Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Foto door de auteur

Dirk Re.

Sportstech RSX500 roeitrainer – Ik was zelf op zoek naar een kwalitatief hoogstaand exemplaar roeimachine, die mij enerzijds helpt bij het ontwikkelen van mijn rugspieren en anderzijds gemakkelijk te gebruiken is en idealiter weinig ruimte inneemt. Als het uiteindelijk zelfs de pijn verlicht, zou dat ideaal zijn!

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07
Sportstech RSX500 roeitrainer getest | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 57 Sportstech RSX500 roeitrainer in de test | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Maar aanvankelijk had ik veel vragen die me bezig hielden:

Is er een roeimachine effectief?
Voor welke leeftijdsgroep is het geschikt?
Heb ik minder pijn door training?
Hoe lang moet ik op hoeveel dagen roeien?

Roeimachines in vergelijking

Skandika waterroeitrainer Nemo IV | Waterroeitrainer voor...Skandika waterroeitrainer Nemo III | Waterroeimachine met...Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk inclusief polsband RSX300Sportstech RSX500 roeitrainer | Duits kwaliteitsbedrijf |...Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | water roeimachine...Skandika waterroeitrainer Styrke | Ontworpen en gemaakt in Duitsland,...Bluefin Fitnessmes Aqua W-1 | Waterbestendige roeitrainer |...YOSUDA ​​Magnetische Roeitrainer 158KG Draagvermogen -...Capital Sports roeitrainer, roeitrainer voor efficiënte...Profun roeitrainer voor thuis, 2022 roeitrainer met...
Skandika waterroeitrainer Nemo IV | Water...*Skandika waterroeitrainer Nemo III | Water...*Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk incl....*Sportstech RSX500 roeitrainer | Duitse ... *Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | Water...*Skandika waterroeitrainer Styrke | Ontworpen en...*Bluefin Fitnessmes Aqua W-1 |...*YOSUDA ​​Magnetische Roeitrainer 158KG...*Capital Sports roeitrainer, roeitrainer voor...*Profun roeitrainer voor thuis, 2022 roeitrainer...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B08Q8G51BY" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Lees hier mijn testrapport en krijg antwoord op de echt belangrijke vragen.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_back training-e3ee21e4
Sportstech RSX500 roeitrainer getest | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 58 Sportstech RSX500 roeitrainer in de test | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Sportstech RSX500 Roeimachine: eerste indrukken | bouw

De Sportstech RSX500 roeitrainer wordt in meerdere losse onderdelen geleverd voor zelfmontage. Het hele pakket heeft een enorm gewicht van ongeveer 35 kg, maar ik koppel het schaargewicht aan goede prestaties.

Dit moet dus eerst gebeuren Sportstech RSX500 roeitrainer worden ingesteld, raad ik u de gebruiksaanwijzing hiervoor aan. de In mijn geval duurde de montage ongeveer 75 minuten. Ik moet echter zeggen dat ik de montage zeer gewetensvol wilde doen, zodat alles daarna stevig zit en staat.

De eerste indruk is dan ook zeer positief. De Sportstech roeitrainer heeft een flexibel verschuifbaar zitje, het beslag met zijn display en het handvat. Op het eerste gezicht herken ik meteen dat de roeimachine voorbij is 16 verschillende instelbare functies beschikbaar, individueel voor elke behoefte. Maar daarover straks meer.

Een groot pluspunt is dat de Sportstech RSX500 roeitrainer opvouwbaar is. Hiervoor kan de gehele stoel inclusief geleiderail worden opgeklapt. Zo neemt de roeitrainer weinig ruimte in beslag als hij niet wordt gebruikt.

Video – constructie

SPORTSTECH RSX500 roeitrainer - montagehandleiding /constructie/opbouw/estructura/struttura

Voorbereiding en bediening

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Ebay-1844aed9

Voordat u direct gaat trainen met de roeitrainer, dienen eerst enkele kleine stappen te worden gezet.

Zorg er allereerst voor dat alle schroeven goed zijn vastgedraaid, omdat de roeimachine snel begint te wiebelen en je een onstabiele zit krijgt, vooral bij hogere intensiteit.

Verder moet je eerst zonder gewicht oefenen om de juiste beweging te leren. De oefeningen moeten altijd correct worden uitgevoerd om de rugspieren zo goed mogelijk te gebruiken en eventuele rugpijn te voorkomen of optimaal te verlichten. Houding is even belangrijk en moet echt worden overwogen.

Als verdere voorbereiding moet voor de eerste start de gemakkelijkste intensiteit worden gekozen om aan het apparaat en de processen te wennen. Vooral voor mensen die weinig ervaring hebben op dit gebied, moet je altijd beginnen met een lage intensiteit en maximaal 10 minuten.

De bediening lijkt in het begin wat ingewikkeld, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is de bediening vrij eenvoudig.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_kaufen-97515ab3
Sportstech RSX500 roeitrainer getest | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 59 Sportstech RSX500 roeitrainer in de test | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Kenmerken van de Sportstech RSX500 roeitrainer

De intensiteit van de roeimachine wordt gecreëerd door magnetische weerstand. In tegenstelling tot apparaten met waterbestendigheid, die in een aanzienlijk hoger prijssegment te vinden zijn, is magnetische weerstand een absoluut geweldig en vooral goedkoper alternatief.

De Sportstech RSX500 roeitrainer heeft een aantal zeer handige features. De belangrijkste heb ik hier op een rijtje gezet:

· 12 trainingsprogramma's + 4 hartslagprogramma's met verschillende intensiteiten
· 500m wedstrijdmodus
· Hartslagtraining met polsband
· Antislippedalen met verstelbare banden
· Tablethouder voor video's + USB-oplaadpoort
· Comfortstoel – kogellagers op aluminium rail
· Compatibel met een fitness-app

Eerste toepassing | beoordelingsintensiteit

Omdat ik al ervaring heb, heb ik de intensiteit aanvankelijk beperkt tot het gemiddelde niveau op 20 minuten. De niveaus kunnen worden geselecteerd met behulp van het display.

In mijn eerste test voelde de beweging al goed, ik kon het Oefen het roeien gelijkmatig en netjes. De intensiteit op gemiddeld niveau was in eerste instantie echter goed gekozen, aangezien ik al na 10 minuten de eerste vermoeidheid in de rugspieren kon opmerken. Beginners moeten daarom zeker laag beginnen.

Ik voelde dat van de beweging Roeien als zeer plezierig, aangezien de bewegingen netjes en zonder onderbrekingen konden worden uitgevoerd. De oefening gaat rechtstreeks naar de terug en versterkt ook de Arme. Ik had constant spanning in het hele ruggebied, dus ik kan beoordelen dat de Sportstech RSX500 roeimachine zeker zijn doel dient.

De roeimachine biedt ook degenen die na een tijdje hebben geoefend en gewend zijn geraakt aan de belasting intervaltraining, waarbij de intensiteit tijdens de training anders varieert en de lijken op echte omstandigheden in het water zou moeten.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Amazon-b199405b
Sportstech RSX500 roeitrainer getest | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 60 Sportstech RSX500 roeitrainer in de test | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Al met al kan ik dit apparaat ten zeerste aanbevelen!

Dus voor wie is de roeitrainer geschikt? Welke spieren worden gebruikt?

De roeimachine is in principe voor iedereen geschikt voor wie fit wil blijven. Het resultaat van roeien is dat de rug getraind en Pijn kan op de lange termijn worden verlicht kan zijn.

Ik ken al mensen die in hun hogere jaren zitten en thuis licht roeien om hun lichaam fit en gezond te houden. Om deze reden kan ik deze roeitrainer aanbevelen voor een leeftijdsgroep van 18 – 80 jaar.

[wpcd_coupon id = 139682]

Maar welke spieren train ik ermee?

Zodra je de oefeningen consequent en correct oefent, word je snel een belasting en associeer je ermee Versterking van het gehele ruggebied opmerken. In principe bevordert dit apparaat ook de mobiliteit en dynamiek van het hele lichaam, aangezien ik ook mijn armen en benen gebruik om te sporten. Dat betekent dat de Armen zullen zeker versterkt worden met. Omdat de benen constant in beweging zijn, automatisch de beenspieren, al is het maar in mindere zin.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Top10-b93f3645
Sportstech RSX500 roeitrainer getest | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 61 Sportstech RSX500 roeitrainer in de test | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Voor- en nadelen Sportstech RSX500 roeitrainer

Voordelen

  • Bovenlichaamtraining thuis mogelijk
  • Direct klaar voor gebruik
  • 16 verschillende intensiteiten selecteerbaar
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geoptimaliseerde bewegingsreeks
  • leeftijd onafhankelijk
  • Eerlijk prijssegment

Nadelen

  • bouw tijdrovend
  • Eerste gebruik lijkt ingewikkeld
  • Erg moeilijk

Conclusie: Sportstech RSX500 roeitrainer in de test

Als conclusie kan ik stellen dat ik een robuuste en vooral goed gemaakte roeitrainer heb getest. Het biedt voor Beginner en gevorderd het optimale trainingsproces voor thuis. De bewegingen lopen vlot en zonder inmenging. Het apparaat heeft mij absoluut overtuigd en ik raad het zeker aan.

Wat mij vooral bevalt, naast de marktgedreven en eerlijk prijssegment de stabiliteit van het apparaat, evenals de afwerking. Ik had altijd het gevoel dat mijn rug daadwerkelijk werd gebruikt en versterkt. Ik vind het verloop van de oefening prettig, ik heb nooit pijn gehad.

De Sportstech RSX500 roeitrainer voor momenteel 599 € is absoluut een alternatief voor je andere roeimachines met waterweerstand, die naar mijn mening te duur zijn. Zelfs als ik in het begin sceptisch was of een magnetische weerstand zijn doel zou dienen, ben ik nu over het algemeen absoluut tevreden en kan een aankoopadvies geven.

Ik kan me ook voorstellen dat het sommige mensen met rugklachten kan helpen om pijn op de lange termijn te verlichten. Train hiervoor altijd regelmatig en gebruik de intensiteit niet te veel.

Aanbevolen lectuur: Squat machine

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte roeimachineproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte roeimachineproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 JOROTO roeitrainer voor thuis, roeitrainer opvouwbaar met... JOROTO roeitrainer voor thuis, roeitrainer opvouwbaar met...* Momenteel geen beoordelingen €369,99 €269,99Amazon Prime
2 Dripex home roeitrainer, magnetische roeitrainer,... Dripex home roeitrainer, magnetische roeitrainer,...* Momenteel geen beoordelingen €269,99 €199,99
3 Magnetische roeitrainer voor thuis, MERACH Bluetooth... Magnetische roeitrainer voor thuis, MERACH Bluetooth...* Momenteel geen beoordelingen €459,99 €329,99Amazon Prime
4 ISE roeitrainer voor thuis Roeitrainer met 8 niveaus... ISE roeitrainer voor thuis Roeitrainer met 8 niveaus...* Momenteel geen beoordelingen €199,99Amazon Prime
5 JOROTO Roeitrainer voor thuis, 50° helling Roeimachine Water... JOROTO roeitrainer voor thuis, 50° helling roeitrainer water...* Momenteel geen beoordelingen €439,99 €373,99Amazon Prime
6 SportPlus roeitrainer voor thuis opvouwbaar - stil... SportPlus roeitrainer voor thuis, opvouwbaar - stil...* Momenteel geen beoordelingen €369,99Amazon Prime
7 Kendox RowShaper - roeitrainer voor thuis - opvouwbaar -... Kendox RowShaper - roeitrainer voor thuis - opvouwbaar -...* Momenteel geen beoordelingen €172,94
8 Roeitrainer voor thuis - Neezee opvouwbare roeitrainer met... Roeitrainer voor thuis - Neezee opvouwbare roeitrainer met...* Momenteel geen beoordelingen €209,99
9 Neezee Roeitrainer met magnetische weerstand van 16 niveaus, superstil... Neezee roeitrainer met 16 magnetische weerstandsniveaus, Super Silent...* Momenteel geen beoordelingen €239,99
10 Concept2 RowErg met standaard poten, model roeitrainer... Concept2 RowErg met standaard poten, model roeitrainer...* Momenteel geen beoordelingen €1.195,00 €1.164,99Amazon Prime
- 100,00 €aanbod
- 70,00 €aanbod
- 130,00 €aanbod
- 66,00 €aanbod
- 30,01 €aanbod
Concept2 RowErg met standaard poten, model roeitrainer...
Concept2 RowErg met standaard poten, model roeitrainer...*
Gewrichtsvriendelijke training voor het hele lichaam voor thuis van de wereldmarktleider in roeien; Onverslaanbaar...
€1.195,00 - € 30,01 €1.164,99 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter