Orde scheppen in het huishouden - trucs

Foto door de auteur

Niko

Taracarpet vloerkleed, laagpolig, modern voor woonkamer, slaapkamer en kinderkamer, super zacht en Oeko Tex gecertificeerd, bruin 120x170 cm

Een opgeruimd en schoon huishouden moet je leren. Orde scheppen in het huishouden is niet vanzelfsprekend. Want het lukt je niet altijd om al het werk meteen gedaan te krijgen, zeker niet in een groot huis of met kleine kinderen. Wie kent het niet, zodra je een kamer of een hoek netjes en schoon hebt, is de volgende weer verwoest - je kunt het gewoon niet bijhouden. De vuile was ligt opgestapeld in verschillende kamers, de vaat staat te wachten in de gootsteen, of piepkleine kinderspeelgoed struikelt bijna overal.

[apn typ="vergleich2" asin="B07THMJ25S,B07ZCW5314,B07TYF59N4,B07Z4TXNLT,B00VLAKOS6,B07KN3MC2P" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl -buttontpl = "3" false = "" tpl-features = "2" tpl-fmax = "200"]

Chaos is onvermijdelijk

Als je je de luxe niet kunt veroorloven om als huisvrouw of echtgenoot thuis te kunnen blijven, is chaos onvermijdelijk. Als je de kinderen van school hebt gehaald na een lange dag werken, het eten hebt gekookt en hebt geholpen met huiswerk, wil je tussendoor even de benen omhoog leggen om in ieder geval een beetje te ontspannen van het werk.

Er is niet veel tijd en motivatie meer voor het huishouden tussen het bureaucratische werk dat vandaag de dag nog moet gebeuren, de honden die nog willen wandelen, en de kinderen die naar bed willen met een verhaaltje voor het slapengaan. Begrijpelijk.

Je leert niet van de ene op de andere dag hoe je je hele huis netjes en opgeruimd kunt houden zonder dat de volgende hindernissen zich weer opstapelen. Weten hoe je welke ruimtes het beste netjes en schoon kunt houden - ondanks tijdgebrek - ontstaat na verloop van tijd.

Je leert nieuwe trucs en methoden, ontmoet kleine helpers en krijgt veel advies van anderen. En na verloop van tijd leer je je eigen motivatie constant te houden. Maar daar hoort ook veel discipline en doorzettingsvermogen bij om het huishouden netjes te houden.

Ontrafel de chaos

Voor al diegenen die de chaos een beetje willen ontrafelen en hun eigen motivatie willen vergroten, zijn er talloze tips en trucs en verzamelde trucs die kunnen helpen. Kortom: "Wat je vandaag kunt krijgen, stel het niet uit tot morgen!" En dat een of twee kleine schoonmaakbeurten per dag al veel kan opleveren.

Zelfs mensen zonder een sprankje motivatie en verlangen kunnen hun huis netjes houden met slechts één of twee bewegingen per dag. Voor elke ruimte van het huis of appartement, of liever voor elke kamer, vind je hier enkele tips en aanwijzingen om je huis beter in te richten. Een opgeruimd en schoon huis heeft niet alleen een hogere feel-good-factor voor het hele gezin, maar brengt ook orde in het eigen denken en duidelijkheid en structuur in het dagelijks leven samen.

Een opgeruimd huis

Ook wie regelmatig gasten of familie op bezoek ontvangt, wil een goede indruk maken met een opgeruimd huis en sprankelend schone oppervlakken. Hoe hectischer en gestrest je meestal bent voor zo'n bezoek, omdat je alles perfect wilt laten zien. U kunt dagen van tevoren stofzuigen, vegen, polijsten en uitmesten - maar als u uw huis op orde houdt, hoeft u zich geen zorgen te maken over dergelijke stress.

Want goed opgeruimde kamers zijn sneller klaar te maken dan een chaotisch huis. Met een ontspannen gastheer voelen gasten zich ook veel comfortabeler, en een of twee stofjes lijken niet zo belangrijk.

Doorgewinterde schoonmaakprofessionals, maar ook degenen die niet van opruimen houden en leken vinden precies de juiste tips en trucs om hun orde te verbeteren en nieuwe dingen te leren als het gaat om huishoudelijke taken. Iedereen kan immers wel wat meer motivatie gebruiken, toch?

Er is echter één ding dat u altijd in gedachten en in uw achterhoofd moet houden: vuil en wanorde zijn niet het einde van de wereld en niet iets waar u uzelf te veel druk over moet maken. Met een beetje enthousiasme en een goed humeur kan elke chaos, hoe groot ook, gemakkelijk worden opgelost en Orde scheppen in het huishouden.

Orde en netheid in de kwekerij

Laten we beginnen met de kleintjes. De meeste ouders kennen en vrezen het, velen wanhopen zelfs: de chaotische kinderkamer. Sommige moeders en vaders hebben hier al hun grenzen bereikt, terwijl anderen de discussie over opruimen heel relaxed zien. Hoe dan ook, een opgeruimde kinderkamer behaagt niet alleen ouders, maar is ook belangrijk voor het welzijn van het kind en het latere gevoel voor orde.

Maar hoe leer je het kind de orde te bewaren? Hoe voorkom je chaos na het spelen? En hoe zit het met de netheid in de kinderkamer met de allerkleinsten? De meeste ouders stellen zichzelf al deze vragen en vroeg of laat waarschijnlijk nog meer. Maar het is niet zo moeilijk om orde en netheid in de kinderkamer te bewaren en aan de kinderen te leren. Discipline is hier het toverwoord.

Kleine organisatorische helpers

Allereerst is de kwaliteit van de kinderkamer belangrijk om deze netjes en schoon te kunnen houden. Meubels met veel opbergruimte zijn hier bijvoorbeeld een absolute must. Om de boel op orde te houden, hebben kinderen en ouders voldoende opbergruimte nodig waarin allerlei soorten speelgoed gesorteerd kunnen worden. Ladekasten zijn hiervoor ideaal, maar ook planken met bijpassende manden of dozen zijn ideale organisatorische hulpmiddelen.

Idealiter zijn dergelijke opbergdozen of manden voorzien van een etiket, zodat het kind kan zien waar en wat voor soort speelgoed is. Zo weten ze gemakkelijk hoe ze het speelgoed moeten sorteren. Het sorteren wordt voor ouders ook gemakkelijker gemaakt door middel van etiketten of zelfs afbeeldingen die op de dozen zijn geplakt, omdat u zich niet eerst in elke doos hoeft te verdiepen. Als kinderen ook inspraak mogen hebben in de doos waarin ze bepaalde soorten speelgoed in de toekomst willen opbergen, is opruimen voor hen een stuk makkelijker en voelen ze zich begrepen.

Als het kind al naar school gaat, zijn de voorziene plaatsen en opbergmogelijkheden voor notitieboekjes, boeken en schrijfgerei ook een voordeel om de boel netjes te houden. Een bureau met ingebouwde lades is hier natuurlijk ideaal voor.

Maar niet alleen meubels kunnen heel goed als opbergruimte gebruikt worden, er zijn bijvoorbeeld ook kleurrijke opbergruimtes gemaakt van gaas om op te hangen (zoals te zien bij Ikea), die ideaal zijn als "slaapplekken" voor gezinnen met knuffels of poppen collecties. Het goede eraan is dat het kind kan zien wat erin zit. Daarnaast bieden de kleurrijke hangers veel opbergruimte zonder veel ruimte in beslag te nemen in de kamer.

Regels helpen zelfs de kleintjes om de orde te bewaren

In het algemeen zou de regel voor elk kind moeten zijn dat een gebruikt speelgoed eerst moet worden opgeborgen voordat een nieuw speelgoed wordt meegenomen om mee te spelen - op deze manier is er geen chaos in de kamer. Het is vooral handig als je het kind als rolmodel dient, bijvoorbeeld door samen met hem op te ruimen. Dat brengt het kind meer plezier in het geheel en maakt het opruimen voor hen natuurlijker (mama doet het ook...).

Lofprijs moet zeker worden gebruikt zodra iets vrijwillig is opgeruimd, of iets is opgeruimd. Dit motiveert en laat zien dat het handelen van het kind wordt gewaardeerd.

Het speelse opruimen is ook leuk voor stoere weigeraars. Het sorteren van Legoblokjes is bijvoorbeeld erg leuk als je ze gewoon in de dozen gooit. Als je meer hits landt, kun je het laatste stuk taart eten ...

Stimulansen kunnen kinderen ook helpen zich meer op hun gemak te voelen bij het schoonmaken. "Hoe sneller de kamer opgeruimd is, hoe sneller we naar de dierentuin kunnen.", Of "Hoe minder rotzooi er vanavond is, hoe meer afleveringen van je favoriete serie we kunnen kijken." Een opruiming kan ook wat pittiger worden gemaakt met een audioboek of muziek en maak het nog leuker. Maar let op! Sommige kinderen zijn hierdoor snel afgeleid.

Kinderen hebben regelmaat nodig. Dit geeft je een veilig gevoel en je kunt makkelijker je weg vinden. U kunt dus ongeveer vaste tijden van de dag inplannen, die gewijd zijn aan netheid en orde. Maar alsjeblieft niet als het kind moe wordt. Zo kun je tijdens de lunch een half uur plannen waarin iedereen een kleine taak op zich neemt: de dochter doet de vuile was in de wasmand, mama wast ze dan.

Kleine taken die zich anders gewoon zouden opstapelen, kunnen snel worden voltooid. Over het algemeen loont het de moeite om af en toe kleinere acties te plannen in plaats van één grote schoonmaak. Het is duidelijk dat het opruimen van een grote berg Lego-bouwstenen vanaf het begin erger lijkt dan twee keer een kleine. Tijdschema's en kalenders zijn daarom een ​​goed idee om routine te oefenen. Deze kunnen ook door het kind zelf gemaakt worden en zijn vanaf het begin leuk.

Inclusief kinderen

In het beste geval moeten kinderen ook op andere gebieden worden opgenomen. Mama kan vaak helpen met het inruimen van de vaatwasser. Ook hiervoor krijgt het natuurlijk veel lof. Dit helpt het kind zich erkend te voelen en traint het gevoel voor orde. Kinderen moeten leren om orde te associëren met iets positiefs. Alleen met een positief gevoel over de zaak ontwikkel je je eigen motivatie om op te ruimen. Als je het schoonmaken echter combineert met iets negatiefs (bijvoorbeeld dat papa en mama altijd schelden of zelfs straffen), zullen kinderen in de toekomst ook niet echt willen opruimen.

Regelmatige opruimacties zijn ook nuttig voor het opruimen van kinderkamers. In het beste geval kan het kind kiezen welk speelgoed het in de kamer wil bewaren en welk speelgoed in de kelder of in de vuilnisbak mag. Soms sorteren kinderen veel meer dan wanneer mama of papa gewoon dingen weggooien waar dan voor altijd om wordt gerouwd.

De babykamer

Dergelijke opruimacties zijn ook ideaal voor babykamers. Door de snelle groei stapelen zich bijvoorbeeld kledingstukken op in de kledingkast die niet meer passen of kapot zijn. Door deze regelmatig te sorteren en op te bergen in geëtiketteerde dozen, schept u orde en duidelijkheid. Dit maakt het ook gemakkelijk om de kleding voor de volgende baby te bewaren.

Natuurlijk is het raadzaam voor alle ouders om in de kinder- of babykamer minimalistischer te blijven als het gaat om speelgoed en pluche metgezellen, evenals kleding. Dat betekent dat je vanaf het begin niet te veel koopt, maar alleen het hoogstnoodzakelijke. Want peuters en baby's groeien niet alleen snel uit hun kleding, maar ook uit hun speelgoed. Kleine rammelaars en grijpspeeltjes bijvoorbeeld blijven helaas vaak maar korte tijd interessant en zo verzamel je na een paar maanden al snel allerlei dieren en spullen die weer opgeborgen moeten worden. Om nog maar te zwijgen van al het geld dat bespaard had kunnen worden...

Ook op het gebied van beddengoed kun je wat trucjes gebruiken: in plaats van dat het baby- of kinderbedlinnen in kasten of ladekasten wordt opgestapeld, is het de moeite waard om te overwegen een ledikant of ledikant te maken met opbergmogelijkheden in de vorm van lades of de graag vanaf het begin. Dus alles is op zijn plaats en het opmaken van het bed is gemakkelijker of sneller gemaakt.

Maar bovenal heb je altijd in de gaten hoeveel beddengoed, lak, dekens en kussens je eigenlijk voor de kleintjes hebt. Zo belanden er minder vaak nieuwe dingen in het winkelmandje waarvan je denkt dat je ze nog nodig hebt (want je kunt onder alle spullen in de la niet eens zien dat er vijf beddengoedsets wachten om gebruikt te worden).

Blijf minimalistisch

In zowel de baby- als de kinderkamer moeten ouders ervoor zorgen dat ze minimalistisch blijven. Te veel decoratieve items en dingen die er schattig uitzien maar geen echt doel hebben, kunnen chaos veroorzaken. Ze laten de kamer er ook meteen vol en rommelig uitzien. Een mooie nachtlamp is bijvoorbeeld al voldoende; er zijn geen tweede of derde aankopen nodig alleen omdat ze zo decoratief zijn.

Wees ook spaarzaam met posters en foto's aan de muur, zodat de kamer niet te druk lijkt. Hetzelfde geldt voor groter speelgoed. Kinderkeukens en werkbanken of poppenhuizen zijn geweldig speelgoed. Maar je hebt er zeker niet meerdere nodig in een kinderkamer. Een groot stuk speelgoed is voldoende en neemt alleen al genoeg ruimte in beslag.

Iedereen die te veel van dit speelgoed heeft, wordt "verwend" en zal eerder in de verleiding komen om hier en daar te spelen - en al het andere op zijn plaats te laten. Afgezien daarvan is zo'n groot speelgoed een extra barrière bij het opruimen (en neemt het veel tijd in beslag).

Baby's en jonge kinderen zijn sowieso niet echt geïnteresseerd in de inrichting van hun kamer, dat komt later. Daarom kun je - zeker in de beginjaren - zonder het ene of het andere decoratieve item. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd bij het opruimen en opruimen. Want geloof het of niet, decoratieve onderdelen zijn meestal de slechtste stofvangers.

Het creëren van consistentie en regelmaat in het huishouden

Het belangrijkste voor orde en netheid in de kinderkamer is consistentie. Dit geldt niet alleen voor het naleven van de regels die voor de kinderen en voor zichzelf zijn opgesteld, maar ook voor het schoonmaak- of opruimplan. Want als je je er zelf niet echt aan houdt en de boel op orde houdt, dan gaan de kinderen dat ook internaliseren. Want als mama en papa het niet doen, waarom zouden ze dan?

Kinderen hebben rolmodellen nodig. Dus als je vanaf het begin leert dat ouders regelmatig opruimen waarderen, zullen zij dat waarschijnlijk ook doen. Regelmaat geeft kinderen een goed gevoel, daarom mag het niet stuk voor de kinderkamer. Hoe weinig tijd er ook is in het dagelijks leven, de kinderkamer mag niet worden verwaarloosd.

Een of twee kleine dingen per dag kunnen gemakkelijk en snel worden gedaan en hebben een groot effect. Ouders willen hun kleintjes immers belangrijke waarden bijbrengen en doorgeven als het gaat om het houden van hun eigen orde. Ook is het belangrijk om je aan de gestelde regels te houden.

Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om de kapotte pennen om 16 uur stipt op te ruimen, dan moet dat ook gebeuren. Als je het steeds weer uitstelt, stapelen zich ook andere dingen op die gedaan willen worden - en je belandt, of je het nu leuk vindt of niet, in chaos of wanorde (wat niet zo snel te verhelpen is).

Een schone kinderkamer is erg belangrijk, want wie wil er elke dag tussen stof en vuil spelen? Vooral kinderen brengen soms onopvallend vuil van buiten in huis en hun eigen kamer, bijvoorbeeld modder, gras, verzamelde twijgen of bladeren. Ouders kunnen niet altijd voorkomen dat zulke dingen de kinderkamer binnensluipen.

Daarom zijn dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden erg belangrijk. Ze helpen de kamer netjes te houden en bieden het kind een schone en veilige omgeving om in te spelen en te slapen. Dus je moet, als het kan, daar elke dag stofzuigen.

Dit is een must, vooral in de babykamer, want kruipende baby's die graag alles ontdekken, stoppen meestal elke kruimel die ze op de grond vinden in hun mond. Als u huisdieren houdt, vooral honden en katten, moet u vaak en grondig stofzuigen. Want de geliefde huisgenoten verdelen zowel het vuil dat van buiten het huis in wordt gebracht (wat je bijna niet ziet) als hun eigen haar. Op het gebied van hygiëne is regelmatig schoonmaken dan ook een plicht die ouders niet mogen verwaarlozen.

Het is daarom aan te raden om in kinderkamers geen tapijt te leggen, maar laminaat of parket. Want tapijten vangen haren en vuil op en geven het met moeite weer af. Dus vuil en vooral stof verzamelt zich daar. Met een simpele stofzuiger kun je tapijten dus meestal niet helemaal schoonmaken. Ook op tapijt is de kans op vlekken groot, omdat laminaat snel en eenvoudig kan worden afgeveegd en vlekken kunnen worden verwijderd met een korte veegbeweging met het juiste middel.

Kleine helpers met een groot effect - netheid in de huishoudelijke trucs

Als u op zoek bent naar snelle oplossingen om de kamer van uw kind op te ruimen, kunt u hygiënische vochtige doekjes krijgen. Deze zijn te koop in praktische doosjes, waar je makkelijk doekje voor doekje uit kunt trekken en waarin de vochtige doekjes niet uitdrogen. Deze vochtige doekjes zijn verkrijgbaar in desinfecterende uitvoeringen, ideaal voor kinder- en babykamers.

Als er zich stof of vuil ophoopt op een oppervlak, kun je de wegwerpdoekjes gebruiken om alle oppervlakken snel en gemakkelijk schoon te maken en de doekjes vervolgens weggooien. Je hebt niet eerst een emmer vol water en wasmiddel nodig. Deze wegwerphanddoeken zijn ook zeer geschikt voor in de keuken en andere ruimtes.

Speciale, kindvriendelijke desinfecterende sprays zijn ook belangrijk voor het speelgoed van de kleintjes, waarop bacteriën zich kunnen verzamelen. Indien nodig kunt u het eenvoudig op een doek of doek spuiten en hiermee al het speelgoed grondig afvegen. Het duurt niet lang en kan zonder veel moeite worden gedaan - maar het helpt om alles schoon en hygiënisch schoon te houden.

Het centrum van het leven en de ontspanningszone - de woonkamer

Zelfs het levenscentrum van elk huishouden blijft vaak niet gespaard van wanorde. Omdat de woonkamer de meest gebruikte ruimte is waar alle gezinsleden een groot deel van de dag doorbrengen, is het des te moeilijker om deze op de lange termijn schoon te houden. Als de woonkamer eenmaal is opgeruimd, begint de volgende rommel zich weer op te stapelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar netheidshulpmiddelen en simpele trucs en tips om deze kamer op te ruimen erg groot is.

Benader het uitmesten

Als je je woonkamer vaak in absolute chaos aantreft, moet je jezelf eerst afvragen waarom. Jij kan Het huishouden leren opruimenZijn er teveel dingen die zich in de loop der jaren hebben opgehoopt en die steeds opnieuw worden verspreid? Of zijn het items die lange tijd niet zijn gebruikt en van de ene naar de andere plek worden verplaatst? Stapelen hier het kinderspeelgoed en de kunstwerken op of zijn het je eigen tijdschriften, kranten en tijdschriften?

Als zelfs maar één van de aannames klopt, is het eerste wat je moet doen de rommel in de woonkamer doorzoeken en het dan opruimen. Want vaak wordt de wanorde hier gecreëerd door veel kleinere dingen die niet echt nodig zijn en dus van de ene naar de andere kant worden geduwd. Zelfs lang verouderde tijdschriften en souvenirs kunnen de belangrijkste oorzaken zijn van een rommelige kamer.

Zo nu en dan is het zinvol om afstand te doen van dat soort dingen. Anders zullen deze zich vermenigvuldigen en zich binnen zeer korte tijd blijven ophopen. Het eerste slachtoffer van uitmesten is de woonkamerkast. Dit nodigt uit om daar je eigen mengelmoes te lossen. Ook nutteloze dingen worden hier graag opgepot die men zo snel mogelijk uit het zicht (en uit het hart) wil hebben.

daarom: Open de kast en verwijder alle items. Als je eenmaal de hele berg decoratieve items, verzamelfiguren en oud papier voor je hebt, is het veel gemakkelijker om afstand te doen van sommige items. Oude tijdschriften die geen waarde hebben behoren tot het oud papier of kunnen indien nodig worden gebruikt voor knutselprojecten van de kinderen.

Decoratieve items die meer dan een jaar niet zijn gebruikt, kunnen in de kelder worden bewaard of in het beste geval in de prullenbak worden gegooid. Want laten we eerlijk zijn, meestal koop je toch elk jaar nieuwe decoraties en door uitmesten ontstaat er ruimte en opbergruimte in de kast voor andere dingen, zoals dvd's, boeken of fotoalbums.

Vermijd verzamelen

Over het algemeen is het voor een opgeruimde woonkamer belangrijk om het verzamelen van nutteloze dingen te vermijden. Dit betekent dat als je jezelf bijvoorbeeld trakteert op iets nieuws, het oude meteen moet worden verwijderd. Hier moet je je absoluut aan houden, anders stapelen er zich steeds meer op in verschillende ladekasten en ladekasten. Het maakt niet uit of de oude spullen worden weggegooid of goed opgeborgen in de kelder worden opgeborgen. Het belangrijkste is dat ze niet in de woonkamer verzamelen.

Ook voor deze kamer is het voor permanente orde beter om minimalistisch te blijven. Dit betekent dat bijvoorbeeld minder decoratie vaak meer is. Het maakt een kamer vaak vol en overvol, dat wil zeggen rommelig. Minder decoratie geeft de woonkamer een duidelijkere structuur en dus een netter uiterlijk. De woonkamer zelf moet immers het middelpunt van het gezin en een ontspanningsruimte zijn.

Meer orde door veelzijdige meubels

Of het nu gaat om kinderspeelgoed of je eigen spullen die voor rommel zorgen in de woonkamer, veelzijdige meubels zijn een goed idee in elke kamer. Maar ze zijn vooral geschikt voor de woonkamer, omdat deze door het hele gezin wordt gebruikt.

Opbergmeubels zijn daarom een ​​must in elke woonkamer. Vooral meubels met meerdere functies zijn echter bijzonder nuttig. Een onderkast voor bijvoorbeeld het televisietoestel kan door middel van lades tegelijkertijd opbergruimte en opbergmogelijkheden bieden en tevens het televisietoestel dragen. Hier konden de ingezamelde films, batterijen voor de afstandsbediening en nog veel meer worden opgeborgen.

Tip: Banken met ingebouwde opbergruimte zijn erg praktisch voor in de woonkamer. Ze kunnen meestal op de een of andere manier worden geopend en bieden voldoende ruimte voor kussens, dekens en dekens. Zo kun je overdag snel veel in de bank verstoppen en zo voor een beter overzicht zorgen.

Ideaal is ook een plank met bijpassende manden. Rieten manden op zo'n plank zien er niet alleen mooier uit dan plastic dozen, ze bieden ook een opgeruimder totaalbeeld. Je kunt er van alles in opbergen: souvenirs, kleine dingen en alle voorwerpen waar je geen afstand van wilt doen. U hoeft deze "kansen en punten" dus niet in het oog te hebben. Bovendien zijn reksystemen met manden veel gemakkelijker af te stoffen dan afzonderlijke, kleine items die anders op de plank zouden staan.

Dergelijke manden of legborden zijn ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het rondslingerende speelgoed kan hier zeer snel worden verzameld en gesorteerd, zodat er minder struikelgevaar is. Reksystemen zijn meestal ook de beste oplossing voor het innemen van ruimte die anders nauwelijks zou worden gebruikt.

Hierdoor ontstaat er veel meer opbergruimte zonder dat er extra meubelen nodig zijn. Sommige plankmodellen, zoals getrapte planken, zien er ook stijlvol uit en fungeren als een soort blikvanger in de kamer, die snel kan afleiden van kleine rommel.

Voor tijdschriften, catalogi en kranten zijn er verschillende oplossingen voor een betere organisatie: Enerzijds zijn er salontafels met lades, anderzijds kunnen tijdschriftenhouders aan de muur worden bevestigd. Beide oplossingen nemen relatief weinig ruimte in beslag in de kamer (de meeste mensen gebruiken toch een salontafel) en bewaren tijdschriften optimaal. De onbeminde stapel tijdschriften in de woonkamer is weggewerkt.

Kleine woonkamer

Flexibel meubilair is een grote hulp voor zeer kleine woonkamers met weinig ruimte. Een open plank op wielen kan je prachtig gebruiken als roomdivider en tegelijkertijd als opbergruimte, waar je hem ook nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld een werkruimte scheiden van de rest van de kamer of een kleine leeshoek creëren.

Als u meer ruimte wilt, kan deze snel en zonder veel moeite worden opgeruimd. Verschillende versies van beschikbare banken of fauteuils worden geleverd op wielen om meer flexibiliteit te creëren. Wil je de woonkamer tegelijkertijd als slaapkamer gebruiken, dan is een slaapbank onmisbaar.

Snelle hulp om het huishouden netjes te houden

Als de woonkamer eruitziet alsof er een bom is ingeslagen, mag het opruimen niet worden uitgesteld. Maar als je hier niet genoeg tijd voor hebt, moet je kunnen terugvallen op kleine en snelle remedies. Deze kunnen er heel verschillend uitzien. Zo zijn vochtige desinfectiedoekjes erg handig voor oppervlakken die snel weer gaan glanzen. Deze wegwerpdoekjes zijn goedkoop verkrijgbaar in elke drogisterij en kunnen voor het geval dat in het huishouden worden bewaard.

Als het "noodgeval" optreedt, kunt u er snel alle oppervlakken mee afvegen zonder dat u eerst een emmer vol water hoeft klaar te maken. Met de desinfectiedoekjes is een goede hygiëne gegarandeerd, omdat ze maar een keer worden gebruikt en daarna worden weggegooid - in tegenstelling tot de gebruikelijke poetslappen. Ze vangen ook heel gemakkelijk stof op. Deze vochtige doekjes zorgen voor een schone woonkamer, ook als je snel het huis uit moet.

Ook voor kleinere morsingen op de vloer - als je niet af en toe per ongeluk een kopje koffie morst - zijn wegwerpdoekjes zoals deze ook snelle remedies. Zelfs gemorste babyvoeding kan er heel gemakkelijk mee worden schoongemaakt. Stoffige voorwerpen hoeven niet altijd met een plumeau te worden behandeld. Nogmaals, de vochtige doekjes creëren snel glanzende objecten en desinfecteren ze tegelijkertijd. Twee vliegen in één klap, om zo te zeggen.

Eenvoudig stofzuigen

Snoerloze stofzuigers zijn bijzonder geschikt voor wie het stofzuigen koste wat kost wil vermijden vanwege de verwarde kabels. Sommige merken bieden zelfs versies aan die met behulp van een beugel aan de muur kunnen worden bevestigd - bijvoorbeeld in de berging. Ze zijn meestal ontworpen om bijzonder licht en handig te zijn, zodat het gemakkelijker is om naar de stofzuiger te grijpen. De gebruiker hoeft geen zwaar apparaat met zich mee te dragen, dat hij voor gebruik op het stroomnet moet aansluiten.

Ook het opruimen van de stofzuiger gaat bij zo'n model makkelijker en sneller. De snoerloze versies zorgen voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid tijdens het eigenlijke stofzuigen - zodat je sneller het gewenste resultaat krijgt. Veel nieuwe modellen zijn er ook in plattere versies die bijzonder goed doorzuigen onder meubels. Dit bespaart u de moeite van het verplaatsen van meubels.

Voor degenen die door de enorme rommel niet weten waar ze moeten beginnen met stofzuigen, kan een eenvoudige rangschikking van de te stofzuigen gebieden helpen. Tapijten komen op de eerste plaats in deze ranglijst. Nadat deze grondig zijn schoongemaakt, kunnen ze uit de weg worden geschoven om de onderliggende vloer schoon te maken. Het heeft geen zin om het vuile tapijt opzij te leggen, het te stofzuigen en dan het vuil in de kamer te verspreiden als je het herhaalt.

Om niet elke dag helemaal te hoeven stofzuigen, kun je een kleine handstofzuiger aanschaffen. Ze zijn niet duur en zo handig dat je ze bij de hand kunt houden. Als een bepaalde plek vuil is - bijvoorbeeld onder de kinderstoel van de peuter - kan deze snel en zonder veel moeite weer op orde worden gebracht.

Vaste opslaglocaties

Niemand houdt ervan om constant op zoek te gaan naar dingen die ze nodig hebben. Zoeken kost niet alleen veel tijd en geduld, het kost ook zenuwen. Meestal kan dit zelfs tot kleine ruzies leiden omdat men elkaar de schuld geeft. Dit hoeft niet het geval te zijn en kan worden vermeden als u vanaf het begin vaste opslaglocaties identificeert.

Elk gezinslid zou zich hieraan moeten houden in plaats van alles lukraak te verstrooien. Als iets is gebruikt en niet meer nodig is, moet het altijd op de beoogde plaats worden teruggebracht. Als je je eraan houdt en alles goed opgeborgen houdt, komt het snel terug. Het dagelijkse leven verloopt vlotter en uw zenuwen worden gespaard.

Visitekaartje van het huis

Als je je herinnert dat de woonkamer het middelpunt van het huis is, begrijp je waarom een ​​basisorde hier erg belangrijk is. Rommel maakt het hier niet alleen moeilijker om te ontspannen, het maakt het ook moeilijker om gasten te ontvangen. Want of het nu gaat om een ​​slaapzaal of een huiselijke woning, de gasten worden vaak ontvangen in de woonkamer.

Hiermee wordt de woonkamer het visitekaartje van het huis of appartement. Gasten brengen het grootste deel van hun verblijf in deze kamer door. Daardoor hebben ze ook genoeg tijd om in alle rust rond te kijken. Wie wil daar geen goede indruk maken?

Koken, voorbereiden en afwassen - de keuken

De vuile vaat wacht in de gootsteen om gewassen te worden, de koelkast staat vol met verlopen etenswaren. Voor geen enkele pot is er een passend deksel meer en uit alle lades sijpelt Tupperware. Klinkt bekend? Dan is het hoog tijd voor een grote schoonmaak in de keuken!

Vooral in de keuken is de verleiding groot om alles gewoon in de vele verschillende kasten en lades te proppen. Dus je hamstert meestal meer dan je eigenlijk nodig hebt. Mensen schrikken er vaak ook voor terug om de koelkast uit te mesten. Veel te lang wordt lang bewaarde voedsel bewaard en vermengd met nieuw gekochte goederen.

Koelkast en vriezer

Het juiste systeem voor een goede orde

Veel te vaak vind je voedsel in koelkasten dat ofwel een lange tijd is verlopen of gewoon niet is opgebruikt. Het is een schande voor het waardevolle voedsel en het geld dat eraan wordt besteed. Maar bovenal is zoiets relatief eenvoudig te voorkomen met het juiste systeem en meer perspectief. Als je eenmaal de juiste basisbestelling in de koelkast of vriezer hebt staan, raak je de boel niet zo snel uit het oog. De volgende keer dat u winkelt, kunt u uzelf het ene of het andere product besparen door iets meer te bestellen.

Als u een basisbestelling in de koelkast wilt maken, kunt u eerst de compartimenten toewijzen aan bepaalde voedselgroepen. Het bovenste compartiment kan gebruikt worden voor boter, margarine, yoghurt en kwark, het volgende voor worst en smeerkaas. Vers voedsel zoals groenten en fruit vinden hun plaats onderaan. De koelkastdeur kan ook als volgt worden ingedeeld: dranken komen helemaal naar beneden, jampotten worden in de bovenste vakken gesorteerd.

Als alles een vaste plek heeft gekregen, is het makkelijker om overzicht te krijgen. Zo'n regeling is ook handig bij het sorteren van nieuwe aankopen, omdat je precies weet waar welke producten gesorteerd moeten worden.

Tip: Er is ook een kleine truc om al het voedsel vóór de houdbaarheidsdatum op te gebruiken. Voedselvriendelijke doorzichtige plastic containers worden gevuld met elk product waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Deze wordt dan goed zichtbaar in het midden van de koelkast geplaatst en voorzien van een plakbriefje. Hier moet duidelijk iets staan ​​als "Eet eerst" of "Gebruik alstublieft op". Het briefje herinnert elk gezinslid er direct aan dat deze producten eerst moeten worden gegeten.


Nieuw gekochte artikelen moeten ook altijd zo ver mogelijk naar achteren worden geplaatst, de bestaande boodschappen moeten vooraan worden geplaatst. Deze nemen dus automatisch beter op.

Ook met glazen containers kan meer orde worden bereikt. Deze zijn voedselvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende maten. Sommige zijn zelfs verkrijgbaar met vacuümgenererende deksels, die zorgen voor een nog langere houdbaarheid. Deze glazen bakjes kunnen vervolgens gevuld worden met worstjes en kazen. Enerzijds ziet het er smakelijker uit dan plastic verpakkingen, maar anderzijds is het ook hygiënischer omdat de containers hermetisch afgesloten kunnen worden. Bovendien kunnen deze containers op elkaar worden gestapeld zodat er meer ruimte kan worden bespaard. Dit garandeert een duidelijkere structuur en een beter overzicht.

Er zijn speciale plastic containers beschikbaar om ruimte te besparen en de vriezer netjes te houden. Deze zijn speciaal gemaakt voor de ijzige temperaturen en lopen niet het risico poreus te worden. In deze containers kunnen diepvriesgroenten, frites, enz. worden gegoten. Om te weten waar wat in zit, kunt u de container leesbaar labelen met een permanent marker. Dit betekent dat je niet elke keer dat je iets in de vriezer zoekt, je een weg moet banen door veel verschillende tassen. Deze containers zijn ook veel gemakkelijker te stapelen dan goederen in zakken - wat meer ruimte en opslagruimte creëert.

Regelmatige schoonmaak

Als de buitenkant van de koelkast of vriezer er onrein en slordig uitziet, komt dat vooral door de vele kleine magneten en afbeeldingen die eraan zijn vastgemaakt. Of de oppervlakken van de deuren zitten vol vlekken en zien er daardoor niet schoon uit. In beide gevallen moet er een remedie worden gevonden. Magneten, afbeeldingen en de kindertekeningen worden verwijderd zodat de oppervlakken met cleaner kunnen worden behandeld.

Voor vet, vlekken en vuil in de keuken gebruik je best universele reinigers zoals die van Cillit Bang. Dit tast vlekken zeer snel en effectief aan, zodat u het oppervlak alleen maar in cirkelvormige bewegingen met een poetsdoek hoeft af te vegen. De vlekken verdwijnen zonder veel werk.

Zodra de koelkast- en vriezerdeuren schoon zijn, kunt u ze desgewenst desinfecteren. Als je bedenkt dat elk gezinslid de oppervlakken vaker per dag aanraakt en ziektekiemen achterlaat, is deze stap logisch. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld desinfecterende gel gebruiken, die u eenvoudig met keukenpapier over alle oppervlakken kunt verdelen en opwrijven. Nadat u alle oppervlakken ermee heeft ingewreven, laat u het desinfectiemiddel drogen. Het geheel duurt niet lang, is eenvoudig en zorgt bovendien voor een goede hygiëne.

Ook de binnenkant van de koelkast moet regelmatig worden gecontroleerd als het gaat om een ​​goede hygiëne. Want hier wordt voedsel bewaard dat zo goed mogelijk beschermd moet worden tegen ziektekiemen en bacteriën. De binnenkant van de koelkast kun je het beste ontdoen van vuil als deze leeg is. Ook hiervoor is de universele reiniger zeer geschikt.

Dit moet met een poetsdoek over alle oppervlakken worden verdeeld en vervolgens voldoende tijd krijgen om in te werken. Daarna worden de oppervlakken schoongeveegd (idealiter met een frisse doek). Voor de zekerheid kun je de uitneembare glazen planken ook in de vaatwasser op 90 graden doen, of heel heet afspoelen in de gootsteen.

Dezelfde procedure geldt voor de vriezer, maar deze moet je eerst ontdooien.
Desinfectie is ook erg belangrijk in de koelkast en vriezer. U kunt de desinfecterende gel opnieuw gebruiken en met keukenpapier op alle oppervlakken uitsmeren, of u kunt gewoon desinfectiespray op alle oppervlakken spuiten en deze vervolgens uitvegen.

De koelkast moet minimaal eens per twee weken worden schoongemaakt en de vriezer kan eenmaal per maand worden ontdooid en schoongemaakt. Als beide echt schoon en netjes zijn, hoef je niet meer alle magneten en tekeningen of afbeeldingen terug te plaatsen.

Dit brengt onrust in de kamer en ziet er meestal rommelig uit. Als je echt iets op de koelkast wilt plakken, kun je magnetische boodschappenlijstjes gebruiken. Ze zien er meestal mooi uit qua design en zijn ook nog eens praktisch omdat ze je een goed overzicht geven van wat je nog nodig hebt.

Het juiste deksel voor geen pan

Laten we eerlijk zijn: iedereen in huis heeft wel een pot of een Tupperware item zonder bijpassende deksel. Of andersom: je hebt ergens een deksel rondvliegen zonder bijpassende tegenhanger. Of erger nog, de lades en kasten puilen uit met teveel servies en Tupperware.
Een grote opruimactie is in ieder geval aangewezen.

Hier is het belangrijk om eerst alles uit de lades, kasten en planken te halen en op tafel te pakken. Gewoonlijk wordt men zich dan pas bewust van wat men bezit. Dan worden alle spullen weggegooid die geen geschikte hoes of tegenhanger meer hebben en dus onbruikbaar zijn. Zodra dat is gebeurd, gaan ze naar de prullenbak.

Dan worden alle zaken aangepakt die langer dan een half jaar niet gebruikt zijn. Wafelijzers, raclette-grills en koekjesvormen en soortgelijke dingen die zelden worden gebruikt, worden in een geëtiketteerde doos in de opslagruimte of in de kelder gedaan. Zelfs bestek dat al saai is, wordt weggegooid. Borden en kopjes die alleen bij bepaalde gelegenheden worden gebruikt, zoals die met kerst- of paasmotieven, moeten ook goed in een kartonnen doos worden verpakt en naar de opslagruimte of kelder worden gebracht.

Zodra het kaf van het koren is gescheiden, is het tijd om te sorteren.

Sorteren als basis voor succes

Als je in de toekomst chaos in de keuken wilt voorkomen, kun je dit voorkomen door de artikelen goed te sorteren. Allereerst moet je goed nadenken over waar welke objecten in de toekomst geplaatst moeten worden. Dingen die je bijvoorbeeld vaak nodig hebt tijdens het koken, kun je bij het fornuis plaatsen of opbergen. Dit voorkomt lang zoeken terwijl het eten overkookt.

Potten, pannen en dergelijke dienen daarom in een kast bij het fornuis te worden bewaard. Degenen die minder vaak worden gebruikt, komen helemaal naar achteren - degenen die elke dag worden gebruikt, komen juist naar voren. Dit vermindert de noodzaak om heen en weer te gaan wanneer iets snel nodig is.
Het helpt ook om keukengerei op te hangen. Dat betekent dat spatels of houten lepels die je elke dag gebruikt, direct boven het werkvlak moeten worden opgehangen. Zo zie je direct waar welk gebruiksvoorwerp zich bevindt.

In het algemeen moet hier worden opgemerkt dat dezelfde groepen in dezelfde kast of lade moeten worden geplaatst. Bestek gaat samen in één lade, alleen bestek en geen andere items. Borden hebben een eigen vak in de kast, net als kopjes en glazen. Tupperware, schalen en plastic bakjes hebben een eigen kast als opbergruimte.

Gezinnen met kleine kinderen of baby's kunnen een hele lade of een compleet compartiment in de kast in beslag nemen, alleen voor de baby- of kinderspullen om alles bij te houden. Plastic schalen, onbreekbare bekers, flessen en slabbetjes vinden er hun plek. Hierdoor hoef je niet te zoeken naar iets kindveiligs tussen alle volwassen items in de kasten. Alles wat je nodig hebt is zo snel bij de hand.

Als je niet wilt wassen, moet je voelen

Er is vast niemand onder ons die graag met plezier afwast. Bijna iedereen vermijdt het liever of stelt het steeds weer uit. Maar dat is precies wat tot veel meer werk leidt.

Als je vaat hebt gebruikt en deze nu afgewassen moet worden, is het meestal de moeite waard om dit meteen te doen. Want een bord plus bestek is weer snel schoon te maken en als dat eenmaal gedaan is, stapelt er geen servies meer op in de gootsteen. Als er eenmaal een grote berg afwas is gegroeid, heb je veel meer werk met de afwas. Om nog maar te zwijgen van het feit dat zo'n berg aan gerechten er daarnaast ook nog eens rommelig uitziet.
Afwassponzen zijn meestal de snelste manier om etensresten kwijt te raken, terwijl vaatdoeken het keukenoppervlak beter schoon houden.

Er is geen grote stukadoorswerk nodig als je orde wilt scheppen in het huishouden

In de keuken is het een algemene regel om alle borden of gebruiksvoorwerpen die onmiddellijk of onmiddellijk na het eten worden gebruikt, schoon te maken, zodat er zich in de eerste plaats geen trossen of rommel kunnen vormen. Ook de werkbladen die gebruikt worden zijn met een of twee snelle bewegingen met de vaatdoek snel schoon te maken. Sprayreinigers speciaal voor deze oppervlakken helpen om vuile oppervlakken sneller schoon te krijgen. Omdat ze opgedroogde vlekken en resten inweken, zodat ze daarna gemakkelijk kunnen worden afgeveegd. Lang schrobben is niet nodig en het werk wordt veel gemakkelijker gemaakt.

Als je de grote schoonmaak wilt vermijden, moet je vaak kleinere klussen in de keuken doen om een ​​bepaalde basisorde en netheid te behouden. Het afvegen van de werkoppervlakken is tenslotte niet zo erg als het schoonmaken van de hele keuken, toch?

Met een kruimelzuiger verwijder je snel kruimels en stof in de lades. Leeg eenvoudig de inhoud en verwijder snel het vuil in elke lade met de stofzuiger of handstofzuiger. Dit zorgt voor een goede hygiëne en bespaart u het gedoe van het opvegen van de kruimels met een schoonmaakdoekje.

De stofzuigermethode is sneller en is daarom gemakkelijker tussendoor te doen dan elke lade afzonderlijk schoon te vegen. Zelfs wie minder gemotiveerd en verlangend is, kan zichzelf ertoe brengen om even een handstofzuiger op te pakken dan de poetslap.

Gezinnen met kleine kinderen of baby's die in hoge stoelen eten, kennen de dagelijkse strijd. Het eten wordt niet in de mond gestopt, maar recht naar beneden gegooid. Daarom is het dagelijks dweilen van de vloer vaak aan de orde van de dag.

Maar dat kun je jezelf besparen: in drogisterijen en supermarkten zijn bijvoorbeeld zelfklevende wegwerpmatjes verkrijgbaar die onder de kinderstoel op de vloer kunnen worden geplakt. Wanneer het kind klaar is met eten, wordt de bevlekte mat eenvoudig verwijderd en weggegooid. De vloer blijft zo schoon zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Niemand wil afval sjouwen

De kop zegt het al. Niemand wil grote vuilniszakken het huis uit moeten slepen. Daarom is het zinvol om kleinere bakken in de keuken te gebruiken. Ze zijn sneller vol en moeten dus vaker geleegd worden, maar zo komt het afval niet in een moeilijk te vervoeren zak terecht. Aangezien er sowieso veel afval in een keuken ligt, loont het de moeite om kleine vuilnisbakken vaker te legen dan één grote, zware.

Dit voorkomt ook nare geurtjes. Als je ondanks de kleine vuilnisbakken toch last hebt van stank, kun je geurige vuilniszakken kopen. Deze zijn bijna overal verkrijgbaar en hun frisse geuren neutraliseren elke geur.

Keuken ruikt

Soms zijn na het koken of bakken de geuren in de keuken niet helemaal te verwijderen, zelfs niet met goede ventilatie: de ruimte ruikt nog urenlang naar knoflook of kaneel. Als je daar last van hebt, kun je helpen met geurkaarsen. Geurkaarsen worden niet vaak overwogen als het gaat om het verdrijven van geuren. Maar ze zijn vaak de beste helpers. Citrusgeurkaarsen helpen de keuken bijvoorbeeld om na het koken snel frissere lucht te krijgen.

Maar ze zijn ook zeer geschikt tegen fruitvliegjes, omdat de geuren ze verjagen.
Er zijn veel verschillende geurkaarsen met verschillende geuren op de markt. Voor mensen die van warme en gezellige geuren houden, zijn er bijvoorbeeld die met de geur van vanille en appelthee. Deze helpen ook om de geur in de keuken na een knoflookgerecht te verbeteren.

Zelfs met de stofzuiger kunnen slechte geuren gemakkelijk worden geëlimineerd. Iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat het apparaat bij het stofzuigen vreemde geuren afgeeft. Dit kun je voorkomen door theezakjes te gebruiken! Ja, je leest het goed, theezakjes. Je neemt gewoon een pepermunttheezakje en stopt deze droog in de stofzuiger, het liefst direct voor het filter. De pepermunt neutraliseert eventuele geurtjes in de stofzuiger en verfrist de lucht die vrijkomt bij het stofzuigen.

Geursprays zijn het beste middel om onaangename geurtjes in de lucht snel te verhelpen. Veel varianten kunnen met een decoratieve beugel aan de muur worden bevestigd. Daar spuiten ze vervolgens regelmatig of met een druk op de knop een kleine hoeveelheid geuren. Om deze reden zijn ze ideaal om eventuele geurtjes snel te verdrijven, ze werken praktisch als een soort deodorant voor in de keuken.

Zet geen druk op

Houd echter altijd rekening met één ding: soms wordt het vies in de keuken. En hoe gedisciplineerd je ook bent en hoe vaak je schoonmaakt, af en toe stapelt zich iets op, zeker in grote gezinnen. Maar dat betekent niet dat je jezelf meteen onder druk moet zetten - integendeel. De ene of de andere avond dat je niet schoonmaakt, is ook niet erg.

De badkamer

Hygiëne is een grote factor bij het praten over ruimtes zoals de badkamer. Het is immers in zulke vochtige en warme omgevingen dat de meeste ziektekiemen die regelmatig moeten worden verwijderd, ook voorkomen. Als het om netheid gaat, is de badkamer zeker de meest gevoelige plek in een huis of appartement.

Maar hoe belangrijk hygiëne en netheid in de badkamer ook zijn, de meesten zijn even terughoudend om hier regelmatig te gaan werken. Helaas vormen zich kalkaanslag en ziektekiemen naarmate er minder schoongemaakt wordt. Het is daarom absoluut noodzakelijk om te zorgen voor een goede hygiëne in de badkamer, vooral als deze door meerdere mensen tegelijkertijd wordt gebruikt. Met een paar simpele trucs en tips kan het werk in de badkamer worden verminderd en vereenvoudigd, zodat de badkamer altijd mooi en schoon kan zijn, zelfs met de minste motivatie.

Het schoonmaakschema voor een schone badkamer

Een goed gestructureerd schoonmaakplan kan zorgen voor een optimale orde en netheid in de badkamer. Dit hoeft niet veel moeite te kosten, maar eerder kleinere taken die moeten worden onderscheiden tussen wekelijkse en dagelijkse taken.

Dagelijks werk

Een van de dingen die je elke dag moet doen, is zeker het toilet schoonmaken, want het wordt elke dag gebruikt. Ziektekiemen en kalk zetten zich door de vele verborgen vestigingsmogelijkheden maar al te graag in het toilet en zijn met het blote oog vaak zo goed als onzichtbaar.

De glazen, de wasbak en de stortbak moeten eerst worden doordrenkt met reinigingsmiddelen zoals schuurmiddelen en toiletreinigers, bij voorkeur langer dan een minuut. Op deze manier worden grotere hoeveelheden vuil en kalk aangevallen en is het schoonmaken achteraf veel gemakkelijker. Bacteriën en ziektekiemen maken ook nauwelijks kans tegen een dergelijke reinigingsmiddelkuur.

Zodra het inweekproces voorbij is, kunt u alle oppervlakken eenvoudig afvegen en reinigen met een poetsdoek (die alleen voor het toilet is gereserveerd!). De binnenkant van de wastafel is eenvoudig schoon te maken met een toiletborstel, die uiteraard ook achteraf gereinigd kan worden.
Bij hardnekkige resten wordt ontvettende melk sterk aanbevolen. Deze bevat minuscule deeltjes die zelfs het zwaarste vuil met weinig schrobben kunnen verwijderen dan de meeste andere reinigingsmiddelen.

De gootsteen moet ook deel uitmaken van de dagelijkse routine. Omdat het de spil is van de hygiëne in de badkamer, drukt het dagelijkse gebruik ook zijn stempel op de wastafel. Zelfs met de grootste zorg verandert de wastafel vaak elke dag in een bacteriële spinner, wat niet alleen onhygiënisch is, maar ook bijzonder lelijk kan worden. Meestal zijn het tandpasta, make-upresten of snorharen die hier elke huisvrouw doden. Een beetje schuimreiniger is voldoende om de ziektekiemen snel de uitgang te laten zien. De beste manier om te rijden is door het te laten inwerken.

Dan is afvegen niet alleen makkelijker, maar heeft de reiniger ook genoeg tijd gehad om kalkaanslag en ziektekiemen adequaat aan te pakken. Ook bij de dagelijkse reiniging dient rekening gehouden te worden met de spiegel. Een scheutje glasreiniger en een korte poetsbeurt zijn voldoende om sporen van tandenpoetsen en watervlekken te verwijderen.

De tandenborstelhouders, dat wil zeggen elke beker of container waarin de tandenborstels klaar staan, zijn echter erg belangrijk voor de dagelijkse reiniging. Dit is waar de meeste ziektekiemen en bacteriën zich verzamelen en door het vocht kunnen ze zich goed vermenigvuldigen.

Als je vooraf de dagelijkse schoonmaakbeurten in het schoonmaakschema verdeelt over verschillende gezinsleden, zijn de taken sneller gedaan en lijkt het werk vanaf het begin veel minder.

Wekelijkse taken om het huishouden netjes te houden

Planken en planken dienen in acht te worden genomen tijdens de wekelijkse schoonmaak. Alle voorwerpen worden even weggeruimd en de oppervlakken worden afgeveegd. De voorwerpen moeten ook kort worden afgeveegd voordat ze worden teruggebracht naar hun oude plaats. Handdoeken en washandjes moeten natuurlijk elke week verschoond worden.

Ook badkuipen of douchecabines moeten in de wekelijkse schoonmaak worden geïntegreerd. Beide moeten over het hele oppervlak worden afgeveegd en gedroogd om kalkaanslag te voorkomen. Platte vloertrekkers zijn een groot voordeel in douchecabines omdat ze het schoonmaken vergemakkelijken. Als je alle oppervlakken met een vochtige doek hebt afgeveegd, kun je er met zo'n wisser weer overheen - en je bespaart jezelf drogen. Zelfs watervlekken na het douchen maken geen kans als je na elke douche een trekker gebruikt.

Wat vaak vergeten wordt bij het wekelijks schoonmaken van de badkamer zijn de tegels. Helaas kunnen er lelijke afzettingen of verkleuringen op ontstaan, waardoor de badkamer er vuil uitziet - zelfs als deze grondig is schoongemaakt. Om gelige of andere verkleuringen weg te werken, helpen reinigingsmiddelen die chloor bevatten, zoals Chlorex. Dit moet een tijdje inwerken, waarna het wordt afgeschrobd en goed wordt afgeveegd met een natte poetsdoek - meerdere keren om het chloor volledig te verwijderen.

Voorzichtigheid is echter geboden met dergelijke middelen vanwege de giftige dampen: u dient tijdens gebruik zeker veel te ventileren en zo min mogelijk in de ruimte te blijven terwijl het middel inwerkt. Zelfs verkleurde en vuile voegen krijgen met Chlorex zijn oorspronkelijke uiterlijk terug. Om optimaal in de smalle groeven te komen, kun je het beste een oude en zachte tandenborstel gebruiken voor het schoonmaken.

Tip: een oude tandenborstel kun je niet alleen gebruiken voor gewrichten, maar ook voor het schoonmaken van kleine hoekjes en gaatjes die moeilijk schoon te maken zijn met een spons of doek. Als alle tegels schoon zijn, ga je één keer per week met de dweil over de vloer. Zo blijft hij sprankelend schoon.

Om ervoor te zorgen dat alle afvoeren altijd in goede staat zijn, is het ook raadzaam om eenmaal per week speciale granulaatreinigers te gebruiken. Met de juiste inwerktijd wordt zelfs hardnekkig vuil in de leidingen en hun bochten verwijderd.

Als je zoveel mogelijk een vergelijkbaar schoonmaakschema in de badkamer aanhoudt, zijn langere schoonmaakdagen niet meer nodig. Enerzijds omdat alles altijd schoon en hygiënisch schoon is, anderzijds omdat er in de korte tijd tussen de schoonmaakbeurten geen grote afzettingen kunnen ontstaan. Dit betekent dat er in de eerste plaats geen grote klussen hoeven te worden gedaan en de wekelijkse schoonmaak meestal snel en zeer eenvoudig kan worden gedaan.

Geurig niet alleen voor gasten

Zodra de badkamer sprankelend schoon en glanzend is, voelt u zich meteen een stuk comfortabeler. Met een altijd schone en hygiënische badkamer hoef je je geen zorgen meer te maken over eventuele gasten. Als er maar geen geur was. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil een badkamer die naar schoonmaakmiddelen ruikt...

Dus elke keer dat u schoonmaakt, is het een goed idee om tegelijkertijd te ventileren. Ook vanwege de giftige dampen die hierdoor verzacht kunnen worden. Maar zelfs de langste ventilatie kan de geur van chloor en wasmiddel soms niet helemaal wegwerken. Een eventueel achtergebleven schoonmaakluchtje is met geurkaarsen vrij eenvoudig te bestrijden. Als ze branden, brengen ze een aangename geur in de ruimte, die vooraf naar wens kan worden geselecteerd. In de zomer zijn frisse en lichte geuren het best verkocht, in de winter vooral warmere en sensuele geuren. Maar dat kan worden bepaald op basis van uw stemming en vooral uw persoonlijke smaak.

Als je geurkaarsen niet altijd in huis wilt hebben voor het geval dat, dan kun je ook kamergeuren gebruiken, zoals die van bijvoorbeeld Air Wick. Ze worden meestal geleverd in een praktische dispenser om aan de muur te bevestigen, of een decoratieve standhouder. Veel modellen geven de geur zelf af, terwijl andere met een druk op de knop en indien nodig frisheid kunnen spuiten.

Voor een snelle bestrijding van alle soorten onaangename geuren in de badkamer zijn ook sprays zoals die van Febreeze, die speciaal zijn ontworpen voor onaangename geuren en in veel verschillende geuren worden aangeboden, geschikt. Zelfs met de reinigingsmiddelen zelf, kun je meestal kiezen tussen versies met geuradditieven, de meeste bevatten citroenachtige of andere frisse geuren.

Wat moet absoluut in acht worden genomen?

Veel reinigingsmiddelen voor natte ruimtes zoals de badkamer zijn zeer scherp en bijtend, daarom mogen ze nooit in de handen van kinderen komen. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat deze fondsen veilig worden bewaard - op een manier dat kinderen ze niet kunnen vinden en openen.

Als de middelen in de ogen of slijmvliezen van kinderen of volwassenen komen, moeten deze onmiddellijk worden uitgespoeld. Als reinigingsmiddel is ingeslikt, is het absoluut noodzakelijk dat u onmiddellijk uw arts raadpleegt. U kunt het beste de betreffende producten of in ieder geval hun etiketten meenemen, zodat de arts de giftige stoffen snel kan identificeren en beter kan behandelen.

Want met de gezondheid van de eigen kinderen en de eigen gezondheid valt niet te spotten.
Juist daarom is het raadzaam om bij het reinigen en gebruiken van de reinigingsmiddelen reinigingshandschoenen te dragen, die de huid beschermen tegen chemische brandwonden en uitdroging.

De studie

De prullenbak loopt over, papieren stapelen zich op in elke hoek, briefjes vliegen overal rond - welkom in het thuiskantoor! Steeds meer mensen werken vanuit huis, omdat voor veel beroepen geen kantoor meer nodig is. Door internet kan veel werk gemakkelijk vanuit huis worden gedaan.

Iedereen die thuis een studie heeft opgezet, weet dat dit niet altijd alleen het werk is dat gedaan moet worden. Want als je veel werkt, stapel je ook stapels papieren, documenten, rekeningen en accessoires zoals paperclips en pennen op. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om in deze kamer een goede orde te bewaren.

Maar als je je aan een bepaalde basisorde houdt en regelmatig uitmest, hoef je niet meer te worstelen met wanorde.Omdat wanorde en chaos je niet alleen van het werk beletten, maar ook veel kostbare tijd kosten, moet je extra opletten hier naar een opgeruimde kamer.

Elk begin is moeilijk

Is het met al deze chaos moeilijk om ergens te beginnen? Het antwoord is nee. Als de studie is veranderd in een slagveld, is het raadzaam om altijd op de vloer te beginnen met schoonmaken. Alle dingen die in de weg staan ​​en dingen die niet op de vloer horen, worden opgeruimd. Misschien kan zelfs het ene of het andere deel in de prullenbak belanden. Zelfs als alles eerst op het meubel wordt opgeborgen, moet de vloer volledig worden vrijgemaakt zodat er geen obstakels in de weg staan ​​tijdens het latere opruimwerk.

Containers en vaten voor alle gebruiksvoorwerpen

Allerlei containers en vaten zijn behulpzaam bij het onderzoek. Groot of klein, ze zorgen ervoor dat alles zijn plek heeft. Bekende meubelwinkels bieden allerlei handige containers in een breed scala aan kleuren en ontwerpen - zodat u voor elke stijl en smaak de juiste kunt vinden. Als je eenmaal een paar modellen hebt gekozen, is het tijd om te sorteren.

Eerst wordt alles wat lukraak rondslingert op het bureau en op de planken op een grote "hoop" gegooid. Dit wordt dan gesorteerd, en grondig. Oude papieren die niet meer bruikbaar zijn, worden weggegooid. Ook ongeschikte pennen of nutteloos verpakkingsmateriaal. Vaak is men maar al te blij om zichzelf ervan te overtuigen dat bepaalde dingen nog steeds nodig zijn.

Misschien wilt u de krant van vorige week lezen of de kapotte balpen repareren. Maar als je helemaal eerlijk bent tegen jezelf, zul je toegeven dat niemand zulke items echt nodig heeft. Als je dat eenmaal hebt gezien, is de studie veel sneller opgeruimd.

Het gaat verder met sorteren: al het goede schrijfgerei zit in een bak, bijvoorbeeld een glazen bak om op te staan. Zo heb je een beter overzicht en heb je je pennen binnen handbereik.
Paperclips en tackerstiften of inktpatronen en potloodstiften kunnen allemaal in een andere container worden bewaard.

Deze kan vervolgens op de plank of direct op het bureau worden geplaatst. Kleinere containers bieden ze ook een vaste plek in de bureaulades, waardoor ze sneller toegankelijk zijn. Voor ordners en documenten, maar ook voor tijdschriften zijn er kunststof archiefrekken die gelabeld kunnen worden en zo lang zoeken naar het juiste document voorkomen. Verschillende van hen brengen orde in een plank of kast waarin alle belangrijke documenten en geschriften worden bewaard.

Nadat de stapel in de juiste container is gesorteerd, kunnen het bureau en de plank klaar worden gemaakt: alles wordt volledig geleegd en schoongemaakt. Met planken en kasten in de studeerkamer gaat u op dezelfde manier te werk als op het bureau. Alles komt eruit, wordt gesorteerd en gesorteerd. Als het meubilair weer schoon is, kan alles wat je nodig hebt gemakkelijk worden gesorteerd - natuurlijk in de juiste volgorde. De bureaulades moeten natuurlijk op dezelfde manier worden opgeruimd en opgeruimd.

Wanneer het meubel klaar is voor zijn inhoud, moet je op een heel specifieke manier te werk gaan met de opslag. Alle belangrijke dingen moeten eerst worden opgeborgen.
Belangrijke bestanden, mappen en andere zaken moeten een vaste plek krijgen die gemakkelijk te bereiken is. De middelste plank kan bijvoorbeeld deze documenten bevatten (en alleen hen!). Alles wat veel wordt gebruikt, moet ook binnen handbereik en goed zichtbaar worden geplaatst.

Technische zaken als opladers, accu's etc. dienen bij elkaar in een bak zo dicht mogelijk bij de grond te worden opgeborgen, waar u niet zo vaak hoeft uit te strekken en te kijken.
Manden van riet kunnen voor een gezellige sfeer in de studeerkamer zorgen - ze zijn niet alleen mooier om naar te kijken dan kale planken, maar zien er ook netter uit dan plastic containers.

De focus van het werk - het bureau

Er is gewoon geen behoefte aan tonnen keukengerei en papier op een bureauwerkblad. Ze zorgen ervoor dat u niet efficiënt kunt werken. Het resulterende gebrek aan ruimte mag ook niet worden onderschat. Wie wil er graag verschillende stapels en objecten heen en weer verplaatsen voordat het werk daadwerkelijk gedaan wordt om eerst ruimte te maken? Dit kost niet alleen zenuwen, maar ook motivatie - die eigenlijk beter in het werk kan worden geïnvesteerd.

Op het aanrecht van elk bureau mag niets meer staan ​​dan een goede lamp, schrijfoppervlak, een pennenbakje en een documenthouder. Dit is de enige manier om voldoende ruimte over te houden voor een computer of laptop - en voldoende ruimte om te typen. Hoe minder er op het bureau staat, hoe netter het en zo ziet de hele studie eruit. Alleen wat echt nodig is, moet hier zijn plaats vinden.

Zinspelen: Gebruik schrijfblokken die ook dienst doen als kalender of notitieblok! Ze beschermen niet alleen het werkblad van het bureau, maar zijn ook erg handig voor snelle notities en to-do-lijstjes.

De bureaulades mogen niet te vol zijn, zodat u niet dringend iets hoeft te zoeken. Er mogen hier ook geen opeenhopingen van papier zijn - deze horen in de juiste mappen. In plaats daarvan zijn de laden bedoeld om keukengerei op te bergen.

Tip: in de bureaulades kunnen bestekinzetstukken de boel netjes houden! Daarin kunnen bijvoorbeeld pennen, USB-sticks en andere belangrijke zaken worden gesorteerd en opgeborgen. Dat schept meer orde dan zomaar alles willekeurig in de la te leggen.

De prullenbak

Geen goed thuiskantoor kan zonder deze onopvallende metgezel. Het slikt alles op wat niet meer nodig is: papieren, verpakkingen en nog veel meer. Op deze manier helpt het om de boel netjes te houden zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Maar hij wil ook regelmatig geleegd worden om niet over te lopen!
Ook een prullenbak kan een echte eyecatcher zijn. Er zijn veel extravagante modellen die de anders saaie studie opfleuren. De sfeer in deze kamer moet immers niet te veel doen denken aan een typisch kantoor - het is niet alleen saai, maar kan ook een waardeloze sfeer creëren.

Bespaar tijd

Alle zaken die tijd besparen zijn bijzonder belangrijk in het onderzoek. Een memobord aan de muur kan bijvoorbeeld enorm handig zijn. To-do lijstjes en belangrijke notities of agenda's kunnen op zo'n bord worden bevestigd, waar ze duidelijk zichtbaar zijn en meteen in het oog springen. Alle belangrijke afspraken of taken zijn altijd goed in beeld.
Zo'n memobord scheelt ook veel tijd: je hoeft niet door een afsprakenplanner of veel kleine notities te spitten om een ​​goed overzicht van je taken te krijgen.

Entertainmentartikelen zoals roddelbladen of romans, televisies of gameconsoles hebben geen plaats in het onderzoek. Anders leiden ze alleen maar af van het werk - en verslinden ze tijd die beter kan worden geïnvesteerd. Als je even weg wilt van je werk, kun je gewoon naar de woonkamer.

De juiste meubels en opbergsystemen

Archiefsystemen en het juiste meubilair zijn waarschijnlijk de belangrijkste factoren voor een goede en duurzame orde op kantoor. Speciale archiefkasten en ladesystemen voor op kantoor zijn niet alleen betaalbaar, ze brengen ook orde in documenten en belangrijke papieren, maar ook in dossiers. De meeste meubels hebben ook etiketten om op te schrijven, die informatie geven over de inhoud van de afzonderlijke laden of kastgebieden.
De bestanden kunnen alfabetisch of op gebruik worden gesorteerd - waardoor ze gemakkelijker en sneller te vinden zijn.
Hoe meer archiefsystemen je in een studeerkamer hebt, hoe minder rommel hier kan ontstaan.
Het opbergmeubel hoeft er niet altijd saai en somber uit te zien. Veel archiefkasten of planken zijn echte designstukken en bieden veel voor het oog. Sommige creëren zelfs een mooie en rustige sfeer, wat erg belangrijk is voor het thuiskantoor.

Tip: Men kan een drie-dingenregel internaliseren. Als je precies drie dingen van hun oorspronkelijke plaats hebt meegenomen, komen ze terug naar hun bestemming. Als je je altijd aan deze regel houdt, zullen alle objecten zeer snel hun plaats vinden - en zullen er nooit meer dan drie objecten zijn. Dit gaat chaos en opeenhoping van dingen tegen zonder dat je hoeft op te ruimen.

Een goede sfeer voor het succes van werk en orde

Als je thuis succesvol wilt zijn op het werk, heb je een goede werksfeer nodig. Een uitnodigende kamer met comfortabele stoelen en een mooi bureau motiveert meer dan een grijze en sombere kamer. Als je je prettig voelt in je thuiskantoor, is de motivatie om te werken automatisch groter. Het is efficiënter en leuker om mee te werken - wat zeker betere resultaten zal opleveren. Als je succesvoller bent op je werk, heb je ook meer tijd en verlangen om de goede orde te handhaven.

Om de concentratie lang vast te houden, is het juiste licht nodig. Het moet niet te gedempt zijn, maar ook niet te fel zodat de ogen niet vermoeid raken.

Tip: Kies geen lichtintensiteit die sterk contrasteert met de computerverlichting, omdat dit de ogen snel vermoeid en de concentratie doet vervagen - hoofdpijn wordt gegarandeerd door contrastrijke verlichting in de studeerkamer.

Hoe netjes het is in de studie hangt natuurlijk ook af van je eigen motivatie en discipline. Als je ondanks alle tips en trucs er niet in slaagt om jezelf te motiveren om op te ruimen, ontstaat er vroeg of laat een puinhoop. Des te belangrijker is het om motivatie te creëren door een goede sfeer.

Zindelijkheid

Over het algemeen valt er in de studeerkamer niet zoveel schoon te maken als in andere kamers. Hier is het vaak voldoende om de oppervlakken grondig af te vegen en de stofzuiger kort door de kamer te jagen. Er wordt meer nadruk gelegd op opruimen, aangezien rommel en chaos eerder het gevolg zijn van rondslingerende spullen dan van stof en vlekken.

Algemene orde en netheid

Over het algemeen kunt u in elke kamer volgens hetzelfde schema te werk gaan. Als je dit eenmaal hebt geïnternaliseerd, is opruimen en opruimen veel gemakkelijker - en de motivatie is groter. Orde handhaven lijkt niet meer zo moeilijk als je altijd een bepaalde procedure volgt. Want vaak weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Dit gebeurt niet met een specifiek plan, want je kunt meteen aan de slag.

Tip: Maak een gecoördineerd schoonmaak- en opruimplan voor elke kamer en verdeel de taken vervolgens over alle gezinsleden. Dit brengt structuur en regelmaat en helpt iedereen om de orde gemakkelijker bij elkaar te houden.

Als er sprake is van absolute wanorde en chaos, is de beste manier om succes te behalen met één en dezelfde procedure in alle kamers:

zeven

Door de pure wanorde weet je niet wat je eerst moet aanpakken. Daarom moet de eerste stap zijn om de kamer als geheel vanaf de ingang te bekijken. Het uitzicht moet over elke hoek van de kamer dwalen en de individuele rommel lokaliseren. Dit helpt om eerst de afzonderlijke "bouwplaatsen" in uw eigen gedachten te classificeren - en ze later af te werken als een soort takenlijst. Een veelgemaakte fout is om de volgende beste plek aan te pakken en later overweldigd te worden door de hele rommel omdat je het nog niet eerder hebt gezien.

Als er door het bekijken een samenvatting van het uit te voeren werk in je hoofd is ontstaan, doe je automatisch de belangrijkste dingen eerst.

Classificeren

Als je weet wat er in de ruimte moet gebeuren, moeten alle taken worden ingedeeld naar belangrijkheid. Dit is een zeer nuttige stap, vooral als je niet veel tijd hebt. Wil ik dat de vloer netjes is of moeten eerst de ramen schoon zijn? Wat is er urgenter, de vlekken op het tapijt of de kindermuurschilderingen?

Als al het werk is ingedeeld naar belangrijkheid, kunnen minder belangrijke taken worden uitgesteld naar een later tijdstip of worden uitgedeeld aan andere gezinsleden. Op deze manier vindt het hele huishouden ondanks tijdgebrek de gewenste volgorde.

gestelde doelen

Al het uit te voeren werk werd bekeken en geclassificeerd. Dit is het moment om realistische doelen voor jezelf te stellen. Niet iedereen slaagt erin om alle kamers in één dag op orde te krijgen en schoon te krijgen. Dit is in elk huishouden anders door de meest uiteenlopende situaties: sommigen werken fulltime en zorgen voor kinderen, anderen zijn het grootste deel van de dag thuis.

Afhankelijk van de behoeften en de situatie moet je je eigen realistische doelen stellen waaraan alle leden moeten voldoen. De belangrijkste taken zijn natuurlijk de taken die het meest waarschijnlijk worden voltooid. Als je jezelf eenmaal doelen hebt gesteld, is de motivatie om ze te bereiken veel groter. Als je daarentegen alleen een enorme berg wanorde voor je ogen hebt, laat de motivatie begrijpelijkerwijs lang op zich wachten.

Aanpakken en uitmesten

Als alle doelen zijn gesteld, kun je stapsgewijs aan de slag. Als de chaos ernstig is, is de eerste stap altijd om uit te mesten. Als je genoeg tijd hebt, kan het uitmesten veel nieuwe ruimte en opbergruimte creëren - en tegelijkertijd zorgen voor ordelijke omstandigheden in de kamer. Over het algemeen moet je regelmatig dingen opruimen, zodat je vaker afstand kunt doen van nutteloze dingen. Na succesvol uitmesten is het veel sneller opgeruimd en is het schoonmaken met de hand gemakkelijker. Omdat veel hindernissen worden weggenomen die het opruimen zouden hebben bemoeilijkt of die bruikbare ruimte zouden hebben weggenomen.

Opruimen / sorteren

Het uitmesten is gedaan. Nutteloze spullen en afval werden gesorteerd, nutteloze spullen werden gescheiden. Ruimtegebrek is niet langer een probleem, dus het sorteren en opruimen van ongeordende spullen is de volgende stap. Dit is vooral belangrijk omdat het de basis legt voor toekomstige orde - en bepaalt of het in de toekomst goed kan worden gehandhaafd. Er moet een vaste plaats zijn voor elk object dat ook zinvol is. Dit maakt het makkelijker om gebruikte spullen in de toekomst weer op de juiste plek terug te zetten. De drie-dingenregel kan helpen om chaos in de toekomst te voorkomen. Als je drie dingen van hun oorspronkelijke plaats hebt verwijderd en klaar bent om ze te gebruiken, worden ze onmiddellijk teruggebracht naar hun beoogde plaats. Als je deze regel observeert en internaliseert, zijn er nooit meer dan drie objecten in de kamer en ziet het er altijd redelijk netjes uit.
Bij het sorteren en opruimen kan het ook helpen om containers en manden of dozen te labelen, of foto's met hun inhoud te bevestigen zodat ze duidelijk zichtbaar zijn. Elk lid van het huishouden, hoe klein ook, kan zien waar iets thuishoort.

Schoonmaken en finetunen

Als de afzonderlijke kamers er eenmaal netjes uitzien, is het werk nog niet helemaal gedaan. Alleen omdat het er netjes uitziet, wil nog niet zeggen dat het schoon en hygiënisch schoon is. Dus nu is het tijd om de schoonmaak aan te pakken. Het is het beste om te beginnen met afstoffen, zorg ervoor dat alle oppervlakken schoon zijn en desinfecteer ze indien nodig.

Dan kunt u zich aan de vloeren wijden: stofzuigen en dweilen, tapijten uitkloppen en luchten (ja, tapijten moeten ook worden gelucht - vooral als u huisdieren heeft!). Als je dit allemaal voor elkaar hebt, kun je beslissen of je de laminaat- of parketvloer naar eigen inzicht wilt polijsten.

Na al deze stappen is het grove werk gedaan, zijn de kamers schoon en netjes. Als u wilt, kunt u zich nu wijden aan de fine-tuning. Denk hierbij aan het ventileren van het beddengoed of het ontsmetten van het kinderspeelgoed. Als je wilt, kun je de wasmanden ook legen en hun inhoud wassen. Of de ramen wassen.

Maar wie tevreden is met zijn werk, kan achterover leunen en ontspannen en genieten van het uitzicht op het schone en opgeruimde huis - want zo opgeruimd blijft het zeker niet lang.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte schoonmaakmiddelen van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte reinigingshulpmiddel voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 4,70 €aanbod
- 0,30 €aanbod
KEYRI 2 stuks reinigingsborstels voor riool, flexibel...
KEYRI Set van 2 Reinigingsborstels voor Riolering Flexibel...*
PAKKET INBEGREPEN: 2 x gootsteenreinigingsborstels. Lengte: ongeveer 45 cm/17,7 inch
€5,99 - € 0,30 €5,69 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter