Smart home - maak uw leven slimmer!

Foto door de auteur

Maren

Smart Home Guide: uw thuisnetwerk

slimme woning

Een koelkast die je vertelt wat je moet kopen. Regel het hele verwarmingssysteem met een druk op de knop. Blijf altijd op de hoogte van het elektriciteitsverbruik. Googlen met de spraakbesturing of het programmeren van de luiken. Wat is vandaag mogelijk of zinvol? Sommige dingen zijn al voorgeschreven door de wetgever. Veel componenten werken onafhankelijk. Sommige kunnen worden samengevoegd. Het wordt een beetje verwarrend als je je zorgen maakt over je leefruimte.

Deze gids gaat over slim thuis. Wat is mogelijk, wat is niet mogelijk, waar moet je op letten bij het installeren van technologie en welke opties heb je om technische processen winstgevend te gebruiken? - Smart Home - uw netwerkwoning

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Smart Home-producten - in vergelijking

[apn typ="vergleich2" asin="B07JJB1PMX,B081H8714T,B00O887V9I,B07WJ74MDC,B07NDT4TYS,B0791MB8JB,B072PD3GTH,B00BCZXD7O,B01LCO19MU" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Wat is een smart home?

Smart Home betekent: Automatiseer kwaliteit van leven en veiligheid, inclusief efficiënt energieverbruik, met technische ondersteuning. Technologie moet mensen ondersteunen - niet vervangen. U beslist welk apparaat wat doet en wanneer. U kunt apparaten programmeren - zoals het u en uw leven uitkomt.

Met eThuis of Smart Living trouwens ook Smart Homes betekende

Als u geen smartphone hebt, kunt u de juiste panelen aan de muur bevestigen of een tablet gebruiken om de technologie te schakelen.

Smart home-applicatie

Verschillende functies in een huis kunnen onderling worden verbonden en vervolgens via smartphone, Tablet of PC niet alleen worden gecontroleerd, maar ook geconfigureerd. Zet onderweg de verwarming aan, sluit de luiken, kijk naar de Bewakingscamera's gooien? Geen probleem Uw eigen alarmactivering? Geen probleem

Naar het grote gebied van eHome behoren tot gedeeltelijke gebieden. Onder bepaalde omstandigheden kunnen deze ook onderling worden verbonden.

Slimme meting

Tellers zijn verborgen achter de term: Water, gas, elektriciteit. Deze tellers zijn digitaal en kunnen op elk moment worden gevolgd. Dit kan u helpen een overzicht te krijgen van wat er tijdens uw afwezigheid wordt verbruikt. U kunt met de gegevens werken, u kunt elektriciteit besparen of in het ergste geval ontdekken dat u een gebroken waterleiding heeft. We gaan dieper in op de wettelijke voorschriften met betrekking tot digitale elektriciteitsmeters hieronder

Domotica - smart home

Dit gebied bevat dergelijke beveiliging Alarmsysteem, de verwarming, de verlichting en ook de geautomatiseerde besturing van de zonwering. Ben je al langer weg Je kunt de jaloezieën overal neerhalen. Licht en verwarming kunnen ook worden gepersonaliseerd. Schakel eenvoudig het licht in de badkamer uit vanaf de bank.

Misschien heb je het koud en wil je het opwarmen voordat je thuiskomt?
Wat vandaag ook mogelijk is - a automatische ontgrendeling voor uw voordeur, Geen grap Uw smartphone bevindt zich via GPS en als deze zich (in het beste geval niet kwijt) in de buurt van uw voordeur bevindt, wordt deze ontgrendeld. Het sluit zichzelf onmiddellijk af als u zich van een bepaalde straal verwijdert.

Huishoudelijke apparaten - Smarthome

Met Smart Home kunt u ook alle huishoudelijke apparaten met elkaar verbinden. Misschien wil je 's ochtends op tijd je koffie? Slim wonen maakt het mogelijk. Je kunt ook die van jou gebruiken koelkast, jouw Kudde of de jouwe wasmachine netwerk.

Misschien heb je er een maaier of Pool robot? Deze vriendelijke helpers kunnen ook worden bediend en geprogrammeerd in de Smart Living-ruimte.

consumentenelektronica

Toegang tot al uw bestanden, foto's, video's en films vanuit het hele huis zonder CD-sticks of andere gegevensopslagapparaten van A naar B te hoeven slepen U kunt als u uw hebt serversysteem installeren.

Een intern, intern serversysteem is geen cloud! Een cloud bewaart uw gegevens op een externe server waartoe u overal ter wereld toegang hebt via internet.

Beveiliging - smart home

Relevante taken op het gebied van slimme beveiliging zijn onder meer:

Deze apparaten kunnen aan een actie worden gekoppeld. De deur kan bijvoorbeeld worden geopend voor een vriend, een bewakingscamera kan een foto maken van de inbreker, de ramen worden geopend in geval van verontreiniging met koolmonoxide. Beveiligingsberichten worden ook verzonden.

Smart Home Alexa

Alexa is eigenlijk geen Alexa, het is Echo. Alexa is gewoon de vrouw die erin leeft. Ha. Spraakbesturing kan niet alleen worden gebruikt door het apparaat aan te spreken met: "Alexa, speel mijn favoriete muziek!" Echo kan nog meer doen:

  • Bewaak en gebruik alle Apple-eenheden
  • Licht in- en uitschakelen
  • Controleer intelligente radiatorthermostaten en verander de temperatuur
  • Controle bewakingscamera's
  • Sluit extra huishoudelijke apparaten aan met behulp van intelligente stopcontacten

Natuurlijk speelt ze ook muziek terwijl ze je kleren wast of je vaatwasser aanzet.

Android smart home

Veel apparaten, stopcontacten en systemen werken natuurlijk ook op Android. De programmeerbare adapterstekker is bijzonder populair. Het werkt ook met de koffie, precies half zeven in de ochtend!

Heeft een smart home zin?

Deze technologie wordt ook ontwikkeld zodat we het in het dagelijks leven handiger hebben. En omdat niet alles wat nieuw is revolutionair is. Apparaten zoals koelkasten, wasmachines of vaatwassers kunnen worden aangesloten op het slimme huis - de machines moeten nog steeds met de hand worden geladen. Vooral omdat de nieuwe apparaten met de timer kunnen worden ingesteld.

Waar de technologie zinvol kan worden gebruikt:

Smart home voor senioren

Heeft een smart home zin voor senioren? Niet noodzakelijk. Als de oudere generatie het niet eens is met de technologie, zal het moeilijk zijn om het als een helper te integreren. een automatisch spoelen van water is niet begrijpelijk voor sommige oudere heren. Het hangt van de persoon af. Technische ondersteuning is een pluspunt voor mensen met een lichamelijke handicap maar die fit zijn.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Smart Home-vereisten

Om te beginnen, in termen van energiebesparing en monitoring, hebt u een apparaat nodig dat is ontworpen om de gegevens af te spelen die moeten worden verwerkt. De meeste smart home-apparaten zijn eenvoudig te verbinden met uw tablet of smartphone. Ze communiceren via het WLAN. Bijvoorbeeld als u Amazon Echo tussendoor hoef je alleen maar commando's te geven: "Alexa, maak koffie." Bijvoorbeeld.

Bewakingssystemen werken vaak via een app. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk zien wie uw koelkast heeft geplunderd terwijl u onderweg bent. Of wat de hond doet terwijl je weg bent.

Smart Home-bedreigingen

Krantenkoppen blijven steeds opduiken over geavanceerde technologie. Alles wat elektronisch is verbonden heeft zijn gaten. Je huis kan dus ook worden aangevallen door hackers. Gegevens uitlezen, deuren openen. U kunt zien wanneer u thuis bent en wanneer niet. Alleen door de gegevens uit te lezen. Klinkt het eng? Zelfs als bedrijven een goede firewall beloven, kunnen de gevaren niet volledig worden uitgesloten.

Omschakeling van elektriciteitsmeter

Wetgevers bepalen dat alle analoge elektriciteitsmeters tegen 2032 moeten worden vervangen door digitale meters. Of u extra kosten maakt, is ook aan de providers. De installatie en het onderhoud van de apparaten kan kosten met zich meebrengen. Er is een bovengrens vastgesteld: de bruto kosten mogen niet hoger zijn dan € 20. Ook hier zijn experts op het gebied van gegevensbescherming het niet eens: als de gegevens in handen van onbevoegden vallen, kunnen ze gemakkelijk op basis van uw verbruik te weten komen wanneer u weg bent.


De digitale meters verzenden uw verbruik in realtime. Op deze manier moet het verbruik beter worden berekend en moet het risico van manipulatie van de consumenten worden beperkt.

Overigens is installatie verplicht. https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/energie/preise-tarife-anbieterwechsel/die-neuen-stromzaehler-kommen-13275

Voor- en nadelen van smart home

Ze ontlasten de ene, de andere vervelend. Het digitale huis heeft zijn voor- en nadelen:

Voordelen van Smart Home

✔ Je hebt altijd alles in beeld - of het nu een inbraak is

✔ Stroomverbruik

✔ licht

✔ Meterstanden

✔ video

✔ U kunt uw complete systemen bedienen vanaf de bank

✔ Spraakbesturing is beschikbaar voor de belangrijkste gadgets

✔ U kunt uw robots naar het werk sturen

✔ Beweeg uw rolluiken op en neer

✔ Zet koffie of onderweg

✔ verwarm het appartement

✔ Op de lange termijn kunnen kosten worden bespaard

Nadelen van smart home

✘ Achteraf inbouwen kan duur zijn om te kopen

✘ Hoge beveiligingslekken kunnen het gevolg zijn van aanvallen van hackers

✘ Gegevens worden verzameld

WLAN Permanente WLAN-werking

Conclusie - smart home

Voor mensen die precies willen weten wat er gebeurt wanneer en hoeveel er gebeurt in hun eigen vier muren, is de slimme woning een geweldige manier om in principe alles te monitoren. Ook het geld - omdat sparen in de toekomst zichtbaar zal zijn. Evenzo kunt u ook uw volautomatische koffiemachine, uw grasmaaier, uw vacuümrobot, uw zwembadrobot en uw verwarmingssysteem gebruiken om dit te doen zonder te moeten zwoegen.

Je vrienden kunnen ook het huis binnengaan terwijl je weg bent. Voor mensen met een handicap kan technologie een fantastische ondersteuning zijn. Uitschakelen, maar wordt dan moeilijk. Als je gevoelig bent en je wifi 's nachts wilt uitschakelen, is het niet zo gemakkelijk meer.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 beste en best verkochte smart home set producten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Smart Home Set-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 21,76 €aanbod
- 29,90 €aanbod
- 20,95 €aanbod
- 10,00 €aanbod
- 1,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Sunydog-lichtsensor Werkt met Smart Life App-koppeling Intelligente verlichtingssensor Mogelijk gemaakt door TuYa

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

- 21,76 €1e beste product

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het Smart Home Set-product.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:

https://www.das-intelligente-zuhause.de/ratgeber

https://www.homeandsmart.de/amazon-echo-kompatible-produkte-systeme


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter