Vloer en vloerbedekking

Foto door de auteur

Niko

Tapijt woonkamer designer retro patroon GESLOTEN IN GRIJS NIEUW S - XXL (250x350 cm)

Reiniging en onderhoud van vloeren en vloerbedekkingen. Vloeren en vloerbedekkingen zijn de meest belaste ruimtes in huis, en schoonmaak-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden zijn dienovereenkomstig hoog. Door het gebruik van de juiste vloerbedekking wordt de reinigings- en onderhoudsinspanning verminderd. Moderne reinigingsmiddelen en huishoudchemicaliën, evenals reinigingsapparatuur, maken het werk gemakkelijker. Voorwaarde hiervoor is dat deze apparaten en chemicaliën correct worden gebruikt. Niet elk verzorgings- en reinigingsmiddel is geschikt voor elke vloer.

[apn typ="vergleich2" asin="B079YYYWMF,B07GYKK9BB,B07PK2QXG5,B07989XYFL,B08FDM6RNS,B07HFT86WG,B00JML0BE8,B0882TT2XP,B07KV7BX5L,B08DHCLNMR" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

 

Reiniging zorg en reparatie

Dit gedeelte van mijn rubriek Nuttige huishoudtips op mijn website bevat tips voor het schoonmaken, onderhouden en repareren van de Vloer en vloerbedekking. De omvang van de reinigings- en onderhoudswerkzaamheden aan de vloer wordt, naast de grootte, in wezen bepaald door de staat ervan. Natuurlijk kun je oude vloeren niet altijd vervangen door nieuwe. Met een beetje handigheid kan een vloer die veel onderhoud vereist echter een onderhoudsvriendelijke vloer worden. Zo is een verzegelde parketvloer makkelijker te onderhouden dan een niet verzegelde.

Vloeronderhoudsproducten voor vloeren zonder textielbekleding

Bij werkzaamheden op de vloer moet onderscheid worden gemaakt tussen reiniging en onderhoud. Reiniging dient om de vloer schoon te houden, zijn waarde te behouden en het uiterlijk van de vloer te verbeteren. De op de markt verkrijgbare huishoudchemicaliën voor vloerbehandeling hebben een reinigende of verzorgende werking.

Sommige producten reinigen en onderhouden tegelijkertijd. Pasteuze verzorgingsproducten, vloeibare verzorgingsproducten, poetswas en steenhoutpasta's hebben reinigende en verzorgende effecten. Emulsiepasta's en zelfglanzende wassen worden uitsluitend voor de verzorging gebruikt. Lak en permanente glans verzegelen de vloer. De hiermee behandelde vloeren dienen vervolgens met de juiste middelen te worden gereinigd en onderhouden.

Toepassing van apparatuur:

Het verstandige onderhoud van de verschillende soorten vloeren wordt ondersteund door geschikte reinigingsmiddelen. De kosten van onderhoud en reiniging van de vloeren hangen grotendeels af van het juiste gebruik van vloeronderhoudsapparatuur. Het is niet nodig om de stofzuiger voor elke kruimel op de vloer te gebruiken, een tapijtveger werkt ook.

Tijdens de routinematige reiniging kan oppervlaktevuil vaak sneller en gemakkelijker worden verwijderd met een mechanische veegmachine / tapijtveger. Een tapijtveger is milieuvriendelijk en grondig in het verwijderen van stof en vuil. Een tapijtveger werkt zonder stroom en zonder vervelende kabels en is dus met één hand klaar voor gebruik.

Verzorging van tapijten en tapijten

Algemeen bindende instructies voor het onderhoud van textiele tapijten en tapijten kunnen niet worden gegeven, omdat deze in verschillende materialen verkrijgbaar zijn. Vraag daarom bij de aanschaf van de vloer advies aan een specialist. De fabrikant of dealer van tapijten en tapijten levert ook installatie- en onderhoudsinstructies bij het product. Deze dient u als koper samen met de goederen aan te vragen. Hieronder wordt alleen het onderhoud van geselecteerde vloerbedekkingen weergegeven.

Een universeel reinigingsmiddel is K2 van Zentimex. Niet alleen tapijten en tapijten kunnen met deze reiniger gereinigd worden. Ook is het mogelijk om bekleding, zitkussens, fauteuils en autostoelen te reinigen. U kunt dit middel ook gebruiken om vetvlekken, nicotine of olie te verwijderen. De K2 van Zentimex is bij uitstek geschikt voor de stofzuiger.

Verzorging van naaldvilt

Naaldvilt heeft een dicht gematteerd oppervlak dat zeer slijtvast, warm en slijtvast is. Deze vloerbedekking wordt gereinigd met een stofzuiger, tapijtveger of schuimreiniger. Let er bij het gebruik van schuimreiniger op dat de vloer niet tot op de grond doorweekt raakt.

Door te veel water kan het vilt bij het aan elkaar plakken van de ondergrond loskomen. Door het gesloten oppervlak kunnen ook andere tapijten op het naaldvilt worden gelegd. Omdat er een goede tractie is tussen het tapijt en de vloerbedekking. Naaldvilt is er in verschillende soorten, die vooral verschillen in oppervlakte.

Ontdek op eerlijke tests de top 10 van de beste en best verkochte vloerproducten van 2024. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu het perfecte vloerbedekkingsproduct voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 2,00 €aanbod
Nieuw!
TAMOSH Magic Cleaning Sponzen Gum, Huishoudelijke Spons...
TAMOSH Magic Cleaning Sponzen Gum, Huishoudspons...*
Flexibel --- flexibele eigenschap die kan worden gekneed zonder te breken
€21,84
Nieuw!
BLASHRD Magic Cleaning Sponzen Gum,...
BLASHRD Magic Cleaning Sponzen Gum,...*
Flexibel --- flexibele eigenschap die kan worden gekneed zonder te breken
€18,58
Nieuw!
Teogneot Slipper Sokken Kerst Warme Damessokken...
Teogneot Pantoffelsokken Kerstmis Warme damessokken...*
MAAT: Soklengte: 22 cm, zoollengte: 24 cm.
€9,99 Amazon Prime

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 22.05.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter