VAUDE Magus 20 rugzak – topcomfort voor fietstochten en wandeltochten

Foto door de auteur

Redactie ET

Als u voor uw volgende wandel- of fietstocht een compacte rugzak nodig heeft, is de VAUDE Magus 20-rugzak wellicht precies wat u zoekt. Ik heb er nu een paar gehad
Ik nam hem maandenlang mee voor fietstochten en dagelijks gebruik en was aangenaam verrast door hoe gemakkelijk hij te dragen was. Dankzij het innovatieve Aeroflex 3D-draagsysteem zat de rugzak perfect op de heupen en bleef de rug aangenaam geventileerd, zelfs op de meest inspannende routes. Ook de ergonomisch verstelbare ErgoShape-schouderbanden droegen bij aan het comfort.

Je hoeft hier niet aan functionaliteit in te boeten: het volume is voldoende voor een dagje uit en alles wat je nodig hebt, kun je opbergen in de vele vakken. Bijzonder praktisch vond ik de stretchvakken aan de zijkant voor drinkflessen en snacks. Voor dagelijks gebruik kan de heupband eenvoudig worden verwijderd. En we hebben zelfs gedacht aan een knipperlichthouder voor fietsers! Bij plotselinge regen beschermt de geïntegreerde regenhoes de inhoud betrouwbaar. Het Green Shape-label en de bluesign-certificering laten zien dat VAUDE ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

- € 50,02
Vaude Magus 20 rugzakken 20-29l, blauw, één maat
Vaude Magus 20 rugzakken 20-29l, blauw, één maat*
Compacte en overzichtelijke wandelrugzak: comfortabel Aeroflex 3D-draagsysteem
€100,00 - € 50,02 €49,98 Amazon Prime

De VAUDE Magus 20 is een uitstekende metgezel voor dagtochten en dagelijks gebruik. Ik was specifiek op zoek naar rugzakken met goede rugventilatie.

Hij biedt comfort, praktische vakken en de duurzaamheid die je mag verwachten van een moderne rugzak.

Klik hierKoop de VAUDE Magus 20 en ervaar zelf hoe een wandeling nog leuker kan worden!

U vindt meer VAUDE-producten hier.

Overzicht van de VAUDE Magus 20 rugzaktas

Nadat ik de Magus 20 tijdens verschillende fietstochten heb gedragen, ben ik onder de indruk van de functionaliteit en het comfort. VAUDE heeft bij dit model echt aan alles gedacht. Je rug wordt ontlast door het innovatieve Aeroflex 3D-draagsysteem en blijft dankzij het geventileerde rugpaneel ook op veeleisende routes aangenaam droog. Het aanpassingsvermogen komt ook tot uiting in de ErgoShape schouderbanden, die zich soepel aanpassen aan jouw vorm en het draagcomfort verhogen.

Om je uitrusting te ordenen, biedt de VAUDE Magus 20 rugzak ruime vakken waarin je alles kunt opbergen wat je nodig hebt. De stretchvakken aan de zijkant voor drinkflessen en de makkelijk toegankelijke zwaailichthouder vind ik erg praktisch als je op de fiets zit. De heupband kan worden verwijderd, wat de rugzak veelzijdiger maakt en ook aantrekkelijk voor dagelijks gebruik. Mocht het weer omslaan, dan beschermt de geïntegreerde regenhoes de inhoud van je rugzak.

Het gebruik van milieuvriendelijke materialen die het VAUDE Green Shape-label en de bluesign-certificering dragen, is niet alleen goed voor de natuur, maar ook een teken van de duurzaamheid en kwaliteit van de rugzak. Met een gewicht van slechts 860 gram is de Magus 20 bovendien een lichtgewicht in zijn klasse.

Als u geïnteresseerd bent in andere VAUDE-producten, vindt u bijvoorbeeld de VAUDE Wizard 24+4-rugzak hier of het VAUDE dames Skomer S-jack hier.

- € 50,02
Vaude Magus 20 rugzakken 20-29l, blauw, één maat
Vaude Magus 20 rugzakken 20-29l, blauw, één maat*
Compacte en overzichtelijke wandelrugzak: comfortabel Aeroflex 3D-draagsysteem
€100,00 - € 50,02 €49,98 Amazon Prime

Aeroflex 3D-draagsysteem

Vaak besef je pas tijdens het fietsen of een stedentrip hoe waardevol een comfortabel draagsysteem is. De Magus 20 rugzakken van VAUDE vertrouwen op het innovatieve Aeroflex 3D-draagsysteem, dat niet alleen voor een uitstekende ventilatie van de rug zorgt, maar ook stabiliteit en comfort biedt. Dankzij de flexibele rugconstructie ervaar je een prettige lastverdeling, waardoor lange dagen met de rugzak op je schouders een stuk comfortabeler worden.

Je kunt zien dat het materiaal duurzaam is en niet ongemakkelijk drukt, zelfs als je helemaal bepakt of onderweg bent. De vulling is precies de juiste hoeveelheid: niet te zacht en niet te hard. Iets wat de Magus 20 onderscheidt, is de mogelijkheid om vrij te bewegen zonder dat de rugzak je hindert. Tegelijkertijd zit hij dicht op het lichaam, wat een voordeel is bij activiteiten zoals fietsen of wandelen.

Er moet echter worden opgemerkt dat het draagsysteem zijn beperkingen heeft bij het dragen van zeer zware lasten. Hij is optimaal voor gebruik in de stad en voor dagtochten, maar voor meerdaagse, zwaar beladen wandelingen is een gespecialiseerde rugzak met een robuuster systeem wellicht meer aan te raden.

Als u op zoek bent naar andere VAUDE-producten, neem dan eens een kijkje VAUDE kinderrugzak aan, ideaal voor kleine avonturiers, of de VAUDE Skarvan S-rugzak voor heren, wat meer volume biedt voor langere tochten.

ErgoShape-schouderbanden

Na een lange wandeling met de VAUDE Magus 20 kon ik vooral de ErgoShape-schouderbanden waarderen. Ze passen zich ergonomisch aan en verdelen het gewicht aangenaam, wat zorgt voor een merkbare verhoging van het comfort tijdens langere tochten. Het luchtkussen dat door deze riemen wordt bevorderd, wordt merkbaar op inspannende routes. Het draagcomfort blijft ook bij warmere temperaturen aangenaam.

Wat ook indrukwekkend is, is hoe veelzijdig de schouderbanden kunnen worden aangepast aan verschillende lichaamsvormen. Wat prettig is, is dat er ondanks de robuustheid van de materialen niets op de schouders schuurt of drukt. Een klein nadeel zou kunnen zijn dat het instellen ervan in eerste instantie enige gevoeligheid vereist. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, past alles zoals het hoort.

Andere hoogwaardige producten van VAUDE, zoals jassen of tenten, vindt u ook op Amazon:

Multifunctionaliteit en geschiktheid voor dagelijks gebruik

Als u op zoek bent naar een veelzijdige metgezel voor uw avonturen, dan is de VAUDE Unisex Magus 20 wellicht een sterke kandidaat. In het dagelijks leven is zijn lichtheid van slechts 860 gram een ​​echt voordeel. Ook tijdens dagwandelingen of stedentrips is de rugzak comfortabel te dragen, wat vooral te danken is aan het ademende ruggaas. Dit systeem houdt de rug aangenaam koel door een luchtige afstand te creëren en zo het zweten te verminderen.

Als het om functionaliteit gaat, scoort de Magus 20 met een doordachte indeling, zodat u uw apparatuur georganiseerd en binnen handbereik kunt houden. De robuuste afwerking weerspiegelt de kwaliteit waar VAUDE bekend om staat en geeft u het vertrouwen dat hij bestand is tegen veelvuldig gebruik.

Tot slot nog een tip: kijk ook eens naar andere VAUDE-producten, zoals de VAUDE Unisex volwassen Jura 24 rugzak, of de VAUDE Unisex volwassen Brenta 30 rugzak, die ook bekend staan ​​om hun functionaliteit in het dagelijks leven en buitenactiviteiten.

Duurzaamheid en materiaalkwaliteit

Als het om duurzaamheid gaat, zet de VAUDE Magus 20 rugzak nieuwe maatstaven. Je ervaart een rugzak die niet alleen indruk maakt door zijn innovatieve design, maar ook door zijn inzet voor het milieu. VAUDE staat bekend om het gebruik van milieuvriendelijke materialen en de Magus 20 is daarop geen uitzondering. Met het Green Shape-label garandeert de rugzak dat deze is gemaakt van duurzame en bluesign gecertificeerde materialen.

Je voelt de kwaliteit als je hem draagt: robuust en toch licht. Ook bij een plotselinge regenbui blijf je niet achter dankzij de geïntegreerde regenhoes. De Magus 20 laat zich van zijn flexibele kant zien, zowel tijdens een wandeling als in het dagelijkse stadsleven. Houd er echter rekening mee dat de focus op milieuvriendelijkheid soms de keuze aan kleuren en patronen kan beperken.

Bovendien laat de afwerking zien dat VAUDE duurzaamheid en betrouwbaarheid tijdens de productie zeer waardeert. Als u op zoek bent naar de juiste metgezel voor uw buitenavonturen die ook het milieu beschermt, dan is de Magus 20 een keuze die u met een gerust geweten kunt maken.

Voor- en nadelen van de VAUDE Magus 20-rugzak

Nadat ik de VAUDE Magus 20-rugzak op verschillende reizen had gebruikt, kreeg ik een goed beeld van de sterke en zwakke punten ervan.

Voordelen

 • lichtgewicht constructie: De rugzak overtuigt door zijn lage gewicht, wat vooral prettig is tijdens langere wandelingen.
 • ventilatie: Dankzij het innovatieve rugsysteem met frame en mesh-structuur blijft de rug goed geventileerd en minder gevoelig voor zweet, zelfs tijdens veeleisende tochten.
 • kwaliteit van de afwerking: Het materiaal en de afwerking lijken van zeer hoge kwaliteit en beloven een lange levensduur.
 • comfort: Zelfs na 15 km voel je geen enkel ongemak, de ergonomische riemen en rugvulling zorgen voor comfort.

Nadelen

 • toegankelijkheid: Door het speciale rugsysteem kan het in- en uitpakken iets lastiger zijn.
 • prijs: Vergeleken met andere rugzakken van hetzelfde formaat kan de prijs als iets hoger worden ervaren.
 • Design: Sommige gebruikers wensen wellicht meer kleur- en ontwerpopties om hun persoonlijke voorkeuren beter tot uitdrukking te brengen.

Kijk ook eens naar andere VAUDE-producten, zoals de VAUDE fietsrugzak voor uw fietstochten.

Klantenbeoordelingen – VAUDE Magus 20 rugzak

Als u nog steeds niet zeker bent, kan het nuttig zijn om de ervaringen van andere kopers met de MAGUS 20 van VAUDE te bekijken. Met in totaal 38 beoordelingen heeft de rugzak een gemiddelde beoordeling van 4 sterren gekregen. Dit spreekt voor zich: de meerderheid van de gebruikers is tevreden met het product. Veel mensen benadrukken hoe praktisch het is Rugzak tijdens het reizen of tijdens dagwandelingen worden vooral het lichte gewicht en het ventilatiesysteem dat zweten minimaliseert gewaardeerd.

Houd er echter rekening mee dat het geïntegreerde frame, dat voor ventilatie zorgt, het hanteren ook iets ingewikkelder maakt dan bij andere rugzakken. De afwerking wordt omschreven als stabiel en van hoge kwaliteit, wat erop wijst dat de MAGUS 20 u waarschijnlijk niet in de problemen zal laten. Maar vergeet niet dat geen enkel product perfect is en dat ergonomie cruciaal kan zijn: comfort is belangrijk, vooral na een lange wandeling.

Als u geïnteresseerd bent in andere VAUDE-producten, kunt u deze trouwens ook op Amazon bekijken: Meer VAUDE-rugzakken.

VAUDE Magus 20-rugzak

Conclusie – VAUDE Magus 20-rugzak

Na veelvuldig gebruik van de VAUDE Magus 20 kan ik zeggen dat deze rugzak een betrouwbare metgezel is voor dagtochten en andere excursies. Met zijn stabiliteit, het hoogwaardige materiaal en de ademende constructie, die een luchtkussen creëert tussen rug en rugzak, biedt hij comfort, zelfs op langere reizen. Vooral in de zomer zult u de doordachte ventilatie weten te waarderen.

Een klein puntje van kritiek zou voor sommigen de wat onhandige bediening door het draagnet kunnen zijn, maar dit is ook een groot voordeel ten opzichte van zweten. Daarnaast biedt de Magus een goede mix van lichtheid en ruim interieur.

Als u geïnteresseerd bent in andere VAUDE-producten, kunt u deze bijvoorbeeld hier vinden VAUDE Pecki 18 kinderrugzak hier of de VAUDE wandelrugzak Brenta 30 hier. Beide zijn ook goed beoordeeld vanwege hun specifieke toepassingsgebied en kunnen u interesseren.

- € 20,001e beste product
VAUDE 14499 Magus 20 rugzakken 20-29l, zwart, één maat*
 • Compacte en overzichtelijke wandelrugzak: comfortabel Aeroflex 3D-draagsysteem
 • Optimale ventilatie: hij scoort met het nieuwe, innovatieve Aeroflex 3D-draagsysteem, waardoor de rugzak comfortabel op de heup zit en...
 • Comfortabel om te dragen: de verstelbare, ergonomisch perfect aangepaste ErgoShape-schouderbanden zorgen bovendien voor een comfortabel…
 • Nog een pluspunt: de heupband van deze wandelrugzak kan indien nodig worden losgemaakt en verwijderd - zodat hij ook in het dagelijks leven goed van pas kan komen...
- € 14,192e beste product
VAUDE 14499 Magus 20, blauwe saffier*
 • Voorvak met ritssluiting
 • 2 stretchzakken aan de zijkant
 • compressiebanden aan de zijkant
 • een stokhouder
- € 39,953e beste product
VAUDE Wizard 18+4 wandelrugzak – verstelbaar, geventileerd en...*
 • COMFORT: De VAUDE-rugzak biedt een comfortabele pasvorm dankzij ErgoShape-schouderbanden, verstelbare ruglengte en gevoerde heupvleugels.
 • OPBERGRUIMTE: De rugzak biedt met 18 liter voldoende ruimte en is met een ritssluiting te vergroten tot 22 liter. Regenbescherming,…
 • TOEPASSINGEN: De sportieve wandelrugzak is geschikt voor klim- of wandeltochten, fietsen of in het dagelijks leven. De heupgordel kan...
 • INNOVATIEF: Het Aeroflex 3D-systeem van onze outdoorrugzak zorgt voor een continue ventilatie van de rug. Dankzij het omringende verendraadframe is de…
- € 46,924e beste product
Vaude-rugzakken 20-29L Jura 24, zwart, één maat, 14390*
 • Compacte wandelrugzak voor dagtochten met geïntegreerde regenhoes
 • Klassieke wandelrugzak: hij biedt voldoende ruimte voor alles wat je op kortere tochten bij je moet hebben en maakt indruk met…
 • Ventilatie en stabiliteit: Het innovatieve Aeroflex-draagsysteem zorgt voor uitstekende ventilatie en stabiliteit in elke draagsituatie
 • Extra uitrusting: Ook uitgerust met praktische zakken, stokhouder en een geïntegreerde regenhoes
5e beste product
Vaude rugzakken10-14L Tremalzo 10, Zwart, One Size, 14355
175 beoordelingen
Vaude rugzakken 10-14L Tremalzo 10, Zwart, One Size, 14355 *
 • Compacte all-mountain rugzak voor mountainbikers: comfortabele, geventileerde mesh rug
 • Fietsrugzak voor snelle tochten: De Tremalzo 10 wordt altijd gebruikt als je een compacte rugzak nodig hebt voor een snelle toer na het werk...
 • Goede eigenschappen: Het scoort met een doordachte compartimentindeling, een organisatorisch compartiment aan de voorkant, reflecterende elementen en ruimte...
 • Aeroflex 3D-draagsysteem: Het Aeroflex 3D-draagsysteem biedt uitstekend draagcomfort en optimale ventilatie


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 4.03.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Redactie ET

Een toegewijd team bestaande uit auteurs en producttesters schrijft handleidingen, productrecensies, ervaringsrapporten en testrapporten over verschillende onderwerpen en producten op ons platform. We bieden ook instructies en doe-het-zelf-ideeën. Onze authentieke producttests, gedetailleerde beoordelingen en uitgebreide productvergelijkingen bieden waardevolle hulp bij aankoopbeslissingen.

Laat een bericht achter