteel nuttig als je er klaar voor bent, de enorme hoeveelheid Prijssegment te betalen. Dit maakt het werk in ieder geval gemakkelijker.

 

Korte vragen & antwoorden over de Bosch S+350

Hoe lang duurt het om de perimeterdraad te leggen?

In mijn geval ongeveer 45 minuten

Heb ik de APP absoluut nodig?

Nee, niet noodzakelijk. Daar kunnen de maaitijden echter sneller worden ingesteld dan op het apparaat zelf of via het display.

Hoe lang duurt het om een ​​gazon van > 100 m² gemaaid te krijgen?

De tijd is afhankelijk van de vorm van het gazon. In mijn geval werd ongeveer 100 m² in een vierkante vorm niet minder dan 3 uur gemaaid.

Wat gebeurt er als het regent?

Met behulp van de geïntegreerde regensensor rijdt de robotmaaier bij regen automatisch terug naar het station.

Wat is het resultaat en is zo'n maaibeurt goed voor het gazon?

Het resultaat is blijvend egaal en verzorgd. Langdurig maaien heeft zelfs als voordeel dat alleen de toppen van het gazon worden gemaaid, waardoor het gelijkmatiger groeit en langer “gezond” blijft.

Leestips: Gids voor robotmaaiers hier, Grasmaaier hier , Rijdende grasmaaier hier!

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte Bosch robotmaaierproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Bosch robotmaaierproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 280,99 €aanbod
- 280,00 €aanbod
- 100,09 €aanbod
- 4,78 €aanbod
- 10,00 €aanbod
Nieuw!
Bosch krachtige accugrasmaaier AdvancedRotak 36V-44-750...
Bosch krachtige accugrasmaaier AdvancedRotak 36V-44-750...*
De grasopvangzak is gemaakt van hoogwaardige stof en beschikt over een vulniveau-indicator; Syneon-technologie garandeert...
€546,54 Amazon Prime
Nieuw!
Bosch krachtige accugrasmaaier AdvancedRotak 36V-40-650...
Bosch krachtige accugrasmaaier AdvancedRotak 36V-40-650...*
De grasopvangzak is gemaakt van hoogwaardige stof en beschikt over een vulniveau-indicator; Syneon-technologie garandeert...
Nieuw!
Bosch 3 st. Set grasmaaiermessen (voor robotmaaiers Indego,...
Bosch 3 st. Grasmaaiermessenset (voor robotmaaiers Indego,...*
De volgende informatie is van toepassing op elke eenheid per verpakking
€22,90 Amazon Prime
- 10,99 €Nieuw!
Bosch Huis en Tuin Bosch Accugrasmaaier EasyMower 18V-32-150...
Bosch Huis en Tuin Bosch accugrasmaaier EasyMower 18V-32-150...*
Het Easy tuingereedschap van Bosch – voor kleine tot middelgrote tuinen; Opvouwbare beugelhandgreep voor compacte opslag
€279,99 - € 10,99 €269,00 Amazon Prime
- 147,69 €Nieuw!

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 15.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter