Verlichting van woonruimtes

Jsz LED Dimbare Plafondlamp Woonkamer Lamp Met Afstandsbediening Modern Minimalistisch Plafondlamp Creatief Metaal Acryl Design Plafondlamp Verlichting Slaapkamer Decor Lamp, Zwart, 105cm

Als de verlichting van woonruimtes vooral wordt bepaald door de individuele beleving van de gebruiker, moeten hier enkele tips worden gegeven voor een praktisch en energiebesparend gebruik van licht in het huishouden. Ook wordt getracht de heersende vooroordelen tegen het gebruik van LED TL-buizen in het huishouden te verminderen.

Natuurlijk wordt ook wat elektrisch werk beschreven dat de leek veilig kan uitvoeren. Eenmaal geïnstalleerde elektrische systemen vergen weinig onderhoud. Het volstaat één keer per jaar de schroeven op de stekkers, stopcontacten, aansluitdozen en glansklemmen op vastheid te controleren.

Om dit werk efficiënt te laten verlopen en het overzicht niet te verliezen, is het aan te raden om de keuring van de verlichting van woonruimtes in één dag uit te voeren. Dit sluit natuurlijk niet uit dat defecte stekkers of stopcontacten tussentijds moeten worden vervangen!

Onderhoud van verlichting in woonruimtes

De lampen daarentegen hebben meer onderhoud nodig omdat ze, net als de meubels en andere meubels, moeten worden schoongemaakt. Kijk daarom goed waar je mooi gevormde en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijke lampen kunt gebruiken. Een LED TL buis is zeker makkelijker schoon te maken in de keuken dan een hanglamp.

Maar ook in andere ruimtes is het de moeite waard om te overwegen of een zesvlamskroonluchter absoluut noodzakelijk is of dat een armatuur met een ander ontwerp, dat gemakkelijker te onderhouden is, hetzelfde doel vervult.

Als het echter om verlichting gaat, is het tijdbesparende onderhoud van de verlichting niet het enige dat telt. Ook moet aandacht worden besteed aan een rationeel en energiezuinig gebruik van elektrische energie. De gloeilamp heeft in deze context al lang zijn beste tijd gehad, maar er moet op worden gewezen dat: LED TL buizen hebben een veel lager stroomverbruik en een langere levensduur dan gloeilampen.

2 x 22 watt LED buis T8 / G13 - 150 cm, koel wit, zoals 58 watt TL buisVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesPack 10, 360 graden LED buis, 120 cm, koel wit (6000K). Standaard T8 G13 - 18w - 1800 lumen. Een ++Verlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesLedvance IP65 klasse Led vochtbestendige buitenverlichting, behuizing van polycarbonaat voor 1 Led-buisVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesOsram LED Star Substitube PC T8 TL-buis, cm in lengte met 150 G13 socket, Vervangt 58 Watt, Daylight white - 6500 Kelvin, 8er pakVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesELG Leuchten LED raster opbouwlamp 150cm 2x 19,1 watt 2x 1800lm (3600lm) 3000K (warm wit) kantoorverlichting plafondlamp kantoorverlichting rasterverlichting plafondlamp optionele hanglampVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesOSRAM LED TL buis Substitube Value T8 / LED buis in lengte 120cm met G13 fitting / vervangt 36 watt / daglicht wit - 6500 Kelvin / pak van 8Verlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtes10 stuk fluorescentielampen L 58 Watt 840 - OsramVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesOSRAM LED TL buis Substitube Value T8 / LED buis in lengte 150cm met G13 fitting / vervangt 58 watt / daglicht wit - 6500 Kelvin / pak van 8Verlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesAirand Led buis 45W 4500LM 150CM Koppelbaar vochtbestendig armatuur Led IP66 waterdicht Led werkplaatslamp Armatuur voor garage kelder werkplaats vochtwerende badkamer kantoor magazijn hobbyruimte, neutraal wit 4000KVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtesAtlaz LED buis 120cm tl-buis, 18W 1900lm 4000K neutraal witte plafondlamp, doorvoerbedrade en uitbreidbare T8 LED plafondlamp voor kantoor werkplaats kelder winkelVerlichting van woonruimtes Verlichting van woonruimtes
22 watt LED T8 / G13 - 150 cm - zoals 58 watt TL-buisT8 pijp directe verbinding zonder wijzigingWe raden aan door een specialist te worden geïnstalleerdEnergieverbruik 23 kWh / 1000h bij 2000 lmDubbel paraboolrooster (BAP) van 99,8% aluminium. Ontworpen voor gebruik in kantoren met computerwerkstations - niet-verblindend om storende reflecties op de monitoren van de ...Energieverbruik 23 kWh / 1000h bij 1700 lmAanbieding is inclusief PU met 10-stukkenEnergieverbruik 26 kWh / 1000h bij 2100 lm🔥 Vochtdichte armatuur met 12 lampjes aansluitbaar: ⁃⁃⁃⁃ Vochtdichte armatuur is zeer snel en eenvoudig te bevestigen. Gewoon twee clips aan het plafond schroeven en de lamp ophangen...【Eenvoudige installatie en uitgebreid ontwerp】 -De LED-buis van de complete versie kan zeer snel en eenvoudig worden bevestigd. Schroef eenvoudig twee clips aan het plafond en de lamp ...
Door de speciale opstelling van de LED van kunststof buis single body nano, komt het licht van deze buizen zeer dicht bij slingers en is ook ideaal voor plafondlampen met reflectoren (plafond ...Maximale eenvoudige kwaliteit, gasslang verwijderen, primer vervangen en LED-tube plaatsenToekomstbestendig, compatibel met toekomstige LED-lampgeneratiesOneindig dimbaar - creëer uw eigen persoonlijke lichtsfeerInclusief LED glasbuizen, 2x1900lm, 2x19,1W, 3000K warmwit (warmlicht), energie-efficiëntieklasse A+. Zuinig en milieuvriendelijk (94lm/W).Zeer lange levensduur tot 30000-uren en tot 200000-schakelcycliT8 fluorescentielamp met G13-basisZeer lange levensduur tot 30000-uren en tot 200000-schakelcycli🔥Energiebesparende tl-buis: ⁃⁃⁃⁃CE / FCC / RoHS-certificering, zeer laag energieverbruik, levert enorme besparingen op, of het nu enkelvoudig of in serie is. onze tl-buis ...【Energiebesparing】 -Onze LED-buis maakt gebruik van de nieuwste technologie: LED-chips SMD 2835. Het biedt superhelderheid met de hoogste efficiëntie van 2400Lm, werkelijk gemeten lichtopbrengst ....
€17,99 €52,45 €24,53 NB NB €77,90 €49,00 €20,72 €54,00 €49,99 €23,79
Amazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
26. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 1426. September 2022 18: 14* Advertising

Soorten verlichting

De verschillende soorten verlichting, zoals uniforme verlichting, direct, overwegend direct of ook overwegend indirect, moeten verstandig worden gebruikt. Zit er bijvoorbeeld maar één persoon op een werkplek in een ruimte, bijvoorbeeld aan een bureau, dan is het voldoende als deze plek goed verlicht is. Hierdoor bespaart u op energiekosten en verlengt u tegelijkertijd de levensduur van de gebruikte lampen.

In gangen, kelders, vloeren, binnenplaatsen, gangen en bijruimtes kan de algemene verlichting aanzienlijk worden verminderd. Er is geen sprake van aandacht voor passende veiligheidsverlichting.

De taken van verlichting

De verlichting moet een positief effect hebben op het fysieke en psychologische welzijn van de persoon. Er moeten dus goede zeecondities in de kamers zijn. Dit houdt onder meer in dat het licht zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld. Evenals een verlichtingssterkte die het gemakkelijk maakt om alle objecten in het gezichtsveld te zien, zodat het licht niet mag verblinden. Warme lichtkleuren zijn voordelig voor woonkamers en koude lichtkleuren voor keukens, badkamers en werkplaatsen. In woonkamers zijn verschillende soorten verlichting mogelijk.

 • Directe verlichtingBij directe verlichting wordt bijvoorbeeld al het licht in één richting uitgestraald door een aan de onderkant open lichtstroom door het vlies. Omdat de rest van de ruimte niet zo sterk wordt verlicht en directe straling van bijvoorbeeld het tafelblad een verblindingseffect kan creëren, is dit type verlichting slechts beperkt geschikt voor woonruimtes.
 • Uniforme verlichting, armaturen met uniforme verlichting hebben een volledig gesloten scherm van lichtdoorlatend materiaal. Op deze manier wordt een gelijkmatige, bijna schaduwvrije verlichting van de ruimte bereikt.
 • Voornamelijk directe verlichtingBij overwegend directe verlichting wordt het meeste licht naar beneden uitgestraald en ongeveer 40% van het licht naar boven. Hierdoor wordt het verschil in helderheid tussen het verlichte tafelblad en de rest van de ruimte niet groter.
 • Overwegend indirecte verlichting, Armaturen voor overwegend indirecte verlichting zijn gesloten zodat ze ondoordringbaar zijn voor licht. De doorschijnende tinten, die aan de bovenzijde open zijn, stralen het licht zijdelings en naar boven naar het plafond uit. Door de reflecterende werking van het plafond en de wanden wordt de leefruimte schaduwvrij verlicht. Het goedkoopste type verlichting is een combinatie tussen overwegend directe verlichting voor werkplekken en uniforme of overwegend indirecte verlichting.

Iedereen heeft lampen nodig. Er zijn grote lampen, kleine lampen, felle lampen en lampen met gedimd licht, monochromatische lampen en gekleurde lampen. Kortom: lampen voor alle smaken voor jong en oud zijn er op de lampenmarkt, maar iedereen stelt andere eisen aan lampen.

Mannen kopen andere lampen dan vrouwen

Mannen kopen bijvoorbeeld meestal maar lampen met één achtergrond: ze willen de woning, de werkruimte of de buitenruimte verlichten. Ze hechten veel waarde aan de prijsvergelijking van de aangeboden lampen en aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Het uiterlijk van de lampen is meestal min of meer onverschillig voor de mannen.

Natuurlijk hechten ze ook veel waarde aan een mooi uiterlijk en de nieuwe lampen moeten natuurlijk ook passen in het totaalbeeld van het appartement, de werkplek of de buitenruimte, maar decoratieve aspecten van lampen zijn voor mannen van ondergeschikt belang.

Vrouwen willen een prettig woongevoel creëren

Vrouwen zien lampen echter met heel andere ogen dan mannen: ze willen de woon-, werk- of buitenruimte aantrekkelijker maken met harmonieuze verlichting. Vrouwen werken graag met indirecte verlichting en kiezen de lampen van hun keuze op basis van vorm, kleur en stijl. Ze hechten er veel waarde aan dat de aan te schaffen lampen passen in het totaalbeeld van het te verlichten object of de te verlichten ruimte en proberen met gekleurd licht een prettig woongevoel te creëren.

Terwijl vrouwen graag lampen met speelse vormen en gedempt licht plaatsen in de slaapkamer, gebruiken ze in de keuken vaak een combinatie van indirect licht en lampen die de werkruimte in de keuken voldoende verlichten, vrouwen waarderen ook een mix van goed verlichte werkplekken in de studeerkamer en een prettige algehele verlichting van de kamer, die een gevoel van welzijn belooft zodra je de kamer binnenkomt. Vrouwen rusten woonkamers graag uit met een verscheidenheid aan kleinere en grotere lampen, die een feelgood-sfeer creëren en avondbijeenkomsten met het gezin nog mooier maken.

Vrouwen kopen vaak alleen lampen vanwege hun mooie vorm of kleur en het feit dat ze prettig licht uitstralen. Mannen daarentegen kunnen dit zelden begrijpen, maar nemen de omstandigheden als feit aan.

Kinderen zien lampen heel anders dan hun ouders

Ze zien daarin enerzijds de mogelijkheid van verlichting om te spelen of later voor huiswerk en anderzijds krijgen ze de nodige zekerheid om hun omgeving ook 's nachts met gedempt licht te herkennen. Kinderen die bang zijn in het donker zijn dertien in een dozijn. Speciaal voor de allerkleinsten zijn speciale lampen met kindermotieven ontwikkeld, die de kinderkamer in een gedempt licht omhullen en de angst in een mum van tijd laten verdwijnen.

Vooral in kantoren spelen lampen een belangrijke rol

Het is medisch bewezen dat hoofdpijn, oogproblemen en andere ziekten het gevolg kunnen zijn van kantoorwerk bij onvoldoende licht. Dus als u iets goeds wilt doen voor uw medewerkers en daarmee hun prestaties wilt verhogen, moet u zich in een speciaalzaak laten adviseren over lampen. Het is belangrijk dat het betreffende werkgebied van een medewerker voldoende helder verlicht is. Dit betekent dat het licht weliswaar fel genoeg moet zijn om de medewerker te laten werken zonder storende schaduwen, maar dat het licht hem in geen geval verblindt.

Als het gaat om verlichting voor kantoren, wordt er onderscheid gemaakt tussen wit licht en zogenaamd TL-licht (daglicht). Het witte licht kan worden toegepast in ruimtes die niet constant door medewerkers worden gebruikt (bijv. toilet, gang, berging, kopieerruimte etc.), terwijl in ruimtes waar medewerkers permanent aanwezig zijn lampen met TL-licht geplaatst dienen te worden. Het gebruik van lampen met TL-licht suggereert voor de hersenen dat het eigenlijk natuurlijk licht van de zon is. Hierdoor voelt het menselijk lichaam beter aan, kan het beter presteren en worden prikkende ogen en hoofdpijn verminderd.

Vind in de top 10 de beste & best verkochte LED lampen producten 2022 op eerlijke tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
- 4,29 €1. Topverkoper
LED plafondlamp SHILOOK plat, 18W plafondlamp vierkant paneel voor...
812 beoordelingen
LED plafondlamp SHILOOK plat, 18W plafondlamp vierkant paneel voor...*
 • 【2,5 cm ultradun ontwerp】 Met het 2,5 cm ultradunne ontwerp ziet de LED-plafondlamp er vlak, slanker en eleganter uit, waardoor hij ...
 • 【LED-plafondlamp met randverlichting】 Licht wordt zijdelings uitgestraald doordat de LED's van deze plafondlamp op de rand van het frame zijn geplaatst ...
 • 【Energiebesparing en efficiëntie】Deze ultradunne LED-plafondlamp straalt 110LM/W licht uit. En de helderheid komt overeen met 144W...
 • 【IP44 Spatwaterdicht】De plafondlamp heeft een IP44 spatwaterdicht indexcertificaat. Niet alleen kan ze gebruikt worden in de slaapkamer, in de...
2. Topverkoper
36W LED plafondlamp dimbaar met Bluetooth speaker,LED...*
 • 【Dimbare & 256 RGB kleurwisselende plafondlamp】 Met de afstandsbediening kan de helderheid van deze LED-plafondlamp met afstandsbediening worden aangepast van 100% tot ...
 • 【Multifunctionele plafondlamp RGBW Modern】- U kunt de app "i-link" downloaden via de QR-code van de handleiding. Helderheid dimbaar...
 • 【Speciaal ontwerp】- Starlight kinderkamerplafondlamp brengt je een nieuwe visuele ervaring. Doe het licht aan om...
 • 【Timerfunctie】 - De slimme lamp met ingebouwde bluetooth-luidspreker van 5 W maakt de installatie eenvoudiger. Hij zal volgens...
3. Topverkoper
Dimbare LED paneel plafondlamp 120x30 cm met afstandsbediening, 40W...*
 • 【Dimbare en instelbare kleurtemperatuur】 Het LED-paneel is dimbaar met 12 helderheidsniveaus. De kleurtemperatuur kan variëren, afhankelijk van uw...
 • 【Energiebesparing en langere levensduur】Het LED-plafondpaneel bestaat uit 108 hoogwaardige LED's. Het kan een 160W tl-buis bevatten...
 • 【Intelligente afstandsbediening en groepering】Het LED-paneel kan met een afstandsbediening vanaf een afstand van 10M 360° worden bediend. Met...
 • 【Eenvoudige installatie en brede toepassingen】Deze plafondlamp is geschikt voor alle woonruimtes, zoals woonkamer Eetkamer woonkamer,...
4. Topverkoper
bedee Smart LED Lightbar, RGB sfeerlamp met multi-modes en...*
 • 💡 【Multifunctionele lichtbalk】 De LED Play Light Bar maakt gebruik van innovatieve RGB-technologie, met 16 miljoen kleuren en 213 ...
 • 🎶 【Gesynchroniseerd met je muziek】 Met de ingebouwde microfoon synchroniseren de lichtbalken met de geluiden van de ...
 • ✅ 【Intelligente app-besturing】 Je kunt dynamische effecten creëren door de snelheid en richting van de lichtstroom aan te passen, waarbij ...
 • ❤️ 【Meeslepende sfeerervaring】 Deze slimme LED-lamp geeft je thuisbioscoop slimme kleurdiepte, lichten dansen op de muziek en ...
- 3,00 €5. Topverkoper
Lepro GU10 LED, 4W 350 lumen LED-lamp, 2700 Kelvin...*
 • Energiebesparend: met een vermogen van 4W vervangt deze warmwitte LED-reflectorlamp een 50W-halogeenlamp, waardoor u meer dan 92% bespaart op ...
 • Eenvoudige installatie: ter vervanging van de conventionele halogeenlamp wordt deze LED rechtstreeks in de GU10-fitting geschroefd.
 • Brede stralingshoek: met een stralingshoek van 120° wordt de omgeving royaal verlicht.
 • Lange levensduur: met een levensduur tot 15000 uur wordt deze LED-lamp minder vaak vervangen, waardoor de onderhoudskosten dalen.
6. Topverkoper
LED plafondlamp, Ouyulong® 36W 6500K 4350LM plafondlamp...
1.945 beoordelingen
LED plafondlamp, Ouyulong® 36W 6500K 4350LM plafondlamp Led...*
 • 【Super helder】: 36W led-plafondlamp, 4350 lumen, 6500K, het straalt een koel wit licht uit, dat geschikt is voor mensen die van heldere omgevingen houden ...
 • 【Energiebesparing】: gelijk aan een traditionele gloeilamp van 36 W, bespaart deze 240 W led-plafondlamp meer dan 85% op uw elektriciteitsrekening. Zij...
 • 【Oogbescherming en flikkervrij】: de 36W led-plafondlamp heeft een hoge kleurweergave (CRI>80). Daarnaast heeft de lampenkap de...
 • 【Eenvoudige installatie】: gewoon in de montagerail schuiven en klaar voor gebruik. De LED-verlichting kan worden ingeschakeld zonder hulp van een...
7. Topverkoper
Pak van 6 E14 kaars-LED-lampen voor kroonluchters, E14 filament...*
 • ★ Laag energieverbruik: De E14 LED filament lampen hebben een hoge lichtopbrengst van 470 lumen. Met een laag stroomverbruik...
 • ★ Lange CV: De Filament E14 heeft de energie-efficiëntieklasse A++, ze schijnen 15.000 uur en gaan 15 keer langer mee dan ...
 • ★ Hoge kleurweergave: de CRI van LVWIT LED 40W-lampen is altijd hoger dan 80, kleuren zijn daarom onvervalst en natuurlijk ...
 • ★ 100% direct licht: de gloeilamp met E14 kleine Edison-schroef heeft geen opwarmtijd nodig en brandt direct bij het inschakelen;
- 0,98 €8. Topverkoper
ZUUKOO LIGHT Smart LED-lichtbalk, RGB Smart LED-lamp met 19...*
 • ❤️Verbeterd entertainment: deze slimme LED-lampen voegen op slimme wijze kleurdiepte toe aan uw thuisbioscoop en creëren een indrukwekkendere ...
 • 🎶Gesynchroniseerd met muziek: de intelligente LED-lichtbalk kan reageren op het ritme van je muziek, je film en je gaming-audio en ...
 • 🌫️Multi-dynamische modi: met 16 miljoen kleuren en 19 vooraf ingestelde dynamische modi kun je de sfeer creëren die je...
 • 💡Intelligente app-bediening: u kunt genieten van muziekfunctie, multi-dynamische modi en timingfuncties via de "HappyLighting" APP....
9. Topverkoper
led tafellamp batterij met afstandsbediening warm wit 8 kleuren dimbaar...*
 • 💡 ideaal knus gevoel】: MALUX buitentafellamp creëert een gezellige sfeer met multifunctionele afstandsbediening en is ideaal ...
 • 💡【Multi-lichtkleuren en lichtmod: MALUX buitenlamp met de warmwitte modus + RGB-modus, in totaal 8 kleuren (warm wit en 7 RGB-kleuren) ...
 • 💡 【Handig opladen en efficiënt werken】: MALUX oplaadbare batterijlamp Geïntegreerd met duurzame lithium-ionbatterij, opgeladen via een USB-kabel ...
 • 💡 【Waterdicht en stofdicht ontwerp】: MALUX led-buitenlamp, perfecte decoratie voor uw tuin en andere buitenruimtes, ideaal ...
10. Topverkoper
LED plafondlamp 24W Led plafondlamp RGB backlight...*
 • Gelijktijdige verlichting: het RGB-licht en het hoofdlicht van de Pmgud-plafondlamp kunnen tegelijkertijd worden ingeschakeld. Het voorlicht...
 • Geheugenfunctie: de afstandsbediening kan automatisch de laatste instelling opslaan zonder deze elke keer opnieuw in te hoeven stellen. Bij...
 • Stof- en insectenbescherming: de lamphouder is versterkt met rondlopende afdichtingen zodat insecten en stof niet in de ...
 • Flexibele lichthelderheid: met de afstandsbediening kunt u de LED-plafondlampen op verschillende niveaus dimmen en de lichten tot warm wit, ...
- 3,00 €aanbod
Lepro GU10 LED, 4W 350 lumen LED-lamp, 2700 Kelvin...
Lepro GU10 LED, 4W 350 lumen LED-lamp, 2700 Kelvin...*
Wat je krijgt: 10 x GU10 LED-reflectorlampen.
€25,99 - € 3,00 €22,99

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.09.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter