Pluimveeschaar: perfect voor het snijden van uw pluimvee

Roestvrijstalen gevogelteschaar Kippenschaar Vissenschaar Vleesschaar Botschaar Vaatwasmachinebestendig Carving schaar roestvrij staal Veermechanisme Professionele keukenschaar Scherp Hoogwaardig metaal zilver

De pluimveeschaar is een hulp die in geen enkele keuken mag ontbreken. Zeker niet als je wordt uitgenodigd voor familielunches en je een flinke pluimveeschotel op tafel zet.

De pluimveeschaar wordt gebruikt om grotere soorten pluimvee te snijden, zoals: Kalkoen, eend, gans, kip of kalkoen. Met de pluimveeschaar kunnen grote delen van het voer eenvoudig worden gesneden en geportioneerd. Veel pluimveescharen hebben een uitsparing onder de snijkant. Het kan ook worden gebruikt om door grotere botten te snijden.

WMF Gevogelteschaar met geïntegreerde botbreker 23 cm, ...Newness pluimveeschaar, multifunctionele keukenschaar, ...Kelomat, 1657-247, professionele pluimveeschaar, vleesschaar, ...AUSONIA - 71413 ROESTVRIJSTALEN PLUIMVEESCHAAR, FIJN MODEL, MET...Miusikit pluimveeschaar, vleesschaar keukenschaar met ...SMTENG OX Hoorn RVS Keukenschaar Pluimveeschaar ...Fiskars keukenschaar, totale lengte: 18 cm, ...Zwilling 43967-200-0 multifunctionele schaar, zwart, 7,5 cm de lameTANSUNG pluimveeschaar, 5Cr15MoV premium roestvrij staal 9,5 inch ...
€36,99Controleer prijs€11,99€17,36Controleer prijsControleer prijsControleer prijs€22,90€32,52€16,99
WMF pluimveeschaar met geïntegreerde ... *Nieuwheid pluimveeschaar, multifunctioneel ... *Kelomat, 1657-247, professionele pluimveeschaar, ... *AUSONIA - 71413 PLUIMVEESCHAAR VAN ROESTVRIJ STAAL, ... *Miusikit pluimveeschaar, vleesschaar ... *SMTENG OX Horn roestvrijstalen keukenschaar ... *Fiskars keukenschaar, totale lengte: 18 cm, ... *Zwilling 43967-200-0 multifunctionele schaar, zwart, 7,5...*TANSUNG pluimveeschaar, 5Cr15MoV premium ... *
◼️ Inhoud: 1x pluimveeschaar met geïntegreerde botbreker ...◼️ Nvt◼️ Ultrascherpe mesjes zorgen voor zeer nauwkeurige sneden met ...◼️ zwarte pluimveeschaar van Kelomat◼️ Maat: 24 cm.◼️ Onze keukenschaar is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, ...◼️ Nvt◼️ Universele schaar (lemmetlengte: 6,8 cm) voor het knippen van meerdere ...◼️ Speciaal roestvrij staal◼️ ✂ 【Keukenschaar van hoge kwaliteit】: de messen zijn gemaakt van ...
◼️ Materiaal: Cromargan roestvrij staal, zacht aanvoelende kunststof handgrepen◼️ Nvt◼️ Ergonomische antisliphandgreep stelt u in staat om ...◼️ de bladen van de schaar zijn gemaakt van roestvrij staal◼️ Nvt◼️ Met het veiligheidsslot kan de keukenschaar ...◼️ Nvt◼️ Comfortabele grip en stevige grip dankzij ergonomische ...◼️ Robuuste schaarbladen precisiegeslepen◼️ ✂ 【Ergonomische TPR-handgrepen】: De handgrepen van onze ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingenKopersbeoordelingen
€36,99Controleer prijs€11,99€17,36Controleer prijsControleer prijsControleer prijs€22,90€32,52€16,99
AanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbiedenAanbieden
Laatst bijgewerkt op 31 maart 2023 11:24 Links naar Amazon.de | Bron/foto: Amazon API

Bouw van een pluimveeschaar

De twee lange, licht gekartelde messen vormen het belangrijkste snijgereedschap van de pluimveeschaar. Het handvat doet door zijn hoefijzervormige karakter steeds meer denken aan een blikopener. Deze kan gemakkelijk worden samengeknepen en er is relatief weinig kracht voor nodig.

Sommige modellen hebben een kleine veer waardoor ze gemakkelijker samen te drukken zijn. De meeste pluimveescharen hebben een uitsparing onder de messen die is ontworpen om sterkere botten te breken. Op veel modellen pluimveescharen zit een soort vergrendeling op het onderste deel van de handgreep om het gereedschap na gebruik veilig op te bergen.

Pluimveeschaar stijl, vorm en afwerking

Er zijn smalle en brede soorten pluimveescharen op de markt. Ze verschillen in structuur, grip en handling. Afhankelijk van uw wensen en behoeften is een kleinere en dus lichtere pluimveeschaar meer geschikt voor kleine vrouwenhanden dan een veel bredere.

Een hoogwaardige pluimveeschaar biedt het voordeel van weinig inspanning. Daarnaast zijn de snijkanten gemaakt van stevig RVS, waardoor roest geen kans krijgt. Op deze manier kan de pluimveeschaar jarenlang worden gebruikt zonder aan scherpte te verliezen.

Het handvat kan worden gemaakt van hetzelfde materiaal als de snijkant, gemaakt van roestvrij staal. Voor het gemak zijn er echter ook andere materialen die worden gebruikt voor de verwerking van het handvat.

Denk hierbij aan hout, kunststof of zelfs buxus. Afhankelijk van het materiaal wordt de hantering prettiger en is het makkelijker om het gevogelte te snijden. Terwijl de snijkant van pluimveescharen bijna altijd dezelfde structuur heeft, die erg doet denken aan een gewone huishoudschaar, kan het handvat variabel zijn.

Aan het bovenstuk zijn gesplitste handgrepen met een kleinere hendel bevestigd zodat de schaar kan worden geopend en gesloten. Deze modellen hebben ook niet de veiligheidssluiting aan de onderkant, maar hebben een antislip plastic handvat. Uitglijden is bijna onmogelijk. Het handvat heeft een ergonomische vorm die perfect in de hand ligt.

Verschillen in uitvoering

Er zijn pluimveescharen die eruitzien als gewone huishoudelijke of ambachtelijke scharen. Andere versies doen denken aan een snoeischaar of een stuk gereedschap. De hoogwaardige pluimveeschaar heeft een handgreep die prettig in de hand ligt, eenvoudige bediening, een vlijmscherpe rand en een veiligheidsslot.

In het beste geval kan de pluimveeschaar uit elkaar worden gehaald om te worden schoongemaakt, zodat u op de meest afgelegen plekken kunt komen. De meeste van deze modellen zijn dan ook geschikt voor de vaatwasser. Een hoogwaardige pluimveeschaar kost rond de 50 tot 100 euro. Het hangt natuurlijk af van de gebruiksfrequentie.

Als je één keer per jaar een vogel op tafel zet, lijkt een pluimveeschaar voor 100 euro misschien wat duur. Er zijn grote verschillen in de verwerking en de kwalitatieve uitvoering, elk met voor- en nadelen.

Let op bij het kopen

Eerst en vooral speelt het uiterlijk een belangrijke factor bij de aankoopbeslissing. Als je hier niet overtuigd bent, komt de tweede stap om de hoek kijken: voelen. In de winkel en ook bij het online bestellen heeft u de mogelijkheid om het product te bekijken, op te halen en te openen en te sluiten. De buitenkant speelt een verwaarloosbare rol. De pluimveeschaar moet er zeker goed uitzien. Vooral wanneer de vogel wordt gesneden voor de verzamelde bemanning.

Of het handvat glanzend of rood is, blauw of groen speelt een ondergeschikte rol. Als het om het handvat gaat, is het belangrijk dat het lekker in de hand ligt. Als u het gevoel heeft dat er een scherpe rand in uw hand prikt en het hanteren oncomfortabel is, dient u uw vingers van het model af te houden. Een goede grip is soepel en tegelijkertijd antislip. Hij ligt ideaal in de hand en de pluimveeschaar kan met een simpele beweging en weinig inspanning worden bediend.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Snijd gevogelte op de juiste manier

De snijranden moeten scherp en glad zijn. Pluimveescharen die alleen met geweld uit elkaar kunnen worden getrokken, zijn absoluut niet geschikt voor dagelijks gebruik. Een lichte beweging met weinig inspanning is ideaal. Op deze manier kan het gevogelte ook soepel en comfortabel worden gesneden.

De veiligheidssluiting aan de onderkant mag niet ontbreken. Bij sommige modellen zijn de snijranden strak tegen elkaar gedrukt, zodat ze niet vanzelf open kunnen gaan. De modellen die een veer op het greepgewricht hebben, moeten worden gestart met een gesp. Bij deze uitvoering kan het anders gebeuren dat je de pluimveeschaar inknijpt en ze weer uit elkaar springen (als ze niet vastgezet kunnen worden met de gesp).

Het is de moeite waard om op te letten of de pluimveeschaar kan worden gedemonteerd voor reiniging. Meestal is dit proces eenvoudig uit te voeren en na reiniging kan de pluimveeschaar weer in elkaar worden gezet. Ideaal als de pluimveeschaar in de vaatwasser kan. Zo blijven alleen de gedachten aan een feestelijke maaltijd over en niet aan de lastige schoonmaak achteraf.

Roestvrij staal zou gemeengoed moeten zijn. Helaas hebben niet alle modellen deze functie. Vooral in het lagere prijssegment kan het nodig zijn om de pluimveescharen na het reinigen volledig te drogen, omdat er anders vliegroest kan ontstaan, wat niet alleen lelijk, maar vooral onsmakelijk is.

Schone pluimveeschaar

Het snijden van een gans of eend kan een hele klus zijn en laat een rommeltje achter in de keuken of aan tafel. De resten blijven in de pluimveeschaar achter en moeten bij twijfel later met de hand worden verwijderd. Daarom gaat de aanbeveling duidelijk naar een duurder model. Waarom? Deze voordelen spreken onvermijdelijk in het voordeel van iets meer geld investeren:

 • comfortabele bediening
 • roestvrij staal
 • scherp zagen
 • comfortabele grip
 • Veiligheidssluiting of stevig bij elkaar houden van de snijkanten
 • Demonteerbaar
 • vaatwasmachinebestendig

Alleen al het werk dat je moet doen met het schoonmaken van een goedkoop model vervaagt al snel herinneringen aan een feestelijke maaltijd.

Vind in de top🔟 de beste en best verkochte pluimveescharenproducten 2022 op Honest Tests

Geweldig🔟🔥Aanbiedingen🔥 🆕Online
- 3,09 €1. Topverkoper
Westmark pluimveeschaar, veermechanisme, snijbladlengte:...*
 • Gevogelteschaar voor het snijden, snijden en pareren van gevogelte zoals kip, gans of kalkoen, geschikt voor rechts- en linkshandigen
 • Fijngetande, gesmede en geslepen schaarbladen van...
 • Veermechanisme voor eenvoudige bediening zonder moeite, antislip grip dankzij roestvrijstalen handgrepen met interne en externe ...
- 5,00 €2. Topverkoper
TIVOLI pluimveeschaar scherpe keukenschaar, multifunctioneel...
117 beoordelingen
TIVOLI pluimveeschaar scherpe keukenschaar, multifunctioneel...*
 • 【Multifunctionele pluimveeschaar】 Huishoudschaar knipt moeiteloos gevogelte, kalkoenvleugels en vis en geeft je een gevoel van ...
 • 【Goed ontworpen handvat】 Het handvat van onze pluimveeschaar is versterkt met vier klinknagels die kracht en elegantie combineren.De ergonomische ...
 • 【Veilige keukenschaar】 TIVOLI pluimveeschaar scoort punten met een veermechanisme voor eenvoudig openen en de druk op uw handen ...
- 1,91 €3. Topverkoper
Fiskars gevogelteschaar, totale lengte: 25 cm, ... *
 • Pluimveeschaar (lemmetlengte: 9,5 cm) voor professionals en hobbykoks voor het snijden, demonteren en villen van pluimvee zoals gans, kalkoen of...
 • Comfortabele grip en stevig houvast dankzij de ergonomisch gevormde handgreep van hoogwaardig kunststof, met één hand vergrendeling van de schaar
 • Snel en schoon werken dankzij het gekartelde lemmet van roestvrij hoogwaardig staal Moeiteloos door de botten snijden dankzij de verstelbare...
4. Topverkoper
BELLE VOUS hoogwaardige keukenschaar - gevogelteschaar 25,5 cm ... *
 • BETER DAN MES EN SNIJPLANK: Deze keukenschaar is praktisch en bespaart u gehannes met een mes en snijplank. Knip...
 • VEILIGHEID IS TOPPRIORITEIT: elke pluimveeschaar heeft een veiligheidsclip aan de onderkant van de handgreep die de schaar vasthoudt ...
 • EEN STAP VOORUIT: Deze pluimveeschaar kan niet alleen door bijna alle voedingsmiddelen snijden, maar heeft ook een speciale ...
5. Topverkoper
Gevogelteschaar, multifunctionele schaar Gevogelteschaar roestvrij staal...*
 • ✂ MULTIFUNCTIONELE GEVOGELTESCHAAR - SWPEED Hoogwaardige pluimveeschaar voor kip, gans, kalkoen, vis, vlees, botten, groenten, kruiden...
 • 👍 ERGONOMISCH ONTWERP - Volgens de theorie van ergonomie en hefbomen moet keukenschaar voedsel handiger, gemakkelijker en veiliger maken met licht ...
 • 💎 HOOGWAARDIG MATERIAAL - Pluimveeschaar gemaakt van roestvrij staal dat roest- en corrosiebestendig is. De ultrascherpe mesjes snijden...
6. Topverkoper
TANSUNG pluimveeschaar, 5Cr15MoV premium roestvrij staal 9,5 inch ... *
 • ✂【Keukenschaar van hoge kwaliteit】: de messen zijn gemaakt van 5Cr15MoV speciaal staal roestvrij staal; Het professionele ontwerp en de uiterst...
 • ✂【Ergonomische TPR-handgrepen】: de handvatten van onze pluimveescharen zijn ergonomisch ontworpen; De antislip kunststof coating en de...
 • ✂ 【Multifunctionele multifunctionele schaar】: demonteerbare krachtige multifunctionele schaar voor alle knipwerkzaamheden in de keuken verbetert uw efficiëntie met ...
- 15,97 €7. Topverkoper
WMF pluimveeschaar met botbreker 25 cm, Cromargan ... *
 • Inhoud: 1x pluimveeschaar (lengte 25 cm) - artikelnummer: 1887719990
 • Materiaal: Cromargan roestvrij staal 18/10. Roestvrij, vormvast, hygiënisch, zuurbestendig en onverwoestbaar. Makkelijk schoon te maken, want snijmessen...
 • Een pluimveeschaar vergemakkelijkt het snijden van groot en klein gevogelte, zowel voor als na het braden.
8. Topverkoper
TANSUNG pluimveeschaar, 5Cr15MoV premium roestvrij staal 9,45"...*
 • ✂【HOGE KWALITEIT KEUKENSCHAAR】: Het mes is gemaakt van 5Cr15MoV roestvrij staal met hoge hardheid, dat sterk en duurzaam is; De unieke...
 • ✂【ERGONOMISCH HANDVAT】: Het handvat van onze pluimveescharen is ergonomisch ontworpen; antislip kunststof coating en gekartelde...
 • ✂ 【DUBBELE VEILIGHEID】: de ingebouwde veer van de keukenschaar veert automatisch terug en maakt de grootste snede met de ...
- 5,00 €9. Topverkoper
Dragon Riot pluimveeschaar professionele keukenschaar RVS...*
 • Efficiënt en veilig: de ingebouwde veer van de keukenschaar springt automatisch terug met de minste hoeveelheid kracht om de maximale snede te krijgen ...
 • Comfortabele en ergonomische handgreep: de ergonomische handgrepen van de huishoudschaar zijn gemaakt van hoogwaardig messing, waardoor ze antislip zijn ...
 • Duurzame keukenschaar: de messen van onze pluimveeschaar zijn gemaakt van roestvrij staal, dat uitstekende ...
10. Topverkoper
Winnaar proef pluimveescharen Kormery,...*
 • ✂ 【MULTIFUNCTIONELE KEUKENSCHAAR】 Onze hoogwaardige keukenschaar is geschikt voor kip, gans, kalkoen, vis, vlees, botten, groenten, ...
 • 👍 ARBEIDSBESPAREND ONTWERP】 We combineren ergonomie en hefboomtheorie om keukenschaar handiger, gemakkelijker en veiliger te maken voor het knippen ...
 • 💎 HOOGWAARDIG MATERIAAL】 Pluimveescharen zijn gemaakt van roestvrij staal, dat roest- en corrosiebestendig en duurzaam is. De boete...
- 3,09 €aanbod
- 5,00 €aanbod
- 1,91 €aanbod
Fiskars gevogelteschaar, totale lengte: 25 cm, ...
Fiskars gevogelteschaar, totale lengte: 25 cm, ... *
Made in Finland: hoge duurzaamheid, eenvoudige reiniging - vaatwasmachinebestendig
€29,90 - € 1,91 €27,99 Amazon Prime
Nieuw!
predolo kippenbotschaar Robuust, scherp kookschaarmes...
predolo kippenbotschaar robuuste, scherpe kookschaar messen...*
De mesjes zijn eruit. Het mes wordt scherper, wat roest en corrosie kan voorkomen.; De metalen constructie maakt het schoonmaken snel en eenvoudig. Gelieve met de hand te wassen.
€19,99
Nieuw!
AYBAL multifunctionele keukenschaar vis kip 0...
AYBAL multifunctionele keukenschaar vis kip 0...*
van hoge kwaliteit met onopzettelijk letsel.; scherpgerand, snijdend bot is al. Gemakkelijk in gebruik en heeft een lange levensduur.
€32,27
Nieuw!
Janzoom pluimveeschaar, kippenbotschaar, RVS,...
Janzoom pluimveeschaar, kippenbotschaar, RVS,...*
De ingebouwde veer ondersteunt automatisch, wat het handiger en arbeidsbesparend maakt.
€15,79

Leestips: coole DIY Projecten | Fitness | Je houdt van testen van het product lezen?


* Productafbeeldingen en links | Bron: Amazon PA API | Laatste update op 31.03.2023-XNUMX-XNUMX | * = Aangesloten links | De prijzen op deze website zijn mogelijk gewijzigd. De werkelijke prijs van een product is te vinden op de website van de verkoper. Real-time updates zijn technisch niet mogelijk. Prijzen inclusief BTW plus verzendkosten


 

Laat een reactie achter

user review
 • behandeling
  Verzending
 • processing
  Verzending
 • product verwachting
  Verzending
 • Prijs-prestatie verhouding
  Verzending
 • aanbevelenswaardig
  Verzending

🕹️🎮 Koop Sony PlayStation®5-console 🕹️🎮
🔥PS5™-console🔥
kijk naar*