Huawei P30 Pro | recensie

Foto door de auteur

Patrick

Huawei P30-Pro

Huawei P30 Pro | recensie

Avarice is cool, telt hier niet mee. Als je de nieuwe kers op de taart van Huawei wilt gebruiken, heb je misschien een bittere nasmaak. Met een romige prijs tot € 1099, kun je, afhankelijk van de opslagcapaciteit, toch een dieet overwegen. Misschien. We hebben het momenteel en geven hier onze ervaring en details. De nieuwe Huawei P30 Pro heeft veel te bieden, vooral voor fotografieliefhebbers. We presenteren het, doen een feitencontrole en halen de pixels uit het scherm. Gerechtvaardigd of volledig overdreven? Wat de smartphone kan doen, waar u misschien op moet letten en of er een compromis is - u vindt het hier allemaal. - Huawei P30 Pro recensie

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Huawei P30 Pro | Test rapport | Huawei P30 in vergelijking

[apn typ="vergleich2" asin="B07PZX47QN,B07PZSNLV2,B07PWBR7KK,B07PVF26Z8,B07PHZZTZ1,B07PXN97XP,B07PVG9QMW
" tpl-infobox = "waar" tpl-hidelegend = "1" tpl-stars = "waar" tpl-buttontext = "" tpl-buttontpl = "3" false = "" tpl-features = "2" tpl-fmax= "200"]

Wie zijn Huawei?

Huawei Technologies Co. Ltd is eigenlijk de naam van het bedrijf, dat de laatste paar jaar gestaag heeft gebarsten. Geschreven voor informatie en communicatie, is ze een leider in de smartphone, tablet, smart home, mobiel breedband en meer. 180.000-medewerker heeft het bedrijf in dienst. Duurzaamheid staat ook op het programma van de door 1987 gefundeerde groep. Jaar na jaar leggen ze de lat hoger. Met succes. De nieuwste cracker uit China: de Huawei P30 Pro.

Huawei P30 PRO - het product

 • Breite: 73,4 mm
 • Hoogte: 158 mm
 • Diepte: 8,41mm
 • Gewicht: 192 g (inclusief batterij
 • Kleuren: Ademhaling Kristal / Amber Zonsopgang / Aurora / Zwart
 • Display: 6,47 "

Huawei P30 PRO - Gegevenscontrole

Data Check. Wat brengt het vlaggenschip mee? Volleine ingrediënten vormen een gerecht dat op de lange duur bevredigt. Bon Appetit:

Huawei P30 PRO - Camera

De Leica camera is zoiets als het extra deel van de hagelslag op de vette crèmekleurige topping P30 Pro en laat de Galaxy S10 dus ook buiten in de regen. Waarom kan de P30 dit doen? Ter vergelijking: de foto's van de Samsung-gigant lijken mat. Samsung heeft blijkbaar moeite met bewegen in gebieden met een hoog contrast. Niet de professional. ISO 409.600? Nee, ik heb mezelf niet verplicht. In zijn test schreef Chip.de: "In een bijna volledig verduisterde kamer leverde de Huawei P30 Pro schokkend heldere, gedetailleerde en geluidsarme beelden zoals sommige mobiele telefoons bij daglicht." Huawei had het briljante idee om het groen te vervangen door gele pixels. Het resultaat is tot wel 40% meer licht! Waarom dacht niemand anders eraan? Het open diafragma van f / 1,6 is een echte knaller. Het laat nog meer licht binnen als een open deur en ondersteunt de gele pixels - de balk is iets hoger geplaatst en overgeslagen. Wat is er als toetje? Huawei bedient verschillende camera's:

 • 40 MP Super Sensing
 • 20 MP Ultra Wide Angle
 • ToF
 • zoomlens

➔ Wat is ToF? Niet echt een camera, eerder een toevoeging. ToF (Time of Flight) meet de afstanden voor het berekenen van de scherptediepte. Waarvoor? Voor portretten! Bokeh is niet langer een goocheltruc, Bokeh is de standaard. Daarmee uitgerust, kun je bijna je goede oude DSRL weggooien, omdat dingen zelfs RAW kunnen zijn. De camera aan de voorkant is een 32 MP, f / 2.0 sterk ding dat niet stopt zelfs voor de gezichtsherkenning. Macro maakt de "telefoon" behalve 2,5 cm. Daarnaast belooft AIS en OIS shake-free video's.

Huawei was zo slim en liet de kleine camera aan de voorkant verkleinen tot druppelgrootte en onmiddellijk op het scherm geïnstalleerd. Dit wordt Notch genoemd. Wat schattig klinkt, is vooral één ding: praktisch en nuttig. Processor Kirin 980 voltooit het geheel. Welnu dan! Lach alsjeblieft!

Huawei P30 PRO - video

In Full-HD zijn 60-afbeeldingen elke seconde mogelijk. Met 4K zijn er helaas alleen 30-frames per seconde. Dit klinkt echter een beetje als jammeren op een hoog niveau, hoewel andere geavanceerde apparaten de 4K bij 60-afbeeldingen de tweede plakken. Een ander negatief punt is dat de autofocus niet beweegt bij het veranderen van de afstand.

Huawei P30 PRO - Display

OLED is het toverwoord en het verlicht de 16,7 miljoen kleuren van achteren. "Organische lichtgevende diode". In het Duits: organische lichtgevende diode. Met andere woorden: OLED is het tegenovergestelde van LED. LED is anorganisch. Kleine lamp, veel licht. OLED betekent: veel kleine lampjes, weinig licht. Dit kan resulteren in een weergave die nauwelijks intenser en scherper kan zijn. - en dat op FHD + 2.340 x 1.080. Het display heeft een vetafstotende laag, waardoor er minder "roddels" op het scherm achterblijven. Het glas is gebogen en ziet er erg nobel uit. Een metalen frame beschermt het glas wanneer het dure ding de vloer raakt. - Maar dat mag niet.

Huawei P30 PRO - Batterij

De batterij moet het bijhouden - dat doet hij. Dit heet Super Charge 40 W. In 30 minuten is het voor 70% opgeladen. In onze test was de Huawei P30 Pro 15% in 42 minuten en 30% in 78 minuten. We waren verbaasd. Dat kan natuurlijk ook draadloos (inductie). De gemiddelde gebruiker heeft een batterijduur van ongeveer 2 dagen, wat aanzienlijk is. 4200 mAh is hiervoor verantwoordelijk. Sterke prestatie! De batterij is echter permanent geïnstalleerd.

Huawei P30 Pro-prestaties

8 GB RAM zijn enorm en worden gecombineerd met de nieuwste Android-onverslaanbaar. Dit mengsel is ook nodig voor de vele gegevens. Dit is geen garantie voor een hakeln. Alles blijft in de flow. Zelfs tijdens het spelen. We hebben de smartphone in gebruik voor 2-weken en het maakt niet uit waarvoor we hem gebruiken, hij blijft vloeiend en kan niet hangen of hurken, hij loopt gewoon heel soepel en leuk.

Huawei P30 PRO besturingssysteem

Android-versie: 9.0-taartstatussen. Helaas is hier ook een zwakte, alles tweemaal. Google wil niet toegeven, de Huawei-apps ook niet - niemand kan beslissen en verwijderen niemand. Positief: 9.0 is aan het leren en de nieuwe veegtechnologie is aangepast. Laten we hopen dat de Android-updates nu sneller worden. Momenteel loopt de Huawei P30 Pro met EMUI-versie 9.1.0.140 met ons mee.

Checklist gegevenscontrole

En hier weer alle feiten in een overzicht:

❂ De systeemcamera's maken macro's met groothoeklens mogelijk in bijna duizelingwekkende scherpte.

❂ f / 1,6 is ongelofelijk helder, ISO 409.600 schommelt helemaal zonder af te tappen

❂ tot 32 MP laten zelfs DSRL-modellen in het stof achter

❂ Video is eenvoudig met de beeldstabilisator - als je het nog beter wilt, gebruik er dan een Gimbal zoals Zhiyun Smooth 4

❂ FULL - HD / K4 zijn geen probleem

❂ 4200 mAh - 40 W-batterij - Bij normaal gebruik kunnen we ons echt goed redden voor een goede 2 dagen. Met veel gps, internet, foto-, film- en app-gebruik, kun je nog steeds een goede dag hebben of zelfs meer.

❂ OLED-scherm - de resolutie is voldoende voor ons en is geweldig. 2.340 x 1.080 pixels zijn minder, maar net als bij de Huawei Mate 20 Pro verbruikt hij ook minder stroom

❂ draadloos opladen - we hebben het nog niet getest

❂ 8 GB RAM / tot 256 GB-geheugen / 7 nm-processor

❂ 5x optische zoom

❂ draadloos opladen

❂ Android-versie: 9.0 taart

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Huawei P30 PRO-functies

Dat was niet alles.

Huawei P30 PRO - Vingerafdruksensor

De sensor bevindt zich ook op het display. Er was geen verspilling van ruimte. Het reageert betrouwbaar dankzij de goede technologie en tot nu toe vindt u niets negatiefs.

▶ Pas op voor letsel, zweet en vuil op de vinger. Degenen die hun stempel niet langer kunnen bewijzen, kunnen tegen problemen aanlopen. En de beveiliging? Sommige telefoons slaan de afdruk gemakkelijk op in een .bmp-bestand, dat kan worden gelezen door iedereen die ermee bekend is.

Huawei P30 PRO - Gezichtsdetectie

Werkt ook zonder welke kinderziektes bekend zouden zijn. Aandacht maar ook hier, moet u er niet op vertrouwen. Sommige apparaten hebben zwakke punten en het heeft al telefoons bedrogen met een gemene foto, die voor de camera werd gehouden.

Huawei P30 PRO - opslagruimte

128- of 256 GB-geheugen. Zoveel ruimte heeft niet eens veel een laptop! Een 7-nm-processor goochelt met de gegevens. Dat kan alleen maar razendsnel gaan.

spreker

Hier komt nog een gimmick. Voorbij zijn de dagen van de normale spreker. Het hele scherm is er één. Het geluid komt van het display direct in het oor. Luidsprekers hebben hun dag goed gedaan, stereo is niet haalbaar. Bij het telefoneren nog steeds okey, bij het afspelen van muziek liever niet. Dus als je ermee praat, houd je het bovenste derde deel van het scherm aan je oor.

Checklist functies

❂ Stof- en spatwaterdicht

❂ vingerafdruksensor

❂ gezichtsherkenning

❂ de luidsprekers zijn verdwenen in het display. Mono Ja, stereo nee

Huawei-gegevensoverzicht

 • Dimensie: 73,4 x 158 x 8,41 mm
 • Gewicht: 192 g (inclusief batterij
 • Kleuren: Ademhaling Kristal / Amber Zonsopgang / Aurora / Zwart
 • Display: 6,47 "
 • Resolutie: FHD + 2,340 x 1,080
 • Besturingssysteem: Android 9
 • Geheugen: 256 / 128 GB / 8 GB RAM
 • Netwerk: 4G / 3G / 2 G
 • 2,4 / 5 Ghz
 • WLAN / Bluetooth 5.0 / BLE / SBC / AAC / aptX HD / LDAC HD en HWA-audio
 • Camera: 40 MP / f / 1,6 / 20 MP f / 2,2 / 8 MP Tele - f / 3,4 / OIS / ToF
 • Camera aan de voorzijde: 32 MP f / 2,0
 • infraroodsensor
 • Vingerafdruksensor
 • kompas
 • Kleurtemperatuursensor
 • nabijheidssensor
 • Hall-sensor
 • Gravity sensor (beeldstabilisatie
 • Omgevingslichtsensor
 • Audio: mp3 / mp4 / 3gp / ogg / amr / aas / flac / wav / midi
 • Video: 3gp / mpf
 • Batterij: 4,200 mAh / 40 W
 • Waterdicht / stofdicht
 • Geleverd met: Oplader / Type C-kabel en Type C-koptelefoon, uitwerpinstrument

Voordelen en nadelen

De prijs is heet, ook de camera's. Een dure telefoon voor hobbytrommels of is hij ook geschikt voor dagelijks gebruik?

Voordelen

➹ het hele systeem van de camera's inclusief de processor en de nieuwe uitvinding van de gele pixels maken van de telefoon een professionele camera. Een die je in je zak kunt stoppen. Het is heel leuk de verschillende. Modis om te testen.

➹ de opslagruimte en het werkgeheugen zijn enorm - alles is vlot en snel

➹ de nieuwste versie van Android zorgt ervoor dat u meer wilt

➹ het hele scherm werd gebruikt. Frameloos plezier

➹ OLED doet de rest

➹ de software is ook aangepast. Wat piepend van kleur is op de P20 is werkelijkheid geworden

➹ 2 dagen batterijstroom is al een aankondiging

➹ Draadloos opladen maakt koolsalade onmogelijk

➹ en in 30 minuten 70% opnametijd

➹ de metingen liggen ook in het frame. Handig is het, duidelijk ook

➹ met gezichtsherkenning en vingerafdruksensor

➹ het is stof- en spatwaterdicht

Nadelen

➷ de luidsprekers werden gerationaliseerd - ten koste van stereo en dus de akoestiek

➷ de batterij kan niet worden gewijzigd

➷ de prijs

➷ Camera-unit steekt uit - wat het kwetsbaar maakt - maar met een hoes die je zou moeten hebben, verdwijnt deze eenheid snel in de behuizing.

➷ geen jack

Conclusie

De Huawei P30 Pro doet moeiteloos alles als smartphone. Voor hobbyfotografen, vooral Instagram en Co., zijn de camera-elementen en de mogelijkheden ideaal om je eigen werk een nieuwe verflaag te geven. Luisteren naar muziek gaat beter via de koptelefoon, ook als de jackplug ontbreekt. De telefoon wordt geleverd met twee simkaartsleuven. En ook hier is de route vooraf bepaald: werken, ontspannen, spelen, lezen. Als je zo naar de gegevens en de telefoon kijkt, is het een kleine alleskunner op sociale media. Huawei heeft een vlaggenschip gelanceerd die is afgestemd op het "nieuwe leven". Altijd onderweg. Altijd online. Alle vrienden en werk ermee.

Ontdek de top 10 beste en best verkochte Huawei P30 Pro-producten in 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte Huawei P30 Pro-product voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 74,44 €aanbod
HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dual SIM) (Gerenoveerd)
HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dual SIM) (Gerenoveerd)*
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€350,00 - € 74,44 €275,56
- 250,00 €aanbod
Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, turquoise/blauw, Android 9.0 (Pie), Dual...
Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, turquoise/blauw, Android 9.0 (Pie), Dual...*
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€849,00 - € 250,00 €599,00
- 580,00 €aanbod
Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, zwart, Android 9.0 (taart), dubbele simkaart
Huawei P30 Pro 128GB Mobiele Telefoon, Zwart, Android 9.0 (Pie), Dual SIM *
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€849,00 - € 580,00 €269,00
- 35,60 €aanbod
Huawei P30 Pro 128GB Zwart - Goed (Gerenoveerd)
Huawei P30 Pro 128GB Zwart - Goed (Gerenoveerd)*
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€349,99 - € 35,60 €314,39
- 225,26 €aanbod
Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, lichtblauw/lavendel, ademend kristal,...
Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, lichtblauw/lavendel, ademend kristal,...*
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€849,00 - € 225,26 €623,74

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Huawei P30 Pro 128GB mobiele telefoon, turkoois / blauw, Android 9.0 (taart), dubbele simkaart

Auf Eerlijke tests je kunt enkele tests vinden (inclusief Zwembad, Fitness, Huis & Tuin) & Raadgever (met inbegrip van Smart Home, Beauty, ambacht) die je verder kan helpen.

- 74,44 €1e beste product
HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dual SIM) (Gerenoveerd)
HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dual SIM) (Gerenoveerd)*
Beeldscherm: 16, 4 cm (6, 47 inch); Processor: HiSilicon Kirin 980; Camera: Achter: 40MP, Voor: 32MP
€350,00 - € 74,44 €275,56

Tip: Een cadeau-idee of Verjaardag cadeaus mogen nooit goedkope producten zijn, geef niets weg wat je zelf niet zou gebruiken qua kwaliteit.

Veel positieve punten Kopersbeoordelingen zijn vaak een teken dat mensen tevreden zijn met het Huawei P30 Pro-product.

Aanbevolen lectuur: massage gun, fitness Bike, testen van het product

meer top 10 lijsten

Bronnen: https://www.chip.de/test/Huawei-P30-Pro-Test_164354313.html?gclid=EAIaIQobChMIp7fr9qXZ4QIVzuR3Ch3KngHpEAAYAyAAEgLt2_D_BwE&gclsrc=aw.ds https://consumer.huawei.com/de/phones/p30-pro/specs/

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.06.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Foto door de auteur

Patrick

Voor mij speelt informatie een cruciale rol bij de aanschaf van nieuwe producten. Daarom wijd ik mij intensief aan het lezen en onderzoeken op internet. Op mijn website, Ehrliche-tests.de, deel ik artikelen over onderwerpen en producten die mijn interesse wekken, evenals mijn ervaringen met producten die ik heb gekocht en geprobeerd. Mijn producttests, tips en aanbevelingen kunnen handig zijn bij het doen van een aankoop of als je vragen hebt over een specifiek onderwerp. Als je vragen hebt over een van mijn berichten, producten of onderwerpen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten of mij een e-mail te sturen.

Laat een bericht achter