Moderne verwarmingsregeling: digitale kamerthermostaten voor efficiënt warmtebeheer

Foto door de auteur

Maren

Hoe u uw warmte optimaal kunt regelen

Digitale kamerthermostaat

Digitale kamerthermostaat: “Alexa? Ik heb het te warm.” Alexa zet de thermostaten automatisch lager. Op een gegeven moment zal het waarschijnlijk zo zijn dat een technisch apparaat de lichaamstemperatuur meet en deze naar de “ideale temperatuur” schakelt. Visie op de toekomst of nachtmerrie van de toekomst? We weten het niet. Wat we wel weten is dat veel technische hulpmiddelen het leven gemakkelijker maken en dat je met een kleine investering veel geld kunt besparen. Je kunt de temperatuur in kamers onafhankelijk regelen.

Dat kan natuurlijk ook op de oudere radiatoren. Maar hoe vaak vergeet u dat? En de slaapkamer is al omgetoverd tot een kleine sauna, want vooral in de herfst en lente kan de buitentemperatuur enorm fluctueren door zonnestraling.

Dit is afhankelijk van de zonne-uren, hoe hoog de zon staat, hoe en of deze door het raam schijnt, hoe groot het raam is, of de kamer een hoekkamer is of in het midden en nog veel meer omstandigheden. Dus welke opties zijn er om geld te besparen en de meest comfortabele temperatuur in de kamers te creëren zonder drie keer per dag door alle kamers te hoeven lopen? Dat is wat we in deze gids zullen behandelen. – Digitale kamerthermostaat bestseller 2024: de beste en populairste in de top 10 vergelijking | Eerlijke testen

Digitale kamerthermostaat - in vergelijking

Anself 3A 110-230V Programmeerbare wekelijkse weergave LCD...Viessmann digitale kamerthermostaatverwarmingEurotronic 700018 Comet DECT radiatorthermostaat, tot 30% ...Viessmann kamerthermostaat digitale verwarming / koelingCOMPUTHERM Q7 programmeerbare, digitale thermostaat, ...Wiser Starter Kit – intelligente kamertemperatuurregeling voor...VASNER draadloze kamerthermostaatset VFTB-US inbouw voor ...NASHONE thermostaat stopcontact draadloze stopcontact thermostaat, ...ALLEGRA thermostaat stopcontact steker thermostaat ...
Anself 3 A 110 – 230 V Programmeerbaar...*Viessmann kamerthermostaat digitale verwarming *Eurotronic 700018 Comet DECT ... *Viessmann kamerthermostaat digitaal verwarmen / koelen *COMPUTHERM Q7 programmeerbaar, digitaal ... *Wiser starterskit - intelligent ... *VASNER draadloze kamerthermostaatset VFTB-US inbouw ... *NASHONE thermostaat stopcontact draadloos ... *ALLEGRA thermostaat stekkerdoos thermostaat ... *
Amazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B011NUMK0I" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Slimme verwarmingsthermostaat

Wat zijn digitale kamerthermostaten?

Gewoonlijk konden, althans in het verleden, veel verwarmingssystemen alleen vanuit het verwarmingssysteem worden bediend. Met een kamerthermostaat is dit ook vanuit huis heel gemakkelijk te doen. Wie zelf vloerverwarming kan noemen, heeft sowieso deze digitale thermostaat nodig. Het regelt elektronisch wat er uit de stookruimte komt, om het simpel te zeggen. De mechanische thermostaat heeft een klein wieltje waarmee je de temperatuur kunt regelen.

Meestal staat er in elke kamer zo'n apparaat en kun je de temperatuur instellen, maar je moet toch naar elke kamer. De elektronische kamerthermostaat heeft al een LED-display en geeft tegelijkertijd de temperatuur in de kamer zelf weer. Vanaf hier wordt het interessant omdat uitgerust met de juiste elektronica de verschillende kamers kunnen worden geprogrammeerd.

Welke opties zijn er?

Deze gids gaat over de toekomst, dus laten we ons beperken tot drie manieren om de temperatuur in de kamers te regelen. De WLAN-thermostaat, de digitale kamerthermostaat en de SMART-thermostaat.
Het is voor alle thermostaten belangrijk dat ze op de juiste plek hangen. Ze mogen in geen geval achter gordijnen, in direct zonlicht, achter meubels, in verwarmingsnissen, onder vensterbanken of in ruimtes met veel tocht worden geïnstalleerd.

Opspattend water, bijvoorbeeld in de doucheruimtes, moet ook worden vermeden. U moet een gemiddelde kamertemperatuur noteren. Dus het gemiddelde van de kamertemperatuur. Terwijl nummers van * tot 5 worden gegeven voor de handmatige knoppen, kunnen de elektronische vertegenwoordigers veel nauwkeuriger worden aangesproken.

❗ Wist je dat? Waar is de geschatte temperatuur van de verwarmingsknop op welk niveau?

❄ = 6 ° graden (vorstbescherming)

❶ = 12 ° graden

❷ = 14 ° graden

❸ = 16 ° graden

❹ = 20 ° graden

❺ = 24 ° graden

? = 28 graden

Digitale kamerthermostaten

Digitaal heeft meer opties dan handmatig. Als er een timer in de thermostaat is geïnstalleerd, kunt u programmeren welke kamer op welk tijdstip van de dag moet zijn. Ze hebben meestal ook een temperatuurmeter, zodat u kunt zien hoe warm het is. Dat scheelt veel geld en vergeet, dus je kunt niets doen.

De voordelen? De elektrische draadloze thermostaten zijn beslist efficiënter en intelligenter dan de handmatige draaiknoppen op elk verwarmingssysteem. De hogere aanschafkosten en de mogelijke conversie zijn een beetje een nadeel. Ze werken op batterijen, maar de batterijen gaan bijna twee jaar mee. Een energiebesparende regelaar kan ook erg handig zijn voor gedeelde appartementen en de installatie is erg eenvoudig. U kunt de regelaar op de radiator eenvoudig zelf ombouwen. In plaats van een draaiknop is hij nu digitaal en kan hij ook in vakantiemodus worden gezet. Dat scheelt veel.

WLAN-ruimtethermostaten

Het zal hier interessant zijn. Als het verwarmingssysteem op het WLAN is aangesloten, kunnen verschillende radiatoren door één apparaat worden bestuurd. Deze thermostaten kunnen eenvoudig worden bevestigd door ergens te schroeven of lijmen. Ze "spreken" automatisch met de radiatoren. In de gebruikelijke modellen kunt u programmeren over 8-radiatoren. Sommige kunnen ook in gemeenschappelijke verwarmingssystemen worden geïntegreerd, andere kunnen eenvoudig worden verwisseld met de gebruikelijke draaiknoppen.

Slimme thermostaat

De koninklijke klasse. Neem gewoon een smartphone, download een app en maak verwarmingsplannen. Via het WLAN of de FRITZ! Box communiceert dan de telefoon met het verwarmingssysteem en doet zoals besteld. Nu kunt u zelfs op de bank zitten en het volledige systeem besturen. Of op zondag, in bed, als je het warmer in de badkamer wilt hebben. Praktisch!

Geen wifi in huis? Geen probleem, er zijn al systemen die werken met Bluetooth.
Programmeren is niet zo eenvoudig. Het centrum moet verbonden zijn met het WLAN of Bluetooth, dat slaagt met een speciaal ontwikkelde app. Dit spreekt dan met de knoppen op de kachels.

Bespaar stookkosten

Een juiste programmering van het verwarmingssysteem kan tot 10 procent verwarmingskosten besparen. Of anders gezegd: met slechts één graad minder in de kamer verbruik je 6% minder energie. Zo'n winterdag kan je tussen de 5 - 10 euro kosten, extrapoleren dat betekent een besparing van 6% minder, dus één graad 0,6 euro per dag (à 10 euro), en ongeveer 120 euro binnen 44 dagen. Veel meer als je overstapt van een ouder verwarmingssysteem naar een nieuw digitaal verwarmingssysteem. Veel meer als u gewoon een radiator vergeet en de kachel urenlang laat branden. Degenen die eerlijk tegen zichzelf zijn en twee keer nadenken, krijgen bijna het dubbele van wat ze kunnen besparen. Wil je nog meer besparen, dan kan dat alleen met een watervoerende pelletkachel of een modderkussen. - Digitale kamerthermostaat

Retrofitting maakt deel uit van het gesloten houden van deuren en ramen, ventilatie en goede isolatie helpen ook de kosten laag te houden. Een systeem dat ouder is dan 15 jaar kan ook op de proef worden gesteld. Voor eigenaren is het de moeite waard om een ​​subsidie ​​van de staat te vragen, hier kan tot 30% worden verrekend.
Energie besparen is nu een plicht geworden, niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege onze planeet, het huis en de toekomst van onze kinderen. - En onze kleinzoon…. en achterkleinkinderen ...

Hoe werkt de installatie?

Welke kabel waar naartoe? Vaak moet er een kabel van de distributeur van het verwarmingscircuit naar de verwarmingsthermostaat worden gelegd. Dit is nodig voor de stroom en voor adressering van de actuator. Iedereen die niet expliciet bekend is met de installatie, omdat hij een specialist is, moet dit altijd laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Dit gaat gemakkelijker met de slimme thermostaten. Hier alleen de Drehknäufe nodig hebt op de radiator zelf te worden vervangen door digitale. Een centrum neemt de distributierol over. Het verbindt via de gedownloade app, het Centrum met het draadloze netwerk en kan dan gemakkelijk een beroep doen op elke individuele radiator van de smartphone en maak Heizpläne voer Urlaubsmodi en tentoonstellingsruimte, allemaal erg handig en flexibel.

Voors en tegens - digitale kamerthermostaat

Digitale kamerthermostaat: er zijn voor- en nadelen. De tijd geneest hier echter:

De voordelen

▴Wie vaak vergeet om de radiatoren handmatig te regelen, die zich met een eenvoudig gemaakt verwarmingsplan zijn "eigenzinnigheid" kan veroorloven.

▴De verwarmingskosten kunnen extreem worden verlaagd

▴Volgens kosten is een investering van vervolgens opgewaardeerde verwarmingssystemen na ongeveer een jaar al in evenwicht

▴Flexibele mogelijkheden

▴ Eenvoudige installatie van eenvoudigere modellen

▴Handige bediening vanaf de bank of waar u ook bent

DerAltijd het volledige overzicht van de temperatuur in de kamers

Urlaubs Een vakantiemodus is programmeerbaar. Zo reguleren de radiatoren zichzelf op eigen kracht zonder dat het appartement te veel afkoelt of te veel opwarmt

De nadelen

Afhankelijk van het systeem, zijn de initiële kosten hoger

▾De slimme thermostaten moeten een beetje weten over de apps om ze te kunnen programmeren.

▾In sommige volledige conversies kan een verwarmingsingenieur noodzakelijk worden

Conclusie: digitale kamerthermostaat

Slimme thermostaten, draadloze thermostaten of digitaal. Wat een beetje verwarrend klinkt, is eigenlijk vrij simpel. U kunt in elke kamer een digitaal apparaat aan de muur bevestigen en de verwarming vanaf daar programmeren. Je kunt een hoofdeenheid aansluiten van waaruit je het pand bestuurt of je kunt het allemaal via een app uitvoeren en het antwoord werkt dan comfortabel vanaf je smartphone. Van de tablet of de notebook. Het maakt niet uit welk systeem u kiest, u kunt in ieder geval verwarmingskosten besparen. Niet te kort in sommige huishoudens.

Wie wil kopen in de online winkels, omdat de aanbiedingen daar soms beter zijn, wat geen fout maakt. Niet alles dat op de markt verkrijgbaar is, werkt volgens het motto: "duur is even goed". Hier kun je slim lezen tussen de verschillende meningen en opmerkingen. Je moet hoe dan ook slim lezen, vooral als je speelt met een wifi-netwerk of slimme thermostaat. Het moet in één passen, je moet de technologie beheersen en de technologie moet feilloos met elkaar communiceren.

Voor verhuurders is dit ook interessant. Niet elke huurder komt thuis bij 17 h en gaat op de bank zitten met dekens. Als de huurders hun appartement naar hun specifieke behoeften kunnen verwarmen, zal dit de kosten voor iedereen verlagen.
En ja: ook met “Alexa”, dat Smarthome-apparaat De thermostaten zijn aan te sluiten vanaf Amazon. Als u het te warm krijgt, kunt u niet alleen naar muziek luisteren om te koken, maar ook de kamertemperatuur verlagen zonder dat u van de kachel weg hoeft.

Ontdek de top 10 beste en best verkochte digitale kamerthermostaatproducten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte digitale kamerthermostaatproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 0,91 €aanbod
Nieuw!
Homoyoyo Airconditioning Thermostaat Vloerthermostaat Smart...
Homoyoyo Airconditioning Thermostaat Vloerthermostaat Smart...*
Slimme kamerthermostaat: groot LED-display met achtergrondverlichting, gemakkelijk af te lezen.
€11,89
Nieuw!
Housoutil controller thermostaat programmeerbare thermostaat...
Housoutil controller thermostaat programmeerbare thermostaat...*
Digitale thermostaat - groot LCD-display, dubbele temperatuur- en regelfunctie.
€64,59
- 21,12 €Nieuw!
tado° slimme radiatorthermostaat - WiFi aanvullend product...
tado° slimme radiatorthermostaat – WiFi aanvullend product...*
Product 2: Busch-Jaeger 2-voudig frame Busch-balance SI Alpenwit 1722-914; Product 2: Inhoud: 1 stuk
€98,03 - € 21,12 €76,91 Amazon Prime
- 19,74 €Nieuw!
- 2,43 €Nieuw!
tado° slimme radiatorthermostaat - WiFi aanvullend product...
tado° slimme radiatorthermostaat – WiFi aanvullend product...*
Product 2: OVENTROP adapter, M30x1,0 naar M30x1,5 vernikkeld; Product 2: voor het ombouwen van schroefdraadverbindingen
€89,99 - € 2,43 €87,56 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Emos digitale kamerthermostaat met OpenTherm-ondersteuning - programmeerbare bedrade opbouwthermostaat, wit, 12,6 x 8,4 x 2,6 cm

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

1e beste product
Eqiva elektronische radiatorthermostaat Model N met boostfunctie...
Eqiva elektronische radiatorthermostaat Model N met boostfunctie...*
Radiatorthermostaat voor tijdgestuurde regeling van de kamertemperatuur; Tijdloze, eenvoudige behuizing, compact ontwerp en...
€23,94 Amazon Prime

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen blij zijn met het product met digitale verwarmingsthermostaat.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Digitale slimme verwarmingsthermostaten

Ontdek de top 10 beste en best verkochte digitale radiatorthermostaatproducten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte digitale radiatorthermostaatproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 24,95 €aanbod
- 18,87 €aanbod
- 66,90 €aanbod
Kasa Slimme Radiatorknop KE100 KIT, thermostaat verwarming...
Kasa Slimme Radiatorknop KE100 KIT, thermostaat verwarming...*
Kinderslot - Voorkom dat kinderen per ongeluk uw radiator bedienen.
€99,90 - € 66,90 €33,00 Amazon Prime
Nieuw!
E5CC-TQX3ASM-061 Programmatype digitale thermostaat
E5CC-TQX3ASM-061 Programmatype digitale thermostaat*
Dhr. Onderdeelnummer: E5CC-TQX3ASM-061
€405,60
Nieuw!
Jisapmzu 4MATIC Thermostaat A2822030175 voor A CLA 180 200 250...
Jisapmzu 4MATIC Thermostaat A2822030175 voor A CLA 180 200 250...*
Product beschrijving; Type: thermostaat; Staat: Gloednieuw; Product beschrijving:; Artikelnummer fabrikant: A2822030175
€44,22

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Bronnen:
https://de.ventilator.org/raumthermostat/
https://www.homeandsmart.de/heizungssteuerung-anbieter-uebersicht


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 26.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Maren

Ik ben een freelance auteur die onder andere twee boeken heeft gepubliceerd. Schrijf als een gepassioneerde ghostwriter, een toegewijde adviseur, een fervent e-booker en vooral gratis. Mijn motto: het leven komt niet achter je aan, maar het komt je twee keer zo snel tegemoet.

Laat een bericht achter