Outdoormes top 10

Outdoormesser

Outdoormes - trouwe metgezel in avontuur en in het dagelijks leven

Outdoormessen: we kunnen in de keuken al zien dat een mes niet zomaar een mes is. Soms zijn ze te groot, te klein, te log, te wazig, voor iets. Meestal heb je een mes nodig, precies als je er geen bij de hand hebt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en je eindelijk een goed outdoormes kunt bemachtigen, hebben we alles wat je moet weten in deze gids op een rijtje gezet. Hier snijden we het juiste, zodat u niet met een slechte koop eindigt.

Dus: wat moet een goed outdoormes zijn? Waar moet u op letten bij het kopen? Zijn er verschillen en zo ja, hoe zien die eruit? Wat gebruiken professionals? En hoe ziet de wet de hele zaak eigenlijk? Al deze vragen worden hier beantwoord: in onze gids Outdoor Messen Top 10 - Messen - Outdoor Top 10

Top 10 outdoormessen – in vergelijking

Wolfgang's UNDIQUE eenhands-vouwmes van fijn 440C-staal -...HX OUTDOORS extra scherp survivalmes, metgezel ...Wolfgang's UNDIQUE tweehandige messenset van 440C staal - LEGAL in...Magnum Ingewikkeld zakmes in gezwart 440AZ staal - 20...Jellas vouwmes met slijper en riemtasje, zakmes...NedFoss eenhandsvouwmes, scherp eenhandsmes met...NedFoss zakmes zakmes met riemclip, eenhandsmes...Eafengrow EF339 zakmes D2 mes en G10 handvat met clip...Wolfgangs GLADIO tweehandsmes zakmes gemaakt van het fijnste D2 staal...
€29,97€39,00€49,97Controleer prijs€19,69€41,97Controleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijs
Wolfgang's UNIEKE eenhandsvouwmes gemaakt van fijne...*HX OUTDOORS Extra pittig ... *Wolfgang's UNDIQUE tweehandige messenset van 440C ... *Magnum Ingewikkeld zakmes van gezwart...*Jella's zakmes met slijper en heuptasje,...*NedFoss eenhands zakmes, scherp...*NedFoss zakmes zakmes met riemclip, ... *Eafengrow EF339 zakmes D2 mes en G10...*Wolfgangs GLADIO tweehandsmes zakmes gemaakt van...*
◼️ MULTIFUNCTIONEEL MESJE - Het bijzondere aan dit buitenmes...◼️ D-121 messen met vast mes gemaakt van ergonomische K10 ...◼️ MULTIFUNCTIONEEL BLAD - De specialiteit van deze Wolfgang ...◼️ Het lemmet van gezwart 440 roestvrij staal heeft een ...◼️ [Elk mes is uniek in de wereld] - Gemaakt van ...◼️ VOUWMES VAN D2 STAAL: Dit prachtige survivalmes is...◼️ ✔ HOGE KWALITEIT: mes gemaakt van hoogwaardig staal, zeer scherp en ...◼️ Totale lengte van het mes EF339: 20,3 cm. Het mes van Fönng...◼️ Nvt◼️ UNIVERSEEL - Of je dit vouwmes nu gebruikt als reddingsmes,...
◼️ 100% EENHANDS MES - Het Wolfgangs vismes is een...◼️ Mes Uitgerust met een nylon omhulsel voor gemakkelijk dragen.◼️ BIJZONDER HANDIG - Het Wolfgang multifunctionele mes is ontworpen ...◼️ Deze aandacht voor detail maakt het model een zeer ...◼️ [Goed gekozen mesmateriaal] - Gemaakt van ...◼️ NIET-SLIP HANDVAT: Het handvat is gemaakt van hoge temperatuur en ...◼️ ✔ GEMAKKELIJK TE HOUDEN - Mooi ontwerp en CNC-verwerking ...◼️ D2-bladmateriaal, bladlengte: 8,5 cm.◼️ Nvt◼️ GESCHENKDOOS - Bent u op zoek naar iets van hoge kwaliteit en stabiel?...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€29,97€39,00€49,97Controleer prijs€19,69€41,97Controleer prijsControleer prijsControleer prijsControleer prijs
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatste update op 4 juni 2023 14:08 Links leiden naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API
YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Wat is een buitenmes?

Een klassiek outdoormes wordt niet alleen gebruikt voor avonturiers, maar ook voor jagers en "Otto - Normalos". Het mes moet dus veel verdragen. Om deze reden wordt het vaak verkocht als een vast mes. De messen zelf zijn robuust en ook breder dan een eenvoudig mes. De handvatten moeten gemakkelijk vast te pakken zijn, niets mag interfereren, het mes moet zeer nauwkeurig geleid kunnen worden en natuurlijk moet het handvat antislip zijn. Een goed outdoormes bestaat uit één stuk. Waarom? Omdat het gewoon de meest stabiele constructie is. Om dezelfde reden is het mes meestal erg dik. Stabiliteit is vereist voor het hele mes. Van boven tot aan het uiteinde van het handvat. Wat belangrijk is, is voldoende bescherming. De messen moeten worden geleverd met de juiste schede. Deze kunnen ook aan een riem worden bevestigd.

Verschillen met een zakmes

Verenigenasmes blinkt uit in het feit dat het een multifunctioneel hulpmiddel is. Het is dienovereenkomstig klein en ook flexibel in gebruik. Van een mes, een kleine schaar, een paar schroevendraaiers, een flesopener, een kurkentrekker en als je geluk hebt, krijg je een pijl en een pincet. De zakmessen zijn opvouwbaar en makkelijk op te bergen. Dat maakt hem erg compact, maar de meeste zijn niet bruikbaar voor grootschalige operaties.

Verschillen met het reddingsmes

Een reddingsmes is op een specifieke manier geconfigureerd. Meestal is dit mes ook scharnierend, dus het heeft geen vast mes. Je kunt het gebruiken om glas te snijden en het heeft ook een deel van het mes als een zaag. Deze messen worden vaak gevonden in de brandweer of reddingswerkers. In een noodgeval kun je het gebruiken om ramen te openen of hulpeloze mensen uit veiligheidsgordels te hakken. In een noodgeval. Toch kan het de moeite waard zijn om er een in de auto te hebben.

Ontwerp en materialen

De materialen moeten extreem stabiel zijn. Dus staal wordt genomen op de goede, hoogwaardige modellen. Ze zijn van een deel. Het handvat vult het kwaliteitsmes aan. Dit is gemaakt van knuffelig plastic. Welke dat precies is, verschilt van fabrikant tot fabrikant.

❕ Trouwens: de hardheid van een materiaal wordt gemeten in Rockwell.

Wat je allemaal met een buitenmes moet doen

Wanneer je op deze manier op pad gaat, komen er soms dingen naar je toe die je niet verwacht, maar gepland moet worden.

van Schneier

En soms moet je jezelf snijden of zoiets:

Holz

Skinny takken snijdt sowieso zo'n buitenmes. Dus je kunt een versterking bouwen. Of jezelf ergens knippen. Vuur maken? Ook daar kan een buitenmes nuttig zijn.

touwen

Misschien ben je ook ergens aan het dupe. Bij het klimmen of je moet een pakket openen. Geen probleem met zo'n mes.

Voedsel

Met een beetje vaardigheid kun je het blikje bonen met een mes op die manier krijgen, net zoals je je eten in kleine stukjes kunt snijden. Misschien heb je ook gevist en zou je graag een vis lokaal willen vangen? Ook vlees, diverse verpakkingsmaterialen of andere: geen probleem. Het stevige mes beheerst dit allemaal speels.

reparaties

De benzineslang op de auto moet worden vervangen? Kleinere reparaties, waarbij je sterkere materialen moet snijden, zoals hardere kunststoffen, zijn nu van de tafel.

zelfverdediging

Het hoeft niet altijd een tactisch mes te zijn. Deze messen zijn ook geschikt voor toegepaste zelfverdediging. Maar je moet ermee omgaan. Er zijn cursussen die ermee omgaan.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Zorg voor een buitenmes

Het regelmatig reinigen en onderhouden van een tool is belangrijk. Voordat je het inpakt voor het volgende avontuur, controleer je de toestand van je trouwe vriend.

Het schoonmaken

Maak je mes regelmatig schoon. Afhankelijk van de vervuiling is water voldoende. Als het in contact is gekomen met bloed en u het tegelijkertijd wilt gebruiken voor het snijden van voedsel, denk dan ook aan een desinfectie. Staal is heel gemakkelijk te onderhouden en hygiënisch van aard. Kleine deeltjes kunnen er nog steeds aan hechten en een broedplaats voor schade zijn. Maar niet alleen het mes, maar ook het handvat en de binnenkant van de schede mogen niet worden verwaarloosd.

De scherpstelling

Slijpen is onderdeel van een mes. Het maakt niet uit of het een keukenmes of een jachtmes is. Sommige fabrikanten bieden speciale slijpmachines die zich goed aanpassen aan het bijbehorende blad. Niets is vervelender dan een mes dat niet snijdt omdat het in de loop van de tijd stomp ging staan.

➽ U hebt geen molen, bent in het midden van nergens en hebt een saai mes? In geval van nood zijn ook vlakke natuurstenen geschikt. Deze moeten echt vlak en glad zijn en zijn te vinden in rivierbeddingen. U kunt ook over een baksteen struikelen of de onderkant van servies van keramiek gebruiken.

De juridische situatie

Bepalend is de wet inzake wapenbescherming, § 42a. Dit verbiedt het passeren van een vast mes met een mes over 12 cm en messen met één hand (bijv. Een vlinder). Het transport moet in een afgesloten container worden uitgevoerd. Leiden (dwz in het openbaar dragen) is alleen toegestaan ​​als er een legitiem belang is.

Om deze reden adviseren we over het algemeen een meslengte van minder dan 12 cm.

Voor- en nadelen van een buitenmes

Hier hebben we kort de voor- en nadelen genoemd: Voordelen

➚ enorme laadcapaciteit

➚ met bijpassende accessoires

➚ onder 12 cm-mes ook juridisch geen probleem

➚ veelzijdig

➚ Staal is super eenvoudig schoon te maken Nadelen

➘ kan niet worden gevouwen

➘ Een mes van hoge kwaliteit kan iets duurder zijn

Waarop letten bij het kopen van een mes voor buiten

Heeft u al besloten dat een goed buitenmes vanaf nu in uw leven thuishoort? Dan hoeft u zich alleen zorgen te maken over een paar dingen:

 • Hoeveel geld wil ik uitgeven?
 • hoe lang moet het lemmet zijn?
 • past het mes en het handvat bij mij?
 • dacht aan de accessoires?
 • Is het gemakkelijk / hard genoeg dat het goed in je hand past?

Op internet helpen de vele meningen van gebruikers om het juiste mes voor zichzelf te vinden.

Conclusie: outdoormes

Een outdoormes is altijd geschikt om mee te nemen. Je moet op een paar kleine dingen letten, dan kun je aan het avontuur beginnen. Je hoeft jezelf niet langer af te vragen "wat als" - je hebt bijna alles bij je. Een zakmes zou nu de uitrusting compleet maken. U moet hier zowel op kwaliteit letten als op de wettelijke voorschriften. Een outdoormes is ook geschikt als jachtmes, voor zelfverdediging, om kaas op brood te snijden, het blikje bonen te openen en verpakkingsmateriaal te openen.

Vind in de top🔟 de beste en best verkochte outdoormesproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
NedFoss survivalmes, outdoormes vast, jachtmes...
33 beoordelingen
NedFoss survivalmes, outdoormes vast, jachtmes...*
 • VOLLEDIGE TANG - CONSTRUCTIE: Het lemmet van dit mes is gemaakt van 8Cr14Mov-staal, de hardheid is 58 HRC en weegt ongeveer 312.5 g, en is gemaakt van ...
 • MET 2.5 MM LEREN SCHEDE: Er is een leren schede gemaakt van plantaardig gelooid leer, 2.5 mm dik, eenvoudig en elegant, die aan de riem kan worden gehangen ...
 • NON-SLIP HANDVAT: Het handvat is gemaakt van hittebestendig en corrosiebestendig G10-materiaal, dat antislip is en comfortabel aanvoelt, ...
2. Topverkoper
Wolfgangs W3 outdoormes vast lemmet - incl. schede +...*
 • HOOGWAARDIG MATERIAAL - Het kleine broertje van het Wolfgangs Ambulo outdoormes is gemaakt van het beste 440C-staal en is van top tot teen ...
 • OUTDOOR CADEAUSET - Je ontvangt een uitgebreide outdoorset bestaande uit een firestarter en het grote survivalmes van Wolfgangs. Geleverd...
 • LEGAAL IN DUITSLAND - Het Wolfgangs W3 outdoormes met een lemmetlengte van 11 cm is absoluut legaal om mee te nemen. Maak je geen zorgen als je...
3. Topverkoper
Japaknives Survival Outdoor Mes Jachtmes Sharp Bushcraft...*
 • Full Tang - Ons outdoormes is gemaakt van een enkel blok hoogwaardig D2-staal met een hardheid van 60-62 HRC. Heel sterk jij...
 • Geschikte maat - het bushcraftmes heeft een totale lengte van 23,5 cm, een handvatlengte van 11,5 cm en de bladlengte in het midden 12,0 ...
 • Ergonomisch handvat - Het bruine houten handvat van het jachtmes is niet alleen praktisch, maar ziet er ook goed uit bij gebruik buitenshuis....
4. Topverkoper
BÖKER PLUS® Papillon trainingsmes - mesdummy - roestvrij staal...*
 • VLINDER MET BLAD - er werd een dummy geïnstalleerd in plaats van het blad, pure trainingsapparatuur
 • BUTTERFLY TRAINER - met roestvrijstalen handgrepen, roestvrijstalen mes
 • KENMERKEN - Totale lengte 25,2 cm, meslengte 11,4 cm, gewicht 124 g, mesdikte 3,7 mm
- 2,01 €5. Topverkoper
Outdoormes scherp full tang D2 staal, groot jachtmes met...*
 • 【Zwarte roestwerende coating en ontwerp van de flesopener】 Het snijlichaam van onze survival-mes voor buiten is bedekt met zwart ...
 • 【D2 staal en hardhouten handvat】 Golden Bird Outdoor Knife Full-Tang is gemaakt van nieuw D2-staal, dat veel beter is dan 5Cr15MoV in hardheid en ...
 • 【Full-Tang Design en uitstekende uitstraling】Een beste survivalmes in survivalkit wordt vaak full-tang genoemd. Met een...
- 1,25 €6. Topverkoper
Outdoormes vast lemmet, survivalmes, camping...*
 • ULTRA SHARP BLADE: Dit mes met vast mes is gemaakt van hoogwaardig 440c roestvrij staal, dat sterk en duurzaam is. De...
 • Uniek mesontwerp: met de duimgroef op het oppervlak van het mes kan dit mes stevig worden vastgepakt, zodat u kunt balanceren ...
 • Ergonomische handgreep: Het gehele campingmes is voorzien van een massief houten handgreep. Het houtmateriaal zorgt voor een unieke...
7. Topverkoper
Wolfgang's outdoormes AMBULO met Kydex holster - nobel ... *
 • 100% PREMIUM MATERIAAL - Het vaste mes is gemaakt van het beste D2-staal en is gemaakt van een enkele, ...
 • KYDEX HOLSTER MET CLIP - Het outdoormes wordt geleverd in een holster van de hoogste kwaliteit Kydex en kan erin worden vergrendeld. Tevens de...
 • ORIGINEEL DOOR WOLFANGGS - Met originele Wolfgangs-producten kunt u onvoorwaardelijk vertrouwen op twee dingen: uitstekend ...
8. Topverkoper
SCHNITZEL TRI Outdoor Mes - Special Edition - met Dangler -...*
 • SCHNITZEL TRI - Special Edition - is jouw outdoormes voor volwassenen en alle vrijetijdsactiviteiten, zoals wandelen, kamperen, bushcraft, survival...
 • EDEL GEREEDSCHAPSSTAAL! CPM 3V van Crucible Industries LLC uit de VS. Dit poedermetallurgische gereedschapsstaal (59-61 HRC) is...
 • DANGLER DRAAGSYSTEEM! De ultrarobuuste en weerbestendige Kydex schede laat niets te wensen over. Ze wordt geleverd met een Dangler-opzetstuk...
9. Topverkoper
JASON Outdoor Mes Outdoor Axe Camping Mes Camping Hatchet...
133 beoordelingen
JASON outdoormes outdoor bijl campingmes campingbijl...*
 • Pakket omvat - kampeermes * 1, kampeerbijl * 1, nylon scheden * 2, verpakkingsdoos * 1. Het kampeermes is ca. 33 cm lang en weegt ...
 • Antisliphandvatten - De handgrepen van het buitenmes en de buitenbijl zijn gemaakt van comfortabel hout, ergonomisch gevormd en met ...
 • Een geweldige outdoor-survivalset - Onze campingmessensets zijn vakkundig gesmeed en gepolijst om extreem scherp en sterk te zijn....
10. Topverkoper
NedFoss schedemes Rambo Messer| Survivalmes Kamperen...*
 • UNIVERSEEL - Het vaste outdoormes van Nedfoss is een ideale keuze voor wandelen, kamperen, trekking, vissen, tijd doorbrengen in de tuin, jagen of...
 • ROBUUST en DUURZAAM - Het Nedfoss outdoormes is gemaakt van hoogwaardig 8Cr14MoV-staal en is gemaakt van roestvrij staal van de punt tot het uiteinde van het handvat...
 • GEMAKKELIJK TE HOUDEN - Mooi design en CNC-verwerking worden gecombineerd in dit robuuste mes. Ergonomische handgreep van rood hout, heeft...
- 2,01 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Bronnen: https://www.outdoormesser-ratgeber.net/ https://www.dersurvivalprofi.de/tipps-themen/ausr%C3%BCstungs-themen/das-outdoormesser/


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 4.06.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*