popcornlus | Hoe maak je je eigen bioscooppopcorn?

Niko

Geen reacties

Popcornlus
Popcornlus
Popcorn zoals in de bioscoop

Als popcornkenners en -liefhebbers laat u zich verleiden door de popcornloop. Bij het kopen van een popcornloop kun je verschillende mixen voor popcorn proberen. De onopvallende hulp bij het maken van popcorn in een pot lijkt meer op een badmuts. Het uiterlijk van de roerstaaf doet denken aan een rugschraper. Maar deze look zou ze niet moeten afschrikken.

Popcornloop home cinema set bestaande uit 1x Popcornloop roerstaafje,...Popcornloop origineel en sets (origineel)Popcornloop Special Edition Set bestaande uit 1x Popcornloop...Popcorn Mais Butterfly 2 kilo bioscoop popcorn voor popcornmachine...Popcornloop kruidenmix set zoet 2 x 300g kruiden (vanille...Popcornloop Original en Sets (Startset)
Controleer prijs€14,90Controleer prijs€14,90€19,90€21,90
Popcornloop home theater set bestaande uit 1x... *Popcornloop origineel en sets (origineel)*Popcornloop special edition set bestaande uit 1x ... *Popcorn Mais Butterfly 2 kg bioscoop popcorn voor ... *Popcornloop Kruidenmix Set Zoet 2 x 300g... *Popcornloop Original en Sets (Startset)*
◼️ Thuisbioscoopset popcornloop + vervangende kap (afhankelijk van voorraad, ...◼️ 🍿ORIGINELE POPCORNLOOP - Alles wat je nodig hebt voor de perfecte...◼️ Special Edition Set - Popcornloop met originele kap + 1 x ...◼️ 🍿GOUD KWALITEIT - Vlindermaïs in kwaliteitsniveau GOUD -...◼️ ⭐ POPCORN SUIKER - Speciaal ontwikkeld voor popcorn,...◼️ 🍿STARTERSET - Popcornlus in een praktische starterset: alles...
◼️ Het allround zorgeloze pakket voor de perfecte home cinema avond...◼️ 🍿TOEPASSING - de popcornloop is kinderspel! De popcorn...◼️ Geniet van de heerlijke snack - popcorn zoals in de bioscoop!◼️ OORSPRONG - Premium maïs uit Argentinië, uit ...◼️ ⭐INHOUD - Je ontvangt de smaken Vanillesuiker...◼️ 🍿TOEPASSING - de popcornloop is kinderspel! De popcorn...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
prijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenis
Controleer prijs€14,90Controleer prijs€14,90€19,90€21,90
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
Laatst bijgewerkt op 8 december 2023 21:42 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Toepassing van de popcornlus

Doe wat olie in een pan, verwarm de olie tot hij licht begint te stomen en voeg dan een handvol of twee maïs toe aan de pan. Verder bestrooi je de mais nu met suiker of zout. Dan zetten ze de Popcornlus boven de pot en begin te roeren, na een korte tijd zal de mais openspringen. Roer tot er geen geluid meer te horen is. Zet het vuur al roerend lager om aanbranden te voorkomen. Let op: gebruik geen gecoate pot, alleen ongecoate potten zijn geschikt.

De ingebouwde hittebestendige metalen staaf wordt gebruikt om de popcorn te roeren, de bevestigde stoffen kap voorkomt dat de popcorn eruit springt terwijl deze omhoog komt. De functie van de textielkap is dat de resulterende waterdamp door de kap wordt geabsorbeerd, waardoor de popcorn onvergelijkbaar lekker en knapperig is. Constant roeren met de roerder voorkomt dat de suiker in de pot verbrandt. Door deze constante beweging wordt de suiker gelijkmatig verdeeld, zodat deze beter kan karamelliseren en dan aan de mais blijft plakken. Op deze manier knallen bijna alle maiskorrels open zonder te verbranden, wat bijdraagt ​​aan een uitstekende smaak.


⇒ MEER OVER KOPEN


Smaken en recepten

Uiteraard is het ook mogelijk om de gerechten naar eigen smaak op smaak te brengen. Van zoet tot zout tot caloriearm als gezond tussendoortje, met boter of olie, alles is denkbaar. als jij Koop een popcornloop is te vinden in het speciaal voor dit product geschreven boek Popcornloop-recepten enkele suggesties over wat er nog meer mogelijk is met popcorn. Het wordt hier echt ongewoon, dus iedereen krijgt zijn smaak. De wereldsnackpopcorn wordt gepresenteerd in geheel nieuwe kruidenvarianten.

De receptideeën in dit boek zijn divers, fantasierijk en verfijnd. Het bevat meer dan 40 verrassende receptideeën voor echte popcornliefhebbers. Alle recepten voor de popcornloop ontwikkeld door Murat Akbulut, bekend van het tv-programma "The Lion's Den". Dit ingenieuze idee is ook verkrijgbaar als decor voor een spetterende filmavond thuis. Bij deze set hoort ook de bijbehorende popcorn. Omdat de textielkappen van tijd tot tijd gewassen moeten worden, zijn ze ook als set verkrijgbaar om later te kopen.

Video - popcornloop

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Een beetje over de geschiedenis van popcorn

Er is maar één speciale maissoort geschikt voor het maken van popcorn, deze maissoort wordt gepofte mais genoemd. Het water in maïs verandert zijn fysieke toestand van vloeibaar naar gasvormig bij verhitting tot ca. 200 °. Zo ontstaat waterdamp. Doordat waterdamp een veel groter volume inneemt, komt het water in de maïskorrel onder druk te staan. De maïskorrel kan dan de druk niet meer aan. De hitte en druk zorgen ervoor dat de schil van de maïs barst en uitzet. Door de uitzetting ontstaat een schuimstructuur die wordt beïnvloed door de sterkte die het bevat. Als het zetmeel uit de korrel komt, is het erg heet, maar het koelt meteen af ​​en stolt.

Met de conventionele maïs die over het algemeen op onze akkers wordt verbouwd en vooral wordt gebruikt bij de productie van veevoeder of zetmeel, is de productie van popcorn erg moeilijk. Normale maïskorrels zijn meestal te droog of te zacht, dus het binnenin gebonden water kan maar weinig druk opbouwen om de schaal te laten barsten.

Popcornmaker

Gepofte maïs is echt heerlijk. Wie aan popcorn denkt, denkt misschien eerst aan ontspannen film- en televisieavonden. Het zogenaamde "pack watching" wordt vaak ondersteund met een heerlijke portie popcorn. Er zijn in principe twee verschillende soorten popcorn: de zoete en de zoute. Uit de zoete popcorn zijn andere creaties met verschillende smaken ontstaan, zoals caramel- of chocoladepopcorn. Zo is er voor elke smaak iets passends.

Waar wordt popcorn van gemaakt en hoe wordt het bereid? Popcorn bestaat uit maïskorrels die hun volle pracht ontvouwen wanneer ze in hete olie worden geserveerd en opduiken in de witte popcorn die je waarschijnlijk kent. Er zijn veel manieren om het te bereiden en er zijn verschillende manieren om thuis zelfgemaakte popcorn te serveren. Voor elke smaak is er de juiste bereiding en het ideale model.

De verschillende soorten popcornmakers

Het bereiden van popcorn in een pot of pan met hete olie en een deksel zorgt vaak voor een rommeltje in de keuken. Vet spuit eruit, de popcorn is ook niet echt lekker, en het schrobben moet nog na het genieten. Bovendien kunnen boter/vet en de gebruikte suiker niet gelijkmatig worden verdeeld. Dat betekent dat je achteraf wat zoete snacks hebt en andere die helaas nergens naar smaken. De bereiding in de magnetron wordt mogelijk gemaakt door geadverteerde magnetronpopcorn. Om dit te doen, hoeft u alleen de papieren zak in de magnetron te plaatsen. Qua smaak kan deze variant echter niet op tegen zelfgemaakte popcorn.

Maar er is ook een makkelijkere manier. De grote, transparante glazen containers met schijnbaar tonnen popcorn erin zijn zeker bekend uit de bioscoop. Deze popcornmakers zijn verkrijgbaar in kleinere versies voor gebruik in de thuiskeuken. De popcornmaker voor thuis kan doen denken aan een pot of heeft een imposante structuur die doet denken aan showmannen of bioscooppopcornmakers. Bovenal is de popcornmaker in cool retro-design een blikvanger op elke filmavond. Meestal zijn dit vierkante, transparante dozen zodat je het spektakel van de popcornbereiding kunt aanschouwen.

Tot 60 liter popcorn

In het midden staat een pot die gevuld kan worden met mais en olie. Hoogstens is er een geïntegreerd roerapparaat dat ervoor zorgt dat de popcorn gelijkmatig wordt bereid en dat er geen mais aan de bodem blijft plakken. In grotere modellen kan tot 60 liter popcorn worden geproduceerd. Sommige modellen zijn door de fabrikant voorzien van extra features, zoals maatlepels voor mais, olie en suiker of een fraaie serveerschaal. Deze modellen van de popcornmaker kosten rond de 70 euro. Niets staat een gezellige avond in de weg.

Een ander type popcornmachine werkt zonder olie. Dit type bereiding verdient in het bijzonder de voorkeur voor voedingsbewuste mensen. De functie van de heteluchtmachine is vergelijkbaar met die van een föhn. De maiskorrels kunnen worden ingevuld. In plaats van het mondstuk is er een kom waarin de afgewerkte popcorn valt. De popcorn zelf moet nog gesuikerd of gezouten worden. Daarom is de airfryer meer geschikt voor natuurlijke popcorn. Hierin kun je ook andere lekkere gerechten bereiden zonder vet. De prijs van de heteluchtfriteuse ligt tussen de 60 en 150 euro, afhankelijk van de uitvoering en het model.

Conclusie over de popcornmakers

De klassieker Popcornmaker in een kleinere uitvoering dan je kent uit de bioscoop, is een geweldige eyecatcher voor in de keuken of een gezellige avond voor de tv met gasten. De panoramaramen bieden een ideaal zicht naar binnen en je kunt zien hoe de popcorn wordt bereid. Aangezien het schoonmaken van deze popcornmaker gepaard gaat met een kleine inspanning, is de voorbereiding in deze machine vooral de moeite waard voor grotere evenementen waar een hele hoop popcorn wordt geproduceerd. Als je de inspanning niet schuwt, kun je natuurlijk op elke filmavond schitteren met een vers bereide en heerlijke portie popcorn.

Naast popcorn kunnen er in de airfryer nog veel meer gerechten worden bereid. Dit type popcornproductie is vooral ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een lagere vetconsumptie. De heteluchtfriteuse werkt nagenoeg vetvrij en puft de maiskorrels dankzij de hoge, föhnachtige temperaturen. Ook frites, aardappelen en groenten kunnen in dit keukenapparaat worden bereid. Een aanwinst voor alle voedingsbewuste mensen en degenen die het apparaat universeel willen gebruiken. Dit is een voordeel ten opzichte van de popcornmaker met olie of boter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een popcornmachine?

De verschillende ontwerpen en externe ontwerpen zijn naar de smaak van de betreffende gebruiker. Er zijn zeer funky ontwerpen die doen denken aan kermiskraampjes en ook eenvoudige modellen die ideaal in het interieur passen. De optiek is dus naar wens te selecteren. Een korte opwarmfase voor de popcornmaker is vooral gunstig voor korte filmavonden. Dit duurt maximaal enkele minuten en kan beginnen als de gasten onderweg zijn. Zo is de popcornmaker klaar voor gebruik als de filmavond begint.

Voldoende wattage is ook belangrijk. Het wattage heeft invloed op hoe lang het duurt voordat de popcorn klaar is om te serveren. Hier wordt 300 tot 1200 watt aanbevolen. Een hoge popcornopbrengst is vooral goed als je meerdere gasten verwacht. Hierdoor bereid je in één keer een grote hoeveelheid popcorn. De capaciteit hangt af van of je popcorn voor jezelf of voor een groot aantal gasten bereidt.

Een geïntegreerde roestvrijstalen pot heeft een ideale warmteverdeling. In het beste geval is de popcornmaker uitgerust met een roerwerk dat de popcorn gelijkmatig binnenin verdeelt. De roerfunctie voorkomt ook dat kleine maïskorrels zich op de hete verwarmingsplaat verzamelen en daar verbranden. Kleine toevoegingen zoals een maatlepel of een bijpassende serveerschaal maken niet alleen de gebruiker blij, maar maken het ook makkelijker om de popcornmaker te vullen.

Popcorn kleine excursie

Popcorn heeft een lange traditie in de snackindustrie. Afkomstig uit Amerika wordt aangenomen dat de inboorlingen van het continent al popcorn consumeerden. Tijdens opgravingen werden gepofte maïskorrels gevonden die meer dan 4000 jaar oud waren. Het is dus geen wonder dat popcorn vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire snacks ter wereld is.

Voor de bereiding van de typische popcorn is het gebruik van bepaalde maïskorrels noodzakelijk. Deze gepofte maïs heeft een bepaalde textuur qua schil en innerlijke werking. Alleen deze mais blaast zich bij hoge temperaturen op tot een heerlijke, witte snack. De traditionele voedermaïs die op bermen en velden te zien is, is ongeschikt voor popcorngebruik.

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte popcornmachineproducten 2023 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
Russell Hobbs popcornmachine [testwinnaar] Fiesta (convectie...*
 • Thuis bioscoopgevoel: met de 1290 watt popcornmaker van Russell Hobbs wordt zelf popcorn maken kinderspel - in minder dan 3 ...
 • Dankzij de heteluchtbereiding is er geen vet of olie nodig - het gezonde alternatief voor vette snacks / gemakkelijk in gebruik dankzij ...
 • Voor verse popcorn, doe een lepel popcornkorrels in de machine en schakel deze in. Na korte tijd zullen de korrels tevoorschijn komen / De afgewerkte...
2. Topverkoper
Yabano Popcornmachine voor thuis, Makermachine met suiker en...*
 • 🍿【Snelle bereiding】 Bereidt de popcorn in ongeveer 3 minuten. De gemotoriseerde roerstaaf verdeelt de maïskorrels gelijkmatig over...
 • 🍿 【Gemak】 De handgrepen zijn hittebestendig, gemakkelijk vast te pakken, verwijderbare zwarte antiaanbaklaag plus het deksel kan ...
 • 🍿 【Popcorn met meerdere smaken】 Aan de bakplaat kunnen allerlei kruiden worden toegevoegd, zoals boter, suiker, zout, enz.
- 1,55 €3. Topverkoper
Retro popcornmachine, Cozeemax 1200W voor thuis...
265 beoordelingen
Retro popcornmachine, Cozeemax 1200W voor thuis...*
 • 【Geavanceerd snel heteluchtsysteem】 De hete lucht dringt door elk gat, circuleert continu, verwarmt de maïskorrels ...
 • 【GEEN OLIE EN BOTER】 Deze hetelucht-popcornmachine zonder olie en boter, gebruikt alleen hete lucht om popcorns te maken, geschikt voor ...
 • 【Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken】 Doe de korrels gewoon in de popcornmachine en druk op de startknop, gezonde popcorn ...
4. Topverkoper
celexon CinePop CP1000 Popcornmachine - 24,5x28x43cm -...
988 beoordelingen
celexon CinePop CP1000 Popcornmachine - 24,5x28x43cm -... *
 • Afmetingen: 24,5x28x43 cm (lxbxh), inhoud: 50 g, kleur: retro / cinema design rood - incl. Roestvrijstalen ketel met antiaanbaklaag
 • Ideaal voor zoute maar ook zoete popcorn voor game nights, home cinema of het volgende feest - smaakt naar in de bioscoop - incl.
 • Eenvoudig portioneren met een geïntegreerde maatlepel met de ideale hoeveelheid van ongeveer 60g - u kunt zo een extra schaal besparen
5. Topverkoper
Rosenstein & Söhne professionele popcornmachine:...*
 • Popcornmachine van Rosenstein & Söhne: Heerlijke popcorn zoals uit de bioscoop • Het apparaat karamelliseert in één keer zonder geknoei •...
 • Professionele popcornmachine in vintage bioscoopstijl • Praktische maatlepel voor nauwkeurige dosering van olie en maïs • Pot kan worden gekanteld en gereinigd...
 • Hoogwaardige roestvrijstalen pot • Binnenverlichting: dankzij het licht kun je de mais zien barsten • Stroomvoorziening: 230 V, stroom: 300...
6. Topverkoper
Liebfeld popcornmachine - hetelucht popcornmachine zonder vet &...*
 • GEZOND & HEERLIJK: De popcornmachine knalt met hete lucht en wordt, in tegenstelling tot kant-en-klare, magnetron- of potpopcorn, geleverd zonder vet en olie ...
 • SNEL & SCHOON: in slechts 3 minuten verandert de gadget maïskorrels in knapperige popcorn. Schoonmaken is een makkie, want je kunt...
 • PLEZIER VOOR OUD & KLEIN: wanneer de machine popcornmaïs in popcorn verandert, is enthousiasme gegarandeerd - dankzij ...
7. Topverkoper
Popcornmachine, popcornmachine, 800W popcornmachines met suiker...*
 • Perfect voor gezinnen en feesten: onze popcornmachine kan 5,1 liter popcorn tegelijk produceren, dat is maximaal 24 kopjes (240 ml per kopje) ...
 • SNEL BEREIDEN: Onze popcornmaker bereidt 5,1 liter popcorn in slechts 3-5 minuten. Uitgerust met een anti-verbrandingshandvat, de...
 • Productinformatie & onderhoudstips: Productafmetingen: 35,5 x 30 x 25 cm, met 2 maatbekers (100 ml, 30 ml), 5L deksel, spanning: 220-240V 50HZ, ...
8. Topverkoper
Retro popcornmachine professioneel, vintage bioscoop popcornmachine met...*
 • 【Heerlijke popcorn zoals uit de bioscoop】 Het apparaat karamelliseert in één keer zonder rommel, superhandig: popcorn komt direct uit de pot ...
 • 【Professionele Vintage Cinema Style Popcorn Maker】 Heeft een aantrekkelijk ontwerp dat de nostalgische vintage charme van antiek wil vastleggen ...
 • 【Roestvrijstalen pot】 De roestvrijstalen ketel bevat een kopje popcornpitten en is uitgerust met een ingebouwd korrelroersysteem en een ...
9. Topverkoper
Klarstein Volcano popcornmachine - popcornmaker,...*
 • VOLDOENDE VERMOGEN: De Klarstein Volcano popcornmachine heeft een roestvrijstalen container met een geïntegreerd verwarmingssysteem en een ...
 • KORTE OPWARMTIJD: Na een korte opwarmtijd komt het volledige 300 watt vermogen in het spel en de roestvrijstalen pot van de popcornmaker ...
 • KEEP WARM FUNCTIE: Het Klarstein popcornwonder doet qua design denken aan het rock 'n roll-tijdperk van de jaren XNUMX. Een effectief...
10. Topverkoper
WMF keuken minis popcornmachine voor thuis, popcornmaker,...*
 • Inhoud: 1x popcornmachine van Cromargan mat roestvrij staal (17,3 x 22 x 19,1 cm, inhoud 2,2l voor 50g maïs, 1 el olie, 5-10g boter, 500 watt, ...
 • De popcornmaker zorgt in ca. 5 minuten voor volledig popcorngenot. Voeg panolie rechtstreeks toe aan de container met maïs. Door het roerstaafje wordt de...
 • Er blijft niets aan de coating plakken. Via de ventilatieopeningen kunnen tijdens de bereiding kruiden worden toegevoegd. Boter...
- 1,55 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 9.12.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending