Zwembadrobots - het zwembad schoonmaken | Zwembad vacuüm

Foto door de auteur

Maren

Wand- en vloer zwembadrobot

pool robot

Het hebben van een eigen zwembad is geweldig. Je hebt het misschien voor puur plezier of om jezelf fysiek fit te houden. Zwembad om de paar dagen schoonmaken? Controleer het water en maak het aan het einde van de zomer wintervast - je kunt tijdens het seizoen wel wat technische ondersteuning gebruiken. U kunt deze tijd veel beter gebruiken. Ze zijn gemaakt om u te ondersteunen. De automatische zwembadreinigers. We hebben u een zwembadrobotgids geschreven waarin we de verschillende zwembadrobots onder de loep nemen.

Wat moet een goede robot doen? Wat moet hij meenemen? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe maak je hem schoon en hoe verzorg je hem? Waar moet je op letten in de bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Letten op eerlijke testen?
Geniet van – zwembadrobot bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Eerlijke tests – wand- en vloerzwembadrobots

Zwembadrobots voor wand en vloer - in vergelijking

Zodiac elektrische zwembadreinigingsrobot Vortex OV 3505, vloer- en ...Steinbach Poolrunner S63 – 061007 – Volautomatische...Intex Auto Zwembadreiniger, grijs/zwart, 47x33x26 cm, 28001Dolphin E20 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot -...Steinbach Poolrunner – 061014 – volautomatische vloerstofzuiger...Steinbach zwembadreiniger Magic Clean, incl. 9,6 m...well2wellness Elektronische zwembadreinigingsrobot voor vloer en wand ...Dolphin E20 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot -...Dolphin E10 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot - Alleen...
Zodiac elektrische zwembadreinigingsrobot Vortex OV 3505, ... *Steinbach Zwembadloper S63 – 061007 –...*Intex Auto Pool Cleaner, grijs/zwart, 47x33x26...*Dolphin E20 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot...*Steinbach Zwembadloper – 061014 –...*Steinbach zwembadreiniger Magic Clean, incl....*well2wellness Elektronische zwembadreinigingsrobot voor ... *Dolphin E20 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot...*Dolphin E10 Automatische zwembadreiniger Zwembadrobot...*
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B079T5BRDX" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API
YouTube Video

Wat is een zwembadrobot?

De robots zijn verkrijgbaar in veel verschillende versies - hieronder zullen we de specifieke verschillen nader bekijken. Een robot werkt zo autonoom mogelijk. Dat betekent minder werk voor u. Hij moet je zo goed mogelijk ondersteunen en je verlossen van het vermoeiende werk. Als je de zwembadreiniging niet erg meditatief vindt, zijn deze hardwerkende helpers de juiste keuze.

Een zwembadrobot heeft er meestal maar één nodig: een stroomaansluiting. Apparaten van hoge kwaliteit hebben boven het waterniveau - meestal zwemmen - een apparaat dat het draaien van de stroomkabel voorkomt. Dus hij kan zichzelf volledig schoonmaken, heen en weer, zonder dat je op hem hoeft te letten.

De robot heeft een eigen container waarin het vuil en verschillende filters worden verzameld die de kleine deeltjes weer verzamelen.
Met Kascher je kunt het schoonmaken nog steeds ondersteunen, veel zweeft gewoon op het oppervlak.

Wat moet je nog meer weten?

De details van hoeveel de robot beheert, worden meestal gegeven in termen van de circulatiecapaciteit (m³ / h). Heeft u een groot zwembad, dan heeft u als aquarium ook een grotere omzet nodig.

De verschillende modellen hebben verschillende filters. Meestal kunt u ze eenvoudigweg spoelen met schoon water en weer terugplaatsen. Als ze na verloop van tijd beschadigd zijn, moet u ze vervangen, net als met een stofzuiger.
Er zijn bepaalde filters ook bijvoorbeeld tegen bacteriën. De zuignap zuigt het water door het filter en spuugt het weer schoon. Geheel bacterievrij, je krijgt je zwembad niet, dat heb je ook niet nodig. Het is belangrijk dat het zwembad niet kantelt, algen hechten of op de een of andere manier groen worden.

Helaas meten de zuignappen de pH van het zwembad niet en corrigeren deze automatisch. Dat zou iets zijn voor een nieuwe generatie stofzuigers! Niet elke stofzuiger is geschikt voor elk zwembad. Sommigen geven er de voorkeur aan om alleen rechthoekige vormen te stofzuigen, anderen zijn ontworpen voor ronde zwembaden. Ook de diepte van het bekken kan een rol spelen. Misschien heb je ook een zoutwaterzwembad? Dan moet je speen ervoor ontworpen zijn.

Het materiaal van het zwembad is belangrijk. Slide? Tiles? Plastic? Misschien zelfs een natuursteen of beton? Hoe gladder het oppervlak, hoe schoner de robot uw zwembad krijgt. U kunt zelfs specifieke rolsystemen nodig hebben voor een ruw oppervlak dat zich aan het terrein aanpast.

De lengte van het zwembad speelt ook een rol. Als u een zwembad hebt met maximaal 25 m, kunt u probleemloos een geschikt apparaat vinden.

Hoe komt hij de muren op?

Dit komt door zijn speciale banden waarmee hij de zwembadmuur kan oprijden. Natuurlijk zijn er verschillen van fabrikant tot fabrikant. Om het systeem goed te laten werken, moeten uw zwembadwanden waterpas en horizontaal zijn. Anders kan je robot het misschien niet goed vasthouden.
De volgorde waarin de slimme techniek reinigt, is niet relevant. Sommigen maken de vloer eerst, dan de muren, terwijl anderen alles tegelijkertijd reinigen.

Verschillende mogelijkheden

Je hebt verschillende opties bij het kiezen van een zwembadreiniger. En er zal een passend apparaat zijn voor uw zwembad. In principe zijn er twee varianten:

halfautomatische

Halfautomatisch betekent dat je de robot nog moet bedienen. Je kunt hem aansluiten op de skimmer of op de zuignap. Vervolgens schuif je hem over de vloer en maak je je zwembad handmatig schoon met behulp van je zwembadpomp. Dit is goed als u niet veel geld wilt uitgeven. Afhankelijk van de aard van uw zwembad is het echter mogelijk niet zo grondig. Ook hier worden de gegevens van de stofzuiger gegeven met de circulatiesnelheid.

volautomatische

Volautomatisch is eenvoudiger. Toch raden we je aan om altijd je robot in de gaten te houden. De robot werkt helemaal alleen, maar heeft wel een stroombron nodig. Als je zwembad niet zo groot is, kun je ook een kijkje nemen bij de op batterijen werkende zwembadrobots.

Nu is er maar één verschil: met of zonder muren. Sommige modellen kunnen alleen rondrijden op de grond. De wanden van uw zwembad moeten met de hand schoongemaakt worden. Hiervoor zijn speciale gereedschappen en accessoires.

Zelfs een volledig geautomatiseerde robot is geen garantie voor een sprankelend schoon zwembad. Sommige apparaten zijn niet zo goed in hoeken, andere zijn niet zo geschikt voor hellingen of trappen.
Daarom is het belangrijk om heel specifiek te zijn over de sterke en zwakke punten van je robot.

Zwembad - schonere accessoires

Zorg er bij het kiezen van uw apparaat voor dat de juiste accessoires beschikbaar zijn. Filters zijn belangrijk, op een gegeven moment zijn ze oud. Je zou ook de borstels en rollers moeten kunnen vervangen. Als ze versleten zijn, reinigen ze niet zo goed en wil je niet per se het hele apparaat vervangen.

Wat kan er nog meer breken? Een zwembadrobot is eigenlijk net een stofzuiger, alleen dat hij onder water werkt. Hij heeft een motor, rollen, filters en wordt aangedreven. Naast de motor, de filters en de rollen, kan de voeding oud worden met de leeftijd. Let dus altijd op de veiligheid van het netsnoer en controleer voor elk reinigingsproces of het intact is.

Verzorging van een zwembadvacuüm

Wie houdt van zijn robot, wie geeft om hem.
Dit omvat grondig spoelen van de filters en de hele robot na gebruik. Algen kunnen zich anders bezinken en uiteindelijk is het apparaat volledig verlijmd. Dit geldt ook voor de rollen, zodat ze gewoon blijven. Spoel de filters grondig af zodat er niets vast komt te zitten.

De robot zuigt niet meer goed

De redenen kunnen

 • een opgehangen aandrijfrol
 • een vastgelopen waaier
 • gelijmde rollen of
 • verstopte en vervuilde filters

zijn. U kunt deze zaken relatief snel controleren. Maak de filters schoon en kijk of alles normaal is dat moet bewegen. De waaier is deze kleine propeller, deze zit meestal bovenop de zwembadrobot. Algen of haren komen hier graag vast te zitten.

★ Let op! Voordat u uw robot schoonmaakt, moet u altijd de stekker uit het stopcontact halen!

De zwembadrobot stofzuigt niet meer

Ook voor deze onzuiverheden kan verantwoordelijk zijn. Soms is het erger. De V-riem kan barsten. Ook kan de motor de geest hebben opgegeven. Als je robot is overleden, kun je hem het beste naar een professional sturen die hem van dichterbij bekijkt.

Hoe berg ik de zwembadreinigingsrobot op?

Als u uw robot niet nodig heeft, moet u deze goed opbergen. Goed betekent dat je het na een grondige reiniging zoveel mogelijk moet drogen, zodat er nergens schimmel of iets dergelijks in kan ontstaan. Als u ruimte heeft, kunt u deze ook beschermd opbergen in een droge kelder of garage. Zorg ervoor dat het niet op zijn borstels "zit". Het is een beetje zoals autobanden. Na een tijdje komt het gewicht erop neer en worden de banden of borstels plat. Dit heeft weer een negatief effect op de werkprestaties.

Je kunt je robot ook gewoon op zijn rug leggen.
Als je dat niet wilt, kun je ook een caddie kopen, vooral van de fabrikant. Deze caddies zijn speciaal gemaakt voor opslag en met hen is het ook gemakkelijk om dat apparaat te brengen waar het naartoe moet.

Wat is een zwembadrobot-app?

Sommige fabrikanten hebben hun robot gekoppeld aan een app die u kunt downloaden voor Android of iOS. Daar hebt u verschillende toegangsopties, zoals een weektimer, de reinigingsmodus en de cyclustijd. De app laat je ook de robot programmeren om de robot te vertellen wanneer hij moet stoppen met schoonmaken en je kunt hem ook handmatig bedienen. Dat is weer leuk!

Zwembadrobot voor vloer en muur

Als je jezelf wilt trakteren op echte luxe, koop dan een robot die alles kan. Daar hoef je geen compromis mee te sluiten. Misschien hier en daar een blad uit de poel vissen. Dat is geweldig! Je stopt gewoon je kleine vriend in het water en hij kan aan de slag. In de tijd die je hebt gewonnen kun je aan de grill beginnen of een heerlijke cocktail mixen.
De robot maakt dan alles schoon en is klaar als je vrienden komen. Als hij nog niet klaar is, kun je eenvoudig via de app overschakelen naar "handmatig" en dan kunnen je mensen nog steeds spelen door de robot handmatig te laten reinigen.

Voors en tegens poolrobot

Als je nog steeds aan het nadenken bent of deze coole gadget iets voor jou is, bekijk dan onze lijst. Dit zijn de voor- en nadelen:

Voordelen zwembadrobotvloer en -muur

✔ hij werkt stil en

✔ zelfstandig

✔ efficiënt en

✔ tijdwinst

✔ Uw zwembadwater wordt opnieuw gecirculeerd en gereinigd

✔ wat ook opvalt aan het feit dat je minder chemie moet gebruiken

✔ Hoe vaker de robot wordt gebruikt, hoe beter uw zwembad zichzelf reinigt

✔ Onderhoud en verzorging is niet moeilijk

✔ Het kan leuk zijn om deze techniek te zien en deze ook via de app te kunnen bedienen

Nadeel zwembadrobotvloer en -muur

✘ afhankelijk van het apparaat is de startprijs hoger

✘ als het apparaat kapot is, moet het mogelijk worden teruggestuurd

✘ het verbruikt elektriciteit

Wat u kunt doen met de zwembadstofzuiger bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Er moet rekening worden gehouden met eerlijke tests

Gefeliciteerd met de beslissing dat er een nieuwe helpende vriend bij je intrekt! Waar moet je nu op letten? Er zijn niet veel punten, daarom hebben we een lijst voor je gemaakt:

 • hoe groot is jouw zwembad?
 • Hoeveel m³ / uur beheert de robot?
 • is de voedingskabel lang genoeg?
 • hoe zwaar is de robot?
 • zijn er accessoires om te kopen?
 • en ook filters, rolsystemen en meer?
 • wat voor soort oppervlak heeft jouw zwembad?
 • en is de robot ook geschikt voor muren en trappen?
 • heb je zout water?
 • heb je een caddie nodig?
 • moet de robot bestuurbaar zijn via app?
 • Kun je het opslaan in de winter?

Je kunt op internet heel goede koopjes doen als je er een beetje naar op zoek bent. Lees de vele recensies door. Klanten op het net voldoen niet. Je kunt dat gebruiken.

Conclusie

Een zwembadvacuüm is geweldig, een semi-automatisch nog beter en de beste en heetste is en blijft een zwembadrobot, die ook de muren kan opvoeren. Hij doet zijn werk meestal alleen en hoe vaker hij het doet, hoe schoner uw zwembad op zichzelf blijft. Het water circuleert ook en dat betekent dat je minder chemie moet gebruiken. Maar zelfs als u een zwembad met zout water heeft, zijn er de juiste apparaten.

De fabrikanten hebben het juiste ding gemaakt voor elke behoefte. Voor alle vloeren, alle wanden, voor trappen, voor zout water en chloorwater, voor de verschillende maten met een geavanceerde technologie. Neem een ​​hapje op de grill, neem een ​​koud biertje en laat je nieuwe helper het zwembad schoonmaken. 🙂

FAQ: zwembadrobots

Hoe lang duurt het voordat een zwembadrobot mijn zwembad schoonmaakt?
Afhankelijk van het model en de prestaties, evenals de grootte van uw zwembad, ligt de reinigingstijd tussen 1 - 5 uur.

Kan ik tijdens het schoonmaken met de robot zwemmen?
Dit wordt niet aanbevolen vanwege de voeding die nodig is voor de robot.

Wat helpt bij het schoonmaken?
Zorg ervoor dat uw water altijd de juiste pH heeft. Als dit kantelt, is uw zwembadwater niet langer in balans. Chloor is een populaire remedie die het zwembad op een chemische manier schoon houdt.

Hoe zwaar is een zwembadrobot?
Afhankelijk van de afwerking en het model, kan het tot 15 Kg wegen.

Hoe bewaar ik mijn robot?
U kunt het opbergen in een beschutte plaats bij u thuis. Doe het op je buik, zodat het gewicht niet op de penselen zit. Anders zijn speciale caddies of ben je inventief en zet je de robot bijvoorbeeld op een houten plank.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte zwembadrobotproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte zwembadrobotproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Steinbach Poolrunner Battery Basic 2.0, voor zwembaden tot 10 m², volautomatisch, draadloos, werkt op batterijen, 061208

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

- 146,78 €1e beste product

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het product voor wand- en vloerzwembadrobots.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen:


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 14.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

2 gedachten over "Zwembadrobots - het zwembad schoonmaken | Zwembadstofzuiger '

 1. pershendetje,

  Kemi nevoj per 1 robot per pastrim te pishines se brendshme me dimensione (20 × 7) metra.
  Het is mogelijk om een ​​aanbieding per meubel te laten zien.
  Vendi ik dergeses:
  Four Points by Sheraton
  Pristina Stad
  Marigona Residence, Pristina 10000, Kosovo

  antwoorden

Laat een bericht achter