Robotmaaier - maai nooit meer met de hand

Foto door de auteur

Patrick

Robot grasmaaier

Robotmaaier - zelfvoorzienend, sterk en modern

Bent u op zoek naar een robotmaaier die zoveel mogelijk zelfstandig kan maaien? Welke is ook stil en werkt zelfstandig? Dan bent u bij onze koopgids aan het juiste adres.
We presenteren de mogelijkheden van modern maaien, hoe de technologie werkt, welke opties je hebt en wat je kunt verwachten van de bestseller 2024: De beste en populairste in de top 10 vergelijking | Je moet aandacht besteden aan eerlijke tests. – Robotgrasmaaiers – zelfvoorzienend, sterk en modern

Robotmaaier - in vergelijking

WORX Landroid M WR141E robotmaaier/accugrasmaaier voor kleine...YardForce SA500ECO robot grasmaaier - zelfrijdende grasmaaier ...GARDENA 19060-20 smart SILENO robotmaaier, via Gardena smart App...Smart Sileno Life 750 m² robotmaaier, met Smart GatewayBosch Cover voor robotmaaier Indego 350 / 400, in doos, grijsBosch robotmaaier Indego S+ 350 (met app-functie, 19 cm...Husqvarna robotmaaier Automower 310 (huidig ​​model)Yard Force robotmaaier LUV 600Ri tot 600 m² - zelfrijdende...
WORX Landroid M WR141E robot grasmaaier / accu grasmaaier ... *YardForce SA500ECO robot grasmaaier - zelfrijdend ... *GARDENA 19060-20 smart SILENO robotmaaier, per...*Robotmaaier Smart Sileno Life 750 m², met Smart...*Bosch hoes voor robotmaaier Indego 350/400, in ... *Bosch robotmaaier Indego S + 350 (met ... *Husqvarna robotmaaier Automower 310 (huidig ​​... *Yard Force robotmaaier LUV 600Ri tot 600 mXNUMX -... *
Amazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07LFPKYC1" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Video: robotmaaier

Wat is een robotmaaier?

Een robotmaaier is een robot die uw gazon maait. Helemaal alleen. Je kunt het programmeren en vertellen wanneer, hoe en waar je moet maaien via Bluetooth, Alexa © of de app. Je kunt hem in zijn mandje sturen. Nauwelijks werk met hem. U kunt hem begeleiden. Het enige dat u af en toe hoeft te doen, is hem laten wachten - of zelf wachten. Het wordt in de winter opgeslagen.

De robots werken met een accu waardoor ze erg stil en zuinig zijn. Als de accu bijna leeg is, vinden de goede apparaten vanzelf de weg naar het laadstation. Koop de accessoires die we hieronder zullen bekijken altijd rechtstreeks bij de fabrikant. Kwaliteit gaat voor kwantiteit.

... en hoe werkt het?

Hoogwaardige robotmaaiers werken met GPS. Nadat je een begrenzingsdraad hebt geplaatst die een magnetisch veld creëert, kan de robot maaien. Liever gezegd: mulchen, omdat hij het vers gemaaid gras niet kan vangen.
Dankzij de gps weet hij altijd waar hij is, waar hij al heeft gemaaid en wat er nog moet gebeuren. Als u het niet te dicht bij uw vijver wilt of rond andere dingen zoals bomen of pierenbad benaderingen, kunt u deze percelen ook afbakenen met een andere grensdraad.

Voor de maaier, stap niet in teken.
Nu kunt u nog steeds de maaihoogte van het gazon, de werktijden aanpassen en hij kan aan de slag.
Maak je geen zorgen als het regent. De robots worden meestal beschermd. Meer exact is echter met uw fabrikant.

Robot grasmaaier met gps

Een fijne feature, want hiermee kan de robot het gebied meten waarop hij zich momenteel bevindt. Dit zorgt voor een zeer schoon maaipatroon. GPS is ook een bescherming tegen diefstal. Als hij wordt ontvoerd, kan hij altijd worden gelokaliseerd.

Robotmaaier met en zonder begrenzingskabel

Zonder kabel maait de robot gewoon waar gras is. Zijn sensoren vertellen hem dat. Heeft u dus een relatief recht stuk gras en staat niets in de weg en is uw gebied daarvan afgebakend met bestrating, dan is deze variant wellicht geschikt voor uw tuin. Dit is anders als u een vijver heeft of alleen bepaalde gebieden gemaaid hoeven te worden. Dan heb je een begrenzingslus nodig. Je kunt dit in de grasmat brengen of er bovenop leggen.
Overigens kunnen hier extra kabels aan worden toegevoegd. Als je een moestuin hebt in je tuin, kun je deze afbakenen.

Waar is een robotmaaier geschikt voor?

Niet elke automatische maaier is geschikt voor elk gazon. Eerst moet u uw gebied bepalen. Hiervoor bereken je het aantal vierkante meters. Als je een recht, misschien vierkant oppervlak hebt, is dat bijna alles, behalve de functies die je robotmaaier zou moeten hebben, wat je nodig hebt. Als je veel kleine gebieden of hellingen hebt of zelfs op een heuvel woont, moet je upgraden.
Het is daarom relevant voor u om te weten:

 • Hoeveel m³ heeft mijn maaigebied?
 • is het oppervlak eenvoudig gebreid, recht, zonder veel doorgangen?
 • of wordt het onderbroken door veel plots
 • hoeveel tilt heeft het oppervlak?
 • Hoe snel moet de maaier klaar zijn?

Dat met de snelheid is niet helemaal irrelevant. Stel dat je een 700 m³-tuin hebt. U wilt dat uw maaier 's nachts maait, omdat u zelf de tuinlabels wilt gebruiken. Nu moet u de capaciteit van het gebied per uur en ook het bereik berekenen.
Stel dat u uw 700 m³ binnen 8 uur wilt laten maaien. Je kunt het als volgt berekenen:

8 uur / 24 uren = 0,33

0,33 * 700 m³ = 3030,30 m³ totaal.

In dat geval heeft u een maaier nodig die is ontworpen voor 2100 m³ om zijn werk in de beschikbare uren van 8 aan te kunnen.
Daarnaast is er ook het bereik. Als uw maaier (als voorbeeld) alle 75 min wil opladen voor 50 min, zal het doelwit ver weg bewegen.

U hebt nu de volgende opties

 1. Je koopt een zeer grote robot die je gebied gewoon kan maaien
 2. Je berekent meer tijd
 3. Je programmeert het op secties. Als je overdag in een deel van je tuin bent en honden en kinderen er nog steeds zijn, moet de maaier gewoon ergens anders maaien. 'S Nachts kan hij naar het hoofdgedeelte worden gebracht om daar te blijven werken. Maar het betekent extra werk

Waar hij niet geschikt voor is

In kleine, kronkelende hoeken, waar de maaier niet meer kan bewegen, kan hij daar niet komen. Afhankelijk van het model heeft het een bepaalde vrije breedte nodig. Hij is ook niet gemaakt voor zeer steile hellingen - maar hoogwaardige modellen hebben een hellingshoek van 35 °. en dat is een krankzinnige 70%! Heeft u een zeer grote woning? Op dit moment zijn er robots te koop die ongeveer 4000 m³ kunnen maaien. Maar ze worden ook bijna continu gebruikt, wat ook van invloed is op de technologie en de mechanica.

De mechanica

De hardware is relatief eenvoudig gebreid. Wielen, messen, een aandrijving een krachtbron.
Het materiaal moet robuust zijn, op zijn best beschermd tegen water.

Sommige fabrikanten bieden een speciale folie aan die u naar uw wensen kunt ontwerpen en op de maaier kunt plakken, voor bepaalde artikelen zijn er ook vierwielaandrijving en dikke banden. Hij moet het ook hebben als hij steile hellingen wil beheren.

Als de messen saai zijn, kun je ze natuurlijk als een set uitwisselen en opnieuw ordenen. We moeten adviseren tegen naslijpen. Messen malen is gekoppeld aan ervaring en kennis. Bovendien zijn de messen kleiner. Een zeis kan een beeldhouwer, een kleine geavanceerde robotloze messen vergeven.

De slijtage van de mechanica hangt af van de staat van het materiaal, van de werkprestaties en ook van de tijd. Nuttig hier is het internet en de meningen en beoordelingen van de gebruikers. Omdat je slim kunt maken.

Ondersteuning met de nieuwste technologie

Zodat uw nieuwe butler weet wat hij moet doen, is de installatie van de software noodzakelijk. Dit betekent dat u eerst het oppervlak moet instellen. Dit werkt wonderwel door de begrenzingskabels te leggen. Dit kan worden geholpen door een specialist.
Wat heeft uw maaier voor uw apparatuur? Veel modellen praten al met uw smartphone of spraakbesturing met Alexa ©. Hiervoor moet je een app downloaden zoals gespecificeerd door de fabrikant. Met deze app kun je de werktijd instellen, start- en stopopdrachten verzenden en altijd weten waar de maaier zich op dat moment bevindt. Als hij in de problemen raakt, gaat er een alarm af op je smartphone.

Maar het is zelfs beter. De maaier controleert ook het weer en kan onafhankelijk optreden. Is dit momenteel de groeifase? Hij "weet" wanneer het gazon sneller groeit en wanneer niet en zich eraan aanpast.
Als de batterij het risico loopt leeg te raken, zal deze automatisch naar het laadstation rijden.

Sommige apparaten kunnen ook worden aangesloten op een tuinstation om te besproeien. De technologie wisselt gecoördineerd af. Sommige robots zijn uitgerust met led-koplampen zodat u uw grasmaaierrobot nog steeds in het donker kunt vinden.

accumulator

De batterijduur is niet onbetekenend, omdat constant laden telkens wordt onderbroken tijdens het maaien. Een grote capaciteit van de batterij is dus net als een snelle oplaadbeurt. Voeg daar de duurzaamheid aan toe. Hoe vaak kan de batterij worden opgeladen? Dit is met name belangrijk voor grote gebieden, omdat batterijen meestal niet alleen duur zijn, bij sommige modellen kunt u ze zelf niet uitwisselen.

Onderhoud & verzorging van een robotmaaier

Er is niet veel te doen. De maaier werkt volledig zelfvoorzienend en als iets niet bij hem past, antwoordt hij. Toch moet je het aan het einde van het seizoen reinigen voordat je het in de winter bespot. Veel fabrikanten bieden ook een complete service door al het nodige werk te doen. Werk zo nodig de software bij, controleer alle functies en wacht erop. Ook de batterij.

⧉ Als u een duur apparaat heeft, kunt u uw robot ook verzekeren ⧉

Veiligheid

De nieuwste modellen hebben allemaal een sensor die ze stopt wanneer een obstakel in de weg zit. Er gebeuren echter nog steeds veel ongelukken. Laat daarom geen dieren of kinderen onbewaakt achter in de buurt van de maaier.
Let er bij het monteren, onderhouden of reinigen van de eenheid op dat de robot niet langer van stroom wordt voorzien.
Zelfs als de fabrikanten schrijven dat de maaier onmiddellijk uitschakelt zodra deze van de grond wordt genomen, kan dit toch tot afwijkingen leiden.

Opslagruimte

De winter is hier, de laatste grasmaaier. Waar woont hij nu?
De plaats moet niet te koud zijn, dit kan de batterij beschadigen. Als u het kunt verwijderen, kunt u de twee delen ook afzonderlijk opslaan.
Er zijn extra vakken en kleine garages waarin de robot in goede handen is. Dit is niet verplicht. Het is alles wat hem beschermt tegen vocht, koude, wilde dieren zoals huismuizen en stof.

Accessoires

U zou accessoires en reserveonderdelen moeten kunnen kopen om niet de hele maaier te hoeven vervangen.
Deze omvatten:

 • een offroad-set biedt betere grip op schuine posities
 • U kunt de wielen goed reinigen met een wielenset
 • Scherpe messen zijn belangrijk - kijk of je vervangingen kunt krijgen
 • een hele onderhoudskit. Sommige modellen zijn heel gemakkelijk zelf te onderhouden en te reinigen, er zijn extra tarieven
 • misschien heb je een ouder model? Kijk of uw bedrijf al een pakket heeft ontwikkeld voor het achteraf inbouwen van een app of iets dergelijks
 • Veranderen - bedek jezelf of ontwerp jezelf? Sommige robots kunnen worden gepimpt door kleurtechnologie
 • kleine garages en verblijven, ook wandsteunen. Misschien weet u niet hoe u uw grasmaaier-robot in de winter moet opslaan. Er zijn andere opties hier
 • ook de grensdraad zou moeten zijn om te kopen

Waar u op moet letten in de bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10-vergelijking | Let op eerlijke tests van een robotmaaier

★ is de robot geschikt voor mijn oppervlak? (Zie rekenvoorbeeld hierboven)

★ Heb ik steile hellingen of zeer smalle paden die hij moet oversteken? Als u een robot wilt kopen die overal past, duurt het langer vanwege de kleinere snijbreedte

★ is de maaier compatibel met een app? Wat heb ik nodig voor functies?

★ Kan ik kinderen / dieren weghouden van de grasmaaierrobot?

★ heb ik een verzekering?

★ Hoe lang gaat de batterij mee en hoe lang duurt het om opnieuw op te laden?

Voordelen en nadelen

We hopen u een goed overzicht te hebben gegeven van de verschillende mogelijkheden met deze gids. Een lijst met voor- en nadelen is hier te vinden:

Voordelen

✔ de robots zijn erg stil. U zult dus geen problemen krijgen met uw buren

✔ Ze hebben weinig onderhoud nodig en willen graag voor zichzelf zorgen. Alleen het schoonmaken en het onderhoud van de technologie is in uw handen - of in uw specialist

✔ Er zijn veel accessoires en reserveonderdelen te koop

✔ en ook een verzekering wordt u aangeboden

✔ De apparaten zijn beveiligd tegen diefstal door GPS

✔ Ze zijn programmeerbaar in alles en werken onafhankelijk

✔ Ze kunnen compatibel zijn met andere apparatuur, zoals een irrigatietechniek

Nadelen

✘ Slechts enkele robots presteren goed in termen van veiligheid, en uw kinderen moeten hier wegblijven

✘ Insecten zijn vaak dood in robots en het constante maaien van het gazon verwijdert voedsel voor de natuurlijke bestuivers

Die Hedgehog-robots zijn ook dodelijk voor egels

✘ de aankoopprijs kan erg hoog zijn

✘ als u een groot gebied of een tuin heeft die erg smal is, zullen de meeste modellen niet werken

Conclusie: robotmaaiers

Zo'n onafhankelijke robot is al een goed ding. Hij moet de juiste helper zijn voor jou en je gazon, zodat je ervan geniet. Hoewel de prijs voor hoogwaardige apparatuur hoger kan zijn, hebben ze dankzij hun technologie grote voordelen ten opzichte van afgeslankte versies.
Alleen de bijen en de egels kunnen niets met de technologie doen en worden in het ergste geval gedood. Misschien slaag je op je reden om een ​​ascrawleerbaar gebied op te zetten met veel kleurrijke bloemen en schuilplaatsen.

FAQ

Waarom moet het gras worden gesneden?
Om de wortels van het gazon te laten groeien, is een regelmatige snede noodzakelijk. Als u vaker maait, gaat de energie naar het onderste deel van de plant. Een mooi uitgegroeid, dicht, zacht gazon is het resultaat.

Waarom is mulchen beter?
De fijn gehakte snit is de zuiverste kunstmest voor uw gazon. Als u vaak maait, kan de fijne snede beter tussen de afzonderlijke stengels vallen en daar bevruchten.

Rechte lijnen of kriskrasjes?
Sommige robots lijken willekeurig over het oppervlak te rijden. Dit is opzettelijk omdat het probeerde de schapen te imiteren. Ze zijn ook kriskras doorkruisen. Is het gazon misschien prettiger en geeft het ook een zachtere snede, maar kan de maaier hier en daar een beetje vergeten.

Kan de grasmaaiermotor slagen?
Als je een grensdraad hebt geplaatst, is dat meer dan onwaarschijnlijk. Als uw maaier gazonranden gebruikt, zal deze niet op een geasfalteerde weg rijden.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte robotmaaierproducten in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte robotmaaierproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Mowox® RM 30 Li intelligente robotmaaier voor gazons tot... Mowox® RM 30 Li intelligente robotmaaier voor gazons tot...* Momenteel geen beoordelingen €399,00
2 Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: intelligent ... Gardena robotmaaier SILENO minimo 250 m²: intelligent...* Momenteel geen beoordelingen €649,99 €549,90
3 Robotmaaier, 2.4 G WiFi of Bluetooth-verbinding, bediening... Robotmaaier, 2.4 G WiFi of Bluetooth-verbinding, bediening...* Momenteel geen beoordelingen €649,99Amazon Prime
4 Practixx robotmaaier tot 600 m² | 18 cm maaibreedte | 20-60... Practixx robotmaaier tot 600 m² | 18 cm maaibreedte | 20-60...* Momenteel geen beoordelingen €519,00 €499,00
5 Einhell robotmaaier FREELEXO 500 BT Power X-Change (Li-Ion,... Einhell robotmaaier FREELEXO 500 BT Power X-Change (Li-Ion,...* Momenteel geen beoordelingen €699,95 €415,00
6 WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met... WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met...* Momenteel geen beoordelingen €949,00 €689,00Amazon Prime
7 LANDXCAPE robotmaaier LX799 voor maximaal 300m² & 25% helling... LANDXCAPE robotmaaier LX799 voor maximaal 300 m² & 25% helling...* Momenteel geen beoordelingen €459,99Amazon Prime
8 Einhell FREELEXO CAM 500 Power X-Change robotmaaier (18V, camera... Einhell robotmaaier FREELEXO CAM 500 Power X-Change (18V, camera...* Momenteel geen beoordelingen €829,95 €799,00
9 Yard Force SA900ECO robotmaaier, geschikt voor gazons tot... Yard Force robotmaaier SA900ECO, geschikt voor gazons tot...* Momenteel geen beoordelingen €499,00 €429,99Amazon Prime
10 Einhell Robotmaaier FREELEXO 300 Solo Power X-Change (Li-Ion, 18... Einhell robotmaaier FREELEXO 300 Solo Power X-Change (Li-Ion, 18...* Momenteel geen beoordelingen €499,95 €379,95
- 100,09 €aanbod
- 20,00 €aanbod
Practixx robotmaaier tot 600 m² | 18 cm maaibreedte | 20-60...
Practixx robotmaaier tot 600 m² | 18 cm maaibreedte | 20-60...*
Ideaal voor tuinen tot 600 m² | Laag geluidsniveau - slechts 62 dB; snijbreedte 180 mm; Maaihoogte traploos van 20-60 mm...
€519,00 - € 20,00 €499,00
- 284,95 €aanbod
- 260,00 €aanbod
WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met...
WORX Landroid PLUS WR165E robotmaaier voor tuinen tot 500 m² met...*
NIEUW: Waterstraalbescherming – eenvoudig reinigen met de tuinslang; NIEUW: Draaiknop en LCD-display – voor eenvoudig...
€949,00 - € 260,00 €689,00 Amazon Prime
- 30,95 €aanbod
- 69,01 €aanbod
Yard Force SA900ECO robotmaaier, geschikt voor gazons tot...
Yard Force robotmaaier SA900ECO, geschikt voor gazons tot...*
Randsnijfunctie om de tuin schoon en netjes te houden; borstelloze motor voor een stille en krachtige...
€499,00 - € 69,01 €429,99 Amazon Prime
- 120,00 €aanbod
Nieuw!
Scheppach robotmaaier RoboCut XXL900 tot 900m² | 18cm...
Scheppach robotmaaier RoboCut XXL900 tot 900m² | 18cm...*
Ideaal voor tuinen tot 900 m² gazon; snijbreedte 180 mm; Maaihoogte traploos verstelbaar van 20 – 60 mm
€699,00
Nieuw!
Elektrische grasmaaier, 2 stuks, tractiewiel, roestvrijstalen robot...
Elektrische grasmaaier 2 stuks tractiewiel RVS robot...*
Voorkom dat jouw robotgrasmaaier opspringt en in het gazon gaat liggen.
Nieuw!
Koperen premium universele grenskabel van 200 m voor robotgrasmaaiers...
Koperen premium universele grenskabel van 200 m voor robotmaaiers...*
200 m massieve koperdraad extreem veerkrachtig en beste geleiding, zelfs over lange afstanden; De grensdraad is...
Nieuw!
Premium universele begrenzingskabel van 100 m voor robotmaaiers...
Premium universele begrenzingskabel van 100 m voor robotmaaiers...*
100 m massieve koperdraad extreem veerkrachtig en beste geleiding, zelfs over lange afstanden; De grensdraad is...

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

RASENWERK® - hoogwaardige robotmaaiermessen met bijpassende schroeven - universele reservemessen vervangmessen voor de merken Worx, LandXcape, Zoef Robot en Einhell - robotmaaiermessenset - 30 delig

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

1e beste product
Mowox® RM 30 Li intelligente robotmaaier voor gazons tot...
Mowox® RM 30 Li intelligente robotmaaier voor gazons tot...*
✔ Snijsysteem: 3 roterende messen
€399,00

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het product van de robotmaaier.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:
https://rasenmaeher-roboter-tests.de/rasenmaehroboter-infos/wie-funktioniert-ein-rasenroboter/
https://www.husqvarna.com/de/produkte/maehroboter/?gclid=Cj0KCQjwjYHpBRC4ARIsAI-3GkFNxnzjKcmWEhVlQHSb4Ekg1INd7Qdf8P_IMOWnbRTViKBzPnOk8iYaAlrLEALw_wcB


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

Laat een bericht achter