E-bikes afstemmen: e-bike of pedelec afstemmingstips

Foto door de auteur

Patrick

tuning e-bike
Bosch Performance CX-motor

E-bikes afstemmen: e-bike of Pedelec Trettunterstützung-afstemming

25 km / h met uw e-bike bent u te traag? Wil je de lamme wielrenners over een lange afstand inhalen? Wil je versnellen in het bos of op plattelandswegen? Denk je aan een stemming?
Deze gids gaat daar precies over. Bosch, Shimano en Yamaha hebben tuningkits in de aanbieding. Dat zal de fabrikant zelf duidelijk zijn, denkt u - en u heeft het mis. We verduidelijken. Wat mag, wat mag niet, welke gevolgen kan het hebben als je het doet en wat je nog kunt doen. - Afstellen van e-bikes

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

E-bikes afstemmen - in vergelijking

Badass voor Private 4 Tuning, Zwart, BoschStar TEC Speedchip Tuning Module V2 voor Bosch E-Bike Systemen ...bikespeed-RS tuning voor Brose motoren met actuele ...sIMPLEk Pro - Ebike Tuning voor ImpulseSPEEDBOX Speedbox2 voor Yamaha PW-SE, eBike-motoren
Badass voor privégebruik 4 stemming, zwart,...*Star TEC Speedchip tuning module V2 voor Bosch ... *bikespeed-RS tuning voor Brose motoren met ... *sIMPLEk Pro - Ebike Tuning voor Impulse *SPEEDBOX Speedbox2 voor Yamaha PW-SE, eBike ... *
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07P33C34Z" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

De e-bike

Een e-bike is een elektrisch ondersteunde fiets. Het ondersteunt je tijdens het trapproces en verlicht voorzichtig je gewrichten. Dat is goed. En dat resulteert in een hogere snelheid. een E-bike Je kunt tot 25 km / h op het fietspad rijden, het is niet verzekerbaar en wordt behandeld als een normale normale fiets. De grote broer is dat S-pedelec, En dat is waar de problemen beginnen. Want als je een e-bike bent, is hij puur legaal, geen fiets meer. Het is ook geen S-Pedelec. Het is gewoon illegaal.
Er zijn verschillen met een E-bike en een S-Pedelec. Dichterbij staan ​​we in de onze E-bike gids ontvangen. Hier kunt u veel meer informatie krijgen over de verschillen en de constructies.

E-bike tuning-opties

Je bent niet de enige die denkt aan tunen. Anders zou deze markt niet bestaan. Het goede nieuws: er zijn er veel Producten voor uw e-bike in de markt. De slechte: behalve op privéland zijn ze verboden. Hieronder leggen we uit waarom en wat de wet zegt.
Maar laten we eerst de verschillende opties bekijken.

E-bike dongles

Dongles zijn gemiddeld erg goedkoop om te kopen. Wat u hier moet weten, er zijn verschillende dongles en montage-instructies voor elk type e-bike. Wat je in ieder geval nodig hebt, is een beetje een achtergrond om de instructies te lezen en te kunnen implementeren en de juiste tool.
Als u dit niet gelooft, kunt u een e-bike-specialist of een gespecialiseerde werkplaats vragen of zij het voor u zullen installeren.
Denk er ook aan: elke manipulatie op je fiets zal de fabrieksgarantie schaden.

Wat is een e-bike dongle?

Een dongel zorgt ervoor dat de fietscomputer denkt dat het te traag is en dat de lucht openstaat om u te helpen trappen. De meeste dongles beginnen bij 15 km / h en halveren de snelheid. Dit betekent dat u wordt ondersteund door uw fiets in plaats van 25 km / h tot 50 km / h.

Installatie E-bike dongle

Elke fiets is een beetje anders tijdens de montage en je krijgt met elke dongle een geschikte gids op het apparaat zelf of op internet.
Meestal wordt de dongle vóór de snelheidssensor gemonteerd, zodat hij de snelheid daar kan manipuleren.

E-bike met magnetische box

Als je geen zin hebt om een ​​half wiel uit elkaar te schroeven, kan het je fiets op een andere manier sneller maken. Een kleine doos wordt op het achterwiel gedrukt tussen de spaken - klaar.
Wat doet ze daar? Een magnetische sensor grijpt in en manipuleert de snelheid van de fiets. Fabrikanten van dit type geven aan dat het onderdeel in enkele seconden kan worden verwijderd en verwijderd zonder een spoor achter te laten.
Wat is er? Uw fiets kan tot 40 km / h pushen. Maar zelfs hier toont uw snelheidsmeter niet langer de echte snelheid.

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Badass voor privébezit 4 tuning, Yamaha Badass voor privébezit 4 tuning, Yamaha* Momenteel geen beoordelingen €159,90
2 Badass Unisex - BadassBox 4 Brose voor volwassenen, zwart Badass Unisex – BadassBox 4 Brose voor volwassenen, zwart* Momenteel geen beoordelingen €154,00Amazon Prime

Chiptuning

De tuning van Bosch en Yamaha biedt nog meer. Dit verwijst naar apparaten zoals ASA eSpeed. Na montage zijn deze modules bijna onzichtbaar. Ze zijn ook in de motor geïnstalleerd - een klein aantal schroeven is zo populair. Ze worden bestuurd op het display van uw fiets of via een smartphone via een geschikte app. Na installatie van de module moet de chip worden geactiveerd. Voor sommige fabrikanten is dit alleen mogelijk via een computer.
Het betekent, je hoeft alleen maar de chip en al in de fiets weer rijklaar uit te schakelen. Bijna. Dat klopt, maar het klopt niet. Op je fiets is gemanipuleerd en kan natuurlijk door een recensent worden bepaald. Uw verzekering zal ook uw rekening verpesten.

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Wiesel e-bike-tuning voor Bosch-motoren Gen 1-4 Wiesel E-Bike Tuning voor Bosch Motoren Gen 1-4* Momenteel geen beoordelingen €139,00Amazon Prime
2 Pedelec Chiptuning Speedbox CPU-gestuurd Minder... Pedelec Chiptuning Speedbox CPU-gestuurd Minder...* Momenteel geen beoordelingen €75,42

JUM-PED

Een JUM PED wordt gewoon aangesloten in plaats van de eigenlijke fietscomputer. Trek aan de kabel, JUM-PED erop, klaar. Tot 70 km / h zijn nu mogelijk. U kunt instellen hoe snel uw fiets moet rijden of u moet ondersteunen. Naar verluidt zou dit type manipulatie niet later moeten worden bepaald.

Hack e-bike

Elke fiets is ontworpen om de motor aan te passen aan de grootte van de fiets. Dus om meer snelheid uit de fiets te halen, moeten de opgeslagen waarden van de wielmaat worden gewijzigd. Op sommige modellen is dit vrij pijnloos. Je kunt een app downloaden die bij je fiets past. Via Bluetooth verbindt u nu uw app met de fiets en verlaagt u de douane-informatie van uw wielen.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Voor welke fietsen is afstemming mogelijk?

Wat werkt, wat werkt niet? Als je een hele nieuwe fiets hebt, komen er misschien wat trucjes uit. Vooral Bosch vindt de afstemming twijfelachtig en installeerde nu eigenlijk remmingen.

"De meeste klanten en dealers weten niet wat de gevaren zijn en wat de gevolgen zijn", zegt Siegfried Neuberger, directeur van ZIV.

Het zal moeilijker voor je zijn. Hier is een kleine lijst met motoren die absoluut klaar zijn om afgesteld te worden:

 • Yamaha : PW Powerdrive, PW-X, PW-SE, SyncDrive SPORT / CHARGE / EVO Display / Syncdrive PRO, Syncdrive C
 • Bosch : Classic Line, Active & Performance Line, Performance CX Line, Active Line Plus
 • Shimano : STAPPEN E8000 / E 6000 / zonder elektronische Di2
 • Brose : Mid-engine, Turbo Levo / Tirbo Vado, BMZ-display
 • impuls : Impuls 2.0 / EVO RS
 • Bafang : Max rijden

⧉ Als je je fiets wilt afstemmen, moet je opschieten. 2020 zal een anti-tuning software voor Bosch vrijgeven. Hiermee wordt elke manipulatie herkend en wordt de fiets saai in een noodprogramma. Daarna moet het worden hersteld. Dat werkt maar drie keer. Dan moet het de Bosch-service zijn.

Juridische pagina E-bike afstemming

We hebben hierboven kort vermeld wat een e-bike is.
De wetgever heeft de grens van 25 km / u en 250 watt gehaald en dat betekent voor u dat u dat ook doet

 • om er een aanhangwagen mee te trekken
 • de fiets is niet verzekerbaar
 • dat je geen helm hoeft te dragen
 • en dat je het op het fietspad mag rijden
 • dat u uw kinderen (vanaf zeven jaar) op de fiets kunt meenemen
 • je hebt geen rijbewijs nodig

Dit volgt in een stemming

 • Verlies van verzekering (privéaansprakelijkheid) betekent dat u alle schade die u zelf hebt opgelopen, moet betalen
 • Tegelijkertijd rijd je zonder voldoende verzekering, wat een boete van maximaal één jaar gevangenisstraf kan betekenen
 • als u geen rijbewijs hebt, betekent de 1-2 punten en een boete. In ernstige gevallen kan een gevangenisstraf van ten hoogste één jaar worden opgelegd
 • u hebt geen exploitatievergunning. Dat maakt dan alsjeblieft 70 Euro en nog een punt

Wat u kunt krijgen van de bestseller van 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Let daarbij op de eerlijke tests van E – Bike Tuning

Als u er alleen over privé-terrein mee wilt rijden (en NEE, een bos is niet privé), kunt u dat doen - niettemin vervalt de fabrieksgarantie.
Houd er alsjeblieft altijd rekening mee dat je hiermee jezelf en anderen kunt verwonden. Afgezien van de hierboven genoemde juridische grensschendingen.

★ in afstemming - deel let op de bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Schakel daarom altijd een betrouwbare aanbieder in voor eerlijke tests en zorg ervoor dat de module absoluut compatibel is. Als u een Bosch-fiets heeft, koop dan indien mogelijk originele Bosch-onderdelen

★ Raadpleeg een speciaalzaak als u het niet zeker weet

★ Zorg dat alles bij je motor past - als het beschadigd raakt, heb je een probleem

★ Afstellen is één ding - houd er rekening mee dat je mogelijk sterkere remmen, een andere vork en veren nodig hebt

Voors en tegens E-bike tuning

We kunnen dus samenvatten dat als je de situatie onder de knie hebt, een getunede fiets erg plezierig kan zijn. Heeft dit alles voor- en nadelen?

Voordelen

✔ Sommige gadgets zijn eenvoudig te monteren of gewoon aan te sluiten

✔ en zijn niet zo duur

✔ het is leuk

Nadelen

✘ Als u met een afgestemde fiets over de openbare weg rijdt, bent u vatbaar voor vervolging

✘ Onder bepaalde omstandigheden vervalt de fabrieksgarantie

✘ niet geschikt voor alle fietsen

✘ je fiets is mogelijk niet ontworpen om beter te presteren

✘ je fiets wordt ook gestrest door de veren, de remmen en de vork

✘ Fabrikanten ontwikkelen kant-en-klare antituningmaatregelen

✘ Goede accessoires zijn duurder en kunnen niet eenvoudig worden gemonteerd

Conclusie

Afstemmen is vanuit juridisch oogpunt een ramp. De funfactor is echter hoog. Als je je fiets wilt tunen, zijn er veel verschillende opties en gadgets die dit eenvoudig kunnen doen. Bosch, Yamaha, Brose, Shimano ... de meest voorkomende fabrikanten kunnen worden afgestemd, ongeacht of de accessoires moeten worden gemonteerd of gewoon moeten worden aangesloten.
We moeten het zeker afraden. - Om veiligheidsredenen.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte ebike-tuningproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte ebike-tuningproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
Nieuw!
MBIQ-P Ebike Tuning voor Bosch Smart System BES3 Performance Line...
MBIQ-P Ebike Tuning voor Bosch Smart System BES3 Performance Line...*
Tuningchip voor Bosch Smart System Performance / CX / RACE; De elektronica van de stemmodule is volledig waterdicht
€179,00 Amazon Prime
Nieuw!
sIMPLEk Pro - Ebike-tuning voor Bosch Performance Line | CX...
sIMPLEk Pro - Ebike-tuning voor Bosch Performance Line | CX...*
✔️Motorondersteuning is verstelbaar
€209,00
Nieuw!
sIMPLEk-Stick Pro - Ebike-tuning voor Bosch (Bosch Gen1-Gen4)
simPLEk-Stick Pro - Ebike-tuning voor Bosch (Bosch Gen1-Gen4)*
✔️ Snelheidslimiet is instelbaar; ✔️ Aansluiten en rijden. Afstemmen via verwisselbare USB-stick.
€189,00

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

SPEEDBOX E-Bike 3.0 tuning Bosch Pedelec-motoren met weergave van de werkelijke snelheid. Compatibel met alle Bosch-motoren (2014-2023)

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen tevreden zijn met het tuning e-bike-product.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:
https://www.spiegel.de/auto/aktuell/e-bikes-tuning-weckt-furcht-vor-strengeren-gesetzen-a-1243274.html
https://www.bosch-ebike.com/de/service/ebike-tuning/


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 22.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

1 gedachte over "Tuning e-bikes: e-bike of pedelec tuning tips"

Laat een bericht achter