Je appartement schoonmaken - 7 tips voor meer motivatie

Foto door de auteur

Niko

Oh nee, de vlek moet eruit!: Coole reinigingstips - verwijder vlekken zonder chemicaliën

Iedereen weet het, bijna niemand vindt het leuk om te doen. Het schoonmaken van een appartement wordt voor veel mensen geassocieerd met weinig plezier en is een van de meest onaangename taken in het dagelijks leven. We zouden de tijd dat we met bezems en vodden zwaaien, kunnen gebruiken voor activiteiten die ons vreugde brengen. Maar het huishouden moet gedaan worden, helaas kunnen we er niet omheen en laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van een schoon huis. Als het niet om de motivatie ging. De volgende zeven tips zullen het schoonmaken in de toekomst wat makkelijker maken.

[apn typ="vergleich2" asin="B088PQMHNF,B019HUU8TQ,B01J4I20ZQ,3946658008,B07ZFYSLBQ,B07ZFFWL18,B01HT9VOKO,B07L6RCYZM,B07XCWMQGY,B0811J5TNQ" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

1. Niet allemaal tegelijk!

Eén schoonmaakdag per week voor het schoonmaken van het appartement, waarbij het hele huis van boven naar beneden wordt schoongemaakt, is een gangbare methode. De bedoeling hierachter is dat je je maar één keer per week bezig hoeft te houden met het onderwerp schoonmaken, de overige dagen alleen op de “hoofdstraten”. Het idee is niet slecht, maar het heeft ook zijn valkuilen. Als je in het algemeen geen zin hebt om schoon te maken, is het geen voordeel om constant geconfronteerd te worden met een enorme stapel huishoudelijk werk.

Het is erg moeilijk om de motivatie gedurende een lange periode constant te houden. Uiteindelijk hangt het ook af van wat voor soort persoon je bent, maar de ervaring leert dat het beter is om elke dag een deel van het huishouden te doen. Je staat dus niet één keer per week voor een grote stapel onbemind werk. Hier loop je het risico heel snel uitstelgedrag te vertonen.

2. Creëer een prettige schoonmaakomgeving!

Elk werk gaat sneller als de werkomgeving goed is. Bij huishoudelijk werk betekent dat lekker ruikende schoonmaakmiddelen, chique poetslappen en veel muziek. Voor de een of de ander is dit misschien triviaal, maar het is gewoon leuker om met mooie dingen te werken. Deze kunnen zelfs dienen als een motivator om zelfs maar met de activiteit te beginnen.

Als je graag naar muziek luistert of een grote hoorspelfan bent, kun je deze hobby combineren met schoonmaken. Een onaangename taak koppelen aan een plezierige bezigheid staat bekend als een zeer effectieve maatregel. Levendige muziek kan ook de beweegdrang motiveren en stimuleren; je kunt het beste gelijk je eigen schoonmaak-playlist samenstellen.

3. Directe en indirecte beloningen kunnen helpen!

Het concept van beloning is heel oud, maar het werkt nog steeds wonderbaarlijk. Dit is ook het geval bij het schoonmaken, voor sommigen is het vooruitzicht van een mooi, schoon en goed ruikend appartement waarin men zich goed voelt voldoende.

Dit wordt ook wel een soort beloning genoemd, namelijk een indirecte. Er wordt geen extra inspanning gedaan om de beloning te creëren, aangezien deze het gevolg is van het schoonmaken. Als dat nog niet genoeg is, kun je jezelf natuurlijk ook belonen. Nadat het werk gedaan is, kan dat een aflevering van je favoriete serie zijn, een stukje chocola of een telefoontje naar je beste vriend(in).

4. Het is sneller als een paar!

Veel mensen zeggen dat ze graag wat rust en stilte willen hebben tijdens het schoonmaken van hun huis. Dat klopt, kinderen of partners die constant op de pas geschrobde vloer bonzen, zijn inderdaad meer dan vervelend. Maar als er serieuze motivatieproblemen ontstaan ​​bij het nadenken over de aanstaande schoonmaak, is het misschien een idee om een ​​collega te zoeken.

Het kan echt leuker zijn voor twee en het is natuurlijk ook sneller. Niemand hoeft het huishouden helemaal alleen te doen, immers iedereen die zich daar verplaatst, veroorzaakt regelmatig vuil. Kinderen en partners kunnen dus betrokken worden, zeker bij kinderen is het belangrijk dat ze al vroeg leren hun rommel zelf op te ruimen.

5. Zie niet alles zo koppig!

Binnen je eigen vier muren moet je je op je gemak voelen bij je familie, daarom is er een zekere mate van Orde en netheid natuurlijk belangrijk. Maar er zijn altijd situaties in het leven waarin je de stoornis van tijd tot tijd wanorde zou moeten kunnen laten zijn. Als dit niet de norm wordt, is dat prima.

Men mag niet vergeten dat je met de mate van orde in je eigen appartement aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. We zitten hier tenslotte niet in de klas huishoudkunde. Potentiële gasten kunnen ook leven met een rommelig appartement, en voor hen zal het er zeker niet altijd even netjes uitzien. Als het je hier niet bevalt, kun je gewoon weggaan.

6. Integreer het huishouden op een zinvolle manier in het dagelijks leven!


In het dagelijks leven zijn er vaak zogenaamde inactieve tijden die goed kunnen worden gebruikt voor het huishouden als je wat multitasking-vermogen hebt. Als je je tanden poetst, kun je in plaats van 3 minuten in de spiegel te staren, ook snel de badkameroppervlakken afvegen. Terwijl de televisie aan staat kan de was tegelijk heel gemakkelijk worden opgevouwen, de wachttijd tot het pastawater eindelijk kookt kan gebruikt worden om de keuken op te ruimen.

7. Bedrieg jezelf!

Het is een fenomeen dat we waarschijnlijk allemaal kennen. We hebben nooit echt zin om schoon te maken, maar zodra er bezoek komt, pakken we het op en blazen we het hele appartement op. Plots is het daar, de lang ontbrekende motivatie, want nu hebben we druk van buitenaf. Er zijn maar weinig gasten die erop staan ​​dat ze in een nette omgeving worden ontvangen, maar een goede gewoonte vraagt ​​dat wel.

Feit is dat we in de tijd tot het bezoek komt, het huishouden zo effectief en snel doen als nooit tevoren. Van dit gegeven kan men gebruik maken. Nodig gewoon een of twee keer per week iemand uit voor koffie en in ieder geval worden de keuken, woonkamer, hal en badkamer regelmatig voorbereid.

U hoeft niet alle zeven tips tegelijk toe te passen bij het schoonmaken van het appartement, de meeste mensen die niet van schoonmaken houden, zullen hun hand op ongeveer twee punten proberen. Ook is niet elke truc geschikt voor elk type persoon. Voor sommigen hebben beloningen absoluut geen effect, anderen kunnen maar heel slecht met druk omgaan, dus het is altijd belangrijk om te kijken wat hier past en waar je je nog prettig bij voelt.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte schoonmaakproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte reinigingsproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 2,80 €aanbod
- 0,50 €aanbod
dr Beckmann actief kool toiletschuim, zelf activerend schuim 3x...
dr Beckmann toiletschuim met actieve kool, zelfactiverend schuim 3x...*
Maakt zelfstandig, snel en grondig het toilet schoon; Voorkomt bij regelmatig gebruik de vorming van kalkaanslag...
€3,49 - € 0,50 €2,99 Amazon Prime
- 0,84 €aanbod
dr Beckmann wasmachine hygiëne reiniger | machine reiniger...
dr Beckmann wasmachine hygiëne reiniger | Machinereiniger...*
Voor een hygiënisch schone wasmachine
€3,49 - € 0,84 €2,65 Amazon Prime
- 0,34 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 22.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter