Pijpreiniger - snelle hulp bij verstopte leidingen

Drano (Mr Muscle) Power Gel pijploze afvoerreiniger, pijpreiniger, voor keuken en badkamer, verwijdert verstoppingen, 3-pack (3 x 1000 ml)

Als u de kosten voor de vakman wilt besparen, kunt u gebruik maken van de praktische pijpenrager. Een verstopte afvoerleiding is een veelvoorkomend probleem: het water loopt niet meer goed weg omdat haren, etensresten of vuil de afvoer verstoppen.

Het afvoeren van de afvoer in de douche, wastafel of toilet is geen prettig karwei, omdat de opgehoopte zeepresten, haren of etensresten na verloop van tijd een stinkend nest kunnen vormen.

Het gebruik van dit effectieve reinigingsmiddel is meestal ongecompliceerd, terwijl de drainreiniger al na korte tijd eersteklas resultaten kan opleveren. In de volgende gids vinden geïnteresseerde lezers alle belangrijke informatie over de praktische alledaagse helpers.

Drano (Mr Muscle) Power Gel Pipe-Free Drain Cleaner, ...bio-chem® haarweg drain-free – drainreiniger EXTRA STERK...HG duo pijpvrij, extreem krachtige ontkalker voor in de keuken...Clean joy Biologisch afbreekbare pijpenrager - vegan...Domestos toiletsteen Power 5 Ocean, pak van 9 (9 x 55 g)Turbo Tamper Blue Pipe Cleaner Drain Cleaner Zuig Bell ...WERKSTEIN pijpreinigingspomp I hogedrukafvoerreiniger voor...KaiserRein 1L professionele pijpreiniger afvoerreiniger krachtig tegen...bio-chem 3-delige reinigingsset - 1x afvoerreiniger, 1x urine...biopretta drain cleaner pijpenrager verwijdert verstoppingen in de...
€17,20€32,90€10,89Controleer prijs€30,57€16,39€84,97€19,49€39,90€18,80
Drano (Mr Muscle) Power Gel zonder tube... *bio-chem® Hair-Way afvoervrij –...*HG duo pijpvrij, extreem krachtige ontkalker...*Netheid Biologisch afbreekbare afvoerreiniger -... *Domestos toiletsteen Power 5 Ocean, pak van 9 (9 x 55 ... *Turbo Tamper Blue Pipe Cleaner Afvoerreiniger ... *WERKSTEIN Afvoerpomp I hoge druk ... *KaiserRein 1L professionele pijpreiniger afvoerreiniger ... *bio-chem 3-delige reinigingsset - 1x ... *biopretta afvoerreiniger pijpreiniger lost ... *
◼️ De Drano Power Gel ontstopt effectief afvoeren in de...◼️ ✅ UITERST EFFECTIEF: sterk geconcentreerde vloeistof ...◼️ HG Duo Unblocker: Elimineert hardnekkige verstoppingen in ...◼️ Nvt◼️ Hygiënekracht voor een schoon toilet◼️ ✔ 155mm brede zuignap voor elke afvoer◼️ VERSTOPTE AFVOER? Geen zorgen, hier is de oplossing! De...◼️ Zeer actieve, automatische reiniger is vloeibaar en lost ...◼️ ✅ EXTREEM EFFECTIEF: Deze krachtcombinatie van extreem ...◼️ 1x 5 liter afvoerreiniger
◼️ De vloeibare pijpreiniger is geschikt voor zelfs de sterkste...◼️ ✅ STERKE PRIJS-PRESTATIES: Tot 15 toepassingen per fles....◼️ De zeer effectieve formule van de drainreiniger elimineert de ...◼️ Nvt◼️ Langdurige frisheid met een oceaangeur◼️ ✔ Innovatief ribprofiel voor maximale zuigkracht◼️ EFFECTIEF EN SNEL - Onze WERKSTEIN afvoerreiniger elimineert ...◼️ Verwijdert plantaardig afval snel en betrouwbaar in ...◼️ ✅ DRAIN CLEANER: De bio-chem "drain-free hair way" ...◼️ verwijdert verstoppingen in sifons en afvoerleidingen
Amazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€17,20€32,90€10,89Controleer prijs€30,57€16,39€84,97€19,49€39,90€18,80
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatst bijgewerkt op 29 maart 2023 1:41 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een afvoerreiniger precies?

De drainreiniger wordt altijd gebruikt wanneer verstoppingen in de leidingen van het dagelijkse huishouden verholpen moeten worden. Dit is meestal een mengsel van chemicaliën die deze ophopingen oplossen en verwijderen. Bij dagelijks gebruik van douche, toilet en wastafel komen biologische resten zoals haren altijd in de riolering terecht en worden nooit helemaal weggespoeld.

Dit vuil hoopt zich op in de afvoer en ontwikkelt zich na verloop van tijd tot een hardnekkige verstopping. Het water kan niet meer zoals gewoonlijk weglopen. Met een drainreiniger kunnen deze afzettingen effectief worden verwijderd. Om dit te doen, wordt de pijpreiniger eenvoudig in de afvoer gegoten, waar deze in de pijp kan werken. Het reinigingsmiddel dringt moeiteloos door op moeilijk bereikbare plaatsen en breekt daar de biomassa af.

In principe mogen de afvoerleidingen in de badkamer en keuken natuurlijk niet vervuild zijn met teveel afval. Het is logischer om haren en ander vuil niet eerst met de drain weg te willen spoelen. Het wegspoelen kan echter niet volledig worden vermeden. Dan kan regelmatig gebruik van een pijpenrager helpen: het zorgt ervoor dat de leidingen niet te snel verstopt raken en verwijdert ook hardnekkige resten voordat het vaste klonten worden.

Met behulp van de drainreiniger kunnen ook ver verwijderde resten worden opgelost, omdat de praktische hulpmiddelen ver genoeg in het inwendige van de leiding doordringen. De pijpreiniger is verkrijgbaar in vaste of vloeibare vorm en als organische of chemische reiniger.

Hoe werkt de pijpenrager?

De klassieke afvoerreinigers zijn de grofkorrelige granulaten en de vloeibare reinigingsmiddelen die alkalische stoffen bevatten. Moderne pijpenragers vertrouwen op bijzonder milieuvriendelijke enzymen. Met behulp van de alkalische korrels wordt het opgehoopte vuil chemisch in zijn afzonderlijke delen afgebroken en vervolgens eenvoudig weggespoeld.

Het vermelden waard op dit punt is het zogenaamde natriumhydroxide, dat vetten en organische deeltjes zoals haar kan scheiden. Daarnaast worden vaak stoffen als nitraat, natriumcarbonaat of aluminiumgranulaat gebruikt.

De laatstgenoemde aluminiumkorrels vallen uiteen door de eliminatie van waterstof en de daaruit voortvloeiende warmteontwikkeling. Deze ontleding maakt op zijn beurt de opgehoopte resten los. Aan de pijpenrager werd nitraat toegevoegd om te voorkomen dat het waterstofgas een zeer explosief mengsel zou ontwikkelen.

Als de waterstof wordt gebonden door het nitraat, ontstaat er ammoniak, wat zelfs leken kunnen herkennen aan de intense geur van de reiniger. Ventileer daarom altijd goed na elk gebruik van de reiniger. Als de drainreiniger te hoog wordt gedoseerd, kunnen de leidingen zelfs barsten door de gegenereerde warmte. Op dit punt is voorzichtigheid geboden, vooral bij drainagebuizen van kunststof.

Bovendien kunnen de praktische reinigingsmiddelen bij een te hoge dosering zelf samenklonteren en de leiding volledig verstoppen.

Je kunt het ook zonder chemie!

De afvoer schoon houden zonder chemicaliën werkt met de afvoermagie. De AbflussZauber is een enzymreiniger en is in staat om bijna alle onzuiverheden in afvoerleidingen op te lossen. Door het gebruik van enzymen wordt het vuil in de leidingen losgemaakt en afgebroken.

Eenmaal gebruikt zal de Drain Magic een maand lang zijn werk doen. De knie in de afvoer, ook wel stankafsluiter genoemd, zorgt ervoor dat de geuren uit het riool niet in het appartement doordringen. Tegelijkertijd hebben vuil, haar, zeepresten, oliën, vetten, voedselresten de neiging zich daarin op te hopen, alles waar je mee afwast.

Dit is precies waar de afvoermagie werkt en zorgt voor schonere leidingen. De Drain Spell lost binnen 4-5 weken op terwijl de enzymen vrijkomen die de vervuiling losmaken. Verstopte en stinkende rioleringen behoren tot het verleden. Is de Drain Magic geschikt voor alle afvoeren?

De Drain Magic is toepasbaar in alle afvoeren met een stankafsluiter. Spoelbakken in de keuken, wastafels in de badkamer, afvoeren van de douche en badkuip, vloerafvoeren in badkamers, wasruimtes en garages. Gebruikstips: Steek de Drain Magic gewoon in de afvoer en laat wat meer water lopen.

We raden aan om elke 4-5 weken een nieuwe Drain Magic te gebruiken, omdat deze langzaam oplossen. Was na gebruik uw handen en bewaar de Drain Magic buiten het bereik van kinderen.

Vloeibaar of granulaat

Net als de korrelige korrels bevat de vloeibare versie vaak ook alkalische ingrediënten. Gewoonlijk worden hier oppervlakteactieve stoffen en natriumhypochloriet opgenomen. Het werkingsmechanisme van de vloeibare variant is vergelijkbaar met dat van de korrels, maar de vetoplossende oppervlakteactieve stoffen spelen de belangrijkste rol vanwege hun gebrek aan fysieke effectiviteit. Vanwege de chemische samenstelling moet worden opgemerkt dat beide vormen brandwonden op de huid kunnen veroorzaken.

De gezondheidsrisico's zijn bijzonder groot wanneer het reinigingsmiddel een loog is. Basen kunnen de huid in principe sterker aantasten dan zuren. Ook voldoende ventilatie staat op de voorgrond. Met behulp van de symbolen op de verpakking kunnen gebruikers in één oogopslag de gevaren van het gebruik zien.

Toepassingsgebieden van de drainreiniger

Pijpenragers zijn - zoals de naam al doet vermoeden - geschikt voor diverse verstoppingen in de afvoerleidingen. In de regel zijn de ingrediënten zo samengesteld dat de typische oorzaken van hardnekkige afzettingen effectief kunnen worden geëlimineerd. Sommige reinigers werken optimaal tegen standaard vervuilingen, terwijl andere drainreinigers zijn ontworpen om bepaalde resten te verwijderen.

Zo zijn er standaard en speciale reinigers voor vet, omdat vooral in de keuken leidingen vaker verstopt raken met vet. Dit is waar de anorganische producten zeer nuttig zijn, waarbij korrels de resten veel beter oplossen dan vloeibare reinigingsmiddelen. Dit komt door de reeds genoemde warmteontwikkeling, waardoor de vetten vloeibaar worden en vervolgens eenvoudig worden weggespoeld.

Omdat warm water alleen meestal niet voldoende is om verstoppingen te verhelpen, ruimen de praktische reinigers de afvoer weer op.

Omdat de granulaten en vloeibare drainreiniger zeer eenvoudig in gebruik zijn en bovendien veel goedkoper zijn dan de kosten voor een vakman, zijn ze in bijna elk huishouden te vinden. Bovendien bereiken de reinigingsmiddelen ook moeilijk bereikbare plaatsen waar niemand anders zonder gereedschap zou kunnen komen.

Naast het snel verwijderen van hardnekkige verstoppingen hebben de drainreinigers een antibacteriële en geurneutraliserende werking en worden daarom in elke regenpijp toegepast.

Welke soorten afvoerreinigers zijn er?

Ontstoppers kunnen worden onderscheiden op basis van hun consistentie (vast of vloeibaar) en ook op basis van hun werkingswijze (organisch of anorganisch). Anorganische drainreiniger: Anorganische korrels zijn zeer effectief omdat ze reageren met de zuurstof in de lucht en zo organisch vuil effectief kunnen afbreken.

Omdat ze meestal op natriumhydroxide zijn gebaseerd, kunnen ze ook schadelijk zijn voor de menselijke huid en afvalwater. De anorganische gel is minder gedoseerd en dringt optimaal door in de ruimtes tussen de verstopte afvoerleidingen. Ze zijn gebaseerd op zeepachtige ingrediënten en chloor en kunnen het water vervuilen.

Voordelen van de anorganische reiniger:

- zeer effectief
- gemakkelijk te gebruiken en te doseren
- korte belichtingstijd
- inzetbaar voor bijna alle blokkades

Nadelen van de anorganische reinigingsmiddelen

- zware belasting van het milieu
- brengt gezondheidsrisico's met zich mee
- Gebruikers moeten deze reiniger heel voorzichtig gebruiken

Organische afvoerreiniger: De organische korrels zijn van nature effectief omdat ze zijn gebaseerd op enzymen die het organische vuil eenvoudig afbreken. Bovendien zijn deze korrels biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor de gezondheid. Net als de anorganische variant is de organische gel ook minder gedoseerd en kan deze bij zware afzettingen diep in de leiding doordringen. Dankzij zijn natuurlijke afbraak is deze gel milieuvriendelijk, maar moet hij meestal van de ene op de andere dag inwerken.

Voordelen van biologische reinigingsmiddelen

- zeer milieuvriendelijk
- vormt geen gezondheidsrisico
- veilig te gebruiken

Nadelen van biologische reinigingsmiddelen

- minder effectief dan de anorganische reinigingsmiddelen
- een lange belichtingstijd nodig hebben

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte ontstopperproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 0,84 €1. Topverkoper
Drano (Mr Muscle) Power Gel Pipe-Free Drain Cleaner, ...
9.315 beoordelingen
Drano (Mr Muscle) Power Gel pijploze afvoerreiniger, ... *
 • De Drano Power Gel bevrijdt effectief verstopte afvoeren in de badkamer
 • De pijpreiniger lost verstoppingen door haar- en zeepresten chemisch op en zakt zelfs door stilstaand water
 • De vloeibare pijpreiniger is geschikt voor zelfs de meest ernstige pijpverstoppingen en is veilig voor alle pijpen, De fles bestaat uit 30%...
2. Topverkoper
DRAXUS professionele afvoerreiniger (1,0L) I Extreem sterke afvoerreiniger...*
 • EXTREEM STERKE FORMULE: De professionele drainreiniger van 'DRAXUS' is sterk geconcentreerd en lost dankzij de unieke & oersterke formule op ...
 • VOORKOMT SLECHTE GEUREN: De pijpenrager voorkomt ook nare geurtjes. Rotgeur in de badkamer of keuken, maar ook speciaal...
 • SNEL EFFECT: De extreem sterke formule is ideaal voor het reinigen van afvoeren, omdat het haar snel vernietigt door de structuur te vernietigen en ...
3. Topverkoper
bio-chem® haarweg drain-free – drainreiniger EXTRA STERK...*
 • ✅ UITERST EFFECTIEF: Hooggeconcentreerde vloeibare afvoerreiniger. Verwijdert op betrouwbare wijze organische verstoppingen zoals haren, zeepresten, vet,...
 • ✅ STERKE PRIJS-PRESTATIES: Tot 15 toepassingen per fles. De sterk geconcentreerde formule bevat in vergelijking met conventionele...
 • ✅ VERWIJDERT GEUREN: Met zijn kiemdodende en geurverdrijvende werking elimineert de pijpreiniger onaangename ...
4. Topverkoper
PRINOX® afvoerreiniger 1000ml EXTREEM STERK - professionele afvoerreiniger...*
 • ✅ TEGEN BLOCKAGE & GEUR - Extreem krachtige pijpreiniger voor het professioneel verwijderen van organische verstoppingen zoals haar, ...
 • ✅ EXTRA STERK TEGEN HAAR - Onze afvoerreiniger verwijdert effectief zelfs haar, voedselresten, zeepresten, vet en andere zware verstoppingen...
 • ✅ TOP PRIJS PRESTATIES - Tot 15 toepassingen per fles. Met de Prinox drain-free haal je een drainreiniger in huis die gemiddeld 7x zo...
- 3,14 €5. Topverkoper
Drano (Mr Muscle) Power Gel pijploze afvoerreiniger, ... *
 • De Drano Power Gel ontstopt effectief afvoeren in de badkamer, de pijpreiniger lost verstoppingen veroorzaakt door haar- en zeepresten chemisch op...
 • De vloeibare pijpreiniger is geschikt voor zelfs de meest ernstige pijpverstoppingen en is veilig voor alle pijpen, De fles bestaat uit 30...
 • Voor een effectieve reiniging van de leidingen, langzaam 500 ml Drano Power Gel in de afvoer gieten, 5 minuten laten inwerken en daarna afspoelen met warm water...
6. Topverkoper
Mr Muscle Drano Power Gel Pijpreiniger (6 x 1000 ml)
66 beoordelingen
Mr Muscle Drano Power Gel Pijpreiniger (6 x 1000 ml)*
 • Werkt op haar- en zeepklompen in slechts vijf minuten
 • Verwijdert effectief hardnekkige pijpblokkades
 • Verwijdert zelfs klompen veroorzaakt door haar
7. Topverkoper
bio-chem® haarweg drain-free – drainreiniger EXTRA STERK...*
 • ✅ UITERST EFFECTIEF: Hooggeconcentreerde vloeibare afvoerreiniger. Verwijdert op betrouwbare wijze organische verstoppingen zoals haren, zeepresten, vet,...
 • ✅ STERKE PRIJS-PRESTATIES: Tot 15 toepassingen per fles. De sterk geconcentreerde formule bevat in vergelijking met conventionele...
 • ✅ VERWIJDERT GEUREN: Met zijn kiemdodende en geurverdrijvende werking elimineert de pijpreiniger onaangename ...
8. Topverkoper
Meisterfaktur afvoerreinigingsspiraal 2.0 [7,5m] - met booropzet...
2 beoordelingen
Meisterfaktur afvoerreinigingsspiraal 2.0 [7,5m] - met booropzet...*
 • - De...
 • - Geen handmatige cranks meer. Dankzij een...
 • - Bespaar jezelf de dure...
9. Topverkoper
ROTHENBERGER Industriële afzuiging - hogedrukreiniger RoPump, afvoer -...*
 • Zuigdruk handpomp met kogelgewricht en zuigklok; Optimaal afgedicht door een drievoudige afdichtlip
 • Verwijderen van verstoppingen in de sifon- en afvoerruimte (wastafels, gootstenen, urinoirs, douches en badkuipen, enz.)
 • Makkelijk te gebruiken
10. Topverkoper
ROTHENBERGER Industriële persluchtreiniger incl. 4 ...
2.747 beoordelingen
ROTHENBERGER Industriële persluchtreiniger incl. 4 ... *
 • Voor afvoerreiniging met toiletbevestiging Ø 20 cm
 • Ook geschikt voor douches met Ø 11,3 cm afvoer
 • Wastafel en wastafel - inclusief opzetstukken (Ø 6 cm & 5 cm)
- 0,84 €aanbod
Drano (Mr Muscle) Power Gel Pipe-Free Drain Cleaner, ...
Drano (Mr Muscle) Power Gel pijploze afvoerreiniger, ... *
De Drano Power Gel bevrijdt effectief verstopte afvoeren in de badkamer; Niet gebruiken in het toilet
€3,79 - € 0,84 €2,95 Amazon Prime
- 3,14 €aanbod
Nieuw!
TPPIG Het waterreinigingsmondstuk Afvoerpijpreinigingsgereedschap...
TPPIG Het waterreinigingsmondstuk Afvoerpijpreinigingsgereedschap...*
5. Het perfecte gereedschap voor het uittrekken van afvoeren en leidingen.
€10,57
Nieuw!
LOLAY 6 Stuks Messing Pijp Reinigingsborstel Draadborstels...
LOLAY 6 Stuks Messing Pijp Reinigingsborstel Draadborstels...*
Naam: Messing Draadborstel Set; Borstelmateriaal: messingdraad; Type: Messing staalborstel
€11,14

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 29.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*