Spiritualiteit en meditatie

Foto door de auteur

Niko

Luxflair Spiritual wierookstokjesset, 12 verschillende aroma's inclusief handgemaakte wierookstokjeshouder van palissander

Er zijn verschillende opvattingen over wat spiritualiteit en meditatie eigenlijk betekenen. De uitdrukking "Spiritus Sanctus" - "Heilige Geest" - van het christelijk geloof geeft aan dat het begrip spiritualiteit te maken heeft met een poëzie van leven en denken die in de breedste zin als religieus kan worden beschouwd.

[apn typ="vergleich2" asin="B07VWLF2WH,B01KAES642,B07TWL3JV1,B083FQLTLZ,B00C4Z61IE,3442341760,B086Y39244,B08BD9D4BD" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Enerzijds wordt spiritualiteit gelijkgesteld met religiositeit, d.w.z. met een levensstijl die sterk wordt beïnvloed door religieuze leerstellingen. Aan de andere kant wordt spiritualiteit bij oudere Duden geassocieerd met een fundamentele spirituele houding die de auteurs van de lexicons van die tijd als sterk verankerd zagen in de christelijke kerk. Daarom werd en wordt het woord spiritualiteit deels gelijkgesteld met “vroomheid”.

De betekenis van het woord is de afgelopen jaren zeker veranderd. Tegenwoordig vertegenwoordigt spiritualiteit een manier van leven waarin mensen hun levensstijl afstemmen op hun spirituele en religieuze overtuigingen. Dit kan ook minder bewust, afhankelijk van de invloed die het geloofsovertuiging nog heeft in de culturele omgeving. Aan de andere kant stellen steeds meer mensen spiritualiteit niet langer gelijk aan formele religies en hun manier van leven.

religieuze onderwerpen

Spiritualiteit in een modern begrip is de bewuste betrokkenheid bij religieuze vraagstukken in de breedste zin van het woord. Dit omvat naast esoterie ook hulp in het leven, Meditatie en natuurgeneeskundige onderwerpen. Dit verklaart ook het toenemende aantal boeken over religie, energetische genezing, wedergeboorte, chakra's, Reiki en vele andere onderwerpen die in de breedste zin als "esoterisch" worden geclassificeerd.

Daarom zien sommige psychologen een min of meer bewuste mentale preoccupatie met vragen over de zin en waarde van het menselijk bestaan, de goddelijke zin en het zoeken naar een ultieme waarheid en een hogere wijsheid dan het behoren tot spiritualiteit. Over het algemeen leidt een persoon een spiritueel leven wanneer hij de volgende zeven gebieden in zijn leven gedeeltelijk of volledig heeft geïntegreerd:

1. Gebeden en vertrouwen in God

2. Zoek naar kennis en wijsheid

3. De overtuiging dat er meer is dan alleen met de zintuigen te vatten is. Dit wordt transcendentie genoemd.

4. Mededogen en tolerantie

5. Bewust omgaan met zichzelf, met anderen en met de omgeving

6. Dankbaarheid en ontzag

7. Meditatie en gelijkmoedigheid

Op zoek naar de zin van het leven wenden steeds meer mensen zich tot spiritualiteit. Ze lezen boeken over spirituele onderwerpen, volgen yoga- of reikicursussen en bewonderen spirituele rolmodellen zoals de Dalai Lama of Moeder Theresa. Op deze manier verbreden ze niet alleen hun eigen spirituele horizon, maar leiden ze vaak ook een meer vervullend en zinvoller leven voor hen.

Wat vind je van spiritualiteit en hoe beleef je het? Hoe integreer je spiritualiteit in het dagelijks leven?

Zelfcompassie toont een nieuwe richting

De nieuwe boodschap is "wees lief voor jezelf". Velen zijn er heel goed in streng voor zichzelf te zijn en geen goed haar naar beneden te halen, en tegelijkertijd hun grootste criticus te zijn. Maar of dit de juiste manier is om met je eigen problemen om te gaan en je eigen goed te doen, is de vraag. Recent onderzoek toont aan dat zelfcompassie een essentiële vereiste is voor geestelijke gezondheid. Maar velen vinden het moeilijk om een ​​goede vriend voor zichzelf te zijn. Je moet jezelf leuk vinden om uit de problemen te komen. Zelfrespect kan helpen om uit een spiraal van zelfkritiek en zwartogige visie te komen.

 • Uiteindelijk leidt genotzucht eerder tot het gewenste succes dan verwoestende zelfkritiek
 • Zelfcompassie maakt je geduldiger en daardoor vervelender bij het nastreven van doelen
 • Zelfmedelijdende mensen zijn egocentrisch en wie wil dat zijn?
 • Veel mensen maken hun eigen gevoelens afhankelijk van de mening van anderen. We doorbreken deze vicieuze cirkel, heeft een sterk zelf
 • Zelfcompassie zorgt voor mentale gezondheid en voorkomt burn-out
 • Voortdurend jezelf bekritiseren brengt alleen maar negatieve gedachten in je leven en blokkeert ons in wat we doen
 • Zelfcompassie vermindert eten uit frustratie
 • Zelfs vriendelijke mensen zijn risicovriendelijk en bereiken meer dan degenen die zichzelf niet vertrouwen
 • Zelfcompassie maakt je evenwichtiger en daardoor gelukkiger in het dagelijks leven
 • Zelfvriendelijkheid, verbondenheid en mindfulness zijn de hoekstenen van het eigen bestaan
 • Zelfvriendelijkheid: als het leven niet al te soepel gaat, ben je er voor jezelf en niet onverschillig voor jezelf
 • Solidariteitsgevoel met anderen: dat kan alleen mij overkomen - zo'n gedachte komt zelfs niet bij zogenaamde zelfvriendelijke mensen op, omdat ze weten dat het iedereen kan raken.
 • Mindfulness van iemands emoties: degenen die hun gevoelens onderdrukken, doen zichzelf geen goed

Doe het zelf

In onze snelle tijd, omringd door stress en hectiek, is het belangrijker dan ooit om onszelf kleine pauzes toe te staan ​​en te zorgen voor de energieopbouw van ons lichaam en geest met geleide meditatie. De natuur heeft ons een ontspannen houding gegeven die we vaak verliezen door externe omstandigheden. Om aan de dagelijkse behoefte te voldoen, hebben we deze vaste tijden echter nodig om fysiek en mentaal te kunnen ontspannen!

Zelfs na het eerste gebruik van een meditatie zul je de kracht van deze korte bewuste pauzes waarderen. Slechts een paar minuten diepe ontspanning in meditatie zijn voldoende om ontmoediging, uitputting en vermoeidheid effectiever te bestrijden dan vele uren rusteloze slaap. Dit zijn redenen om beter met jezelf om te gaan.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 beste en best verkochte meditatiesetproducten 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte meditatiesetproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter