Test: Gardena slangenwagen + gazonsproeier - nuttig?

Dirk Re.

2 reacties

Gardena_Hose Trolley_Water Hose-59e1944a

Gardena slangenwagen + gazonsproeier: De Gardena waterslangwagen biedt het gemakkelijk en snel besproeien van grote en kleine oppervlakken en planten - hier het model aquarol - de ideale oplossing. De waterslang, die je als optie kunt kopen, kan optimaal op en neer worden opgerold. De slanglengte is verkrijgbaar in verschillende lengtes tussen 30 (maat S) - 100 meter (maat L).

Gardena Aquaroll S (En Caja) Met 20 m de manguera Classic, 13...
Gardena Aquaroll slangenwagen S set, compleet met 20 m slang,...
Gardena S, sin montar, G18500-20, standaard
- 15,00 € Gardena CleverRoll S Set: slangenwagen met 20 m klassieke slang...

Als aanvulling op een optimale irrigatievoorziening Gardena de sproeier, die met een kliksysteem op de waterslang kan worden aangesloten. De zogenoemde sproeier is voor een oppervlakte van tot 200m² geschikt en kan door de traploze aanpassing van de controller een bereik tussen 7-17 meter creëren. Zelfs irrigatie wordt hier bereikt.

- 9,96 €
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom S: Sproeier voor irrigatie...
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom S: Sproeier voor irrigatie...*
GARDENA biedt een breed assortiment producten voor alle klussen in en rond de tuin
€40,99 - € 9,96 €31,03
- 18,59 €
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom L: Sproeier voor...
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom L: Sproeier voor irrigatie...*
Beregende oppervlakte: 28 m² tot 350 m²; Aansluittechniek: GARDENA slangaansluitsysteem; Werpafstand: 7 tot 21 meter
€64,99 - € 18,59 €46,40 Amazon Prime

Verbinding en eerste indruk

Ik heb de Gardena waterslang Winder als trolley omdat het snel kan worden gebruikt en gemakkelijk kan worden opgeborgen. Met een losse waterslang had ik altijd gedraaide stukken en een verhoogde benodigde ruimte, waar ik last van had.

De eerste indruk is professioneel en goed gemaakt. De waterslangwagen bestaat uit de essentie; de auto zelf, de waterslang en de bijbehorende aansluitingen. Ik heb een haspel met een slanglengte van 30 meter omdat ik alleen een kleinere tuin heb. Als alternatief biedt Gardena ook een slanglengte tot 100 meter.

De waterslang zelf is erg sterk en robuust. De verbindingen zijn van kunststof, dus daar moet je voorzichtiger mee zijn. De auto zelf met de afmetingen van ongeveer 74 48 x x 90 cm heeft een gewicht van ca. 4 kg en wordt vrij compact gehouden.

Om mijn water te geven Gazonoppervlakte van ongeveer 50m² Ik kocht de vierkante gazonsproeier van Gardena als aanvulling. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met bijbehorende reeksen. Ik heb daarmee Model S testte de kleinere versie.

de sproeier bestaat uit een kunststof frame, in het midden is de waterleiding aangebracht, die overeenkomstig roteert en irrigeert. Deze sproeier is met een maat van 40 12 x x 8 cm en een gewicht van 310 gram vrij klein en licht. De sproeier kan direct op de Gardena waterslang worden aangesloten.

Voordelen van de Gardena slangenwagen + gazonsproeier

Een groot voordeel is snel duidelijk, de waterslang is netjes en gelijkmatig opgerold, het zorgt voor een opgeruimd uiterlijk en de slangenwagen kan ideaal worden opgeborgen. De aansluiting op de eigen watervoorziening van het huis of appartement is slechts een klik verwijderd, aangezien de benodigde adapters al zijn inbegrepen. Van de Aansluitslang voor de aansluiting is ongeveer 100 cm lang, dus de waterslangwagen moet altijd bij de aansluiting worden geplaatst en de waterslang van daaruit worden uitgerold.

De Gardena trolley heeft kunststof wielen waardoor hij mobiel is. Dit heeft als voordeel dat het niet kan worden gedragen, maar comfortabel kan worden geduwd. De waterslang zelf kan met een handslinger op en neer worden gerold.

Wat Gardena goed deed, is dat Compatibiliteit met andere producten​ De watersproeier kan direct op de waterslang worden aangesloten, er is geen adapter nodig. De verbinding wordt gemaakt via een geïntegreerd kliksysteem.

De gazonsproeier is traploos instelbaar en aanpasbaar aan uw eigen beregeningsgebied. Het gebied wordt gelijkmatig bewaterd zonder vorming van plassen. Ook hier biedt Gardena verschillende modellen met verschillende spuitbreedtes aan. Ik koos voor het kleine model S omdat het in mijn geval maar 50m² water hoeft te geven. Het verwerkte materiaal moet ook roestvrij zijn!

Water geven kan in principe in een bewegende of starre vorm.

Gardena biedt ook garantie op beide tuingereedschap.

Slangenwagens in vergelijking

Gardena CleverRoll L Easy: slangenwagen tot 100 m...Carro Metal Sin Manguera Manivela verplaatsbaarBradas 212 60 m slanghaspelwagen 212 ZN Agrati, zilver,...Gardena Classic slanghaspel 50 wandset in displayGardena 8001-20 Classic slangenwagen 60 TS SetUPP slangenwagen deluxe - met beschermkap van staal |...GF Garden, Rewall 30, muurslangbox, automatisch, 30 meter, tot...WOLF-Garten - Slangwagen WS 50 Z; 5222000
€59,00Controleer prijs€136,06€57,13€91,35€134,00Controleer prijs€106,71Controleer prijs€101,12
Gardena CleverRoll L Easy: slangenwagen met max....*Carro Metal Sin Manguera Manivela verhandelbaar*Bradas 212 60 m slanghaspel Trolley 212 ZN...*Gardena Classic Slanghaspel 50 Wandenset in ... *Gardena 8001-20 Classic slangenwagen 60 TS Set*UPP slangenwagen deluxe - met beschermhoes van ... *GF Garden, Rewall 30, wandslangenbox, ... *WOLF-Garten - Slangenwagen WS 50 Z; 5222000 *
◼️ Kick & Stand: de speciaal gevormde, uitklapbare standaard ...◼️ Nvt◼️ Compacte opslag - Bewaar uw...◼️ Metalen slangenwagen met 215 mm brede slangring voor ...◼️ Voor het opbergen van de slang aan de muur, op elk moment afneembaar ...◼️ De speciaal gevormde basis geeft de trolley een ...◼️ De hoogwaardige UPP slangenwagen is volledig gemaakt van metaal ...◼️ Bevestigd aan de muur, de slang kan gemakkelijk en ...◼️ Nvt◼️ Capaciteit Voor slangen van 50 m ½ "of 30 m ¾"
◼️ Gelijkmatig oprollen: de stabiele slanggeleiding zorgt voor ...◼️ Nvt◼️ Kick&Stand - De speciaal gevormde uitklapbare voet...◼️ Materiaal frame - trommel van gegalvaniseerd staal - verzinkt plaatstaal◼️ Gemakkelijk te dragen handvat◼️ Leveringsomvang: 20 meter lange klassieke slang 13 mm (1/2 ...◼️ Ondanks zijn formaat kan onze slangenwagen ...◼️ Complete set met: 30 m weefselversterkte 1/2 ”slang, ...◼️ Nvt◼️ Hoogwaardig, gegalvaniseerd staal
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
prijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenisprijsgeschiedenis
€59,00Controleer prijs€136,06€57,13€91,35€134,00Controleer prijs€106,71Controleer prijs€101,12
AmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazoneAmazone
Laatst bijgewerkt op 30 november 2023 0:28 Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Gardena slangenwagen + gazonsproeier in een praktijktest

Nadat de waterslang op de huisaansluiting was aangesloten, legde ik de waterslang over de volle lengte uit. Ik heb er ook een van Gardena gebruikt als sproeidouche. Na het aandraaien van het water was deze in ongeveer 3 seconden volledig door de slang en was klaar voor gebruik. Het viel meteen op dat de hele constructie eigenlijk waterdicht was. Er lekte ook geen water uit de aansluitingen. Dus je kunt beginnen met water geven.

Ik heb de planten eerst water gegeven. De slang voelde goed aan en heeft af en toe een schok doorstaan. Opvallend is echter dat de slangenwagen niet echt stabiel lijkt. Vanwege zijn lage gewicht en compactheid viel hij om wanneer hij op de een of andere manier werd getrokken. Trek daarom altijd voldoende slang uit zodat de auto stevig blijft staan.

Het op en neer rollen werkte in mijn geval heel goed en soepel.

Nu wilde ik de gazonsproeier | sproeier testen. Op het eerste gezicht ziet het er erg onopvallend uit. De bediening lijkt mij vrij eenvoudig. Ook hier heb ik eerst de waterslang aangesloten, deze werkt ook via het kliksysteem.

- 9,96 €
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom S: Sproeier voor irrigatie...
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom S: Sproeier voor irrigatie...*
GARDENA biedt een breed assortiment producten voor alle klussen in en rond de tuin
€40,99 - € 9,96 €31,03

De sproeier begint ook direct water te geven. Een soort mechanische aan / uit-schakelaar zou hier goed zijn. Het water wordt namelijk over een groot gebied verdeeld en zonder plassen. Ik veranderde de straal als een test om de omvang van de irrigatie te zien. Dit schijnt echt tussen de 7 en 17 meter te zijn.

Nadat ik de Gardena gazonsproeier 15 minuten had laten lopen, heb ik nu de vochtigheid op het gazon getest. Het oppervlak van het gazon was goed bevochtigd zonder helemaal nat te zijn.

Kwaliteitsbeoordeling | Gardena slangenwagen + gazonsproeier

Door een dag ervaring kan ik zowel Gardena tuingereedschap als een behulpzaam, goed gemaakt en succesvol rechter.

De slangenwagen heeft mij absoluut overtuigd, afgezien van de stabiliteit die voor verbetering vatbaar is. Met name de aansluitingen zijn goed gemaakt en er druppelt geen water uit deze ruimtes. Ook het oprollen van de slang werkt soepel en er was geen waterophoping.

Voor een prijs vanaf € 58,95 is deze waterslangwagen, die in verschillende maten leverbaar is, een absolute aanrader Opluchting in de tuin.

Ook de sproeier deed zijn werk naar tevredenheid. De roterende irrigatie werkte perfect, ook de hoeveelheid water is naar mijn mening goed ingeschaald. De Behandeling, vooral wat betreft de irrigatiestraal eenvoudig en spreekt voor zich.

Voor een prijs vanaf € 15,75 is deze gazonsproeier van Gardena, die ook in diverse radiusmaten leverbaar is, een nuttige oplossing.

Video | Gardena slangenwagen + gazonsproeier

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Gardena Aquaroll S (En Caja) Met 20 m de manguera Classic, 13...
Gardena Aquaroll S (En Caja) met 20 m manguera Classic, 13...*
GARDENA biedt een breed scala aan producten voor alle werkzaamheden in en rond de tuin
€64,99

Voordelen en nadelen

Voordelen Gardena slangenwagen

 • Gemakkelijk op en neer te rollen
 • Waterdichte verbindingen
 • Keurig totaalbeeld vergeleken met losse slang

Nadelen Gardena slangenwagen

 • Beetje standvastig

Voordelen Gardena gazon sprinkler

 • Beregening voor kleine en grote oppervlakken
 • Instelbare straal
 • Goed prijssegment

Nadelen Gardena gazon sprinkler

 • Geen in- en uitschakelmogelijkheid

Fazit: Gardena slangenwagen + Gazonsproeier

In combinatie leveren de twee tuingereedschappen een nette en vooral probleemloze klus af. Ze bieden er een aan opluchting en werk afnemen in de vorm van de gazonsproeier. Met behulp van de slangenwagen voorkom je een losliggende waterslang.

Beide toestellen zijn naar mijn mening ok geprijsd en bieden een behoorlijke meerwaarde.

Hierdoor kan ik een duidelijk koopadvies geven.

Aanbevolen lectuur: Wandslanghouder hier!

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte vierkante sprinklerproducten 2023 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 14,99 €1. Topverkoper
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom M: Sproeier voor irrigatie...*
 • Flexibele besproeiing van middelgrote gazons: zowel de sproeibreedte, de worpafstand als de waterstroom kunnen comfortabel en variabel worden...
 • Comfortabel en plasvrij: sluit de sproeier aan op de tuinslang en uw tuin wordt comfortabel en gelijkmatig besproeid
 • Instelbaar bereik: het spuitgebied kan nauwkeurig en continu worden aangepast van 3 tot max. Gelegen op 18 m
2. Topverkoper
GRÜNTEK Mini - gazonsproeier met 16 sproeiers tot 378 m2 / 4069 ft2 ...
1.809 beoordelingen
GRÜNTEK Mini - gazonsproeier met 16 sproeiers tot 378 m2 / 4069 ft2 ... *
 • De GRÜNTEK mini gazonsproeier is geschikt voor een beregeningsoppervlak tot 378 m². De sproeier is ontworpen voor een nauwkeurige en...
 • Flexibele instelmogelijkheden zorgen voor een snelle en eenvoudige keuze van het sproeigebied en de waterstraalsterkte. De...
 • De sproeikop van de mini-gazonsproeier kan handmatig 360 graden worden gedraaid, waardoor sproeien in alle richtingen mogelijk is. De explosieve breedte...
- 17,25 €3. Topverkoper
Gardena Sprinklersystem Pijpleiding vierkante sproeier: Voor bewatering...*
 • Groot bereik: de sproeibreedte en worpafstand kunnen intuïtief traploos worden aangepast met behulp van de instelknoppen. De maximale oppervlakte die bestreken kan worden...
 • Eenvoudige reiniging: uitgerust met een metalen filter en zachte plastic sproeiers, kan de sproeier eenvoudig worden gereinigd van kalk en andere ...
 • Eenvoudige installatie: de vierkante sproeier is wiebelvrij en strak met slechts één klik op de ondergrondse wateraansluiting (niet inbegrepen).
- 24,76 €4. Topverkoper
Gardena vierkante pop-up sproeier OS 140: Beregeningssysteem voor...*
 • Ideaal voor rechthoekige oppervlakken: vierkante of rechthoekige oppervlakken tussen 2 m² en 140 m² kunnen gemakkelijk en comfortabel worden bewaterd,...
 • Gelijkmatige watergift: 16 flexibele precisiesproeiers van zacht plastic zorgen voor een bijzonder gelijkmatige waterverdeling en ...
 • Eenvoudige installatie: gemakkelijk te installeren en water te geven. Met een afvoerklep die in de loop van de leiding is geïnstalleerd, is het systeem...
5. Topverkoper
GRÜNTEK oscillatiesproeier Primavera tot 336 m2 / 3617 ft2...*
 • GRÜNTEK sproeier gazonsproeier PRIMAVERA is speciaal ontwikkeld voor middelgrote rechthoekige gazons en tuinen tot 336 m² bij 4 bar 💦
 • 16 duurzame en sterke sproeiers voor een effectieve, gelijkmatige bewatering, inclusief een sproeierreinigingsplug 💦
 • Sproeier met traploos regelbaar irrigatieoppervlak voor individueel gebruik van 90 - 336 m2 irrigatieoppervlak 💦
- 6,86 €6. Topverkoper
GRÜNTEK gazonsproeier tot 462 m2 voor grote gazons met...*
 • De GRÜNTEK gazonsproeier als vierkante sproeier is ideaal voor middelgrote en grote tuin- en gazonoppervlakken tot 462 vierkante meter. getailleerd...
 • Voor een optimaal besproeiingsresultaat beschikt de gazonsproeier over een praktische sproeierreinigingspen. Hiermee...
 • De gazonsproeier is gemaakt van recyclebaar en bijzonder slagvast ABS-kunststof en daarom - naast een hoog niveau van milieubewustzijn -...
- 16,04 €7. Topverkoper
Kärcher OS 5.320 SV rechthoekige sproeier *
 • Traploze aanpassing van het bereik
 • Bijzonder duurzame uitrusting
 • Comfortabele uitlijning door spatbescherming
- 3,37 €8. Topverkoper
Gardena oscillerende sproeier ZoomMaxx: variabele sproeier voor ... *
 • Flexibel gebruik: dankzij de stabiele basis kan de vierkante sprinkler ZoomMaxx naar wens worden gepositioneerd
 • Nauwkeurige instelling: Traploze instelling van het bereik en de straalbreedte. Dus de Gardena ZoomMaxx past gemakkelijk elke ...
 • Gecontroleerd waterverbruik: de watervolumeregeling maakt een traploze fijnregeling van het irrigatiegebied mogelijk
9. Topverkoper
GRÜNTEK sproeier Primavera tot 399 m2 irrigatieoppervlak met...*
 • De GRÜNTEK gazonsproeier PRIMAVERA is ideaal voor middelgrote tuinen en gazons tot 399 vierkante meter. Uitgerust met 18 mondstukken...
 • Voor een optimaal besproeiingsresultaat beschikt de gazonsproeier over een praktische sproeierreinigingspen. Hiermee...
 • De gepatenteerde turbomotoroverbrenging maakt een veilige werking van de vierkante sproeier mogelijk tot wel 800 uur. Gemaakt van...
10. Topverkoper
Gardena vierkante sproeier ZoomMaxx campagne: Variabele sproeier voor...*
 • Flexibel gebruik: dankzij de stabiele basis kan de vierkante sprinkler ZoomMaxx naar wens worden gepositioneerd
 • Nauwkeurige instelling: Traploze instelling van het bereik en de straalbreedte. Dus de Gardena ZoomMaxx past gemakkelijk elke ...
 • Gecontroleerd waterverbruik: de watervolumeregeling maakt een traploze fijnregeling van het irrigatiegebied mogelijk
- 14,99 €aanbod
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom M: Sproeier voor...
Gardena Vierkante Sproeier AquaZoom M: Sproeier voor irrigatie...*
Leveringsomvang omvat: 1x Gardena oscillerende sproeier AquaZoom M
€47,99 - € 14,99 €33,00
- 24,76 €aanbod
Gardena vierkante pop-up sproeier OS 140: Beregeningssysteem voor...
Gardena vierkante pop-up sproeier OS 140: Beregeningssysteem voor...*
Leveringsomvang omvat: 1x Gardena pop-up oscillerende sproeier OS 140
€56,99 - € 24,76 €32,23 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 30.11.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

2 reacties

 1. ongedierte 8. Mei 2021
 2. eTests 13. Mei 2021

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending