Kranen voor elektrische boilers: efficiëntie en gemak

Foto door de auteur

eTests

MSYLF doorstroomboiler 230v elektrische kraan roestvrijstalen keukenkraan met leesbaar LED-temperatuurdisplay voor campingkeuken, camper, keuken, garagehal, kraan met verwarming 3-3,5KW

Aankoopadvies: elektrische kraan met boiler

Heeft u met uw auto geknoeid en hebt u vette, vuile handen en hebt u warm tot heet water nodig? Dan is de aanschaf van een kraan met doorstroomverwarmer wellicht precies wat u nodig heeft in uw hobbywerkplaats. Er zijn elektrische kranen met instantboilers voor in de badkamer of keuken. Men kan ook kokend water rechtstreeks uit de kraan brengen.

Een vergelijking van de kraan en de doorstroomboiler

Mediashop Aquadon Smart Heater | Kraan met geïntegreerde ...Elektrische kraan HaroldDol boiler 3000W LED ...GIMILI LED kraan keuken, kraan uitschuifbaar, kraan...Snelle elektrische boiler, 3000w LED ...360 ° LED elektrische kraan Instant Heater ...3KW Instant elektrische kraan 360 ° draaibaar...Quooker PRO3 B Fusion Square RVS (volledig RVS)hansgrohe keukenmengkraan (keukenmengkraan 360° draaibaar,...HNOOSTER badkamer keuken doorstroomboiler kraan draaibaar 220V...
Mediashop Aquadon Smart Heater | Kraan met ... *Elektrische kraan HaroldDol boiler ... *GIMILI LED kraan keuken, kraan...*Snelle elektrische boiler, 3000w LED ... *360 ° LED elektrische kraan Onmiddellijke verwarming ... *3KW Instant elektrische kraan 360°...*Quooker PRO3 B Fusion Square RVS (volledig RVS)*hansgrohe keukenkraan (keukenkraan 360 ° ... *HNOOSTER badkamer keuken boiler kraan ... *
Amazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B08C9HYQZ2" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat is een elektrische kraan met een geïntegreerde doorstroomboiler?

Hiermee bedoel je een mooi gevormde RVS armatuur met een geringe diepte van 15 cm. Hij past zich ideaal aan krappe ruimtes met kleine wastafels aan en levert warm water met een druk op de knop. Puur visueel gezien zie je niet eens de state-of-the-art en functionele technologie van de kraan. Precies dat LCD-display met temperatuurweergave vermeld, dat.

Als je een beetje getalenteerd bent met een vak, kun je het doen zonder een vakman, die van jou Gootsteenkraan met doorstroomverwarming, zelfs op de wasbak Verzamelen. Het hoeft alleen maar op de gootsteen en de stroomvoorziening te worden aangesloten. Het levert binnen vijf seconden warm water. U kunt nu zonder voorverwarmen en bewaren. De energiebesparing is minimaal 40 procent.

Video | Waterkraan met boiler

Hoe een waterkraan werkt

Het principe van de doorstroomboiler, die in de armatuur is geïntegreerd, werkt als volgt:

Koud water stroomt via een toevoerleiding de boiler in. Ingebouwde sensoren herkennen de hoeveelheid water en het water stroomt via een gemotoriseerde klep langs een verwarmingsblok. Een uitlaatsensor meet de temperatuur en zo kan warm water uit de leiding borrelen. Afhankelijk van het model zijn er verschillen in grootte, prestatie, uitrusting, bediening en werking van de betreffende doorstroomboiler.

De elektrisch bediende verwarmingsspiraal, die idealiter uit een nikkel-goud-legering zou moeten bestaan, verwarmt het water en toont de temperatuur op het LCD-display. Toptoestellen hebben een effectief vermogen van ca.op maximaal 3.500 watt​ Je bedient de elektrische mixer in principe op dezelfde manier als een conventionele mixer in de badkamer.

Quooker kokendwaterkraan

Met de Quooker waterkraan heb je direct gefilterd en kokend water, afhankelijk van de uitvoering!

Quooker COMBI 2.2 E & CUBE | Flex zwart bruisend water / ...Quooker COMBI + 2.2 E & CUBE Fusion Square zwart sparkling & ...Quooker PRO3 & CUBE | Flex RVS (volledig RVS) inclusief kubusfilterQuooker PRO3 B Fusion Square RVS (volledig RVS)Quooker COMBI+ 2.2 E Fusion Square CHR (glanzend chroom)Fusion Square Quooker Reservoirs Combi en Cube ...Quooker PRO3-VAQ B & CUBE | Flex zwart 100 ° C bubbels & ...Quooker PRO3 B Flex CHR (glanzend chroom)
Quooker COMBI 2.2 E & CUBE | Flex zwart ... *Quooker COMBI + 2.2 E & CUBE Fusion Square zwart ... *Quooker PRO3 & CUBE | Flex RVS (volledig RVS)...*Quooker PRO3 B Fusion Square RVS (volledig RVS)*Quooker COMBI+ 2.2 E Fusion Square CHR (chroom...*Fusion Square Quooker Reservoirs Combi en Cube ... *Quooker PRO3-VAQ B & CUBE | Flex zwart 100 ° C ... *Quooker PRO3 B Flex CHR (glanzend chroom)*
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!Kijk nu!
Laatst bijgewerkt op [apn asin="B082B9Q6ZY" typ="state" false="unknown"] Links rechtstreeks naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische boilerkraan?

De elektrische kraan is flexibel inzetbaar. Gaat u bijvoorbeeld graag op kampeervakantie of woont u als vaste kampeerder, dan kunt u met een 230 volt stopcontact al warm water tappen, dat ideaal binnen handbereik is, overal waar een waterbron aanwezig is. Het is ook gemakkelijk aan en uit te trekken. Als u een eco-huiseigenaar bent en een zonnesysteem op uw dak heeft geïnstalleerd, kunt u dit gebruiken om het geleverde water voor te verwarmen. Dit zal uw energiekosten aanzienlijk verlagen.

Voordelen:

 • ruimtebesparend

Uw kraan met doorstroomboiler is door zijn kleine afmetingen gemakkelijk op te bergen en is gemakkelijker te monteren en demonteren.

 • Edel

Met zijn elegante design slaat hij een goed figuur in elke werkplaats, elke camper en elke natte ruimte.

 • energiebesparing

Doordat het water direct in de boiler wordt opgewarmd, gaat kostbaar water verloren dat eerst opgewarmd moet worden. Het komt direct uit de kraan, opgewarmd. Dit bespaart ook elektriciteit.

 • onderhoudsvrij

De waterkraan met doorstroomboiler heeft geen onderhoud nodig van een servicetechnicus. Met goede zorg gaat je kraan erg lang mee.

 • Zelfassemblage

Als je technisch de weg kent, is zelfassemblage, zelfs voor leken, geen grote hekserij. U bespaart uzelf de loodgieter / loodgieter

Tegens:

 • Geen volledige lichaamsdouche

Wil je een full body douche doen, dan is de capaciteit van de kraan met doorstroomboiler helaas niet voldoende. Hetzelfde geldt voor een warm vol bad.

Als u een caravan heeft, kunt u uw kraan met boiler installeren in de natte ruimte van uw caravan of op uw boot of in uw tuinhuisje. De capaciteit van het hete water is zelfs voldoende om een ​​vaatwasser van warm water te voorzien. Zo heb je altijd schone potten en schalen. Heeft u professioneel of als hobby een kas voor bloemen of groenten? Daar kun je zweren bij de voordelen van schoonmaken met warm water, aangezien je geen schoonmaakmiddelen moet gebruiken. Je planten zullen ook dol zijn op de zegen van warm water.

Wil je een full body douche nemen of een vol bad met kraan met doorstroomverwarmer, dan raden we aan om een ​​onderbouw doorstroomverwarmer aan te schaffen.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een waterkraan

Wie goedkoop koopt, koopt duur. Dat is altijd zo geweest en dat is bij armaturen met doorstroomtoestellen niet anders. Het hoogwaardige interieur van de doorstroomboiler is belangrijk, anders kan het je overkomen dat ondanks het geweldige ontwerp slechts matig warm water wordt gegenereerd.

Let bij het kopen van uw kraan met boiler op de volgende kwaliteitscriteria:

 • Verwarmingsbuizen

De verwarmingsbuizen kunnen ofwel van roestvrij staal zijn gemaakt. Roestvrij staal is vrij duur in aanschaf. Dit materiaal is echter zeer robuust en stabiel, heeft een goede warmtegeleiding en is ongevoelig.

Als uw verwarmingsbuizen van koper zijn gemaakt, hebben ze een antibacteriële factor en een uitstekende warmtegeleiding. Messing buizen zijn gemaakt van een koperlegering en geleiden de warmte zeer goed.

Tip: Raadpleeg het gegevensblad van de waterleverancier voordat u uw waterkraan koopt. Als de pH-waarde hoger is dan 7, hebben koperen of messing leidingen geen problemen met het gebruik ervan. Als de pH-waarde lager is dan 7, is er kans op putcorrosie en corrosie.

 • Veiligheid

Omdat de elementen elektriciteit en water elkaar ontmoeten in uw elektrische kraan, moet uw kraan met boiler u 100 procent beschermen tegen elektrische schokken als deze in goede staat verkeert en als deze defect is. Er mag geen spanning op toegankelijke delen van de behuizing worden overgedragen. Om dit te doen, raden we u aan om de veiligheidsinformatie van de fabrikant goed te bekijken.

Bij uw kraan met doorstroomverwarmer moeten de volgende zaken worden gegeven:
CE-markering: Het aangeschafte apparaat voldoet aan alle EU-richtlijnen
Soorten elektrische bescherming tegen vocht: Je herkent hem aan de viercijferige IP-code
Certificaten: VDE / ENEC / GS: Voldoet aan de veiligheidswet voor apparaten
GEA energiebesparingsapparaat: Award voor milieuvriendelijkheid

Tip: Kranen met sensoren

Comfort ​ Waterkraan met boiler

Voor armaturen met instantboilers kunt u in principe kiezen uit twee typen. U kunt kiezen voor het instapmodel of voor de luxe uitvoering met uitgebreide accessoires en navenant hogere prijzen.

De basisversie biedt u het eenhandige mengsel van koud en warm water. Verder heeft het een niet-metalen verwarmer en op 3000 Watt uitgangsvermogen je ontvangt ook een dubbelwandige isolatie tegen warmteverlies. Verwarm je koud water, dan kun je een warmteafgifte verwachten van 15 graden Celsius. Als het water is voorverwarmd, is de eindtemperatuur van uw warme water navenant hoger.

Designermodellen of de luxe uitvoering bieden u daarentegen:

RVS verwarmingsbuizen voor snelle warmtegeleiding. Welgevormde modellen die schitteren door hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. De bronzen aansluitpunten beschermen tegen corrosie. De ABS-behuizing kenmerkt zich door zijn hittebestendigheid en hoge weerstand. In de eengreepsmengkraan zit een keramische spoel ter bescherming tegen elektrische schokken. Een groot LED veld geeft je informatie over de watertemperatuur en de 360 ​​graden stalen regelaar is zwenkbaar.

Koopt u bij speciaalzaken of online? Voor-en nadelen

Aan de ene kant is het verleidelijk om online koopjes te kopen en niet de deur uit te gaan; aan de andere kant kunt u Kraan met boiler pas voelen en handelen als het is aangekomen. Dit wordt natuurlijk ondersteund door het feit dat u niet hoeft te lopen om bij uw kraan met doorstroomboiler te komen.

Aan de andere kant is het in speciaalzaken een stuk handiger, omdat je tegelijkertijd ook een diepgaand aankoopadvies krijgt. Dit is helaas niet het geval bij online winkelen. Natuurlijk moet je de voor- en nadelen afwegen. U kunt bijvoorbeeld online informeren welke modellen er beschikbaar zijn en of u daar iets mee kunt doen en daarover advies inwinnen bij speciaalzaken. Of u al dan niet een kraan ter plaatse koopt, is uw beslissing

Fazit: Waterkraan met boiler

Voor kampeerders en eigenaren van ecohuizen is een waterkraan een heel goede zaak. Ook als je veel in de tuin werkt of een hobbywerkplaats hebt en vaker warm water nodig hebt, is het altijd de moeite waard om een ​​kraan met doorstroomverwarmer aan te schaffen. Koop niet de goedkoopste kraan, let op de reeds genoemde features om lang plezier van je kraan te hebben.

Ontdek de top 10 beste en best verkochte elektrische kraan met boilerproducten 2024 op eerlijke tests. We tonen een selectie van de meest populaire items met geweldige klantrecensies en waar voor uw geld. Vind nu de perfecte elektrische kraan met doorstroomverwarmer voor uw behoeften!

Top10🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 7,50 €aanbod
- 2,00 €aanbod
- 2,00 €aanbod

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 24.04.2024-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

1 gedachte over "Elektrische waterverwarmerkranen: efficiëntie en gemak"

 1. Ik ben vandaag meer dan 2 uur online aan het browsen, maar I.
  nooit een interessant artikel zoals dat van jou gevonden.
  Het is voor mij behoorlijk de moeite waard. Persoonlijk, als alle website-eigenaren en bloggers goede inhoud hebben gemaakt zoals jij deed, zal internet veel nuttiger zijn dan ooit tevoren.

  antwoorden

Laat een bericht achter