Snelkookpan | Instructies & tips

Snelkookpan instructies. In een snelkookpan kunnen meerdere voedselcomponenten tegelijkertijd in een zeer korte tijd worden gekookt. Het is ook om wakker te worden snelkookpan geschikt. Al na 30 minuten heb je een gerecht van aardappelen, vlees en groenten. Je kunt ook inkoken in de snelkookpan en dat scheelt een hoop tijd. Hieronder vindt u instructies voor het inkoken in een snelkookpan.

Tefal P46207 | Clipso Minute' Perfect snelkookpan | met mandje en timer | 6 liter | roestvrij staal/wit/rood, 37.4 x 28.5 x 24.6 cmWMF Perfect snelkookpan inductie 6,5l, snelkookpan, Cromargan roestvrij staal gepolijst, 2 warmtestanden, éénhands warmtecontroleKUHN RIKON 30333 snelkookpan / snelkookpan DUROMATIC Hotel zijhandgreepmodel, inductie, roestvrij staal, zilver, 12 liter / 28 cmAmazon Basics snelkookpan van roestvrij staal - met steamer, geschikt voor inductie - 6 literFissler 88 022 16 000 perfectie koksmesAmazon Basics snelkookpan van roestvrij staal - geschikt voor inductie - 4 literLagedrukpan 4800 ml, Ø24 cm, ILAG antiaanbaklaag, inductie- & ovenbestendig, vitaminevriendelijk koken, siliconen antisliphandgrepenGSW spaarpot Gourmet Nero 6 liter, aluminium, glas, kunststof, zwart, 24cmTefal Clipso Minut Easy snelkookpan, roestvrij staal, veelkleurig, 22 cm, 6 lSnelkookpan met bajonetsluiting Ø24cm 8L ILLICO
Deze Tefal roestvrijstalen inductiekookplaat met kookmand heeft een sterke, duurzame inductiecapsulebasis voor een ideale en consistente warmteverdeling en optimale planstabiliteitInhoud: 1x snelkookpan zonder inzet (inhoud 6,5 l, Ø 22 cm, hoogte 18,5 cm) met deksel en afdichtring - artikelnummer: 079263999012 liter / 28 cm (diameter) snelkookpan uit de DUROMATIC Hotel-serie - kan worden gebruikt voor de bereiding van een verscheidenheid aan gerechten en produceert tot 12 porties6 liter snelkookpan (22 cm diameter) van roestvrij staal voor het bereiden van heerlijke, voedzame maaltijden in de kortst mogelijke tijd; Stoomoven inbegrepen3 jaar garantie4 liter snelkookpan (22 cm diameter) van roestvrij staal voor het bereiden van heerlijke, voedzame maaltijden in de kortst mogelijke tijdHOOGWAARDIGE NON-STICK COATING: De lagedrukpan is ILAG Non Stick antiaanbaklaag, dit voorkomt dat voedsel aan de bodem van de pan blijft kleven en maakt snel en gemakkelijk ...Gemaakt van gesmeed aluminium voor gezond en snel koken. Binnenkant met een meervoudig zwarte antiaanbaklaag en zwart gecoat aan de buitenkant. Met een modern, plat glazen deksel en ...Tefal Clipso Minut Easy snelkookpan, roestvrij staal, veelkleurig, 22 cm, 6 lSnelkookpan met bajonetsluiting. Pot en deksel in 18/10 roestvrij staal. Voor alle soorten kachels, ook inductie. Compatibel met de vaatwasser. Spanhandvat en zijhandgrepen gemaakt van...
Uniek sluitsysteem met één hand: zeer eenvoudig openen en sluiten met één handMateriaal: Cromargan roestvrij staal 18/10, gepolijst - roestvrij, vaatwasmachinebestendig en zuurbestendig. Kunststof handvat. Afdichtring en afneembare dekselgreep niet vaatwasmachinebestendigUitgerust met een geavanceerd veerventiel met bajonetsluiting die precies de interne druk in de pan weerspiegelt (maakt nauwkeurige kooktijden mogelijk / risico op overkoken ...2 kookdrukniveaus: 50 kPa voor zacht koken en 90 kPa voor snel kokencookstar all-fornuisbodem - ook voor inductie2 kookdrukniveaus: 50 kPa zacht koken en 90 kPa snel kokenVERSCHIL MET DE DRUKKOKER: De lagedrukfunctie maakt een gemakkelijke opening tijdens het kookproces mogelijk voor spontane kruiden en kruidenVaatwasmachinebestendig, voor alle soorten kachels - ook geschikt voor inductie
€139,99 €134,94 €379,00 €70,13 NB €55,82 €69,95 €55,89 €154,85 €59,99
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
22 maart 2023 16:22 uur22 maart 2023 20:18 uur22 maart 2023 20:18 uur22 maart 2023 20:18 uur23 maart 2023 7:21 uur22 maart 2023 16:42 uur22 maart 2023 20:18 uur22 maart 2023 20:18 uur22 maart 2023 20:18 uur22 maart 2023 20:18 uur* Advertising

In de snelkookpan, wat eigenlijk een snelkookpan er zijn meerdere inzetstukken boven elkaar. Het voedsel met de langste wordt op de onderste plaat geplaatst, gevolgd door de middelste en dan degene met de kortste kooktijd.

Voor het bereiden van een gerecht bestaande uit varkensschenkel (30 minuten), zuurkool (8 minuten) en gekookte aardappelen (8 minuten), heb je in totaal 30 minuten kooktijd nodig. Eerst wordt de varkenspoot op het onderste inzetstuk geplaatst en 22 minuten gekookt met gesloten deksel.

Vervolgens wordt, volgens de instructies van de snelkookpan, het deksel geopend en doe je de zuurkool in het middelste inzetstuk en de gekookte aardappelen op het bovenste. Met gesloten deksel kookt het nog 8 minuten en kan het afgewerkte gerecht worden geserveerd.

Er gaan maar weinig vitamines verloren

In de gebruiksaanwijzing van de snelkookpan staat dat ondanks de hoge temperaturen in de snelkookpan er door de korte kooktijden minder vitamines verloren gaan dan bij minder hoge temperaturen maar navenant langere kooktijden. Het hermetisch afgesloten deksel behoudt grotendeels de smaak van het voedsel. De korte kooktijden besparen je ook nog eens energie. Een snelkookpan is in de winkel verkrijgbaar in de maten 1,5 Lieter, 5 Lieter (één tot twee personen), 7 Lieter (tot zes personen) en 9 Lieter (tot acht personen).

Groenten en fruit kunnen worden gekookt in snelkookpannen van zeven en 9 liter (zie Bewaren - Bewaren). Het is ook mogelijk om fruit te persen met de snelkookpan. Vanwege de populariteit en bruikbaarheid werken fabrikanten voortdurend aan de functionaliteit en veiligheid van snelkookpannen. Een grendel in het deksel voorkomt bijvoorbeeld het openen van de pot wanneer deze onder druk staat. Een bajonetsluiting met vijf nokken op de pot en deksel zorgt ervoor dat de druk van de stoom gelijkmatig wordt verdeeld.

Kooktijden snelkookpan

de kooktijden in de snelkookpan worden door de individuele fabrikanten iets anders gespecificeerd. Op dit punt kan ik u echter uit eigen ervaring een globaal overzicht geven van de kooktijden in een snelkookpan.

Gekookte aardappelen in een snelkookpan duren ca. 8 minuten, groenten gemiddeld ca. 7 minuten, de kooktijd voor varkensschenkel is slechts 30 minuten, een gebraden schaap is klaar in 20 minuten en een kip in 25 minuten.Uit de gebruiksaanwijzing voor uw snelkookpan vindt u de juiste kooktijden. Een richtlijn hierbij kan zijn dat u ca. 50% aan tijd en energie bespaart.

Geschikt voor alle soorten kachels

Voor elektrische, gas-, glaskeramische en inductiekookplaten zijn Pressure Cookers geschikt. Vermeldenswaard is ook dat ontsnappende dampen grotendeels worden verminderd, waardoor ook de geuroverlast wordt verminderd. Een bijzonder voordeel voor kleinere appartementen. De gerechten uit een snelkookpan smaken aromatischer dan uit traditionele potten. Alle potten zijn voorzien van een praktisch handvat dat veilig dragen mogelijk maakt en het risico op brandwonden vermindert.

Een perfecte investering voor iedereen die waarde hecht aan een gezonde, evenwichtige voeding en weinig tijd heeft in het dagelijks leven. Het mooiste is: de bijgerechten zijn niet alleen gezond, ze smaken ook nog eens lekker knapperig en vers!

Snelkookpan instructies

De gebruiksaanwijzing voor snelkookpannen vindt u op de website van de fabrikant. Daar zijn de instructies meestal te downloaden in pdf-formaat. U vindt de instructies voor de aangeboden producten hier op: Klantenservice van Tefal. Op de website van Tefal staan ​​niet alleen de gebruiksaanwijzingen van de snelkookpan, maar ook van alle andere producten die door Tefal worden aangeboden, bijvoorbeeld kookgerei en keukengerei.

Veiligheidsinstructies voor snelkookpannen

Zet uw snelkookpan nooit in een hete oven. Een snelkookpan die onder druk staat, mag alleen heel voorzichtig worden verplaatst. Raak de hete oppervlakken (vooral de metalen delen) niet aan. Gebruik de handgrepen en knoppen van de pan. Gebruik indien nodig handschoenen. Controleer regelmatig of de potgrepen goed vastzitten. Draai indien nodig de schroeven op de potgrepen weer vast. Gebruik uw snelkookpan alleen voor het beoogde doel. Uw snelkookpan kookt onder druk. Onjuist gebruik kan brandwonden veroorzaken.

Zorg ervoor dat de snelkookpan goed is gesloten voordat u hem gebruikt. Zie hoofdstuk "Sluiten". Zorg ervoor dat de kookregelaar in de stand "Stoom uit" staat en dat de drukindicator is gedaald voordat u de snelkookpan opent. Gebruik nooit geweld om de snelkookpan te openen. Zorg ervoor dat deze niet meer onder druk staat.

Gebruik uw snelkookpan nooit zonder vloeistof, dit zal hem ernstig beschadigen. Zorg ervoor dat er altijd voldoende vloeistof beschikbaar is tijdens het koken. Gebruik alleen geschikte kookplaten en kookplaten volgens de gebruiksaanwijzing. Bereid nooit recepten op basis van melk in uw snelkookpan. Gebruik geen grof zout in uw snelkookpan. Voeg na het koken fijn zout toe.(Deze informatie is zonder garantie)

Bewaren in de snelkookpan instructies

Snelkookpan instructies

Als je geen grote hoeveelheden wilt inkoken, is een snelkookpan hier zeer geschikt voor. Je bespaart hier enorm veel tijd. Als je bijvoorbeeld in een blik meestal tot 90 minuten nodig hebt voor groenten, duurt dat in een snelkookpan maar zo'n 10 minuten. Hiervoor heb je echter een snelkookpan nodig met een inhoud van 7 tot 9 liter. Gebruik industriële potten om te koken, deze zijn geschikter dan de veelgebruikte gegroefde potten, schroefpotten zijn ook mogelijk. Je kunt een grotere hoeveelheid bewaren door de industriële potten te gebruiken. Hieronder vindt u instructies voor het inkoken in een snelkookpan.

Nadat je de potten met veerclips hebt gesloten, kun je ze direct in de snelkookpan zetten. Het gebruik van een zeefinzet is hierbij een voordeel. Afhankelijk van de grootte van de Snelkookpan Giet een halve liter op 1 liter water. Het vulniveau van het water moet ongeveer de helft van de hoogte van het glas zijn.

Sluit je snelkookpan volgens de instructies en schakel de warmtebron in. De kooktijd vindt u hieronder voor het betreffende voedsel en begint wanneer het niveau of de ring op het ventiel van de snelkookpan is bereikt.

De vermelde kookstanden of temperaturen en kooktijd zijn speciaal voor de snelkookpan.

 • Malse bessen: niveau of ring een 5 min
 • Overige bessen: nivelleren of ring 1-8 min
 • Voorgekookte jam en jam: nivelleren of ring één 1-2 min XNUMX-
 • Steenfruit en pitvruchten: niveau of ring een 10-12 min
 • Ingelegde groenten: niveau of ring een 10 min
 • Groenten: nivelleren of ring twee 25-30 min
 • Vlees- en worstproducten: niveau of ring twee 25 min

Bij het inkoken met de snelkookpan moet er in het bijzonder op worden gelet dat de snelkookpan niet onder stromend water wordt afgekoeld of na de voorgeschreven kooktijd wordt afgestoomd. De reden hiervoor is dat de glazen onder overdruk komen te staan ​​wanneer ze in de snelkookpan worden ingekookt. Als je de pan onder stromend water afkoelt of afstoomt (zoals bij andere gerechten) koelen de glazen niet zo snel af. Bij het openen van de snelkookpan wordt de inhoud van de glazen eruit geperst door de nog aanwezige overdruk. Zo heb je dan het fruit of de groente uit de glazen in het kookwater van de snelkookpan.

Zet dus na de voorgeschreven kooktijd de pot naast de verwarmingsplaat totdat de stoomdruk is afgenomen en het ventiel volgens de voorschriften niets meer laat zien. Op deze manier kan de resterende overdruk gelijkmatig worden verminderd. Dit kan tot een half uur duren voordat de snelkookpan is afgekoeld. Alleen dan kunt u de bril verwijderen. Bij brillen met veerclips blijven deze strak staan ​​totdat de bril helemaal afgekoeld is. Dit is mijn Instructies voor het inkoken in een snelkookpan.

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte snelkookpanproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
Tefal P2530737 Secure 5 Neo snelkookpan (capaciteit: 6...
3.214 beoordelingen
Tefal P2530737 Secure 5 Neo snelkookpan (capaciteit: 6...*
 • Past zich specifiek aan gerechten aan dankzij de kookregelaar op 2 niveaus: intensief niveau (vlees, vis op 117°C) of zacht niveau (groenten, rijst, aardappelen op...
 • Extra veilig: Met automatische vergrendeling bij openen en sluiten; Extra veiligheid: dankzij het drukgestuurde ventiel, veiligheidsventiel...
 • Grote inhoud: 6 liter, koken voor het hele gezin; Geschikt voor alle soorten fornuizen: inclusief inductie
2. Topverkoper
Amazon Basics snelkookpan van roestvrij staal - geschikt voor inductie...*
 • 4 liter snelkookpan (22 cm diameter) van roestvrij staal voor het bereiden van heerlijke, voedzame maaltijden in de kortst mogelijke tijd
 • 2 kookdrukniveaus: 50 kPa zacht koken en 90 kPa snel koken
 • Vaatwasmachinebestendig (met het deksel verwijderd); geschikt voor alle soorten kachels, inclusief inductie-, gas- en keramische kookplaten
- 61,00 €3. Topverkoper
WMF Perfect snelkookpan inductie 4,5l, snelkookpan, ... *
 • Inhoud: 1x snelkookpan zonder inzet (inhoud 4,5 l, Ø 22 cm, hoogte 13,5 cm) met deksel en afdichtring - artikelnummer: 0792629990
 • Materiaal: Cromargan RVS 18/10 gepolijst - roestvrij, vaatwasmachinebestendig en zuurbestendig. kunststof handvat. Afdichtring en verwijderbare...
 • De pan met schaalverdeling kan op alle gangbare fornuistypes worden gebruikt: inductiekookplaat, gasfornuis, elektrisch fornuis, glaskeramisch fornuis. De...
- 1,70 €4. Topverkoper
Monix Veloce - 6 liter drukpan, geschikt voor alle...
500 beoordelingen
Monix Veloce - 6 liter drukpan, geschikt voor alle...*
 • Gemaakt van 18/10 roestvrij staal
 • 5,3 mm
 • Pot vaatwasmachinebestendig
5. Topverkoper
ELO 99388 snelkookpan Stages XS 2,7 liter, 18 centimeter,...*
 • Roestvast staal 18 / 10, veiligheidsventiel met overdrukbeveiliging overdruk in de rand van het deksel
 • Impactvloer voor beter energieverbruik, cil. Vorm met speciale schenkrand
 • Binnenzijde fijn gesatineerd met markering van de maximale vulhoeveelheid, buiten hoogglans gepolijst
- 25,00 €6. Topverkoper
WMF Perfect snelkookpan inductie 6,5l, snelkookpan, ...
2.132 beoordelingen
WMF Perfect snelkookpan inductie 6,5l, snelkookpan, ... *
 • Inhoud: 1x snelkookpan zonder inzet (inhoud 6,5 l, Ø 22 cm, hoogte 18,5 cm) met deksel en afdichtring - artikelnummer: 0792639990
 • Materiaal: Cromargan RVS 18/10 gepolijst - roestvrij, vaatwasmachinebestendig en zuurbestendig. kunststof handvat. Afdichtring en verwijderbare...
 • De pan met schaalverdeling kan op alle gangbare fornuistypes worden gebruikt: inductiekookplaat, gasfornuis, elektrisch fornuis, glaskeramisch fornuis. De...
7. Topverkoper
Elo 99276 snelkookpan / 6 L / roestvrij staal, 24 cm*
 • roestvrij staal van hoge kwaliteit
 • binnenkant met markering van de maximale vulhoeveelheid, buitenkant hoogglans gepolijst
 • Impactvloer voor beter energieverbruik, cil. Vorm met speciale schenkrand, gelijkmatige warmteverdeling
8. Topverkoper
BRA Allure snelkookpanset, 4+6 liter, RVS, voor alle...
478 beoordelingen
BRA Allure snelkookpanset, 4+6 liter, RVS, voor iedereen...*
 • Vervaardigd uit 18/10 roestvrij staal met hoge slijtvastheid; Ergonomische handgreep en hittebestendige thermische handgreep van bakeliet.
 • Diffusorbodem voor een snelle en optimale temperatuur, geschikt voor alle soorten kachels, ook inductie.
 • Twee kookniveaus en uitloopapparaat
- 58,99 €9. Topverkoper
Tefal CY505E Fast & Delicious Multicooker | elektrisch...*
 • Eindeloze mogelijkheden: Tefal Fast & Delicous elektrische snelkookpan en multicooker voor talloze gerechten, perfect in een mum van tijd...
 • Snelle kookresultaten: tot 80% sneller koken dan met conventioneel kookgerei op een gas- of elektrisch fornuis voor gezond, ...
 • Automatische programma's: 25 automatische programma's voor talloze gezonde, vers bereide gerechten en elke dag heerlijke resultaten
10. Topverkoper
Salente ARIO elektrische snelkookpan en heteluchtfriteuse,...
24 beoordelingen
Salente ARIO elektrische snelkookpan en heteluchtfriteuse,...*
 • ✅ LCD-menu en bedieningsknoppen, uitgebreide accessoires, kookboek met recepten
 • ✅ Belangrijkste kenmerken van de Salente Ario snelkookpan: snelkookpan en heteluchtoven, eenvoudig - eenvoudige bediening, snel - tot 70%...
 • ✅ 11in1: multifunctionele kookplaat hetelucht friteuse voor bakken, snelkookpan, slowcooker, rijstkoker, yoghurtmaker, eierkoker,...
- 61,00 €aanbod
- 1,70 €aanbod
Monix Veloce - 6 liter drukpan, geschikt voor alle...
Monix Veloce - 6 liter drukpan, geschikt voor alle...*
Gemaakt van 18/10 roestvrij staal; 5,3 mm; pan vaatwasmachinebestendig; Drievoudige bodem, diffusor, gemaakt van roestvrij staal
€59,33 - € 1,70 €57,63

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 23.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

[ajax_load_more loading_style="oneindige fading-blocks" container_type="table" post_type="post" post_format="standard" category="advies,testen" category__not_in="952" button_label="meer laden..." button_loading_label="zal geladen"]
🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*