Test: ENDERS warmtestraler | Gaskachel voor warmte in de tuin

Enders gaskachel

Ik ben al heel lang op zoek naar een warmtestraler voor buiten. Mijn reden was dat ik 's avonds in de tuin wilde zitten en het is nog steeds warm dankzij de gaskachel. Ik heb gekeken naar de Enders terrasverwarmer omdat deze alle eigenschappen heeft die voor mij belangrijk waren en de prijs ook relatief redelijk was.

De warmtestraler van Enders wel door gas bediend en heeft een traploze vermogensregeling zwischen 3,5 - 8 kW. Het bedrijf maakt veel beloftes zuinig verbruik met maximale effectiviteit. De bediening moet ook snel en gemakkelijk zijn. Daarnaast heeft de Enders gaskachel een aantal functies die handig zouden moeten zijn bij dagelijks gebruik.

Ik heb de warmtestraler getest voor 119,90 euro en rapporteer nu over mijn ervaringen en de sterke en zwakke punten van het apparaat.

Gaskachel | Vergeleken met de terrasverwarmer

Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...Gas terrasverwarmer van RVS van Activa | Warmtestraler voor ...Enders® terrasverwarmer gas POLO 2.0, gaskachel 5460, ...APANA 14KW gas terrasverwarmer Bellamente ONE gasverwarmer voor ...Enders® terrasverwarmer gas SOLID RVS, gasstraler...Amazon Basics terrasverwarmer, terrasverwarmer, sable bruinTerrasverwarmer Terrasverwarmer Stralingsverwarmer 13,5...Amazon Basics terrasverwarmer, terrasverwarmer, zwart en...Terrasverwarmer 'Classic Light' terrasverwarmer...Terrasverwarmer 'CLASSIC LIGHT'...
€119,90€129,99€159,90€133,99€329,00€91,79Controleer prijs€89,99Controleer prijsControleer prijs
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, ... *Gas terrasverwarmer van RVS van Activa | ... *Enders® terrasverwarmer gas POLO 2.0, ... *APANA 14KW gas terrasverwarmer Bellamente ONE ... *Enders® terrasverwarmer gas SOLID RVS, ... *Amazon Basics warmtestraler voor terras, ... *Terrasverwarmer Terrasverwarmer Stralingsverwarmer...*Amazon Basics warmtestraler voor terras, ... *Terrasverwarmer 'Classic Light' warmtestraler...*Terrasverwarmer 'CLASSIC LIGHT'...*
◼️ Ender's ECO PLUS-brandertechnologie (EEP) voor zuinige ...◼️ Creëert een merkbaar aangenaam warmtegevoel in een bereik van maximaal 5 meter◼️ verwarmt precies op zithoogte zonder verspilling◼️ GEZELLIGE SFEER: Onze praktische terrasverwarmer zorgt...◼️ uitgerust met een roestvrijstalen turbobrander en een ...◼️ terrasverwarmer voor commercieel gebruik; ...◼️ Dubbellaags inzetstuk in de brander voor langere levensduur (in...◼️ Duurzame, gepoedercoate bronzen afwerking◼️ Kleur: antraciet◼️ Nvt
◼️ Gasstraler gemaakt van gelegeerd roestvrij staal voor langdurige ...◼️ Zuinig in verbruik dankzij de Eco-Plus brander◼️ Ruimtelijke en zeer efficiënte straling van de infrarood ...◼️ VERWARMINGSSTAPEL MET GAS: De gasfles zit goed onder de behuizing...◼️ snelle en eenvoudige montage dankzij gedeeltelijke montage in de fabriek◼️ Gemaakt van aluminium, duurzaam plastic en robuust ...◼️ Vlamuitvalbeveiliging / ontstekingsbeveiliging◼️ Thermisch vermogen van 13,5 kW◼️ getest volgens verordening gastoestellen (EU) 2016/426◼️ Nvt
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€119,90€129,99€159,90€133,99€329,00€91,79Controleer prijs€89,99Controleer prijsControleer prijs
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatste update op 6 juni 2023 18:29 Links leiden naar Amazon.de | Bron / foto: Amazon API

Eerste indruk | leveringsomvang

De eerste stap is dat de gaskachel moet worden opgesteld. De structuur bestaat in principe uit 3 stappen. Je hebt de kunststof voet, de staven en het verwarmde deksel, die eigenlijk snel en eenvoudig gemonteerd moeten worden met het bijgeleverde montagemateriaal. De structuur is in mijn geval voor de terrasverwarmer Duurde ongeveer 30 minuten en kan altijd met één persoon worden gedaan.

De leveringsomvang bestaat naast de genoemde onderdelen alleen uit de gebruiksaanwijzing, die ik in eerste instantie nuttig vond. Dit is gemakkelijk te begrijpen en legt alle belangrijke functies uit.

Dus mijn eerste indruk was zeer professioneel. De terrasverwarmer heeft er een stevige voetwat erg belangrijk voor me was. De gaskachel heeft ook geïntegreerde rollen, waardoor de paddenstoel eenvoudig naar de gewenste plek kan worden geschoven.

De behuizing zelf bestaat uit gelegeerd roestvrij staal en moet op deze manier een langdurige kwaliteit garanderen en tegelijkertijd beschermen tegen krassen.

Afbeeldingen | Enders terrasverwarmer

Werking van de kachel | voordelen

Ik vind de werking van de warmtestraler heel eenvoudig en spreekt voor zich. De stappen zijn zelfs op de case gedrukt, zodat u niet naar de instructies hoeft te kijken.

Allereerst de operatie in een notendop:

de Enders terrasverwarmer wordt aangedreven door gas. Hiervoor is een gasfles met a Maximaal volume van 11 kg opgeborgen en gebruikt. De verbinding wordt eenvoudig tot stand gebracht met de beoogde faciliteit. Vervolgens wordt de gasfles geopend en wordt de kachel met behulp van de brandknop in werking gesteld.

De intensiteit van de warmte kan worden gebaseerd op de oneindig variabel Het apparaat kan op elk moment worden verwisseld zonder dat er iets aan de fles of de behuizing hoeft te gebeuren.

Maar wat zijn de voordelen van de Enders terrasverwarmer?

Deze terrasverwarmer heeft de zogenaamde ECO PLUS-brandertechnologie (EEP). Dit zorgt voor een zuinig verbruik met geoptimaliseerde warmtestraling. De 8 kW genereert dezelfde warmtestraling als een conventionele 12 kW terrasverwarmer.

Daarmee consumeert hij 30 procent minder gas en uitgezonden 30 procent minder CO2.

Dit vind ik erg belangrijk, aangezien je op warmere dagen vaak in de tuin zit en een gasfles lang mee moet gaan.

Door het verminderde gasverbruik is een gasfles met een inhoud van 11 kg mogelijk Opwarmen tot 50 uur. Dit aspect ontziet niet alleen het milieu door minder CO2, maar vermindert natuurlijk ook de exploitatiekosten.

De terrasverwarmer heeft er een Afmeting 218 cm en diameter 76 cm. Op het verwarmde deksel wordt echter de diameter van 76cm gemeten, de radiator verliest zijn diameter helemaal naar beneden en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Hij kan dus ook naast bijvoorbeeld een tafel of lounge geplaatst worden zonder de ruimte te verstoren.

Wat ik als heel belangrijk wil noemen is dat de radiator met een geïntegreerde kantelbeveiliging Is voorzien. Zo heeft hij een stevige en stabiele standaard, zodat hij tegelijkertijd beschermd is tegen stoten en wind.

- 90,00 €
Enders® terrasverwarmer gas POLO 2.0, gaskachel 5460, ...
Enders® Gas POLO 2.0 terrasverwarmer, gasstraler 5460,...*
verwarmt precies en zonder verstrooiingsverliezen precies op zithoogte; 3 - 6 kW continue vermogensregeling
€249,00 - € 90,00 €159,00
- 32,74 €
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...*
Roestvrijstalen gasgestookte brander voor duurzame kwaliteit; 3,5 - 8 kW continue vermogensregeling
€139,00 - € 32,74 €106,26 Amazon Prime

Eerste gebruik | Beoordeling van de warmteontwikkeling

Nadat ik een vaste plek had gevonden, moest ik eerst de Installeer gasfles en maak verbinding. Duw hiervoor de roestvrijstalen behuizing een stukje omhoog en plaats de gasfles in het daarvoor bestemde apparaat. De aansluiting is eenvoudig omdat alles al voorgemonteerd is. Vervolgens wordt de gasfles volledig geopend. Nu kan de behuizing weer worden neergelaten.

De volgende stap is om het Schakel de kachel in. Hiervoor wordt de intensiteit eerst op de controller op het laagste niveau ingesteld. Als gevolg hiervan wordt de knop voor het vlammen ingedrukt. Op deze manier vindt er een ontsteking plaats in het apparaat en ontstaat er gas. De kachel begint nu op te warmen. Deze toestand wordt ongeveer 20 seconden aangehouden, waarna de intensiteit naar wens kan worden verhoogd.

De roestvrijstalen kast wordt warm, maar niet heet. Verbranding kan daarom tijdens normaal bedrijf worden uitgesloten.

Checklist voor inbedrijfstelling:

1) Installeer de gasfles

2) Selecteer de laagste intensiteit

3) Start het brandproces met de knop

4) wacht 20 seconden

5) Verander de intensiteit naar believen

In mijn test werkte alles eigenlijk meteen goed. Als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt dit proces snel routine. Daar heb ik me op geen enkel moment onveilig over gevoeld Gaskachel werkt veilig, ook als het gaat om het omgaan met gas.

Accessoires - stralingsverwarming met gas

De fabrikant Enders biedt een geschikt accessoire als accessoire bewaker Bij. Het overhellen krijgt vorm maar niet zo gemakkelijkomdat het erg krap is en niet veel lucht biedt. Ik moest op een gegeven moment hard trekken, vooral als het om het deksel ging.

De capuchon is dan af te sluiten met een ritssluiting.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Snelle bouw
 • Eenvoudig in gebruik
 • Stevige voet - veilige hantering van de gasfles
 • Goed prijssegment
 • Goede warmteontwikkeling
 • laag gasverbruik
 • Instelbare intensiteit

Nadelen

 • Beschermhoes moeilijk te gebruiken

Conclusie: de gaskachel van Ender

In mijn test heb ik de Enders-stralingsverwarming gebruikt goede ervaringen gemaakt. De structuur is eenvoudig, de bediening is aangenaam eenvoudig. vooral de gebruiksvriendelijke bediening Ik zie het als een groot pluspunt.

Zit je dus vaak in de tuin of op het terras en verlang je naar wat warmte, dan kun je voor 119,90 euro alles goed doen met deze warmtestraler. Het apparaat is ingeschakeld

Mijn test bleek een robuust en betrouwbaar apparaat te zijn, dat ook aan verschillende veiligheidsnormen voldoet en zelfs het milieu beschermt met zijn lage CO2-uitstoot.

Aanbevolen lectuur: Gids voor zwembadverwarming hier!

Vind in de Top🔟 de beste & best verkochte terrasverwarmerproducten op gas 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 32,74 €1. Topverkoper
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...*
 • Ender's ECO PLUS-brandertechnologie (EEP) voor zuinig verbruik met geoptimaliseerde warmtestraling
 • Gasstraler van gelegeerd roestvrij staal voor duurzame kwaliteit
 • 3,5 - 8 kW continue vermogensregeling
2. Topverkoper
ACTIVA terrasverwarmer piramide Cheops II terrasverwarmer ...
265 beoordelingen
ACTIVA terrasverwarmer piramide Cheops II terrasverwarmer ... *
 • 🔥 WARMTH ON DEMAND - Uw comforttemperatuur waar en wanneer u maar wilt! Met de ACTIVA verwarmingspiramide Cheops II heb je zelfs op koude dagen...
 • 🔥 KRACHTIG EN EENVOUDIG IN GEBRUIK - De Activa Cheops II terrasverwarmer kan worden gevuld met een 5 kg tot 11 kg propaan of butaan ...
 • 🔥 EFFICINTE STRALINGSWARMTE - Het grote reflectorscherm zorgt ervoor dat de warmte niet naar boven ontsnapt, maar naar de omgeving ...
3. Topverkoper
Planika - Faro – terrasverwarmer gas zwart, 8kW draagbaar...*
 • ✅ 【Elegante gaskachel】 - De Faro gaskachel voor buitengebruik in zwarte afwerking, die eenvoudig kan worden geïntegreerd in het interieur ...
 • ✅ 【Eenvoudig te gebruiken】 - Voor ultiem gemak hebben we onze gasverwarmer met een afdekking van gehard glas, een ...
 • ✅ 【Gashaard buiten】 - Gaskachels voor buiten zoals Faro zijn milieuvriendelijk omdat ze worden bediend met propaan / LP-gasflessen ...
4. Topverkoper
ACTIVA Rocky Mountain Pyramid Tower Heater Terrasverwarmer...*
 • WARMTH ON DEMAND - uw comforttemperatuur waar en wanneer u maar wilt! Met de ACTIVA vlamverwarmer heb je altijd een...
 • KRACHTIG EN EENVOUDIG IN GEBRUIK - De Activa terrasverwarmer kan worden gebruikt met een propaan- of butaangevulde gasfles van 5 kg tot 11 kg ...
 • EFFICINTE STRALINGSWARMTE - Het grote reflectorscherm zorgt ervoor dat de warmte niet naar boven ontsnapt, maar naar de omgeving ...
- 90,00 €5. Topverkoper
Enders® Gas POLO 2.0 terrasverwarmer, gasstraler 5460,...*
 • Verwarmt doelgericht en zonder verspilling precies op zithoogte
 • Ruime en zeer efficiënte straling van infrarood warmtestralen door het ENDUR reflectiesysteem
 • 3 - 6 kW continue vermogensregeling
6. Topverkoper
Blumfeldt warmtestraler, buitenverwarming voor tuin & terras,...*
 • GENIET VAN GEZELLIGE, KOELE DAGEN BUITEN: breng warmte in uw buitenruimte met onze terras- en tuinverwarmer. Deze...
 • GASVERWARMING MET 360° VLAMZICHT: Geniet het hele jaar door van verwarming op gas met deze elektrische terrasverwarmer. De gasvlam...
 • BRENGT WARMTE WAAR JE OOK BENT: Met de soepel lopende vloerrollen en zonder stroomkabel is deze gasstraler voor de ...
- 11,00 €7. Topverkoper
Blumfeldt warmtestraler, buitenverwarming voor tuin & terras,...*
 • GENIET VAN GEZELLIGE, KOELE DAGEN BUITEN: breng warmte in uw buitenruimte met onze terras- en tuinverwarmer. Deze...
 • GASVERWARMING MET 360° VLAMZICHT: Geniet het hele jaar door van verwarming op gas met deze elektrische terrasverwarmer. De gasvlam...
 • BRENGT WARMTE WAAR JE OOK BENT: Met de soepel lopende vloerrollen en zonder stroomkabel is deze gasstraler voor de ...
8. Topverkoper
KESSER® Stralingspiramide voor terrasverwarmer gas...*
 • 𝐋𝐄𝐈𝐒𝐓𝐔𝐍𝐆𝐒𝐒𝐓𝐀𝐑𝐊: De KESSER piramide design gaskachel met zichtbare vlam wordt ontstoken door middel van piëzo ontsteking...
 • 𝐏𝐑𝐀𝐊𝐓𝐈𝐒𝐂𝐇 𝐔𝐍𝐃 𝐒𝐈𝐂𝐇𝐄𝐑: Met de automatische kantelhoekuitschakeling (anti-tip-inrichting), de ...
 • 𝐅Ü𝐑 𝐎𝐔𝐓𝐃𝐎𝐎𝐑: De hoogwaardige gaskachel verlengt de tijd buitenshuis en kan worden gebruikt in de tuin, ...
9. Topverkoper
KESSER® heater gas KE12 terrasverwarmer ... *
 • 𝐋𝐄𝐈𝐒𝐓𝐔𝐍𝐆𝐒𝐒𝐓𝐀𝐑𝐊: De KESSER gasstraler Met gasslang en drukregelaar, incl. beschermhoes...
 • 𝐏𝐑𝐀𝐊𝐓𝐈𝐒𝐂𝐇 𝐔𝐍𝐃 𝐒𝐈𝐂𝐇𝐄𝐑: Met de automatische kantelhoekuitschakeling (anti-tip-inrichting), de ...
 • 𝐅Ü𝐑 𝐎𝐔𝐓𝐃𝐎𝐎𝐑: De hoogwaardige gaskachel verlengt de tijd buitenshuis en kan worden gebruikt in de tuin, ...
10. Topverkoper
Zelsius warmtestraler met glazen buis Davos | Ø 33 x (H)175 cm |...
12 beoordelingen
Zelsius warmtestraler met glazen buis Davos | Ø 33 x (H)175 cm |...*
 • TUIN EN TERRAS | De warmtestraler is ideaal voor tuinen en terrassen. In de buurt van deze kachel kunt u ook...
 • MAXIMALE PRESTATIES | De tuinkachel verwarmt je omgeving met een behoorlijk vermogen van max. 15 kW. De stralingswarmte is...
 • BESTE MATERIAAL | De hoofdcomponenten van de warmtestraler (vloer, onderbouw, hoofdverbrandingslichaam en rooster) zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en...
- 32,74 €aanbod
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...
Enders® terrasverwarmer Gas Elegance, gasstraler 9376,...*
Roestvrijstalen gasgestookte brander voor duurzame kwaliteit; 3,5 - 8 kW continue vermogensregeling
€139,00 - € 32,74 €106,26 Amazon Prime
- 90,00 €aanbod
Enders® terrasverwarmer gas POLO 2.0, gaskachel 5460, ...
Enders® Gas POLO 2.0 terrasverwarmer, gasstraler 5460,...*
verwarmt precies en zonder verstrooiingsverliezen precies op zithoogte; 3 - 6 kW continue vermogensregeling
€249,00 - € 90,00 €159,00

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 6.06.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*