Gaming muis | Een gamingmuis kopen


Koop een gamingmuis

Als u echter een gamingmuis wilt kopen, moet u weten waar u op moet letten wanneer u deze koopt. Ook is het belangrijk om vooraf te weten wat dit type muis zo populair maakt. We willen u een overzicht geven van de functies en features. Bij ons wordt het zoeken en beslissen naar de juiste gamingmuis veel eenvoudiger.

Koop een gamingmuis

Iedereen die ooit achter een computer heeft gezeten, kent ze. Een normale computermuis om te bedienen vanaf een pc of laptop maakt deel uit van elke basisuitrusting. Zonder deze accessoires is bediening absoluut onmogelijk. Maar wat is er zo speciaal aan een gamingmuis? De structuur en functies zijn ongeveer hetzelfde. Met lichte bewegingen schuif je de pijl comfortabel over de monitor en gebruik je de knoppen om de respectievelijke commando's te geven. Gebruik je je computer ook om games te spelen, dan merk je al snel dat een normale muis al snel tegen zijn limiet aanloopt en heb je een andere variant nodig.

Gaming muis - vergelijking

Logitech G502 LIGHTSPEED draadloze gamingmuis met HERO 25K DPI...Razer Basilisk X Hyperspeed - Draadloze gamingmuis met maximaal...Logitech G402 Hyperion Fury gamingmuis met 4K DPI optische ...Logitech G703 LIGHTSPEED draadloze gamingmuis met HERO 25K DPI...Roccat Kone AIMO gaming-muis (hoge precisie, optische uil-oog...Roccat Kain 202 AIMO RGB-gamingmuis (16.000 DPI Owl-Eye Sensor,...SteelSeries Aerox 3 Wireless Onyx (2022) - Superlicht...Razer Viper Ultimate zonder laadstation - draadloze gamingmuis met...Cooler Master MM720 RGB-LED Claw Grip bedrade gamingmuis -...
87,03 €40,99 €46,60 €51,90 €55,00 €Controleer prijs65,00 €69,98 €98,04 €43,14 €
Logitech G502 LIGHTSPEED draadloze gamingmuis met ... *Razer Basilisk X Hyperspeed - Draadloos gamen ... *Logitech G402 Hyperion Fury-gamingmuis met 4K DPI ... *Logitech G703 LIGHTSPEED draadloze gamingmuis met ... *Roccat Kone AIMO-gamingmuis (hoge precisie, ... *Roccat Kain 202 AIMO RGB-gamingmuis (16.000 DPI ... *SteelSeries Aerox 3 Draadloos Onyx (2022) -...*Razer Viper Ultimate Zonder Cradle - Draadloos...*Cooler Master MM720 RGB-LED gamingmuis met klauwgreep ... *
◼️ Hoogwaardig ontwerp: het nieuwe ontwerp en de geïntegreerde ...◼️ ULTRA-SNELLE DRAADLOZE RAZER HYPERSPEED-TECHNOLOGIE: Met ...◼️ Exclusieve Fusion Engine: zorgt voor de voorheen ...◼️ HERO 25K-sensor: de G703 is compatibel met de sensor met 1: 1 ...◼️ Aimo-verlichting - RGB-achtergrondverlichting en ...◼️ Nvt◼️ Puristische vorm met uiterst comfortabele ergonomie◼️ Ultralicht ontwerp van 68 g voor moeiteloze, snelle gameplay◼️ EEN VEERLICHT 74 GRAM: Ervaar sneller, soepeler...◼️ IDEALE HANDGREEP - De Cooler Master MM720 combineert het ontwerp ...
◼️ Draadloze LIGHTSPEED-technologie: eSports-professionals vertrouwen op ...◼️ NIEUWSTE OPTISCHE 5G-SENSOR: Een sensor met 16.000 DPI ...◼️ 8 programmeerbare knoppen: standaardconfiguratie, de ...◼️ Draadloze LIGHTSPEED-technologie: professioneel ...◼️ 5 onafhankelijk configureerbare verlichtingszones; ...◼️ Nvt◼️ Titanium kliktechnologie voor uitzonderlijke klikprecisie◼️ Geoptimaliseerde batterijduur van 200 uur plus snel opladen via USB-C◼️ Quartz/Mercury-modellen wegen 74g: 74g lichtgewicht,...◼️ MAXIMALE NAUWKEURIGHEID - PixArt optische sensor PMW3389 bij ...
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
gaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muisgaming muis gaming muis
149,00 €69,99 €69,99 €99,99 €79,99 €79,99 €109,99 €113,99 €
87,03 €40,99 €46,60 €51,90 €55,00 €Controleer prijs65,00 €69,98 €98,04 €43,14 €
naar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbodnaar het aanbod
Laatste update op 24 mei 2022 15:56 Links direct naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

Wat is een gamingmuis?

Op het eerste gezicht merk je dat de gaming-muis dezelfde vorm heeft als een normale pc-muis, maar beduidend meer knoppen en functies heeft. Dat is precies wat ook belangrijk is. Veel games vereisen een snelle reactie en veel kleine subtiliteiten in de bediening. De gaming muis is zo ontwikkeld dat jij als gamer precies dat kunt. De ergonomische vorm en de extra functies zorgen ervoor dat je het spel niet alleen soepel verloopt, maar vergroot ook je kansen op succes bij verschillende taken.

De gevoeligheid wordt gemeten bij computermuizen punten per inch gemeten. De DPI-waarde maakt niet uit met een normale muis. Bij verschillende spellen is het echter belangrijk dat dit DPI-WAARDE kan aangepast worden. Dit is precies wat je kunt doen met de gaming-muizen. Een first-person shooter stelt andere eisen dan een strategiespel en dat is precies wat de muis kan. In gamingmuizen is een hoogwaardige optische sensor ingebouwd. Deze sensor met hoge resolutie heeft een puntdichtheid van maximaal 12.000 DPI.

Welke gamingmuis is het beste?

Er zijn ook veel verschillende producten op het gebied van gamingmuizen. Het is niet altijd alleen een kwestie van prestatie, maar ook van verbinding en functies. Bepaal in het begin of je de voorkeur geeft aan een bedrade of draadloze muis. De kabelvariant heeft als voordeel dat in dit geval de batterij niet leeg kan raken en je op elk moment klaar bent om te spelen. Je hebt hier echter altijd een kabel die in de weg kan zitten.

Het volgende punt is de technologie. Kies tussen Laser en led. In de LED-variant (Light emitting diodes) licht wordt op de vloer uitgestraald en gereflecteerd. Een optische sensor pikt dit op en stuurt de informatie door naar de processor. De berekeningen zorgen voor een nauwkeurige en uniforme werking.

De laser (Laserdiodes via infrarood) werkt volgens hetzelfde principe als de LED-muis. De laser kan echter meer licht focusseren en is daardoor nog nauwkeuriger. Met name de fijnafstemming is hiermee veel eenvoudiger. Je kunt heel goed lichte en fijne bewegingen maken. Hij herkent daarentegen Laser zelfs de kleinste hobbel. Het laatste punt waar u rekening mee moet houden bij het zoeken naar de rechtermuisknop, is het type en de toewijzing van de knoppen. Er zijn duidelijke verschillen tussen rechtshandige en linkshandige mensen. De meeste muizen zijn ontworpen voor rechtshandigen, zodat u, als u linkshandig bent, snel problemen kunt krijgen met het gebruik ervan. Let er bij aanschaf op dat de muis ook in uw schrijvende hand past.

Tip: Je kunt er hier een vinden Linkshandige muis

Een gamingmuis kopen - hier moet u op letten

Het is belangrijk dat de muis bij jou en je hand past. Alleen als u precies het juiste product voor uw behoeften vindt, kunt u later probleemloos en met veel plezier spelen. Let daarom bij het kopen op het volgende punt:

 • Ergonomie
 • monsterneming
 • Empfindlichkeit
 • Gewicht
 • tasten

Ergonomie: de muis moet zich perfect aan uw hand kunnen aanpassen. De houding moet zodanig zijn dat uw pols niet wordt belast en u enkele uren geen slechte houding hoeft aan te nemen. Niet alleen de vorm, maar ook de maat speelt een doorslaggevende rol. Als je een grote hand hebt, moet je ook een grotere gamingmuis kopen. De vingers moeten op een ontspannen manier bij alle toetsen komen en comfortabel rusten.

Bemonsteringssnelheid: dit betekent hoe vaak de driver op de pc een verzoek naar de muis stuurt. Dit wordt gemeten in Hertz. Hoe sneller deze query achter elkaar wordt uitgevoerd, hoe beter de bewegingen worden doorgegeven aan de computer. U kunt deze optie het beste ook beheren in de instellingen. De aanpassing aan verschillende spellen is dan veel gemakkelijker en effectiever.

gevoeligheid: is een zeer belangrijke factor voor gamers. Het punt is dat de muis precies doet wat u zegt. Hangt of vertragingen kunnen het hele verloop van het spel en dus ook het succes er veel slechter uit laten zien. U kunt de gevoeligheid zien aan de DPI-waarde. Ook hier is het van belang dat dit in de instellingen kan worden aangepast.

gewicht: Let ook bij het kopen op het gewicht. Natuurlijk zijn alle computermuizen niet bijzonder zwaar, maar het gewicht speelt een belangrijke rol bij het hanteren. Koop je een te lichte gamingmuis, dan heeft dat net zo'n negatieve invloed op het gamen als een te zware muis. De meeste gamers geven echter de voorkeur aan een zwaardere muis omdat deze gemakkelijker te besturen is.

toetsen: De toetsen zijn ook cruciaal voor de juiste game-ervaring. Hoewel een normale pc-muis twee knoppen en een wiel heeft, ziet hij er heel anders uit met de gaming-muis. Hier vind je veel andere knoppen aan de zijkanten die het spelen en navigeren veel gemakkelijker maken. Meestal kunt u de knoppen zelf toewijzen. Er wordt alleen een vaste standaard gegeven voor de linker- en rechtermuisknop.

Video: aankoopadvies voor gamingmuizen

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Koop een gamingmuis, maar waar?

De vraag waar je het beste een gamingmuis kunt kopen, is snel beantwoord. Het internet en de lokale handel bieden een verscheidenheid aan modellen. Voor veel elektronische apparaten is lokale handel een zeer goede keuze. Hier kunt u het product bekijken en in uw handen houden. Dit is echter niet mogelijk met gamingmuizen. Dat betekent dat als u ervoor kiest om online te kopen, dat net zo goed is. Ook online heb je een veel grotere selectie. Online retailers zoals Amazon bieden niet alleen een breed scala aan producten, maar ook verschillende prijsklassen. Daarnaast staat hier altijd wel een aanbieding waar je wat geld mee kunt besparen.

Aanbevolen lectuur: Koop een gamertoetsenbord

Vind in de top 10 van de beste en best verkochte gamingmuisproducten 2022 op eerlijke tests

Hoogste Verkoper% besparing % Nieuwe uitgaven
1. Topverkoper
Logitech G502 HERO high-performance gamingmuis met HERO 25K DPI...*
 • HERO-sensor: de volgende generatie HERO-sensor voor nauwkeurig scannen (tot 25 DPI) zonder afvlakking, filtering of versnelling
 • 11 programmeerbare knoppen: individuele knopinstellingen en een ultrasnel scrollwiel met twee scrollmodi zorgen voor complete ...
 • Aanpasbare gewichten: tot vijf gewichten van 3,6 g maken een persoonlijke configuratie van gewicht en balans mogelijk
- 25,00 €2. Topverkoper
Roccat Kone AIMO-gamingmuis (hoge precisie, optische uil-oog...*
 • Aimo-verlichting - RGBBA-achtergrondverlichting en LED-verlichtingseffecten
 • 5 onafhankelijk configureerbare verlichtingszones
 • Optische ROCCAT Owl-Eye-sensor met 16.000 dpi
3. Topverkoper
zelotes T90 gaming-muis 9200 DPI, 8 knoppen, multi-mode LED, USB...*
 • Deze bedrade muis heeft 9200 DPI (1000/1600/2400/3200/5500/9200 DPI), regel je eigen snelheid. Schakelaar...
 • 8 extra gewichten - Gamingmuizen bieden je 8 extra gewichten. U kunt uw muis aanpassen aan uw behoeften, een...
 • 13 verschillende verlichtingsmodi: met 13 kleurrijke verlichtingsmodi (7 ademkleurige lichten + 6 enkele kleurlichten). Indien nodig kan de LED-lamp...
- 15,00 €4. Topverkoper
SteelSeries Rival 3 - Gaming-muis - 8.500 cpi Truemove Core ... *
 • Extreem robuuste materialen - met hoogwaardig polymeer voor een lange levensduur Software: SteelSeries Engine 3.15.1+, voor Windows (7 of nieuwer)...
 • Mechanische schakelaars voor 60 miljoen klikken - solide gevoel van de eerste tot de laatste klik
 • Truemove Core optische gaming-sensor - echte 1-op-1 tracking, 8 cpi, 500 ips, 300g acceleratie
- 17,00 €5. Topverkoper
Logitech G203-gamingmuis met aanpasbare LIGHTSYNC ... *
 • 8.000 DPI-sensor: de gaming-ready sensor reageert precies op je bewegingen. De instellingen in de Logitech G HUB gebruiken...
 • LIGHTSYNC RGB-KLEUREN: Breng wat kleur in het spel met onze dynamische LIGHTSYNC RGB met kleurgolfeffecten die u kunt gebruiken met ongeveer 16,8 miljoen kleuren...
 • Klassiek, door gamers getest ontwerp: speel comfortabel met volledige controle. De eenvoudige lay-out met 6 knoppen en de...
6. Topverkoper
Razer DeathAdder Essential (2021) - Essentiële gamingmuis met...*
 • OPTISCHE SENSOR MET TRUE 6.400 DPI: de Razer DeathAdder Essential heeft een bewezen optische sensor met echte 6.400 DPI voor ...
 • ERGONOMISCHE VORM: dankzij de ergonomische vorm ligt de muis altijd comfortabel in de hand, dus zelfs tijdens lange gamesessies in de hitte van de ...
 • EXTRA ROBUUST: De Razer DeathAdder Essential is extra robuust om optimale prestaties te garanderen, vooral tijdens intensieve gamesessies ...
- 2,00 €7. Topverkoper
RGB-gamingmuis, Vollion PC-gamermuis met 8 programmeerbare...*
 • 【7 aanpasbare RGB-gamingmodi met achtergrondverlichting】 2021 bijgewerkte versie, met chroma RGB-verlichting, 7 verschillende ...
 • 【8 programmeerbare knoppen en sneltoets】 Ondersteunt macrobewerking, 8 muisknoppen kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd ...
 • 【Snelle en nauwkeurige gamerespons】 5 DPI (1200/2400/3500/5500/7200) instelbare gevoeligheden voor games en dagelijkse ...
- 29,00 €8. Topverkoper
Razer Basilisk X Hyperspeed - Draadloze gamingmuis met maximaal...*
 • ULTRASNELLE DRAADLOZE RAZER HYPERSPEED-TECHNOLOGIE: Met extreem lage latenties, tot 100 uur batterijduur en naadloze ...
 • MODERNE OPTISCHE 5G-SENSOR: een sensor met 16.000 DPI garandeert dat zelfs de kleinste bewegingen van de muis worden gedetecteerd, zodat ...
 • ULTRALANGE BATTERIJLEVENSDUUR: Tijdens het gamen kun je dankzij Razer HyperSpeed ​​tot wel 285 uur genieten van ultrasnelle draadloze prestaties.
- 65,10 €9. Topverkoper
Logitech G502 LIGHTSPEED draadloze gamingmuis met HERO 25K DPI...*
 • Krachtig ontwerp: het nieuwe ontwerp en de geïntegreerde buitenschaal zorgen voor een verdere vermindering van het gewicht om...
 • LIGHTSPEED draadloze technologie: E-sportprofessionals vertrouwen op het LIGHTSPEED draadloze technologie-ecosysteem voor eersteklas, ultrasnelle...
 • HERO 25K-sensor: de professionele sensor biedt tot 25.600 DPI en pixel-perfecte prestaties zonder enige afvlakking, filtering of ...
- 60,01 €10. Topverkoper
Logitech G PRO draadloze gamingmuis met HERO 25K DPI-sensor, ... *
 • Speciale ontwikkeling voor e-sportprofessionals: de draadloze pc-muis is samen met gamers ontwikkeld om uitstekende prestaties...
 • LIGHTSPEED-technologie: garandeert een betrouwbare en supersnelle verbinding met een signaalsnelheid van 1 milliseconde, ook zonder kabels
 • HERO-sensor: de draadloze Logitech PRO-gamingmuis is uitgerust met de nieuwste versie (prestaties van meer dan 100 IPS en 25.600 DPI)
- 25,00 €aanbod
Roccat Kone AIMO gaming-muis (hoge precisie, optische uil-oog...
Roccat Kone AIMO-gamingmuis (hoge precisie, optische uil-oog...*
Aimo-verlichting - RGBBA-achtergrondverlichting en LED-lichteffecten; 5 onafhankelijk configureerbare verlichtingszones
79,99 € - € 25,00 54,99 €
- 15,00 €aanbod
- 17,00 €aanbod
- 46,00 €Nieuw!
Razer Basilisk V3 - Gaming Muis met Chroma RGB, Zwart & Firefly...
Razer Basilisk V3 - Gamingmuis met Chroma RGB, Black & Firefly...*
Product 2: Aangedreven door Razer Chroma voor onbeperkte RGB-verlichting; Product 2: Gloednieuwe geïntegreerde kabelhouder voor minimale bewegingsweerstand
139,98 € - € 46,00 93,98 €
- 90,18 €Nieuw!
Razer Leviathan geluidssysteem, & Basilisk Ultimate met laadstation...
Razer Leviathan-geluidssysteem, & Basilisk Ultimate met laadstation...*
Product 1: Meeslepend 5.1-kanaals surroundgeluid voor gaming en films; Product 1: Bluetooth v4.0 aptX voor draadloze muziekstreaming
429,98 € - € 90,18 339,80 €
- 6,00 €Nieuw!
- 81,08 €Nieuw!

Leestips: coole DIY Projecten | GESCHIKTHEID | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 25.05.2022-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter