popcornlus | Hoe maak je je eigen bioscooppopcorn?

Foto door de auteur

Niko

Popcornlus
Popcorn zoals in de bioscoop

Als popcornkenners en -liefhebbers laat u zich verleiden door de popcornloop. Bij het kopen van een popcornloop kun je verschillende mixen voor popcorn proberen. De onopvallende hulp bij het maken van popcorn in een pot lijkt meer op een badmuts. Het uiterlijk van de roerstaaf doet denken aan een rugschraper. Maar deze look zou ze niet moeten afschrikken.

Popcornloop homecinemaset met vervangende afzuigkap en 500 g. Vlinder...Popcornloop originele popcornmachine voor popcorn maïs thuis...Popcornloop Special Edition Set bestaande uit 1x Popcornloop...Popcorn Mais Butterfly 2 kilo bioscoop popcorn voor popcornmachine...Popcornloopkruiden (vanille en framboos SET)Popcornloop Startset Originele Popcornmachine voor Popcorn...
Popcornloop homecinemaset met vervangende afzuigkap en...*Popcornloop Originele popcornmachine voor popcorn... *Popcornloop special edition set bestaande uit 1x ... *Popcorn Mais Butterfly 2 kg bioscoop popcorn voor ... *Popcornloopkruiden (vanille en framboos SET)*Popcornloop Startset Originele Popcornmachine...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B01HH1A0UE" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Toepassing van de popcornlus

Doe wat olie in een pan, verwarm de olie tot hij licht begint te stomen en voeg dan een handvol of twee maïs toe aan de pan. Verder bestrooi je de mais nu met suiker of zout. Dan zetten ze de Popcornlus boven de pot en begin te roeren, na een korte tijd zal de mais openspringen. Roer tot er geen geluid meer te horen is. Zet het vuur al roerend lager om aanbranden te voorkomen. Let op: gebruik geen gecoate pot, alleen ongecoate potten zijn geschikt.

De ingebouwde hittebestendige metalen staaf wordt gebruikt om de popcorn te roeren, de bevestigde stoffen kap voorkomt dat de popcorn eruit springt terwijl deze omhoog komt. De functie van de textielkap is dat de resulterende waterdamp door de kap wordt geabsorbeerd, waardoor de popcorn onvergelijkbaar lekker en knapperig is. Constant roeren met de roerder voorkomt dat de suiker in de pot verbrandt. Door deze constante beweging wordt de suiker gelijkmatig verdeeld, zodat deze beter kan karamelliseren en dan aan de mais blijft plakken. Op deze manier knallen bijna alle maiskorrels open zonder te verbranden, wat bijdraagt ​​aan een uitstekende smaak.


⇒ MEER OVER KOPEN


Smaken en recepten

Uiteraard is het ook mogelijk om de gerechten naar eigen smaak op smaak te brengen. Van zoet tot zout tot caloriearm als gezond tussendoortje, met boter of olie, alles is denkbaar. als jij Koop een popcornloop is te vinden in het speciaal voor dit product geschreven boek Popcornloop-recepten enkele suggesties over wat er nog meer mogelijk is met popcorn. Het wordt hier echt ongewoon, dus iedereen krijgt zijn smaak. De wereldsnackpopcorn wordt gepresenteerd in geheel nieuwe kruidenvarianten.

De receptideeën in dit boek zijn divers, fantasierijk en verfijnd. Het bevat ruim 40 verrassende receptideeën voor echte popcornliefhebbers. Alle recepten voor de popcornloop ontwikkeld door Murat Akbulut, bekend van het televisieprogramma “The Lion’s Den”. Dit briljante idee is ook te koop als set voor een fantastische bioscoopavond bij jou thuis. Bij deze set zit ook de bijbehorende popcorn. Omdat de textielkappen af ​​en toe gewassen moeten worden, zijn ze ook als set verkrijgbaar.

Video - popcornloop

Popcornloop: handleiding

Een beetje over de geschiedenis van popcorn

Er is maar één speciale maissoort geschikt voor het maken van popcorn, deze maissoort wordt gepofte mais genoemd. Het water in maïs verandert zijn fysieke toestand van vloeibaar naar gasvormig bij verhitting tot ca. 200 °. Zo ontstaat waterdamp. Doordat waterdamp een veel groter volume inneemt, komt het water in de maïskorrel onder druk te staan. De maïskorrel kan dan de druk niet meer aan. De hitte en druk zorgen ervoor dat de schil van de maïs barst en uitzet. Door de uitzetting ontstaat een schuimstructuur die wordt beïnvloed door de sterkte die het bevat. Als het zetmeel uit de korrel komt, is het erg heet, maar het koelt meteen af ​​en stolt.

Met de conventionele maïs die over het algemeen op onze akkers wordt verbouwd en vooral wordt gebruikt bij de productie van veevoeder of zetmeel, is de productie van popcorn erg moeilijk. Normale maïskorrels zijn meestal te droog of te zacht, dus het binnenin gebonden water kan maar weinig druk opbouwen om de schaal te laten barsten.

Popcornmaker

Gepofte maïs is echt heerlijk. Wie aan popcorn denkt, denkt misschien eerst aan ontspannen film- en televisieavonden. Het zogenaamde "pack watching" wordt vaak ondersteund met een heerlijke portie popcorn. Er zijn in principe twee verschillende soorten popcorn: de zoete en de zoute. Uit de zoete popcorn zijn andere creaties met verschillende smaken ontstaan, zoals caramel- of chocoladepopcorn. Zo is er voor elke smaak iets passends.

Waar wordt popcorn van gemaakt en hoe wordt het bereid? Popcorn bestaat uit maïskorrels die hun volle pracht ontvouwen wanneer ze in hete olie worden geserveerd en opduiken in de witte popcorn die je waarschijnlijk kent. Er zijn veel manieren om het te bereiden en er zijn verschillende manieren om thuis zelfgemaakte popcorn te serveren. Voor elke smaak is er de juiste bereiding en het ideale model.

De verschillende soorten popcornmakers

Het bereiden van popcorn in een pot of pan met hete olie en een deksel zorgt vaak voor een rommeltje in de keuken. Vet spuit eruit, de popcorn is ook niet echt lekker, en het schrobben moet nog na het genieten. Bovendien kunnen boter/vet en de gebruikte suiker niet gelijkmatig worden verdeeld. Dat betekent dat je achteraf wat zoete snacks hebt en andere die helaas nergens naar smaken. De bereiding in de magnetron wordt mogelijk gemaakt door geadverteerde magnetronpopcorn. Om dit te doen, hoeft u alleen de papieren zak in de magnetron te plaatsen. Qua smaak kan deze variant echter niet op tegen zelfgemaakte popcorn.

Maar er is ook een makkelijkere manier. De grote, transparante glazen containers met schijnbaar tonnen popcorn erin zijn zeker bekend uit de bioscoop. Deze popcornmakers zijn verkrijgbaar in kleinere versies voor gebruik in de thuiskeuken. De popcornmaker voor thuis kan doen denken aan een pot of heeft een imposante structuur die doet denken aan showmannen of bioscooppopcornmakers. Bovenal is de popcornmaker in cool retro-design een blikvanger op elke filmavond. Meestal zijn dit vierkante, transparante dozen zodat je het spektakel van de popcornbereiding kunt aanschouwen.

Tot 60 liter popcorn

In het midden staat een pot die gevuld kan worden met mais en olie. Hoogstens is er een geïntegreerd roerapparaat dat ervoor zorgt dat de popcorn gelijkmatig wordt bereid en dat er geen mais aan de bodem blijft plakken. In grotere modellen kan tot 60 liter popcorn worden geproduceerd. Sommige modellen zijn door de fabrikant voorzien van extra features, zoals maatlepels voor mais, olie en suiker of een fraaie serveerschaal. Deze modellen van de popcornmaker kosten rond de 70 euro. Niets staat een gezellige avond in de weg.

Een ander type popcornmachine werkt zonder olie. Dit type bereiding verdient in het bijzonder de voorkeur voor voedingsbewuste mensen. De functie van de heteluchtmachine is vergelijkbaar met die van een föhn. De maiskorrels kunnen worden ingevuld. In plaats van het mondstuk is er een kom waarin de afgewerkte popcorn valt. De popcorn zelf moet nog gesuikerd of gezouten worden. Daarom is de airfryer meer geschikt voor natuurlijke popcorn. Hierin kun je ook andere lekkere gerechten bereiden zonder vet. De prijs van de heteluchtfriteuse ligt tussen de 60 en 150 euro, afhankelijk van de uitvoering en het model.

Conclusie over de popcornmakers

De klassieker Popcornmaker in een kleinere uitvoering dan je kent uit de bioscoop, is een geweldige eyecatcher voor in de keuken of een gezellige avond voor de tv met gasten. De panoramaramen bieden een ideaal zicht naar binnen en je kunt zien hoe de popcorn wordt bereid. Aangezien het schoonmaken van deze popcornmaker gepaard gaat met een kleine inspanning, is de voorbereiding in deze machine vooral de moeite waard voor grotere evenementen waar een hele hoop popcorn wordt geproduceerd. Als je de inspanning niet schuwt, kun je natuurlijk op elke filmavond schitteren met een vers bereide en heerlijke portie popcorn.

Naast popcorn kunnen er in de airfryer nog veel meer gerechten worden bereid. Dit type popcornproductie is vooral ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een lagere vetconsumptie. De heteluchtfriteuse werkt nagenoeg vetvrij en puft de maiskorrels dankzij de hoge, föhnachtige temperaturen. Ook frites, aardappelen en groenten kunnen in dit keukenapparaat worden bereid. Een aanwinst voor alle voedingsbewuste mensen en degenen die het apparaat universeel willen gebruiken. Dit is een voordeel ten opzichte van de popcornmaker met olie of boter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een popcornmachine?

De verschillende ontwerpen en externe ontwerpen zijn naar de smaak van de betreffende gebruiker. Er zijn zeer funky ontwerpen die doen denken aan kermiskraampjes en ook eenvoudige modellen die ideaal in het interieur passen. De optiek is dus naar wens te selecteren. Een korte opwarmfase voor de popcornmaker is vooral gunstig voor korte filmavonden. Dit duurt maximaal enkele minuten en kan beginnen als de gasten onderweg zijn. Zo is de popcornmaker klaar voor gebruik als de filmavond begint.

Voldoende wattage is ook belangrijk. Het wattage heeft invloed op hoe lang het duurt voordat de popcorn klaar is om te serveren. Hier wordt 300 tot 1200 watt aanbevolen. Een hoge popcornopbrengst is vooral goed als je meerdere gasten verwacht. Hierdoor bereid je in één keer een grote hoeveelheid popcorn. De capaciteit hangt af van of je popcorn voor jezelf of voor een groot aantal gasten bereidt.

Een geïntegreerde roestvrijstalen pot heeft een ideale warmteverdeling. In het beste geval is de popcornmaker uitgerust met een roerwerk dat de popcorn gelijkmatig binnenin verdeelt. De roerfunctie voorkomt ook dat kleine maïskorrels zich op de hete verwarmingsplaat verzamelen en daar verbranden. Kleine toevoegingen zoals een maatlepel of een bijpassende serveerschaal maken niet alleen de gebruiker blij, maar maken het ook makkelijker om de popcornmaker te vullen.

Popcorn kleine excursie

Popcorn heeft een lange traditie in de snackindustrie. Afkomstig uit Amerika wordt aangenomen dat de inboorlingen van het continent al popcorn consumeerden. Tijdens opgravingen werden gepofte maïskorrels gevonden die meer dan 4000 jaar oud waren. Het is dus geen wonder dat popcorn vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire snacks ter wereld is.

Voor de bereiding van de typische popcorn is het gebruik van bepaalde maïskorrels noodzakelijk. Deze gepofte maïs heeft een bepaalde textuur qua schil en innerlijke werking. Alleen deze mais blaast zich bij hoge temperaturen op tot een heerlijke, witte snack. De traditionele voedermaïs die op bermen en velden te zien is, is ongeschikt voor popcorngebruik.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte popcornmachineproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte popcornmachineproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 8,55 €aanbod
- 6,03 €aanbod
Princess heteluchtpopcornmachine - popcorn zonder olie en vet,...
Princess heteluchtpopcornmachine - popcorn zonder olie en vet,...*
Makkelijk schoon te maken dankzij vaatwasmachinebestendige onderdelen
€34,99 - € 6,03 €28,96 Amazon Prime
- 2,62 €aanbod
- 4,24 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter