Voorbereiding van de ondergrond bij het behangen

Foto door de auteur

Niko

PRO [f] home® - behangprimer ELF 300-21-AP primer voor binnenmuren behang behangprimer wit 10 L voor maximaal 100 m² Profhome

Alle droge gips- of houten ondergronden zijn geschikt als ondergrond voor behang. De Voorbereiding van de ondergrond bij het behangen kost vaak meer tijd dan behangen zelf.Losse pleister of andere pleisterschade moet voor het behangen worden verwijderd. Gepleisterde oppervlakken moeten minimaal 4-6 maanden oud zijn voordat ze kunnen worden behangen. Alle soorten oud schilderwerk moeten vóór het behangen volledig worden verwijderd. Gladde gipsplaat moet voor het verlijmen worden opgeruwd met schuurpapier.

Pufas 12903000 TW8 behangprimer behangprimer, wit, 10 literinformatieCleanPrince Tiefengrund 20 liter gebruiksklare Tiefengrund primer op gipsplaat, gips, beton, dekvloer, bouwplateninformatieBTEC Tiefgrund 10 liter LF hechtprimer universele primer 1173 voor binnen en buiten gebruik klaar voor 100m²informatieCleanPrince 5 liter houtimpregnering | oplosmiddelvrij, kleur- en geurloos, UV-stabiel, zeer waterafstotend, vermindert zwelling en krimp van alle houtsoorteninformatieDiepe primer 10 L LF gebruiksklaar Diepe primer primer AufbrennsperreinformatieRemmers Hydro diepe primerinformatie
Ideale ondergrondvoorbereiding voor doorschijnend behang, vooral vliesbehangextreem fijne verdelingTiefgrund Innen & Außenbereich lösemittelfrei, wasserverdünnbare Grundierung für den Innen- und Außenbereich in Profiqualität. Dieser Tiefgrund ist auf saugenden, mineralischen Untergründen...hoge indringdiepte, UV-stabielWaterige diepe primer met versterkend en hydrofoob effect
Creëert stabiele en gelijkmatig zuigende ondergrondenAcrylaatcopolymeerdispersieToepassingsgebieden: Tiefgrund wordt gebruikt als hechtbrug voor zuigende, openporige ondergronden, zoals dekvloeren, gipskartonplaten, OSB-platen, kalkzandsteen, beton, houten platen, spaanplaat, pleisterwerk enz.zeer waterafstotendPrimer voor het schuren van minerale ondergronden zoals P II en P III
€38,50 €72,90 €24,95 €49,90 €17,69 €78,32
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
21. Februari 2024 1: 5221. Februari 2024 1: 5221. Februari 2024 1: 5221. Februari 2024 1: 5221. Februari 2024 1: 5221. Februari 2024 1: 52* Advertising

Houten wanden of hardboard

Bij houten wanden of oppervlakken van hardboard dient u alle schroeven en spijkers te verzinken. Verder dienen alle schroeven en spijkers behandeld te worden met een roestwerend middel. Zo voorkom je dat er in de verdere loop lelijke roestvlekken ontstaan. Naden, scheuren en gaten kunt u afdekken met glasvezelvlies. Dit is nodig om spanningsscheuren in het behang te voorkomen. Spaanplaat met een zeer grof oppervlak moet vooraf worden afgepeld met een lijmspatel. Sterk zuigende ondergronden krijgen voor het behangen een afvallaag.

Een eenvoudige methode

Een eenvoudige methode is om de oppervlakken vooraf met krantenpapier te bedekken of gewoon te schilderen met vloeibaar afval. Deze zijn kant-en-klaar om in de winkel te kopen. Maar waarom is het nodig om de oppervlakken, zoals spaanplaat, te stofzuigen om ze te coaten met lijm of afval? Dit is zo belangrijk omdat deze ondergronden tijdens de verwerking de lijm op het behang te snel zouden opnemen, waardoor het behang niet aan deze ondergrond kan hechten. Een goede voorbereiding van de ondergrond bij het behangen vereenvoudigt het eigenlijke behangen. Dit maakt het eenvoudiger om eenvoudige correcties aan te brengen door het behang heen en weer over het oppervlak te bewegen.

Achtergrond behang selectie

De keuze van het behang dat je in de winkel vindt, verschilt qua materiaal. Het type verwerking en het beoogde gebruik zijn ook belangrijk.

Voordat u een behang koopt, moet u beslissen:

  • voor welke ruimte is het behang bedoeld?
  • welke ondergrond is er beschikbaar?
  • wat zijn de eisen aan de duurzaamheid van het oppervlak
  • hoeveel jaar moet het behangoppervlak meegaan

Na het beantwoorden van deze vragen kiest u vervolgens tussen conventioneel papierbehang, vinylbehang, structuurbehang, [tooltip position=”top” text=”Ook verkrijgbaar als zelfklevende folie”]veloursbehang[/tooltip], aluminiumbehang of glasvezel vliesbehang.

Aluminium behang

Aluminiumfolie is gelamineerd op een papieren drager, de aluminium oppervlakken zijn bedrukt of gebosseleerd, waardoor een bijzonder lichteffect ontstaat. Het behang glanst en reflecteert licht en warmte. De kleuren zijn lichtecht en hebben een hoge lichtsterkte. Het oppervlak is afwasbaar, veegvast en ondoordringbaar voor waterdamp. Het behang moet na het aanbrengen van de behangplaksel op de rug snel verwerkt worden, anders kan de folie van het papier loskomen. Met een dergelijk behang kunnen tal van muurschades zoals vet, water, roetvlekken zonder voorbehandeling worden geplakt, zelfs roest dringt niet door. Het behang wordt van begin tot eind verwerkt.

1e beste product
PureNature structuurbehang, aluminium dampscherm, 10m x 0,5m
PureNature structuurbehang, aluminium dampscherm, 10m x 0,5m*
Afmetingen: rol 0,5 x 10 m. Dikte aluminiumlaag: 0,02 mm.; Een kosteneffectieve, eenvoudige en snelle sanering van verontreinigende stoffen of...
€64,47

Glasvezel vliesbehang

De behangdrager is van glasvezelvlies, dat bedrukt is met bindmiddelen, het behang is zeer slijtvast, veegvast, zeer scheurvast, rot niet en is vlamvertragend. U hoeft zich geen zorgen te maken over scheuren of kleinere gaatjes in het pleisterwerk voordat u het glasvezel vliesbehang gaat lijmen. Het behang dekt dergelijke schade gemakkelijk af. EEN Voorbereiding van de ondergrond bij het behangen is hier niet nodig. Het behang wordt verwerkt met normale behanglijm, liefst met toevoeging van een beetje latex kleurloos.Het is aan te raden om niet de achterkant van het behang, maar de muur egaal te coaten met een niet te dikke lijmlaag. De afzonderlijke stroken behang werken van begin tot eind samen.

Vinyl behang

Dit type behang is gemaakt van geplastificeerd papier, is ondoordringbaar voor water en afwasbaar. Door deze eigenschappen is vinylbehang bijzonder geschikt voor het verlijmen van oppervlakken in badkamers, keukens en gangen. De te verlijmen oppervlakken moeten schoon, vlak en stevig zijn. Oude lijmverf moet worden verwijderd, oliebases of ondergronden van alkydharsverven moeten worden opgeruwd. Natte, onderkoelde of sponsachtige wanden zijn niet geschikt als ondergrond. Zeer zuigende ondergronden moeten voor het verlijmen worden voorbehandeld. Als het oppervlak sterke kleurverschillen vertoont, is een lichtgekleurde coating met latex aan te bevelen.

Houtsnippers behang

Dit behang kreeg een ruw oppervlak door tijdens de productie houtnerven in papier te verwerken. Het is zeer geschikt voor het behangen van kamerplafonds. Dit behang is ook ideaal voor muren in ruimtes waarin het meubilair bijzonder effectief moet zijn. Het behang wordt end-to-end bewerkt, zodat er schaduwen kunnen ontstaan ​​als het relatief dikke behang overlapt. Voor het verlijmen gebruik je standaard behanglijm met toevoeging van latex kleurloos. Het behangoppervlak kan worden geverfd met een mengsel van twee derde van de latexverf wit en een derde van de muurverf.

Velours behang

Textielstof wordt op met lijmverf bedrukt papier aangebracht, waardoor een veloursachtig oppervlak ontstaat. Het behang ziet er erg warm uit in de kamer. Het oppervlak neemt weinig vuil aan. Dit komt doordat het oppervlak van het velours behang antistatisch is. Zorgvuldig reinigen met een stofzuiger of een zachte handborstel is goed mogelijk. Velours behang wordt eind aan eind verlijmd met normale behanglijm. Bij het gladstrijken van het behang met de behangborstel dient het oppervlak te worden beschermd door er papier op te leggen. Het is een goed idee om het behang met een verfroller op de muur te drukken in plaats van een behangborstel. Bij het behangen met veloursbehang is een speciale voorbereiding van de ondergrond niet nodig.

Behang afwasbaar maken

Afwasbaar door overschilderen met kleurloos latex verfbehang. Voordat je dit doet, moet er een veegtest worden gemaakt op een stuk overgebleven behang. Deze test is nodig omdat niet elk behang kleurvast is en het patroon bij het overschilderen kan worden uitgesmeerd.

Achtergrond verschillen

Als behang heel moeilijk van de muur te verwijderen is, kun je als volgt te werk gaan: Kook een pap van goed zwellende bloem, die je toevoegt met ongeveer 10% keukenzout. Voeg na verdunnen tot het smeerbaar is nog eens 10% geconcentreerd azijnzuur toe. Het oude behang is ermee bedekt en kan na een korte inwerktijd eenvoudig worden verwijderd.

Bepaal de behoefte aan behang

De normale rol behang is 0,56 meter breed en 10,05 meter lang. De bruikbare breedte is 0,54 meter. Je krijgt drie panelen uit één rol normale hoge kamers. Dat is ongeveer 5 m². De rolvereiste voor een kamer wordt als volgt berekend. Neem twee keer de lengte (in meters) en twee keer de breedte van de kamer en tel deze twee bij elkaar op om de omtrek van de kamer te bepalen. Dit dan, vermenigvuldigd met de hoogte van de kamer, resulteert in de benodigde oppervlakte in vierkante meters. Zo resulteert een kamer van 4 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog in een wandoppervlak van 54 vierkante meter. Hierdoor heb je elf rollen behang nodig. Omdat je meer afval hebt met patroonbehang, moet je een rol behang meer kopen dan berekend.

Ontdek de top 10 van de beste en best verkochte behangprimerproducten in 2024 op Ehrliche Tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte behangprimerproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Pufas 12903000 TW8 behangbasis behangprimer, wit, 10... Pufas 12903000 TW8 behangbasis behangprimer, wit, 10...* Momenteel geen beoordelingen €44,99 €37,84
2 Wilckens behangprimer mat, 10 l, wit Wilckens behangprimer mat, 10 l, wit* Momenteel geen beoordelingen €32,00
3 BODENMEISTER TG500 Behangprimer, Wit, 5... BODENMEISTER TG500 Behangprimer Behangprimer, Wit, 5...* Momenteel geen beoordelingen €23,99Amazon Prime
4 JURGA Tiefgrund LF 1 L - Primer voor muren en vloeren,... JURGA Tiefgrund LF 1 L - primer voor muren en vloeren,...* 9 beoordelingen €9,99Amazon Prime
5 Decotric TG25 behangprimer behangprimer, wit, 2,5 liter Decotric TG25 behangprimer, wit, 2,5 liter* Momenteel geen beoordelingen €14,00
6 Tiefgrund Profi 1L van BTEC Tiefgrund Profi 1L van BTEC* Momenteel geen beoordelingen €9,95
7 Decotric TG5 behangprimer behangprimer, wit, 5 liter Decotric TG5 behangprimer, wit, 5 liter* Momenteel geen beoordelingen €22,00
8 JURGA primer voor wanden en vloeren, universele primer wit voor... JURGA primer wand & vloer, universele primer wit voor...* Momenteel geen beoordelingen €8,99Amazon Prime
9 Hausa Tiefengrund LF 5L gebruiksklare primer voor binnen,... Hausa Tiefengrund LF 5L gebruiksklare primer voor binnen,...* Momenteel geen beoordelingen €16,55
10 Baufan behangprimer wit 10 liter Baufan behangprimer wit 10 liter * Momenteel geen beoordelingen €35,00
- 7,15 €aanbod
Pufas 12903000 TW8 behangbasis behangprimer, wit, 10...
Pufas 12903000 TW8 behangbasis behangprimer, wit, 10...*
ideale ondergrondvoorbereiding voor lichtdoorlatend behang, vooral vliesbehang; creëert duurzame en gelijkmatige...
€44,99 - € 7,15 €37,84
Nieuw!
Nieuw!
Metylan speciale primer gepigmenteerd, voor het gronderen vóór...
Metylan speciale primer gepigmenteerd, voor gronden vóór...*
Hoge dekking, wit gepigmenteerd; Verstevigt de ondergrond en reguleert het absorptievermogen
€119,69

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 21.02.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter