Gids: Profi Satfinder | Koop een SAT-meter

Het kopen van een professionele satfinder kan u een aanzienlijke meerwaarde bieden. Het zal u helpen om de perfecte uitlijning van uw satellietschotel te vinden. Ook ideaal voor het gebruikelijke tv-kijken op vakantie en in de camper.

Waar heb je een SAT-zoeker voor nodig

Om radio en tv via een satelliet te kunnen ontvangen, is een satellietsysteem nodig. Dit omvat een satellietschotel met LNB, evenals de bijbehorende ontvanger en de bijbehorende kabels. De aansluiting en inbedrijfstelling van uw SAT-systeem is geen grote tovenarij. Het uitlijnen van de satellietschotel is wat ingewikkelder zonder professionele satellietzoeker en kost meer tijd.

Dus als u een SAT-systeem wilt kopen, raden we u aan om tegelijkertijd een SAT-zoeker te kopen. In de volgende gids ontdek je zowel de voor- als nadelen van dit geweldige apparaat en ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van je Satfinder.

Profi Satfinder - vergelijking

SATLINK WS-6916 HD Digitale Satfinder Meter DVB-S DVB-S2 /...Anadol SF44 digitale satellietzoeker met kompaspiep...SATLINK WS 6908SE Profi Satfinder DVB-S FTA TFT 8,9cm Sat ...GT MEDIA V8 Satellietzoeker Meter Sat Finder ...Satlink WS-6980 Satfinder DVB-S2 + DVB-C DVB-T2 meetapparaat voor...Satlink WS WS-6951 DVB-S / S2 HD satellietmeetapparaat, zwartAnadol SF55 digitale professionele satellietzoekermeter - signaalzoeker...ZHITING-WS6906 Satellietzoeker, 3,5 inch LCD-schermgegevens ...SATLINK WS-6916 HD Digitale Satfinder Meter DVB-S DVB-S2 /...
€139,80€17,90€119,00Controleer prijs€369,00€169,00Controleer prijs€9,95Controleer prijs€139,80
SATLINK WS-6916 HD Digitaal Satfinder-meetapparaat ... *Anadol SF44 digitaal satfinder-meetapparaat met ... *SATLINK WS 6908SE Profi Satfinder DVB-S FTA TFT ... *GT MEDIA V8 Satellite Finder Meter Sat Finder ... *Satlink WS-6980 Satfinder DVB-S2 + DVB-C DVB-T2 ... *Satlink WS WS-6951 DVB-S / S2 HD ... *Anadol SF55 digitaal professioneel satfinder-meetapparaat -... *ZHITING-WS6906 Satellietzoeker, ... *SATLINK WS-6916 HD Digitaal Satfinder-meetapparaat ... *
◼️ Compatibele DVB-S DVB-S2 TV FTA◼️ ✅ EENVOUDIGE INSTALLATIE VAN UW ANTENNE - Met onze Anadol ...◼️ Satlink WS-6906 Satfinder-satellietweergave◼️ Nvt◼️ Satlink WS 6980 is een draagbaar SAT-meetapparaat ...◼️ 10,9 cm high-definition TFT LCD-scherm◼️ Nvt◼️ EENVOUDIGE EN SNELLE INSTALLATIE VAN UW ANTENNE - Met onze...◼️ ◇ 3,5 inch LCD-kleurenscherm Satellietzoeker, frequentiebereik ...◼️ Compatibele DVB-S DVB-S2 TV FTA
◼️ TFT LC-kleurendisplay met een schermdiagonaal van 3,5 inch◼️ ✅ KAN OVERAL WORDEN GEBRUIKT - Of het nu gaat om kamperen, op pad in ...◼️ Nvt◼️ Nvt◼️ Satlink WS 6980 HD is volledig HDTV-compatibel en heeft een 7 "...◼️ Volledig DVB-S / DVB-S2, MPEG-2 / MPEG4 compatibel◼️ Nvt◼️ SAT TESTER KAN OVERAL WORDEN GEBRUIKT - Of het nu gaat om kamperen,...◼️ ◇ Zet uw gerecht eenvoudig en nauwkeurig op een rij en zie ...◼️ TFT LC-kleurendisplay met een schermdiagonaal van 3,5 inch
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€139,80€17,90€119,00Controleer prijs€369,00€169,00Controleer prijs€9,95Controleer prijs€139,80
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatst bijgewerkt op 31 maart 2023 16:18 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Satfinder voor perfecte uitlijning van uw nieuwe SAT-schotel

Met behulp van de satellietzoeker kunt u uw satellietschotel eenvoudig uitlijnen. Als u uw SAT-systeem zonder SAT-meetapparaat (als optioneel accessoire) koopt, kan de benodigde tijd doorslaggevend zijn. U heeft een tweede persoon nodig om u te helpen bij het uitlijnen, of u moet het tv-toestel goed kunnen zien vanaf uw schotelantenne om de ontvangstkwaliteit te kunnen controleren. Als uw satellietschotel op het huis of op het dak is gemonteerd, kan dit een zeer gecompliceerd project zijn.

Video's | satellietzoeker

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Satlink WS-6933 Camping Satfinder HD DVB-S + DVB-S2 8PSK SAT... Satlink WS-6933 Camping Satfinder HD DVB-S + DVB-S2 8PSK SAT...* Momenteel geen beoordelingen €69,90Amazon Prime
2 Satlink accupack WS 6905/6908/ 6909 Satlink accupack WS 6905/6908/ 6909* Momenteel geen beoordelingen €34,90
3 SATLink WS-6933 Satellietzoeker, DVB-S / S2, zwart SATLink WS-6933 Satellietzoeker, DVB-S / S2, Zwart * 52 beoordelingen €69,00
4 Satlink WS-ws6933 satellietzoeker zwart Satlink WS-ws6933 Satfinder zwart* 5 beoordelingen €69,00
5 Satlink WS-6908SE RUBBER Tweede editie door Froggit Sat Meter... Satlink WS-6908SE RUBBER Tweede editie van Froggit Sat-meetapparaat...* Momenteel geen beoordelingen €119,00
6 Satlink WS-6908 SE meetapparaat voor DVB-S Satlink WS-6908 SE meetapparaat voor DVB-S * Momenteel geen beoordelingen €119,00

Hoe werkt een professionele satfinder eigenlijk?

De SAT Finder wordt geschakeld tussen de LNB en de ontvanger. Met behulp van het display kunt u gemakkelijk zien welke Signaal het SAT-meetapparaat ontvangt en wat de ontvangstkwaliteit is. Als u uw SAT-schotel draait om deze uit te lijnen, toont de SAT-zoeker u visueel op het display zodra de SAT-schotel correct en correct is uitgelijnd. Er zijn veel modellen op de markt die akoestisch uw aandacht trekken.

Sommige modellen satellietzoekers zijn uitgerust met Bluetooth en kunnen via app of Bluetooth aan uw mobiele telefoon worden gekoppeld. De besturingssystemen "Android" en "iOS" zijn geschikt voor professionele satellietzoekers met Bluetooth. Er zijn ook apparaten met voorgeprogrammeerde satellieten. U kunt het gebruiken om een ​​specifieke satelliet te vinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van SAT-Finder?

Zoals elk technisch apparaat heeft de SAT Finder zowel voor- als nadelen.

Voordelen van SAT-vinders:

+ Apparaat met uiterste precisie
+ Aanzienlijke tijdwinst door geautomatiseerde installatie
+ Directe selectie van bepaalde satellieten mogelijk
+ Lage storingsgevoeligheid (weer en wind)
+ Super praktisch en gemakkelijk te gebruiken

Nadelen van SAT-zoekers:

 • Extra acquisitiekosten
 • Een SAT-zoeker is niet inbegrepen als optioneel accessoire bij een SAT-systeem

Welke soorten professionele SAT-meetapparatuur zijn er?

Er zijn in principe twee verschillende categorieën SAT-zoekers op de markt.

U kunt kiezen voor de analoge satellietzoeker besluiten. Dit is een professionele satellietzoeker met een analoog niveaudisplay. Het beeldscherm heeft geen bijzonder geavanceerde functies, maar is beperkt tot het essentiële doel. Het heeft een akoestische signaalgenerator en vaak achtergrondverlichting.

Dit is tegen digitale satellietzoeker, die is uitgerust met een LCD-scherm. De signaalsterkte en de satelliet worden weergegeven. Achtergrondverlichting inbegrepen.

Waar moet u in het bijzonder op letten bij het kopen van uw SAT-zoeker?

Als u heeft besloten een SAT-zoeker te kopen om uw SAT-systeem zo goed mogelijk uit te lijnen, moet u zeker rekening houden met de volgende parameters:

Frequentiebereik en gemeten waarden:

Hoe groter het frequentiebereik, hoe meer stations u kunt ontvangen. De meeste professionele satellietzoekers hebben een bereik tussen 950 MHz en 2.150 MHz. Dit zou worden geclassificeerd als een volkomen normale DVB-standaard. Bovendien kunnen sommige SAT-zoekers het DVB-hoogbandbereik gebruiken. Als u dit bereik wilt dekken, let dan bij het kopen op de 22 kHz-compatibiliteit.

Schermgrootte en kleur:

Je hebt geen overdreven groot scherm nodig met SAT-zoekers. U kunt echter ook SAT-zoekers kopen met 3,5-inch en 5-inch beeldschermen. Het is van fundamenteel belang dat het scherm groot genoeg is om u de belangrijkste informatie te tonen. Als u echter een SAT-zoeker met een groter scherm wilt kopen, hebt u de mogelijkheid om een ​​Android SAT-zoeker of een iOS SAT-zoeker te gebruiken.

Deze SAT-zoeker is ideaal te koppelen aan uw smartphone via een app. Op deze manier wordt het display van uw telefoon gebruikt om bepaalde informatie en gegevens weer te geven. Bij de schermkleur is er bij de productie voor gezorgd dat u in één oogopslag de belangrijkste informatie in gecomprimeerde vorm kunt zien. Zorg ervoor dat u een SAT-zoeker met verlichting koopt. Deze verlichting garandeert u een correcte aflezing van het display bij weinig licht of duisternis.

Signaalweergave:

SAT-zoekers werken met verschillende signalen. Met behulp van het display, of het nu een analoog of digitaal systeem is, kunt u optisch aflezen van het digitale display of de niveaudisplay wanneer de uitlijning van uw satellietschotel optimaal is ingesteld. Optische signalen op het display hebben als nadeel dat je altijd je ogen op het display moet houden terwijl je de satellietschotel beweegt. Als uw SAT-zoeker akoestische signalen heeft, kunt u deze waarnemen zonder constant naar uw SAT-meetapparaat te hoeven kijken.

gewicht:

Er zijn natuurlijk verschillende gewichtsklassen voor de verschillende modellen SAT-zoekers. SAT-vinders beginnen bij 10 gram en gaan tot 350 gram, en de trend stijgt. De zwaardere modellen zijn veelal digitaal van aard, die een keur aan extra functies hebben. Bent u op zoek naar een professionele satellietvinder voor op reis (stacaravan) dan is een licht en handzaam model voldoende.

Prijs:

De prijs is natuurlijk een belangrijk aankoopcriterium. We raden goedkope satellietzoekers aan vanaf 10 euro als je je toestel niet te vaak gebruikt. Bijzonder nobele modellen met geweldige extra services kosten tussen de 50 en 150 euro.

FAQ - Belangrijke vragen en antwoorden over het onderwerp SAT-meetapparatuur

Wat is eigenlijk een satellietzoeker?

Een satellietvinder is een meetinstrument waarmee u uw oude of nieuwe SAT-schotel kunt uitlijnen. Het maakt niet uit of het uw eigen SAT-schotel is of een SAT-systeem dat u op vakantie op een camping gebruikt. Om alle tv-kanalen goed te kunnen ontvangen, moet je de schotelantenne nauwkeurig uitlijnen. Het SAT-meetapparaat maakt dit mogelijk.

Hoe werkt een SAT-zoeker precies?

Je sluit je satellietvinder aan op de LNB van de te richten satellietschotel en vervolgens op de satellietontvanger. De verbindingen van het satellietmeetapparaat worden aangegeven met "in" en "uit". Activeer vervolgens de ontvanger en draai de controller van de SAT Finder omhoog totdat het display van de Profi Satfinder je signalen laat zien. Nu verplaats je de satellietschotel. Hoe beter de transmissie van de satelliet, hoe meer uw SAT Finder zal reageren. Als de uitlijning perfect is, wordt u visueel of akoestisch op het display geïnformeerd.

Welke fabrikanten en goede merken SAT-vinders zijn er op de markt?

De gebruikelijke fabrikanten van satellietzoekers, LED SAT-zoekers, USB SAT-zoekers en SAT-zoekers met Bluetooth of kompas zijn onder meer:

 • Hama
 • HD-lijn
 • Grote lijn
 • Mega set
 • Schwaiger
 • satellietverbinding
- 38,17 €
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...*
Sat Finder HD met Bluetooth en eigen app; Weergave van signaalsterkte en kwaliteit voor optimale uitlijning van de satellietantenne
€159,99 - € 38,17 €121,82
HD-LINE satfconf20 coaxkabel voor Satfinder 20 cm zwart
HD-LINE satfconf20 coaxkabel voor Satfinder 20 cm zwart *
Meer apparatuur moet kabels doorsnijden en het risico op slecht gepositioneerde connectoren. Deze kabel heeft thermische naden met een F-connector
€6,63 Amazon Prime
Hama SAT niveaumeter analoog
Hama SAT niveaumeter analoog*
Voor het afstemmen van SAT-systemen op satellieten; Digitaal en HD-ready; 2x F-connector (koppeling), aansluitkabel met snelle F-connector voor eenvoudige bevestiging
€16,95

Conclusie: Satfinder | SAT-meter

Als u een nieuw satellietsysteem wilt installeren of uw bestaande satellietschotel opnieuw wilt richten, raden wij u een satellietmeetapparaat aan. Staat de schotelantenne in hogere regionen (op het dak of op de tweede verdieping van uw huis), dan raden wij u een professionele satellietzoeker aan met belangrijke extra functies zoals een akoestische melding zodra de perfecte positie van uw satellietschotel gevonden is.

Als u alleen een herschikking van de bestaande satellietschotel nodig heeft voor vakantie op de camping, volstaat een goedkope satellietvinder met de belangrijkste functies. Qua prijs variëren we zoals gezegd van onder de 10 euro tot 150 euro. Het hangt af van welke aanvullende services u van uw SAT-zoeker verwacht en wat deze moet kunnen en hoe vaak.

Vind in de Top🔟 de beste en best verkochte professionele satellietzoekerproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 38,74 €1. Topverkoper
Megasat 2600011 satellietmeter Megasat Digital 1 HD *
 • 1 stuk
 • Zeer efficiënt
 • Eenvoudig te gebruiken
2. Topverkoper
Schwaiger SF9002 digitale satellietzoeker, 18 satellieten...
137 beoordelingen
Schwaiger SF9002 digitale satellietzoeker, 18 satellieten...*
 • Professionele SAT-Finder HD - 18 satellieten voorgeprogrammeerd
 • DiSEqC-functie voor het aansturen van monoblock LNB's
 • Bij te werken via pc via mini-USB
- 38,17 €3. Topverkoper
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...
30 beoordelingen
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...*
 • Sat Finder HD met Bluetooth en een eigen app
 • Weergave van signaalsterkte en kwaliteit voor optimale uitlijning van de satellietantenne
 • Weergave van de satelliet binnen enkele seconden (op max. signaalniveau)
4. Topverkoper
Amiko X-Finder 3 HD DVB-S/S2 + C/T/T2 Satfinder Satfinder...*
 • Combinatie DVB-S2/T2/C
 • 7" kleurenscherm
 • spectrumanalyse-apparaat
5. Topverkoper
SATLINK WS 6908SE Profi Satfinder DVB-S FTA TFT 8,9cm Sat ... *
 • Satlink WS-6906 Satfinder satellietweergave
6. Topverkoper
GT Media V8 Finder 2 Sat Finder Satelliet Finder DVB-S...
2 beoordelingen
GT Media V8 Finder 2 Sat Finder Satelliet Finder DVB-S...*
 • ❤️[All Satellite Search] Voor alle gangbare C-Band en Ku-Band DE TV-satellieten voor snelle en nauwkeurige uitlijning en aanpassing van ...
 • ❤️[DVB-S/S2/2X-systeemstandaard] Met 3,5-inch LED-scherm, compatibel met DVB-S/S2/S2X-systeemstandaard, ondersteunt AV-invoer en ...
 • ❤️[Type-C opladen en omgekeerd opladen] Ondersteunt de Type-C oplaadpoort en multi-protocol snel opladen met maximaal 18 W. Bovendien, ...
7. Topverkoper
Xsarius Satmeter HD Easy Pro Ultra DVB-S2 / S2X professioneel meetapparaat*
 • Visuele en akoestische weergave
 • Verlicht toetsenbord
 • Ingebouwd kompas
8. Topverkoper
Satellietzoeker, VISLONE V9 Satellietzoeker Meter Digitale Sat...
19 beoordelingen
9. Topverkoper
SUMMIT SM 201HD meetapparaat voor DVB-S/S2 (HDTV) met 3,5" TFT LC...*
 • De SUMMIT SM 201HD is een handig digitaal meetapparaat en ideaal voor het afstellen van DVB-S/S2 schotelantennes of voor...
 • Signaalsterkte en signaalkwaliteit als numerieke uitlezingen en staafdiagram | Geschikt voor HDTV (DVB-S2).
 • Daarnaast is de beeldkwaliteit te controleren via het 8 cm TFT-LCD-scherm (live tv-zenders kijken)
10. Topverkoper
VF-6800 satellietzoekermeter compatibel met DVB-T2 / S2 /...
32 beoordelingen
VF-6800 satellietzoekermeter compatibel met DVB-T2 / S2 /...*
 • Deze satellietdecoder is volledig compatibel met DVB-S/S2, DNB-T/T2, DVB-C, MPEG2/MPEG4; met led-verlichting, verlichte knoppen (aan/uit),...
 • Deze satellietontvanger ondersteunt de spectrumfunctie, ondersteunt de hele motor en motorbesturing van de antenne; ondersteunt...
 • Deze satellietontvanger ondersteunt Più lingue OSD en 10 Tipi di Selezione de Color dell'Interfaccia OSD; Batterij agli Ioni di...
- 38,74 €aanbod
Megasat 2600011 satellietmeetapparaat Megasat Digital 1 HD
Megasat 2600011 satellietmeter Megasat Digital 1 HD *
1 stuk; Zeer efficiënt; Makkelijk te gebruiken; Merk: Megasat; Pasvorm: universele pasvorm
€194,99 - € 38,74 €156,25 Amazon Prime
- 38,17 €aanbod
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...
Schwaiger SF9003BT Digitale satellietzoeker HD met Bluetooth® en...*
Sat Finder HD met Bluetooth en eigen app; Weergave van signaalsterkte en kwaliteit voor optimale uitlijning van de satellietantenne
€159,99 - € 38,17 €121,82
Nieuw!
XYOTIC satellietzoeker satellietsignaalmeter KPT 958L DVB-S2...
XYOTIC satellietzoeker satellietsignaalmeter KPT 958L DVB-S2...*
1. 4,3-inch draagbare multifunctionele HD-satellietzoeker (DVB-S/S2) en monitor; 2 (Ondersteunt DVB-S/S2 MPEG-4 standaard en gratis kanaalanalyse)
€153,19
Nieuw!
Digitale satellietsignaalmeter KPT 958L DVB-S2 Digitale...
Digitale satellietsignaalmeter KPT 958L DVB-S2 Digital...*
1. 4,3-inch draagbare multifunctionele HD-satellietzoeker (DVB-S/S2) en monitor; 2 (Ondersteunt DVB-S/S2 MPEG-4 standaard en gratis kanaalanalyse)
€157,22
Nieuw!
Digitale satellietsignaalmeter VF-6800 Digitale satellietzoeker...
Digitale satellietsignaalmeter VF-6800 Digitale satellietzoeker...*
1.2.4*TFT kleuren LCD-scherm; 2. Ondersteunt volledig DVB-S/DVB-S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2, MPEG2/MPEG4-compatibel
€149,30
Nieuw!
YEZIHJ Satellietzoeker Signaalmeter Digitale LCD Satfinder...
YEZIHJ Satellietzoeker Signaalmeter Digitale LCD Satfinder...*
In-line wanneer signaalsterkte meter meter gevoeligheid.; Het wordt aangedreven door Lnb Energy.
€32,23
Nieuw!
YEZIHJ Satellietzoeker Signaalmeter Digitale signaalzoeker...
YEZIHJ Satellietzoeker Signaalmeter Digitale signaalzoeker...*
spectrumanalyse-apparaat; Motorinstelling --DiSEqC 1.2/USALS/OFF*Ondersteunt 2 soorten menustijlen
€149,22

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 1.04.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*