Reddingsschoenen kopen

Winterveterlaarzen Veiligheidslaarzen Veiligheidsveterlaarzen S3 SRA SEESEN EN ISO 20345: 2011 Breedte 11 - zwart - Maat: 44

Wat zijn reddingsschoenen?

Reddingsschoenen behoren tot de groep veiligheidsschoenen en zijn ofwel lage schoenen ofwel laarzen. Bij de reddingsdienst verplicht de vereniging van werkgeversaansprakelijkheidsverzekeringen het dragen van deze speciale schoenen. (Zie ook BGR 191, regel voor het gebruik van voet- en beenbescherming) - Reddingsschoenen kopen

Bij veel ongevallen is ongeschikt schoeisel de oorzaak. Dit geldt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het hoge risico op ongevallen is slechts één reden waarom mensen in de reddingsdienst deze speciale schoenen moeten dragen. Met name bij medische noodgevallen moet ervoor worden gezorgd dat er geen virussen of bacteriën in vloeistoffen door de schoen kunnen komen en de drager en zijn medemensen in acuut gevaar kunnen brengen.

Haix Black Eagle Safety 56 LL mid Uw Black Eagle Safety 56 LL volledig leren laars. Comfortabel en met allround bescherming. 46Oregon Yukon kettingzaag leren kettingzaaglaarzen, klasse 1, maat 42 (VK-maat 8) (295449/42)Haix Protector Pro snijbeschermingslaarzen voor bos en bos. 45Haix functionele schoenen Black Eagle Athletic Low, kleur: zwart, schoenmaat: 42 (UK 8)Haix Black Eagle Safety 54 Laag. VK 14.0 / EU 50Oregon Yukon kettingzaag leren kettingzaaglaarzen, klasse 1, maat 44 (VK-maat 9.5) (295449/44)Haix Fire Flash Gamma Volledige focus op je missie. Uw Fire Flash Gamma met snijbescherming zal u helpen. 45Haix Trekker Mountain 2.0 Uw professional voor bos en bos: uw Trekker Mountain 2.0 met snijbescherming. 45Black Hammer veiligheidslaarzen voor heren Waterbestendig S3 SRC lederen veiligheidsschoenen met stalen neus, zwart 7777 (42 EU) / 8 UKHaix Airpower XR1 Lady Perfect voor alle badmeesters. Jouw Airpower XR1 Lady voor dames. 39
Duurzame en comfortabele leren laarzen met metalen neus; geschikt voor mensen die zwaar buitenshuis werkenDuurzame en comfortabele leren laarzen met metalen neus; geschikt voor mensen die zwaar buitenshuis werkenWaterdicht en ademend dankzij Gore-Tex-prestatiesSTERKE DUURZAME S3 SRC WATERDICHTE LAARZEN met stalen neus en stalen beschermde tussenzoolAfgewerkt op een dames leest
Vuilafstotend bovenmateriaalVuilafstotend bovenmateriaalVeiligheidsklasse S3EN ISO 20345: 2011 S3 SRC VEILIGHEID GETEST EN CE-getest door Intertek. Voldoet aan de EU-veiligheidsvoorschriftenWaterdicht CROSSTECH-membraan
€164,90 €106,51 €299,00 €158,99 €197,90 €106,51 €269,90 €249,90 €39,94 €239,90
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur29 maart 2023 3:08 uur* Advertising

Bovendien zijn reddingsschoenen gemakkelijk aan te trekken en bijzonder comfortabel en ontlastend voor de gewrichten. De reddingsschoen moet de drager honderd procent beschermen en zijn of haar voeten beschermen tegen overmatige stress, zweren of gewrichtspijn tijdens de vaak lange uren van inzet door de reddingsdiensten, vaak onder ongunstige omstandigheden en omringd door chemicaliën, brandbare vloeistoffen, elektrisch geleidende vloeistoffen, olie of modder.

Bij operaties met grote hitte, bijvoorbeeld bij de brandweer, moet de reddingsschoen naast een groot aantal comfortvoorzieningen ook specifieke veiligheidsvoorzieningen afdekken. Daarom is het essentieel om bij het selecteren van de reddingsschoen goed te letten op het gebruik waarvoor deze nodig is en welke eventuele aanvullende wet- en regelgeving bij deze werkzaamheden kan worden nageleefd.

Waarvoor Reddingsschoenen nodig zijn?

Naast het beschermen van de voeten, dienen reddingsschoenen ook om ongelukken te voorkomen en zowel de drager als alle anderen te beschermen. Reddingsschoenen worden in heel verschillende situaties gebruikt:

Klassieke reddingsdienst:

Paramedici en hulpverleners zijn snel ter plaatse en helpen bij ongevallen of acute medische noodgevallen. Meestal duren de diensten van deze helpers 12 uur en vaak langer. De schoenen leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van je eigen gezondheid, doordat ze ontlastend zijn voor de gewrichten, ademend zijn en een anatomisch gevormd voetbed hebben.

Het urenlang dragen van de schoenen is een essentiële vereiste in deze beroepen, want elke seconde telt. Terwijl de bestelling binnenkomt, rennen de ambulancebroeders rechtstreeks naar hun voertuig en is er geen tijd om elke keer je schoenen aan en uit te trekken. Voetzweet moet permanent worden afgevoerd en de voet moet gemakkelijk kunnen ademen. Beschadiging van de houding wordt vermeden door speciaal gedempte hielgebieden en bestaande gewrichtsschade wordt niet verergerd.
Wat het gebruik betreft, doet de reddingsschoen echter nog meer waardevol werk.

IJsdoelplaats van gebruik

Het missiedoel is bereikt en het gaat rechtstreeks naar de zorg van de gewonden of getroffenen. Zelfs als het goed opgeleide reddingspersoneel snel een overzicht krijgt, kan niet worden uitgesloten dat zich chemicaliën, brandbare vloeistoffen of giftige stoffen op de plaats van gebruik bevinden. Onder bepaalde omstandigheden kan de gewonde persoon alleen worden bereikt door de reddingsdienst die deze gebieden betreedt. Ook hier speelt de factor tijd een grote rol, want elke seconde telt en kan mensenlevens redden.

De paramedicus moet erop kunnen vertrouwen dat hij met zijn schoenen alle soorten vloeistoffen kan binnendringen conform beschermingsklasse S2. Zo kan hij de gewonden direct, zorgeloos en zonder verdere maatregelen die alleen maar onnodige tijd kosten, verzorgen.

Daarnaast is het bij medische noodgevallen en ongevallen aan de orde van de dag dat menselijke afscheidingen, zoals bloed of speeksel, in contact komen met de schoenen van de reddingsdienst. Terwijl hij zijn eigenlijke werk doet en de eerste hulp en stabilisatie van de patiënt verzorgt, is er geen tijd om de voeten te beschermen tegen infecties of de verspreiding van bacteriën en virussen. Zijn wettelijk voorgeschreven reddingsschoenen beschermen hem daar ook tegen met innovatieve membraantechnologie.

Zorg voor ouderen en zieken

Veilige reddingsschoenen zijn niet alleen vereist bij acuut buitengebruik en zelfs wettelijk verplicht. Er zijn ook voorschriften voor ouderen en zieken die bepalen welke schoenen moeten worden gedragen. Een chauffeur van een ambulance moet oude en bedlegerige mensen van de ene plaats naar de andere vervoeren. Vaak gebeurt dit met een ambulance die is uitgerust voor dergelijke vervoersritten.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een uitklapbare bank met wielen waarop de patiënt eenvoudig vanuit zijn bed in de ambulance kan worden geduwd. Mocht een voorwerp zoals een zuurstofapparaat of een ECG-apparaat naar beneden vallen, dan moeten zijn reddingsschoenen de voorgeschreven 200 joule energie kunnen weerstaan. De neuzen in de schoenen zijn hiervoor speciaal ontworpen.

Natuurlijk heeft deze persoon ook te maken met bloed en andere vloeistoffen die mogelijk besmet zijn met virussen en bacteriën. Ook hier zijn je schoenen een belangrijke bescherming tegen je eigen infectie en de verspreiding van de ziekteverwekker. En net als bij de reddingsdienst moet een medewerker bij ouderen en zieken meestal ploegendiensten van meerdere uren aan een stuk draaien. Het hoogwaardige schoeisel in de vorm van gestandaardiseerde reddingsschoenen moet ook speciaal voor dit geval zijn uitgerust en een hoog comfortniveau bieden.

Welke soorten reddingsschoenen zijn er?

Over het algemeen zijn zowel lage schoenen als laarzen geschikt als schoenen voor reddingsdiensten en zijn ze verkrijgbaar in winkels. Als binding zijn er reddingsschoenen met klittenband en veters, maar ook om aan te trekken. Verder zijn er ook modellen met veterrits verkrijgbaar, speciaal voor hoge laarzen. Andere ontwerpen en speciale kenmerken van reddingsschoenen zijn:
Metaalvrij en daardoor beduidend lichter dan reddingsschoenen met stalen neus. Daarnaast zijn de kunststof neuzen niet warmtegeleidend.

 • Ademende microvezelstof voor het afvoeren van voetzweet en aangename koeling
 • Antibacteriële mesh voering met een membraan ter bescherming tegen virussen en bacteriën in vloeistoffen
 • Uitneembare binnenzool(en) en orthopedische inlegzolen voor mensen met gewrichtsproblemen
 • Transparant loopvlak voor gebruik binnenshuis en niet-strepende zolen die geen zwarte vlekken achterlaten op lichte vloeren
 • Robuuste rubberen dop over de neus voor extra bescherming.
 • Bovenwerk van hoogwaardig leer
 • Vochtregulerende binnenzool zorgt voor een comfortabel voetklimaat en voorkomt oververhitting van de voeten bij langdurig dragen
 • Hoog rolcomfort dankzij het flexibele zoolmateriaal zorgt voor extra ondersteuning en demping
 • Hydrofoob = waterafstotende oppervlakken
 • Schoenveterbevestiging voorkomt vasthaken
 • Aantreklus om snel in de reddingsschoen te glijden
 • Anatomisch voetbed met aparte hieldemping
 • Verwisselbare inlegzolen in verschillende breedtes bieden flexibiliteit
 • Er zijn ook comfortbreedtes beschikbaar, zodat geen voet wordt beperkt
 • Leren voering of verwisselbare inlegzolen zorgen voor een aangenaam schoenklimaat
 • Pigmenten in het leer verminderen het warmte-effect veroorzaakt door zonnestraling
 • Ladderbalkprofilering voor nog meer grip, zelfs op gladde oppervlakken
 • Reflecterende strips voor meer veiligheid in het donker
 • Verschillende leerdiktes van 2,5 tot 2,7 mm bieden een uitstekend draagcomfort

Het bovenmateriaal van een reddingsschoen kan zijn:

 • microfiber
 • suede
 • volledig lederen
 • nubuck
 • nappa

Verschillen in neuzen in reddingsschoenen kunnen zijn:
Veiligheidskap van kunststof of 200 joule polycarbonaat
Veiligheidskap van 200 joule staal
Veiligheidskap van 200 joule aluminium

200 joule betekent:

Als een gewicht van 1 kg van een hoogte van 20 meter valt, moet de schoen deze energie of druk zonder schade kunnen opnemen. Voor de standaardisatie van veiligheidsneuzen is overeenstemming bereikt over de vervormingsenergie van 200 joule, waarmee conform de 20345-norm een ​​waarde is vastgesteld die een reddingsschoen onbeschadigd moet doorstaan. Als de beschermkap beschadigd is, van welk materiaal deze ook is gemaakt, dan is er geen volledige beschermende functie meer en moeten de reddingsschoenen worden vervangen.

Verschillen met werkschoenen?

Het belangrijkste verschil tussen een eenvoudige werkschoen en een reddingsschoen zijn de neuzen, die volgens de regelgeving van de DGUV, de Duitse wettelijke ongevallenverzekering, in een reddingsschoen moeten worden verwerkt. Voor gebruik in de reddingsdienst moeten de schoenen ook voldoen aan beschermingsklasse S2 volgens DIN EN ISO 20 345. In deze gestandaardiseerde categorie staat dat de reddingsschoen de volgende eigenschappen moet hebben:

 • Antistatische schoenen
 • Olie- en benzinebestendige zool
 • Energieabsorptie in het hielgebied
 • Gesloten hielgebied
 • Antislipzool met grof profiel en hielversteviging
 • Weerstand van het bovenwerk van de schoen tegen waterpenetratie en waterabsorptie and
 • Daarnaast zijn er reddingsschoenen die ook de overdracht van bacteriën en virussen via vloeistoffen voorkomen. Dit doe je met een speciale
 • Membraan reikte tot in de schoen.
 • De zolen van reddingsschoenen zijn altijd lekvrije zolen, zodat spijkers of scherven niet in de zolen kunnen dringen.

Verdere beschermingsklassen voor reddingsschoenen

Naast de voorgeschreven minimale beschermingsklasse S2 kan een reddingsschoen ook extra eigenschappen of een hogere beschermingsklasse hebben. Een brandweerman heeft bijvoorbeeld een ambulanceschoen nodig van een van de volgende drie typen:

typt 1 is geschikt voor alle technische assistentie en brandbestrijding buitenshuis
typt 2 is het standaard type voor de Duitse brandweer en geschikt voor interne aanvallen
typt 3 is een reddingsschoen die geschikt is voor gebruik met gevaarlijke stoffen.

Bovendien kan een verhoogde chemische bescherming vereist zijn. De penetratiebeveiliging is ook een bijzonder belangrijke bescherming voor alle soorten reddingsschoenen. En natuurlijk vooral bij de brandweer, want deze beroepsgroep moet vaak gebouwen met puin en bouwmaterialen in. Ook zogenaamde ESD-reddingsschoenen zijn antistatisch en voorkomen elektrisch opladen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Bij het kopen van een nieuwe reddingsschoen zijn de bedrijfsomstandigheden waaronder ze moeten worden gedragen erg belangrijk. Dan natuurlijk de wettelijke voorschriften en normen waaraan moet worden voldaan. Al het andere wordt bepaald door persoonlijke smaak en individuele voorkeuren. Of het nu lage schoenen of laarzen zijn, welk bovenmateriaal, welke inlegzolen en welke extra comfortkenmerken de reddingsschoen moet hebben, wordt door elke drager individueel bepaald. Het is echter belangrijk om bij de keuze te letten op de hoge kwaliteit van merkfabrikanten.

Goedkope aanbiedingen of naamloze fabrikanten worden sterk afgeraden, omdat het een kwestie van uw eigen leven en dat van omstanders kan zijn, dus u moet hier niet aan het verkeerde eind besparen. Daarnaast moet de reddingsschoen natuurlijk comfortabel zitten en zich goed aanpassen aan de natuurlijke vorm van de voet. Als je tijdens het proberen schurende of drukkende plekken opmerkt, dan is dit model of deze maat niet ideaal voor jou.

Vind in de top🔟 de beste en best verkochte producten voor reddingsschoenen van 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
JORI veiligheidsschoenen jo Max BOA Mid S3, dames en heren,...
204 beoordelingen
JORI veiligheidsschoenen jo Max BOA Mid S3, dames en heren,...*
 • hoogwaardige werkschoenen voor dames en heren - gecertificeerd volgens EN ISO 20345 - artikelnummer: 16771
 • Enkellaarsjes van nubuckleer, waterafstotend, voering van textiel, ademend
 • Rubberen zool uit de JORI jo_MAX serie (antislip), lage profieldiepte, antistatisch, olie- en brandstofbestendig
2. Topverkoper
BESTKEE tactische riem voor heren, zware werkriem...*
 • ❥ 【DE NIEUWSTE snelsluiting】 Met de nieuwe upgrade Cobra-gesp kunt u de riem openen zonder de hardware te verwijderen ...
 • ❥ 【Gratis geschenken Goede service】 Tactische Molle-sleutelhangers en tactische Molle-zakjes zijn gratis geschenken voor jou....
 • ❥ 【Hoge kwaliteit stretch nylon】 Onze banden zijn steviger dan een gewone riem. Bovendien is het zeer robuust en rekbaar,...
3. Topverkoper
Abeba, heren veiligheidsschoenen zwart zwart 43 EU
52 beoordelingen
4. Topverkoper
ABEBA 1645 PROTEKTOR LINE Laarzen, S3, SRC, Wit, Maat 46*
 • Glad leer, wit
 • Stahlkappe
 • Doordringingsbestendige stalen tussenzool
- 6,00 €5. Topverkoper
JUKMO tactische riem, militaire wandelgordel van 3,8 cm...
22.162 beoordelingen
JUKMO tactische riem, militaire 3,8 cm lange werkriem...*
 • Geüpdatete versie met snelsluiting: de hoogwaardige gesp van aluminiumlegering heeft een zeer hoge ...
 • Hoge kwaliteit stretch nylon: we zijn van plan de riem te rekken. De band is gemaakt van speciaal stretchmateriaal dat steviger is dan de...
 • VOOR SPECIALE JOU: Onze stevige riempakken voor militairen, SWAT, brandweerlieden, werk, sport en andere tactische gebruikers. Iedereen die...
6. Topverkoper
normani 2 paar thermische skisokken, ademend en beschermend...*
 • Anatomisch gebreide teen en anatomisch voetbed "R & L"
 • perfecte vochtregulatie en regeling van de warmtebalans
 • Optimale drukontlasting door vulling in de belangrijkste belastingszones die zijn aangepast aan de schoen
7. Topverkoper
MTS veiligheidsschoenen Diesel S3 7821, unisex volwassen...*
 • Voor- en achterkant beschermd, dubbellaagse PU/PU buitenzool, hielvrij sportprofiel met geteste slipweerstand
 • volledige zool, zweetabsorberende binnenzool
 • brede, dempende comfortstrips, uniek in deze klasse
8. Topverkoper
Mode Zomer en Herfst Leren Herenschoenen Puntschoen Laag...*
 • 1.Klik op de winkelnaam "Yowablo" boven de titel en kies om te sorteren op "Nieuwe aankomsten" om meer te weten te komen over de laatste...
 • comfort snowboots boog verminderde sokken vrouwen rubberen laarzen hakken korte rubberen laarzen enkellaarsjes winterlaarzen snowboots neopreen laarzen grijs...
 • Trefwoorden:sandalen 41 trekkingsandalen trekkingsandalen heren trekkingsandalen dames 42 trekkingsandalen trekkingsandalen kinderen...
9. Topverkoper
Vrijetijdsschoenen voor dames Mode-veterschoenen Platte damesschoenen...*
 • 1.Klik op de winkelnaam "Yowablo" boven de titel en kies om te sorteren op "Nieuwe aankomsten" om meer te weten te komen over de laatste...
 • groene trouwschoenen gele first-run schoenen minimale schoenen hardloopschoenen goedkope trekkingschoenen zomerschoenen platformschoenen hoog platform blauw...
 • Trefwoorden:tenenscheiders voetbed dames teenscheiders heren teenscheiders dames teenscheiders kinderen dames teenscheiders 39 teenscheiders 38...
10. Topverkoper
Mode zomer dames pantoffels voor binnen en buiten,...*
 • 1.Klik op de winkelnaam "Yowablo" boven de titel en kies om te sorteren op "Nieuwe aankomsten" om meer te weten te komen over de laatste...
 • vrouwen rubberen enkellaarsjes regenlaarzen gevoerde heren rijlaarzen biker laarzen winter enkellaarsjes schoenen lamsleren laarzen halve laarzen breed voetbed...
 • Trefwoorden:sandalen met hak meisjes sandalen dames open sandalen plattou damessandalen dames smalle sandalen jongens 24...
- 6,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 29.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*