Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining


Sportstech RSX500 roeitrainer – Ik was zelf op zoek naar een kwalitatief hoogstaand exemplaar roeimachine, die mij enerzijds helpt bij het ontwikkelen van mijn rugspieren en anderzijds gemakkelijk te gebruiken is en idealiter weinig ruimte inneemt. Als het uiteindelijk zelfs de pijn verlicht, zou dat ideaal zijn!

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07
Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 49

Maar aanvankelijk had ik veel vragen die me bezig hielden:

Is er een roeimachine effectief?
Voor welke leeftijdsgroep is het geschikt?
Heb ik minder pijn door training?
Hoe lang moet ik op hoeveel dagen roeien?

Roeimachines in vergelijking

Skandika waterroeitrainer Nemo IV grijs | Waterroeimachine voor...Skandika waterroeitrainer Nemo III | Waterroeimachine met...Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk inclusief polsband RSX300Sportstech RSX500 roeitrainer | Duits kwaliteitsbedrijf |...Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | water roeimachine...Skandika waterroeimachine Styrke | Ontworpen in Duitsland,...Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 Houten Water Roeimachine | 100%...YOSUDA ​​​​magnetische roeimachine 350 LB Gewichtscapaciteit -...CAPITAL SPORTS Stream M1 roeitrainer, magnetische roeitrainer,...Profun roeitrainer voor thuis, 2022 roeitrainer met...
949,00 €799,00 €190,31 €649,00 €749,00 €1.199,00 €925,00 €Controleer prijsControleer prijs279,99 €
Skandika waterroeitrainer Nemo IV grijs | Water...*Skandika waterroeitrainer Nemo III | Water...*Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk incl....*Sportstech RSX500 roeitrainer | Duitse ... *Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | Water...*Skandika waterroeimachine Styrke | Ontworpen in...*Bluefin Fitness Blade Aqua W-1 waterroeitrainer...*YOSUDA ​​Magnetische Roeitrainer 350 LB...*CAPITAL SPORTS Stream M1 roeitrainer,...*Profun roeitrainer voor thuis, 2022 roeitrainer...*
◼️ ✔ TÜV GETEST STUDIOKWALITEIT: De Nemo IV roeimachine...◼️ ✔ EFFECTIEVE VOLLEDIGE LICHAAMSTRAINING: De gezondheidsgerichte...◼️ ✅ SLIMME FUNCTIES: Het beste van de RSX300: de meegeleverde...️ ✅𝗞𝗶𝗻𝗼𝗺𝗮𝗽 𝗺𝗲𝗲𝘁𝘀...◼️ ✔ EFFECTIEVE VOLLEDIGE LICHAAMSTRAINING: De gezondheidsgerichte...◼️ ✔ ONTWORPEN IN DUITSLAND: De Styrke II is een echte...◼️ MEER KRACHT DOOR WATERBESTENDIGHEID - Ontwerp uw...◼️ Nvt◼️ GEZAMENLIJKE TRAINING: De roeimachine met de...◼️ ✨【FLES EN TELEFOON / PC HOUDER】: Plaats...
◼️ ✔ 45° TANK TECHNOLOGIE: De 45° hellende watertank...◼️ ✔ WATERBESTENDIGHEID: De natuurlijke waterbestendigheid is...◼️ ✅ PERFECTE THUISWORKOUT: Met een roeimachine voor ook ...◼️ ✅𝗛𝗼𝗰𝗵𝘄𝗲𝗿𝘁𝗶𝗴𝗲 ...◼️ ✔ WATERBESTENDIGHEID: De natuurlijke waterbestendigheid is...◼️ ✔ VERBONDEN DUBBELE RAIL: De unieke,...◼️ 100% DUURZAAMHEID - Professioneel ontwikkeld vanuit echte...◼️ Nvt◼️ STIL & VEERKRACHTIG: dankzij de extreem stille 105 cm lange ...◼️ ✨【10-MAGNETISCHE NIVEAUS】: 10-niveau...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Sportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainerSportstech RSX500 roeitrainer Sportstech RSX500 roeitrainer
299,00 €1.299,00 €999,00 €
949,00 €799,00 €190,31 €649,00 €749,00 €1.199,00 €925,00 €Controleer prijsControleer prijs279,99 €
naar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbod
Laatste update op 24 mei 2022 9:43 Links direct naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

Lees hier mijn testrapport en krijg antwoord op de echt belangrijke vragen.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_back training-e3ee21e4
Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 50

Sportstech RSX500 Roeimachine: eerste indrukken | bouw

De Sportstech RSX500 roeitrainer wordt in meerdere losse onderdelen geleverd voor zelfmontage. Het hele pakket heeft een enorm gewicht van ongeveer 35 kg, maar ik koppel het schaargewicht aan goede prestaties.

Dit moet dus eerst gebeuren Sportstech RSX500 roeitrainer worden ingesteld, raad ik u de gebruiksaanwijzing hiervoor aan. de In mijn geval duurde de montage ongeveer 75 minuten. Ik moet echter zeggen dat ik de montage zeer gewetensvol wilde doen, zodat alles daarna stevig zit en staat.

De eerste indruk is dan ook zeer positief. De Sportstech roeitrainer heeft een flexibel verschuifbaar zitje, het beslag met zijn display en het handvat. Op het eerste gezicht herken ik meteen dat de roeimachine voorbij is 16 verschillende instelbare functies beschikbaar, individueel voor elke behoefte. Maar daarover straks meer.

Een groot pluspunt is dat de Sportstech RSX500 roeitrainer opvouwbaar is. Hiervoor kan de gehele stoel inclusief geleiderail worden opgeklapt. Zo neemt de roeitrainer weinig ruimte in beslag als hij niet wordt gebruikt.

Video – constructie

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Voorbereiding en bediening

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Ebay-1844aed9

Voordat u direct gaat trainen met de roeitrainer, dienen eerst enkele kleine stappen te worden gezet.

Zorg er allereerst voor dat alle schroeven goed zijn vastgedraaid, omdat de roeimachine snel begint te wiebelen en je een onstabiele zit krijgt, vooral bij hogere intensiteit.

Verder moet je eerst zonder gewicht oefenen om de juiste beweging te leren. De oefeningen moeten altijd correct worden uitgevoerd om de rugspieren zo goed mogelijk te gebruiken en eventuele rugpijn te voorkomen of optimaal te verlichten. Houding is even belangrijk en moet echt worden overwogen.

Als verdere voorbereiding moet voor de eerste start de gemakkelijkste intensiteit worden gekozen om aan het apparaat en de processen te wennen. Vooral voor mensen die weinig ervaring hebben op dit gebied, moet je altijd beginnen met een lage intensiteit en maximaal 10 minuten.

De bediening lijkt in het begin wat ingewikkeld, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is de bediening vrij eenvoudig.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_kaufen-97515ab3
Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 51

Kenmerken van de Sportstech RSX500 roeitrainer

De intensiteit van de roeimachine wordt gecreëerd door magnetische weerstand. In tegenstelling tot apparaten met waterbestendigheid, die in een aanzienlijk hoger prijssegment te vinden zijn, is magnetische weerstand een absoluut geweldig en vooral goedkoper alternatief.

De Sportstech RSX500 roeitrainer heeft een aantal zeer handige features. De belangrijkste heb ik hier op een rijtje gezet:

· 12 trainingsprogramma's + 4 hartslagprogramma's met verschillende intensiteiten
· 500m wedstrijdmodus
· Hartslagtraining met polsband
· Antislippedalen met verstelbare banden
· Tablethouder voor video's + USB-oplaadpoort
· Comfortstoel – kogellagers op aluminium rail
· Compatibel met een fitness-app

Eerste toepassing | beoordelingsintensiteit

Omdat ik al ervaring heb, heb ik de intensiteit aanvankelijk beperkt tot het gemiddelde niveau op 20 minuten. De niveaus kunnen worden geselecteerd met behulp van het display.

In mijn eerste test voelde de beweging al goed, ik kon het Oefen het roeien gelijkmatig en netjes. De intensiteit op gemiddeld niveau was in eerste instantie echter goed gekozen, aangezien ik al na 10 minuten de eerste vermoeidheid in de rugspieren kon opmerken. Beginners moeten daarom zeker laag beginnen.

Ik voelde dat van de beweging Roeien als zeer plezierig, aangezien de bewegingen netjes en zonder onderbrekingen konden worden uitgevoerd. De oefening gaat rechtstreeks naar de terug en versterkt ook de Arme. Ik had constant spanning in het hele ruggebied, dus ik kan beoordelen dat de Sportstech RSX500 roeimachine zeker zijn doel dient.

De roeimachine biedt ook degenen die na een tijdje hebben geoefend en gewend zijn geraakt aan de belasting intervaltraining, waarbij de intensiteit tijdens de training anders varieert en de lijken op echte omstandigheden in het water zou moeten.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Amazon-b199405b
Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 52

Al met al kan ik dit apparaat ten zeerste aanbevelen!

Dus voor wie is de roeitrainer geschikt? Welke spieren worden gebruikt?

De roeimachine is in principe voor iedereen geschikt voor wie fit wil blijven. Het resultaat van roeien is dat de rug getraind en Pijn kan op de lange termijn worden verlicht kan zijn.

Ik ken al mensen die in hun hogere jaren zitten en thuis licht roeien om hun lichaam fit en gezond te houden. Om deze reden kan ik deze roeitrainer aanbevelen voor een leeftijdsgroep van 18 – 80 jaar.

Maar welke spieren train ik ermee?

Zodra je de oefeningen consequent en correct oefent, word je snel een belasting en associeer je ermee Versterking van het gehele ruggebied opmerken. In principe bevordert dit apparaat ook de mobiliteit en dynamiek van het hele lichaam, aangezien ik ook mijn armen en benen gebruik om te sporten. Dat betekent dat de Armen zullen zeker versterkt worden met. Omdat de benen constant in beweging zijn, automatisch de beenspieren, al is het maar in mindere zin.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Top10-b93f3645
Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining 53

Voor- en nadelen Sportstech RSX500 roeitrainer

Voordelen

 • Bovenlichaamtraining thuis mogelijk
 • Direct klaar voor gebruik
 • 16 verschillende intensiteiten selecteerbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geoptimaliseerde bewegingsreeks
 • leeftijd onafhankelijk
 • Eerlijk prijssegment

Nadelen

 • bouw tijdrovend
 • Eerste gebruik lijkt ingewikkeld
 • Erg moeilijk

Conclusie: Sportstech RSX500 roeitrainer in de test

Als conclusie kan ik stellen dat ik een robuuste en vooral goed gemaakte roeitrainer heb getest. Het biedt voor Beginner en gevorderd het optimale trainingsproces voor thuis. De bewegingen lopen vlot en zonder inmenging. Het apparaat heeft mij absoluut overtuigd en ik raad het zeker aan.

Wat mij vooral bevalt, naast de marktgedreven en eerlijk prijssegment de stabiliteit van het apparaat, evenals de afwerking. Ik had altijd het gevoel dat mijn rug daadwerkelijk werd gebruikt en versterkt. Ik vind het verloop van de oefening prettig, ik heb nooit pijn gehad.

De Sportstech RSX500 roeitrainer voor momenteel 599 € is absoluut een alternatief voor je andere roeimachines met waterweerstand, die naar mijn mening te duur zijn. Zelfs als ik in het begin sceptisch was of een magnetische weerstand zijn doel zou dienen, ben ik nu over het algemeen absoluut tevreden en kan een aankoopadvies geven.

Ik kan me ook voorstellen dat het sommige mensen met rugklachten kan helpen om pijn op de lange termijn te verlichten. Train hiervoor altijd regelmatig en gebruik de intensiteit niet te veel.

Aanbevolen lectuur: Squat machine

Vind de beste & best verkochte roeimachine producten 10 in de top 2022 op Honest Tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
1. Topverkoper
SportPlus| roeimachine voor thuis| Ontworpen in Duitsland,...
5.480 beoordelingen
SportPlus| roeimachine voor thuis| Ontworpen in Duitsland,...*
 • DE ROEIMACHINE ✅ Onze SP-MR-008 roeimachine heeft al vele gepassioneerde fitnessvrienden overtuigd met zijn compromisloze kwaliteit en ...
 • EFFICINT TRAINEN ✅ De roeitrainer voor thuis maakt een efficiënte en gewrichtsontziende training van het hele lichaam mogelijk. De verstelbare...
 • MODERNE TECHNOLOGIE ✅ Het onderhoudsvrije en stille magneetremsysteem en de 8 weerstandsniveaus laten niets te wensen over. De hoogte...
- 42,30 €2. Topverkoper
ISE roeitrainer voor thuis opvouwen opvouwbare roeimachine met ...
944 beoordelingen
ISE roeitrainer voor thuis opvouwbaar opvouwbaar roeien met ... *
 • nieuw model 2020 8 instelbare weerstandsniveaus remmen: magnetisch. de weerstand van de isy-1750 wordt geregeld door de magneetrem,...
 • computerfuncties: stil treinsysteem, lcd-scherm: tijd, slagen per minuut, totaal aantal slagen, slagen per training, calorieën, scan....
 • details: het comfortabele zadel zorgt voor een optimale zithouding. Beweegbare katrol en comfortabele stoel, de roerconstructie was ...
- 13,01 €3. Topverkoper
Dripex roeitrainer voor fitness thuis, roeitrainer met...
679 beoordelingen
Dripex roeitrainer voor fitness thuis, roeitrainer met...*
 • ➽ 【Origineel en ergonomisch ontwerp】: de Dripex indoor roeimachine is niet alleen nauwkeurig geconstrueerd, maar zijn ergonomische body ...

 • ➽【15 Aanpassing magnetische weerstand】: het gebruik van een Dripex-roeimachine is een geweldige manier om uw algemene ...

 • ➽【Superstil aluminium schuifframe】: in tegenstelling tot andere roeimachines op de markt, wordt onze Dripex-roeimachine gekenmerkt door ...

4. Topverkoper
Kendox RowShaper - roeiapparaat voor thuis - fitnessapparaat voor...
97 beoordelingen
Kendox RowShaper - roeitrainer voor thuis - fitnessapparaat voor...*
 • ✔ ALGEMEEN - Traint het hele lichaam met innovatieve hydraulische technologie. Intuïtieve beweging zorgt voor gemakkelijke,...
 • ✔ BELANGRIJK - Traint efficiënt: spieropbouw en vetverbranding - de ideale combinatie van gelijktijdige cardio- en krachttraining ....
 • ✔ BIJZONDERE KENMERKEN - 36 trainingsintensiteiten: aanpasbare training dankzij 12-niveaus mechanisme en 3 hellingshoeken. Aanvullend...
5. Topverkoper
GEARSTONE opvouwbare roeitrainer, hoogwaardig magnetisch,...
73 beoordelingen
GEARSTONE opvouwbare roeitrainer, hoogwaardig magnetisch,...*
 • 【Details】 Kogellagers en een comfortabel zadel zorgen voor een optimale zithouding. Beweegbaar katrollager en comfortabele zit...
 • 【Eenvoudig op te bergen】 Eenvoudig op te bergen, ruimtebesparend ontwerp, gemakkelijk en snel te leunen, transportwielen voor eenvoudig verplaatsen ....
 • 【Computerfuncties】 Stil trekkingssysteem, LDC-display met de volgende displays: TIJD, COUNT, CALORIEN en TOTAAL. De...
6. Topverkoper
Neezee roeitrainer met 16 niveaus van magnetische weerstand, superstil...
101 beoordelingen
Neezee roeitrainer met 16 niveaus van magnetische weerstand, superstil...*
 • 【16 instelbare weerstandsniveaus】 Neezee richt zich op de ontwikkeling en het ontwerp van grote fitnessapparatuur, werkt samen met ...
 • 【Intelligente LCD-monitor en soepel glijdende bediening】 Met deze roeimachine met LCD-monitor en geïntegreerde sensor kunt u ...
 • 【Super Silent Rowers】 Het magnetische klemsysteem, 4,5 kg luchtbestendige vliegwielen en een stabiele aluminium glijrail zorgen voor ...
- 46,95 €7. Topverkoper
Roeitrainer met 16 niveaus van magnetische weerstand, Neezee Super Silent...
149 beoordelingen
Roeitrainer met 16 magnetische weerstandsniveaus, Neezee Super Silent...*
 • 【16-niveau magnetische weerstand roeimachine】 Neezee richt zich op de ontwikkeling en het ontwerp van grote fitnessapparatuur, werkt samen ...
 • 【Solide constructie en soepele schuifbeweging】 Deze roeimachine heeft een stabiele en comfortabele stoel die soepel beweegt ...
 • 【Een stille training van het hele lichaam】 Dankzij de soepele, stille vliegwielen met luchtweerstand van 4,5 kg biedt het bijna stil roeien, ...
- 50,00 €8. Topverkoper
MAXXMEE roeitrainer opvouwbaar | Efficiënt trainen met...
23 beoordelingen
MAXXMEE roeitrainer opvouwbaar | Train efficiënt met...*
 • COMPACTE ROEIMACHINE - slechts ca. 152 x 46 x 18 cm opgevouwen en ideaal om in elke hoek op te bergen
 • VARIABEL - Of het nu gaat om bloedsomloop, uithoudingsvermogen of spieropbouw. Met een weerstandswiel met 12 niveaus kan elk trainingsdoel eenvoudig worden geselecteerd
 • SMART - Het LCD-trainingsdisplay toont calorieën, tijd, herhalingen en de ingestelde modus, en kan ook gemakkelijk worden verwijderd
9. Topverkoper
ISE roeitrainer opvouwbaar voor thuis Roeitrainer opvouwbaar met...
22 beoordelingen
ISE roeitrainer opvouwbaar voor thuis Roeitrainer opvouwbaar met...*
 • TRAINING: De weerstand van de roeitrainer SY-1750 wordt geregeld door magnetische remmen, hij is gemaakt van aluminium De aluminium plaat en de magneet ...
 • DETAIL: Het comfortabele zadel zorgt voor een optimale zithouding. Beweegbare katrollagers en comfortabele zitting.De roeitrainer SY-1750...
 • DISPLAY: LCD-scherm kan het totale aantal, slagen, energie- en calorieverbruik, slagfrequentie, slagfrequentieteller van de huidige ... weergeven
- 75,10 €10. Topverkoper
Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk inclusief polsband RSX300
66 beoordelingen
Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk inclusief hartslagband RSX300*
 • ✅ SLIMME KENMERKEN: Het beste van de RSX300: de meegeleverde hartslagmeter! In combinatie met de 8 weerstandsniveaus profiteer je van...
 • ✅ PERFECTE THUIS-WORKOUT: Duurzaamheid en soepel lopen zijn bijzonder belangrijk voor een roeimachine voor thuis. Daarom is de RSX300...
 • ✅ HOOGSTE KWALITEIT: de moderne roeimachine voor uw thuistraining maakt indruk - zoals alle SPORTSTECH-producten - met geselecteerde ...
- 42,30 €aanbod
ISE roeitrainer voor thuis opvouwen opvouwbare roeimachine met ...
ISE roeitrainer voor thuis opvouwbaar opvouwbaar roeien met ... *
Afdelingsnaam: Unisex-Adult
260,00 € - € 42,30 217,70 €
- 13,01 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | GESCHIKTHEID | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 25.05.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter