Koopgids: zandstraalmachine | Zandstraalpistool | Zandstralen cabine

Foto door de auteur

Maren

sandblaster
Zandstralen - als nieuw!

Zandstralen met zandstraalmachines

Is het gemakkelijk schoon te maken? Iedereen die zijn eigen huis en tuin, werkplaats of bedrijf kan noemen, denkt misschien aan zijn eigen land sandblaster Doen. Het is praktisch! Oude verf of roest snel verwijderen, ontbramen of polijsten. Van handig tot industrieel, de moderne Zandstralers zijn vaak onmisbaar.
We hebben een handleiding voor je geschreven waarin je alles kunt lezen wat je moet weten over zandstralen: welk zandstraalmiddel? Welke zandstraalapparaten zijn er? Wat kosten een zandstraalapparaat en welk zandstraalapparaat past bij mij? - zandstralen machine

Zandstraalcabine - in vergelijking

BananaB zandstraalcabine 2 pennen 2 tanks zandstraaltoestel 4kg/cm...ZANDSTRAALCABINE GSK 110 LTR.BGS-technic 8717 perslucht zandstraalcabineVaran Motors - NESB-09-B SANDBlasten CABINE MET PISTOOL EN 4 ...Zandstraalcabine met afzuiging - 350 literZandstraalmachine DL SBC 990 zandstraalcabine met afzuiging 990L...BGS 8841 | Perslucht-zandstraalcabine | grootRP-Tools zandstraalcabine zandstraalapparaat zandstraalmachine type 220LMobiel zandstraalapparaat 38L Mobiel zandstraalapparaat...Model zandstraalcabine - 175 liter
BananaB zandstraalcabine 2 pen 2 tanks ... *ZANDSTRAALCABINE GSK 110 LTR. *BGS-technic 8717 perslucht zandstraalcabine *Varan Motors - NESB-09-B STRAALCABINE MET ... *Zandstraalcabine met afzuiging - 350 liter *Zandstraalmachine DL SBC 990 Zandstraalcabine met ... *BGS 8841 | Perslucht-zandstraalcabine | groot*RP-Tools zandstraalcabine zandstraalapparaat...*Mobiele zandstraalmachine zandstralen 38L Mobiles ... *Model zandstraalcabine - 175 liter *
Amazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07R8TZV2F" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een zandstraler?

Een zandstraalapparaat combineert lucht en zandstraalmiddelen tot een reinigingssucces dat verkrijgbaar is in verschillende maten en varianten. De perslucht, die meestal afkomstig is van een compressor, schiet het zandstraalmiddel uit de zandstraalinrichting en op het te reinigen oppervlak.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden:

Een handige zandstralen pistool , een beschermd Zandstralen cabine, een vaste stof Zandstralen blower of mobiele versie zijn hier beschikbaar. Welk zandstraalpistool of zandstraalcabine voor jou geschikt is, hangt af van wat je ermee wilt verwerken en kan ook een beetje afhangen van de prijs.

Een klein zandstraalpistool kost ongeveer 20 €, een apparaat dat nuttig is voor huishoudelijk gebruik begint bij ongeveer 100 €, maar kan ook 1000 € kosten. Uiteraard zijn er geen bovengrenzen. Industriële apparaten kosten dan ongeveer € 10.000, -.

Waar kun je een zandstraler voor gebruiken?

Een zandstraalapparaat kan in het dagelijks leven voor veel dingen worden gebruikt. U kunt het overal gebruiken om dingen op te schonen en te bewerken:

 • Schoon hout en
 • verwijder oude verfresten
 • Maak metaal schoon en
 • vrij van roest
 • Schoonmaak spullen
 • Herstel dingen
 • Ontbramen
 • Opruwen
 • Matten
 • Ontkalken
 • Structurele schade verhelpen / reinigen

Zonder twijfel een apparaat dat bijzonder handig is voor uw werkplaats. Omslachtig schuren met de hand is niet nodig.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende soorten zandstraaltoestellen. Niet iedereen is gemaakt voor elke klus. Hieronder hebben we de verschillende opties voor u uitgewerkt.

Video | Zandstralen

Datona zandstraalcabine uitpakken en praktijktest

Zandstraalmachine - verschillende opties

Wanneer u bedenkt welk apparaat voor u het meest geschikt is om te zandstralen, heeft u een goed overzicht nodig van de mogelijkheden die u überhaupt heeft:

Zandstralen blower

Een zandstraalventilator wordt bediend met een blaaswiel of met perslucht. Deze aandrijvingen werpen het zandstraalmiddel krachtig en betrouwbaar op de te reinigen materialen. Omdat het vermogen erg hoog is, wordt een zandstraalblazer vaak gebruikt op bouwplaatsen en in de industriële sector. De bediening is niet zo eenvoudig, daarom is een goede instructie in het apparaat vaak nodig.

Voordelen van de zandstraalblazer

✔ Mobiele operationele gereedheid
✔ Hoge prestaties

Nadeel zandstraalblazer

✘ Niet gemakkelijk te gebruiken
✘ Veel stof en vuil
✘ Duur om te kopen
✘ Vaak is een compressor nodig
✘ Oppervlakken kunnen worden beschadigd

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Güde 40046 DL zandstraalpistool met recuperatie 750ml Güde 40046 DL zandstraalpistool met recuperatie 750ml* Momenteel geen beoordelingen €44,95 €33,89Amazon Prime
2 Metabo perslucht straalpistool SSP 1000 (601569000) doos,... Metabo perslucht-zandstraalpistool SSP 1000 (601569000) doos,...* Momenteel geen beoordelingen €37,96 €33,99Amazon Prime

zandstralen pistool

Een schoonmaakwapen voor iedereen? Je zou zo kunnen schrijven, want een zandstalen pistool is licht, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Ook hier wordt lucht en zandstaal door middel van luchtdruk gemengd. Het principe is even simpel als ingenieus, de prestatie van het zandstraalpistool kan met goede apparatuur via de compressor worden geregeld.
Een ander voordeel: De jetnozzles en de luchtnozzles zijn verwisselbaar. Hierdoor is het mogelijk om nog preciezer te werken.

Sommige zandstraalpistolen kunnen worden afgesteld om zo goed mogelijk te werken met de verschillende zandstraalmiddelen.

Aparte straalmediageleider

Zandstraalpistolen met aparte straalmiddelen worden ook door bedrijven gebruikt.

Bekerpistolen

Bekerpistolen voor zandstralen zijn ideaal voor de doe-het-zelver die de zandstraalmethode wil gebruiken voor kleine klusjes in huis.

Voordelen van het zandstalen pistool

✔ Licht van gewicht
✔ Goede bediening
✔ Snel en gemakkelijk schoon te maken
✔ Gemakkelijk te vervoeren
✔ Goede prijs-prestatieverhouding

Nadeel van het zandstalen pistool

✘ Compressor vereist
✘ Kortere levensduur dan professionele apparaten
✘ Minder geschikt voor grote oppervlakken

Zandstralen cabine

Er zijn twee verschillende zandstraalcabines:

Zuigdruk straalcabines

Zuigstraalcabines

Beide typen zandstraalcabines zijn populair in de industriële sector omdat ze kunnen reinigen, ontbramen, comprimeren, lappen, roesten, opruwen en ontkalken. Dit gebeurt in een gesloten zandstraalcabine, die is uitgebouwd met stevig bevestigde handschoenen. Stof en vuil worden volledig afgezogen - dit maakt het werk erg schoon en gezond. Het pistool kan in de hand worden gedragen (door de handschoen).

Als u het werkstuk wilt verplaatsen, kunt u het zandstraalpistool ook stevig op een beugel vergrendelen. Het pistool wordt vervolgens bediend met een voethendel.

Tip: Als je wilt, kun je een apparaat met een herstelsysteem aanschaffen. Dit scheelt weer extra kosten voor zandstaalmedia.

Voordelen van de zandstalen cabine

✔ Stof en vuil blijven in de cabine
✔ Herstelsystemen
✔ Uitstekend geschikt voor filigrane werkstukken

Nadeel zandstalen cabine

✘ Niet geschikt voor grote materialen
✘ Vereist een compressor
✘ Transport niet zonder problemen

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Arebos zandstraalcabine 90 liter | inclusief straalpistool met 4 ... Arebos zandstraalcabine 90 liter | inclusief straalpistool met 4 ... * Momenteel geen beoordelingen €119,90
2 BITUXX® zandstraalcabine 90 L liter zandstraalindustrie tafel... BITUXX® zandstraalcabine 90 L liter industriële zandstraaltafel...* Momenteel geen beoordelingen
3 Sandblaster zandstraalapparaat sandblaster professionele zandstraalcabine... Sandblaster zandstraaltoestel zandstraaltoestel professionele zandstraalcabine...* Momenteel geen beoordelingen €329,99
4 Zandstraalcabine ''Exclusive Edition'' - 220 liter Zandstraalcabine "Exclusive Edition" - 220 liter* Momenteel geen beoordelingen €499,00
5 ZANDSTRAALCABINE GSK 110 LTR. ZANDSTRAALCABINE GSK 110 LTR. * Momenteel geen beoordelingen €251,90 €220,12

Mobiel zandstraalapparaat

Mobiele zandstralers zijn klein en handig, waardoor ze perfect zijn voor u als uw werkgebied varieert. Ondanks het feit dat ze kleiner zijn, kunnen ze uitermate goed worden gebruikt voor het reinigen en ontroesten.
Het zandstaalmiddel is hier in een ketel. Het middel wordt vervolgens met luchtdruk door het pistool geblazen.

Wilt u roest verwijderen of houten meubels of het hekwerk reinigen voor een nieuwe verflaag? Geen probleem!

Voordelen van een mobiel zandstraalapparaat

✔ Handig en
✔ gemakkelijk te gebruiken
✔ geschikt voor grote oppervlakken
✔ Perfect voor grotere oppervlakken

Nadeel van een mobiel zandstraalapparaat

✘ Compressor vereist
✘ Veel stof en vuil

Compressor voor zandstralers

Welke compressor is geschikt voor mijn zandstraalmachine? Als u een geheel nieuwe moet kopen, heeft u het voordeel dat u eerst op zoek kunt gaan naar het zandstraalapparaat van uw keuze voordat u over de compressor beslist.
Maar zo ingewikkeld is het niet. De meeste fabrikanten hebben nauwkeurige informatie verstrekt.

Wie een zandstraalmachine wil bedienen, heeft beslist de juiste liter luchtopbrengst nodig. Terwijl een klein zandstraalpistool 170 liter / minuut kan halen, kan een mobiel zandstraalapparaat 400 liter en meer hebben. Vergelijk uit voorzorg de informatie van Bar. Der werkdruk en lucht eisen zijn cruciaal.

Zandstaal agent

Er zijn veel zandstraalmiddelen. Heel veel. Voor elke baan heb je verschillende middelen om uit te kiezen. Een kort overzicht:

Staal-aluminiumgranulaat

Uitstekend geschikt voor het reinigen van harde materialen of voor ontbramen.

Natuur

Dit kunnen bijvoorbeeld walnootschalen zijn. Ze worden gebruikt voor zachte materialen en kunststoffen.

Kunststof

Polyamide, duroplast, polycarbonaat: deze milde reinigingsmiddelen worden bijvoorbeeld in de voertuigtechniek en ook in de tandheelkunde gebruikt.

Keramiek

Microblast of Zirblast zijn hier bedoeld en worden gebruikt voor zeer grote aluminium oppervlakken.

Glas

Voor de fijne glans: verwijdert metaaloxiden en kan zachte materialen opruwen. Maar polijst ook harde materialen.

kwarts

Kwartszand of petroleumcokes wordt veel gebruikt in de glasindustrie en in de fijnmechanica.

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 25 kg straalmiddel, 0,2-0,5 mm 25 kg straalmiddel, 0,2-0,5 mm* Momenteel geen beoordelingen €18,99
2 25 KG straalmedia straalmaster 0,2-0,8 mm van Samore GmbH 25 KG straalmedium straalmaster 0,2-0,8 mm van Samore GmbH * Momenteel geen beoordelingen €18,99
3 STEAG Asilikos straalmiddel 0,2-0,5 mm, 25 kg STEAG Asilikos schuurpapier 0,2-0,5 mm, 25 kg * Momenteel geen beoordelingen €16,95
4 Strahlmaster 0,1-0,4 mm zandstraalstraalmiddel Strahlmaster 0,1-0,4 mm zandstraalstraalmiddel* Momenteel geen beoordelingen €18,99
5 ASILIKOS straalmiddel 0,2-1,0 mm 25 kg - zandstralen stralen... ASILIKOS straalmiddel 0,2-1,0 mm 25 kg - zandstralen stralen...* Momenteel geen beoordelingen €16,95

Beschermende uitrusting zandstralen

U moet altijd uzelf en uw gezondheid beschermen, maar ook die van uw omgeving en die van het milieu. Welnu, sommige dingen kunnen niet worden vermeden. Niettemin op:

je zou niet zonder moeten doen.

Wat u kunt krijgen van de bestseller van 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Je moet aandacht besteden aan eerlijke tests van zandstraalapparaten

Welke criteria zijn nu belangrijk voor jou?

 • Welk werk en welke materialen moet de zandstraalmachine kunnen verwerken?
 • Ondersteunt het apparaat het aanbevolen zandstraalmiddel?
 • Is het compatibel met de compressor?
 • Is het zandstraalapparaat gemakkelijk schoon te maken?
 • Grootte en gewicht: geschikt voor jou?
 • Is het apparaat stil genoeg of niet te luid?
 • Hoeveel oppervlak kunt u met het apparaat schoonmaken?
 • Kunt u de juiste accessoires voor u kopen?
 • Wat zeggen de andere gebruikers en de commentaren?
 • Is het formaat van de container voldoende voor u en uw werk?
 • Is de luchtslang voldoende voor u en uw werkgebied?
 • Hoeveel geld wil je uitgeven?

Grootte en gewicht kunnen voor u een rol spelen, zelfs als u het apparaat in uw huis wilt gebruiken. En het volume kan ook niet onbelangrijk zijn - de buren kunnen klagen als je niet helemaal alleen in de gang woont.

Voor- en nadelen van zandstraalapparatuur

Heeft u alleen af ​​en toe werk te doen of overweegt u een eigen apparaat te hebben? Hier laten we u de voor- en nadelen zien van een zandstraalapparaat:

Voordeel zandstralen apparaat

✔ U kunt roest en verf van hout en metaal verwijderen
✔ Zandstralers werken zeer effectief
✔ Verwijder ook hardnekkig vuil
✔ Inclusief snelle resultaten
✔ Veelzijdig gebruik
✔ Voor particulier en zakelijk
✔ Veel accessoires en
✔ Diverse zandstraalmiddelen beschikbaar

Nadeel zandstraalapparaat

✘ Een compressor mag in de meeste gevallen niet ontbreken
✘ Het vergt wat oefening en kennis om een ​​zandstraalapparaat echt goed te kunnen gebruiken
✘ Goede apparaten van hoge kwaliteit kosten veel geld (met een compressor)

Conclusie: zandstraalapparaat

Een zandstraalapparaat is praktisch en kan op veel manieren worden gebruikt. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat naar keuze, een compressor, beschermingsmiddelen en het juiste zandstraalmiddel. Dan kun je beginnen: de lelijke verfresten van de schutting verwijderen, roest verwijderen, ontbramen of opruwen - de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Doe je ding en doe het zelf Natuurlijk moet je op een paar subtiliteiten letten, maar vooral als je een eigen huis hebt is er altijd wel iets te doen, toch? Of u besluit voor uzelf te beginnen. Want als u uw machineonderdelen moet zandstralen, kan dit op de lange termijn duur zijn. Zelfs dan is het de moeite waard om uw eigen zandstraler te kopen.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte zandstraalmachineproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte zandstraalapparaat voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Bronnen:
https://www.werkzeugpilot.de/sandstrahlgeraet-test/
https://www.hausjournal.net/sandstrahlen-sand


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 22.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter