Ergonomische bureaustoel met hoofdsteun - perfect om te zitten en te werken

Foto door de auteur

Dirk Re.

Het werk op de pc neemt voortdurend toe, dus de juiste bureaustoel is van groot belang. Statistisch gezien ca. 61% mensen in Duitsland ondertussen op de pc. Vooral daarom is het belangrijk dat er een individueel passende bureaustoel wordt gebruikt. Hier is een kleine gids.

ergonomische bureaustoel

In mijn volgende gids "Ergonomische bureaustoel met hoofdsteun" op eerlijke tests " Ik spreek platte tekst en geef informatie over wat een bureaustoel zou moeten hebben in het tijdperk van een thuiskantoor om de resulterende rugpijn te voorkomen.

Ergonomische bureaustoel met hoofdsteun zinvol?

Vooral statische houdingen dwingen de rug en spieren tot eenzijdige belasting, wat kan leiden tot verkeerde houdingen of ongemak in de tussenwervelschijf en het gebied van de lendenwervels.

Gespannen medewerkers zijn ook beduidend minder geconcentreerd en nerveuzer. Dit kan niet alleen betekenen dat medewerkers die dag minder productief zijn, maar in geval van nood ook voor langere tijd met ziekteverlof kunnen zijn.

Naarmate de productiviteit afneemt, neemt het foutenpercentage toe, wat de arbeidskosten opdrijft. Zijn alleen bureaustoel is daarom van enorm belang, niet alleen vanuit het oogpunt van de werknemer, maar ook vanuit het oogpunt van de werkgever en de winstgevendheid van het bedrijf. 

Wat is eigenlijk een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel past zich beter aan de mens aan. de achterkant van een ergonomische bureaustoel ondersteunt de S-vorm van de wervelkolom en ontlast zo de lendenstreek. Indien de bureaustoel is voorzien van armleuningen dienen deze in hoogte en breedte verstelbaar te zijn. Dit ontlast de schoudergordel en voorkomt spanning.

Ergonomische bureaustoel met hoofdsteun in vergelijking

hjh OFFICE 714606 professionele bureaustoel Ergo LINE II PRO stof groen,...UmI. Ergonomische bureaustoel Ademende bureaustoel...hjh OFFICE 640350 professionele bureaustoel SPEKTER mesh zwart/grijs...Sytas ergonomische bureaustoel voor thuis, bureaustoel met...Logicfox ergonomische bureaustoel, comfortabele bureaustoel met...Steelcase Series 2 Ergonomische bureaustoel met LiveBack...SIHOO Ergonomische bureaustoel, Ergonomische bureaustoel...SIHOO ergonomische bureaustoel, draaistoel heeft ...Ergotopia VolgendeTerug | Ergonomische bureaustoel tegen...
hjh OFFICE 714606 professionele bureaustoel Ergo LINE II ... *UmI. Ergonomische bureaustoel Ademend...*hjh OFFICE 640350 professionele bureaustoel SPEKTRE mesh ... *Sytas ergonomische bureaustoel voor thuis,...*Logicfox ergonomische bureaustoel, comfortabeler ... *Steelcase Serie 2 Ergonomische bureaustoel met...*SIHOO bureaustoel ergonomisch, ergonomisch ... *SIHOO ergonomische bureaustoel, draaistoel ... *Ergotopia VolgendeTerug | Ergonomische bureaustoel...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B09476VMFV" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Waar moet ik speciaal op letten bij een bureaustoel?

U leert nu wat belangrijk is in een bureaustoel en hoe u deze correct afstelt:

zithoogte

Stelt de zithoogte zo in dat de dij een lijn vormt die iets naar de knie toe afloopt. In deze zithouding moet de bureaustoel nog ruimte hebben om naar boven en beneden te verstellen. Alsjeblieft altijd op één Zitdiepte vering zorg ervoor dat het lichaamsgewicht dempt wanneer u gaat zitten.

Zitdiepte en zitoppervlak

Ga om te beginnen op de stoel zitten met stevig contact met de rugleuning en controleer of drie of vier vingers, kruiselings vastgehouden, tussen de knieholte en de voorkant van de zitting passen. De zitdiepte is dus correct afgesteld. Afhankelijk van uw lengte en gewicht zijn stoelen van verschillende grootte aan te bevelen. De selectie is gebaseerd op subjectieve perceptie.

rug

De rugleuning moet passen in maat en vorm, let altijd op het subjectieve gevoel. Om naar achteren te kunnen strekken, mag het bovenste deel van de rugleuning niet te breed zijn en naar achteren afgerond. Een beweegbare ophanging is ook een voordeel. Test dit door uw armen omhoog te strekken en vervolgens achterover te leunen. De rugleuning mag hierbij niet in de weg zitten.

Elke rugleuning biedt een zogenaamde lendensteun, dat wil zeggen het onderste gedeelte dat naar voren is gebogen. Deze lendensteun kan zowel afzonderlijk in hoogte worden versteld als door de hoogte van de gehele rugleuning te verstellen. De lendensteun moet een comfortabele, goed waarneembare en rechtopstaande ondersteuning bieden.

armleuningen

Kies bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel voor armleuningen die in Hoogte en breedte verstelbaar en kan zo optimaal op u worden afgestemd. Ook de maat is bepalend: als je je bureaustoel tot aan een tafel rolt, moet je buik eerst de rand van de tafel raken en niet de armleuningen.

Hier nogmaals de belangrijkste criteria voor armleuningen in één oogopslag:

Hoogte aanpassing: De schouders moeten worden ontlast zonder naar boven te worden geduwd.
Breedte aanpassing: In overeenstemming met de breedte van de schouders, zodat de armen niet uit elkaar hoeven te worden gespreid en ook niet worden beperkt door de armleuningen.

Omvang: Te lange armleuningen voorkomen dat hij dicht tegen de rand van het bureau rolt. Kleine mensen moeten bijzondere aandacht besteden aan korte of verzonken armleuningen.
stabiliteit: Armleuningen worden vaak gebruikt ter ondersteuning bij het opstaan.

Aanbevolen lectuur: Gids voor gamestoelen

Nek of hoofdsteun

Een nek- of hoofdsteun moet u zowel in de hoogte als in de diepte ondersteunen Lichaamsverhoudingen aanpassen en comfortabel in vorm zijn. Op dit moment raad ik niet-verstelbare hoofd- of neksteunen af.

Moet een bureaustoel een hoofdsteun hebben? - Ja, een echte aanrader!

Welke gevolgen kunnen 'verkeerde' bureaustoelen hebben?

Het grootste gevaar in computers is dit: onbeweeglijkheid. Kantoormedewerkers zitten urenlang in een gedwongen houding en bewegen nauwelijks. Als gevolg hiervan wordt het lichaam te weinig uitgedaagd. de Spieren atrofie. Dit gedrag veroorzaakt ongeveer elke vierde ziekteverzuim als gevolg van aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Ellebogen of polsen doen pijn, spieren zijn gespannen, pezen in de onderarm raken ontstoken, hoofdpijn is een constante plaag. Maar ook het cardiovasculaire systeem wordt negatief beïnvloed. De lijst van mensen met een zittend leven is lang. Welke fouten maken ze de meeste mensen?

De meest Fout:

 • Constant zitten
 • lange periodes van zitten
 • opgetrokken schouders
 • starre concentratie op het scherm
 • Verkeerd gebruik van muis en toetsenbord en gekruiste benen bij het werken met een pc.

Als je er altijd op let deze fouten te vermijden, ga je langer mee op de werkvloer en doe je je lichaam goed. Keer op keer worden de gevolgen van “verkeerd” zitten onderschat of negeert de werkgever het onderwerp. Als je een werknemer bent, heb je er zelfs een Anspruch op een goede bureaustoel aangezien dit een aspect van de gezondheidszorg is.

Controlelijst | Hoe kan ik rugpijn voorkomen?

Zodat kantoorwerk op de lange termijn niet leidt tot werkverlies, de werkplek goed moet zijn en de werknemer voor zichzelf moet zorgen. De volgende punten ondersteund:

 • een ergonomische stoel met een rugleuning tot aan de schouderbladen en armleuningen
 • een goede zithouding en rechte houding
 • een in hoogte verstelbare tafel of een combinatie met een sta bureau
 • de juiste instelling van kijkafstand, schermhoogte en lettergrootte
 • het gebruik van een documenthouder
 • de printer in een aparte ruimte
 • de verandering naar staan ​​en bewegen om de 45 minuten,
 • Rek- en rekoefeningen voor de nek- en schouderspieren
 • een wandeling in de lunchpauze

Een bureaustoel is fiscaal aftrekbaarVeel mensen vergeten dit punt. Denk er dus altijd aan om de factuur te bewaren.

Pas altijd op voor een gezonde Balans tussen zitten en staan. Er is de vuistregel 60-30-10, wat betekent dat je 60% zit aan het werk, 30% staat en 10% beweegt zou moeten zijn.

Wat kost een ergonomische bureaustoel?

Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen en hoe comfortabel het is qua instellingen, of het nu een neksteun, voetensteun of automatisch is, kan een ergonomische bureaustoel een hoge prijs hebben.

Conclusie: ergonomische bureaustoel met hoofdsteun

We hebben nu gezien wat kan leiden tot pijnlijke rugpijn en hoe het kan worden voorkomen, in ieder geval op de lange termijn. Een correcte ergonomische bureaustoel met hoofdsteun in het tijdperk van het thuiskantoor is daarom bijzonder belangrijk, vooral om de lenden- en rugzones te beschermen.

Aangezien de politiek digitalisering blijft stimuleren, zal ook het thuiswerk blijven groeien. Om deze reden raad ik je aan om de hierboven beschreven criteria te overwegen en een geschikte bureaustoel aan te schaffen. En vergeet niet dat de aankoopprijs fiscaal aftrekbaar is.

Samengevat, gezond werken bestaat uit een gezonde relatie tussen zitten en staan.

Ontdek de top 10 beste en best verkochte ergonomische bureaustoelen met hoofdsteunproducten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu de perfecte ergonomische bureaustoel met hoofdsteun voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 24,00 €aanbod
- 10,00 €aanbod
- 10,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 19.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een bericht achter