Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

Foto door de auteur

Patrick

Stel je voor dat de kleuren van je favoriete film of game de kamer overspoelen en een sfeer creëren die je bijna kunt voelen. Dit is precies wat de Nanoleaf 4D LED backlight + lightstrip kit mogelijk maakt voor televisies tot 65 inch. Het brengt uw scherm letterlijk tot leven door kleuren en licht effectief in de kamer uit te breiden. Het beste van alles is dat het naadloos synchroniseert met meer dan 50 andere Nanoleaf-producten om een ​​complete verlichtingservaring te creëren.

Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor tv

De installatie was eenvoudiger dan verwacht, met duidelijke app-bedieningselementen en een kalibratieproces in twee stappen. Ook de besturingseenheid en de aanpassing van de lichtstrips aan de grootte van het scherm verdienen erkenning, wederom kunnen de bijbehorende instructies hier en daar duidelijker zijn. Ik waardeer ook de veelzijdigheid waarmee je de camera kunt positioneren om het beste resultaat te krijgen.

Video: Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting + lightstrip-kit voor tv's tot 65 inch

Voor degenen die hun thuisbioscoop- of gamingopstelling naar een hoger niveau willen tillen, is de Nanoleaf 4D LED Backlight + Lightstrip Kit het overwegen waard.

De meeslepende effecten en de eenvoudige integratie in het slimme huis zijn indrukwekkend.

Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor tv

Onze tip: Klik hier om de Nanoleaf 4D Kit te beveiligen – en beleef een kleurenspektakel dat je niet wilt missen!

Overzicht van de Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting + Lightstrip-set

Ik kocht de Nanoleaf 4D Kit omdat ik mijn tv-muur aan het bouwen was en onder de indruk was van de mogelijkheid om de kijkervaring te verrijken met een meeslepende kleurervaring. Daarom heb ik hem besteld en een dag later was alles er.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 63 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

Al kan de installatie in het begin wat lastig zijn, wat altijd afhangt van op welke tv je hem wilt bevestigen. In mijn geval moest ik bij mijn LG C9 65″ de beugel aan de tv 3 cm inkorten zodat ik de ledstrip goed aan de rand wilde bevestigen. De plakstrips bleven bij mij goed plakken en er kwam niets los. Het is de moeite waard om de opstelling met geduld te benaderen.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 64 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?
Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 68 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?
Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 69 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

De installatie verliep snel en de kalibratie werd in twee stappen uitgevoerd. Het gebruik van de app was intuïtief. Eenmaal geïnstalleerd en ingesteld, transformeert de Nanoleaf 4D Kit de kamer en verbetert de kijkervaring aanzienlijk.

Intensieve schermspiegel-kleurervaring

Toen ik de Nanoleaf 4D Kit probeerde, was ik meteen onder de indruk van de manier waarop de kleuren van mijn scherm werden uitgebreid. Het was bijna alsof series en films de kamer vulden met kleurgolven, waardoor de kijkervaring echt meeslepend werd. Wat vooral indrukwekkend was, was de mogelijkheid om meerdere kleuren tegelijkertijd op de lichtstrip weer te geven, wat een nauwkeurigere en levendigere kleurreproductie mogelijk maakte.

De camera was gemakkelijk te positioneren en synchroniseerde de lichteffecten met ons scherm. De installatie was vrij eenvoudig en na een snelle kalibratie waarbij je op elke 4 hoeken een groen licht moest plaatsen, precies op de hoeken. De app en de firmware moeten beide up-to-date zijn, anders moet u meteen een UPDATE uitvoeren.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 74 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

10 kleurzones per meter – Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting

Ik heb ontdekt dat een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Nanoleaf Lightstrip de kleurzones per meter zijn. In plaats van één kleur over de gehele lengte zorgt deze functie ervoor dat je individuele secties met verschillende kleuren kunt verlichten. Hoewel dit bij sommige producten een gimmick lijkt, brengt het hier een geheel nieuw niveau van personalisatie voor uw thuisbioscoopervaring.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 75 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

Toen ik het uitprobeerde, leek het effect echt meeslepend, vooral met dynamische scènes op het scherm. Er is iets speciaals aan de manier waarop de kleuren synchroon veranderen met wat er gebeurt, waardoor een sfeer ontstaat die je niet snel zult vergeten. Toch is het eerlijk om te zeggen dat er momenten zijn waarop deze overbelasting van functies misschien een beetje overdreven is, vooral als je de voorkeur geeft aan een meer ingetogen sfeer. Maar dit alles kun je prachtig aanpassen in de Nanoleaf APP.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 76 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

De installatie was vrij eenvoudig en je kon snel aan de slag zonder dat je met al te veel technische details te maken kreeg. Over het geheel genomen is het een slimme lichtstrip die precies biedt wat je nodig hebt voor een indrukwekkende visuele ervaring.

Verstelbare grootte en veelzijdige camerapositionering

Ik heb de lichtstrip perfect kunnen bevestigen voor mijn 65 inch scherm. Als je een kleinere hebt, kun je deze op maat knippen. Het beste deel: na het bijsnijden past het systeem zichzelf automatisch aan om de lichteffecten aan te passen. Dit is een slimme functie omdat het het installatieproces veel eenvoudiger maakt.

Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor tv

Camerapositionering is een ander voordeel van deze set. Je kunt de camera vrijwel overal plaatsen voor de beste kleurervaring. Bovenop de tv of aan de zijkant: de camera legt betrouwbaar de kleuren van het scherm vast en de LED's reflecteren deze in realtime. Er waren echter momenten waarop ik moest experimenteren met de positie om de optimale kleursynchronisatie te bereiken. Desalniettemin zorgen deze functies samen voor een meeslepende en gepersonaliseerde lichtervaring waar ik erg van heb genoten.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 77 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

Eenvoudige installatie en bediening

Het installeren van de Nanoleaf-lichtstrips bleek verrassend eenvoudig.

Als het om bediening gaat, biedt Nanoleaf flexibiliteit. Je kon kiezen tussen de fysieke besturingseenheid, de mobiele app en stemassistenten zoals Alexa en Google. Alles reageerde snel en intuïtief.

Het is ook vermeldenswaard dat de lichtstrips goed reageerden op app-opdrachten en dat de synchronisatie-effecten je met weinig moeite een meeslepende ervaring bezorgden.

Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor tv

Voor- en nadelen Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting

Voordelen

 • Intense en hoogwaardige kleuren
 • Schermspiegelfunctie voor een indrukwekkende sfeer bij tv-programma's, films en games
 • Aanpasbaar aan verschillende schermformaten door bijsnijden
 • Synchroniseert met andere Nanoleaf-producten voor creatieve installatiemogelijkheden
 • Gedetailleerde weergave met tien kleurzones per meter
 • Gemakkelijke en snelle installatie
 • Handige bediening via de app of via stemassistent

Nadelen

 • In het begin kan de installatie wat lastig zijn, er is een app- en componentupdate voor nodig
 • De meegeleverde plakstrips hechten mogelijk niet altijd goed op bepaalde tv's en vereisen verbeteringen
 • Incidentele kalibratieproblemen waarvoor mogelijk meerdere pogingen nodig zijn
 • De eerste uitdagingen met WiFi-verbinding in een gemengd netwerk vereisen aanvullende instellingen.
 • Verbeterpotentieel qua bruikbaarheid van de software en de app

Ondanks deze potentiële nadelen biedt de Nanoleaf-lichtstripset nog steeds een geweldige verlichtingservaring en vormt een interessant alternatief voor duurdere concurrerende producten.

Kundenrezensionen

Het is duidelijk dat de meningen over de installatie verdeeld zijn: sommigen vinden het proces een beetje lastig, anderen kunnen goed met elkaar overweg. Updates lijken vóór de installatie vereist te zijn om een ​​bevredigend resultaat te bereiken.

Er is ook lof voor de sfeer die de LED-strips creëren; Oude LED-fans lijken enthousiast over Nanoleaf. Niettemin struikelen sommige gebruikers over de plakstrips die hun Samsung-televisies niet willen vasthouden, en de kalibratie is meerdere keren beschreven als niet volledig ontwikkeld.

Voor Apple TV-gebruikers lijkt de integratie soepel te verlopen, hoewel het verbinden via gemengde Wi-Fi-netwerken soms lastig is. Je leest steeds de suggestie om bij de installatie op de keuze van de wifi-bandbreedte te letten.

Wie op zoek is naar een kosteneffectief alternatief voor duurdere tv-verlichtingsoplossingen, zal de Nanoleaf Kit een praktische oplossing vinden, omdat er geen directe aansluiting op de tv nodig is. Het is echter duidelijk dat Nanoleaf nog steeds ruimte voor verbetering heeft, vooral op het gebied van software en gebruikerservaring.

Nanoleaf 4D LED-achtergrondverlichting
Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv? 78 Nanoleaf 4D LED-backlight-tv: het ultieme Ambilight-alternatief voor uw tv?

Conclusie – Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor tv

Na een paar dagen gebruik van de Nanoleaf lichtstripset kan ik zeggen dat het een indrukwekkende toevoeging is aan je kijkervaring. Enerzijds zorgt de dynamische verlichting, die synchroon loopt met wat er op het scherm gebeurt, voor een fascinerende sfeer in de ruimte.

De kwaliteit van de lichteffecten die na het opzetten ontstaan ​​is uniek en zal jouw tv-avond zeker een nieuwe look geven.

Voor tech-enthousiastelingen die bereid zijn zich een weg te banen door de installatie, biedt de set van Nanoleaf absoluut een unieke waarde. In mijn geval vond ik de plug-and-play eigenlijk best goed. Ik had geen problemen: de plakstrips en hoeken bleven op de tv plakken en de ledstrip bleef waar hij hoorde te zijn. Verbinding van de APP en herkenning van het apparaat via WLAN zonder problemen. Alles past bij mij en ik kan de set echt aanbevelen.

InstallatieTIP:

– Sluit alles aan op de tv en installeer de APP
– Zoek uw apparaat in de APP en verbind uw smartphone via WiFi rechtstreeks met het apparaat
– maak vervolgens opnieuw verbinding met uw WiFi-netwerk of router
– Alles zou nu verbonden moeten zijn en je kunt de firmware-update in de APP installeren.
– u kunt vervolgens beginnen met kalibreren en instellen.

Häufig gestellte Fragen

Tijdens het onderzoek naar de Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting kwamen er een paar vragen naar voren die andere gebruikers vaak stellen. Hier deel ik deze bevindingen.

Hoe installeer ik de Nanoleaf 4D-achtergrondverlichting voor de tv?

Installatie vereist enige vaardigheid: het updaten van de app en het up-to-date brengen van het systeem zou de eerste stap moeten zijn. Vervolgens volgt er direct in de app een kalibratieproces in twee stappen. Je hebt zorgvuldig het optimale gebied aan de rand van de tv geselecteerd om de lichtstrip te bevestigen en de camera strategisch gepositioneerd zodat de schermspiegeling naadloos werkt.

Kan de 4D-achtergrondverlichting met elk type tv worden gebruikt?

De compatibiliteit van de achtergrondverlichting leek in eerste instantie een beperking, maar werkt feitelijk met de meeste tv-modellen tot 65 inch. Afhankelijk van het ontwerp van uw rug, kunt u problemen tegenkomen waarbij de LED-strip niet gemakkelijk langs de rand kan worden geplaatst.

Wat zijn de voordelen van de schermspiegelingfunctie van de Nanoleaf 4D?

Tijdens het gebruik bood de schermspiegelfunctie je een werkelijk meeslepende ervaring. Het creëert een sfeervol verlengstuk van wat er op het scherm gebeurt. Vooral in donkere kamers merkte je een duidelijk verschil in het gevoel van onderdompeling.

Hoe reageert de Nanoleaf 4D Backlight op kleurveranderingen in snel bewegende scènes?

In mijn test reageerde de achtergrondverlichting snel op kleurveranderingen, zelfs in scènes vol actie.

Hoe beoordelen gebruikers de kwaliteit en functies van de Nanoleaf 4D Backlight?

Op basis van de relevante feedback stuitte ik op zowel enthousiasme als teleurgestelde verwachtingen als het ging om gebruikersrecensies. De meningen varieerden van de intense kleurervaring tot installatie- en softwareproblemen. Over het geheel genomen leek de achtergrondverlichting behoorlijke prestaties te leveren, hoewel de kwaliteit en functionaliteit sommige gebruikers gemengde indrukken gaven. Ik denk dat gebruikers vaak te snel en ongeduldig werken en vaak iets over het hoofd zien tijdens de installatie. Focus op APP- en apparaatverbinding via WLAN. Lees precies wat er op uw display staat.

Ontdek de top 10 beste en best verkochte Nanoleaf 4D TV-producten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Nanoleaf 4D TV-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
# Voorbeeld Product waardering prijs
1 Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor... Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor...* Momenteel geen beoordelingen €129,99 €98,99Amazon Prime
2 Nanoleaf 4D Schermspiegelset - Alleen camera, WiFi,... Nanoleaf 4D Schermspiegelset - Alleen camera, WiFi,...* Momenteel geen beoordelingen €76,92 €67,20Amazon Prime
3 Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starterkit, 5M Smart RGBW... Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip-startset, 5M Smart RGBW...* Momenteel geen beoordelingen €79,99 €62,99Amazon Prime
4 Govee TV LED-achtergrondverlichting, DreamView T1 WiFi-tv... Govee TV LED-achtergrondverlichting, DreamView T1 WiFi TV...* Momenteel geen beoordelingen €77,99 €72,99Amazon Prime
5 Govee RGBIC LED-lichtbalk, tv-achtergrondverlichting voor 45-70... Govee RGBIC LED-lichtbalk, tv-achtergrondverlichting voor 45-70...* Momenteel geen beoordelingen €79,99Amazon Prime
6 Govee TV Backlight 3 Lite met Fish-Eye-correctie... Govee TV backlight 3 Lite met visoogcorrectie...* Momenteel geen beoordelingen €89,99Amazon Prime
7 Govee Envisual TV backlit T2 met dubbele camera voor... Govee Envisual TV backlight T2 met dubbele camera voor...* Momenteel geen beoordelingen €149,99Amazon Prime
8 Nanoleaf Matter Essentials-lamp, 4 slimme RGBW... Nanoleaf Matter Essentials-lamp, 4 slimme RGBW...* Momenteel geen beoordelingen €89,99Amazon Prime
9 Nanoleaf Shapes Ultra Black Hexagon Starterkit, 9 Smart LED... Nanoleaf Shapes Ultra Black Hexagon Starterkit, 9 Smart LED...* Momenteel geen beoordelingen €199,99 €141,99Amazon Prime
10 Nanoleaf Shapes Ultra Black Triangle Starterkit, 9 Smart... Nanoleaf Shapes Ultra Black Triangle Starterkit, 9 Slimme...* Momenteel geen beoordelingen €199,99 €141,99Amazon Prime
- 31,00 €aanbod
Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor...
Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor...*
Aanbieding loopt langer dan evenementdata [13-11-23 tot 27-11-23]
€129,99 - € 31,00 €98,99 Amazon Prime
- 9,72 €aanbod
- 17,00 €aanbod
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starterkit, 5M Smart RGBW...
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip-startset, 5M Smart RGBW...*
Aanbieding loopt langer dan evenementdata [13-11-23 tot 27-11-23]
€79,99 - € 17,00 €62,99 Amazon Prime
- 5,00 €aanbod
- 58,00 €aanbod
- 58,00 €aanbod
- 11,00 €Nieuw!
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip Starterkit, 2M Smart RGBW...
Nanoleaf Matter Essentials Lightstrip-startset, 2M Smart RGBW...*
Product 2: Levendige kleuren: 16 miljoen+ kleuren in verschillende tinten
€69,98 - € 11,00 €58,98 Amazon Prime
- 58,00 €Nieuw!
- 9,72 €Nieuw!
- 31,00 €Nieuw!
Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor...
Nanoleaf 4D Schermspiegel + Lightstrip Kit voor...*
Aanbieding loopt langer dan evenementdata [13-11-23 tot 27-11-23]
€129,99 - € 31,00 €98,99 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

Laat een bericht achter