Test: iPad Pro-toetsenbord | Apple Magic Keyboard vs. Logitech Slim Folio Pro

Foto door de auteur

Katharina

iPad pro-toetsenbord
Test: iPad Pro-toetsenbord | Apple Magic Keyboard versus Logitech Slim Folio Pro 88 Test: iPad Pro-toetsenbord | Apple Magic Keyboard versus Logitech Slim Folio Pro

Wie een iPad Pro van de 3e of 4e generatie of een iPad Air van de nieuwste generatie bezit, vraagt ​​zich waarschijnlijk af of de iPad te combineren is met de Apple Magic Keyboard of de Logitech Slim Folio Pro goed kunnen gebruiken en hoe dat werkt Apple Magic Keyboard tegen de goedkopere Logitech Slim Folio Pro beats. Mijn recensie van het Apple Magic Keyboard en Logitech Slim Folio Pro.

- 35,36 €
Apple Magic Keyboard voor de 11' iPad Pro (4e generatie) en...
Apple Magic Keyboard voor de 11" iPad Pro (4e generatie) en...*
Het koppelt automatisch aan de jouwe
€369,00 - € 35,36 €333,64 Amazon Prime

Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

Je hoeft de verpakking maar aan Apple over te laten, wat betreft het verpakkingsontwerp hebben ze het echt. Waarin Apple Magic Keyboard Apple kan niet voor de gek gehouden worden voor de iPad. De toetsenbordbehuizing is zeer hoge kwaliteit en veilig verpakthet openen van de verpakking is keer op keer bijna een ervaring. Omdat het toetsenbord een accessoireproduct is, worden hier geen Apple-stickers meegeleverd.

- 35,36 €
Apple Magic Keyboard voor de 11' iPad Pro (4e generatie) en...
Apple Magic Keyboard voor de 11" iPad Pro (4e generatie) en...*
Het koppelt automatisch aan de jouwe
€369,00 - € 35,36 €333,64 Amazon Prime

Ontwerp | Verwerking | Omgaan met het Apple Magic Keyboard

Het ontwerp van het toetsenbord is zeer hoge kwaliteit en maakt een nobele indruk. De scharnieren zijn niet te los en niet te strak. De iPad wiebelt niet als je hem gebruikt en hij blijft goed zitten als je hem draagt. De Toetsenbord heeft een goede maat. Helaas mis ik nog steeds functietoetsen boven de cijfers en speciale tekens die je zelfs met toetsenborden van derden krijgt. De Het typgevoel is erg prettig. Het komt heel dicht in de buurt van het toetsenbord van het nieuwe toetsenbord MacBooks aanpak.

Het toetsenbord is niet bepaald stil en niet te luid. Gewoon prettig, zodat je er gemakkelijk mee kunt schrijven in de universiteit of bibliotheek. Daarnaast hoef je de tablet niet per se op tafel te hebben staan ​​om erop te kunnen schrijven, maar gebruik je hem wel als een laptop voor onderweg. Daarnaast zijn de hoeken zeer comfortabel en voldoende voor elke positie. Ik heb geen situatie gehad waarin ik de juiste invalshoek niet heb gevonden. De Trackpad is ook erg goed verwerkt.

Apple magisch toetsenbord

Het formaat is zeker voldoende om op de iPad te werken. Het trackpad en toetsenbord werken erg goed samen met de iPad. Zodra het toetsenbord is uitgepakt en de iPad erop is aangesloten, wordt het binnen milliseconden herkend. U hoeft het niet eens te configureren in de Bluetooth-instellingen. Wat nog steeds erg voordelig is, is dat je het allemaal kunt Bereik gemakkelijk knoppen kan. De knoppen zijn ook te bereiken op de Logitech-hoes, maar omdat er een dikke rubberen hoes overheen zit, zijn ze erg moeilijk in te drukken. Dat is een nadeel van het toetsenbord. De iPad is aan de zijkanten onbeschermd en daardoor vatbaar voor krassen en eigenaardigheden.

Daarnaast zit de Apple Pencil niet met een extra lus aan de zijkant vast. Beide zijn bij de goedkopere Logitech Slim-toetsenbord Folio gegeven. De zijkanten worden beschermd door een rubberen hoes en de Apple Pencil is bevestigd met een lus. Het toetsenbord werkt erg goed samen met de iPad, de command-toets werkt bijvoorbeeld zo dat je bijna het gevoel hebt met een desktop-pc te werken.

Wat ik niet zo leuk vind aan het toetsenbord is dat de iPad in de hoes niet goed te gebruiken is met Apple Pencil om mee te schrijven. De Apple Pencil werkt prima, maar je kunt het toetsenbord maar tot een bepaalde hoek uitvouwen. Dit betekent dat als je met de hand langere aantekeningen wilt maken op de iPad, je de iPad voor deze tijd uit de case moet halen. In principe vind ik dat niet erg, maar de pad is gedurende deze tijd volledig onbeschermd.

- 35,36 €
Apple Magic Keyboard voor de 11' iPad Pro (4e generatie) en...
Apple Magic Keyboard voor de 11" iPad Pro (4e generatie) en...*
Het koppelt automatisch aan de jouwe
€369,00 - € 35,36 €333,64 Amazon Prime
Apple magisch toetsenbord

Het bevestigen en verwijderen van de iPad van het toetsenbord is heel eenvoudig. Dit is met de Case van Logitech helaas niet gegeven. De borg- en beschermrubbers zitten daar erg strak, waardoor het erg moeilijk is om de iPad aan de hoes te bevestigen. U doet dat echter met de Logitech Slim Folio Pro maar één keer, want je kunt de hoes omklappen of je opent de hoes en trekt de iPad naar voren. Het toetsenbord bevindt zich achter de iPad, maar niet op het oppervlak (bijvoorbeeld een tafel) waardoor er krassen op kunnen komen.

Een ander voordeel ten opzichte van toetsenborden van derden is dat de verbinding met het toetsenbord werkt als Bluetooth is uitgeschakeld op de iPad. Apple dacht aan de oplaadadapter. In de Logitech Slim Folio-toetsenbord je hebt de oplaadpoort van het toetsenbord (waarmee je de iPad kunt opladen) alleen aan de rechterkant. Je kunt de iPad dus alleen vanaf de rechterkant opladen. Het Apple Magic Keyboard heeft de oplaadpoort aan de linkerkant, wat iets flexibeler is omdat je hiermee de iPad zowel rechts als links kunt opladen.

Voordelen van Apple Magic Keyboard

 • de hoek is traploos instelbaar tussen twee maximale hoeken
 • Oplaadpoort aan de linkerkant (dit is hoe de iPads mogelijk van beide kanten)
 • het toetsenbord heeft een trackpad
 • Comfortabele sleutelgrootte en voldoende ruimte tussen de toetsen, dit minimaliseert de frequentie van fouten
 • toetsenbordlampje
 • Prettige typervaring en een passend typegeluid
 • geen actieve bluetooth-verbinding vereist

Nadelen

 • de iPad moet uit de hoes worden gehaald om handgeschreven aantekeningen te maken
 • Geen functietoetsen boven de rij met cijfers
 • Geen bescherming aan de zijkanten
 • Geen extra bevestiging van de Apple Pencil

Video's | Apple Magic Keyboard

- 35,36 €
Apple Magic Keyboard voor de 11' iPad Pro (4e generatie) en...
Apple Magic Keyboard voor de 11" iPad Pro (4e generatie) en...*
Het koppelt automatisch aan de jouwe
€369,00 - € 35,36 €333,64 Amazon Prime

Conclusie: Apple Magic Keyboard voor iPad Pro

de Magic Keyboard voor de iPad Pro of iPad Air 2020 kan zeker dienen als laptopvervanger. Dankzij de geweldige interactie met de iPad werkt de iPad bijna als een desktopcomputer met het toetsenbord. Alle gebaren die je gewend bent op het trackpad van de MacBook werken op het trackpad van dit toetsenbord. Bovendien geeft de Command-toets je de functies die je kent van Macs.

Afgezien van de verstelbare hoeken en het trackpad, zie ik echter geen voordeel ten opzichte van het toetsenbord Logitech "Slim Folio Pro", daarom is voor mij het Logitech-toetsenbord vanwege de ceen. 300 € lagere prijs die een betere prijs-prestatieverhouding heeft. Omdat het Logitech-toetsenbord ook een rij met functietoetsen mogelijk maakt, evenals bescherming aan de zijkanten en een bevestiging van de Apple Pencil, is het toetsenbord voor mij degene met de betere prijs-prestatieverhouding. Desondanks is het toetsenbord van Apple natuurlijk niet slecht, integendeel. Ik vind alleen de prijs-prestatieverhouding van het Magic Keyboard voor de iPad niet zo goed.

iPad Pro-toetsenbord in vergelijking

Logitech Folio Touch Keyboard Case voor iPad Pro 11 inch (1e, 2e,...Logitech SLIM FOLIO PRO met achtergrondverlichting, ...Apple 2020 iPad Pro (11', Wi-Fi, 128 GB) - Spacegrijs (2....Apple 2020 iPad Pro (12,9', Wi-Fi, 128 GB) - Spacegrijs (4....Brydge 12.3 Pro+ draadloos US QWERTY-toetsenbord met...Apple, Bluetooth, Smart Keyboard Folio (voor 11-inch iPad Pro -...Apple Magic Keyboard voor 12.9-inch iPad Pro (3e, 4e, 5e en 6e...Logitech Slim Folio Pro Bluetooth-toetsenbordhoes met...Apple Smart Keyboard (voor 12,9-inch iPad Pro (5e, 4e en 3e...Brydge 11 Pro, hoogwaardig Bluetooth-toetsenbord van aluminium voor...
Logitech Folio Touch-toetsenbordhoes voor iPad Pro...*Logitech SLIM FOLIO PRO met ... *Apple 2020 iPad Pro (11", Wi-Fi, 128 GB) - Ruimte...*Apple 2020 iPad Pro (12,9", Wi-Fi, 128 GB) - Ruimte...*Brydge 12.3 Pro+ draadloos US QWERTY-toetsenbord met...*Apple , Bluetooth , Smart Keyboard Folio (voor...*Apple Magic Keyboard voor 12.9-inch iPad Pro (3e,...*Logitech Slim Folio Pro Bluetooth-toetsenbordhoes...*Apple Smart Keyboard (voor 12,9-inch iPad Pro (5e, 4e...*Brydge 11 Pro, hoogwaardig Bluetooth-toetsenbord gemaakt van...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatste update over [apn asin="B07W7JYP94" typ="state" false="unknown"] Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Logitech Slim Folio Pro voor iPad Pro

De Logitech Slim Folio Pro is niet echt "slank", maar wel rond 300 € goedkoper alternatief zum Apple Magic-toetsenbord. Is dit toetsenbord het waard om te kopen?

De verpakking is zeer stabiel en ziet er van zeer hoge kwaliteit uit. Hij is voorzien van een magneet en is heel gemakkelijk te openen en te sluiten.

Ontwerp | Verwerking | Afhandeling bij Logitech Slim Folio Pro Keyboard

De Logitech Slim Folio Pro kan in eerste instantie erg moeilijk te bevestigen aan de iPad. Omdat de iPad rondom beschermd is, moet je deze in de rubberen steunen steken. De rubbers aan de zijkanten zijn erg stijf, zeker in het begin. Als je de iPad uit de hoes hebt gehaald en een paar keer opnieuw hebt bevestigd, is dat waarschijnlijk geen probleem meer, maar in het begin is het echt heel moeilijk. Maar als de iPad eenmaal in de hoes zit, is het toetsenbord eenvoudig in te stellen.

Het Logitech Slim Folio Pro toetsenbord is verbonden via bluetooth en wordt direct aan het begin herkend. In eerste instantie moet u een koppelingscode invoeren, maar dit is gebruikelijk bij Bluetooth-toetsenborden. Het toetsenbord is actief als de iPad in de magnetische houder zit. Daar staat hij stabiel, dus je gebruikt het toetsenbord op oneffen ondergronden zoals bussen en treinen of op je schoot. Als je de iPad uit de magneethouder haalt, gaat het schermtoetsenbord open omdat de Bluetooth-verbinding is verbroken.

Ik vind het geweldig dat je de iPad normaal kunt blijven gebruiken als hij in de toetsenbordhoes zit. Helaas is dit niet mogelijk met de duurdere Apple Magic Keyboard Case. Haal hiervoor de iPad uit de magneethouder en trek deze naar voren. Het toetsenbord bevindt zich onder de iPad, maar wordt niet herkend omdat de verbinding via Bluetooth, zoals reeds vermeld, wordt verbroken. Je hoeft dus niet altijd heen en weer te schakelen tussen verschillende covers en keyboards, je hebt alles in één. Heel handig. De functietoetsen zijn erg goed en praktisch boven de rij met cijfers.

Apple biedt dit niet aan bij het Magic Keyboard voor de iPad. Het Logitech Slim Folio Pro-toetsenbord werkt erg goed samen met de iPad. Als je op de vergrendelknop op het toetsenbord drukt, wordt de iPad direct en zonder vertraging vergrendeld. Als het toetsenbord in vergrendelde toestand is aangesloten, kunt u de iPad wakker maken, net als bij een laptop, met de "Enter" -toets en de cijfercode invoeren via het toetsenbord. Bovendien werkt de "Command" -toets net als een Windows-computer of een Mac.

Dit maakt het wisselen van apps of cursief een tekstgedeelte een snelle en gemakkelijke zaak. Door de "Command" -knop ingedrukt te houden, worden alle mogelijke functies na één tot twee seconden weergegeven. Deze verschillen van app tot app. Bij het schrijven van programma's omvatten de functies bijvoorbeeld het opmaken van een tekst, in een webbrowser is het dan het wisselen van tabbladen of iets dergelijks.

Het mooie is dat het toetsenbord een Achtergrondverlichting van de toetsen die zelfs in de mate van helderheid kan worden aangepast of volledig kan worden uitgeschakeld. Helaas is dat zo Toetsenbord erg dik. De iPad is meer dan twee keer zo dik als hij in het hoesje zit. Dit is echter niet meer zo tragisch als je bedenkt dat je (meestal) geen extra laptop hoeft in te pakken om een ​​apparaat met toetsenbord bij je te hebben. Het toetsenbord heeft net als het Apple Magic Keyboard een usb c poort, waarmee je de iPad kunt opladen.

Schrijfgevoel

Ik vind de typervaring erg prettig en lijkt erg op Apple's Magic Keyboard. Op dit toetsenbord typ je heel snel en zijn er geen transmissiefouten door de bluetooth verbinding. Het typegeluid is erg aangenaam stil. De afzonderlijke toetsen zijn prettig groot en hebben voldoende afstand tot elkaar zodat het zelden voorkomt dat je een andere ongewenste toets indrukt.

Voordelen Logitech Slim Folio Pro

 • functietoetsen
 • Geweldige schrijfervaring
 • Snelle installatie
 • Werkt geweldig samen met de iPad
 • Eenvoudige bediening
 • De iPad is normaal te gebruiken zonder de hoes te hoeven verwisselen, het toetsenbord kan eenvoudig achter de iPad worden ingeklapt
 • De iPad herkent het toetsenbord direct
 • Instelbare toetsenbordverlichting
 • USB-C-connector op het toetsenbord

Nadelen

 • Heel dik en zwaar

Video | Logitech Slim Folio Pro

Conclusie: Logitech Slim Folio Pro

Logitech Slim Folio Pro

Wat ik vooral leuk vind aan deze Logitech Slim Folio Pro-toetsenbord Het fijne is dat je ze in een breed scala aan toepassingsgebieden kunt gebruiken. Ofwel als een laptop, onderweg of op schoot. Daarnaast kun je het toetsenbord achter de tablet vouwen om met de Apple Pencil normaal op de tablet te kunnen schrijven. Ik vind dat erg leuk en het is met de Origineel Apple Magic Keyboard Helaas niet mogelijk.

Het toetsenbord biedt een supercomfortabele typervaring en functietoetsen. Er is ook een instelbare achtergrondverlichting voor het toetsenbord. Met de functietoetsen is dit nog gemakkelijker te doen dan met het Apple Magic Keyboard. De iPad werkt super goed samen met het toetsenbord. Als u Windows of een Mac gewend bent, hoeft u niet te wennen aan sneltoetsen. Deze worden door de iPad herkend en op de best mogelijke manier geïmplementeerd (bijv. Schakelen tussen geopende apps / tabbladen).

Het enige nadeel is dat de iPad erg dik en zwaar wordt. Normaal gesproken hoeft u echter geen extra laptop mee te nemen. Al met al is het toetsenbord een prima alternatief, waarvan sommige zelfs praktischer zijn dan het originele Apple Magic Keyboard. Wij adviseren!

Ontdek de top 10 beste en best verkochte iPad Pro-toetsenbordproducten van 2024 op basis van eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte iPad Pro-toetsenbordproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 1,00 €aanbod
- 45,09 €aanbod
- 13,50 €aanbod
- 29,10 €aanbod
Apple Magic Keyboard voor 12.9-inch iPad Pro (3e, 4e, 5e en 6e...
Apple Magic Keyboard voor 12.9-inch iPad Pro (3e, 4e, 5e en 6...*
Het geeft u een comfortabel, responsief gevoel tijdens het typen.; Het beschermt ook de voor- en achterkant van uw...
€429,00 - € 29,10 €399,90 Amazon Prime
- 40,00 €aanbod
- 15,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Katharina

Hallo, mijn naam is Katharina. Leuk dat je mijn post hebt gevonden;) Ik zou hier graag mijn ervaring met producten willen publiceren en schrijf wat advies.

Laat een bericht achter