Je appartement schoonmaken - 7 tips voor meer motivatie

Oh nee, de vlek moet eruit!: Coole reinigingstips - verwijder vlekken zonder chemicaliën

Iedereen weet het, bijna niemand vindt het leuk om te doen. Het schoonmaken van een appartement wordt voor veel mensen geassocieerd met weinig plezier en is een van de meest onaangename taken in het dagelijks leven. We zouden de tijd dat we met bezems en vodden zwaaien, kunnen gebruiken voor activiteiten die ons vreugde brengen. Maar het huishouden moet gedaan worden, helaas kunnen we er niet omheen en laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van een schoon huis. Als het niet om de motivatie ging. De volgende zeven tips zullen het schoonmaken in de toekomst wat makkelijker maken.

wasbare microvezeldoeken van topkwaliteit met OEKO-TEX afdichting - premium microvezelpoetsdoeken speciaal voor keuken, badkamer en huishouden - sterk absorberend, zacht, pluisvrij (6 poetsdoeken 30 x 30 cm, grijs)Vileda microvezeldoeken Colours, multifunctionele doeken, multi-pack van microvezels, 30 x 30 cm, veelkleurig om de toepassingsgebieden te onderscheiden, verpakking van 8ZOLLNER 24er Set Microvezel reinigingsdoek, afmeting ca. 32x32 cm, gemengd (rood, groen, geel en blauw)Vijf huismiddeltjes vervangen een drogisterij: doe het gewoon zelf! Meer dan 300-applicaties en 33-recepten die geld besparen en het milieu beschermenSnoerloze stofzuiger Snoerloze handstofzuiger met een zuigkracht van 17000 Pa, 2 niveaus, tot 30 minuten, verwijderbare lithium-ionbatterij, elektrische LED-borstel, muurbeugel, laadstationProscenic P8 Max accustofzuiger, draadloze stofzuiger met 20,000 Pa zuigkracht, uitneembare lithium-ion accu, gebruiksduur tot 40 minuten, borstelloze motor [energieklasse A +++]Kärcher ruitenreiniger concentraat RM 503, voor streeploze reiniging van ramen, glas, spiegels en douchecabines, 500 ml concentraat resulteert in 6,25 l reinigingsvloeistof in verdunningKärcher draadloze raamstofzuiger WV 6 Plus (extra lange batterijduur: 100 min, verwisselbare zuigmond, spuitfles met microvezeldeksel, glazenwasserconcentraat 20 ml, zonder speciale accessoires)KEEPOW 4 stuks microvezel mophoes Kärcher accu raamstofzuiger WV 5 Premium WV 2 Premium (Plus), WV 5 Premium (Plus) geel binnen, 2.633-130.02X universeel reinigingsmiddelconcentraat geschikt voor Vorwerk stofzuigers Kobold SP520 530 600 SPB100, SP7 - Gegarandeerd perfecte reinigingsprestaties - Premium kwaliteit
UITERST VEELZIJDIG - Eén poetsdoek - vele gebruiksmogelijkheden I Professionele doek voor alle gladde oppervlakken in de keuken, badkamer en appartement I Super geschikt voor gootstenen, spiegels, tegels, ramen, bestek en nog veel meerKRACHTIGE REINIGING & ABSORBEREND: De Vileda microvezel allesdoeken Colors zijn zeer krachtig en absorberend en verwijderen vuil en vet grondig en streeploosZOLLNER: Miljoenen van onze hotel- en cateringwasserij zijn in gebruik in heel Duitsland en worden door onze klanten zeer gewaardeerd vanwege hun hoge kwaliteit en duurzaamheid.smarticulaire uitgever17000 PA Sterke zuigkracht: borstelloze digitale high-speed motor die binnen 0,3 s een bliksemboost geeft. Een motor met maximaal 100.000 tpm en een winddruk van 17000 ...20,000 Pa sterke zuigkracht: de borstelloze motor bereikt een rotatiesnelheid tot 100,000 omwentelingen / min, biedt de sterke zuigkracht tot 20,000 Pa, maakt een diepe ...Raamreiniger concentraat voor het streeploos reinigen van alle waterdichte, gladde oppervlakken zoals glas, ramen, spiegels, douchecabines, etc.Een extra lange looptijd van 100 minuten zorgt voor een ononderbroken reinigingGeschikt voor Kärcher raamzuigers WV 2 WV5, WV 2 WV5 Plus, WV5 WV2 Premium.Universeel reinigingsmiddelconcentraat geschikt voor Vorwerk stofzuigers SP520 SP530 SP600 SPB100 SP7
BESTE REINIGINGSPRESTATIES - Microvezeldoeken zijn geschikt voor reinigen en drogen. Dankzij het dambordpatroon heeft de doek een verbeterde reinigingsprestatie en is hij bestand tegen alle zware vervuilingen ...HYGIËNISCHE ZUIVERHEID: De doeken zijn gemaakt van 100% microvezel en verwijderen zo gemakkelijk zelfs bacteriën zonder het gebruik van reinigingsmiddelenDe poetsdoeken zijn gemaakt van 80% polyester en 20% polyamide microvezel en hebben een materiaalgewicht van 270 g/m². De poetsdoeken zijn extra zacht en extreem zacht voor gevoelige...Vijf huismiddeltjes vervangen een drogisterij: doe het gewoon zelf Meer dan 300 toepassingen en 33 recepten die geld besparen en het milieu beschermenPerfecte wendbaarheid om overal te stofzuigen: minder dan 1,5 kg, handstofzuiger met slechts 1 klik - van vloer tot plafond. Hoge kasten en plafonds, zelfs in de krapste ruimtes, zijn in huis...2200 mAh afneembare batterij: 2200 mAh afneembare lithium-ionbatterij biedt een gebruiksduur van maximaal 40 minuten en maakt verdere reiniging mogelijk met de vervangende batterij. (apart verkrijgbaar)Laat regen sneller lopen en vertraagt ​​vervuilingDe laadstatusindicator geeft een exacte exacte resterende gebruikswaarde van de batterij en de reiniging kan beter worden geplandOok geschikt voor Kärcher WV50, WV65, WV70, WV75, WV55, WV60 spuitfles 2.633-130.0.
€16,66 €7,80 €18,99 €17,95 NB NB €9,99 €72,49 €14,99 €19,89
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
31 maart 2023 4:27 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 4:28 uur31 maart 2023 6:05 uur31 maart 2023 4:28 uur* Advertising

1. Niet allemaal tegelijk!

Eén schoonmaakdag per week voor het schoonmaken van het appartement, waarbij het hele huis van boven naar beneden wordt schoongemaakt, is een gangbare methode. De bedoeling hierachter is dat je je maar één keer per week bezig hoeft te houden met het onderwerp schoonmaken, de overige dagen alleen op de “hoofdstraten”. Het idee is niet slecht, maar het heeft ook zijn valkuilen. Als je in het algemeen geen zin hebt om schoon te maken, is het geen voordeel om constant geconfronteerd te worden met een enorme stapel huishoudelijk werk.

Het is erg moeilijk om de motivatie gedurende een lange periode constant te houden. Uiteindelijk hangt het ook af van wat voor soort persoon je bent, maar de ervaring leert dat het beter is om elke dag een deel van het huishouden te doen. Je staat dus niet één keer per week voor een grote stapel onbemind werk. Hier loop je het risico heel snel uitstelgedrag te vertonen.

2. Creëer een prettige schoonmaakomgeving!

Elk werk gaat sneller als de werkomgeving goed is. Bij huishoudelijk werk betekent dat lekker ruikende schoonmaakmiddelen, chique poetslappen en veel muziek. Voor de een of de ander is dit misschien triviaal, maar het is gewoon leuker om met mooie dingen te werken. Deze kunnen zelfs dienen als een motivator om zelfs maar met de activiteit te beginnen.

Als je graag naar muziek luistert of een grote hoorspelfan bent, kun je deze hobby combineren met schoonmaken. Een onaangename taak koppelen aan een plezierige bezigheid staat bekend als een zeer effectieve maatregel. Levendige muziek kan ook de beweegdrang motiveren en stimuleren; je kunt het beste gelijk je eigen schoonmaak-playlist samenstellen.

3. Directe en indirecte beloningen kunnen helpen!

Het concept van beloning is heel oud, maar het werkt nog steeds wonderbaarlijk. Dit is ook het geval bij het schoonmaken, voor sommigen is het vooruitzicht van een mooi, schoon en goed ruikend appartement waarin men zich goed voelt voldoende.

Dit wordt ook wel een soort beloning genoemd, namelijk een indirecte. Er wordt geen extra inspanning gedaan om de beloning te creëren, aangezien deze het gevolg is van het schoonmaken. Als dat nog niet genoeg is, kun je jezelf natuurlijk ook belonen. Nadat het werk gedaan is, kan dat een aflevering van je favoriete serie zijn, een stukje chocola of een telefoontje naar je beste vriend(in).

4. Het is sneller als een paar!

Veel mensen zeggen dat ze graag wat rust en stilte willen hebben tijdens het schoonmaken van hun huis. Dat klopt, kinderen of partners die constant op de pas geschrobde vloer bonzen, zijn inderdaad meer dan vervelend. Maar als er serieuze motivatieproblemen ontstaan ​​bij het nadenken over de aanstaande schoonmaak, is het misschien een idee om een ​​collega te zoeken.

Het kan echt leuker zijn voor twee en het is natuurlijk ook sneller. Niemand hoeft het huishouden helemaal alleen te doen, immers iedereen die zich daar verplaatst, veroorzaakt regelmatig vuil. Kinderen en partners kunnen dus betrokken worden, zeker bij kinderen is het belangrijk dat ze al vroeg leren hun rommel zelf op te ruimen.

5. Zie niet alles zo koppig!

Binnen je eigen vier muren moet je je op je gemak voelen bij je familie, daarom is er een zekere mate van Orde en netheid natuurlijk belangrijk. Maar er zijn altijd situaties in het leven waarin je de stoornis van tijd tot tijd wanorde zou moeten kunnen laten zijn. Als dit niet de norm wordt, is dat prima.

Men mag niet vergeten dat je met de mate van orde in je eigen appartement aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. We zitten hier tenslotte niet in de klas huishoudkunde. Potentiële gasten kunnen ook leven met een rommelig appartement, en voor hen zal het er zeker niet altijd even netjes uitzien. Als het je hier niet bevalt, kun je gewoon weggaan.

6. Integreer het huishouden op een zinvolle manier in het dagelijks leven!


In het dagelijks leven zijn er vaak zogenaamde inactieve tijden die goed kunnen worden gebruikt voor het huishouden als je wat multitasking-vermogen hebt. Als je je tanden poetst, kun je in plaats van 3 minuten in de spiegel te staren, ook snel de badkameroppervlakken afvegen. Terwijl de televisie aan staat kan de was tegelijk heel gemakkelijk worden opgevouwen, de wachttijd tot het pastawater eindelijk kookt kan gebruikt worden om de keuken op te ruimen.

7. Bedrieg jezelf!

Het is een fenomeen dat we waarschijnlijk allemaal kennen. We hebben nooit echt zin om schoon te maken, maar zodra er bezoek komt, pakken we het op en blazen we het hele appartement op. Plots is het daar, de lang ontbrekende motivatie, want nu hebben we druk van buitenaf. Er zijn maar weinig gasten die erop staan ​​dat ze in een nette omgeving worden ontvangen, maar een goede gewoonte vraagt ​​dat wel.

Feit is dat we in de tijd tot het bezoek komt, het huishouden zo effectief en snel doen als nooit tevoren. Van dit gegeven kan men gebruik maken. Nodig gewoon een of twee keer per week iemand uit voor koffie en in ieder geval worden de keuken, woonkamer, hal en badkamer regelmatig voorbereid.

U hoeft niet alle zeven tips tegelijk toe te passen bij het schoonmaken van het appartement, de meeste mensen die niet van schoonmaken houden, zullen hun hand op ongeveer twee punten proberen. Ook is niet elke truc geschikt voor elk type persoon. Voor sommigen hebben beloningen absoluut geen effect, anderen kunnen maar heel slecht met druk omgaan, dus het is altijd belangrijk om te kijken wat hier past en waar je je nog prettig bij voelt.

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte schoonmaakproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 7,00 €1. Topverkoper
WC FRISCH Kraft Actieve Geurspoeling Citroen, 10 stuks, WC-reiniger...*
 • Geoptimaliseerde reinigingsprestaties* - Met +50% antikalkeffect* zorgt het toiletblok voor een effectieve reiniging van kalkaanslag en andere ...
 • 4-voudige combinatie van actieve ingrediënten - Dankzij de 4-voudige combinatie van actieve ingrediënten biedt de toiletspoeler reinigingsschuim, antikalkformule, ...
 • Discreet ontwerp - Dankzij het discrete ontwerp en de geweldige kleuren past het toiletblok perfect onder de rand van het toilet en is het een hoogtepunt bij elke ...
2. Topverkoper
Wiper robot reinigingsmiddel met bloemengeur 750ml -...
16 beoordelingen
Wiper robot reinigingsmiddel met bloemengeur 750ml -...*
 • Veegrobot reinigingsmiddelconcentraat 750ml met een subtiele bloemengeur voor de verzorging en reiniging van harde vloeren voor een streeploze...
 • Geen tijdrovend spoelen nodig, met een subtiele bloemengeur. Geschikt voor het reinigen van steen, PVC, linoleum vloeren & verzegelde...
 • Het reinigingsconcentraat bestaat uit een zeer milde basis en is daardoor zeer zacht voor alle vloeren.
- 1,48 €3. Topverkoper
CILLIT BANG Power Cleaner Bath Lime & Dirt - Spray voor ...
3.446 beoordelingen
CILLIT BANG Power Cleaner Bath Lime & Dirt - Spray voor ... *
 • Verklaar de oorlog aan kalk en vuil: met de CILLIT BANG krachtreiniger blijft een groot aantal oppervlakken in huis, b.v. Bijvoorbeeld in de badkamer...
 • De extreem krachtige schuimreiniger verwijdert niet alleen kalkaanslag, zeepresten, watervlekken en vuil in zeer korte tijd, maar...
 • Of het nu in de badkamer, in de keuken of in de tuin is: het CILLIT BANG reinigingsschuim helpt om bijna alle oppervlakken in het huishouden een nieuwe,...
- 3,24 €4. Topverkoper
Sagrotan Allesreiniger Bloesem Frisheid & Groene Appel –...*
 • Krachtige plantaardige reiniging voor bijna alle soorten oppervlakken: de 2in1 reiniger van Sagrotan desinfecteert & reinigt en zegt...
 • De antibacteriële allesreiniger verwijdert 99,9 procent van de bacteriën en reinigt tegelijkertijd effectief - voor glanzende oppervlakken en...
 • De hygiënespray is ideaal voor keukenoppervlakken, badkameroppervlakken, vloeren en vuilnisbakken en laat een aangename,...
5. Topverkoper
Sinaasappeloliereiniger concentraat vetoplossend en hooggeconcentreerd -...*
 • Sinaasappeloliereiniger concentraat 500ml Reiniger die zeer effectief reinigt wanneer het moeilijk schoon te maken wordt met een frisse sinaasappelgeur met een sterke...
 • De etherische sinaasappelolie en de citrusoliën ruiken aangenaam en natuurlijk, waardoor het reinigingsmiddel ook gebruikt kan worden voor het reinigen van vloeren...
 • Lost vet op en heeft een vetafstotende werking op werkbladen, afzuigkappen, in de oven en op vloeren (laminaat, tegels, linoleum).
- 100,00 €6. Topverkoper
Dreame L10s Ultra vacuümrobot met wisfunctie en automatische...*
 • [Geavanceerde technologie] DrameBot L10s Ultra is een perfecte combinatie van de meest populaire robotreinigingstechnologieën, een ...
 • [Volautomatische reiniging] Het automatische ledigingssysteem maakt gebruik van de unieke DualBoost 2.0-technologie, die zich met weinig geluid ontwikkelt ...
 • [Sterke zuigkracht, grondige reiniging] Dreame L10s Ultra heeft een 5200 mAh-batterij, verwijdert vuil met een sterke zuigkracht van 5.300 Pa, ...
- 5,00 €7. Topverkoper
Bissell 2550 Multi-Surface Pet Cleaner met Febreze Geur,...
17.855 beoordelingen
Bissell 2550 Multi-Surface Pet Cleaner met Febreze Geur,...*
 • Voor gebruik met de BISSELL-apparaten CrossWave en SpinWave
 • Verwijdert de rommel en geuren die uw huisdieren op meerdere oppervlakken hebben achtergelaten
 • Veilig te gebruiken op verzegeld hardhout, keramiek, tegels, linoleum, tapijt en andere harde vloeren; Tapijten alleen met CrossWave
- 1,01 €8. Topverkoper
Premium bekledingsreiniger bank 500 ml, duurzame bekledingsreiniger...*
 • 🌿 REINIGT DE DIEPE PORIËN VAN DE BEKLEDING: De krachtige formule en de hoogwaardige meubelborstel verwijderen ook diepgeworteld vuil. Gebruik de...
 • 🌿 UNIVERSEEL TOEPASBAAR: Wilt u uw autostoelen reinigen of bent u op zoek naar een natuurlijke tapijtreiniging? Onze textielpoetsbank is voor...
 • 🌿 TEXTILE FRESH SPRAY ELIMINEERT GEUREN: De hoogwaardige ingrediënten van de Sofareinger-spray binden onaangename geuren en zorgen voor ...
9. Topverkoper
PRINOX® professionele tapijtreiniger 500ml - tapijtreiniger...
9 beoordelingen
PRINOX® professionele tapijtreiniger 500ml - tapijtreiniger...*
 • ✅ EFFECTIEVE DIEPE REINIGING - Dankzij een bijzonder hoge dosering (concentraat) bereikt de Prinox-tapijtreiniger betere reinigingsprestaties, ...
 • ✅ REINIGING VOOR ELK TYPE TAPIJT - Of het nu langharig tapijt of kortpolig tapijt is, onze tapijtreiniger reinigt moeiteloos alle soorten tapijten en elke ...
 • ✅ TEGEN VLEKKEN & SLECHTE GEUREN - Onze Prinox-tapijtreiniger werkt ook betrouwbaar als vlekverwijderaar en geurverwijderaar van ...
10. Topverkoper
BISSELL Multi Surface Reinigingsmiddel Voordeelpakket | 3x 1L |...*
 • Dit multi-oppervlak reinigingsmiddel 3-pack bestaat uit 3 l reinigingsmiddel voor de optimale reinigingsprestaties van uw BISSELL-apparaat.
 • Het verwijdert alledaags vuil en herstelt de natuurlijke glans van uw vloeren. Uw vloeren worden schoon, fris en met een...
 • De milieuvriendelijke formulering bevat alleen biologisch afbreekbare ingrediënten en geen zware metalen, fosfaten of kleurstoffen. De...
- 1,48 €aanbod
- 3,24 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 31.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*