Advies: De juiste zonbescherming - waar moet ik op letten? | Hoe bescherm ik mezelf het beste?

Dirk Re.

Geen reacties

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne-4dd287aa

Gids voor zonbescherming
Zon = UV-straling

Zonbescherming: Naast de positieve aspecten heeft de zon ook schadelijke gevolgen. Een gezond en verantwoord gebruik van de zon kan dus niet alleen zonnebrand helpen voorkomen, maar ook het risico op langdurige schade, met name huidkanker, verkleinen.

Lees nu hier wat je kunt doen om jezelf echt effectief tegen de zon te beschermen en toch het positieve eruit te halen.

Zonnebrandlotion in vergelijking

NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF 50 (50 ml),...NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF 30 (50 ml),...NIVEA SUN protection & care gezichtszonnecrème met SPF 30 (50 ml),...NIVEA SUN Kids Protection & Care Zonnelotion SPF 50+ (200 ml),...Eucerin Sun Lotion extra light SPF 50+ promo (Alleen zolang de...NIVEA SUN UV Dry Protect Sport Sun Spray SPF 50 (200 ml), 100% ...NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30 (200 ml),...Garnier zonnebrandcrème SPF 50+ voor kinderen, waterdicht en resistent...NIVEA SUN Protection & Care Zonnelotion LSF 30 (250 ml),...
€9,44€8,94€7,95€17,99Controleer prijs€34,99€18,85€10,95€13,89€15,29
NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF ... *NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF ... *NIVEA SUN Protection & Care Gezichtszonnecrème met ... *NIVEA SUN Kinderbescherming & Verzorging Zonnemelk SPF 50 + ... *Eucerin Sun Lotion extra light SPF 50+ Promo (Alleen...*NIVEA SUN UV Dry Protect Sport Zonnespray SPF 50 ... *NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30...*Garnier zonnebrandcrème SPF 50+ voor kinderen,...*NIVEA SUN Protection & Care Zonnelotion SPF 30 (250...*
◼️ Hoge bescherming - De zonnebrandcrème met SPF 50 en UVA/UVB-filter...◼️ Hoge bescherming - De zonnebrandcrème met SPF 30 en UVA/UVB-filter...◼️ Bescherming en verzorging - De NIVEA SUN gezichtszonnecrème SPF 30 ...◼️ NIVEA SUN Kids – De NIVEA SUN zonnebrandcrème voor kinderen...◼️ Nvt◼️ Fabrikant: Beiersdorf AG, Duitsland (origineel product).◼️ NIVEA SUN - De spuitnevel beschermt de huid met de ...◼️ Protection & Tan – Bescherming tegen de zon en een natuurlijke bruine kleur in...◼️ Hydraterende en waterdichte zonnebrandcrème met SPF 50+...◼️ Protection & Care - De zonnebrandcrème beschermt de huid twee keer:...
◼️ Matterend effect - de dagcrème met zonbeschermingsfactor ...◼️ Matterend effect - de dagcrème met zonbeschermingsfactor ...◼️ Onmiddellijke bescherming - Met SPF 30 biedt de vochtinbrengende crème ...◼️ Protection & Care - De zonnemelk met de 5in1 huidbescherming...◼️ Nvt◼️ Hoogwaardige medische zonnebrandcrème.◼️ Sport sun spray - de zweetbestendige, extra ...◼️ Activeert de bruine kleur – De formule met pro-melanine-extract...◼️ Effect: Zeer hoge zonbescherming tegen UVA/UVB-stralen,...◼️ Microbiome Balance - De voedende formule van de NIVEA SUN...
Amazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
prijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenis
€9,44€8,94€7,95€17,99Controleer prijs€34,99€18,85€10,95€13,89€15,29
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
Laatst bijgewerkt op 9 december 2023 2:18 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Basics - waar heb ik de zon eigenlijk voor nodig?

De zon is de basis voor het leven van mens, dier en plant. Geen leven is mogelijk zonder de zon. Alleen al uit dit principe kan worden geconcludeerd dat de zon uiterst belangrijk is voor ons mensen. Ze zorgen ervoor dat we ons alerter voelen en zijn vaak in een beter humeur. De zon is ook uiterst belangrijk voor onze huid, omdat deze verantwoordelijk is voor het welzijn en de uitwendige genezing.

Maar wat houdt dat precies in?

De zon brengt enkele waardevolle positieve aspecten met zich mee:

 • Hormoonafgifte

De zon zorgt ervoor dat we in een goed humeur en actief zijn. De warmte zorgt ook voor een goed humeur.

 • Vitamine D-vorming

Met behulp van de zon kan ons lichaam vitamine D aanmaken en zo ons immuunsysteem, botten, spieren en tanden versterken.

 • Genezing van huidziekten

Zonlicht is goed voor je, bijvoorbeeld bij psoriasis, neurodermitis en witte vlekziekte. Laat altijd een arts het goede effect controleren.

Als we echter te lang aan de zon worden blootgesteld, kan dit leiden tot pijnlijke zonnebrand en andere gevolgen. Dit komt door de zogenaamde ultraviolette stralen, of kortweg UV-stralen. Maar daarover straks meer.

Meestal hebben we er al een van nature natuurlijke huidbescherming, want een gezonde huid geneutraliseerd de gevolgen de zonnestraling en heeft een beschermend effect.

Een teken hiervan is bijvoorbeeld dat de huid wordt blootgesteld aan langdurige blootstelling aan de zon Hornhaut vormen als extra bescherming. Een ander teken van zelfbescherming is dat: bruin worden. Het donkere pigment melanine is op een beschermende manier gerangschikt rond de kern van de huidcellen. Daarom worden we bruin.

Belangrijk om te weten: De teint is geen teken van een gezonde huid, maar een pure beschermende reactie, wat betekent dat schadelijke UV-stralen al in de huid zijn doorgedrongen.

Dus ik kan zeggen dat de zon onmisbaar is voor de mens, maar op een gezonde manier moet worden gebruikt.

Aanbevolen lectuur: Tips voor het zomerfiguur hier!

Wanneer kan de zon mijn huid beschadigen?

Bovenal hebben de eerder genoemde ultraviolette (UV) stralen van de zon effect op de huid. Afhankelijk van de golflengte wordt onderscheid gemaakt tussen UV-A- en UV-B-straling.

de lange golf UV-A straling reikt tot diep in de huidlagen (dermis). Het effect hiervan is dat de vezels van de huid beschadigd kunnen raken, wat leidt tot verlies van elasticiteit met de vorming van rimpels. Dit type straling veroorzaakt slechts één kortdurende kleuring en verhoogt het risico voor huidkanker, melanoom.

Het is echter niet verantwoordelijk voor het ontstaan ​​van zonnebrand.

de korte golf UV-B-straling dringt de epidermis binnen. Hierdoor produceert de huid het pigment melanine en zo langdurig bruinen ontstaat, die als lichtbescherming dient. Dit type straling doet dat ook Vorming van vitamine D., wat bijvoorbeeld belangrijk is voor de opbouw van botten. UV-B is echter ook verantwoordelijk voor zonnebrand, een ontstekingsreactie die, afhankelijk van de intensiteit van de straling, gepaard gaat met roodheid, zwelling, blaarvorming en pijn.

Zonbescherming: hoe werkt een zonnebrandcrème | zonnebrandcreme

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Hoe bescherm ik mezelf optimaal en welke mogelijkheden heb ik?

Er zijn verschillende en talloze manieren om de huid optimaal te beschermen. Ik laat je graag de belangrijkste zien in een overzichtelijke lijst.

Jurk:

Kortom, kleding biedt de beste bescherming tegen zonnebrand!

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_Amazon_Ebay-9fee48fe

Vooral de hoofdhuid, ogen en nek worden snel aangetast door zonnebrand, omdat ze een direct oppervlak zijn voor de zon. Hier kan een zijn zonnehoed en zonnebril (UV 400) assisteren. 

Jack Wolfskin Unisex Supplex Mesh Hat Zonnehoed, Siltstone, L EU
Jack Wolfskin Unisex Supplex Mesh Hat Zonnehoed, Siltstone, L EU*
zonnehoed; ademend, licht; vochtregulerend; snel drogen; UV bescherming
La Optica BLM Heren Zonnebril UV400 Dames Unisex Retro...
La Optica BLM Herenzonnebril UV400 Dames Unisex Retro...*
Set van 2 unisex zonnebrilglazen: 1 x grijs / 1 x grijsverloop, montuur: mat zwart
€19,95 Amazon Prime

Zonnescherm: 

Zonnebrandmiddelen beschermen voor verschillende tijdsduur, afhankelijk van de zonbeschermingsfactor en het huidtype. Er zijn beschermende lotions en beschermende sprays met verschillende niveaus van zonbeschermingsfactoren.

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_vorbeugen_Sonnecremes-ad7a7e2d

Er moet rekening worden gehouden met het volgende:

 • Huidtype (licht tot donker)
 • Leeftijd van de persoon (kind of volwassene)
 • Hoe lang wil ik in de zon blijven?
 • Hoe sterk is de zon? (Middagzon, sterkte afhankelijk van de regio)
 • Reeds bestaande aandoeningen in de huid

Ik kan dit nog steeds volgende aanbevelingen spreek uit:

 • Meerdere keren aanbrengen voordat je de zon in gaat + vroeg
 • Regelmatig vernieuwen, vooral na het baden en afdrogen (ook met waterdicht beschermingsmiddel)
 • De berekende beschermingstijd niet uitputten, maar maximaal twee derde gebruiken en dan opnieuw aanbrengen.
 • Minerale UV-bescherming heeft de voorkeur boven chemische UV-bescherming en werkt sneller

Als je jezelf ook op de meest eenvoudige manier tegen de zon wilt beschermen, kun je het jezelf gemakkelijk maken in de schaduw. Houd er echter rekening mee dat u hier ook bruin kunt worden.

Welke zonbescherming is geschikt voor mij?

Afhankelijk van huidtype, leeftijd, huidgebieden en situatie zijn er veel verschillende zonnefilters die op de huid kunnen worden aangebracht. Ik wil nu de belangrijkste aanwijzingen voor de individuele beslissing opsommen.

Konsistenz

Of je nu kiest voor spray, melk, crème of gel hangt af van hoe je eigen huid eruitziet. Crème is goed voor mensen met een droge huid. Mensen met een vette huid kiezen eerder voor gel.

Leeftijd

Vooral voor kinderen en ouderen is een goede bescherming tegen de zon noodzakelijk, omdat de huid op jonge en oudere leeftijd gevoeliger is. Er zijn speciale producten voor kinderen, meestal zonder parfum. Voor oudere mensen is een zonbescherming met een hoge zonbeschermingsfactor, vanaf SPF 20, aan te raden.

Huidgebieden

De huid varieert in dikte en sommige gebieden worden veel meer blootgesteld aan de zon. Bijvoorbeeld het gezicht en de achterkant van de voet. Er zijn speciale zonnefilters voor het gezicht, maar ook dagcrèmes met een zonbeschermingsfactor. Voor bijzonder gevoelige gebieden, zoals de achterkant van de voet en onderlip, is het belangrijk om altijd voorzichtig aan te brengen.

Situatie

De blootstelling aan de zon varieert, mensen en hun omgeving zijn individueel. Gevoelige huid en ziekten zoals neurodermitis spelen hierbij een grote rol. Maar ook of u zich voornamelijk in berggebieden of aan het water bevindt. Het is belangrijk om de invloeden te kennen en de juiste zonbescherming te kiezen.

Over het algemeen moet altijd een zonbescherming met een passende zonbeschermingsfactor worden gekozen. Daarnaast kun je beter een te hoge zonbeschermingsfactor hebben dan een te lage.

Zonbescherming: waar moet ik op letten bij kinderen?

Tips voor het dagelijks leven

De huid van het kind is veel dunner dan de volwassen huid. De pigmenten, die het lichaam beschermen tegen UV-stralen, worden in de kindertijd nog niet volledig aangemaakt. Elke keer dat het kind verbrandt door de zon, neemt de kans op het ontwikkelen van huidkanker op volwassen leeftijd toe.

Jonge kinderen mogen pas worden blootgesteld aan directe zon als ze ongeveer twee jaar oud zijn. Als dat niet mogelijk is, is er een hoofd bescherming en UV-bestendige kleding onmisbaar. Als de kinderen ouder zijn dan twaalf maanden, kan ook zonnebrandcrème worden aangebracht. Gebruik altijd een hoge zonbeschermingsfactor.

In principe geldt het volgende:

Rust kinderen altijd uit met kleding, hoed en zonnebril om ze te beschermen tegen UV-stralen. Gebruik altijd een zonnebril met de aanduiding UV-400 of 100% UV-bescherming.

Tips voor het dagelijks leven:

zwischen 11- en 15-klok de UV-straling hoogste. Gedurende deze tijd mogen kinderen indien mogelijk niet in de zon gaan. De basisregel hierbij is dat de schaduw altijd de voorkeur verdient.

 • Gebruik altijd een parasol bij het besturen van een kinderwagen.
 • Kinderen moeten in de zomer altijd voldoende drinken.
 • Gebruik minimaal zonbeschermingsfactor 30, ook in de zomer en in zuidelijke landen SPF 50.
 • De neus, voorhoofd, oren, handen, schouders, knieën en achterkant van de voeten hebben veel bescherming nodig. Regelmatig opnieuw opromen mag niet worden vergeten.
 • Breng altijd opnieuw zonnebrandcrème aan na het zwemmen, zweten en afdrogen, ook als het een waterdicht product is.
Daylong extreme SPF 50+ liposomale zonbeschermende lotion, 100 ml
Daylong extreme SPF 50+ liposomale zonbeschermende lotion, 100 ml *
Zonnebrandcreme; Voor gevoelige huid; Vrij verkrijgbaar; Pzn: -09431339
€17,72 Amazon Prime

 

Eenvoudige regels om te vermijden

Zonnebrand + interessante tips

 • Kleding is de beste bescherming tegen de zon
 • Vermijd middagzon
 • Als het gaat om bescherming tegen de zon, helpt veel veel
 • Post-creaming verlengt de beschermingstijd niet
 • Zelfs toepassen als de lucht bewolkt is
 • Goede zonnebrandmiddelen worden ook snel opgenomen
 • Zelfs een gebruinde huid heeft bescherming nodig
 •  De huid kan ook onder water verbranden
 • Voorbruinen in de zonnestudio beschermt niet tegen zonnebrand

Leestips: looien capsules hier | strandgadgets hier | Waterpistolen hier

Vind de beste & best verkochte zonnebrandproducten voor strandschelpen 2023 in Eerlijke tests in de Top🔟

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
OCOOPA strandschelp, grote pop-up strandtent voor 4 personen,...*
 • [Supergrote strandtent voor 3-4 personen] De open maat van de OCOOPA strandtent is 243,8 x 144,8 x 129,5 cm (L x B x H), groot genoeg...
 • [360 ° geventileerd ontwerp & UPF 50+ UV-bescherming] Onze zonwering met 4-zijdig ventilatieontwerp, 2 grote afsluitbare gaasramen en ...
 • [Duurzame constructie en stabiliteitsgarantie] De strandluifel is gemaakt van staaldraden voor langdurige prestaties. Sterk kader...
2. Topverkoper
qeedo Quick Palm strandschelp met UV-bescherming (UV80) & klein...*
 • QUICK-UP: Supersnelle montage en demontage dankzij het quick-up systeem - gemakkelijker te demonteren dan een pop-up strandschelp
 • UV-BESCHERMING: Strandtent met gecertificeerde UV80-bescherming (volgens UV-standaard 801) biedt veel bescherming tegen de zon
 • GOED DOORDACHT: twee ingangen (met deuren met ritssluiting) en 2 grote gaasvensters kunnen worden afgesloten en bieden bescherming tegen de wind
- 6,05 €3. Topverkoper
Active Era luxe strandtent met UV-bescherming SPF 50+, strandschelp...*
 • Strandtent met UV-bescherming & privacy: met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF 50+) biedt de Active Era luxe strandtent u, uw ...
 • Pop-up strandtent: De pop-up tent is speciaal ontworpen zonder touwen en kan eenvoudig door één persoon in slechts enkele seconden worden opgezet en neergezet.
 • Voldoende ruimte: De XXL strandtent biedt voldoende ruimte voor 4 tot 5 personen en heeft een 130cm lang grondzeil. Dankzij praktische...
4. Topverkoper
Glymnis Beach Shelter Quick Up strandtent Automatisch strand...
445 beoordelingen
Glymnis Beach Shelter Quick Up Strandtent Automatisch Strand...*
 • Super stabiliteit, structureel ontwerp zoals een paraplu, glasvezel steunpaal met een diameter van 8,5 mm, staat zelfs bij harde wind op
 • Quick Up-systeem: automatische montage en eenvoudige demontage. Slechts 10 tot 60 seconden montagetijd, gemakkelijker te demonteren dan een zelfmonterende pop-up...
 • UV Protection 50+: UV 50+ zonbescherming, ideaal voor vakanties met kinderen aan zee (let op: je moet nog zonnebrandcrème aanbrengen)
5. Topverkoper
upandfast Zonnebrandzwempak uit één stuk met rits...
581 beoordelingen
upandfast Zonnebrandzwempak uit één stuk met rits...*
 • Comfortabele stof: dit babyzwempak is gemaakt van hoogwaardige, zachte en comfortabele stof. Dit rekbare zwempak uit één stuk zal je baby...
 • Leuke zonnehoed: het kinderbadpak wordt geleverd met een gratis zonnehoed, die je kleine schattige gezicht en nek kan beschermen tegen ...
 • UPF 50+ zonbescherming: babyzwempak met UPF 50+ zonbescherming kan 97,5% van de schadelijke ultraviolette stralen blokkeren. Bescherm de...
6. Topverkoper
WolfWise 3-4 persoons eenvoudig op te zetten strandtent UPF 50+...*
 • Eenvoudige installatie en superstabiel: het speciaal ontworpen veeropeningssysteem toont de toonaangevende technologie. Een persoon kan...
 • UPF 50+ & privacy beschermen: gemaakt van waterafstotend polyester en aan de binnenkant verzilverd, het kan beschermen tegen schadelijke UV-stralen ...
 • Gezinsvriendelijke afmetingen: in geopende toestand meet deze strandtent 215 x 115 x 125 cm (L x B x H) met een veranda van 120 cm, ...
- 10,00 €7. Topverkoper
Wolfwise Pop Up 3-4 persoons strandtent, UPF 50+ UV-bescherming...
2.758 beoordelingen
Wolfwise Pop Up strandtent voor 3-4 personen, UPF 50+ UV-bescherming...*
 • Pop-upontwerp en draagbaarheid: pop-up en vouw in seconden, geen montage vereist. Ultralichte constructie voor...
 • Ruime ruimte & 360 graden: de afmetingen van de tent zijn 86 "L x 57" B x 47 "H en biedt een ruim interieur voor 3-4 personen. Hoge dichtheid ...
 • UPF 50+ en waterafstotend: waterafstotend polyester met getapete naden om het interieur droog te houden. Het zilveren tentoppervlak...
8. Topverkoper
strandschuilplaats voor buiten Helios - ideale strandschuilplaats voor op reis, UV...
1.774 beoordelingen
strandoverkapping voor buiten Helios - ideale strandoverkapping voor op reis, UV...*
 • ☀️【Strandtent met UV-bescherming】Met een zonbeschermingsfactor van 80 (certificering door het Hohenstein Instituut in Duitsland volgens ...
 • ☀️【Kleine strandschuilplaats】 De Helios zonnetent is de optimale strandschuilplaats voor op reis vanwege de kleine verpakkingsgrootte van 40 x 8 x 8 cm...
 • ☀️【Strandschuilplaats voor kinderen】De strandschuilplaats met een klein pakformaat is een echte allrounder. De familiestrandopvang doet niet...
9. Topverkoper
Jack Wolfskin Beach Shelter III, winddichte strandshelter met UV...
181 beoordelingen
Jack Wolfskin Beach Shelter III, winddichte strandshelter met UV...*
 • Optimale bescherming - Dankzij een beschermingsfactor van 50+ biedt de strandtent UV-bescherming en is gemaakt van winddicht en waterafstotend materiaal om te beschermen tegen ...
 • GEMAKKELIJK TE MONTEREN - De koepelconstructie is zeer eenvoudig en snel te monteren. Bovendien heeft hij met slechts 57 cm x 19 cm een...
 • Stabiel houvast - Het windscherm is stevig verankerd met de speciale zandharingen. Bij harde wind kunnen de ballastzakken ook...
10. Topverkoper
Glymnis Beach Shelter Quick Up Strandtent Automatisch Strand...*
 • [Quick-Up System] Glymnis strandschelp kan in slechts 10 seconden worden gemonteerd en is gemakkelijker te demonteren dan een zelfmontage ...
 • [UV-bescherming] De tent is gemaakt van waterdicht polyesterweefsel met verzilverde binnenkant en heeft een zonbeschermingsfactor van UPF50+. Beschermt...
 • [Goede ventilatie] Er is geen deurdesign aan de voorzijde waardoor een weids uitzicht ontstaat. Er zijn grote gaasvensters aan de linker- en rechterkant,...

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 9.12.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending