Test: Echo Studio | Slimmere hifi | 3D-geluid + Alexa

Foto door de auteur

Dirk Re.

Echo studio

Amazon levert met de Echo studio een nieuwe generatie spraakgestuurde spelers. De Echo Studio - slimmere hifi - zorgt met zijn speciale 3D-geluid en 5 geïntegreerde luidsprekers voor een krachtig geluid met een goed gemixte bas. Om dit te doen, neemt de Echo Studio automatisch de akoestiek van de kamer op en past de weergave continu aan, zodat deze altijd het best mogelijke geluid levert.

Ik heb de Echo Studio getest - slimmere high fidelity, vergelijk het met andere Amazon Echo-modellen en rapporteer nu over mijn ervaringen.

Is de Echo Studio voor € 199,99 echt beter en nuttiger dan andere modellen?

Echo Amazon in vergelijking

Echostudio | Het beste geluid onze slimme Wi-Fi en...Echo Sub - krachtige subwoofer voor Echo - vereist...Echo (4e generatie) | Slimme WiFi en Bluetooth-luidspreker met...Echo Dot (4e generatie) | Slimme luidspreker met klok en Alexa ...Fire TV Cube│Handenvrij met Alexa, ...Echo Show 8 (Gen 1, 2019) – Smart Display met Alexa – Door...Echo Auto - Breng Alexa in je autoAmazon Smart Plug (Wi-Fi-aansluiting), werkt met AlexaEcho Flex - Bedien slimme apparaten voor thuisgebruik met AlexaEcho Wall Clock - houd je timers in de gaten - ...
Echostudio | Het beste geluid onze smart...*Echo Sub - krachtige subwoofer voor Echo ... *Echo (4e generatie) | Slimme wifi en...*Echo Dot (4e generatie) | Slimme luidspreker ... *Fire TV Cube│ Handsfree met Alexa, ... *Echo Show 8 (1e generatie, 2019) - Smart Display met ... *Echo Auto - Breng Alexa in uw auto *Amazon Smart Plug (WLAN-aansluiting), werkt ... *Echo Flex - Bedien Smart Home-apparaten met ... *Echo Wall Clock - houd uw timers in ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07NQDHC7S" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Eerste indruk | Installatie - Echo Studio

Ecko Studio

De eerste indruk is echt positief, je houdt de Echo Studio in je hand en merkt meteen dat hij met 3,5 kg behoorlijk robuust is. Dat houdt van het algemeen vijf ingebouwde luidsprekers inclusief subwoofer. Het apparaat is bedekt met een fijne stof en geeft een zeer geslaagde, decoratieve en toch neutrale afbeelding. Naast de Echo Studio worden alleen de voedingskabel en de gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Echo studio
Test: Echostudio | Slimmere hifi | 3D-geluid + Alexa 59-test: Echo Studio | Slimmere hifi | 3D-geluid + Alexa

De Echo Studio van Amazon heeft een optische ingang en een 3,5 mm jack voor koptelefoons. Ik was daar echt in geïnteresseerd Dolby-sfeer nieuwsgierig; opgewonden. Het apparaat moet echter eerst in gebruik worden genomen.

Volgens de instructies zou Echo Studio in de buurt moeten zijn 15 cm van de muur op afstand geplaatst worden zodat de geluidskwaliteit optimaal lijkt. Vervolgens, indien nog niet beschikbaar, de nieuwste versie van "Amazon Alexa" gedownload. U wordt nu direct na het aansluiten op de stroomvoorziening door het apparaat begroet en gevraagd om de WLAN-sleutel in te voeren. Deze stappen werkten voor mij zonder moeilijkheid en waren snel gedaan.

Als laatste stap kan Echo Studio de app nog op te zetten. Hiervoor zijn enkele instelmogelijkheden beschikbaar, maar ik kan ze niet per se aanbevelen.

Die Verschillen met Echo-modellen?

Echo studio

de Echo Studio - slimmere hifi is de nieuwste en grootste variant van de momenteel beschikbare Echo-modellen.

In tegenstelling tot andere modellen heeft het toestel 5 ingebouwde luidsprekers, waarvan één optimaal geluid leveren. Bovendien is de geluidstechnologie gericht op 3D Dolby Surround voor het ultieme thuisentertainment 3D-ervaring te verkrijgen.

Een ander kenmerk is dat Studio zich automatisch aanpast aan de kamer met behulp van geluidsgolven en de hoge en lage tonen dienovereenkomstig verandert.

Ik vind het vooral vermeldenswaard dat de Echo Studio een geïntegreerde optische ingang heeft kan op de televisie worden aangesloten​ Zeker als het om films gaat, zijn de speakers absoluut een concurrent voor de soundbar of vergelijkbare uitvoerapparaten.

Talloze apparaten kunnen de Echo Studio gebruiken gecontroleerd door taal worden. Daarnaast biedt Amazon zelf diverse gadgets te koop aan, bijvoorbeeld stopcontacten waarmee lampen, koffieautomaten etc. aan- en uitgezet kunnen worden.

De Echo Studio - slimmere high fidelity - heeft de functie de intercomwaarmee andere Echo-apparaten in huis kunnen worden bediend of zelfs kunnen worden gebeld.

Hoe is de geluidskwaliteit?

Echo studio

Ik heb al oudere Amazon Echo-modellen, maar ik was nooit helemaal tevreden omdat ofwel de stembesturing niet optimaal werkte ofwel de bas teveel op de voorgrond stond. Nu keek ik uit naar de Echo Studio.

Eerst heb ik de stembesturing getest, die meteen behoorlijk betrouwbaar werkte. Mijn vraag werd ook beantwoord toen ik zachtjes sprak.

In ieder geval zo snel mogelijk verbindingsproblemen, door een zwakke WLAN-verbinding of een vraag die minder duidelijk wordt geuit, ontstaan ​​er problemen, dit wordt veroorzaakt door rood knipperen van de LED visueel gesignaleerd. Alexa stelt ook dat ze momenteel moeite heeft met spelen.

De eerste test was het afspelen van liedjes om de kwaliteit van het geluid te testen. Ik was echt onder de indruk van welke Druk en kracht van het geluid is gespeeld. De bas rondt de toon erg goed af. Ik was erg enthousiast over de kwaliteit. De volumeregeling is ook goed gedaan en zorgt voor een behoorlijk volume.

Het aansturen van externe apparaten, in mijn voorbeeld twee lampen, werkt ook direct na akoestische toewijzing. Het enige dat u hoeft te doen, is een naam toewijzen aan de stopcontacten van Amazon en deze vervolgens gebruiken om ze te bedienen. In mijn geval bijvoorbeeld: "Alexa, Lampe Bij".

Amazon doet natuurlijk extra zaken met tweede apparaten, of je het echt nodig hebt is een open vraag, maar het is altijd leuk.

De Echo Studio is natuurlijk ook te bedienen met beschikbare knoppen, het volume is te regelen en er is ook een "Stilteknop beschikbaar zodat Echo Studio geen spraak meer hoort en geen opdrachten meer uitvoert.

YouTube Video

Die Voor-en nadelen?

Voordelen

  • Veelzijdige toepassing
  • Top geluidskwaliteit
  • Eenvoudige inbedrijfstelling

 Nadelen

  • Verhoogd prijssegment
  • Gegevensbescherming twijfelachtig
  • Extra aankopen moeten worden gedaan voor volledig gebruik (betaald muziekabonnement, stopcontacten, enz.)
  • Exacte, sterke uitspraak die nodig is voor het uitvoeren van opdrachten
  • stressvolle WLAN-verbinding

Het vermelden waard en tips naar de Echo Studio

 Amazon belooft er een met zijn Echo Studio absolute gegevensbescherming​ Voor dit doel biedt Amazon een service om bij te houden wat de Echo Studio heeft opgenomen. Bovendien moet de zogenaamde "Mute" -knop voorkomen dat de stem wordt opgenomen.

Maar in het huidige tijdperk ben ik dat niettemin sceptisch en ik betwijfel of Amazon voldoet aan 100% gegevensbescherming.

Af en toe start Echo Studio op en geeft een spraakuitvoer zonder dat iemand u vraagt ​​om iets te doen. Laat u hier niet bang voor zijn.

Iedereen moet zelf beslissen in welke context hij de Echo Studio van Amazon wil gebruiken. Amazon wil zelf naast het toestel ook accessoires en abonnementen verkopen en biedt enorm veel mogelijkheden. Ik kan je alleen maar aanraden om je echt te beperken tot wat belangrijk is.

Voor volledig gebruik van "Alexa", een stabiele en royale internetverbinding beschikbaar zijn. Als je het leuk vindt om te streamen, zul je snel merken dat de verbinding anders regelmatig knikt.

Aanbevolen lectuur: Lees meer over Amazon Portfolio hier

Conclusie: EchoStudio

Amazon probeert altijd nieuwe, spraakgestuurde uitvoerapparaten van hoge kwaliteit op de markt te brengen. Ze bieden ook een groot aantal accessoires aan, die soms zelfs nodig zijn voor gebruik (bijvoorbeeld: muziekabonnement).

Desalniettemin levert de Echo Studio echt een heel goed geluid en kan hij met tal van elektrische apparaten via geschikte stopcontacten worden bediend. De prijs van 199,99 € is gerechtvaardigd voor de technologie, maar is nog steeds te vinden in het hoge prijssegment.

Als je op zoek bent naar een alternatief voor bekabelde apparaten zoals soundbars en surroundsystemen, dan is de Echo Studio smarter high fidelity de juiste keuze!

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte Echo-producten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Echo Products-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 15.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter