Ponsmachines voor hobbyisten: creatieve ideeën en toepassingen

Foto door de auteur

Maren

Ponsmachine voor handwerk

Ponsenmachines voor handwerk. - met wie is creatief Stansen of scrapbooking wil gebruiken, is er geen ontkomen aan een geschikt apparaat. Er zijn niet alleen verschillende ponstechnieken, maar ook talloze ponsvormen die heerlijk zijn om mee te werken. Uw eigen plaatskaarten, uitnodigingskaarten of verjaardagskaarten kunnen in een mum van tijd met liefde en persoonlijk worden ontworpen. Maar de ponsmachines kunnen nog meer. Niet alleen papier, kurk en metaal, maar ook vilt, stoffen en folies kunnen zelf gestanst en verwerkt worden. Er zijn nauwelijks grenzen aan het knutselen met ponsen.

ponsmachine

Waar moet u op letten bij het kopen, welke verschillende mogelijkheden er zijn en waar de grenzen zijn, hebben we hier samengebracht. Ook in welke prijsklasse een aankoop loont. Niet elk apparaat is geschikt voor elke taak. Ook de accessoires kunnen heel verschillend zijn. Het verschilt in kwaliteit en ook in beschikbaarheid. Maar lees zelf wat we voor u hebben samengesteld.

Ponsmachine bestseller 2024: de beste en meest populaire in de top 10 vergelijking | Eerlijke testvergelijking

Sizzix Big Shot Plus A4 Stans- en Embossing Machine 661546, 21 cm...Ideeën met hartjesfee | Elektrische embossing- en ponsmachine |...Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, handmatig ponsen en ...Sizzix Big Shot Pro Machine met standaard accessoires, wit/grijsSizzix Big Shot Express elektrische stans- en embossingmachine...Sizzix 656499 Magnetisch platformSizzix Sidekick ponsmachine 661770, met opening van 6.35 cm, witSizzix 'Big Shot Plus Starter Kit Wit/Grijs A4 Die-Cut...Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, handmatig ponsen en ...Gemini elektrische stempel- en embossingmachine met pauze- en...
Sizzix Big Shot Plus A4 pons- en embossing machine ... *Ideeën met hartjesfee | Elektrische embossing &...*Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, Handmatige punch -... *Sizzix Big Shot Pro Machine met standaard accessoires, ... *Sizzix Big Shot Express elektrisch ponsen en...*Sizzix 656499 Magnetisch platform *Sizzix Sidekick ponsmachine 661770, met 6.35 cm...*Sizzix "Big Shot Plus Starter Kit Wit / Grijs A4 ... *Sizzix Big Shot Plus Starter Kit, Handmatige punch -... *Gemini elektrische pons- en embossingmachine met...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatste update over [apn asin="B01JJ0DZ1W" typ="state" false="unknown"] Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een ponsmachine en hoe werkt het?

Zelfs vandaag Ponsen apparaten zijn in wezen hetzelfde qua structuur. De technologie zelf is sinds het begin niet veel veranderd. De machines bestaan ​​uit een lichaam waarop een hendel of een kruk zit. Met behulp van een gegeven frame wordt een soort "sandwich" gemaakt, bestaande uit de stansplaten, de vormen en wat er gestanst moet worden.

Vervolgens duw je hem in de ponsmachine en slinger je deze "sandwich" door de machine. In wezen heel eenvoudig en met een beetje oefening kan dit snel en gemakkelijk worden gedaan. Sommige machines kunnen bijvoorbeeld meerdere lagen papier opnemen, afhankelijk van de dikte van het materiaal dat wordt gesneden, wat natuurlijk de duur van het proces verkort.

Waarvoor is een ponsmachine nodig?

Wie wil er creatief met stempelen en scrapbooking te zijn, een apparaat dat maakt hem de beste vrienden nodig. Dan heb je leuk om de juiste ponstechniek eindeloze creatieve gedachten te volgen. Het kan worden uitgeponst niet alleen verschillende vormen, zelfs die vouwen in 3D figuren die kan vasthouden, stop of samen behandelen. Er zijn ook reliëf sjablonen die een bijpassende kan karakteriseren de achtergrond. dus:

 • decoratieve objecten
 • Kaarten
 • Stickers voor boeken
 • enveloppen
 • dieren
 • Rahmen
 • Flyers
 • ansichtkaarten
 • Uitnodigingen
 • Buchstaben
 • slingers
 • verschillende vormen voor verder knutselen, zoals dozen of dozen
 • Dekoblumen
 • Bladwijzer
 • Paperclip-decoratie, stro-decoratie
 • geschenkverpakking
 • FENSTERBILDER
 • naamplaatjes
 • Scrapbooking
 • bestek zakken
 • Decoratie voor de ouderwetse dozen en dozen die kunnen worden geherwaardeerd en individueel worden ontworpen

Te knutselen. De verschillende materialen waar je mee kunt werken, in de verschillende kleuren, laten je creativiteit weer de vrije loop. Wat stof uitgestanst voor een patch, papier en metaal voor de lantaarnglazen. Dit gaat niet alleen snel met een ponsmachine, het is ook veel schoner dan bijvoorbeeld een schaar.

overlijdt

Niet elke matrijs past in alle ponsmachines. De ponsmachines zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, tot A4 liggen ze direct in de winkel. Letters, dieren, bloemen, patronen, hele landschappen en honderden andere opties voor verschillende festivals en gelegenheden, evenals seizoenen zijn beschikbaar. Karton kun je gebruiken om mooie geschenkverpakkingen te vouwen, iets uit te ponsen en te decoreren.

Het is belangrijk om te weten welke snijmal geschikt is voor welk apparaat, welke hij past en welke machine de juiste hoogte en het juiste vermogen daarvoor heeft. Of beter gezegd, kan het gestanste materiaal netjes en netjes verwerken. Anders heeft men weinig vreugde en is men nogal gefrustreerd. Voor de meeste apparaten is er echter een grote selectie met de juiste materiaalinformatie rechtstreeks van de fabrikant.

Hier kunt u vinden stansmessen

Tinker met ponsen

Een ding vooraf: Wie stoffen of vilt wil ponsen, stelt andere eisen dan mensen die alleen papier willen verwerken. U kunt stevige, dikke materialen uit een dikke pons slaan, zelfs dunne, door er platen tussen te plaatsen. Het probleem hiermee is dat deze dikkere ponsen het dunnere papier, dat meer details zou moeten hebben, niet zo fijn kunnen snijden. Als je alles wilt ponsen, heb je misschien twee ponsmachines nodig of zoek je zelf het midden.

Er zijn veel tips op het internet, waaronder hoe je het 3D-effect kunt perforeren, hier is meestal een voorafschaduwing vereist.
Een mooie bloem kan eenvoudig uit verschillende soorten materiaal worden gestanst, die vervolgens in elkaar worden gezet. Bewegende bloemen kunnen ook uit afzonderlijke bloembladen worden opgeroepen.

Tip: vloeibare lijm beweegt beter dan een lijmstift. Dit kan handig zijn bij gecompliceerde patronen om de gesleutelde voorwerpen in de juiste positie te brengen.

Koop stansmachine

Als u geïnteresseerd bent in knutselen of scrapbooking met stempelen, moet u bij het kopen op de volgende dingen letten:

 • de maat: DIN A4 of DIN A5? Welk apparaat is beter geschikt voor mijn projecten?
 • de vormen: zijn ze goedkoop en of op verschillende manieren te verkrijgen?
 • Dekt u mijn behoeften?
 • het apparaat: hoeveel wil ik uitgeven?
 • Wat is de kosten-batenfactor? Als het kapot gaat, kan ik het dan repareren, zo ja, hoe?
 • kan ik het apparaat mogelijk upgraden?
 • Zijn er ook verschillende platen beschikbaar?
 • welke materialen wil ik gebruiken?
 • Papier, karton, stof, metaal, ... doet het apparaat al deze dingen?
 • hoe stabiel is het gebouwd, is er een potentiële bron van gevaar als de kinderen ermee werken?De aanschaf van een ponsinrichting is volledig afgestemd op het individuele raamwerk. weg ongeveer 30 euro Als de toestellen al in de winkel liggen, is er natuurlijk veel speling naar boven, dus dat kan 300 € besteden aan zijn creatieve basis. - exclusief persoonlijke accessoires.

Iedereen die op voorhand wil informeren, het internet en de verschillende klantbeoordelingen biedt al een goed overzicht om te bepalen in welke richting het moet gaan. Het juiste advies en de juiste aanpak, dit kan worden gedaan op speciale markten.

handpons

Naast de grote machines zijn er kleine die handiger zijn: handponsen. Ze werken als een klap. De postzegels zijn ook verkrijgbaar in een set, zodat je verschillende motieven bij elkaar hebt en je ze niet apart hoeft te kopen. - misschien een idee om een ​​voorproefje te krijgen van de wijde wereld van de stempeltechnologie.

Conclusie

Knutselen met stempelen kan heel leuk zijn, een storm van creativiteit losmaken en een klus voor jong en oud opleveren. Het is echter belangrijk om na te denken over wat goed voor u is. Hoeveel u wilt doen, welke materialen moeten worden verwerkt, welke dik zijn en hoeveel kracht de ponsmachine moet toepassen om de gewenste resultaten te bereiken. Ook hoe schoon ze stoot, is uiteindelijk op de apparaten. Waar moet u rekening mee houden, of het moet breken en u het wilt repareren. Ten slotte hangt het zeker van de prijs af.

Ponsmachine bestseller 2024: de beste en meest populaire in de top 10 vergelijking | Eerlijke testlijst

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte stansmachineproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte ponsmachineproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 13,00 €aanbod
Sizzix Big Shot pons- en embossingmachine voor kunst en handwerk...
Sizzix Big Shot pons- en embossingmachine voor kunst en handwerk...*
De Big Shot-machine meet ongeveer 36.20 x 31.43 x 16.83 cm en weegt 4.52 Kg.
€152,99 - € 13,00 €139,99
- 14,00 €aanbod
- 17,16 €aanbod
Sizzix Sidekick ponsmachine 661770, met opening van 6.35 cm, wit
Sizzix Sidekick stansmes 661770, met opening van 6.35 cm, wit*
AFMETINGEN - De machine meet ongeveer 19, 7 x 8, 9 x 12, 1 cm en weegt 907 g.
€64,99 - € 17,16 €47,83 Amazon Prime
- 88,39 €aanbod
Nieuw!
Metalen snijsjabloon 'Happy Easter', voor scrapbooking, album,...
Metalen snijsjabloon "Happy Easter", voor scrapbooking, album,...*
Snijmallen met je favoriete knutselmachine.; Kan worden gebruikt voor het snijden en embossen van stencils.
€4,16
Nieuw!
Metalen stansmessen voor scrapbooking, doe-het-zelf, album, stempel,...
Metalen snijsjabloon voor scrapbooking, doe-het-zelf, album, stempel,...*
Deze matrijs is gemaakt van koolstofstaal; ♫ Je zelfgemaakte cadeau zal een grote verrassing voor je zijn
€4,16

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Sizzix Big Shot Switch Plus starterkit wit - EU-versie

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het product van de ponsmachine.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 29.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter