Sportstech RSX500 roeimachine review | 16 programma's voor de perfecte rugtraining

Dirk Re.

Geen reacties

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07
- 100,00 €

Sportstech RSX500 roeitrainer – Ik was zelf op zoek naar een kwalitatief hoogstaand exemplaar roeimachine, die mij enerzijds helpt bij het ontwikkelen van mijn rugspieren en anderzijds gemakkelijk te gebruiken is en idealiter weinig ruimte inneemt. Als het uiteindelijk zelfs de pijn verlicht, zou dat ideaal zijn!

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Test-c4d32a07

Maar aanvankelijk had ik veel vragen die me bezig hielden:

Is er een roeimachine effectief?
Voor welke leeftijdsgroep is het geschikt?
Heb ik minder pijn door training?
Hoe lang moet ik op hoeveel dagen roeien?

Roeimachines in vergelijking

Skandika waterroeitrainer Nemo IV | Waterroeitrainer voor...Skandika waterroeitrainer Nemo III | Waterroeimachine met...Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk inclusief polsband RSX300Sportstech RSX500 roeitrainer | Duits kwaliteitsbedrijf |...Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | water roeimachine...Skandika waterroeitrainer Styrke | Ontworpen en gemaakt in Duitsland,...Bluefin Fitnessmes Aqua W-1 | Waterbestendige roeitrainer |...YOSUDA ​​Magnetische Roeitrainer 158KG Draagvermogen -...Capital Sports roeitrainer, roeitrainer voor efficiënte...Profun roeitrainer voor thuis, roeitrainer met tablethouder...
€899,00€799,00Controleer prijs€599,00€749,00€1.299,00€989,53Controleer prijs€329,99Controleer prijs
Skandika waterroeitrainer Nemo IV | Water...*Skandika waterroeitrainer Nemo III | Water...*Roeitrainer van Duits kwaliteitsmerk incl....*Sportstech RSX500 roeitrainer | Duitse ... *Skandika waterroeitrainer Nemo Compact | Water...*Skandika waterroeitrainer Styrke | Ontworpen en...*Bluefin Fitnessmes Aqua W-1 |...*YOSUDA ​​Magnetische Roeitrainer 158KG...*Capital Sports roeitrainer, roeitrainer voor...*Profun roeitrainer voor thuis, roeitrainer met...*
◼️ ✔ TÜV GETEST STUDIOKWALITEIT: De Nemo IV roeimachine...◼️ ✔ EFFECTIEVE VOLLEDIGE LICHAAMSTRAINING: De gezondheidsgerichte...◼️ ✅ SLIMME FUNCTIES: Het beste van de RSX300: de meegeleverde...◼️ ✅𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗲𝘀 &...◼️ ✔ EFFECTIEVE VOLLEDIGE LICHAAMSTRAINING: De gezondheidsgerichte...◼️ ✔ ONTWORPEN IN DUITSLAND: De Styrke II is een echte...◼️ MEER KRACHT DOOR WATERBESTENDIGHEID - Ontwerp uw...◼️ Nvt◼️ GEZAMENLIJKE TRAINING: De roeimachine met de...◼️ ✨【FLES EN TELEFOON / PC HOUDER】: Plaats...
◼️ ✔ 45° TANK TECHNOLOGIE: De 45° hellende watertank...◼️ ✔ WATERBESTENDIGHEID: De natuurlijke waterbestendigheid is...◼️ ✅ PERFECTE THUISWORKOUT: Met een roeimachine voor ook ...◼️ ✅𝗛𝗼𝗰𝗵𝘄𝗲𝗿𝘁𝗶𝗴𝗲 ...◼️ ✔ WATERBESTENDIGHEID: De natuurlijke waterbestendigheid is...◼️ ✔ GEMAAKT IN GERMANY: Vaste as van duurzame Duitse...◼️ 100% DUURZAAMHEID - Professioneel ontwikkeld vanuit echte...◼️ Nvt◼️ STIL & VEERKRACHTIG: dankzij de extreem stille 105 cm lange ...◼️ ✨【10-MAGNETISCHE NIVEAUS】: 10-niveau...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
prijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenis
€899,00€799,00Controleer prijs€599,00€749,00€1.299,00€989,53Controleer prijs€329,99Controleer prijs
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
Laatst bijgewerkt op 5 december 2023 22:33 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Lees hier mijn testrapport en krijg antwoord op de echt belangrijke vragen.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_back training-e3ee21e4

Sportstech RSX500 Roeimachine: eerste indrukken | bouw

De Sportstech RSX500 roeitrainer wordt in meerdere losse onderdelen geleverd voor zelfmontage. Het hele pakket heeft een enorm gewicht van ongeveer 35 kg, maar ik koppel het schaargewicht aan goede prestaties.

Dit moet dus eerst gebeuren Sportstech RSX500 roeitrainer worden ingesteld, raad ik u de gebruiksaanwijzing hiervoor aan. de In mijn geval duurde de montage ongeveer 75 minuten. Ik moet echter zeggen dat ik de montage zeer gewetensvol wilde doen, zodat alles daarna stevig zit en staat.

De eerste indruk is dan ook zeer positief. De Sportstech roeitrainer heeft een flexibel verschuifbaar zitje, het beslag met zijn display en het handvat. Op het eerste gezicht herken ik meteen dat de roeimachine voorbij is 16 verschillende instelbare functies beschikbaar, individueel voor elke behoefte. Maar daarover straks meer.

Een groot pluspunt is dat de Sportstech RSX500 roeitrainer opvouwbaar is. Hiervoor kan de gehele stoel inclusief geleiderail worden opgeklapt. Zo neemt de roeitrainer weinig ruimte in beslag als hij niet wordt gebruikt.

Video – constructie

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

- 100,00 €

Voorbereiding en bediening

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Ebay-1844aed9

Voordat u direct gaat trainen met de roeitrainer, dienen eerst enkele kleine stappen te worden gezet.

Zorg er allereerst voor dat alle schroeven goed zijn vastgedraaid, omdat de roeimachine snel begint te wiebelen en je een onstabiele zit krijgt, vooral bij hogere intensiteit.

Verder moet je eerst zonder gewicht oefenen om de juiste beweging te leren. De oefeningen moeten altijd correct worden uitgevoerd om de rugspieren zo goed mogelijk te gebruiken en eventuele rugpijn te voorkomen of optimaal te verlichten. Houding is even belangrijk en moet echt worden overwogen.

Als verdere voorbereiding moet voor de eerste start de gemakkelijkste intensiteit worden gekozen om aan het apparaat en de processen te wennen. Vooral voor mensen die weinig ervaring hebben op dit gebied, moet je altijd beginnen met een lage intensiteit en maximaal 10 minuten.

De bediening lijkt in het begin wat ingewikkeld, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is de bediening vrij eenvoudig.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_kaufen-97515ab3

Kenmerken van de Sportstech RSX500 roeitrainer

De intensiteit van de roeimachine wordt gecreëerd door magnetische weerstand. In tegenstelling tot apparaten met waterbestendigheid, die in een aanzienlijk hoger prijssegment te vinden zijn, is magnetische weerstand een absoluut geweldig en vooral goedkoper alternatief.

De Sportstech RSX500 roeitrainer heeft een aantal zeer handige features. De belangrijkste heb ik hier op een rijtje gezet:

· 12 trainingsprogramma's + 4 hartslagprogramma's met verschillende intensiteiten
· 500m wedstrijdmodus
· Hartslagtraining met polsband
· Antislippedalen met verstelbare banden
· Tablethouder voor video's + USB-oplaadpoort
· Comfortstoel – kogellagers op aluminium rail
· Compatibel met een fitness-app

Eerste toepassing | beoordelingsintensiteit

Omdat ik al ervaring heb, heb ik de intensiteit aanvankelijk beperkt tot het gemiddelde niveau op 20 minuten. De niveaus kunnen worden geselecteerd met behulp van het display.

In mijn eerste test voelde de beweging al goed, ik kon het Oefen het roeien gelijkmatig en netjes. De intensiteit op gemiddeld niveau was in eerste instantie echter goed gekozen, aangezien ik al na 10 minuten de eerste vermoeidheid in de rugspieren kon opmerken. Beginners moeten daarom zeker laag beginnen.

Ik voelde dat van de beweging Roeien als zeer plezierig, aangezien de bewegingen netjes en zonder onderbrekingen konden worden uitgevoerd. De oefening gaat rechtstreeks naar de terug en versterkt ook de Arme. Ik had constant spanning in het hele ruggebied, dus ik kan beoordelen dat de Sportstech RSX500 roeimachine zeker zijn doel dient.

De roeimachine biedt ook degenen die na een tijdje hebben geoefend en gewend zijn geraakt aan de belasting intervaltraining, waarbij de intensiteit tijdens de training anders varieert en de lijken op echte omstandigheden in het water zou moeten.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Amazon-b199405b

Al met al kan ik dit apparaat ten zeerste aanbevelen!

- 100,00 €

Dus voor wie is de roeitrainer geschikt? Welke spieren worden gebruikt?

De roeimachine is in principe voor iedereen geschikt voor wie fit wil blijven. Het resultaat van roeien is dat de rug getraind en Pijn kan op de lange termijn worden verlicht kan zijn.

Ik ken al mensen die in hun hogere jaren zitten en thuis licht roeien om hun lichaam fit en gezond te houden. Om deze reden kan ik deze roeitrainer aanbevelen voor een leeftijdsgroep van 18 – 80 jaar.

[wpcd_coupon id = 139682]

Maar welke spieren train ik ermee?

Zodra je de oefeningen consequent en correct oefent, word je snel een belasting en associeer je ermee Versterking van het gehele ruggebied opmerken. In principe bevordert dit apparaat ook de mobiliteit en dynamiek van het hele lichaam, aangezien ik ook mijn armen en benen gebruik om te sporten. Dat betekent dat de Armen zullen zeker versterkt worden met. Omdat de benen constant in beweging zijn, automatisch de beenspieren, al is het maar in mindere zin.

Roeimachine_Sportstech_RSX500_Top10-b93f3645

Voor- en nadelen Sportstech RSX500 roeitrainer

Voordelen

 • Bovenlichaamtraining thuis mogelijk
 • Direct klaar voor gebruik
 • 16 verschillende intensiteiten selecteerbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geoptimaliseerde bewegingsreeks
 • leeftijd onafhankelijk
 • Eerlijk prijssegment

Nadelen

 • bouw tijdrovend
 • Eerste gebruik lijkt ingewikkeld
 • Erg moeilijk

Conclusie: Sportstech RSX500 roeitrainer in de test

Als conclusie kan ik stellen dat ik een robuuste en vooral goed gemaakte roeitrainer heb getest. Het biedt voor Beginner en gevorderd het optimale trainingsproces voor thuis. De bewegingen lopen vlot en zonder inmenging. Het apparaat heeft mij absoluut overtuigd en ik raad het zeker aan.

Wat mij vooral bevalt, naast de marktgedreven en eerlijk prijssegment de stabiliteit van het apparaat, evenals de afwerking. Ik had altijd het gevoel dat mijn rug daadwerkelijk werd gebruikt en versterkt. Ik vind het verloop van de oefening prettig, ik heb nooit pijn gehad.

De Sportstech RSX500 roeitrainer voor momenteel 599 € is absoluut een alternatief voor je andere roeimachines met waterweerstand, die naar mijn mening te duur zijn. Zelfs als ik in het begin sceptisch was of een magnetische weerstand zijn doel zou dienen, ben ik nu over het algemeen absoluut tevreden en kan een aankoopadvies geven.

- 100,00 €

Ik kan me ook voorstellen dat het sommige mensen met rugklachten kan helpen om pijn op de lange termijn te verlichten. Train hiervoor altijd regelmatig en gebruik de intensiteit niet te veel.

Aanbevolen lectuur: Squat machine

Vind de beste en best verkochte roeimachinesproducten 2023 in eerlijke tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
Concept2 RowErg met standaard poten, model roeitrainer...*
 • Gewrichtsvriendelijke full-body training voor thuis van de wereldmarktleider in roeien
 • Onverslaanbare prijs-prestatieverhouding
 • Nauwkeurige prestaties dankzij de PM5 monitor
2. Topverkoper
SportPlus roeitrainer voor thuis met 8 niveaus, stil &...*
 • EFFECTIEVE WORKOUT ✅ Met dit nieuw gelanceerde roeiapparaat kun je in je eigen vier ...
 • LIQUID ROW PULL ✅ De hoge vliegwielmassa (ca. 8 kg) en het onderhoudsvrije magnetische remsysteem zorgen voor een supervloeiende en ...
 • STIL TRAINEN ✅ Tijdens het roeien kijk je makkelijk tv en ook de buren klagen niet, want de roeitrainer...
3. Topverkoper
Dripex roeitrainer voor fitness thuis, superstille roeitrainer...*
 • ▶【15 magnetische weerstandsinstellingen】Warme tips: (geleverd in twee pakketten) Met een vliegwiel van 3 kg en 15 verstelbare ...
 • ▶【Stille en soepele roeiervaring】: Door gebruik te maken van een superstille aluminium schuifstructuur heeft onze Dripex roeimachine...
 • ▶【Comfortabele stoel en slimme monitor】: het multifunctionele LCD-display biedt statistieken over tijd, afstand, aantal, totaal en calorieën om ...
4. Topverkoper
Kendox RowShaper - Versie 2021*
 • Traint het hele lichaam met innovatieve hydraulische technologie
 • Efficiënte training: spieren opbouwen en vet verbranden – de ideale combinatie van cardio- en krachttraining tegelijk.
 • 36 trainingsintensiteiten
5. Topverkoper
GEARSTONE opvouwbare roeitrainer, hoogwaardig magnetisch,...*
 • 【Details】 Kogellagers en een comfortabel zadel zorgen voor een optimale zithouding. Beweegbaar katrollager en comfortabele zit...
 • 【Eenvoudig op te bergen】 Eenvoudig op te bergen, ruimtebesparend ontwerp, gemakkelijk en snel te leunen, transportwielen voor eenvoudig verplaatsen ....
 • 【Computerfuncties】 Stil trekkingssysteem, LDC-display met de volgende displays: TIJD, COUNT, CALORIEN en TOTAAL. De...
6. Topverkoper
Skandika waterroeitrainer Styrke | Ontworpen en gemaakt in Duitsland,...*
 • ✔ ONTWORPEN IN DUITSLAND: de Styrke II is een echt designstuk - in samenwerking met de Essen-ontwerper Tukiendorf, een ...
 • ✔ GEMAAKT IN DUITSLAND: vaste as uit duurzame Duitse bossen, verwerkt met weinig afval in een door een familie gerunde timmerwerkplaats en per ...
 • ✔ VERBONDEN DUBBELE RAIL: De unieke, verbonden dubbele rail heeft als voordeel dat de pedalen verder uit elkaar kunnen staan ​​...
7. Topverkoper
Water Rower roeitrainer as met S4 prestatiemonitor, 210x56x53...
645 beoordelingen
Water Rower roeitrainer as met S4 prestatiemonitor, 210x56x53...*
 • Roeitrainer met waterbestendigheid gemaakt van essenhout
 • Inclusief prestatiemonitor en waterpomp
 • Geproduceerd met liefdevolle zorg
8. Topverkoper
Miweba Sports waterroeitrainer MR700 - LED watertank - RGB LED...*
 • ✔ Originele Miweba Sports ✔ Hoogwaardig essenhout ✔ Fitshow app ✔ Verstelbare voetensteun in 6 stappen
 • ✔ 6 intensiteitsniveaus ✔ Houder voor tablet en smartphone ✔ Hartslagdisplay met hartslagband ✔ Zithoogte 28 cm
 • ✔ LCD-scherm ► tijd ► watt ► afstand ► calorieën ► trekjes totaal ► trekjes ► hartslag ► SPM
9. Topverkoper
Fitness Reality 1000 Plus Bluetooth roeitrainer met magnetische...
6.596 beoordelingen
Fitness Reality 1000 Plus Bluetooth roeitrainer met magnetische...*
 • De enige roeimachine op de markt die extra fysieke oefeningen mogelijk maakt: de voor patent aangevraagde...
 • De low-impact full-body workout is gericht op onderarmen, biceps, triceps, schouders, benen, hamstrings en meer met toegevoegde...
 • Bluetooth Smart Cloud Fitness met de gratis MyCloudFitness-app op iOS en Android stelt u in staat uw trainingsresultaten bij te houden. 3...
- 99,00 €10. Topverkoper
SportPlus | Waterroeitoestel voor thuis van natuurlijk massief hout...*
 • DESIGN & KWALITEIT ✅ Onze waterroeimachine (WR-1800) is gemaakt van hoogwaardig eikenhout en maakt indruk met zijn uitstekende ...
 • EFFICIËNTE TRAINING ✅ De hoogwaardige componenten zorgen voor een vloeiend roeigevoel en maken efficiënte ...
 • SLIM & AANSLUITBAAR ✅ De slimme trainingscomputer biedt alle relevante trainingsgegevens in één oogopslag en biedt verschillende ...

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 6.12.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending