Test: Stihl heggenschaar HS 45

Foto door de auteur

Maren

Stihl heggenschaar HS 45

Test: Stihl heggenschaar HS 45 - met benzinemotor

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm) Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm)* 14 beoordelingen €335,34

Stihl heeft stijl! In deze review heb ik de Stihl HS 45 getest, een power heggenschaar. Zelfs als meisje krijg ik er onberispelijke sneden en kan ik snel vrienden met haar worden zonder veel voorkennis. Hier zal ik uitleggen waarom het dit model is geworden, waar u op moet letten, hoe u het behandelt en hoe u ervoor zorgt.
Handig - robuust - geschikt voor dagelijks gebruik. Ik zou ze met deze drie woorden beschrijven. - Test: Stihl heggenschaar HS 45

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Stihl heggenscharen - in vergelijking

[apn typ="vergleich2" asin="B07117SCDV,B06XKJWNRS,B01CXA58Y2,B009FVHPTO,B00CGVMGQM,B07P6DLY1T,B01CXA58Y2" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext=" " tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Stihl - stabiel merk als allround talent

Stihl is een bedrijf uit Zwaben. Waiblingen - Neustadt, om precies te zijn. Het was al 1926 opgericht. Stihl staat voor een al lang bestaande onderneming, die zichzelf de taak heeft gesteld om apparaten voor landschapsbeheer en tuinbouw te creëren. Hogedrukreiniger, Motor heggenscharen, zagen en nog veel meer - inclusief tractoren. Sinds 2009 ook apparaten op batterijen. Stihl is opgegroeid met verbrandingsmotoren. Misschien heb je daarom altijd het gevoel dat een echte Stihl luid moet zijn.

Beschrijving Stihl HS45 elektrische heggenschaar

Ongeveer een meter lang. Meer dan de helft van het zwaard. Dit is de heggenschaar van Stihl. Robuust plastic in oranje. Benzine in plaats van elektriciteit. Goed voor de prijs. Over 300 € betaal je voor zo'n apparaat.
Na de hendel met de twee veiligheidshendels start de motor, die over paardenkracht beschikt. Dit is voldoende voor normale hagen die al jaren niet alleen zijn gelaten. Het zwaard is verkrijgbaar in verschillende lengtes. 45 cm en 60 cm.
In deze test: een krachtige heggenschaar met een 45 cm zwaard. Omdat ik het gemakkelijker vind en omdat ik het niet groter nodig heb. Heggenscharen met een langer zwaard zijn hier te vinden!
De heggenschaar kan dankzij deze handige functie in elke denkbare positie worden gehouden. Plus! Met een beetje oefening kun je zowel afgeronde hoeken als over je hoofd snijden. Weegschaal en verticale koers ook 😉

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm) Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm)* 14 beoordelingen €335,34

Gewicht en maat

  • 4,7 kg licht
  • en heeft een totale lengte van 95 cm
  • de snijlengte is 45 cm

Maar: net onder 5 kilo zijn niet zo moeilijk met een paar minuten werk. Je kunt een goede spierpijn krijgen door het gewicht.

Leistung

Het vermogen is 0,75 kW of 1 PS. Dat is genoeg om nog kleinere twijgen te knippen.
Maar het is niet erg stil, het geluidsvermogensniveau volgens de fabrikant op 107 Db (A). Dat is waarom ik het echt kan gehoorbescherming . Aanbevolen

  • Verplaatsing: 27,2 cm²
  • Aantal slagen 3.800 Um
  • 1 PS

Maten

  • Totale lengte 95 cm
  • Snijlengte: 45 cm

Dus het past bijna in een tas!

Herstellen en vervangen - Stihl heggenschaar HS 45

Wat kan worden gerepareerd en vervangen? Natuurlijk, de heggenschaar heeft er een gloeibougie, Deze kunnen worden schoongemaakt en ook worden vervangen. de FILTER zijn vervangbaar of je maakt ze schoon, dat gaat wat slijtage.
Het mes kan worden gedemonteerd, gereinigd, geslepen (maar alleen als u het weet).

Uitrusting en accessoires

Wat u kunt doen of kopen

Voorbeeld Product waardering prijs
HURI carburateur + pakking + primer voor Stihl HS45 heggenscharen... HURI carburateur + pakking + primer voor Stihl HS45 heggenscharen...* Momenteel geen beoordelingen €15,89
Luchtfilter Brandstoffilter Bougie voor Stihl FS38 FS45 FS46... Luchtfilter brandstoffilter bougie voor Stihl FS38 FS45 FS46...* Momenteel geen beoordelingen €13,89Amazon Prime
Stihl resistent tandwielolie Stihl-resistent tandwielsmeermiddel* Momenteel geen beoordelingen €15,75Amazon Prime
STIHL 07813198411 tweetaktmotorolie 1: 50 1 liter, 1 liter gemeten STIHL 07813198411 tweetakt motorolie 1:50 1 liter, 1 liter gedoseerd * Momenteel geen beoordelingen €25,00 €21,99Amazon Prime

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid raad ik u aan:

Waarom ik een HS 45 heb gekocht

We hadden een apparaat nodig dat licht, handig en robuust is. Met de bijna 5 kunnen kilo's er ook vrouwen mee omgaan. Ik koos voor een model met 45 cm zwaardlengte. Dit is perfect geschikt voor onze doeleinden.
Momenteel heeft ze geen 10-openingstijden onder haar riem - dus ik kan niet veel zeggen over haar leven. Ze heeft me tenminste nog niet geïrriteerd.
Het is ook heel gemakkelijk te onderhouden en te wachten. Het enige dat nodig is, is een mengsel van benzine en olie en af ​​en toe wat vet.

Hoe gebruik ik de Stihl HS 45?

Wanneer je je stihl uit de doos haalt, moet je kijken of deze vet bevat.
Anders: tanken.
Je hebt een schakelaar aan de voorkant, de choke, die moet koud starten. Er is een knop op het handvat, 0 en ik, die natuurlijk van I is, dus een. Je vindt ook een kleine transparante bal aan de voorkant, dus je pompt brandstof. Drie tot vijf keer drukken is voldoende. Trek nu gewoon aan het touw totdat het begint.
Corrigeer vervolgens met de choke. De ketting op het zwaard begint pas te bewegen wanneer u op de twee schakelaars op de handgreep drukt. Dit werkt automatisch als u de hendel opneemt.

De motor blijft draaien, zelfs als u de machine loslaat, maar niet de tanden. Dit is handig als u even een korte pauze wilt nemen en de machine niet opnieuw wilt starten.
De Stihl heeft nog steeds een gimick: aan de zijkant heb je een kleine oranje knop. Als je het erin duwt, draait het zwaard permanent.

★ Veiligheid: laat de motor niet onbeheerd lopen. Zet het bij hoge temperaturen en droogte uit. Soms kan een beetje hitte teveel zijn voor gras enz. En het begint te branden. Plaats de heggenschaar nooit op wankele grond. Houd kinderen en dieren en mensen die geen ervaring hebben met het apparaat, uit de buurt. ★

Dan kan het beginnen. Zodra u beide veiligheidsknoppen met het handvat vastpakt, begint de schaar te werken. Nu is het lichte gewicht ook handig: als de apparatuur niet zo zwaar is, heb je genoeg grijpkracht om hem te geleiden. Dit betekent op zijn beurt dat u goed en snel schoon werk kunt doen.

Mocht u met de heggenschaar afglijden, laat dan onmiddellijk het handvat los.

Naast gehoorbescherming (die ik verplicht acht), moet u ook een snijbeschermingbroek, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en handschoenen kopen.

★ Apparaten die u in de winkel koopt, zijn vaak klaar voor gebruik. Dit betekent dat vet en gas zijn inbegrepen. Vaak! Niet altijd. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen in de machine aanwezig zijn.
Als u via internet bestelt, zijn er geen vloeistoffen (om veiligheidsredenen) of gedeeltelijk. Nogmaals, let op het vet. ★

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Waarom ik benzine (eigenlijk) prefereer

U kunt discussiëren over waarde en nut, vooral over onze middelen. Want als ik koop met een apparaat op batterijen, moeten de batterijen eerst worden gemaakt en zijn er dus verschillende bronnen nodig en vernietigd.
Benzinemotoren zijn op de een of andere manier "echt" en robuuster. Je kunt er zelf veel van doen. Het moet ook, in het begrijpen van dingen. Om eerlijk te zijn, hou ik zelfs van de geur!
Ik vind het niet zo leuk als de batterijen leeg raken. Of breken. Voordat ik ergens met de heggenschaar ga, moet ik van tevoren overwegen hoeveel vermogen ik nodig heb. Met een benzinemotor neem ik de bus gewoon mee. Running.

Voors en tegens van benzinemotoren

Hier som ik de voor- en nadelen op die voor mij persoonlijk cruciaal zijn. Dat betekent niet dat je hetzelfde moet voelen.

Voordelen

✔ Ik hoef geen twee of duurdere batterijen te kopen

✔ Ik hoef ze niet op te laden (of vergeet ze niet op te laden)

✔ Als ik onderweg ben en de batterij helemaal leeg is, heb ik stroom nodig - als ik mijn lader niet ben vergeten

✔ Ben ik met de auto? Ik heb er een nodig Omvormers

✔ De apparaten die elektriciteit gebruiken zijn momenteel nog steeds erg duur

✔ Ik heb alleen mijn jerrycan nodig

✔ Batterijen vereisen momenteel een enorme hoeveelheid bronnen

Nadelen

✘ Ik moet een beetje technisch inzicht hebben als ik ermee wil omgaan

✘ Ik heb wat kracht nodig

✘ Ik heb ook een gevoel voor het apparaat nodig

✘ Ik moet vooruitzien voor de veiligheid

✘ Ik moet zelf voor het onderhoud zorgen

✘ In de auto kan het naar benzine ruiken

✘ Het is luid - wat de buren vinden

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm) Stihl HS45 heggenschaar met mes van 45 cm (meslengte 45 cm)* 14 beoordelingen €335,34

Benzine-oliemengsel

De Stihl rijdt met een mengsel van benzine en olie. Dit is ook geweldig met de juiste tool. De Stihl heggenschaar HS 45 heeft een kleine oliehouder - dat is idiot-proof. Echt waar! Zelfs voor mij!

Als u zo'n klein oliekanje koopt, kunt u de olie in het bovenste gedeelte persen. Bovenaan de kleine bus staat de hoeveelheid mengsel.

Voorbeeld Product waardering prijs
STIHL 07813198411 tweetaktmotorolie 1: 50 1 liter, 1 liter gemeten STIHL 07813198411 tweetakt motorolie 1:50 1 liter, 1 liter gedoseerd * Momenteel geen beoordelingen €25,00 €21,99Amazon Prime

★ Tip: ik doe altijd dat ik vooraf een 5-literbus voor de Stihl-apparaten meng. Het blijft hangen en is gemakkelijker ★

Vet

Regelmatig smeren is verplicht. Wanneer moet dat zijn? Dus je kunt echt geen exacte informatie vinden. Alle 100-uren worden aanbevolen. Te veel vet is ook hier schadelijk. Te veel is niet goed, ook niet genoeg ... We doen het altijd op de een of andere manier "voelde goed", als "we geloven dat ..." maar dan niet zo veel. Tot nu toe heeft de heggenschaar geen smering ontvangen.

Hoe vet ik goed?

Er is een schroef aan de onderkant van de Stihl HS45. Je kunt deze eenvoudig inschakelen en vervolgens het speciale vet van Stihl induwen. Het is gemakkelijk en schoon. Als u niet zeker bent, kunt u iemand vragen die weet wat hij voor u doet.

Voorbeeld Product waardering prijs
Stihl resistent tandwielolie Stihl-resistent tandwielsmeermiddel* Momenteel geen beoordelingen €15,75Amazon Prime

Kwaliteit en productie

De Stihl is handig en goed gemaakt. Er zijn geen schroeven of randen. Het is stabiel en op geen enkele manier wankel. De sluitingen en schroeven maken een robuuste indruk. Het zwaard zit heel goed in de kom.

Wat anders zou kunnen worden gezegd

Volgens de wet is het niet toegestaan ​​om het hele jaar door hagen te knippen:

§ 39 par. 5 S. 2 BNatSchG
Het is verboden [...] hagen, levende hekken, struiken en andere houtachtige planten in de periode van de 1. Maart tot 30. Snijd de stok af of doe hem erop; Zachte vormen en verzorgingssneden zijn toegestaan ​​om de groei van de planten te elimineren of de gezondheid van bomen te behouden.
Dit dient om dieren te beschermen die in de hagen leven en broeden. Aan de andere kant mag je de haag al cultiveren. Als je kunt, snij je heg dan opnieuw in de herfst en mogelijk in de lente. De dieren bedanken!
Niet-naleving zal resulteren in boetes van 50 - 100.000 €. Afhankelijk van de staat en schade. Je komt hier meer over te weten in de buscatalogus. (https://www.bussgeld-info.de/hecke-schneiden/#wann-darf-ich-nach-bundesnaturschutzgesetz-bnatschg-meine-hecke-schneiden )

Mijn conclusie voor de Stihl heggenschaar HS 45

Mijn persoonlijke conclusie: prachtig apparaat! Het is geschikt voor dagelijks gebruik en vanwege het gewicht is het ook gemaakt voor mensen die niet elke dag in de tuin werken. "Gemiddelde persoon - geschikte spiermassa" dus. Het is gemakkelijk te onderhouden, goed om te beginnen en na ongeveer 10 gebruiksuren (wat niet te lang is) kan ik de conclusie zeer goed noemen. De prijs is passend. De behuizing is stevig en alle bewegende delen zitten. Niets wiebelt, niets werkt "uuh ik moet oppassen". Geen batterijen die leeg kunnen zijn. Ik heb niets anders nodig dan mijn bus en de heggenschaar. Ik heb geen kabel, die ik achter me moet verplaatsen. Ik ben volledig flexibel. De reserveonderdelen zijn niet duur, ik kan de filters reinigen. Algehele beoordeling zeer goed - ervan uitgaande dat je van verbrandingsmotoren houdt.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte Stihl heggenschaarproducten 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Stihl heggenschaarproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Heggenschaar batterij STIHL HSA 45 STIHL HSA 45 * accu-heggenschaar Momenteel geen beoordelingen €152,65 €146,54
2 Stihl accu heggenschaar HSA 50 accu AK 10 oplader AL 101... Stihl accuheggenschaar HSA 50 accu AK 10 oplader AL 101...* Momenteel geen beoordelingen €314,99 €297,74
3 Stihl HSA 26 accubuxusschaar met AS2 en AL1, oranje/wit Stihl HSA 26 accubuxusschaar met AS2 en AL1, oranje/wit* Momenteel geen beoordelingen €147,68
4 Stihl 8813671 PH 10 Heggenschaar Hout Stihl 8813671 PH 10 heggenschaar, hout* Momenteel geen beoordelingen €69,15Amazon Prime
5 STIHL benzine heggenschaar HS45/600mm/24' 1,0 PK snijlengte 60... STIHL benzine heggenschaar HS45/600mm/24" 1,0 PK snijlengte 60...* Momenteel geen beoordelingen €456,99
6 Stihl 0781 120 1109 Multifunctioneel vet A/B 80 g Stihl 0781 120 1109 Universeel vet A / B 80 g* Momenteel geen beoordelingen €9,45Amazon Prime
7 Stihl HSA 100 accu heggenschaar 60 cm Stihl HSA 100 accu-heggenschaar 60 cm* Momenteel geen beoordelingen €423,97 €359,99
8 Stihl heggenschaar accubuxusschaar HSA 26 basisapparaat zonder... Stihl heggenschaar accubuxusschaar HSA 26 basisapparaat zonder...* Momenteel geen beoordelingen €163,33 €139,00Amazon Prime
9 FUXTEC benzine heggenschaar professional FX-MHP126 met XXL meslengte... FUXTEC benzine heggenschaar professional FX-MHP126 met XXL meslengte...* Momenteel geen beoordelingen €199,00
10 Stihl HLA 56 accu-heggenschaar, 135° draaibaar zonder accu... Stihl HLA 56 accuheggenschaar 135° draaibaar zonder accu zonder...* Momenteel geen beoordelingen €319,96
- 6,11 €aanbod
Heggenschaar batterij STIHL HSA 45
STIHL HSA 45 * accu-heggenschaar
Eingebaute Batterij
€152,65 - € 6,11 €146,54
- 17,25 €aanbod
Stihl accu heggenschaar HSA 50 accu AK 10 oplader AL 101...
Stihl accuheggenschaar HSA 50 accu AK 10 oplader AL 101...*
Merk: Stihl
€314,99 - € 17,25 €297,74
- 63,98 €aanbod
Stihl HSA 100 accu heggenschaar 60 cm
Stihl HSA 100 accu-heggenschaar 60 cm*
Enkel apparaat zonder batterij en zonder oplader; Efficiënte accuheggenschaar voor professionele toepassingen
€423,97 - € 63,98 €359,99
- 24,33 €aanbod
Stihl heggenschaar accubuxusschaar HSA 26 basisapparaat zonder...
Stihl heggenschaar accubuxusschaar HSA 26 basisapparaat zonder...*
Hoge precisie en snijprestaties afgestemd op uw behoeften.
€163,33 - € 24,33 €139,00 Amazon Prime
Nieuw!
Stihl OEM onderdelen deksel voor AK batterijcompartiment HSA56...
Stihl OEM onderdelen deksel voor AK batterijcompartiment HSA56...*
Origineel Stihl OEM-fabrieksonderdeel; Hoge kwaliteit
€36,45
Nieuw!
Stihl MS 151 TC-E (23,6 CC; 1,1 KW / 1,5 PK; 2,6 kg), met ketting...
Stihl MS 151 TC-E (23,6 CC; 1,1 KW / 1,5 PK; 2,6 kg), met ketting...*
MERK: Stihl; Producttype: kettingzaag
€516,67
Nieuw!
Stihl accu-snoeischaar HTA 50 - incl. 1x accu AK10 & 1x...
Stihl accu-snoeischaar HTA 50 - incl. 1x accu AK10 & 1x...*
Type stroombron: Werkt op batterijen; Bijzonderheid: meswissel met sleutel; Aanbevolen oppervlak: hout
€495,00

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Cancanle 1 Paar 500mm (20 ") Heggenschaar Blade voor STIHL HL30 HL45 HL73 HL75 HL100 HL95 voor Viking HEL600 HEL700 HL-KM Heggenschaar

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

- 6,11 €1e beste product
Heggenschaar batterij STIHL HSA 45
STIHL HSA 45 * accu-heggenschaar
Eingebaute Batterij
€152,65 - € 6,11 €146,54

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen tevreden zijn met het Stihl-heggenschaarproduct.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter