Honden tanden | Tandheelkundige zorg voor de hond

Foto door de auteur

Maren

Honden tanden

Hoe zorg je voor de tanden van je hond

Tanden laten zien - kan behoorlijk onaangenaam ruiken. Als tandbederf, tandplak en tandsteen zijn neergedaald, lijdt het dier zoals wij. Van kiespijn tot bloedvergiftiging, alles is mogelijk. Maar wat is nuttig voor tandheelkundige zorg voor honden en wat niet? Zijn er verschillen? Hoe ontstaan ​​tandziekten? We beantwoorden deze vragen in deze gids en ook welke opties je hebt om voor de tanden van je geliefde viervoeter te zorgen. Omdat: De hond is geen wolf meer. - Tandheelkundige zorg voor honden

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Tandheelkundige zorg - in vergelijking

CaniComplete Dog Dental Care & Tandsteenverwijderaar - Bestrijdt...MEDIDOG Dental YUM - Effectief tegen slechte adem en tandsteen...Biofime - tandverzorging - tandsteen - voor huisdieren (hond, kat,...AniForte Denta Clean & Care tandverzorgingspoeder voor honden & katten...SEGMINISMART Tandsteenpoeder voor honden, gebitsverzorging voor honden,...PamperPets tandverzorging voor honden, verwijdert tandplak en tandsteen,...Sixmill Hondentandenborstel Crème Smaak Hondentandenborstel Nieuw...CEVA Orozyme tandverzorgingsgel, 70 gHey Pets Rundshoofdhuid voor grote en kleine honden 500g |...
CaniComplete hondentandverzorging en tandsteenverwijderaar ... *MEDIDOG Dental YUM – effectief tegen slechte adem...*Biofime - gebitsverzorging - tandsteen - voor huisdieren ... *AniForte Denta Clean & Care tandverzorgingspoeder voor ... *SEGMINISMART tandsteenpoeder voor honden, ... *PamperPets tandverzorging voor honden, verwijdert tandplak ... *Sixmill Hondentandenborstel Crème Smaak ... *CEVA Orozyme tandverzorgingsgel, 70 g*Hey Pets runderhoofdhuid voor grote en kleine honden...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07XKTTBSG" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API
YouTube Video

Tandheelkundige zorg voor de hond nodig?

Waarom zou je de tanden van je hond poetsen? Deze vraag kan in het algemeen niet worden beantwoord, maar hangt altijd af van verschillende factoren. Het belangrijkste: de hond van vandaag is geen wolf. Point. Het begint met fokken en eindigt met de manier van leven. Wilde wolven hebben als het ware een intern tandreinigingssysteem. Door de prooi te scheuren, worden hun tanden op natuurlijke wijze gepoetst. Je kaak is zo ontworpen dat er natuurlijke slijtage is. Last but not least, hardlopen verhoogt de speekselvloed en doodt bacteriën en reinigt de mondholte.

mondhygiëne
PHA gebitsbeschermersupplement - voeg het gewoon toe aan de voermix

Dit betekent niet dat de vrij levende pelsdragers volledig vrij zijn van tandziekten. Ze komen alleen minder voor. Onze honden daarentegen slapen in de mand, zijn minder dan 60 km per dag en hoogstens scheuren ze een stuk worst. Dan is er het voedsel dat industrieel is geproduceerd - junkfood, als je dat wilt vertalen. De kaak werd ook veranderd door fokken. Zelfreiniging kan hier vaak niet meer plaatsvinden. Last but not least is knagen aan botten, zoals in het wild, een soort natuurlijke tandenborstel. Dit betekent echter niet dat elke hond problemen met de tanden krijgt.

Effectieve tandverzorging voor de hond

Vooral kleine honden hebben vaak last van hun tanden. Bij veel honden begint de ramp op tweejarige leeftijd. Voedselresten blijven in de mond (zoals bij mensen) en worden afgebroken door bacteriën in de interdentale ruimtes. Deze vettige laag verandert snel in een harde korst. Tandsteen is ontstaan. Zodra wijnsteen er is, kunnen zich meer bacteriën op deze ruwe korst verzamelen. Kiemen ontwikkelen zich die het tandvlees aanvallen. Ontstekingsprocessen zijn het resultaat. In het algemeen geldt dat hoe minder een hond kauwt, hoe minder speeksel hij produceert. Weinig speeksel betekent ook minder bescherming.

Tandgels voor de hond

Volgens studies heeft chloorhexidine een bijzonder goed effect op het bestrijden van tandbederf bij honden. Het komt voor in veel tandgels. Deze gels worden ofwel in de mondholte of direct op de tand geplaatst. Uw hond likt vervolgens de gel af, het speeksel wordt gestimuleerd en de hele mond wordt weggespoeld.

- 0,90 €
Beaphar Tandgel - Voor Honden en Katten - Met Leversmaak -...
Beaphar Tandgel - Voor Honden en Katten - Met Leversmaak -...*
gewicht van itemweergave; 01kg; bestrijdt tandplak en tandsteen; Voor honden en katten; Frisse adem
€8,49 - € 0,90 €7,59

Tandenpoetsen hond

Niet elke hond kan zijn tanden laten poetsen. Minder mensen die voor het eerst op oudere leeftijd in aanraking komen met reinigingstechnologie. Tandenpoetsen met honden is zeer effectief, het betekent grondige reiniging en gelijktijdige massage van het tandvlees. Voor een langdurig effect is het echter noodzakelijk om de tanden van de hond elke dag te poetsen. Hieronder kunt u lezen hoe u uw hond kunt laten wennen aan het tandenpoetsen.

Tandheelkundige zorg hond kauwen

Kauwen is goed, vooral als het lang is. Hoe meer de hond kauwt, hoe meer speeksel hij vormt. Een goede bloedcirculatie in de kauwspieren is ook belangrijk. De kauwartikelen mogen echter niet te hard zijn, anders lopen de tanden het risico te breken.

** Sommige honden houden van wortelen! Dit is een gezond alternatief als snack en reinigt ook de tanden van de hond. **

Kauwen kan heel anders zijn. Er zijn dus caloriearme snacks, broodjes of zelfs runderhuid. Aandacht kwijlen! Degenen die veel kauwen kwijlen. In dit geval is dit opzettelijk, maar het kan tot veel vegen leiden!

Bovendien: Chew moet absoluut suikervrij zijn.

Tip ** Er zijn geweldige tandverzorgingsproducten van het bedrijf Qchefs
Klantbeoordeling / offerte Facebook: Qchefs heeft geweldige tandheelkundige kauwsnacks en vlokken die echt werken, na 3 dagen had mijn hond geen slechte adem meer en na 5 weken is de tandplak bijna verdwenen. Top!

Tandheelkundige zorg hond vinger kinderbed

Een vingerbedje werkt op dezelfde manier als een tandenborstel. Het voordeel: u kunt de tand van uw hond rechtstreeks met uw vinger aanraken en de wens van de hond om te bijten wordt onderdrukt. In het beste geval zal uw hond proberen u uit te spuwen. Het vingerhoedje is bijvoorbeeld niet zo vreemd als een tandenborstel. De vingerbedjes zijn gemaakt van siliconen of microvezel.

Canosept tandverzorging vingerpads voor honden 50 stuks - tandverzorging...
Canosept tandverzorging vingerpads voor honden 50 stuks - tandverzorging...*
Tandenborstelhouder voor honden, aanbevolen door dierenartsen
€10,99 Amazon Prime

Tandheelkundige zorg hondenspeelgoed

Er is een aantal speelgoed op de markt waar de hond wordt aangemoedigd om rond te rukken. De puistjesvorm van het speelgoed heeft een reinigend, masserend en speeksel bevorderend effect. Besteed daar aandacht aan Bestsellers 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Eerlijk speelgoed testen maar zorg ervoor dat het geen gevaarlijke weekmakers bevat. Uw hond mag ook geen gebeten delen inslikken.

- 0,50 €
Trixie, hond, Denta Fun Ball, natuurlijk rubber met muntsmaak, alle...
Trixie, Dog, Denta Fun Ball, natuurlijk rubber met muntsmaak, All...*
Lengte: 7 cm; natuurlijk rubber; Muntsmaak; Masseert het tandvlees; Ondersteunt de mondhygiëne van uw hond
€4,49 - € 0,50 €3,99 Amazon Prime

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Tandheelkundige gezondheidshond

Welke gezondheidsschade kan worden veroorzaakt door gebrek aan tandheelkundige zorg versus Kunnen tandziekten worden veroorzaakt bij honden? Deze omvatten:

 • gingivitis
 • leverontsteking
 • nier-infecties
 • longfibrose
 • Bronchitis
 • hartziekte
 • schmerzen

Regelmatige tandheelkundige controles zijn daarom belangrijk. Zodat dit alles niet te stressvol en oncomfortabel is voor de hond, moet de puppy eraan gewend zijn. Voor sommige honden is het een gruwel om zich eraan te onderwerpen. Je haat het. Speelse training hoort in het begin goed te zijn - trouwens niet alleen als het op tanden aankomt! nagelverzorging maakt er ook deel van uit. Sommige honden hebben ook problemen met hun oren of ogen. Sommige met de anale klieren. Het is altijd de moeite waard om de puppy aan bepaalde processen te laten wennen (zelfs als dat nodig zou kunnen zijn).

Hoe laat ik mijn hond wennen aan tandverzorging?

Langzaam. Zoals met alles wat u uw hond wilt leren, is het begrip van uw huisdier geworteld in vertrouwen. Dus als je de tanden van zijn hond wilt poetsen, moet je hem eerst alles laten zien. Je kunt de snuit van de hond beginnen aan te raken. Dan begin je je lippen op te trekken. Je kunt hem dat geven tandpasta eerder laten zien. Als dit allemaal goed werkt en uw hond niet langer bang is of normaal voor hem is geworden, kunt u hem aanmoedigen om zijn kaak te openen.

Doe wat tandpasta op je vinger en veeg gewoon je tand af. Vervang je vinger door een tandenborstel. Dit alles kan in heerlijk kleine fasen gaan totdat uw hond zich heeft georiënteerd en hij de procedure zorgeloos en stressvrij kan doorlopen. Even belangrijk als prijzen en plezier hebben! Plezier springt meteen op je dier en het is gelukkig - omdat je gelukkig bent.

** Als u niet zeker bent, kunt u ook uw dierenarts vragen of hij u de juiste techniek kan tonen.

Wat te overwegen bij het kopen van artikelen voor tandverzorging

Je wordt verwend met keuzes en verdubbelt: je moet kiezen voor je hond. Wat zijn zijn grenzen? Als je hond erg verlegen is, probeer dan niet iedereen op de wereld te laten poetsen. Vooral niet als hij ouder is. Dan is speelgoed wellicht geschikter. Of een Chew, Maar wat u ook kiest:

 • Besteed aandacht aan de kwaliteit van het plastic speelgoed. Kleine onderdelen mogen niet loskomen en er mogen ook geen weekmakers in het speelgoed zitten
 • Kauw altijd zonder suiker
 • Let op de voorwaarden: vooral bij casinospeelgoed moet het speelgoed meer te verduren krijgen. Als u een speelgoed dat te groot is, zal het minder waarschijnlijk de interdentale ruimtes bereiken
 • Maak het jezelf niet te ingewikkeld! Als je er geen zin in hebt, zal je hond het lang niet hebben. Dan zegt het: minder is meer. Meer plezier en minder stress.
 • Er wordt vaak gezegd droogvoer is beter dan natvoer, Dit is niet noodzakelijkerwijs waar, want als de hond op het stuk voedsel bijt, brokkelt het af. Deze kruimels kunnen overal vast komen te zitten.

  Voors en tegens tandheelkundige zorg hond

  Nou, tandenpoetsen is voor ons mensen nauwelijks uitgesloten. Oke. Althans voor de meesten van hen. Klassiek is dit niet het geval bij honden, maar dit komt meer door het werk dat mensen ermee doen.

  Tandheelkundige zorg per hond

  ✔ Vroeger gebruikt en vaak uitgevoerd, kan de tandverzorging van de hond zijn gezondheid op de lange termijn aanzienlijk verbeteren

  ✔ Kauwspeelgoedtrein kan worden bijgevuld en heeft meestal een lange levensduur

  ✔ Kauwtanden worden door alle honden gegeten en zijn niet bijzonder duur

  ✔ Goede zorg kan een of twee bezoeken aan de dierenarts vervangen

  ✔ Er is een geschikte oplossing voor elke hond

  ✔ De viervoetige vrienden zijn vaak urenlang tevreden en tevreden met speelgoed en kauwspullen

  Tegen tandheelkundige zorg hond

  ✘ Tandenpoetsen kan een dagelijkse geduldstest worden voor mens en dier

  ✘ Het gebruik van tandgels of vingerbedjes betekent ook: werk

  ✘ Sommige kauwspullen kunnen een grote kwijlstreep achterhalen. Veel hondenbezitters (zoals ik) geven hun dierbaren botten, huid, enz. Het beste in de zomer buiten

  Aanbevolen lectuur: Fietskar voor de hond of Gewrichtspijn bij de hond!

  Conclusie - tandheelkundige zorghond

  Als niets helpt, kan alleen de dierenarts helpen. Hij alleen kan de beet rechtzetten met behulp van een verdovingsmiddel. Om het zover te laten komen, of althans niet te vaak, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw hond gezond te houden. Veel lichaamsbeweging, veel kauwen, goed eten en wennen aan geschikte tandheelkundige zorg.
  Met het voedsel dat u aan uw hond verstrekt, kunt u nog meer doen voor zijn gezondheid. Omdat hetzelfde geldt voor honden: de weg naar gezondheid leidt door de keuken. Knabbel af en toe aan een wortel, knaag een bot, voed vers en goed vlees en niet alleen junkfood. Dit geeft kracht en de natuurlijke dingen zitten nog vol met mineralen en vitaminen, die uw hond nodig heeft voor sterke tanden, een stabiele botstructuur en voor zijn regeneratie.

  Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte tandverzorgingsproducten voor honden in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte tandverzorgingsproduct voor honden voor uw behoeften!

  Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
  - 0,57 €aanbod
  TRIXIE tandverzorgingsset van 4 voor honden, voor allround verzorging...
  TRIXIE tandverzorgingsset van 4 voor honden, voor allround verzorging...*
  Voor de allround verzorging van hondentanden; Bevat: tandpasta met mint (100 g); vinger tandenborstel
  €7,49 - € 0,57 €6,92 Amazon Prime
  - 1,37 €aanbod
  - 1,70 €aanbod

  Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

  TRIXIE tandverzorgingsset van 4 voor honden, voor de allround verzorging van het hondengebit, zonder elektriciteit

  Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

  - 2,10 €1e beste product

  Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

  Veel positieve punten Beoordelingen van kopers zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het tandverzorgingsproduct voor honden.

  Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

  meer top 10 lijsten


  * Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 15.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


   

  Foto door de auteur

  Maren

  Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

  Laat een bericht achter