Advies: De juiste zonbescherming - waar moet ik op letten? | Hoe bescherm ik mezelf het beste?


Gids voor zonbescherming
Zon = UV-straling

Zonbescherming: Naast de positieve aspecten heeft de zon ook schadelijke gevolgen. Een gezond en verantwoord gebruik van de zon kan dus niet alleen zonnebrand helpen voorkomen, maar ook het risico op langdurige schade, met name huidkanker, verkleinen.

Lees nu hier wat je kunt doen om jezelf echt effectief tegen de zon te beschermen en toch het positieve eruit te halen.

Zonnebrandlotion in vergelijking

NIVEA SUN zonnebrandcrème voor het gezicht, matterende zonbescherming, ...NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF 30 (50ml),...NIVEA SUN protection & care gezichtszonnecrème met SPF 30 (50 ml),...NIVEA SUN Kids Protection & Care Zonnelotion SPF 50+ (200 ml),...Ladival Anti-Age & Anti-Pigment Spots SPF 30 – Parfumvrije...Eucerin Sensitive Protect Zonnelotion Extra Licht SPF 50+, 400 ml...NIVEA SUN UV Dry Protect Sport Sun Spray SPF 50 (200 ml), ...NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30 (200 ml),...Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert plus zonbeschermingsspray...NIVEA SUN Protection & Care Zonnelotion LSF 30 (250 ml),...
8,94 €7,95 €12,42 €6,71 €3,07 €29,80 €10,95 €9,94 €9,94 €7,95 €
NIVEA SUN zonnebrandcrème voor het gezicht, matterend ... *NIVEA SUN UV Face Matterende zonbescherming SPF ... *NIVEA SUN Protection & Care Gezichtszonnecrème met ... *NIVEA SUN Kinderbescherming & Verzorging Zonnemelk SPF 50 + ... *Ladival Anti-Age & Anti-Pigment Spots SPF 30 –...*Eucerin Sensitive Protect Zonnelotion Extra Licht ... *NIVEA SUN UV Dry Protect Sport Zonnespray SPF 50 ... *NIVEA SUN Protection & Tan Sun Oil Spray SPF 30...*Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert plus ... *NIVEA SUN Protection & Care Zonnelotion SPF 30 (250...*
◼️ Niet-vette zonnebrandcrème voor het gezicht: onmiddellijk ...◼️ Hoge bescherming - de zonnecrème met SPF 30 en ...◼️ Bescherming en verzorging - De NIVEA SUN gezichtszonnecrème SPF 30 ...◼️ NIVEA SUN Kids – De NIVEA SUN zonnebrandcrème voor kinderen...◼️ Effectieve zonbescherming en gerichte preventie: ...◼️ medische zonnebrandcrème van hoge kwaliteit◼️ NIVEA SUN - De spuitnevel beschermt de huid met de ...◼️ Protection & Tan – Bescherming tegen de zon en een natuurlijke bruine kleur in...◼️ Ambre Solaire Sensitive Expert + zonbeschermingsmelk SPF 50 + ...◼️ Protection & Care - De zonnebrandcrème beschermt de huid twee keer:...
◼️ Zonbeschermingsfactor 50, keuze uit de juiste ...◼️ Matterend effect - de dagcrème met zonbeschermingsfactor ...◼️ Onmiddellijke bescherming - Met SPF 30 biedt de vochtinbrengende crème ...◼️ Protection & Care - De zonnemelk met de 5in1 huidbescherming...◼️ De zonnebrandcrème om overpigmentatie te voorkomen: ...◼️voor de gevoelige huid◼️ Sport sun spray - de zweetbestendige, extra ...◼️ Activeert de bruine kleur – De formule met pro-melanine-extract...◼️ Het gepatenteerde hightech UVA-UVB-filtersysteem met ...◼️ Microbiome Balance - De voedende formule van de NIVEA SUN...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
bescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zonbescherming tegen de zon bescherming tegen de zon
8,94 €5,34 €
8,94 €7,95 €12,42 €6,71 €3,07 €29,80 €10,95 €9,94 €9,94 €7,95 €
naar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbod
Laatste update op 24 mei 2022 19:54 Links direct naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

Basics - waar heb ik de zon eigenlijk voor nodig?

De zon is de basis voor het leven van mens, dier en plant. Geen leven is mogelijk zonder de zon. Alleen al uit dit principe kan worden geconcludeerd dat de zon uiterst belangrijk is voor ons mensen. Ze zorgen ervoor dat we ons alerter voelen en zijn vaak in een beter humeur. De zon is ook uiterst belangrijk voor onze huid, omdat deze verantwoordelijk is voor het welzijn en de uitwendige genezing.

Maar wat houdt dat precies in?

De zon brengt enkele waardevolle positieve aspecten met zich mee:

 • Hormoonafgifte

De zon zorgt ervoor dat we in een goed humeur en actief zijn. De warmte zorgt ook voor een goed humeur.

 • Vitamine D-vorming

Met behulp van de zon kan ons lichaam vitamine D aanmaken en zo ons immuunsysteem, botten, spieren en tanden versterken.

 • Genezing van huidziekten

Zonlicht is goed voor je, bijvoorbeeld bij psoriasis, neurodermitis en witte vlekziekte. Laat altijd een arts het goede effect controleren.

Als we echter te lang aan de zon worden blootgesteld, kan dit leiden tot pijnlijke zonnebrand en andere gevolgen. Dit komt door de zogenaamde ultraviolette stralen, of kortweg UV-stralen. Maar daarover straks meer.

Meestal hebben we er al een van nature natuurlijke huidbescherming, want een gezonde huid geneutraliseerd de gevolgen de zonnestraling en heeft een beschermend effect.

Een teken hiervan is bijvoorbeeld dat de huid wordt blootgesteld aan langdurige blootstelling aan de zon Hornhaut vormen als extra bescherming. Een ander teken van zelfbescherming is dat: bruin worden. Het donkere pigment melanine is op een beschermende manier gerangschikt rond de kern van de huidcellen. Daarom worden we bruin.

Belangrijk om te weten: De teint is geen teken van een gezonde huid, maar een pure beschermende reactie, wat betekent dat schadelijke UV-stralen al in de huid zijn doorgedrongen.

Dus ik kan zeggen dat de zon onmisbaar is voor de mens, maar op een gezonde manier moet worden gebruikt.

Aanbevolen lectuur: Tips voor het zomerfiguur hier!

Wanneer kan de zon mijn huid beschadigen?

Bovenal hebben de eerder genoemde ultraviolette (UV) stralen van de zon effect op de huid. Afhankelijk van de golflengte wordt onderscheid gemaakt tussen UV-A- en UV-B-straling.

de lange golf UV-A straling reikt tot diep in de huidlagen (dermis). Het effect hiervan is dat de vezels van de huid beschadigd kunnen raken, wat leidt tot verlies van elasticiteit met de vorming van rimpels. Dit type straling veroorzaakt slechts één kortdurende kleuring en verhoogt het risico voor huidkanker, melanoom.

Het is echter niet verantwoordelijk voor het ontstaan ​​van zonnebrand.

de korte golf UV-B-straling dringt de epidermis binnen. Hierdoor produceert de huid het pigment melanine en zo langdurig bruinen ontstaat, die als lichtbescherming dient. Dit type straling doet dat ook Vorming van vitamine D., wat bijvoorbeeld belangrijk is voor de opbouw van botten. UV-B is echter ook verantwoordelijk voor zonnebrand, een ontstekingsreactie die, afhankelijk van de intensiteit van de straling, gepaard gaat met roodheid, zwelling, blaarvorming en pijn.

Zonbescherming: hoe werkt een zonnebrandcrème | zonnebrandcreme

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Hoe bescherm ik mezelf optimaal en welke mogelijkheden heb ik?

Er zijn verschillende en talloze manieren om de huid optimaal te beschermen. Ik laat je graag de belangrijkste zien in een overzichtelijke lijst.

Jurk:

Kortom, kleding biedt de beste bescherming tegen zonnebrand!

Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_Amazon_Ebay-9fee48fe

Vooral de hoofdhuid, ogen en nek worden snel aangetast door zonnebrand, omdat ze een direct oppervlak zijn voor de zon. Hier kan een zijn zonnehoed en zonnebril (UV 400) assisteren. 

- 2,00 €

Zonnescherm: 

Zonnebrandmiddelen beschermen voor verschillende tijdsduur, afhankelijk van de zonbeschermingsfactor en het huidtype. Er zijn beschermende lotions en beschermende sprays met verschillende niveaus van zonbeschermingsfactoren.

Garnier Sun Protection Spray, UV Water Verfrissende mist...
Garnier Sun Protection Spray, UV-waterverfrissende nevel...*
Gemiddelde bescherming - Ideaal voor een zeer lichte en licht gebruinde huid
8,44 €
Correct_Sunenschutz_Sonnebrand_Sonne_vorbeugen_Sonnecremes-ad7a7e2d

Er moet rekening worden gehouden met het volgende:

 • Huidtype (licht tot donker)
 • Leeftijd van de persoon (kind of volwassene)
 • Hoe lang wil ik in de zon blijven?
 • Hoe sterk is de zon? (Middagzon, sterkte afhankelijk van de regio)
 • Reeds bestaande aandoeningen in de huid

Ik kan dit nog steeds volgende aanbevelingen spreek uit:

 • Meerdere keren aanbrengen voordat je de zon in gaat + vroeg
 • Regelmatig vernieuwen, vooral na het baden en afdrogen (ook met waterdicht beschermingsmiddel)
 • De berekende beschermingstijd niet uitputten, maar maximaal twee derde gebruiken en dan opnieuw aanbrengen.
 • Minerale UV-bescherming heeft de voorkeur boven chemische UV-bescherming en werkt sneller

Als je jezelf ook op de meest eenvoudige manier tegen de zon wilt beschermen, kun je het jezelf gemakkelijk maken in de schaduw. Houd er echter rekening mee dat u hier ook bruin kunt worden.

Welke zonbescherming is geschikt voor mij?

Afhankelijk van huidtype, leeftijd, huidgebieden en situatie zijn er veel verschillende zonnefilters die op de huid kunnen worden aangebracht. Ik wil nu de belangrijkste aanwijzingen voor de individuele beslissing opsommen.

Konsistenz

Of je nu kiest voor spray, melk, crème of gel hangt af van hoe je eigen huid eruitziet. Crème is goed voor mensen met een droge huid. Mensen met een vette huid kiezen eerder voor gel.

Leeftijd

Vooral voor kinderen en ouderen is een goede bescherming tegen de zon noodzakelijk, omdat de huid op jonge en oudere leeftijd gevoeliger is. Er zijn speciale producten voor kinderen, meestal zonder parfum. Voor oudere mensen is een zonbescherming met een hoge zonbeschermingsfactor, vanaf SPF 20, aan te raden.

Huidgebieden

De huid varieert in dikte en sommige gebieden worden veel meer blootgesteld aan de zon. Bijvoorbeeld het gezicht en de achterkant van de voet. Er zijn speciale zonnefilters voor het gezicht, maar ook dagcrèmes met een zonbeschermingsfactor. Voor bijzonder gevoelige gebieden, zoals de achterkant van de voet en onderlip, is het belangrijk om altijd voorzichtig aan te brengen.

Situatie

De blootstelling aan de zon varieert, mensen en hun omgeving zijn individueel. Gevoelige huid en ziekten zoals neurodermitis spelen hierbij een grote rol. Maar ook of u zich voornamelijk in berggebieden of aan het water bevindt. Het is belangrijk om de invloeden te kennen en de juiste zonbescherming te kiezen.

Over het algemeen moet altijd een zonbescherming met een passende zonbeschermingsfactor worden gekozen. Daarnaast kun je beter een te hoge zonbeschermingsfactor hebben dan een te lage.

Zonbescherming: waar moet ik op letten bij kinderen?

Tips voor het dagelijks leven

De huid van het kind is veel dunner dan de volwassen huid. De pigmenten, die het lichaam beschermen tegen UV-stralen, worden in de kindertijd nog niet volledig aangemaakt. Elke keer dat het kind verbrandt door de zon, neemt de kans op het ontwikkelen van huidkanker op volwassen leeftijd toe.

Jonge kinderen mogen pas worden blootgesteld aan directe zon als ze ongeveer twee jaar oud zijn. Als dat niet mogelijk is, is er een hoofd bescherming en UV-bestendige kleding onmisbaar. Als de kinderen ouder zijn dan twaalf maanden, kan ook zonnebrandcrème worden aangebracht. Gebruik altijd een hoge zonbeschermingsfactor.

In principe geldt het volgende:

Rust kinderen altijd uit met kleding, hoed en zonnebril om ze te beschermen tegen UV-stralen. Gebruik altijd een zonnebril met de aanduiding UV-400 of 100% UV-bescherming.

Tips voor het dagelijks leven:

zwischen 11- en 15-klok de UV-straling hoogste. Gedurende deze tijd mogen kinderen indien mogelijk niet in de zon gaan. De basisregel hierbij is dat de schaduw altijd de voorkeur verdient.

 • Gebruik altijd een parasol bij het besturen van een kinderwagen.
 • Kinderen moeten in de zomer altijd voldoende drinken.
 • Gebruik minimaal zonbeschermingsfactor 30, ook in de zomer en in zuidelijke landen SPF 50.
 • De neus, voorhoofd, oren, handen, schouders, knieën en achterkant van de voeten hebben veel bescherming nodig. Regelmatig opnieuw opromen mag niet worden vergeten.
 • Breng altijd opnieuw zonnebrandcrème aan na het zwemmen, zweten en afdrogen, ook als het een waterdicht product is.

 

Eenvoudige regels om te vermijden

Zonnebrand + interessante tips

 • Kleding is de beste bescherming tegen de zon
 • Vermijd middagzon
 • Als het gaat om bescherming tegen de zon, helpt veel veel
 • Post-creaming verlengt de beschermingstijd niet
 • Zelfs toepassen als de lucht bewolkt is
 • Goede zonnebrandmiddelen worden ook snel opgenomen
 • Zelfs een gebruinde huid heeft bescherming nodig
 •  De huid kan ook onder water verbranden
 • Voorbruinen in de zonnestudio beschermt niet tegen zonnebrand

Leestips: looien capsules hier | strandgadgets hier | Waterpistolen hier

Vind in de top 10 van de beste & best verkochte zonnebrandproducten voor strandtenten 2022 op eerlijke tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
1. Topverkoper
strandschuilplaats voor buiten Helios - ideale strandschuilplaats voor op reis, UV...
1.825 beoordelingen
strandoverkapping voor buiten Helios - ideale strandoverkapping voor op reis, UV...*
 • Zonwering strandtent met UV-bescherming: UV 80 volgens UV STANDARD 801 - extreem hoge zonbescherming voor uw kind en u!
 • Kleine strandschelp: miniverpakking (40 x 8 x 8 cm) - ideale reis-strandschelp voor koffers en dus vliegreizen
 • Veelzijdige zonnetent: biedt niet alleen zonwering, windbescherming, privacy en schaduw op het strand - zonnescherm ook voor de ...
2. Topverkoper
Yorbay automatische strandtent met UV-bescherming 50+, strandschelp met...
85 beoordelingen
Yorbay automatische strandtent met UV-bescherming 50+, strandschelp met...*
 • 【Zonbescherming】: het oppervlak van 190T verzilverde polyesterdoek, UV 50+, dat volwassenen en baby's effectief beschermt tegen ...
 • 【Snelle constructie】: de strandtent heeft een snel bouwsysteem, modieus en wetenschappelijk ontwerp met snel te openen ...
 • 【Meervoudige ventilatie】: er is een ventilatievenster aan de achterkant om het interieur van de tent frisse lucht te houden....
3. Topverkoper
Qeedo Quick Palm strandtent met UV-bescherming (UV80), klein ...
2.190 beoordelingen
Qeedo Quick Palm strandtent met UV-bescherming (UV80), klein ... *
 • Alleen 10 seconden installatietijd (quick-up-systeem) - gemakkelijker te ontmantelen dan een zelf samenstellende pop-up strandshell
 • De strandtent met gecertificeerde UV80-bescherming (volgens UV-norm 801) biedt zonbescherming speciaal voor kinderen en baby's
 • De strandschelp is zeer compact vergeleken met strandschelpen met een afmeting van 70x12x12 cm (LxBxH)
4. Topverkoper
Active Era pop-up strandtent - UPF 50+ strandtent voor...
571 beoordelingen
Active Era pop-up strandtent - UPF 50+ strandtent voor...*
 • UV-zonbescherming: de zonnetent is bekleed met een UPF 50+ UV-beschermend materiaal om u en uw gezin de broodnodige bescherming te geven ...
 • SNELLE OPSTELLING EN VERPAKKING: vergeet verwarrende tentinstructies en lastige stokken, ons automatische pop-upontwerp maakt het mogelijk...
 • Windscherm op het strand: het praktische ontwerp stelt u in staat te beschermen tegen de zomerwind en externe zandzakken en haringen houden de ...
- 1,00 €5. Topverkoper
EXPLORER UV-bescherming 80+ strandschelp 240x125x125cm **extra...
800 beoordelingen
EXPLORER UV-bescherming 80+ reisstrandschelp 240x125x125cm **extra...*
 • Extra kleine verpakking
 • Afmetingen: 240 x 125 x 125 cm
 • UPF 80 +
6. Topverkoper
TLM Toys Strandschuilplaats, strandtent met UV-bescherming, waterdichte pop...*
 • Outdoor Shade Tent Beach Shelter: Het deurloze ontwerp maakt de tent geschikt om te vissen. Een perfecte keuze voor gebruik als...
 • UV-bestendig en premium strandschelp: het tentdoek heeft een sterke waterbestendigheid, sterke UV-bestendigheid en ...
 • Strandschuilplaats van duurzame constructie: deze tent is van perfecte kwaliteit en is gemaakt van hoogwaardige materialen om praktisch en ...
7. Topverkoper
Badabulle Anti-UV Tent, Grote Strandtent, Hoge Zonbescherming...*
 • UPF 50+: de UV-beschermingstent beschermt je baby tegen zonnestralen, maar ook tegen wind en zand
 • Ruim: De Badabulle-tent biedt voldoende ruimte voor een kind, een tweeling en zelfs een volwassene (125 x 100 x 85 cm)
 • Goede ventilatie: dankzij grote openingen en mazen aan de zijkanten is de tent goed geventileerd zodat het niet te warm wordt
8. Topverkoper
- 2,00 €9. Topverkoper
outdoorer pop up strandschelp Zack II blauw - wegwerp strandschelp...*
 • Pop-up strandschelp: zelfassemblage - gekarteld en open!
 • Veiligheid op het strand dankzij een hoge mate van bescherming tegen de zon - strandoverkapping met UV-beschermingsfactor UV 60
 • XXL familie pop-up strandtent: Afmetingen: 245 x 145 x 100 cm - veel ruimte
10. Topverkoper
ibforcty Beach Shelter Automatische pop-up strandtent,...
4 beoordelingen
ibforcty beach shelter automatische pop-up strandtent,...*
 • 1. UV-zonbescherming: de strandtent is bekleed met een UV-beschermingsmateriaal met UPF 50+ dat bescherming biedt tegen zon, regen en wind
 • 2.Quick Set: geen montage vereist, geen tijdverspilling. Met ons automatisch pop-up ontwerp kun je de tent inklappen...
 • 3. Parasol strandtent Uitklapmaat: lengte 165 cm / 65 inch, breedte 150 cm / 59 inch, hoogte 110 cm / 43,3 inch, na gebruik in een...
- 1,00 €aanbod
EXPLORER UV-bescherming 80+ strandschelp 240x125x125cm **extra...
EXPLORER UV-bescherming 80+ reisstrandschelp 240x125x125cm **extra...*
Extra kleine verpakkingsgrootte; Afmetingen: 240 x 125 x 125 cm; UPF 80+; Accessoires: 5 haringen 20 cm; Verpakkingsgrootte: 30 x 10 cm
19,95 € - € 1,00 18,95 €
Nieuw!
High Peak tent, strandschelp Sevilla, UV 40 zonwering,...
Hoge piektent, strandtent Sevilla, UV 40 zonwering,...*
Hoogwaardige 7,9 mm glasvezelstokken verbonden met een praktische elastische band.
44,95 €
Nieuw!
High Peak kampeertent, strandschelp Cordoba 80, UV 80...
High Peak kampeertent, strandtent Cordoba 80, UV 80...*
Grote, uitstekende zonnekap voor ultieme schaduw.; Hoogwaardige 7,9 mm glasvezelstokken verbonden met een praktische elastische band.
69,95 €

Leestips: coole DIY Projecten | GESCHIKTHEID | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 25.05.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter