Organisatiesysteem voor de koelkast - koelkastmand

Foto door de auteur

Niko

mDesign 4-pack opbergdoos voor de keuken - kunststof koelkastmand - koelkastdoos voor zuivelproducten, fruit en ander eten - transparant

Het juiste systeem om uw koelkast netjes te houden. Met het organisatiesysteem voor de koelkast of een koelkastmand heb je meer overzicht in de koelkast. Veel te vaak vind je voedsel in koelkasten dat ofwel een lange tijd is verlopen of gewoon niet is opgebruikt. Het is een schande voor het waardevolle voedsel en het geld dat eraan wordt besteed.

Maar bovenal is zoiets relatief eenvoudig te voorkomen met het juiste systeem en meer perspectief. Als je eenmaal de juiste basisbestelling in de koelkast of vriezer hebt staan, raak je de boel niet zo snel uit het oog. De volgende keer dat u winkelt, kunt u uzelf het ene of het andere product besparen door iets meer te bestellen.

Als u een basisbestelling in de koelkast wilt maken, kunt u eerst de compartimenten toewijzen aan bepaalde voedselgroepen. Het bovenste compartiment kan gebruikt worden voor boter, margarine, yoghurt en kwark, het volgende voor worst en smeerkaas. Vers voedsel zoals groenten en fruit vinden hun plaats onderaan. De koelkastdeur kan ook als volgt worden ingedeeld: dranken komen helemaal naar beneden, jampotten worden in de bovenste vakken gesorteerd.

HapiLeap koelkastladen, verstelbare opbergplank ...GOURMETmaxx klemlade set van 3 | Ideale koelbox voor...Verstelbare Opbergrek Koelkast Koelkast Lades...HapiLeap koelkast opberger Lade opberger Uniek...BEYONDA voedselbewaarbakken koelkastset, 3-delig, ...Koelkastladen Koelkast Organizer Verstelbaar ...Chef's Path Opbergdozen Set - Opbergdozen gemaakt van...Koelkast / vriezer organizer, ruimtebesparend, plank, ...mDesign opbergdoos - stapelbare doos met vier vakken...SZWL intrekbare lade-organizer, ladebakken koelkastplank ...
HapiLeap koelkastlades, verstelbaar ... *GOURMETmaxx klemlade set van 3 | Ideaal...*Verstelbaar opbergrek koelkast Koelkast...*HapiLeap Koelkast Organizer ... *BEYONDA voedselbewaarbakken koelkastset, 3-delig, ... *Koelkastladen Koelkast Organizer ... *Chef's Path Opbergboxenset -...*Koelkast / Vriezer Organizer, ... *mDesign opbergdoos - stapelbare doos ... *SZWL Intrekbare lade-organizer, ladebakken ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B07T888WZ2" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Maak een basisbestelling

Als alles een vaste plek heeft gekregen, is het makkelijker om overzicht te krijgen. Zo'n regeling is ook handig bij het sorteren van nieuwe aankopen, omdat je precies weet waar welke producten gesorteerd moeten worden.

Zinspelen Er is ook een kleine truc om al het voedsel vóór de houdbaarheidsdatum op te gebruiken. Voedselvriendelijke doorzichtige glazen containers worden gevuld met elk product waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Deze wordt dan goed zichtbaar in het midden van de koelkast geplaatst en voorzien van een plakbriefje. Hier moet duidelijk iets staan ​​als "Eet eerst" of "Gebruik alstublieft op".

Het briefje herinnert elk gezinslid er direct aan dat deze producten eerst moeten worden gegeten. Op deze manier kan vervallen en ongebruikt voedsel volledig worden vermeden. Nieuw gekochte artikelen moeten ook altijd zo ver mogelijk naar achteren worden geplaatst, het voedsel dat al beschikbaar is, moet rechts vooraan worden geplaatst. Deze nemen dus automatisch beter op.

Ook kan er meer orde worden gebracht door glazen containers, zodat iedereen een bijdrage kan leveren aan een plasticvrij leven. Dat is duurzaam en ontziet het milieu. Deze zijn voedselvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende maten. Sommige zijn zelfs verkrijgbaar met vacuüm genererende deksels, die zorgen voor een nog langere houdbaarheid.

Deze glazen bakjes kunnen vervolgens gevuld worden met worsten en kazen. Enerzijds ziet het er smakelijker uit dan plastic verpakkingen, maar anderzijds is het ook hygiënischer omdat de containers hermetisch afgesloten kunnen worden. Bovendien kunnen deze containers op elkaar worden gestapeld zodat er meer ruimte kan worden bespaard. Dit garandeert een duidelijkere structuur en een beter overzicht.

Is er nog iets over van je favoriete maaltijd voor morgen? Wil je het in de koelkast bewaren, de volgende dag opwarmen in de oven of magnetron of liever eerst invriezen?

Dan zijn de glazen voedselbewaarbakken "GOURMETmaxx" Klickit precies wat u zoekt! Deze praktische allrounders zijn temperatuurbestendig van -20 °C tot +330 °C en daardoor geschikt voor alle gelegenheden. Je kunt er diepgevroren etenswaren mee direct in de oven bereiden (zonder deksel) of, dankzij het magnetronventiel in het deksel, opwarmen in de magnetron en daarna serveren "klaar om te serveren".

De elegante containers van stevig borosilicaatglas zijn druipwaterdicht gesloten met het 4-voudige kliksysteem en een afdichtring van siliconen - voor een langdurig aroma en tegen vriesbrand. Het "kristalheldere zicht" op de inhoud bespaart u zoeken in de vriezer en koelkast! De glazen containers zijn vaatwasmachinebestendig.

Er zijn speciale plastic containers beschikbaar om ruimte te besparen en de vriezer netjes te houden. Deze zijn speciaal gemaakt voor de ijzige temperaturen en lopen niet het risico poreus te worden. In deze containers kunnen diepvriesgroenten, frites, enz. worden gegoten. Om te weten waar wat in zit, kunnen de containers leesbaar worden gelabeld met een permanent marker.

Dit betekent dat je niet elke keer dat je iets in de vriezer zoekt, je een weg moet banen door veel verschillende tassen. Deze containers zijn ook veel gemakkelijker te stapelen dan goederen in zakken - wat meer ruimte en opslagruimte creëert.

YouTube Video

Regelmatige schoonmaak

Als de buitenkant van de koelkast of vriezer er onrein en slordig uitziet, komt dat vooral door de vele kleine magneten en afbeeldingen die eraan zijn vastgemaakt. Of de oppervlakken van de deuren zitten vol vlekken en zien er daardoor niet schoon uit. In beide gevallen moet er een remedie worden gevonden. Magneten, afbeeldingen en de kindertekeningen worden verwijderd zodat de oppervlakken met cleaner kunnen worden behandeld.

Voor vet, vlekken en vuil in de keuken gebruik je best universele reinigers zoals die van Cillit Bang. Dit tast vlekken zeer snel en effectief aan, zodat u het oppervlak alleen maar in cirkelvormige bewegingen met een poetsdoek hoeft af te vegen. De vlekken verdwijnen zonder veel werk.

Zodra de koelkast- en vriezerdeuren schoon zijn, kunt u ze desgewenst desinfecteren. Als je bedenkt dat elk gezinslid de oppervlakken vaker per dag aanraakt en ziektekiemen achterlaat, is deze stap logisch.

Hiervoor kunt u bijvoorbeeld desinfecterende gel gebruiken, die eenvoudig met keukenpapier over alle oppervlakken kan worden uitgesmeerd en ingewreven. Als je alle oppervlakken ermee hebt ingewreven, laat je het desinfectiemiddel drogen. Het geheel duurt niet lang, is eenvoudig en zorgt bovendien voor een goede hygiëne.

Ook de binnenkant van de koelkast moet regelmatig worden gecontroleerd als het gaat om een ​​goede hygiëne. Gebruik er een Organisatiesysteem voor de koelkast, dan is er minder tijd nodig voor het wissen. Want hier wordt voedsel bewaard dat zo goed mogelijk beschermd moet worden tegen ziektekiemen en bacteriën.

De binnenkant van de koelkast kunt u het beste ontdoen van vuil als deze leeg is. Ook hiervoor is de universele reiniger zeer geschikt. Dit moet met een poetsdoek over alle oppervlakken worden verspreid en vervolgens voldoende tijd krijgen om in te werken.

Heb je moeite om je boodschappen in de koelkast te ordenen? Draadmanden zijn een alternatief voor de plastic koelkastmand. Zo'n flexibele opbergmand voor de koelkast kan ook gebruikt worden als universele mand.

Of het nu als keukenmand, in de voorraadkast, op kantoor, als badkamerplank, opberger in de kinderkamer of elders is - deze manden zijn geschikt voor vele doeleinden en scheppen op veel plaatsen orde. Zo'n koelmand heeft vaak ook nog ingebouwde handvatten. De netmand kan gemakkelijk worden vervoerd en verplaatst.

De draadmand als koelkastmand is niet alleen functioneel, maar maakt ook visueel een goede indruk. De metalen mand is een echte eye-catcher. De meeste van deze manden zijn gemaakt van gesatineerd staaldraad, wat een lange levensduur belooft. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen om zelfs grote voorwerpen, zoals keukengerei in de keuken, overzichtelijk op te bergen.

Veeg goed schoon

Daarna worden de oppervlakken schoongeveegd (idealiter met een frisse doek). Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je de uitneembare glazen planken ook in de vaatwasser doen op 90 graden, of heel heet afspoelen in de gootsteen.

Dezelfde procedure geldt voor de vriezer, maar deze moet je eerst ontdooien. Desinfectie is ook erg belangrijk in de koelkast en vriezer. U kunt de desinfecterende gel opnieuw gebruiken en met keukenpapier op alle oppervlakken uitsmeren, of gewoon desinfectiespray op alle oppervlakken spuiten en vervolgens uitvegen.

De koelkast moet minimaal eens per twee weken worden schoongemaakt en de vriezer kan eenmaal per maand worden ontdooid en schoongemaakt. Als beide echt schoon en netjes zijn, hoef je niet meer alle magneten en tekeningen of afbeeldingen terug te plaatsen.

Dit brengt onrust in de kamer en ziet er meestal rommelig uit. Als je echt iets op de koelkast wilt plakken, kun je magnetische boodschappenlijstjes gebruiken. Ze zien er meestal mooi uit qua design en zijn ook nog eens praktisch omdat ze je een goed overzicht geven van wat je nog nodig hebt.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte koelkastproducten van Krob in 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte koelkastkrobproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Silit geurverwijderaar 6,5 cm, koelkast geurverdelger, ... Silit geurverwijderaar 6,5 cm, koelkast geurverdelger, ... * Momenteel geen beoordelingen €13,99 €10,99Amazon Prime
2 HOMIKE koelkastgeurneutralisator, tientallen jaren lang... HOMIKE koelkastgeurneutralisator, tientallen jaren lang...* Momenteel geen beoordelingen €24,95Amazon Prime
3 ZDNT 8 stuks koelkastruimtetoewijzer koelkastorganizer... ZDNT 8 stuks koelkastruimtetoewijzer koelkastorganizer...* Momenteel geen beoordelingen €9,79Amazon Prime
4 WENKO koelkastorganizer S, opbergdoos voor koelkasten en... WENKO koelkastorganizer S, opbergdoos voor koelkasten en...* Momenteel geen beoordelingen €10,94Amazon Prime
5 Carastek Koelkast Organizer Set van 4, Opbergdoos... Carastek koelkast organizer set van 4, opbergdoos...* Momenteel geen beoordelingen
6 Gorenje Flessenrek, Deurrek A6-H90 031, Flessenrek voor... Gorenje flessenvak, deurvak A6-H90 031, flessenrek voor...* Momenteel geen beoordelingen €18,90 €15,17
7 K&G - Vershouddoos voor worstproducten, optimale bewaring... K&G - vershouddoos voor worstproducten, optimale opslag...* Momenteel geen beoordelingen €19,90 €16,90Amazon Prime
8 Relaxdays koelkastorganizer, set van 3, koelkastinzetstukken... Relaxdays koelkastorganizer, set van 3, koelkastinzetstukken...* Momenteel geen beoordelingen €24,99
9 Wijn- en flessenrek geschikt voor alle koelkasten Wijn- en flessenrek geschikt voor alle koelkasten* Momenteel geen beoordelingen €17,00
10 KICHLY Hoge Kwaliteit Pantry Keuken Organizer - Set van 8... KICHLY hoge kwaliteit pantry keuken organizer - set van 8...* Momenteel geen beoordelingen €24,49 €20,99Amazon Prime
- 3,00 €aanbod
Silit geurverwijderaar 6,5 cm, koelkast geurverdelger, ...
Silit geurverwijderaar 6,5 cm, koelkast geurverdelger, ... *
Inhoud: 1x geurneutralisator (4,4 cm, hoogte 6,5 cm) - Artikelnummer: 2141227427; De behuizing van roestvrij staal kan...
€13,99 - € 3,00 €10,99 Amazon Prime
- 3,73 €aanbod
Gorenje Flessenrek, Deurrek A6-H90 031, Flessenrek voor...
Gorenje flessenvak, deurvak A6-H90 031, flessenrek voor...*
Gorenje flessenvak, deurvak, flessenrek; Type: A6-H90 031; voor koelkast, koel-vriescombinatie
€18,90 - € 3,73 €15,17
- 3,00 €aanbod
- 3,50 €aanbod
Nieuw!
Kanylavy koelkastlade-organizer uniek ontwerp...
Kanylavy koelkastlade-organizer uniek ontwerp...*
De telescopisch verwijderbare kaartsleuf is flexibel en eenvoudig te vervangen.
€17,34
- 50,00 €Nieuw!
Midea MERS530FGE02 Side-by-Side koel-/vriescombinatie/geen...
Midea MERS530FGE02 amerikaanse koel-vriescombinatie/Nee...*
Energie-efficiëntieklasse E – top voor side-by-side koel-vriescombinaties; No Frost maakt uw leven gemakkelijker - nee...
€749,00 - € 50,00 €699,00

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 15.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter