Getest: Chaga-paddestoel bereid als Chaga-thee

De Chaga-paddenstoel

Getest: Chaga-thee

in onze Chagapilz Guide we hebben onderzocht wat de paddenstoel kan doen, waarvoor hij gebruikt wordt en we gingen in op de ingrediënten. Vandaag doe ik de producttest, doe ik water aan en zet ik thee. Terwijl ik deze test schrijf, stoomt een kopje thee, zwart, op de een of andere manier anders, voor me en mijn smaak- en reukvermogen heeft moeite met sorteren. Misschien muteer ik in een super funghi. Ik weet het niet. - Chaga-paddenstoel bereid als Chaga-thee

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Chaga-paddenstoelen-thee - in vergelijking

ChagaVital Chaga Mushroom uit Lapland (Finland) - Grote brokken uit wilde collectieChagaVital Chaga Mushroom uit Lapland (Finland) - Grote brokken uit wilde collectieCHAGA (Siberian Superfood) - Natural Wildlife Collection | TOP kwaliteit van het origineel | GMP + ISO-9001 gecertificeerd + laboratorium-getest | rauwe veganist + voorzichtig gedroogd | kleine brokjes (geen poeder) | 100gDe mysterieuze Chaga-paddenstoelVita World Chaga Mushroom Extract 4: 1 500mg 100 Vegi Capsules Productie van geneesmiddelen
GEBRUIK - Chagatee wordt traditioneel al eeuwenlang gedronken om het algemene welzijn te vergrotenGEBRUIK - Chagatee wordt traditioneel al eeuwenlang gedronken om het algemene welzijn te vergrotenSUPERFOOD - 100 keer meer antioxidanten (ORAC-waarde) dan goji-bessenInhoud: 100 vegetarische capsules = 62g
PURE OORSPRONG - Lapland (Finland) biedt het hele jaar door het nodige subpolaire klimaat in een stads- en industrievrije omgeving. Getest op schadelijke stoffenPURE OORSPRONG - Lapland (Finland) biedt het hele jaar door het nodige subpolaire klimaat in een stads- en industrievrije omgeving. Getest op schadelijke stoffenNATUURLIJK - Wild geoogst met de hand uit subarctisch berkenbosIngrediënten: Chaga paddenstoelextract 4: 1, hydroxypropylmethylcellulose (capsuleschil).
NB NB €14,95 €7,45 €19,95 NB
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
19 maart 2023 14:23 uur19 maart 2023 14:23 uur19 maart 2023 13:43 uur19 maart 2023 14:23 uur19 maart 2023 14:23 uur19 maart 2023 14:23 uur* Advertising
YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Wat is Chaga-paddenstoel?

Getest: Chaga van Chaga-thee

Chaga is eigenlijk een schimmel, een parasiet die groeit op de bast van berkenbomen. Hij doet dat op onze breedtegraden, de medicinale paddestoel die wordt verkocht als een "wonderwapen", wordt echter geoogst in Lapland en Rusland. Het is daar erg koud, wat betekent dat de schimmel heel langzaam groeit. Dat is waar zijn geheim liegt. Door de langzame groei absorbeert hij veel gezondere stoffen dan wanneer hij snel zou groeien.

Bij ons wordt het genoemd "slate Schillerporling" en de ingrediënten spreken voor zich: melanine, vitamine D3, Trierpene, mineralen, betulinol, aminozuren en andere Inotodiol. Hij heeft een ontstekingsremmende eigenschap en wordt gebruikt in de natuurlijke geneeskunde tegen overmatige bloed- en suikerniveaus. Hij is uitstekend tegen alle mogelijke maag- en darmziekten, hij versterkt het immuunsysteem en ontgift.
Onder de vodden en Russen is het de schimmel waaruit thee wordt gemaakt om het lichaam in het algemeen te versterken en te versterken. Traditioneel is het dronken als een thee, betekent gekookt. Met een stuk kom je letterlijk. Dat maakt hem zeer productief ondanks de relatief hoge prijs.

Er wordt gezegd dat het helpt met tuberculose, astma, bronchitis, zelfs kanker en lever- of hartziekten. Waar het immuunsysteem ook wordt aangevallen, het kan worden gebruikt.
Wetenschappelijke studies (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20607061 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26210065) ten grondslag liggen aan zijn helende effect.
Hij heeft een ORAC-waarde van 52.458-eenheden en verslaat de wijze nog steeds veruit. Dit heeft in vergelijking alleen 32,004-eenheden. Wat is een ORAC-waarde? De ORAC-waarde meet de antioxiderende eigenschappen en geeft de waarde in eenheden.

Hoe gebruik ik de chunks?

Chaga paddestoel kapot

Ik heb de stukjes volgens het klassieke recept gebruikt. Voor de eerste keer nam ik een klein stuk en kookte het met 250 ml water en sudderde vervolgens 10 minuten op kleine schaal. Ik heb eenvoudig de brokken uit het water gevist en ze weer laten drogen, omdat het bruikbaar is zolang het water draait.

Chaga-thee - hoe smaakt het?

Hij ruikt behoorlijk aards en herinnert me niet aan iets dat ik weet. Hij dempt niet, op de een of andere manier bos-veen, ik zou hem beschrijven, hoewel dat niet past, want ergens komt een licht zoete noot uit de achtergrond van de geur. De eerste slok was nog vreemder. Echt, mijn smaakpapillen hadden een groot vraagteken over het hoofd. Maar na nog een paar slokken is dat gestopt. Persoonlijk zou ik het nu niet sorteren voor koffie of thee, het smaakt veel intenser dan thee, maar ook voor warm water. Een smaak die op de een of andere manier aan de oppervlakte is. En het smaakt nog steeds naar bos, boom, aarde, turf, op de een of andere manier zoet maar niet. Misschien is deze producttest nutteloos en moet ik hem herhalen.
Na een half kopje stel ik me voor, op de een of andere manier zoethout naar smaak dat licht zeepachtig wordt. Echt niet onaangenaam, maar blijft vreemd.
Dit is echter de pure versie, dus in de loop van de test zal ik andere smaken en ingrediënten proberen.

Wat bevat de verpakking Chaga - paddenstoel?

Mijn pakket bevatte 100 g chaga mushroom chunk, niets anders, ik nam er foto's van.
Ze zien er bosachtig uit en zijn erg licht, je verkruimelt ze gemakkelijk wanneer je ze wrijft.

Waarom heb ik wat brokjes voor je gekocht?

Aan de ene kant pure nieuwsgierigheid die me dreef sinds ik de gids schreef, aan de andere kant voel ik me al een tijdje een beetje beledigd. De val, stress, fundamenteel energieverlies levend, als je wilt. Hij zal geen kwaad doen, zelfs als ik een berkenschors moet laten groeien, die dan beschermt tegen kou. Koud is ook zo'n onderwerp, omdat ik veel werk in de vergadering ben ik snel koud en dat blijft zo. Ondanks gemberthee of andere verwarmende specerijen. Moet de Chaga wonderen verrichten? Hij wordt vaak geprezen op internet. Ik experimenteer graag en daarom heb ik de paddestoel besteld volgens de gegeven criteria. Ik ben van nature nieuwsgierig en hou van dergelijke experimenten. Bovendien had mijn vriendenkring nog nooit gehoord van de vitale paddenstoel, nog een reden om op pad te gaan.

Aanbevolen lectuur: U vindt er veel handleidingen over verschillende onderwerpen in het adviesgedeelte !

Mijn Chaga-thee - recepten

De Chaga kan worden gebruikt zolang deze wrijft. Dat is erg productief. Ik heb het verschillende keren gekookt, gewoon een stuk, en dat is nog niet uitgeput. Ik ben een praktisch en eenvoudig denkend persoon en mijn recepten ook. Het moet trouwens gaan, anders verlies ik mijn eetlust.

We hebben een open haard die in de gang staat en die dienst doet als extra grote warmer. Dus een paar dagen geleden heb ik de chaga-brok gekookt en in mijn theepot gedaan, die net iets minder is dan 2-liters. Ik snijd verse gember en dronk het de hele dag. Wanneer de kan leeg was, voegde ik vers kokend water toe. Ik had dit nog dagen kunnen doen, smaak en kleur hebben niets veranderd. Aan het einde van de tweede dag heb ik het stuk weer eruit gehaald, je wilt het niet overdrijven.

Chagatee

Mijn eerste experiment: Chaga met verse gember is dus meer dan succesvol. De twee smaken vullen elkaar uitstekend aan, de smaak van de Chaga drijft vrij op de top, de gember komt hem van onderaf tegemoet. Een aanrader!
Chaga-thee met kruidnagels: Ik blijf lui en ga zoals hierboven beschreven met de brokken. Ik kook het op. Daarnaast geef ik een paar kruidnagels, 5 voldoet me voor het begin. Nogmaals, de anjers combineren op een zeer heerlijke en feestelijke manier met de Chaga. Iets oranje, kon ik me ook voorstellen.

De klassieker, Chaga-thee met melk en suiker , In mijn geval: sojacrème en honing. Mijn honing was van mijzelf, een milde romige, de ongelooflijk bloemrijke smaak. Ik benadruk dat, omdat ik ook denk dat er weer smaakverschillen zijn. Je kunt het niet overdrijven, de zoetheid verlaagt de smaak van Chaga behoorlijk. De romige, verhoogt hem echter weer iets. Een buitengewoon heerlijke variatie die mijn smaakpapillen kennen van zwarte thee en dat betekent dat ze er geen last van hebben.
Ik heb ook sterke> chaga met kamille en pepermunt geprobeerd, maar dat was helemaal niet mijn ding. De kamille staat tegenover me, de pepermunt loopt over alles heen.
Traditioneel drinken de vodden het ook koud, als verfrissing. Maar nee, ook pure kou, niet mijn geval. Dus ik heb er een soort limonade van gemaakt, met sterke> ruwe rietsuiker en wat perziksiroop. Heeft me nog niet overtuigd, koolzuurhoudend water klopte het eruit.
Ik denk dat ik het liever warm drink en mijn persoonlijke favoriete recept is met sojacrème en honing. Of ruwe rietsuiker. Daarna wordt het iets gekarameliseerd.

Mijn conclusie

Voor echt zinvolle resultaten, is het aan te raden om minstens 3 weken thee te drinken. Ik kan dat nu niet doen, zoals ik moet toegeven.
Wat ik deed was drie dagen achter elkaar en ik denk dat het heel goed ging. Ik zal een nieuwe poging beginnen, met de vaste intentie en de intentie om er regelmatig van te genieten en ik zal ook andere recepten proberen.
Voor mij kreeg hij een GO, zelfs als ik eerst vrienden moet maken.
Dus helemaal alleen vind ik hem heel vreemd, vermengd met andere theeën, hij past zich perfect aan naar smaak en vult elkaar aan. Maar dat is waarschijnlijk alleen een persoonlijke kwestie van smaak.

Wat ik nog steeds wil proberen, is om het extern toe te passen, maar tot nu toe had ik daar geen reden toe. Zodra ik ergens ben gewond, zal ik de thee op de wond aanbrengen. Hiervoor zal ik op dit punt een addendum maken en een honingvergelijking geven.
Hij zou ook ideaal moeten zijn om te roken. De vodden verdrijven dus ziekte, negatief en dood uit de lucht. Je kunt ook zijn as op de wonden uitstrijken. Ik geef de voorkeur aan de tinctuur.
Wat duidelijk staat voor mij, ik blijf bij de schimmel. Dit kan men kook de stukken totdat ze geven geen kleur (melanine), zijn ze zeer productief, ondanks hun prijs en een paar liter aan de slag met een brok.

Natuurlijk is het eenvoudiger om gewoon een theezakje te schenken. Ik vraag me af of dat hetzelfde positieve effect heeft. Het poeder is onverteerbaar, dus het komt met een pil (voor mij tenminste) uit den boze. Ik blijf bij de klassieke kook. Als ik restjes heb, kan ik de thee in de andere thee gieten. In de koelkast is hij een beetje duurzaam.
Dus ik kan een absolute aanbeveling uitspreken, die het niet nodig heeft voor zijn gezondheid, ik heb deze smaakervaring ter harte genomen!

Vind in de Top🔟 de beste en best verkochte Chaga-theeproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
1. Topverkoper
Curly Superfood Chaga chunks from Siberian wild collection 250g -...
228 beoordelingen
Curly Superfood Chaga chunks uit Siberian wild collection 250g -...*
 • CHAGA PADDESTOEL GEBROKEN gemaakt van 100% pure, gedroogde Chaga paddenstoel (tot 4cm grote Chaga stukken) - Puur natuurproduct uit duurzame bronnen...
 • HOOGSTE KWALITEIT - Maximaal gehalte aan voedingsstoffen en enzymen door productie onder ideale omstandigheden: In het Siberische klimaat in de regio van ...
 • BEREIDING - Klaar voor gebruik & perfect voor de populaire Chaga-thee - Doe 50g Chaga-brokken in een pot, vul aan met 1 liter water, 45 ...
2. Topverkoper
Chaga champignonbrokken bio - 100g - gemaakt van berkenbomen - wild geoogst -...*
 • DE CHAGA PADDESTOEL: De chaga-paddenstoel is wereldwijd een van de meest populaire theepaddenstoelen, maar het paddenstoelenextract van biologische chaga wint voortdurend aan nog meer...
 • TRADITIONELE BEREIDING: effectieve Chaga-stukken uit de natuur zijn ideaal voor de traditionele bereiding van een kopje Chaga-thee. In aanvulling op...
 • HOGE KWALITEIT: De biologische Chaga-paddenstoel komt uit de wilde collectie in Estland en wordt, net als de berkenpolypore, voornamelijk gevonden in ...
3. Topverkoper
Chaga-brokken uit de Finse / Noord-Russische wilde verzameling 100 ... *
 • Wilde collectie uit Fins Lapland en het uiterste noorden van Rusland!
 • ORAC-waarde van ca. 65000 - in vergelijking met bosbessenpoeder: ca. 6500 ORAC
 • Voorzichtig gedroogd
4. Topverkoper
Chaga-paddenstoelenporties in 60 zakjes, elk 1 g wilde...*
 • Waar komt de chaga-paddenstoel vandaan? Momenteel halen we vanwege sancties tegen Rusland de chaga-paddenstoel niet meer uit Siberië, maar uit Noord-Europa...
 • Wordt de chaga-paddenstoel gekweekt? Nee! De Chaga-paddenstoel van ERASVITAL is afkomstig van wilde groei; Van welke bomen wordt de Chaga geoogst? Van de...
 • Hoe oud is de berk ongeveer? ongeveer 20 jaar oud. Verzameld van levende bomen (belangrijk!); Wat is de leeftijd van de chaga-paddenstoel? 9-15 jaar.
5. Topverkoper
Chaga-poeder in het originele theezakje *
 • Wilde collectie uit Finland en Siberië!
 • Hoogste actieve ingrediënten uit het echt hoge noorden!
 • ORAC-waarde van ca. 65000 - Ter vergelijking: bosbessenpoeder: ca. 6500 ORAC!
6. Topverkoper
Wohltuer biologische chaga poeder 100g in raw food kwaliteit, chaga ... *
 • Biologisch Chaga Vital Mushroom Powder van Wildcollection
 • Voor de bereiding van Chaga Tea & Chaga Latte of voor smoothies & shakes
 • Medicinale paddenstoel met een hoge ORAC-waarde (>60.000) & 200 biologisch actieve ingrediënten (inclusief polysachariden > 2% & polyfenolen)
7. Topverkoper
Curly Superfood - Chaga Poeder 250g van duurzaam Baltisch...*
 • CHAGA POEDER gemaakt van 100% pure, gedroogde Chaga-paddenstoel - Puur natuurproduct uit duurzame Baltische wilde collectie - Vrij van kunstmatige ...
 • HOOGSTE KWALITEIT VAN WERKZAME STOFFEN - Maximaal gehalte aan voedingsstoffen en enzymen door productie met ideale omstandigheden: uitsluitend oogsten in ...
 • GEBRUIK - Perfect voor Chaga Thee & Chaga Koffie - Doe 2 theelepels Chaga poeder in een los theezakje. Dan met...
- 1,20 €8. Topverkoper
9. Topverkoper
Chaga Mushroom Chunks van Chaga Deluxe - Onbehandeld uit Fins...*
 • VRIJ VAN ADDITIEVEN: Rechtstreeks geoogst van de boom en verzonden vanuit natuurlijke wilde collectie in Finland. Niet verwerkt!
 • IDEAAL ALS KUUR: Onze pakketten zijn afgestemd op een kuur. Selecteer eenvoudig uw kuurduur!
 • HOGE ACTIEVE INGREDINTEN: Onze Chaga-paddenstoelen hebben de hoogste antioxidantwaarde van alle voedingsmiddelen (ORAC-waarde ca. 65.000)
10. Topverkoper
Chaga Mushroom Powder wild collectie BIO, uit berkenbossen in...*
 • ✅ WILD AND PURE: 100% pure wilde collectie en met de hand geoogst van berkenbomen, vrij van pesticiden.
 • ✅ OORSPRONG: Onze Chaga-paddenstoel groeit in de ongerepte, uitgestrekte bossen van de Baltische staten. Deze zijn uitsluitend gemaakt van levende berkenbomen...
 • ✅ HOOGSTE KWALITEIT: Voorzichtig gedroogd (rauw voedsel) en fijngemalen als poeder voor een praktische en efficiënte bereiding. Door een...

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Inonotus+obliquus
https://ehrliche-tests.de/chaga-pilz-ein-gesundheitswunder/

Heeft u een product te koop gevonden, informatie over een product of onderwerp?

Klik op de sterren om te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale netwerken!


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 20.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

One Response

 1. Big daddy's orlando 22. Maart 2019

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

[ajax_load_more loading_style="oneindige fading-blocks" container_type="table" post_type="post" post_format="standard" category="advies,testen" category__not_in="952" button_label="meer laden..." button_loading_label="zal geladen"]
🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*