Kledingverzorging gemakkelijk gemaakt

Foto door de auteur

Niko

Kledingverzorging gemakkelijk gemaakt. Regelmatig wassen of andere blootstelling aan water zorgt ervoor dat de beschermende coating van kleding na verloop van tijd verslechtert. Je zult merken dat bij regen vooral de rug en schouders van de kleding doorweekt zijn. Door de kleding te besproeien met in de handel verkrijgbare Imprägnierspray het waterafstotende effect van regenkleding kan snel worden hersteld.

De juiste keuze van kledinghanger

De juiste keuze van een Kledinghanger Het is belangrijk dat het kledingstuk lang zijn vorm behoudt. Hangers moeten duurzaam, kleurvast en glad zijn. Er zijn hangers gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. Er zijn exemplaren van beukenhout, kunststof of metaal. Een kleerhanger moet altijd overeenkomen met de schouderbreedte van het betreffende kledingstuk.

Helaas niet erg milieuvriendelijk, maar de meest praktische zijn vaak kunststof hangers, die verkrijgbaar zijn in een lichtere en stabielere uitvoering, met broekriempjes of met uitsparingen voor het ophangen van rokken. Ze zijn licht en toch slijtvast en geven geen vlekken, zodat je druipnatte strijkvrije blouses en overhemden kunt ophangen. Door de aard van het oppervlak worden zelfs bij de fijnste stof geen draden getrokken. Even zeer functioneel zijn antislip kleerhangers die je kleding in vorm houden

Maar ook kleerhangers van hout zijn de laatste jaren in kwaliteit gestegen. In deze kleerhanger worden vaak verschillende materialen met elkaar gecombineerd. Dit geldt voor hout, metaal en vilt. Er zijn kleerhangers van echt hout die onbehandeld zijn. Dat kan uw omgevingsdenken accommoderen.

Maak vuile kragen schoon

De vettige kraag van jassen kun je het beste schoonmaken met een mengsel van alcohol en salmiakconcentraat. Na het reinigen goed afspoelen met water. Als je de jas vervolgens aan een hanger in de lucht hangt, zal de ammoniakgeur heel snel verdwijnen.

Leren kleding onderhouden

Zodat kleding gemaakt van glad leads blijft soepel en behoudt zijn glans, het leer wordt ingespoten met leerspray en ingewreven met een zachte doek. Hierdoor verdwijnen ook resten van oude leerverzorgingsproducten. Als je wilt dat het leer een mooie glans krijgt, poets het dan op met een frisse doek. Suède leer, ook wel suède genoemd, wordt weer soepel en gripvast gemaakt door het in te spuiten met suède spray.

Droge bovenkleding

Jassen of jassen die nat zijn geworden van de regen kunt u het beste ophangen aan een hanger. Jassen en mantels kun je vullen met een doek om deze kledingstukken in vorm te houden. Omdat het vocht in bontjassen bijzonder goed vasthoudt, moeten deze van tevoren worden uitgeschud. Kleding mag nooit in de oven worden gedroogd, dit kan beschadigd raken.

Bontkleding onderhouden

Het stof wordt met tussenpozen uit bontkleding gegoten of door lichte slagen met een stok eruit geslagen. Nat geworden bontartikelen moeten bij kamertemperatuur (niet in de oven) worden uitgeschud om te drogen. Het is aan te raden bontkleding altijd aan een brede hanger in de kast te hangen.

In de zomer worden bontartikelen geleverd in een linnen hoes samen met een mottenwerend middel. Plastic zakken zijn niet praktisch omdat ze luchtdicht zijn en de vacht kan gaan zweten. Geef in het voorjaar waardevolle vachten aan een speciaalzaak voor reiniging en opslag.

Onderhoudssymbolen voor textiel

Om lang van onze kleding te kunnen genieten, zijn internationaal gevestigde symbolen voor de juiste verzorging in de kleding genaaid. Het is essentieel om aandacht te besteden aan de symbolen. Vraag bij het kopen van stoffen de gespecialiseerde verkoper om onderhoudsinstructies. Een goede uitleg over de betekenis van de afzonderlijke wassymbolen vindt u bijvoorbeeld bij de wasmiddelfabrikant van Persil.

Reißverschlüsse

Ritsen moeten tijdens het wassen altijd gesloten blijven, zodat ze niet kromtrekken. Moeilijk verschuifbare metalen ritsen zijn weer gemakkelijker als de tanden van de rits zijn gegraveerd met een kaars.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte vlekverwijderingsproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte vlekverwijderingsproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 0,74 €aanbod
- 0,54 €aanbod
dr. Beckmann vlekschuim Oxi-Power | Vlekverwijderaar | Voorwas-...
dr. Beckmann vlekschuim Oxi-Power | Vlekverwijderaar | Voorwas-...*
Het Oxi-Power vlekkenschuim bestrijdt meer dan 100 verschillende soorten vlekken; Effectieve voorbehandeling van hardnekkige vlekken...
€3,49 - € 0,54 €2,95 Amazon Prime
- 0,32 €aanbod
- 2,50 €aanbod
- 0,20 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter